Nadal: Chybí mi agresivita, sebedůvěra i větší klid

27. 5. 2011, 12:38
Aktuality 83
Rafael Nadal zaznamenává nejhorší vstup do oblíbeného French Open. Pětinásobný šampion v Paříži zatím nepodává suverénní výkony jako v minulosti a fanoušci se bojí, že by příští neděli vůbec nemuselo dojít k očekávanému atraktivnímu finále Nadal - Djokovič. Sama světová jednička přiznává, že s výkony není spokojená.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v Paříži debutoval v roce 2005 a až dosud v úvodních dvou kolech neztratil ani set. Letos ho ale hned v prvním zápase pořádně potrápil Američan se skvělým servisem John Isner, se kterým svedl pětisetovou bitvu - vůbec první na Roland Garros.

Pochybnosti nad formou prvního hráče světa přetrvávají i po druhém kole, byť v něm již bez ztráty setu porazil 7-5 6-3 7-6 krajana Pabla Andújara. Nadal v zápase spáchal 26 nevynucených chyb a čelil 16 brejkbolům, z nichž pět nedokázal odvrátit. Své kvality a především vůli bojovníka však prokázal ve třetím setu, v němž otočil stav 1-5 a smazal sedm setbolů.

"Myslím, že v některých momentech jsem hrál lépe než v prvním kole, ale celkově to pro mě nebyl dobrý zápas," komentoval Nadal na tiskové konferenci souboj, jenž se odehrával za silného větru. "Ale kvůli větru to nebylo. Žádná omluva neexistuje. Pokud hrajete dobře, zdá se vám, jako by byl vítr slabší. Pokud však hrajete špatně, připadá vám to jako hurikán."

"Na druhou stranu si myslím, že jsem měl k zápasu fantastický přístup. I když se mi nedařilo a nehrál jsem svůj nejlepší tenis, po celou dobu jsem bojoval o každý míč a snažil se najít řešení, jak hrát lépe," hledal obhájce titul kladné stránky zápasu.

Nejvýše nasazený hráč při sedmém startu na French Open útočí už na šestý titul, čímž by vyrovnal rekord Bjorna Borga. Jenže pokud postoupí do finále, může očekávat, že v něm narazí na Novaka Djokoviče (v tu chvíli už nastupující novou světovou jedničku), s nímž už letos čtyřikrát prohrál - v Madridu i v Římě. A právě tyto porážky trochu nahlodaly Nadalovu sebedůvěru.

"Problémem je, že nehraji dostatečně agresivně a málo si věřím. Pravděpodobně hraji i trochu nervózně a moje nohy pak nepracují tak dobře jako obvykle," uvedl čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky.

"Potřebuji být více dynamičtější, abych se lépe dostal k míčům a měl více času na správné údery. Potřebuji na to více klidu. Ale myslím, že se můžu hodně zlěpšit. Budu i nadále trénovat a chci se trochu zaměřit i na psychiku," přiznal Nadal.

Jeho dalším soupeřem bude Antonio Veič. Až 227. hráč světa z Chorvatska v Paříži prošel kvalifikací a v hlavní soutěži udolal Cuevase i 28. nasazeného Nikolaje Davyděnka - dvojnásobného pařížského semifinalistu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že vyhraje Tsonga, protože jinak má Federer zase ''volný los''.
Reagovat
Teo
Jako že by ho mohla opička nějak výrazně ohrozit, jo? Se svým hop-hop stylem nevím, nevím:o)
Reagovat
smazaný uživatel
No výrazně ohrozit asi ne, ale určitě lepší než Wawrinka, kterej se jako vždy proti němu totálně sesype a zadarmo zápas odevzdá.
Reagovat
Teo
Kdyby ti Fedex řekl, že s tebou přestane kamarádit, jestli ho budeš chtít v zápase trápit, zachováš se stejně jako Wawrinka:o)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Teo
Mě je ho vlastně docela líto... Za Federera byl věčně druhý, za Djokovice bude věčně druhý:o)
Reagovat
Matti
věčně druhý za Federerem?Máš velmi krátkou paměť. Asi jsi zapomněl, kdo sesadil Federera z prvního místa.
Reagovat
Teo
Samozřejmě, ale přijde mi, že si to chudák nestihl ani užít;o)
Reagovat
a.magerova
Za plus mínus 80 týdnů si to (No1) nestihl užít?! Co mají říkat ti co byli No1 třeba jen 14 dní !!!
Reagovat
Teo
Poměřuju to vzhledem k tomu úsilí, co ho to stálo. "Celý" tenisový život se snaží Fedexe sesadit z trůnu, pak se mu to podaří, ale než se stihne na Olympu pohodlně usadit, už jej střídá Djoker. To naštve, i když 80 týdnů není 14 dní, to je jasné. Ale taky to není 285 týdnů, že?
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Fanoušci Rafy, ale nemusí být smutní. Nadal dlouho druhý nebude. Příští sezonu se před něj dostane ještě Del Potro :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bych měl připomenout empiricky prokazatelný fakt, že Federer kraloval v extrémně slabé éře (s výjimkou antuky), takže být tebou, moc bych si tady škodolibě ego nemastil. :-) Není proč.
Reagovat
Matti
Navíc Djoko ještě Rafu nesesadil. Je k tomu sice už blízko, ale krůček pořád chybí.
Reagovat
Stan_Borowitz
měl prakticky jediného soupeře (který jej navíc přehrával) jinak ani tam nebyla konkurence nějak výrazná, pokud se nepletu.
Reagovat
Teo
Tolik škodolibosti v tom zase není... A pokud jde o tvůj oblíbený argument "slabé éry", jsou dva zcela relavatní způsoby, jak se na ni dívat: buď byli hráči z čela žebříčku tak "slabí", anebo jeden z nich tak "silný". Nadal se stal jedničkou v jaké éře? Silnější? Proč? Ve své nejlepší sezoně drtil soupeře stejně jako Roger... Může tedy taky říct, že se stal jedničkou ve slabé éře?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl Federera, Djokoviče, Murrayho, Del Potra + mnohé soupeře z Federerovy éry -- Davydenka, Roddicka, Gonzalese, Baghaditise, Nalbandiana. Jediní, kdo jako konkurenti chyběli, byl 35 letý Agassi (dávno za zenitem a s nulovým pohybem) a Hewitt, který by Nadala ohrožoval asi tak stejně málo jako Federera.
Reagovat
Teo
A proč bych je měl považovat za silnější soupeře, než měl Federer, když proti Nadalovi nezmohli nic? Krásně bych mohl říct, že Djoker teď stoupá na vrchol díky slabé éře, protože Fedex je pryč, Del Potro se ještě nevrátil, Nadal je mimo (už ani na té antuce nevyhraje), Murray zůstává "nic-extra" hráčem, zbytek nestojí za řeč...
Reagovat
Pe3k
Obvykle máš inteligentní komentáře, ale tyhle řeči o slábé éře jsou k smíchu. Promluv si s profi tenistou např. se Štěpánkem a ten ti řekne, že jsi na hlavu. Není možné aby v moderním tenise byla slabá éra, pouze někteří hráči jsou prostě lepší než ten zbytek (Federer).
Navíd úplný vrchol je tvrdui, že Nadal nebo Federer měli silnější či slabší éru. Oni zdílí stejnou éru! S tím rozdílem, že Roger dominoval 5 let a Nadal 1,5 a dominance bych tomu neříkal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezmohli nic? Murray porazil Nadala na UO 2008 v SF, pro Del Potra byla průlomová sezona v roce 2009 a víc toho pak už kvůli zranění nestihl. Djokivčův zápas s nadalem na UO 10 byl těsnější a vyrovnanější, než kterýkoliv zápas mezi hewittem a Roddickem na grand slamu (s výjimkou Wimbledonu 2009). Navíc asi budeš souhlasit s tím, že i Federer model 2008-11 je na hardu a na trávě obtížnější soupeř, než kterýkoliv soupeř, s nímž se Federer utkával 2004-2007 -- s možnou výjimkou Safina a Nalbandiana, ale ti mu byli konkurenty jen relativně krátce (např. Safin 2004 a krátce v roce 2005).
Reagovat
Pe3k
Obvykle máš inteligentní komentáře, ale tyhle řeči o slábé éře jsou k smíchu. Promluv si s profi tenistou např. se Štěpánkem a ten ti řekne, že jsi na hlavu. Není možné aby v moderním tenise byla slabá éra, pouze někteří hráči jsou prostě lepší než ten zbytek (Federer).
Navíc úplný vrchol je tvrdit, že Nadal nebo Federer měli silnější či slabší éru. Oni zdílí stejnou éru! S tím rozdílem, že Roger dominoval 5 let a Nadal 1,5 a dominance bych tomu neříkal.
Reagovat
Pe3k
Omluva za dvojtý komentář.
Reagovat
Pe3k
Nesouhlas. Nadal byl už v roce 2006 na trávě super hráč, v roce 2007 téměř stejně dobrý jako Federer. Navíc na hardu je těch soupeřů mnoho. Davydenko např. Odborníci a tenisové legendy by Federera nezvolili nejlepším hráčem všech dob jen tak...
Reagovat
Teo
Tak ho jednou dvakrát porazili nebo s ním sehráli vyrovnaný zápas, ale proč by to mělo být jejich "silou", a ne "slabostí" Nadala? Kdyby Fedex během svého pětiletého panování nedrtil svý soupeře tak suveréně a sehrával "těsnější" zápasy, nějaká "slabá éra" tě zřejmě ani nenapadne. Dnes dominuje Djoker a v porování s ním jsou všichni zralí na ručník a je úplně jedno, jak a kdy s ním hráli...
Reagovat
tito
No jestli jsem Rafovi něco přál, tak karierní Grand Slam. Mimochodem jej získal v dřívějším věku než ten věčně první :).U mě předčil veškerá očekávání. Jestli je nyní první nebo druhý či třetí /a jistě bude i desátý, padesátý../ je mi úplně jedno. Fakt. A nebudu tady kvůli tomu plivat na Noleho.:)
Reagovat
Teo
..."jak a kdy s kým (ne s ním) hráli." Ještě bych rád dodal, že pro svoji "slabou éru" nemáš žádný objektivní měřítko a pokud ano, sem s ním, ať si kdykoli může objektivně změřit, zda je éra slabá nebo silná...
Reagovat
Teo
Z hlediska rekordů bych tu jako Rogerův fanoušek mohl onanovat až do rána, ale neudělám to... Nikdy jsem neřek, že je Rafa špatnej, ale fyzicky ani psychicky nemá na to stát se takovou legendou jako Roger... Ale třeba překvapí...
Reagovat
tito
Chápal bych technicky. Psychicky a fyzicky? Proč probůh?
Reagovat
smazaný uživatel
Mým argumentem je, že jeho největšími konkurenty (mimo antuku) byli Hewitt a Roddick, což jsou oba dva relativně slabí hráči; Hewitt navíc nikdy nezopakoval úroveň hry z roku 2001-2 a neměl žádné zbraně, jimiž by mohl Federera ohrozit. Totéž se dá říci o Roddickovi (s nímž i 31letý sampras totálně zametl na US Open 2002). Agassi byl v letech 2004 a 05 už také dávno za zenitem a fyzicky už nestíhal. Dobrými konkurenty mohli být Federerovi Nalbandian a Safin, ale z různých důvodů nenaplnili svůj potenciál. jak často a s oblibou říkám, v podstatě ta éra 2004-07 byla totéž (mimo Nadala na antuce a od roku 2007 i na trávě), jako kdyby Samprasovi v letech 1993-97 byli největšími konkurenty Michael Chang (= Hewitt) a Todd Martin (= Roddick, přičemž Todd Martin byll ve skutečnosti dle mého soudu lepší hráč než Roddick).
Reagovat
Teo
Protože hraje pořád ten svůj superhyper náročnej tenis, na kterým se úbytek sil projeví dřív než u Rogera například, což se samozřejmě podepíše i na psychice, která dle mého nefunguje úplně správně už teď. Viděl jsem každý Nadalův zápas s Djokerem a Nadal byl pouze Djokerův stín... Ani náznak té bojovnosti, na kterou jsme u něj byli zvyklí z duelů s Fedexem...
Reagovat
Teo
Já ti na to řeknu prostě to, že jeho konkurenty byli hráči v žebříčku před ním a pak v žebríčku za ním. A že to, proč ti ten zbytek přijde jako "slabá éra", je způsobeno tím, že Federer přišel s tenisem z jiné planety. Roddick, Hewit, Safin ani Nadal na něj prostě neměli a nikdy mít nemohli, protože jeho tenis byl, je a bude historická událost (bez přehánění). V tomhle směru i ten Djoker vypadá při hře jako dřevená loutka, i když samozřejmě dělá všechno tak, jak má...
Reagovat
Matti
samozřejmě, že to je ,, přehánění ,, to co jsi napsal.
Reagovat
tito
Psychika každého hráče se časem vyčerpá, neotřesitelná důvěra v sebe sama se nahlodá s počtem odehraných zápasů. Nic nového a týká se to každého hráče. Rogera i Rafy. Určitě to měl Roger v tomto jednodušší, když soupeře přehrával s takovou suverenitou. To je neoddiskutovatelný fakt.A k tomu stínu. Já si naopak pamatuji finále RG 2008. :) Ale poznámka k slabé éře. Při vší úctě k Rafovi- pokud jediným vážným konkurentem Rogera byl antukový specialista, tak to byla opravdu slabá éra.
Reagovat
Teo
Tak na Samprasův "hit and run" styl to samozřejmě nemělo, ale člověk se u něj aspoň pobavil:o) Jen podotýkám, že například Nadalovi se zranění prorokovalo dávno před tím, než se tak stalo, protože odborníci věděli, že jeho styl není úplně to pravé ořechové...
Reagovat
smazaný uživatel
Safin, že na něj "nikdy nemohl mít"? Viděl jsi druhý set jejich zápasu na Masters Cupu 2004 a SF AO 2005? A to přitom Safin ani zdaleka nehrál (zejména neservíroval) tak dobře, jako ve finále UO 2000 proti Samprasovi. Ten kluk byl předurčen k tomu, aby byl Federerovým největším rivalem, jako Agassi u Samprase.
Reagovat
Matti
Tak jasně. Každý hraje, to co je mu vlastní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak bych ještě podotkl na konto sorvnání Safin vs. Federer, že to máš trochu jako Sampras a Michael Stich: herně mezi nimi zase nebyl až tak velký kvalitativní rozdíl (Sampras byl lepší atlet a měl lepší forhend, Stich měl lepší bekhend, jinak byli celkem srovnatelní), aby jeden získal 14 GS titulů a druhý jen jeden. To samé Sampras vs. Krajicek. A totéž podle mě platí o srovnání Safin vs. Federer: herně mezi nimi nebyl takový rozdíl, aby jeden měl 16 GS titulů a druhý jen dva. Čili jinak řečeno: Krajicek, Stich i Safin měli objektivně na to, aby toho v tenise dosáhli daleko víc.
Reagovat
Teo
A jací jsou Djokerovi současní konkurenti? Nikdo. Světová jednička s ním už neuhraje ani set, světová trojka sice ano, ale přeci jen už vlivem staří zapomíná, že se nehraje na jeden vítěznej... A jaký konkuretny měl Nadal loni? Soderling, Berdych? K smíchu. A předloni? Minulost není o nic "slabší" než současnost, naopak díky Federerovi a Rafovi to byla z dlouhodobého hlediska ta nejvyrovnanější konkurence...
Reagovat
Teo
A kde tedy udělali soudruzi z NDR chybu? Jestli ono to nebude tím, že někteří jsou vynikajícími tenisty (Stich, Safin, Aggasi), a někteří génii (Sampras, Federer)...
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé, třeba ho dnes porazí Del Po. Za druhé, i dnešní Nadal a Djokovič jsou lepší než Hewitt a Roddick v letech 2004-6. Nemluvě o Gonzalesovi nebo Baghadatisovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jen ohrazoval vůči tvrzení, že "Safin nikdy neměl na to, aby Federerovi konkuroval". Právě že na to měl, stejně jako Stich a Krajicek měli na to, aby konkurovali Samprasovi.
Reagovat
Teo
Naštěstí neexistuje žádný způsob, jak tohle tvé tvrzení dokázat... Je to čistá teorie. Jako bych tvrdil že letošní vítěz gambrinus ligy Plzeň je lepší soupeř než Slavie léta páně roku 1996...
Reagovat
Teo
Tak podle téhle logiky na to měl Nadal už v roce 2005, ale z nějakýho záhadnýho důvodu se mu to podařilo až v roce 2008. Na chvíli...
Reagovat
tito
No Rafa byl v r. 2005 pouze antukář. Ale když viděl, že nejsou žádní specialisté na rychlé povrchy, tak mu došlo, že co neudělá on sám, tak nebude a začal trenovat. -D
Reagovat
Teo
A pak, přibližně v roce 2011, se rozhodl, že už nebude ani antukářem, ani specialistou na tvrdé povrchy;o)
Reagovat
Matti
ty už víš, jak dopadne celý rok 2011?No bravo! A navíc myslím, že letos už něco málo, Rafa vyhrál na antuce.
Reagovat
Teo
Vyhrál všechno, kde nenastoupil Djoker, ale samozřejmě ještě uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to uzavřel tím, že tebe coby Fedexova fanouška holt nepřesvědčím, i když si myslím, že to, co říkám je evidentní pravda. :-)

Nicméně velikost Federera to celkově nijak výrazně nesnižuje, třeba takový Sampras měl v letech 1996 až 1998 celkem slabé konkurenty (kromě antuky, samozřejmě) a moc z toho nevytěžil: jeden titul na UO, jeden na AO a dva ve Wimbledonu. Pravda, Philipoussis i Krajicek proti němu v roce 1996 (AO a Wimbledon) sehráli životní zápas, ale konkrétně ten zápas s Philipoussisem mohl ustát lépe. Plus samozřejmě zranění ve třetím setu SF zápasu na UO 08 s Rafterem (myslím, že jinak by ten zápas asi vyhrál) + v roce 07, kdyby porazil Kordu, asi by býval vyhrál celé UO. Takže v tomto období mohl mít klidně Minimálně 8 GS titulů (místo čtyř), ačkoliv nehrál rozhodně lépe, než v letech 1993-5, kdy si jich připsal "jen" šest, ale měl lepší konkurenty.
Reagovat
Teo
OK, ale tady nejde o fanouškovství, ale o skutečnost, že neexistuje způsob, jakým dokázat, že Federerova éra byla slabší. Koneckonců vyvracíš sám sebe, když uvádíš Samprase, který ve "slabém" období vyhrál "jen" 4 GS. U Federera slabé obodbí = 16 GS, i když samozřejmě míň. Prostě v tom nevidím žádnou (objektivní) logiku...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vyvracím sám sebe? Vidím, že budu muset výslovně vypíchnout, co snad bylo v mém příspěvku jasně řečeno: kdyby Sampras v období 1996-8 vyhrál 8-9 GS titulů, což klidně mohl, protože konkurence byla v té době poměrně slabá, neznamenalo by to, že hrál v té době tak skvělě. On hrál nejlépe v letech 1993-5 a pak 1999 (kdy jej ale bohužel sužovala zranění), ačkoliv v tomto období vyhrál celkem "jen" 7 GS.

Tím chci říci, že Sampras hypoteticky mohl 1996-8 na oko naprosoto dominovat, daleko víc než v letech 1993-5, ale nebylo by to kvůli tomu, že by byl až tak dobrý, ale že v těchto letech byla konkurence podstatně slabší než v předchozích letech.
Reagovat
Stan_Borowitz
jak může ještě někdo čekat jiné finále než zápas snů Rosol - del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se tomu divím. :-) S tím, že Rosol toho argentinského nemotoru vyklpne 6:1,6:0, 6:2. :-))))
Reagovat
a.magerova
Montanes - Rosol a basta!!!
Reagovat
a.magerova
Navíc TO nebude takový šok pro fanoušky, protože z Wimbledonu 2010 už jsou zvyklí na finále Čecha proti Španělovi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Loni při grandslamech tady Stan podobně vtipkoval o Hájkovi, teď zas Rosol :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Montanes není divácky dostatečně atraktivní. Možná by nakonec byl úplně nejlepší finálový soupeř Djokovič, protože kdo jiný by měl ukončit jeho sérii a porazit nastupující světovou jedničku než Lukáš Rosol. Ale Djokovič nemá ještě finále zdaleka jisté.
Reagovat
Stan_Borowitz
dodávám našim chlapcům kuráž, která jim často v důležitých zápasech chybí. Svým koučingem jsem loni na US Open vyhecoval Hájka k pětisetové bitvě s Mardy Fishem. Tehdy to ještě nevyšlo, ale letos s Rosolem už ano. Jen jsem napsal, že by mohl FO letos vyhrát, hned druhý den vypráskal Melzera.
Reagovat
a.magerova
Správný koučingový přístup :-))
A jsem ochotna jen pro tento případ ustoupit od mého hlavního požadavku, aby Djoku zastavil Roger :-)) a pokud ve finále bude čekat Lukáš, tak Rogera uprosím ať Novaka do finále pustí :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) A proč už nejsi potěšitel? Tenhle nick je úplně tuctový.
Reagovat
Stan_Borowitz
protože v tomhle fontu je malé "l" opticky nerozlišitelné od velkého "I". No a nějakej chytrák si zaregistroval to druhý a pak psal šílený příspěvky, jako že to jsem já... to je celé, milý Watsone.
Reagovat
Stan_Borowitz
tedy mám na mysli malé el a velké i.
Reagovat
Pe3k
Fedex vyhrál první set za 19 minut 6:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotiť by sa malo až po zápase, Tipsy ešte môže hrýzť. Ale ako informácia pekné. :-)
Reagovat
Pe3k
Roger vyhrál přesně za hodinu a půl 3:0 a ještě neztratil set.
Reagovat
spaniel
Ale aj tak ešte može "Tipsy" hrýzť. Ale už iba v zákulisí :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, a jaký to mělo průběh: byl Roger tak dobrý, nebo Tipsa tak tragický? Já na to nekoukal.
Reagovat
VlS
Fedex to odehrál suverénně
Reagovat
misoSK
Tak Tipsovi asi opat zlyhala psychika a nedokazal sa vysporiadat s tym, proti komu hra...Kazdopadne dalsie kolo bude zaujimave, ci uz Tsonga alebo Stan Wawrinka preveria poriadne Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka na 90% opět psychicky selže a Tsonga, jak ukázal, zápas tuším v Římě, není momentálně schopen Federera výrazněji potrápit. Testem podle mě bude až Ferrer ve čtvrtfinále, ledaže by wawrinka konečně předvedl, že umí hrát dobrý tenis. Jeho dva poslední zápasy s Federerem byly vyloženě tragické ... de facto Rogerovi zápas zdarma odevzdal.
Reagovat
Matti
Je pozitivní, že to Rafa ví a bude dělat vše pro změnu. Snad bude zápas od zápasu lepší a najde zpět svou sebedůvěru. Klidně ho ty těžké zápasy můžou nakopnout.
Reagovat
tito
Včera již hrál lépe a pomalu se zlepšuje na bekhendu. Bohužel nejvíc bojuje sám se sebou. Ale zase na druhou stranu aspoň se tak nenudíme, že ?:)
Reagovat
smazaný uživatel
na podstatu jeho trapnyho komentare jsem nereagoval... Jen jemu vzdy rad pripomenu jeho primitivnost
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Andujar se včera na tiskovce nechal slyšet, že se snažil napodobit herní strategii Djokoviče -- a docela mu to vycházelo, až na to, že v rozhodujících okamžicích selhal. :-)
Reagovat
Matti
je fakt, že ten bekhend šel Andujarovi hodně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jasne, ze od tebe je to jen píchnutí do hnizda a provokace, přotože takovej kreeteenizmus nemuze vyplodit ani jakysi človek s jakymsi INŽEN Í RSTVÍM kterym se prezentuješ
Reagovat
tito
Že na to reaguješ. Bylo to nejen předvídatelné ale i nijak zvlášť duchaplné. Naštěstí výsledky tvoří hráči a ne přání no name provokatérů.
Reagovat
Pe3k
Doufám, že tímto turnajem definitivně končí štěstí tohoto vraceče míčků. Snad jej vyřadí už Soderling. Tenis si zaslouží ofenzivní světovou jedničku a současně nejlepší hráč planety Novak Djokovic to splňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale myslím, že toto je dost jednoduchý a povrchní názor..
Reagovat
Pe3k
Ano. Ale rozepisovat to tu na několik odstavců nehodlám, raději koukám na tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No já když už bych se takto extrémně negativně vyjádřil o nejlepším tenistovi planety, tak bych považoval za naprostou samozřejmost, to nějak podrobněji zdůvodnit. Pokud bych k tomu neměl důvod, či bych na argumentování neměl čas, tak je možná lepší mlčet..
Reagovat
Pe3k
Počkej, já jsem se ale vyjadřoval o Nadalovi, nikoliv o nejlepším tenistovi planety...A extrémní na mém vyjádření nebylo nic.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli by se nějaký hráč pouhým vracením míčů mohl stát světovou jedničkou :-D U žen je možné vše, ale u chlapů opravdu jen těžko. Pokud opravdu jen trochu sleduješ tenis, tak musím u Nadala vidět i celou řadu jiných kvalit..
A pořád je dle aktuálního žebríčku nejlepším hráčem planety Nadal, takže tímto končím s tebou veškerou debatu, pane inženýre :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nerozebírej s nim "vracení - ON je tenisovy dement
Reagovat
Pe3k
Nesouhlasím a respektuji konec debaty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist