Nadal je v semifinále. Berdych potřebný set neuhrál, sezona pro něj skončila

26. 11. 2010, 16:29
Aktuality 63
TURNAJ MISTRŮ - Tomáš Berdych se s letošní sezonou loučí stejně jako před rokem prohrou s Rafaelem Nadalem. Český hráč při premiéře na Turnaji mistrů do poslední chvíle bojoval o naději dostat se do semifinále, proti světové jedničce však neuhrál ani potřebný jeden set. Druhé místo ve skupině obsadil Djokovič.
Rafael Nadal

Tomáš Berdych se po úspěšné první polovině letošní sezony, kdy si zahrál finále turnaje Masters v Miami a na grandslemech byl v semifinále French Open a finále Wimbledonu, od léta trápil. Přesto se poprvé v kariéře kvalifikoval na Turnaj mistrů. 

V prvním zápase se na českém hráči projevila nervozita i špatná forma z poslední doby a s Djokovičem neuhrál ani set. Pak ale proti Roddickovi odvrátil dva setboly a Američana ve dvou setech porazil. 

Dnes nastoupil k závěrečnému utkání skupiny A proti Rafaelu Nadalovi, a pokud si chtěl alespoň do večera udržet naději na semifinále, musel uhrát alespoň set. To se mu však v posledních sedmi vzájemných soubojích ani jednou nepodařilo a na španělský 'buldozer' nevyzrál ani dnes. Po vyrovnaném prvním setu nakonec podlehl 6-7 1-6.

"Pokaždé, když člověk hraje se světovou jedničkou, tak je to skvělá zkušenost. Musím se poučit z chyb, které jsem udělal, jenom tak můžu být v budoucnu lepší," řekl Berdych po utkání. "Účast na Turnaji mistrů byla jedním z mých letošních cílů, tak jsem nadšený, že jsem to dokázal," řekl šestý hráč světa.

Berdych vydržel jen jeden set
Ze šatny vycházel Berdych uvolněný na předzápasové interview. Moderátor se českého hráče ptal, co na Nadala, s kterým prohrál 17 setů v sedmi zápasech v řadě, tentokrát vymyslí. "Budu se snažit se hrát svoji hru, být agresivní a soustředěný od prvního míče," řekl Berdych s tím, že se na výzvu jménem Nadal těší. 

Španěl krátce poté uvedl, že byl nadšen svým výkonem z utkání s Djokovičem. "Berdycha je ale těžké zastavit, musím hrát výborně," řekla světová jednička.

Semifinálové dvojice:
15:15 hodin Nadal (1-Šp.) - Murray (5-Švéd.) 
21:15 hodin Federer (2-Švýc.) - Djokovič (3-Srb.)

Berdych držel slovo a snažil se Nadala co nejvíc tlačit a hned ve druhé hře měl po výborných returnech a výměnách dva brejkboly. Zaskočení diváci nevěděli, zda mají tleskat, ale Nadal jim pomohl a ztrátu servisu odvrátil vítězným míčem a esem. Španěl se pak výrazně zlepšil a i Berdych odvracel dva brejkboly. A rovněž uspěl.

Český hráč se nemohl trefit do prvního servisu, aby si pomohl. Během první sady měl úspěšnost prvního podání pouhých 36 procent. "Berdych odvádí skvělou práci, ale musí zlepšit servis, aby si ulehčil," komentoval zápas bývalý britský tenista Tim Henman pro BBC.

Vzrušení nastalo za stavu 5:6. Nadal přerušil výměnu, protože si myslel, že Berdych zahrál do autu a zvedl ruku jako by žádal o Jestřábí oko, ale míč odehrál. "Nechtěl jsem challenge. Zvedl jsem ruku, možná trochu zastavil, protože míč byl velmi těsný, ale odehrál jsem, protože nemůžu přestat hrát, to je risk," popsal situaci Nadal. Hlavní rozhodčí ukázal aut, ale s tím nesouhlasil Berdych a požádal o "challenge" a měl pravdu - míč se otřel o čáru. Rozhodčí ale nepochopitelně připočetl bod Berdychovi, který tak při podání Španěla vedl 30:15. Naštvaný Nadal se chvilku hádal s rozhodčím, protože chtěl, aby se výměna opakovala. 'Jestřába' si totiž oficiálně vzal Berdych, neboť rozhodčí zahlásil aut.

"To jen ukazuje, jak mají rozhodčí z Nadala trochu strach a nechali ho dohadovat se příliš dlouho. To nebyla chyba Nadala, ale rozhodčího, který mu měl ukázat, že si nemůže dělat, co chce. Byl to běžný challenge a mělo se hrát dál," řekl Berdych.

"Nechci se k tomu vyjadřovat anglicky, abych neřekl něco špatně," řekl Nadal divákům po zápase. Španěl totiž poukazoval na to, že on si challenge nebral, vyžádal si ho soupeř. "Nevím, co bylo špatně, možná já," vtipkoval.

Kontroverzní situace paradoxně nakopla naštvaného Nadala. Do úderů mlátil ještě agresivněji, podání si podržel a posunul set do tie-breaku. Tomu dominoval 7-3 i proto, že Berdych chyboval a nedokázal soupeře zatlačit. Důležitý první set, který zápas rozhodl, držel obecenstvo v napětí hodinu a deset minut.

Berdych musel druhý set vyhrát, aby udržel naději na postup do semifinále. Vynikající Nadal mu ale nedal šanci. Berdych jen stěží ukončoval výměny, jelikož letošní vítěz tří grandslamových turnajů Nadal skoro každý míč doběhl.

Podání ztratil Berdych ve druhé sadě dvakrát. Poprvé po osmiminutovém gamu ve čtvrté hře a poté rovněž v šesté. Pětadvacetiletý Čech nadchl skvělými míči, trápil Nadala výpady k síti, ale na obrat to nestačilo. Druhý set ztratil 1-6.

Pro Berdycha skončil Turnaj mistrů stejně jako před osmi lety pro předchozího kvalifikovaného Čecha Jiřího Nováka. Oba jednou vyhráli, dvakrát prohráli a brány semifinále neotevřeli.

Nadala čeká Murray. Federera Djokovič
První hráč světa Nadal si už ziskem první sady zajistil postup do semifinále. To dokázal potřetí v kariéře, dále se ale ještě nedostal. Pokaždé ho zastavil Roger Federer. Toho letos může potkat až v boji o titul, který mu jako poslední z velkých turnajů ještě chybí. Rodák z Mallorky ve skupině vyhrál všechny tři zápasy a do semifinále postoupí z prvního místa. V sobotu ho tak čeká domácí Andy Murray.

O poslední volné místo v semifinále se večer utkali Novak Djokovič a utká Andy Roddick. Srbovi k postupu stačilo uhrát set, Američan musel vyhrát 2-0. 

Očekávaná dramatická bitva se však nekonala. Djokovič sice měl hned v úvodním gamu problém na servisu, brejkbol však odvrátil a pak už zápasu zcela dominoval. Roddickovi, jenž v prvním zápase potrápil Nadala a ve druhém nestačil na Berdycha, se podobně jako ve druhé sadě proti českému hráči trápil na podání a dlouho v naději na postup nesetrval.

Třiadvacetiletý Djokovič získal první set 6-2 a o semifinalistech bylo rozhodnuto. Zbytek utkání se dohrával spíše jen z povinnosti. Srb nakonec vyhrál za 66 minut 6-2 6-3 a byl rád, že před sobotní semifinálovou bitvou s Federerem neztratil zbytečně mnoho sil.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 2.227.500 liber) -
páteční výsledky (26. 11. 2010)

Skupina A:
Nadal (1-Šp.) - Berdych (6-ČR) - 7-6(3) 6-1
Djokovič (3-Srb.) - Roddick (8-USA) 6-2 6-3

Tabulka:
1. Nadal 3 3 0 6:1 3
2. Djokovič 2 1 1 2:2 1
3. Berdych 3 1 2 2:4 1
4. Roddick 2 0 2 1:4 0

Čtyřhra - skupina B:
Kubot/Marach (Pol./Rak.) - Nestor/Zimonjič (Kan./Srb.) 6-0 1-6 10-6

Tabulka:
1. Nestor, Zimonjič 3 2 1 5:2 2
2. Bhúpathí, Mirnyj 2 1 1 2:2 1
3. Moodie, Norman 2 1 1 2:2 1
4. Kubot, Marach 3 1 2 2:5 1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to je těžká rána a velký šok, takhle ho dá se říct pár gamů v řadě drtit a pak přijde toto a on se sám v gamu, ve kterém vede 40-15 vyhází nebo nesmyslně hraje proti Nadalovi dropshoty, tohle na něj hrát nemůže.
Reagovat
Matti
no pomohl tam RAfovi hodně. Je fakt, že oběma ted šla hra dolů a to o dost.
Reagovat
Matti
ted Nadal fantasticky zaservoval na brejkbol Andyho a pak dva příme body z podání hned.Ale ještě není rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinač kde jsou AREF a jemu podobní, ještě si myslíte, že Andy jenom brání a neumí přitlačit žádným úderem?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou tu, protože nemají zájem diskutovat o tenise, ale jenom provokují (Barney, Broz, AREF atd.) když se těm hráčům, kterým nadávají daří, tak se tu ani neobjeví, ale jak prohrávají, hned je tu od nich plno "nic neříkajících" příspěvků
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš RF: ha ha ha

tomasinho: Oprávněně na ubohou Novu nadáváš (ruská hokejová liga má přednost před SF Turnaje mistrů!), ale proč sleduješ nějaký mizerný internetový stream a proč si radši nepočkáš na ten jejich relive? Pro diváka, který nezná skore, má záznam skoro hodnotu živáku.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě řekni, že to tak není.... to se nejlíp pozná, když se například Federerovi daří, člověk vás nevidí napsat komentář, ale jenom jak něco prohraje, píšete o "starém pánovi, elegounovi" a tak podobně.... nechci se s tebou hádat, ale přiznej si, že je to pravda
Reagovat
smazaný uživatel
YEES! Krása, Andy po mírně rozpačitém úvodu, kdy mu nešel první servis se zvedl neuvěřitelně a začal ještě víc útočit a odměnou mu byl zisk setu. Nadal ke konci začal už chybovat. Andy má navíc výhodu, že bude do setu začínat na podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím skvělý zápas, nejhezčí set na turnaji, konečně to, co jsem chtěl vidět, akorát se špatným koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
No maximalne vyrovnany matchik. Murray ukazuje ze s Fedom mal fakt hrozny den inac jeho vykony boli dobre tiez na turnaji- Soderlinga zmazal jak nic a Ferrer tiez nic neuhral s nim cize super zapas- o dve lopticky vyhral Nadal prvu sadu co je presne ten rozdiel v tie-breaku 7:5 cize to hovori same za seba- inac pred tie-breakom som vyssie sance daval Murraymu ale prehral tie-break kvoli jednej veci- 1. servis mu nesel tusim okrem prvej lopticky ked dal eso tak netrafil uz ani raz a preto prehral lebo dnes ma okolo 90% vyhranych po 1. servise plus aj kopu es dneska dal cize keby triafal prvy servis vyhra tie-break Murray o tom nepochybujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak....Murray nikdy nepatřil mezi moje oblíbence, ale hraje opravdu skvěle, s Rogerem měl prostě zlý den, jinak jsou jeho výkony perfektní, zasloužil by si finále, ale bude to mít hodně těžké...Nadal je zvíře
Reagovat
Matti
promiň, ale to je zase hloupa hra na kdyby. Stejně tak jde říct, kdyby Rafa lépe returnoval tak není ani tiebreack.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved to je len moj nazor ja si to myslim ze to roozhodlo tie-break a urcite daco na tom bude ked si zoberieme ze Murray netriafal prvy servis pricom ma dnes super uspesn ost v prvom sete konkretne 91% tak asi daco na tom bude
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím, taky jsem to viděl podobně, v tie-breaku a v úvodu druhého setu prostě odešel Andymu první servis, ale jinač hraje skvěle, stejně tak Nadal, který nechybuje skoro vůbec. Zatím úžasný zápas, Murray ukazuje to, co si myslím delší dobu a to, že jako jediný má Nadala čím překvapit a čím proazit. Bohužel Nadal je prostě nejlepší a ukazuje to v plné nahotě. Jinak při setbolu to byl neuvěřiotelný RAfův return. A ještě jeden poznatek, Rafa takticky podává Andymu do forehandu, protože ví, že z backhandu je jeho return nebezpečnější. Ou, to byl ted krásný winner po lajně. Andy se každým gamem v druhé sadě zlepšuje, první dva až tři gamy nebyly ono.
Reagovat
smazaný uživatel
TEraz ho breakol, ked Rafa odvratil 3 brekbally som myslel ze otoci ten game ale Murray predsa ma len naskok ak dotiahne 2 set do konca tak mozme urcite povedat ze najlepsi zapas turnaja- 3 setova drama high quality tennis atd..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, už 5:3, snad už ten druhý set dohraje a uvidíme třetí set. Konečně top tenis, opravdu neuvěřitelný zápas s krásnými výměnami. Taky jsem myslel, že když Nadal odvrátil tři brejkboly, tak že už to vyhraje ten game. Hlavně za stavu 0-40 zbytečně Andy zahrál dropshot místo aby to zabil.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray dělá co může, ale na Nadala to stačit asi nebude :( Padá mu tam zas všechno, až to není možný
Reagovat
smazaný uživatel
Super, tak Nova Sport nedává ani první semifinále živě, bravo!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně...tohle už je fakt neuvěřitelná ostuda! asi jsou v čele nova sport ubožáci, kteří sportu rozumí hodně málo...
Reagovat
Stan_Borowitz
vždyť přece zápas ruský ligy mezi Avantgardem Omsk a Spartakem Moskva je nutný vidět v přímém přenosu, zatímco semifinále Turnaje Mistrů ne... navíc ani nepřiznaj, že to vysílají ze záznamu, mají pro to krásné eufemismy "záznam přímého přenosu" nebo anglicky "relive". Pitomci.
Reagovat
Frick
Tak teěd jedna otázka. Kdyby jeden zářijový páteční večer Tomáš hrál o něco lépe, tak jelo by se na Mikuláše pro mísu? :-)))
Reagovat
UnrealTom
Semifinále jasná věc 4 nejlepší tenisti světa si to rozdaj, přeju si finále Roger vs Rafa ... go go Roger !!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
průběhu a předvedené hry to jsou spíše dva nejlepší tenisti světa, za nimi dlouho nic, pak další dva, za nimi mezera a pak ti ostatní. Snad se po Novém roce podaří comeback del Potrovi, jinak to při stoupající výkonnosti Federera po krizovém roce a víceméně stabilně skvělém Nadalovi vidím v přístí sezóně dost fádně. Ale koneckonců je to sport a překvapení nejsou vyloučena...
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick opět zklamal, ale co se dá dělat, je ho škoda. Každopádně Djokovičovi stačilo to, co proti Berdychovi a paradoxně nejlepší set na turnaji prohrál s Nadalem. Ukazuje to jen a jen Nadalovu ohromnou sílu, jak herní, tak psychickou. Jediný, kdo ho podle mě může v téhle formě přehrát, je Murray, který ho bude nutit ke stereotypu, unudí ho a bude využívat jeho slabin. Od tohoto zápasu čekám opravdu moc, tak snad už uvidíme pořádné třísetové drama plné krásných výměn. Třeba loni bylo ve skupině se složením Federer, Murray, Del Potro a Verdasco všech 6 zápasů na tři sety, letos to takové drama není a všechno končí strašně rychle, jako by byli hráči až příliš rozdílní čin nevyrovnaní. Ne náhodou loni byli ve finále pětka se šestkou, což letos ani nehrozí. Murray sice je pětka, ale hned po TM bude zpátky čtvrtý, jelikož Soda neobhájil všech 400 bodů, ale jen 200 a Murray svých 400 už obhájil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre si to zhodnotil. Tiez mam dojem ze minulorny WTF a celkovo sezona bola vyrovnanejsia- chyba k tej prvek 4ke- silny DAvydenko plus Del Potro- Soderling hral tiez dobre uz minuly rok. Roddick hlavne sklamal mna najviac v tom ze z 3 brekballovych sanci ktore mal Djokovic vyuzil vsetkyk co na hraca jeho formatu- jeden z naj ak nie naj servisman na okruhu- tak to je sok ze v klucovych momentoch dneska Roddick zlyhal. Roddick neobhajoval inac body takze o nic nedojde- Nadala mal porazit to by ho nakoplo a zamiesalo karty... ale na co keby, kdyby.. atd sa nehraje. Som rad ze Djokovic vyzeral byt ok- nehral sice nic uzasne alebo moje obavy ze nebude videt alebo bude viditelne limitovany bolestou prsote dacim sa neprejavilo snad zajtra Rogera potrapi ale neviem nevim Roger aj Rafa hraju na tomto turnaji vyborne a vyzera ze ich finale tentokrat uz nikto neprekazi- ale viac krat sa stalo napr. na US open ci 2010, 09, 08 tiez sa cakalo ich finale a nakoniec zislo z toho pricom ich superi budu ti najlepsi hraci za posledne roky mimo nich cize 3ka a 4ka- Djoker a Murray-ktory je docasne 5ka ale to nehra rolu v tom ze Murray je clenom tej velkej 4ky uz dake to dlhsie obdobie.. Zajtra nas cakaju snad super zapasy a nech vyhra ten lepsi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom prekvapil v prvnim setu vydrzi ve vymenach. Proste vzdy jde co zlepsit. Bohuzel servis zklamal, coz je podstatny nedostatek. Druhy servis ho drzel ve hre az do TB, to je obdivuhodne, ale i pri tech dvojchybach i v TB, coz je velky luxus bylo bohuzel otazka casu, kdy breaky prijdou. S Rafovou jsou vzdy nejzajimavejsi prvni sety, pak uz vetsinou souperum dojde dech, ale celkovy dojem z premierove ucasti Toma na turnaji mistru nebyl spatny, Koncem si to trochu pohorsil, ale Tome dobry a pristi rok nanovo zacni alespon tak , jak jsi hral na konec sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim uznat ze na WTF prekvapil. Okrem prveho zapasu ostatne 2 zahral dobre- poozeral som to na britoch a pekne zhodnotil ze Berdycho v p 1. sete hral jednoznacne najlepsi tenis od Wibmledonu. Nadal hral dneska vyborne, kopa winnerov, bojoval neskutocne hral a Murray naozaj pokial nezahra na 100% plus bude dobre servovat tak nema sancu s Nadalom. Jeho vykony sa stupnovali zatial kazdym zapasom. Berdych snad si to uz zrovna v hlave a to ze dokazal hrat vyrovnanu partiu s top hracmi v Londyne ho nakopne do dalsej sezony- na AO moze kludne ist daleko ale rovnako moze vyletet v 2. ci 3. kole ak si psych. nezrovna to v hlave som zvedavy na jeho AO. Nadal - Murray kazdopadne bude super zapas o tom neni najmensich pochyb- take daco aby Murray zas mal zly den a dostal na frak ako s Rogerom to sa urcite uz opakovat nebude taky zapas, ci zly den ma tenista raz za rok cize cakam od zapsu Murray-Nadal naj naj tenis. Djokovic neviem ako je na tom s okom ale kazdopadne Roddick musi vyhrat v 2 setoch ak vyhra 2:1 postupuje Djokovic- bola by inak fakt skoda keby napr. Djokovic vyhral 1. set a prehral zapas lebo by ho zacalo pichat oko- proste ze by postupil dalej s 1. vyhrou a zaroven zajtra proti Fedovi by nebol 100% fit a nemal by sancu to uz radsej Roddicka nech tam pusti- Berdych je uz out, nema ako postupit, to len dodatok keby sa dakto divil ze nespominam Berdycha na postup:D
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole, si blbej, kdo to má číst takový dlouhý. trochu to sestřihej příště
Reagovat
smazaný uživatel
Ved to necitaj:D kto ti kaze. ano som blbej lebo som dal dlhy prispevok...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo no, se někdy stává. ale příště to zkus napravit ,-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám ARoda rád, ale nechci, aby postoupil. A to z jednoho důvodu - jeho bilance s Federer je žalostná a bojím se, že při současné formě obou hráčů by to byl jednoznačný zápas a v semifinále bych chtěl vidět pořádné zápasy a Djokovič by s Federer uhrál asi víc, i když bych taky favorizoal Defexe. ARod mi prostě už od antukové sezony přijde děsně mimo, odehrál solidní zápasy, ale s formou třeba z Miami a celkově z úvodu roku se to nedá srovnat, hlavní rozdíl vidím v agresivitě, forehand již nemá tak agresivní a na síťi tím pádem občas taky zaváhá.
Reagovat
Matti
mně se tvůj text líbil, ikdyž je delší a to proto, že je to je k věci a zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní trenink Nadalovi vyšel dobře,musel vyměnit tričko až po zápase.Jen Berdych se v 1.setu bláhově domníval,že uhraje set.Takže večer se máme na co těšit,Djoko s Andym si to musejí rozdat naplno.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick musí vyhrát první set, ten další pak bude mít grády jak prase...
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole, to by byly grády, vid? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se nemá rozhodně za co stydět, krom prvního zápasu předvedl na turnaji velmi dobré a bojovné výkony a ukázal všem škarohlídům jako je lopata, že na turnaji mistrů má co dělat a může tam hrát vyrovnané zápasy. Jsem zvědavý co večerní zápas, Roddick potřebuje vyhrát 2:0. Uvidíme, vzájemná bilance hovoří pro něj, forma spíš pro Djokoviče, Roddick mi nepřišel nijak dobrý ani v zápase s Nadalem. Každopádně semifinále Nadal-Murray může být ozdobou turnaje a snad dopadne v ten správný prospěch, a to v prospěch Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas :) nebylo by špatné vidět ještě jeden zápas Federer-Murray, vyrovnanější, než byl ten ve skupině :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to uz by uhrál mury jen tak max. 2 gamy ,-) to už radši né
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím, že už toho vtipu a podceňovaní/přeceňování stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim no, jak myslíš tomasinho.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych zlobil, ale dobro naštěstí zvítězilo nad zlem:) Letos je Rafův rok, má na to vyhrát i ten poslední velkej turnaj, kterej mu ve sbírce chybí:) takže Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
VAmos, vamos! aby si se nepo.srala
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D i ty jedna
Reagovat
smazaný uživatel
krávo blbá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jakožto osobu mužského pohlaví mě toto urazit nemůže:)
Reagovat
smazaný uživatel
jo ty si ten gába, no jo, tak si máš dát normální méno, no tak aby si se nepo.sral
Reagovat
smazaný uživatel
tak já se jmenuju příjmení Gabriel, no a mám přezdívku Gába či Gabča:D takže mi to nijak nenormální nepřipadá..A napadat tě nebudu:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak si hodnej kluk
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte toho, Alessi, Gaba fandí Nadalovi, tak napsal Vamos, co je na tom špatného? Je sice fakt, že já bych něco takovýho nikdy nenapsal, ale fandí svému oblíbenci a může si psát, co chce
Reagovat
smazaný uživatel
aby ste se nepos.rali obá dvá
Reagovat
smazaný uživatel
To mě urazilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
promin
Reagovat
Matti
gaba je hodnej kluk, ale Alessi je velký puk.
Reagovat
smazaný uživatel
rekl bych ze to bylo o fous, a to i ten druhej set. stacilo malo, bohuzel to malo se tentokrát znovu usadilo na strane rafy. škoda, že tomáš kromě svého velkého talentu nemá ještě trochu tvrdošíjnosti, ale nemůžeme asi chtít všechno. I tak dobrý!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak jednoznačně bych to rozhodně neviděl... jsem Rogerův fanda, ale Murray je výborný hráč a rozhodně bych ho nepodcenil, bude se chtít doma vytáhnout.....
Reagovat
smazaný uživatel
doma taky a hlavně před mamkou, ale tak je dobrej no , to zas né že né.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvnim setu hral Berdych vcelku vyrovnanou partii s Nadalem, prekvapive i v delsich vymenach. Po neuspesnym tie-breaku ale opet, jako uz mnohokrat, ukazal jakej je labil a totalne se sesypal...
Reagovat
steve79
Myslím si, že se nemá Berdych za co stydět. Jinak v kolik zítra hraje Federer? Odpoledne nebo až večer?
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo se nesesypal.. kdyz se Nadal rozjede tak se snim nehodi hrat a dnes to byl typickej priklad.. prvni set naprosto vyrovnanej, bohuzel si ho Tom prohral tremi chybami za sebou v tiebreaku.. to me hodne stve.. chvilemi sem myslel ze by na to fakt mohl mit..
Kazdopadne Rafa je neskutecnej a finale Nadal-Federer bude solidni podivana s dobrym koncem pro Rafu doufam.
Kazdopadne vam debi.lum co ste mluvili o nejake ostude na Berdychovu adresu se bezte zahrabat.. v premierovem zapase na WTF s Djokovicem se bohuzel nechytil.. kdyby hral stejne jako dalsi 2 utkani, rekl bych ze postoupi.. Roddicka si podal slusne a Nadal je Nadal.. kazdopadne gratulace a hodne stesti do dalsi sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Hodi, nehodi, to jsou kecy. Nadal nehral o nic lip ve druhym setu nez v prvnim. Akorat si drzel linii z prvni sady narozdil od Berdycha...
Reagovat
smazaný uživatel
pro informaci naprosto vymluvna cisla: stats- winners/unforced errors, Nadal- 27/13, Berdych- 18/32. Cili min viteznejch micu a skoro 3x tolik nevynucenejch chyb u Berdycha. S takovou opravdu nemuze vyhrat...
Reagovat
smazaný uživatel
kecy to nejsou, zkratka nehodi.. je to zvire.. Berdych labilni mozna je ale druhy set kvuli tomu neprohral... bohuzel prvni podani nefungovalo kdy melo a tak se dostal pod mirny tlak napr pri shode.. Rafa je neuveritelnej a uvidis jak sunda i Federera
Reagovat
smazaný uživatel
No dle me kvuli tomu teda prohral ten druhej set tak jasnym zpusobem... Pokud Fedex nebude delat tolik nevynucenejch chyb jako Berdych, jako ze to je hodne pravdepodobny, tak pochybuju o tom, ze ho Nadal nejak jasne prejede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist