Na US Open se vůbec nehrálo. Finále mužů bude v pondělí

12. 9. 2009, 07:16
Aktuality 1
Neustávající déšť způsobil, že páteční program tenisového US Open zůstal nenaplněn. Na dvorcích ve Flushing Meadows nebyla odehrána jediná výměna a stejně jako loni tak závěrečný grandslamový turnaj sezony skončí až v pondělí. Ani na dnešek přitom meteorologové neslibují příliš příznivou předpověď počasí.

Španěl Rafael Nadal čekal přes sedm hodin na dohrávku svého čtvrtfinále v útrobách stadionu a jen smutně koukal skrz zamlžené okno na padající kapky. Serena Williamsová pak na internetu fanouškům napsala: "Můj zápas byl zrušen, musíte počkat do zítra."

Předpověď počasí (New York):
sobota:
zataženo, pravděpodobnost srážek 60%
neděle:
skoro jasno, srážky 20%
pondělí:
jasno, srážky 0%

sobotní program (průběžně aktualizovaný)

Celý program byl kvůli dešti na US Open zrušen opět po dvou letech. Znamená to, že semifinále dvouhry mezi obhájkyní titulu Serenou Williamsovou a vítězkou z roku 2005 Kim Clijsterovou, stejně jako duel Dánky Caroline Wozniacké a Belgičanky Yaniny Wickmayerové se uskuteční v soboru a finále dvouhry žen bude v neděli.

"Je to zatracená škoda," řekl o odvolaném programu čtyřnásobný vítěz turnaje a televizní komentátor John McEnroe. Kvůli počasí se začalo debatovat o zatahovací střeše nad hlavním kurtem, tak jako to mají na Australian Open a od letoška také ve Wimbledonu.

V sobotu by mělo dojít rovnž na finále mužské čtyřhry za účasti Lukáše Dlouhého a dohrávku duelu Nadala a Chilanem Fernandem Gonzalezem, kteří zápas začali ve čtvrtek a Nadal vyhrál první set 7-6, ve druhém je stav 6-6 a v tie-breaku 3-2.

Pokud Španěl chce v New Yorku získat poprvé titul a zkompletovat svoji grandslamovou sbírku, pak bude muset hrát a vyhrát tři dny po sobě. To jeho největší soupeř Roger Federer stejně jako další semifinalisté Novak Djokovič a Juan Martín del Potro mohou sbírat síly. "Koukněte na Rogera. Hrál ve středu a dřív než v neděli znovu hrát nebude. To samé Djokovič. Bezpochyby je to pro ty kluky výhoda. Zvlášť v této fázi roku, na konci sezony," uvedl McEnroe.

Finále dvouhry mužů se na US Open přesune na pondělí, protože semifinálové zápasy se budou hrát v neděli. Turnaj se v pondělí dohrával i před rokem, k čemuž počasí donutilo pořadatele poprvé od roku 1987 a Roger Federer loni získal svůj pátý titul v řadě.

Ještě však pořadatelé musí doufat, že sobotní program už přeháňky tolik nenaruší. Podle předpovědi se totiž i dnes bude na kurty snášet déěť, byť už ne tak vytrvalý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist