Nadal nebude hrát finále Davis Cupu. Španělé poletí do Argentiny bez světové jedničky

10. 11. 2008, 19:24
Aktuality 3
Světová jednička Rafael Nadal nepomůže španělským tenistům ve finále Davisova poháru v Argentině. Dvaadvacetiletý tenista se z utkání omluvil kvůli zánětu šlachy v pravém koleni. Finále se uskuteční 21. až 23. listopadu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Zraněné koleno trápí Nadala od turnaje v Paříži, kde kvůli němu musel vzdát čtvrtfinále s Rusem Nikolajem Davyděnkem.

Rodák z Mallorky vinou zranění přišel také o nynější Turnaj mistrů v Šanghaji. Vynucenou pauzu se rozhodl věnovat léčení, aby byl na finále Davisova poháru připraven. Dnešní vyšetření u lékařů španělské tenisové federace však Nadalův start vyloučily.

"Po skvělé sezoně jsem přišel o oba její vrcholy - Turnaj mistrů a finále Davis Cupu," citovala Nadalovo prohlášení agentura EFE. "Je to velmi těžká chvíle, ale dělal jsem, co jsem mohl. Jsem zvyklý hrát v bolestech, ale s touhle bolestí to nejde," uvedl Nadal, jenž letos vyhrál Roland Garros, Wimbledon a olympijský turnaj.

"Nevím, jestli za zranění může můj boj o post světové jedničky. Tolik turnajů jsem zase nehrál, ve skutečnosti jsem hrál jen tam, kde jsem si mohl vylepšit postavení v žebříčku. Za to mě nemůže nikdo kritizovat. Rozhodně jsem kvůli prvnímu místu nedělal nic šíleného," prohlásil Nadal, který si dělal zálusk na druhý triumf v týmové soutěži po úspěchu v roce 2004. 

Podle lékaře španělského týmu Angela Ruiz-Cotorra zranění Nadalovu budoucí kariéru neohrozí, nebylo však možné ho vyléčit do začátku finále Davisova poháru. "Rafa má za sebou velmi náročný rok a tělo ho už nějakou dobu varovalo. Je to akutní zranění, které musí vyléčit. Kdyby proti Argentině hrál, mohlo by se zhoršit," uvedl. 

Nadalova absence je před finále v argentinském Mar del Plata pro španělský tým velkou ranou. Domácí tenisté by se totiž měli na tvrdém povrchu představit v plné síle s účastníkem Turnaje mistrů Juanem Martínem del Potrem a Davidem Nalbandianem, který postoupil do finále Masters v Paříži. 

"Nepřeji mu samozřejmě nic špatného, ale z našeho pohledu je to dobrá zpráva," řekl argentinský nehrající kapitán Alberto Mancini. "Argentinští fanoušci chtějí vidět Nadala, ale také chtějí vyhrát Davis Cup. A Nadalova absence hraje v náš prospěch," dodal. 

Nehrající kapitán španělské reprezentace Emilio Sánchez musí nominaci pro finále Davisova poháru oznámit do úterý. Nadala s největší pravděpodobností nahradí Tommy Robredo nebo Nicolas Almagro. Zbytek týmu by měli tvořit David Ferrer, Feliciano Lopez a Fernando Verdasco.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Tohle muze byt i zacatek konce v jeho pripade.Takovy Rosa uz nehraje kvuli vleklemu zanetu slach fotbal uz asi rok.Mozna si mohl odpustit nesmyslne hrani ctyrhry v posledni dobe.Spanele by meli vzit misto hracu jako Ferrer, Almagro nebo Robredo Juana Carlose Ferrera.To je hrac, ktery se neslozi pod tlakem jako zbytek techto labilu a nezalezi na tom jake je jeho postaveni na zebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
tím líp Španělé by jenom spoléhali na 2 výtěztví Nadala takhle se bude mít na co koukat ,nejspíš až na Australien open se uvidí jestli se Nadal na postu světové jedničky udrží
Reagovat
smazaný uživatel
španělé neuhrají s největší pravděpodobností ani bod.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist