Nadal nezaváhal, kvůli zranění kolena ale málem nenastoupil

16. 1. 2012, 11:35
Aktuality 44
AUSTRALIAN OPEN muži - Rafaelu Nadalovi komplikují život na Australian Open další zdravotní problémy. Vítěz turnaje z roku 2009 přiznal, že do úvodního grandslamu sezony málem vůbec nezasáhl, neboť mu prý v neděli křuplo v koleni. Proti Kuzněcovovi ale nastoupil a bez problémů zvítězil. Stejně snadno postoupil i Roger Federer.
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl na konci loňské sezony problémy s ramenem a letos v lednu oznámil, že manko v přípravě chce dohnat ihned po Australian Open a v únoru si tak dá od tenisu pauzu.

Nicméně po příletu do Melbourne prohlašoval, že je na turnaj stoprocentně připravený. Do svého prvního zápasu ale nastoupil se zabandážovaným kolenem a své fanoušky znovu vylekal. Zápas se čtyřiadvacetiletý Američanem Alexem Kuzněcovem vyhrál hladce 6-4 6-1 6-1, když jediné dva brejkboly v poslední hře odvrátil a ani jednou tak neztratil podání, na tiskové konferenci však přiznal problémy.

Rafael Nadal se zabandážovaným kolenemKe zranění prý přišel v neděli zcela nevinně. "Seděl jsem v křesle na hotelovém pokoji, najednou jsem ucítil křupnutí v koleni a neuvěřitelnou bolest," popisoval pětadvacetiletý Španěl příčinu problémů. "Bylo to zvláštní. Vstal jsem a cítil takový divný pocit. Snažil jsem se znovu najít stejnou polohu a podruhé mi s neuvěřitelnou bolestí zůstalo koleno úplně propnuté. Nemohl jsem tím ani hnout," líčil.

"Nebyl jsem si jistý, zda budu moct do 1. kola nastoupit," přiznal Nadal. Ještě včera večer podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, ta však vážné poškození vazů neodhalila. Celý večer pak cvičil s fyzioterapeutem a polykal protizánětové tabletky. "Hlavně se zbavit bolesti," přál si druhý hráč světového žebříčku. "Dnes jsem se na začátku zápasu bál, ale po deseti gamech to ze mě spadlo a nakonec jsem odehrál fantastický zápas," dodal Nadal.

Ve druhém kole na desetinásobného grandslamového šampiona Nadala čeká zkušený Němec Tommy Haas, s nímž ve čtyřech vzájemných duelech ještě neztratil ani set.

Pondělí na Australian Open:

Berdych si s levorukým Španělem Ramosem poradil ve čtyřech setech

Cetkovská a Benešová jsou po boji ve 2. kole, Šafářová a Birnerová dohrály

Azarenková odstartovala 100. ročník Australian Open drtivou výhrou

Krátce předtím, než se Nadal 'zranil', kritizoval v rozhovoru se španělskými médii Federera.  "Co jsem řekl, to jsem řekl. Možná toho bylo víc, než mělo. Máme odlišné názory, ale musím to říkat především jemu osobně. Takže víc o tom teď mluvit nebudu," odbyl novináře. .

A právě Roger Federer do soutěže vstoupil podobně hladkým vítězstvím. V duelu s Rusem Alexandrem Kudrjavcevem, který debutoval v hlavní soutěži grandslamového turnaje, sice jednou přišel o podání, méně známého soupeře přesto porazil hladce 7-5 6-2 6-2.

Třicetiletý Švýcar hrál s o čtyři roky mladším Kudrjavcevem, který v Melbourne uspěl v kvalifikaci, poprvé. "Takové zápas jsou speciální, hlavně začátky nejsou jednoduché. To se dnes potvrdilo, on zahrál několik skvělých úderů po lajně a chvíli mi trvalo, než jsem našel rytmus. Ale myslím, že jsem hrál dobrý zápas a jsem šťastný, že jsem vyhrál," pochvaloval si Federer, který před turnajem laboroval se zraněním zad. "Záda jsou v pohodě, nic mě teď nebolí," ujistil rodák z Basileje.

Také Federer se ve druhém kole utká s německým soupeřem. Šestanáctinásobného grandslamového šampiona vyzve Andreas Beck, kterého porazil na předloňském US Open hladce 3-0 na sety. 

Šlágr dne: Tomic otočil z 0-2 na sety proti Verdaskovi
Australští fanoušci mají ve dvouhře mužů po Hewittovi znovu na koho chodit. Austrálii totiž dozrává obrovský talent Bernard Tomic, dvojnásobný vítěz juniorských grandslamů. Devatenáctiletý syn chorvatských rodičů už loni postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu, letos byl v Brisbane poprvé na turnaji ATP v semifinále a minulý týden vyhrál exhibici v Kooyongu, když skalpoval tři hráče Top 15.

A dnes zvládl těžké první kolo na Australian Open, přes které se mimochodem přehoupl i při svém čtvrtém startu.

Bernard TomicTalentovaný Tomic čelil semifinalistovi turnaje z roku 2009 Fernandu Verdaskovi a už po losu se očekávala velká bitva. I proto pořadatelé zápas naplánovali na centrální kurt Roda Lavera. A téměř zaplněný stadion se bavil. Jejich favorit sice prohrával 0-2 na sety a ve třetím dějství čelil za stavu 2-3 dvěma brejkbolům, už v 19 letech ale prokázal velkou psychickou odolnost a podruhé v kariéře (už loni ve Wimbledonu se dostal ze stavu 0-2 proti Andrejevovi) pětisetový zápas otočil.

"Ani nevím, jak se mi to povedlo. Od začátku jsem nehrál špatně, ale nedokázal jsem využít své šance. Pak jsem ale zlepšil podání a od toho se vše vyvíjelo," komentoval Tomic více než čtyřhodinovou bitvu. "Být to na jiném turnaji, asi bych to vzdal. Nevím, kde jsem vzal energii. Bylo to utrpení," dodal australský tenista, který si však mohl vychutnat potlesk ve stoje.

Ve druhém kole na Tomice čeká Američan Sam Querrey.

Úspěšný týden Jarkka Nieminena na turnaji v Sydney, kde včetně kvalifikace a čtyřhry odehrál 12 zápasů a získal titul ve dvouhře, zřejmě připravil finského tenistu o lepší výsledek na Australian Open. Nieminen, který hrál v Sydney oba finálové duely teprve včera, dnes v Melbourne vzdal zápas 1. kola s Davidem Nalbandianem za stavu 4-6 a 2-5.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky mužů (16. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Kuznetsov (USA) 6-4 6-1 6-1
Federer (3-Švýc.) - Kudrjavcev (Rus.) 7-5 6-2 6-2
Fish (8-USA) - Muller (Luc.) 6-4 6-4 6-2
Almagro (10-Šp.) - Kubot (Pol.) 1-6 7-5 6-3 7-5
Del Potro (11-Arg.) - Mannarino (Fr.) 2-6 6-1 7-5 6-4
Dolgopolov (13-Ukr.) - Jones (Austr.) 1-6 4-6 6-1 6-1 6-2
Isner (16-USA) - Mitchell (Austr.) 6-4 6-4 7-6(1)
F. López (18-Šp.) - L. Mayer (Arg.) 7-6(5) 6-3 7-6(2)
Wawrinka (21-Švýc.) - Paire (Fr.) 6-1 6-1 7-5
Tomic (Austr.) - Verdasco (22-Šp.) 4-6 6-7(3) 6-4 6-2 7-5
Kohlschreiber (Něm.) - Mónaco (25-Arg.) 7-5 4-6 6-3 6-7(4) 6-0
Lacko (SR) - Ljubičič (28-Chorv.) 3-6 4-6 6-3 6-4 6-4
Anderson (30-JAR) - Nielsen (Dán.) 6-1 6-2 6-4
Querrey (USA) - De Schepper (Fr.) 6-3 6-2 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-7(9) 4-6 6-3 7-5
Karlovič (Chorv.) - Melzer (31-Rak.) 7-6(3) 7-5 6-3
Kamke (Něm.) - Hanescu (Rum.) 6-2 6-1 6-2
Cipolla (It.) - Davyděnko (Rus.) 6-4 4-6 3-6 6-2 6-1
Riba - Montaňés (oba Šp.) 7-6(2) 2-6 6-4 7-6(5)
Kavčič (Slovin.) - Ward (Brit.) 6-4 6-3 6-4
Haas (Něm.) - Kudla (USA) 7-6(5) 3-6 6-0 7-5
Berlocq (Arg.) - Huta Galung (Niz.) 2-6 6-3 7-6(3) 6-3
Falla (Kol.) - Fognini (It.) 6-3 6-2 3-6 6-1
O. Rochus (Belg.) - Phau (Něm.) 6-1 6-4 6-0
Serra (Fr.) - Darcis (Belg.) 6-7(3) 3-6 5-4 skreč D.
Young (USA) - Gojowczyk (Něm.) 6-1 6-2 4-6 1-6 6-2
Baghdatis (Kypr) - Becker (Něm.) 6-1 7-6(5) 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Chardy (Fr.) 4-6 6-3 3-6 6-4 6-4
Nalbandian (Arg.) - Nieminen (Fin.) 6-4 4-2 skreč. N.
Beck (Něm.) - Prodon (Fr.) 6-4 6-2 4-6 7-5
Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) - De Voest (JAR) 6-4 3-6 6-1 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je přesně ono. Oni vytvoří image, že jde jen o prachy a už to nebude nikoho zajímat. Lidi tam chotí pro zábavu - je to Koloseum - zábava pro masy a tak by to mělo zůstat.
Reagovat
a.magerova
Tak dnešní naši diskuzi pěkně shrnuli v Tv Nova - sportovní zprávy: 1. sportovní zpráva: "Nadal s Federerem se pohádali, šlo o peníze. Nadal nazval Federera sobcem."
To až Rafa uslyší, tak ho šlahne :-))
Ale v reportáži mu Roger vzkázal, že se na něj nezlobí.
Reagovat
smazaný uživatel
také jsem se musel smát, prostě typická Nova, ta si nemá co vyčítat s Bleskem ;) ještě k té diskuzi bych rád dodal, že nedávno (nechce se mi to hledat) bylo tu na Tenis portálu video z domu Bethanie Mattek Sandsové, která si žije jako v pohádce a dalo by se říci, že je na podobném místě žebříčku jako Stakhovski a je vysmátá, plus berme v potaz, že v žebském tenise se točí přece jen méně peněz, takže de o prachobyčejnou nenžranost Sergia
Reagovat
VlS
Ty pozor - Bětka je v Amice poměrně populární a tak možná nemá nouzi o sponzory. To může bejt na Uktrajině úplně jinak, to bych moc nesrovnával. Navíc Bětka je většinou v padesátce, což Sergej není.
Reagovat
skott
no, Bethanie ja hlavne dobre vdana:-) S popularitou to nic spolecneho nema.Silne pochybuju, ze ji zna vic jak 5% Americanu, ty zajimaji pouze velka jmena.Tenis navic prave s jejich domacim nedostatkem v poslednich letech rychle ztraci na zajmu a dostavaji se pred nej dalsi sporty.Byt extravaganti nestaci, to je v USA kde kdo.
Jinak je hezke, jak rychle se zde Sergej stal ¨personou non grata¨, az bych rekl, ze to svedci o usudku hodneho zrovna toho blesku nebo TV Nova...za ctyri roky, co na tenisportal chodim, si o nem vzpominam na jedinou diskuzi, ale najednou ho ma kazdej plnou hubu.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate s nim souhlasim ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si opravdu má řešit Rafa na hráčské asociaci. Navíc plácá blbosti, tenis není sport jen pro hráče top 10. Ale možná se něco ztratilo v překladu.. Ta polemika by neměla být o absolutním počtu turnajů, ale o povinném počtu turnajů. Tady by se možná mohlo trochu ubrat, ale zase to nebude tak dramatické. Co by se mělo řešit jsou míče, aby nebyly pokaždé úplně jiných vlastností. A nakonec pořád může Rafa vypustit některé exhibice, vzít některé turnaje trochu jako přípravné a nejít pokaždé na krev, když mu to tak vadí.
Reagovat
Pe3k
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
AHOJ NEBUDE DNES NEKDE PETRA KVITOVA.DEKUJU MOC
Reagovat
a.magerova
V jednu v noci Tv Eurosport2
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuj moc
Reagovat
steve79
Každopádně vztah Fedexe s Nadalem už tak přátelský nebude. Je to pravda Davyděnko má už dávno bejt za katrem
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem alergickej na hráče typu Davydenka, k čemu se tenhle člověk vůbec může vyjadřovat? Nejen, že může být rád že vůbec může hrát tenis, ale spíš i za to, že je vůbec na svobodě.

Nadal už samozřejmě couvá a začíná se omlouvat. Koho to ale jako zajímá? Normálně Federera veřejně napadl za jeho zády. Navíc pravda je určitě někde mezi a mají si to řešit mezi sebou. Když Federer teda je tak neschopnej hájit zájmy hráčů, tak to může dělat někdo jiný ne? Například sympaťáček Murray by si to mohl vzít do svých rukou. Nikdy nic nevyhrál, nic nevyřešil a má plnou hubu keců.

Federer je prostě hráč, kterýmu nikdy nedělalo problem hrát 100 zápasů za sezonu téměř bez porážek, takže on prostě nebude mít asi stejný názor s Nadalem a spol. Pravděpodobně má ale zastání u jiných hráčů. Takže má být buď jiný prezident HA nebo se musejí top hráči podřídit.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně v době, kdy se mají řešit zápasy a výkony hráčů, tak se řeší názory nějakýho klauna, co nestačí na Cipollu.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas!
Reagovat
steve79
Možná Roger nemá pravdu, ale Nadal ho rozhodně nemá takto kritizovat. Je na každém hráči jaký si vybere turnaj. Proč teda hraje Nadal atp 500 v Barceloně. Nadal už několikrát říkal, že do zápasu nenastoupí kvůli zranění, ale kolikrát to udělal??
Reagovat
smazaný uživatel
tak Verdasco mi ve 3. a 4. setu přišel, že ho to snad ani nebaví, připadal mi bez pohybu, bez zápalu pro hru, výsledek je takový jaký je, možná kdyby se trošku kousl, Tomic by to neotočil... jinak Bernieho psychika mě překvapila, nebyla na něm znát vůbec žádná nervozita, v pohodě ten zápas dohrál, to klobouk dolů... ale některé ty jeho forehandy mi přijdou, že to jen tak plácne a ono to tam spadne a je winner:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo mě to taky tak přišlo hlavně ve 4. setu to Verdasco docela odchodil. Škoda ale že nevyhrál hodně jsem mu to přál no ale šance na postup měl škoda že to nevyužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, nepochopil jsem jak mohli Nieminena, který hrál ještě včera v Sydney finále, nasadit hned na další den do prvního kola AO. Kdyby vyhrál trunaj nějaký hráč z "elity", jistě by tomu tak nebylo...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si včera pozametal kurt handrou značky Kuznetcov..hral ako buldozér, pokiaľ si udrží herný štandard nemám o neho strach..Ku zranenému kolenu, Pe3kovi či iným chorobám sa nemá zmysel vyjadrovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu si psát kde chci co chci. V minulosti jsem měl na podobné přehledy dosti kladné odezvy (mmchd. i od tebe), takže psát budu když se mi bude chtít. Na tom ty nic nezměníš, rozumíš, id*ote?!
Reagovat
Pe3k
Kašli na něj. Nejlepší je mu (jim) vůbec neodepisovat. Sám se pak nebudeš zbytečně rozčilovat a ani tady nebudou vznikat žádné hádky apod.
Reagovat
Pe3k
Nechci zde jen čeřit vodu svýma názorama na Rafu, takže zde posílám highlights těch našich dvou hvězd, pro ty z nás co neměli možnost zápasy vidět. Prvně Roger pak Rafa.

http://www.youtube.com/watch?v=tt-ones0fDY&feature=g-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA

http://www.youtube.com/watch?v=F6H2-Ayv6RQ&feature=g-u&context=G25ddf56FUAAAAAAACAA
Reagovat
taffer
co na tom křesle prováděl, že při sezení mu křupne v koleni? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi hrál Top Spin a při doběhu sebou cuknul:))
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatá diskuze okolo turnaje v Sydney!!!
Sice to Rafovi ani Rogerovi nepřeji, ale pokud by vypadli co nejdřív tak se tu aspoň budou ty diskuze rovíjet správným směrem. Ta špína co tu lítá pěkně smrdí a nechci se od ní ušpinit.
Reagovat
Lamps
Pe3k je vzdělaný a ani neví jak se píše zmiz. Thumbs up :)
Reagovat
Frantz
ZmiS :-) A to ma minimalne 2 vysoky skoly (Plzen) :-D
Reagovat
spaniel
Třeba chtěl aby se to rýmovalo... VIS zmis ;)
Reagovat
Pe3k
Pouze jednomu to docvaklo.No, po místní komunitě asi člověk nemůže chtít víc...
Reagovat
a.magerova
Moc pěkná věta v článku
"Krátce předtím, než se Nadal 'zranil', kritizoval v rozhovoru se španělskými médii Rogera Federera."
Pro mě to znamená: nekritizuji a proto doufám, že dnes ani v příštích dnech neupadnu na náledí :-))
Gratuluji všem dnešním vítězům.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je viac ako obycajny tenista jeho len tak nejake zranenie nezastavi.
Reagovat
Pe3k
Proč si musí na něco furt stěžovat? Není snad turnaj kde by nebrečel k vůli nějakému (předstíranému) zranění. A o5 vyšetření nic neukázalo...Spíš bych to viděl na vyšetření hlavy...Nejufňukanější hráč všech dob.
Reagovat
VlS
drž se prosím se svými komentáři spátky. Nikdo tady nestojí o vaše plivání na sebe a na hráče mezi tebou, Franzem a dalšími fanatiky z obou stran.
Reagovat
W.G.M.
Tebe, ktery mas o sobe tak vysoke mineni a povazujes se za vzdelaneho (v jehoz okoli se vyskytuji sami vzdelani lide), ani ve snu nenapadla moznost (vysoce pravdepodobna), ze kdyz byl viden na kurtu se zabandazovanym kolenem, byl na to dotazovan na tiskove konferenci, a proto tu o tom mame tu zminku? Nebo si jako myslis, ze Rafa jeste pred zacatkem tiskovky vsem oznamil: Damy a panove, rad bych jeste pred tim, nez se zacnete dotazovat, upozornil, ze mi v nedeli u telky kruplo v koleni, ale nakonec to stastne dopadlo, protoze mag. rez. nic neukazala?
Reagovat
Pe3k
Já o komentáře od Franze taky nestojím a už vůbec nepotřebuju rady od někoho, kdo začíná větu malým písmenem. Takže VIS zmis. Adresuj své komentáře někomu, koho to alespoň vzdáleně zajímá.
Reagovat
Pe3k
Co jsi myslím, jsem napsal. Nadal je simulant, ubrečenec co se moc sleduje a každou bolístku hlásí novinářům. Měl by se raději soustředit na tenis, aby konečně vyhrál nějaký turnaj. Na okruhu není žáden takový hráč, který by stále dookola upozorňoval na své bolístky a zcela jistě není Nadal jediný, kdo má zdravotní potíže.
Reagovat
W.G.M.
Me VISovi komentare zajimaji, takze mizet rozhodne nemusi. Jeho vyjadreni si tu vetsina precte i rada na rozdil od tech tvych.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže ty, podobně jako Nadal, mluvíš za většinu jo? Dovol abych se zasmál. Visovu snahu o to, aby se zde vzájemně nenapadali fanoušci soupeřících stran sice podporuji, ale celá tahle představa je nerealná. Nikdy se to nestane.

Nic proti Visovi nemám (i když on evidentně proti mě ano). Jen mě připadá nesmyslné adresování jeho komentářů mé osobě. Také i fakt, že on sám k tématu nenapíše nic a proto jsou jeho komentáře zcela zbytečné...
Reagovat
W.G.M.
ano, ja totiz sazim na to, ze tu je vetsina slusnych lidi (dle projevu) a ti si radeji prectou neutralni prispevek nez nejake zapskle placani s cilem maximalne se trefit do neoblibeneho tenisty. Jsi na urovni Frantze a predpokladam, ze jeho prispevky tu vetsina take nedockave nehlta.
Reagovat
tito
A to máme za sebou teprve první den...:-)
Reagovat
Pe3k
Můžu se tě zeptat, co jsem napsal neslušného?
Reagovat
VlS
věta začíná oslovením Petříku v nadpisu stejně, jako zde. Když něco veřejně publikuješ, tak se nediv, že se dostaví reakce. Nechcešli reakce, svěř své myšlenky svému deníčku nebo se jich nedopouštěj.
Reagovat
Heather_Fedex
Doufam ze vase vykony na australian open nebudu ohrozene zranenim tak se drzte!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist