Nadal i Murray přes drobné komplikace zvládli 3. kolo

30. 3. 2009, 23:06
Aktuality 0
ATP MIAMI - Rafael Nadal v Miami ještě netriumfoval, ale letos by to jistě rád změnil. Po dnešní výhře na portugalským kvalifikantem Gilem postoupil už do osmifinále, do kterého se i přes drobné komplikace dostal i čtvrtý nasazený Brit Murray.
Rafael Nadal

Pětkrát startoval Rafael Nadal na turnaji v Miami, ale ještě nikdy netriumfoval. Třikrát ho zastavil pozdější vítěz. Loni až ve finále Rus Nikolaj Davyděnko. Letos na Floridu přiletěl jako čerstvý vítěz podniku v Indian Wells a pokud by v Miami nepoznal hořkost porážky, stal by se teprve sedmým tenistou v historii, který by v jedné sezoně vyhrál dva po sobě jdoucí podniky v Kalifornii a na Floridě.

První hráč světa v prvním kole smetl Rusa Gabašviliho a také dnes to proti portugalskému kvalifikantovi Fredericu Gilovi zpočátku vypadalo na hladké vítězství. Nadal vedl 3-1 a měl další brejkbol. Jenže ho nevyužil a čtyřiadvacetiletý Portugalec vycítil šanci. Za stavu 5-4 byl dokonce blízko mečbolu, ale lacině chyboval, zkušený Nadal přidal na obrátkách a první set vyhrál 7-5. Druhé dějství už tak vyrovnaný boj nepřineslo a přestože Španěl znovu ztratil servis, drama nepřipustil a postoupil.

"Nebyl to jednoduchý zápas. Ale to není proti žádnému soupeři, obzvlášt když nehrajete svůj nejlepší tenis. Nechybělo moc a první set jsem prohrál. Nehrál jsem dobře," láteřil Nadal.

O čtvrtfinále si zahraje se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který ve třech setech zdolal Rusa Andrejeva.

Začátek osmifinálového zápasu zaspal Andy Murray. S olympijským vítězem z Atén Nicolasem Massuem prohrával 0-3 a navíc nabídnul další brejk. Ovšem v pravou chvíli zabral a získal první set poměrem 6-4. Ve druhé sadě ještě za stavu 5-2 výhodu podání nevyužil, ale druhou možnost utkání ukončit si už vzít nenechal a postoupil mezi nejlepších šestnáct.

Nyní ho čeká souboj se Srbem Viktorem Troickým. Ten do osmifinále tak prestižního turnaje postoupil vůbec poprvé, když v dosavadních třech zápasech neztratil ani set a nechal za sebou i Nalbandiana. Dnes si poradil s Bjornem Phauem, který v hlavní soutěži nahradil zraněného Gasqueta.

ČTĚTE VÍCE:
Štěpánek porazil Gonzaleze a chystá se na odvetu s Verdaskem

V čistě španělském osmifinále dvou levorukých daviscupových reprezentantů uspěl v lepší formě hrající Fernando Verdasco. Semifinalista letošního Australian Open porazil ve třech setech Feliciana Lopeze a postaral se tak o to, že poprvé v pětadvacetileté historii turnaje postoupilo mezi nejlepších šestnáct hned jedenáct nejvýše nasazených tenistů. Verdaska se v Miami snaží navázat na čtvrtfinále z Indian Wells, zábranit se mu tom pokusí český tenista Radek Štěpánek.

Žádné větší starosti neměl šestý nasazený Juan Martin Del Potro s Jankem Tipsarevičem. Srbský tenista působil bezradně a prohrál hladce 4-6 1-6.

Argentinec narazí ve 4. kole na Davida Ferrera. Španělský tenista dnes nesmírně toužil po odplatě za vyřazení z Australian Open a nakonec Chorvata Marina Čiliče v dramatickém a divácky atraktivním duelu porazil 3-6 6-3 6-4.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (30. 03. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (18-ČR) - Gonzalez (12-Chile) 7-6(1) 6-4
Nadal (1-Šp.) - Gil (Portug.) 7-5 6-3
Murray (4-Brit.) - Massu (Chile) 6-4 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 6-1
Verdasco (8-Šp.) - López (32-Šp.) 3-6 6-3 6-4
Ferrer (11-Šp.) - Čilič (17-Chorv.) 3-6 6-3 6-4
Wawrinka (16-Švýc.) - Andrejev (20-Rus.) 4-6 6-3 6-3
Troicki (Srb.) - Phau (Něm.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist