Nadal končí bez zisku jediného setu. Djokovič musí doufat v pomoc Söderlinga

27. 11. 2009, 20:17
Aktuality 21
TURNAJ MISTRŮ - Obhájce loňského titulu Novak Djokovič si udržel šanci na postup do semifinále Turnaje mistrů. Srbský tenista dnes ve svém třetím duelu ve skupině B porazil 7-6 6-3 Španěla Rafaela Nadala, jenž týden před finále Davis Cupu proti Česku opustí Londýn bez vyhraného setu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Dvaadvacetiletý Djokovič sice vyhrál ve skupině dva zápasy, ale potřebuje ještě pomoc Švéda Robina Söderlinga, jenž si překvapivě zajistil účast v semifinále už po dvou zápasech. Náhradník na turnaji za zraněného Andyho Roddicka nastoupí večer k poslednímu duelu skupinové fáze proti Rusu Nikolaji Davyděnkovi, a pokud prohraje, postoupí mezi nejlepší čtyři právě jeho přemožitel.

"Pokud nepostoupím já, Davyděnko se do semifinále kvalifikuje zcela zaslouženě. Hrál opravdu dobře a teď už s tím nic neudělám. Musím čekat a uvidí se," řekl Djokovič.

Nadal dnes podal stejně matný výkon jako v předchozích dvou zápasech. Třiadvacetiletý Španěl zaznamenal téměř třikrát víc nevynucených chyb než vítězných úderů (35/12) a navíc se musel na začátku druhého setu podrobit ošetření spodní části zad.

Šestinásobný grandslamový vítěz Nadal přijel do Londýna s teoretickou šancí na posun do čela žebříčku před Rogera Federera, místo toho však po nepovedeném vystoupení může v případě celkového triumfu Djokoviče přijít i o své druhé místo.

Rodák z Mallorky prohrál už čtvrté utkání v řadě, když před odletem do Londna vypadl v Paříži právě s Djokovičem. Víc porážek po sobě ještě nikdy neutrpěl. Čtyřikrát kapituloval jen na přelomu sezon 2003 a 2004.

Nadal má být za týden oporou španělského týmu ve finále Davis Cupu na antuce v Barceloně. V Londýně se představil i druhý člen výběru Alberta Costy Fernando Verdasco, jenž také skončil už v základní skupině a navíc ohlásil problémy s kolenem.

- TURNAJ MISTRŮ (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (26. 11. 2009)

Dvouhra - skupina B:
Djokovič (3-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(5) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Boože toto je strašný týždeň, hrozný! Už aby boli Vianoce, Nový rok a potom šupito na Austráliu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ač jsem fanda Novaka, tak Davyděnko si ti plně zasloužil, hraje na turnaji snad nejlepší tenis ze všech účastníků a Djokovič si to za ten zápas s Robinem nezasloužil, špatně vyladil formu, nebo spíš psychické rozpoložení. Za takolvé vypuštění zápasu si prostě postup nezasloužil, i když jsem si ho přál. Doufám ve finále Davyděnko-Del Potro, které by nabídlo jrásný tenis, ať už s jakýmkoliv koncem.
Reagovat
marsmalak
Žeby únava. Přece jenom měl teď na posledních turnajích záběr.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo Nadal určitě nebude házet flintu do žita po jednom horšim období, to je prostě blbost, to k němu vůbec nepasuje. I dneska bylo vidět, jak makal na max..i když měl Djokovič mečbol. Jestli se cítí fit, jak říkal, tak bude dřít jak mezek a vrátí se silnější. Nechal bych ty soudy na začátek příštího roku..a ne teď vést poraženecký řeči. To je můj pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
To já nemyslim, že by to slabošsky zabalil, jenom se špatně pohybuje, když má víc výměn, tak ho bolí levé chodidlo, takže mi může o jeho výtečném zdraví vyprávět co chce..., proto asi nemá teĎ fyzičku, protože se šetří, forma se v tomto stavu taky nechytá nejlíp a psychika to odnese rovněž(i když to je pro něj asi to nejsnažší, dostat se psychicky nahoru). Tak to je zase můj pohled :(
Reagovat
Vojtaakk
Sem fanousek Rogera, ale taky je mi Rafy líto. Tohle neni on. Myslim ale ze to neni jeho konec. Porad neuveritelne bojuje, takze snad trochu zamaka a bude to lepsi. Taky bych rad jeste videl par bitev Rafa vs. Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že nás příští rok ještě nečeká éra:Murray,del Potro,Djokovic.Dal bych nevím co za to,abych ještě mohl vidět finále Federer vs. Nadal!!!Tak hodně štěstí oběma!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ma jedno stastie a to ze je rebricek nastaveny tak ako je a vlastne vsade kampride z pozicie dvojky ci jednotky ci trojky je fuk kolkaty bude je nasadeny a dostava najlepsich superov samozrejme az na konci s ktorymi prehra- bilancia s top 10 je hroziva odkedy sa vratil tusim 9:1 prehral skoro vsetko. Proste keby Rafa vypadol na rok a potom sa vratil v tejto forme cize mal by nula bodov v rebricku a isiel od nuly tak by koncil na raketach silnejsich hracov skorej a nikam by sa nevysplhal takto dochadza pravidelne do stvrfinale semifinale a obhajuje aspon dake body.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, jak dopadne příští rok... ale jasně, proto je tak žebříček nastaven, aby chránil ty čtyři nejlepší hráče, co si vybojovali horko těžko první pozice. Jinak myslim, že by se v podobné formě po roce výpadku snad už ani nevracel.
Doufám, že s tim tenisem na konci roku nesekne, ne že bych pro tento krok neměl poslední týdny pochopení..
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako dopadne ale Rafa stratil jednu velku silu a to je respekt ktory mal proste uz to nie je ten stroj ktoreho sa vsetci bali. Proste psychicku vyhodu ktoru mal rafa stratil a momentalne patri do top 10 ale nie do top five to je moj nazor. Roger dufam este buduci rok vyhra daky GS plus udrzi sa ako jednicka a potom uz Novak a DEl potro snad budu sa bit o to kto bude najlepsi hrac a hravat finale GS
Reagovat
smazaný uživatel
Se ti přiznám, že bych ten respekt tak nepřeceňoval, i když vím, že se o tom hodně mluví. Stačila by podle mě trochu forma a dobrá fyzická kondice bez zdravotních problémů a respekt má za měsíc zpět i s úrokama, protože co můžeš dělat s běhavým, natrénovaným, houževnatým Nadalem s alespoň průměrnou formou? Prakticky NIC. (až na vyjímky)
Reagovat
smazaný uživatel
neviem tiez som zvedavy v Australii sa to ukaze bude musiet obhajovat 2000 bodov a pokial nebude aspon vo finale tak padne za Novaka si myslim a to ho tiez mooze psychicky nastrbit. Teraz nehra zle ale nie je to ono proste turnaj majstrov je pre 8 top hracov dokonca Soderling je -az- 9ty a proste Rafa prehral s top hracmi vsetky 3 zapasy a neuhral ani set teraz chlapec na to nema ale uvidime Davis cup bude dolezity hlavne po psychickej stranke ak prehra co len jednu dvojhru doma na antuke tak to bude s nim zle si myslim
Reagovat
marsmalak
myslím si, že se do té pozice jedničky dvojky . . . . musíš dostat. No a každý si na začátku kariery projde tímto obdobím. Nehledě na to od prvních hráčů se očekává, že vydrží do posledních bojů v každým turnaji a pokud má někdo nabitou sezónu, tak jezdí z turnaje na turnaj a to je dost celkem fyzicky náročné. Proto si nemyslím, že by nasazení hráči byli na okruhu v nějak moc velké výhodě.
Reagovat
smazaný uživatel
maju vyhodu v tom ze vela bodov je za zaverecne kola a vlastne stale sa drzia na spicke vacsina hracov sa drzi v spicke vdaka tomu ze tam su a pokial rapidne sa nezhorsia sa udrzia lebo su nasadzovani a dostanu tazkych superov az v neskorsich kolach. Proste ak dakto vypadne na dlhsie tak bude mat problem sa vratit napr. Hewitt Haas hraju dobre ale maju smolu ze vzdy v 2 3 kole dostanu top hraca keby boli v top 10 tak sa tam udrzia si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Tento týden mi sledování tenisu způsobilo nemalou zdravotní újmu. Až na včerejšího Dela mi nevyšel žádný zápas dle přání. K Rafovi: je to hrozný, na jakém dně se právě nachází jeden z nejlepších hráčů, který sport vůbec kdy vyprodukoval. Zhroutilo se mu úplně všechno, poslední nadějí pro mě je, že to tedy alespoň vydrží do DC a naši budou mít alespoň nějakou šanci, ale pokud to bude pokračovat i v příštím roce, tak se snad na tenis přestanu koukat, protože Nadalova energie, síla, výkon a styl hry mi při jeho absenci na okruhu neuvěřitelně chyběli už letos a pohled na tyto zbytky jeho hry a jeho osobnosti nevydržim. ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas,neboj Rafa se vrátí.Jestli někod to má dokázat tak je to jedině on.Uvidíme co sním udělá antuka!
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak suhlas....pokial bude zdravotne fit je pre mna horuci kandidat na no.1, pretoze viem ze zdravie je to co ho limituje najviac.....ak bude zdravy formu natrenuje o tom nepochybujem....huzevnatejsieho typka na okruhu nepoznam...;)uprimne musim uznat ze ma vzdy trochu mrzi ked porazi rogera (asi tak ako rafovych fandov ked je tomu naopak)....ale musim uznat ze je to asi dost aj kvoli obcasnemu vzhliadnutiu podobnych diskusii ako sa tu vedu...ale nato sa treba vybodnut:) kazdopadne fedexa vidim na ustupe, nielen formou ale celkovo....zaciatok tenisovej jesene dalsi rok podla mna, podla mna uz bude absolvovat menej turnajov, ako to bude s vyhrami uvidime ako natrenuje namotivuje atd..:)kazdopadne nepoznam lepsieho nasledovnika ako rafu na no.1 ....daj sa dokopy rafa ;)
Reagovat
D.A.N
Já mám trochu jiný pohled, čili co se týče budoucí jedničky tak bych sázel na Del Potra, jelikož jeho hra nemá skoro chybu a rozpětí rukou a výška, a další jako třeba jeho forhend je neskutečný, čili on je pro mne budoucí č.1 samozřejmě nemusíte semnou souhlasit, každopádně je to můj názor. Co se týče Rafy tak to bude hodně záležet na jeho zdraví, čili uvidíme již při AOpen jakl na tom bude.Další místa tam bude boj, ikdyž jsem fanda Rogera tak vím, že bude pomalu klesat, ačkoli u něj člověk nikdy neví já osobně jsem ho odepisoval už loni a pořád se tam drží, nicméně už to půjde dolů, každopádně další hráči budou bojovat Murray, Djoker, Rafa a možná Soderling či Davydenko inu uvidíme už na Austrálii a nakonec bych chtěl vzkázat, že bychom měli vést diskuze bez urážet a osobních napadání, jelikož někteří co tu píší tak, že to je skoro na trestní čin nebo na samé hraně, nicméně to ukončím tím, ať zvítězí Tenis a slušní Fans. na kterékoli straně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že o Del Potrovi, jako budoucí světové jedničce pochybuje málokdo ...
Reagovat
smazaný uživatel
pokial del potro udrzi svoj progress tak niet pochyb ze bude no.1 pretoze je dost mlady a era fedexa podla man pomaly skonci..... dufam vsak ze sa vrati este aspon na nejaky cas era rafu...kazdopadne myslim ze pokial by rafovi dovolilo zdravie a dostal by sa do formy zo zaciatku roku musel by si delpotro trochu pockat, ak sa rafa do formy nedostane bude to mat delpo o nieco lahsie...rafa zo zaciatku sezony bol proste famozny, aj ked fandim fedexovi a rafa hra iny styl, prave na zaciatku sezony bol rafov styl o nieco iny ako po minule roky, vedel zatlacit,vytazny uder nebol nic neobvykle, na sieti velke zlepsenie....tieto veci chybaju rafovi najviac momentalne....skoda
Reagovat
smazaný uživatel
No Comment :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist