Nadal je poprvé ve finále US Open, čeká ho Djokovič

11. 9. 2010, 20:43
Aktuality 68
Rafael Nadal si poprvé zahraje finále na US Open, kde v neděli může zkompletovat sbírku grandslamových titulů. První hráč světa v dnešním semifinále porazil 6-2 6-3 6-4 Rusa Južného. Druhým finalistou bude Federer, nebo Djokovič.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v semifinále teprve podruhé na turnaji přišel o své podání, jeho další suverénní vítězství to však neohrozilo. 

Utkání s Michailem Južným mělo jednoznačný průběh. Ruský tenista si sice v úvodu všech tří setů udržel servis, jeho soupeř ale hned při další příležitosti získal brejk a navíc při vlastním podání nepřipustil komplikace. Južnyj za téměř beznadějného stavu v třetím setu ještě přitvrdil údery a dokonce proměnil brejkbol na 4-4.

V klíčové deváté hře však skončil jeho bekhendový volej pouze na pásce a Nadal svou další šanci proměnil v postup do finále.

První muž světa Nadal prošel do svého prvního finále US Open bez ztráty jediného setu a má velkou šanci získat třetí grandslamový titul za sebou během jednoho kalendářního roku. To se naposledy povedlo v roce 1969 Australanovi Rodu Laverovi. 

Nadal kraloval nejprve na své oblíbené antuce při Roland Garros, v červenci si pak zajistil druhé prvenství ve Wimbledonu, když ve finále zdolal Tomáše Berdycha. 

Aby zkompletoval svou sbírku grandslamových titulů, musí zdolat Novaka Djokoviče. Srb v semifinále zastavil Švýcara Federera.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (11. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Južnyj (12-Rus.) 6-2 6-3 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 5-7 6-1 5-7 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
prší? paráda jen ať prší. klidně ať hrají až zítra xD
Reagovat
smazaný uživatel
snad to bude 5ti setová bitva. Je potřeba unavit Djokoviča
Reagovat
smazaný uživatel
tak doufám žeto rafa dotáhne moc muto přeju zaslouží sito dneska mu budu zase moc fandit tak že vamos rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je smutný. Doufal jsem v zázrak, že se Fedexovi zase zadaří, ale co se dá dělat. Přesto si myslím, že kam se teď Roger dostal je hodně slušné. Přál bych si aby to vyhrál Rafa (ne že bych mu to přál, ale je to čistě matematický problém :D ). Bylo by dobré, kdyby toho ještě Rafa vyhrál tady ten rok co nejvíc(teda až na Basilej ta musí patřit Rogerovi i kdyby nevím co)...bude to pro něj hodně bodů na obhájení
Reagovat
steve79
Je to škoda, že Djkovic zkazil finále Federer-Nadal. Hlavně, že si při každém podání dvacekrát mlatí míčkem o zem. Ted ale vážně. Djokovic byl skvělej na returnu, skvěle podával. Takhel jsem no neviděl hrát už několik let. Vítězství, ale přeju Nadalovi, prootže ho mám radši než Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kim! Chudák Věrka, bylo mi jí líto. Kim prostě ten večer chytla ohromnou herní slinu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dyť jo, si to užijte, no. Gratuluju Djokerovi, ač nerad, musím uznat, že byl v tom semifinále lepší, ty dva MB, co měl Roger, odvrátil neskutečně! Klobouk dolů. Ale ve finále budu fandit Rafovi.

A jen tak btw. Nejvíc se mi na tomhle fóru líbí, jak kdykoli někdo napíše, že fandí Federerovi (třeba já), vrhnou se na něj ostatní jako vosi. To je fakt cool! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
...jako vosy... Sorry! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a co by si tady čekal?! Že tady někdo bude mít respekt k Rogerovi?! Ani náhodou!! A tím pádem i jeho fanoušci jsou tady pro některé pouhými fanatiky... ale když někdo bezmezně fandí Rafovi, tak to už je jiná
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Je zajimave, ze kdyz se tady nekdo navazi do Rogera (Barney, Frantz, Olfess), je to pravda pravdouci, ale jakmile si nekdo dovoli oplatit, je to fanatik a tenisu nerozumi. A co je nejhorsi, mistni fanousci Nadala davaji temto d*bilum za pravdu(Matti, Vale46, RIMMER68)! Vazne nevim, jestli uz jsou temahle troubama poblazneni, nebo to delaji proto, ze zminovana trojice Barney, Frantz a Olfess fandi Nadalovi jako oni.
Reagovat
Frantz
Vyborna sobota! VAMOS RAFA, good bye Mr. Perfect :-) Navic Novak jde o 500 bodu pred elegana,skvely :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Nadalovi ke kariernímu grandslamu. Pro mě však tento turnaj porážkou Federera skončil. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To je smutné no.
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovče, rozhodne se až zítra, Nadal titul ještě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra na to nemám čas. Musím si v šuplíku přerovnávat ponožky. Váš Rogerholik
Reagovat
majjkaa
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Se klidně vsadím, že Djoker neuhraje s Nadalem ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud správně počítám, tak by měla tato výhra posunout Novaka o 10 bodů před Rogera. Ztrácí na něj 550 bodů, za semi 640 a za finále 1200, což je rozdíl 560 bodů. Pokud se mýlím, opravte mě.
Reagovat
smazaný uživatel
SF 720 bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba, omlouvám se. Za semi 720, takže planý poplach.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, díky Brozi, taky jsem na to přišel pak. Já si spletl body za ČF a místo x 360 jsem počítal 2x 320.
Reagovat
smazaný uživatel
HEj bude dvojka - ale Novak obhajoval 720bodov za SF a Roger 1200 za F, cize Roger minus 480 a Novak plus 480 to skoro tisic bodov - cize ten naskok bude mat novak slusny a mohol by to aj udrzat do konca roka
Reagovat
nando
Ten rozdíl bude větší, jelikož RF obhajoval finále a Djoker jen SF, tj. RF si odečte 480 bodů a Nole si přičte min. 480 bodů. No nejvíc se směje Rafa, který obhájil SF a ted už jde jen o to, o kolik si zvýší náskok.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Novak prohraje, budu stále třetí, ale to je jedno. V noci už mé počítání není na top úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost, půjde na druhé místo, sorry za zmatky D:
Reagovat
smazaný uživatel
Podle kdyby tento hrac se vice soustredil, tak bude po Nadalovi jasna dvojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Porad byl mimo hlavni deni,ale dnes opravdu klobouk dolu. Stale dotahoval. Ty vinry na mecbaly, no to bylo jako sen.No uvidime, jestli se staci zotavit do finale. vse nahrava Rafovi. Nole na neho umi,ale nyni bude v tezke pozici.Dulezity bude zacatek zapasu a taky mozna nejlepsi. No uvidime zitra v 22hodin. I tak musi byt Nole nadmiru spokojen, i kdyz urcite chce dalsi skalp.Dvojku uz ´ma, tak proc ne jednicku.
Reagovat
smazaný uživatel
Oléé Nolééé !!!
Vamos Rafa !!!

haha, finále v tomhle složení je Koťákův zlý sen, nic horšího neexistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
A pro mě splněný sen, zápasy Nadal-Djokovič prostě zbožňuju, ani nevím proč, ale jejich zápasy mě prostě baví. Navcí ve finále grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je čím dál tím horší. Prohrava i s prumernymi tenisty, neumi uz soupere drtit jako kdysi...ach jo. A pri podaci Djokovice O:40 a on prohraje...to by prost etop hrac ztratit nemel.
Reagovat
krbik13
Ja už ničomu nerozumiem....
Reagovat
nando
Nechci se vytahovat, ale já to tu psal, že vyhraje Djoker !!! To furt všude bylo finále snů a ted se všem Nole vysmál! Jinak super zápas, z obou stran. Na druhou stranu se opět ukázalo, že RF je pořád kvalitní tenista, ale už ne výjimečnej(zatím). Neviděl jsem zápas Fernanda s Ferrerem, ale tipuju, že tohle byl vrchol. Ted jen rozlousknout to, komu fandit zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jsem tedy velky Rogeruv fanda, ale objektivne musim rict, ze vrchol byl prave zapas Verdasca s Ferrerem. Dneska bylo ve srovnani s timhle super matchem z obou stran hodne zbytecnych chyb...
Reagovat
smazaný uživatel
už bude pomalu klesat, jeho hra je plna chyb, zacina byt i labilni.....no uz to neni ten Federer co budil takovy respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyb určitě, ale v důležitosti a napínavosti ho jasně předčil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem jeho velkej fanda, ale tento rok hraje opravdu spatne. Rozhodne soupere nijak vyrazne herne neprehrava
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se radši nevytahuj. Vyhrál, ale co ty mečboly? Tam moc k prohře nescházelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nescházelo, já osobně jsem myslel, že je hotovo. Vždycky v těchhle situacích proti Federerovi Novak, když má servírovat na udržení, tak vyhoří. Měl velké štěstí, že mu tam ty winnery spadly. Ale to k tomu patří. Federera bych nehanil, odehrál skvělý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Miki: já myslím, že nemůžeš tento rok celý označit jako špatný... na AO hrál Federer (hlavně v pozdějších kolech) velice dobře. Pak ano, následovalo dlouhé slabé období, které pro mě vrcholilo hroznou defenzivní a pohybově slabou hrou na Wimbledonu. Posléze ale musíš uznat, že se pod vedením Annacona zlepšil, Cincy a Toronto mu vyšlo dobře (titul a finále). Holt dneska narazil na skvěle hrajícího soupeře, servíroval průměrně a přestože neudělal zas tolik chyb (bývalo daleko hůř), tak na dnešního Djokera to prostě nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, lucker Rožér to už měl v kapse, na gemy jasně dole, ale do finále by šel on.
Reagovat
nando
Proč bych se nepochlubil svým úspěšným tipem? Já se narozdíl od jiných nebál to tady veřejně napsat, i když všude se psalo a mluvilo o finále snů. A že k prohře moc nescházelo? To je tenis, někdy to rozhoduje pár míčků, to už bys měl vědět.
Reagovat
tito
A taky gratulace tobě :) Fandit Nolemu je někdy trochu na prášky ale včera se nepoložil a hrál skvělý tenis!
Reagovat
UnrealTom
škoda přál jsem si finále Fedex - Rafa takhle je to jasný Rafa ho dá ve 3 setech....
Reagovat
smazaný uživatel
YEES! Ajde Nole! Nezuvěřitelné, fantastické. Já si užíval hlavně to, že Novak hraje konečně svůj tenis, hraje výborně a to pro mě bylo nejdůležitější. Jsem hodně emotivní, přiznám se, že mnohokrát jsem měl na něj vztek, že hraje pod možnosti a tak dále, a zvažoval, zda má cenu mu fandit. Přesto emoce vždy vyprchaly a já jsem rád, že jsem vydržel a toto je zadostiučinění. Skvělý zápas, třeba před Rogerem smeknout, ty forehandy některé byly jak z jiné planety. Nevěřil, že by to mohl v 5 setech vyhrát Nole, ale stalo a já jsem šokovaný a zároveň šťastný zároveň. Do finále si nedělám iluze, jak říká McEnroe, Nadal je zvíře. Měl více času na odpočinek, takže uvidíme. Na hardu s ním má ale Djoker pozitivní bilanci, takže uvidíme. I když nevyhraje, budu rád, že ze sebe konečně vymáčkl to, co v něm je.
Reagovat
nando
Tak fandit se má i když se nedaří, když byl Berďa 50. tak mě taky sral, ale ty hluchý období potkají každého. A Novak je takovej sympaťák, že si zaslouží, aby se mu fandilo i v těch těžkých obdobích. Někde na videu jsem ho viděl s fanouškama, jak se podepisoval, plácal si tam s nima a pak vzal kšiltovku, podepsal jí a dal jí jednomu klukovi. Takovou vstřícnost jsem u žádný takový hvězdy ještě neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to, že se nedaří, to se stane každému. Mě sere ten jeho přístup, zápasy, ve kterých je nulový a bez zájmu, bez šťávy. Takové ty odflánkuté, těch je spousta, nejde o samotné výsledky či výkony, jako spíš profesionalita.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale Djoker hrál fantasticky (většinou) a nezbývá než pogratulovat... a gratulace Rafovi k vítězství v zítřejším finále:) Mám pocit, že je skoro jasno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a Roger je venku:-(Dneska hrál fakt špatně a těch nevynucených chyb bylo opravdu hodně!!!Gratuluji Novakovi a přeji mu at to zítra s Nadalem zvládne.No a těm co Rogera nemusí,asi si zase smlsnete tak enjoy!!!
Reagovat
a.magerova
Gratulace Novakovi.
Zítra už to bude hezký zápas bez nervů (mých) :-))
Reagovat
majjkaa
Ten posledny set bol uz len bud alebo! Semifinalove zapasy boli neporovnatelne co sa tyka narocnosti. Bolo nieco celkom ine vyhrat nad Juznym ako Djokovicom. Takze Rafa blahozelam k zajtrajsej vyhre!
Reagovat
smazaný uživatel
Život není spravedlivý, Majuško :-) Vyhrává ten, kdo se s tim líp popere.
Reagovat
majjkaa
Aaahoj :)) ved ja viem, Roger dnes tahal za slabsi koniec, uz len ten 2 a 4 set...hovoria za vsetko!
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo... ten servis by se hodil spíš do badmintonu. A zahodit dva mečboly by taky nemusel. Vyházel se z velký části sám. Podle mě musel někde včera dlouho pařit. Nebo dětičky špatně spaly :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsdem hodne smutny, :( ale to je tenis. Novakovi gratuluji a doufam, ze ve finale zopakuje dnesni vykon a US Open vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to říkal, že Novak vyhraje...skvěle, slabší z téhle dvojice postoupil a to ještě velmi unavenej...Rafo, jestli ne teď, tak už asi nikdy:)
Reagovat
Matti
Dnes Djoko rozhodně nebyl slabší. A pro RAfu by ve finále byl lepší Federer.
Reagovat
majjkaa
Sa mi zda ze uz ani finale take divoke nebude ako toto :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Nole! To jsou nervy, ještě jeden set. Nesmí to dojít do stavu po pěti, pak on s Federerem prohrává, tedy krom AO 08. Snad to vyjde. Zatím výborný zápas.
Reagovat
Matti
nevím, jestli výborný kvalitou určitě ne. Spíše chyby z jedné i druhé strany.
Reagovat
majjkaa
straasne kolisave....raz super, potom na nic! neviem ale zle sa to pozera :( pre mna......
Reagovat
smazaný uživatel
No, mi se líbí, a užívám si, že konečně Nole hraje dobrý tenis, i když stále favorizuju Fedexe. Pěkné výměny zatím, svižné tempo, já si nemám nač stěžovat.
Reagovat
majjkaa
divocina :)
Reagovat
smazaný uživatel
Patý set i je kvalitou vyborný, koncovka paradní.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejen jako loin. Za stavu 5:6 se vyházet, proč ne co? I když byl asi trošku lepší Novak, své servisy vyhrával jednoznačněji, přesto to prohrál. To je velikost a Rogera a to se musí Novak naučit.
Reagovat
smazaný uživatel
to je škoda že měl takovej lehkej postup! cestou měl potkat Nalbaldiana a pak Berdycha nebo Murrayho a nakonec nic :(
Reagovat
Matti
Sam si to tak uhrál, rus bojoval, ale neměl na něho prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji. Bohuzel Misa nemel sanci a pritom hral svuj vyborny tenis. O to vice mrzi,ze to proste nemohlo dopadnout jinak. Ten moment kdy Rafovi vzal podani, to byla chvilkova nadeje,ale Rafa ho rychle vratil na zem.Slava vitezi, cest porazenemu. Takze zitra dovi ve finale.
Reagovat
raduz
Djoker zahrál naprosto ojediněle a Federer se rozhodně za svůj výkon stydět nemusí.Byl opravdu kousek od vítězství a popravdě nechápu proč stál na čáře a byl najednou tak pasivní.stejně si myslím,že federer hraje na betonu nejlepší tenis ze všech.djoker Rafu porazí,tedy pokud svůj výkon zopakuje.Fandím mu,je mně herně blíže než Rafa.Djokerův talent krvácel na pokračování,takže nám všem snad ukáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist