Nadal může v Londýně ukončit španělské čekání na titul z trávy

14. 6. 2008, 18:46
Aktuality 13
Čerstvý čtyřnásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal se probojoval do finále turnaje v londýnském Queen's Clubu. Přechod z antuky na trávu úspěšně zvládl i jeho poslední soupeř z pařížského grandslamu Srb Novak Djokovič, s nímž si v neděli zahraje o titul.
Nadal Rafael

V semifinále dnes Nadal zdolal 7:5, 6:4 obhájce prvenství Andyho Roddicka, který se tak musel rozloučit s vidinou pátého triumfu na tomto turnaji. Američan v předchozích třech zápasech neztratil ani jednou vlastní servis, ale druhý hráč světa byl nad jeho síly. Bývalé světové jedničce nestačilo k úspěchu ani čtrnáct es.

Letošní Vítěz Australian Open Novak Djokovič pak ve druhém semifinále smetl Argentince Davida Nalbandiana. Wimbledonského finalistu z roku 2002 deklasoval 6:1 a 6:0 za pouhých 47 minut.

Nadal se může stát prvním španělským tenistou po 36 letech, který vyhraje travnatý turnaj. Jako poslední ze španělských tenistů dokázal zvítězit na trávě v roce 1972 Andres Gimeno v britském Eastbourne. Nadal, který má na kontě 27 titulů ve dvouhře, se na něj snažil navázat už ve finále předchozích dvou ročníků Wimbledonu, ale vždy podlehl Švýcarovi Rogeru Federerovi.

Výsledky - Londýn:

Dvouhra - Semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Roddick (3-USA) 7:5, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Nalbandian (4-Arg.) 6:1, 6:0.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
RAFA!!!!RAFA!!!Do toho!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
doufam ze rafa zvitezi je to velky tenista ma toho jeste hodne pred sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ho smete!!!..vždyť Novak se trápí tím turnajem...s Tipsarevičem měl co dělat...akorát s tím Nalbandianem to bylo jednoznačný...Rafa vyhraje prostě!!!i Wimbledon ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vydím 60ku40 pro Rafu,ale bude to zajímavý,ale Nadal má formu jako řemen,no ale Roger je jasnej s Kohlschreiberem.Jinak Rafa-Djokovič mě je jedno,kdo vyhraje,ale aby byl boj,tak asi víc to přeju Djokovičovi
Reagovat
smazaný uživatel
uz predosle zapasy ukazali.ze rafa si nie je na trave isty.nemam na neho nic,je to borec.antuka je stvorena pre jeho hru ale nie trava.no novak a roger zajtra zvitazia-
Reagovat
smazaný uživatel
Aby jste se všichni nědivili přecijen tráva neni tvrdej povrch !!! Rafa !!!
Reagovat
smazaný uživatel
novak -nadal 1
Reagovat
smazaný uživatel
Novak bude nad Rafovo sily, vidim to na dva sety a ve Wimbledonu Djokovic dojde az do finale, kde zvitezi
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic dostane od Rafy narezano jako v Parizi!!!
Reagovat
míša
Přesně tak, Djokiovic to má dneska spočtaný :D :D Do toho RAFA!!!!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos to přijde a to 2x!Zitra a pak ve Wimbledonu!Zacne se psat nova historie tenisu!Vamos Rafa!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to dokázal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GO RAFA GO!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist