Nadal byl jmenován čestným občanem Madridu

5. 5. 2014, 19:13
Aktuality 28
Španělská tenisová hvězda Rafael Nadal je ode dneška čestným občanem Madridu. Slavnostní jmenování si třináctinásobný grandslamový vítěz a lídr světového žebříčku užil na tamním turnaji Masters, kde bude v tomto týdnu obhajovat titul.
Profily hráčů
Rafael Nadal

I když sedmadvacetiletý Nadal pochází z Mallorky, je se španělskou metropolí úzce spjatý. Podporoval kandidatury města na pořádání letních olympijských her v letech 2012, 2016 a 2020, které nebyly úspěšné. Netají se také náklonností k fotbalovému Realu.

"Je to pro mě hodně zvláštní den. Věřím v respekt, pokoru, disciplínu, tvrdou práci a nadšení. To jsou hodnoty, které zastávám nejen ve sportu, ale i v životě," řekl Nadal při dekorování na madridské radnici.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Mayo
Ako inač , to je proste El Matador.
Reagovat
Rafaeoli25
Bez tohohle Matadora bude jednou stát tenis za prd, fakt se netěšim na dobu, kdy se budou o tituly rvát Dimitrov s Raoničem a možná Tomičem a pár dalšíma, servisman s lazymeny, to bude fakt žůžo..:(
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak chybět bude, to jo, ale tenis určitě za prd stát nebude. Možná to tenisu jako takovému dokonce prospěje. Podobně jako když odešel Borg, který také hrál podobně stereotypní strojovou hru založenou především na dokonalé obraně od baseline a atletičnosti, vyrojila se najednou generace skvělých hráčů a tenis byl pestřejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím to asi bude no. Zřejmě ostatní lidé nejsou tak dokonalí, jako jsi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
reakce na J.M.
Reagovat
smazaný uživatel
:D

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/203078/nadaluv-dvojnik-ridi-autobus-lidi-vzdy-hledaji-skrytou-kameru-rika.html
Reagovat
J.M.
Mnoho let si lámu hlavu s tím, jak je možné, že spousta lidí má tak nízkou schopnost rozeznávat rysy obličeje. Viděl jsem spoustu "dvojníků", kteří si nejsou podobní, a i když tenhle má s Nadalem aspoň nějaké společné rysy, tak přihlouplá tvrzení článku jako "dokonalý dvojník" nebo "mohl by být jeho jednovaječným dvojčetem" se dají vysvětlit snad jen adresou serveru, obsahující "blesk.cz". Když se člověk aspoň na desetinu sekundy podívá na jeho obličej, ústa a úsměv, tak to už snad má blíž i k Jankovi Ledeckému.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak ono jde spíše o to, že každý si na druhém všímá určité základní množiny rysů, která mu druhého člověka víceméně "definuje" a ta množina se u různých lidí liší. Proto se často stává, že někdo tvrdí, ten je podobný tomuhle, a vedle stojící člověk řekne, ale kdepak vždyť má úplně jiné oči a účes.

Jinak ale tenhle dvojník je z mého pohledu něco mezi Rafou a Armoldem Schwarzeneggerem, byť k Rafovi má o dost blíž...
Reagovat
J.M.
No, srovnal jsem si různé fotky Arnolda zamlada, Janka v různých obdobích a toho "dvojníka", a Rafu mi z nich tedy připomíná nejmíň. (Na některých fotkách k němu dokonce má blíž i Bursík.) Oni lidi hodně dají na takové povrchní věci jako barva vlasů nebo oblečení, když je postaví vedle sebe, na ten optický klam, v kombinaci s tím psychologickým, že jim to někdo řekne, koho jim má připomínat. Ale každopádně používat výrazy jako "dokonalý dvojník" a že by mohl být "jednovaječné dvojče" je ultrahovadina a devalvace slov intelektuálně hodná bulvárního serveru, na kterém vyšla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten je držitelem daleko prestižnějšího čestného občanství.

http://www.youtube.com/watch?v=nreguZQVLPY
Reagovat
Fandina
Pěkné chválím ... úsměv
Reagovat
Vojtiik
ty zmetku, karviná, to je město kované, tvrdou prací, potem a slzami vryté v historii! :)))
Reagovat
gigin
Cypograd.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak v Madridu cejtim titul, teď se to musí zlomit Madride zaslíbený :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby Rafu nevykúpal Dimitrov..

Alebo sa konečne može chytiť..Od roku 2004 neprehral na antuke viac ako dva zápasy..Má čo robiť, aby zostala táto štatistika neporušená..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak z Dimitrova asi jako z jedinýho mám drobný obavy, v sf má Roga, takže pohoda a když bude ve finále opětně plnej sebevědomí tak už ho ani Stan znovu nezastaví (i když ten by moh mít problémy s Nishim, takže uvidíme, můj tip na finále je Rafa-Nishi)
Reagovat
spaniel
Tak to jsme klidní, tys ho cítil v IW, Miami, Barceloně i v Mickey Carlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Pokaždý se očekávání nenaplní, není robot, ono stačí když vyhraje polovinu turnajů :). Jinak já tu taky četl xkrát, že teď už by to Rog měl dát a nestalo se, přesto se kvůli tomu nikomu neposmívám, respektuju, že někdo někomu věří, tak to má být..
Reagovat
smazaný uživatel
S tým Realom Madrid mám trochu Rafa problém..Ako človek, ktorý vyznáva rešpekt a pokoru by mal podporovať skor kluby ako Barcelona, prípadne Slovan Bratislava...Verím, že na tom chlapec ešte popracuje..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale on se pokládá za Španěla, už proto nemůže fandit hrdým a separatistickým kataláncům, navíc proč by měla mít Mallorca blíž k Barceloně než k Madridu? (podotýkám ale, že Realu nefandím, nicméně mu to nijak nevyčítám, je to jen jeho věc)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak hlavne preto, že jeho rodinný príslušník a strýko hrával dlhé roky za Barcelonu..To mi príde trochu divné, byť moj strýc bývalým hráčom Barcy, asi by naša rodina nefandila ich úhlavným nepriateľom..

Ale Rafa to v knihe vysvetľuje, fandí Realu, lebo jeho otec fandí Realu, proste sa to na neho nalepilo..Prečo sa fandí Realu sa teda treba spýtať skor Sebastiána Nadala..
Reagovat
smazaný uživatel
http://37.media.tumblr.com/8129ae902ffa013a5e4a6704b7eb35d4/tumblr_msvq5xTPDI1sgk3w7o1_400.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale to, že hrál v Barce ještě neznamená, že to byl tým jeho srdce, třeba jako mladý chtěl do Realu, ten ho ale nechtěl, Barca jo, kdoví, jinak to ale podle mě opravdu souvisí hlavně s národovectvím, když se někdo cítí být Španělem, nemůže mít moc rád Katalánce a Basky, víš jak silné emoce tam planou..
Reagovat
MarcelPersch
Já bych byl taky radši, kdyby Rafa fandil Barce, ale tak je to jeho věc.
Reagovat
Rafaeoli25
Gratulace, taky kdo jiný by si to měl zasloužit víc :)
Reagovat
Roger_Federer
Fuentes?
Reagovat
Rafaeoli25
Já si říkal, jak dlouho bude trvat než se někdo přižene s hnojařskou reakcí, jen pár minut, to tak odpovídá, jako obvykle si nezklamal..
Reagovat
Roger_Federer
V klidu..vzdyt jsem toho tolik nenapsal;).Uz Vas necham, at tady nad tim muzete z Petrem spulu pokecat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist