Nadal odložil svůj návrat, do Abú Dhabí ho nepustí nemoc

25. 12. 2012, 14:49
Aktuality 51
Rafael Nadal musel znovu odložit svůj návrat na kurty. V pátek se měl poprvé po 6 měsících představit na exhibici v Abú Dhabí, kvůli nemoci však do Spojených arabských emirátů neodletí a hrát by tak měl až příští týden v katarském Dauhá.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal po wimbledonské porážce s Lukášem Rosolem léčil zraněné koleno a až koncem listopadu se vrátil do tréninkového procesu. Fanouškům v zápase se měl poprvé po půl roce představit koncem tohoto týdne na exhibici v Abú Dhabí, dnes se však bohatým majitelům turnaje kvůli nemoci - žaludečním problémům a horečce - omluvil.

"Jsem velmi zklamán, že letos nebudu schopný hrát v Abú Dhabí. Na návrat k tenisu jsem se moc těšil a vždycky jsem si z této akce odnesl krásné zážitky. Letos to ale bude poprvé, co na turnaji budu chybět," omluvil se Nadal v tiskové zprávě, kterou svým fanouškům zveřejnil také na Facebooku.

"Moje rehabilitace dopadla dobře, koleno vypadá dobře a na návrat k soutěžení jsem se moc těšil, Bohužel lékaři mi doporučili, že moje tělo potřebuje v boji s virovým onemocněním žaludku odpočinek. Chtěl bych vyslovit omluvu svým fanouškům ve Spojených arabských emirátech a po celém světě, ale doufám, že v Abú Dhabí budu hrát a vyhraju příští rok," dodal rodák z Mallorky, jehož prvním turnajem by tak mělo být příští týden katarské Dauhá.

Šestadvacetiletý Španěl chtěl v Abú Dhabí přidat titul k trofejím z let 2010 a 2011. Organizátoři turnaje ho nasadili přímo do semifinále, ve kterém se měl v sobotu utkat s vítězem duelu Murray - Tipsarevič. O náhradníkovi za Nadala pořadatelé zatím neinformovali a ani nesdělili, kdo bude přímo nasazen do semifinále. V druhé polovině pavouka figurují Berdych s Ferrerem a nasazený Djokovič.

"Samozřejmě, že jsme všichni zklamáni, že se Rafael nebude moct zúčastnit letošního ročníku, obzvlášť když jeho pokrok směrem k plné kondici šel tak dobře. Ale zdraví hráče je vždy prioritou číslo 1, takže chápeme, že Rafa musí poslouchat lékařská doporučení. Přejeme mu všechno nejlepší," komentoval generální ředitel turnaje Greg Sproule.

Mubadala World Tennis Championship je odhodlán přivést do Abú Dhabí nejlepší hráče světa a tak teď dokončujeme plány, kterým jiným Top hráčem doplníme naše již tak silné startovní pole," dodal.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
Nola
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/397647_492865557432967_822729398_n.jpg
Reagovat
Mayo
Nole je pánes, s kým je to na fotke ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pán es je Miloš...
S bratmi, Mayko!
Reagovat
Mayo
bude to dávať Sport1...aj keď ma mrzí neúčasť Rafu ale pozriem si Andy vs Janko
Reagovat
carolyn
Věří tady někdo tomu, že Nadal po novém roce nastoupí do nějakého turnaje??
Reagovat
Nola
túto otázku som si tiež položila po prečítaní článku, nastúpiť by mal aspoň na AO, tak trochu chýba na okruhu, nech to trochu zdramatizuje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak místo Nadala přímo do semifinále Almagro. Zítra od 2 Andy-Janko, po nich Berdych-Ferrer nejdříve od 4.
Reagovat
carolyn
a nějaký link je? prosíííím
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by to být na Sport 1, pokud máš. Link ti hodím zítra kdyžtak, se připomeň.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je to hrozně jednoduché: Rafíček se přežral na štědrý den a teď je mu blbě :-D
Reagovat
carolyn
V kolik se zítra hraje Abu Dhabi? Máte někdo link pls?
Reagovat
Mayo
Murray Tipsarevič H2H 5-4 ? :O to akože fakt či so robia srandu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, on to na něj moc neumí, Tipsarevič je konzistentní z obou stran, nikdo, kdo by se vyházel. Dříve s ním míval fakt problémy.
Reagovat
Mayo
nakoniec tu zistím, že vlastne sa bojí Murrayho tak radšej nejde tam :DD ... Andy na neho umí ale aj tak tá vzájomná bilancia pre neho neni bohvie čo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden suchopár vedel druhého. Já se potom, co jsem půlroku nehrál, bál i Rosola.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak místo Rafy bude hrát Almagro.A program zůstává takže Murray hraje zítra s Tipsarevičem.
http://www.mubadalawtc.com/NewsDetails/12-12-26/ALMAGRO_JOINS_ALL-STAR_LINE-UP_FOR_MUBADALA_WORLD_TENNIS_CHAMPIONSHIP.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se bál, aby mu Andy nenatrhl prdel :-)))
Reagovat
Bob
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Báť, Andyho?..Neblázni ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, druhého kanára v řadě by asi Rafa nestrpěl :-)) V Miami taky radši utekl z boje. Jak jsem psal, Andy to na něj prostě umí, i na antuce jej set a půl přehrával v roce 2011.
Reagovat
spaniel
Hned prvni zapas s Andym by mu na sebevedomi urcite nepridal. Je to mozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, Tome..Tenisu sa rozumieš, tak sa nerob, že ti unikajú fakty ;)
Reagovat
spaniel
Co je na tom divneho? Proc by chtel po pulrocni pauze hrat hned s Andym? Obcas na nej Andy umi. Ve finale v Tokiu uhral Rafa ve tretim setu jen 4 micky, takovy vyprask to byl. To ma zacit po pauze podobne?
Reagovat
smazaný uživatel
Aké Tokio, prosím vás..Čo je Tokio?..Po vypraskoch na GS na vsetkych povrchoch hovorit, že porazený "umí" na víťaza je prinajmenšom odvážne tvrdenie..

Rovnako mysliet si, že po pol roku bez tenisu, kedy Rafa vstupi na kurt bez akehokolvek tlaku na výsledok a on pre spomienku z Tokia radsej nenastupi..Smiešne.
Reagovat
tito
Je sváteční období, tu euforii ti přeji. Ale letošní rok záhy skončí a příjde nový. A s ním vystřízlivění. Máte hodně věcí. Pevné zdraví,skvělý bekhend, výtečný pohyb, hlad po titulech, Lendla v zádech. Ale náš hoch zase vůli. Vůli, která když kolena dovolí, obrousí jako stále se valící voda jakoukoliv hranu, podemele jakoukoliv víru. Tak uvidíme tomasinho, uvidíme. :-)))
http://www.youtube.com/watch?v=JZqZyUTtURI
Reagovat
spaniel
Zas problem pochopit psany text? Ja nepsal, ze nenastoupi kvuli vzpomince na Tokio. To byl jen priklad, ze Andy dokaze Rafu porazit. Abu Zhabi mimochodem neni GS, takze prave Tokio muze byt relevantnejsi. Vsechno co jsem psal je, ze Rafa muze vykladat jak mu nebudou vadit prohry po navratu, ale kazdy vi, ze je extremne soutezivy a jsou i lepsi zpusoby jak zacit sezonu nez zrovna zapasem s Murraym.
Reagovat
dadaft
tady bych se zastal Forehanda - myslím, že Nadalovi bude fuk, jestli prohraje první, druhý a třetí zápas.........
ale rozhodně bude chtít vyhrát desátý a ty další.
Reagovat
spaniel
Proste mi to k nemu nesedi, ze by mu to bylo jedno. Neveril bych to zadnemu ze spicky. A zaludecni problemy jsou klasicka vymluva vsech sportovcu, je to rychle, neda se to dokazat. Nevim jak vy, ja mel za zivot jednou zaludecni problemy a trvalo to 2 dny, ale kdyz si tady ctete zpravy, tak teniste je maji par krat do roka. Myslim, ze proste zmenil plan a duvod jsou jen spekulace.
Reagovat
tito
Je dobré, že Rafu sleduješ. :-) Ale souhlasím s dadaftem a Forehandem. Teď mu bude chybět jakýkoliv nezahraný zápas před AO. Já tam osobně budu rád za každé kolo. To musí být jasné každému a hlavně jemu a realizačnímu týmu. A i to, že o formě se bude dát hovořit až začátkem antukové sezony. Nyní pochopitelně bude prohrávat. I když je v přípravě perfekcionista, neúčast na exhibici nic nezmění. Naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jsem věděl, kam píchnout, povedlo se :-)) Zdravím Tita.

A Forehande, i při těch jak říkáš "výprascích", kdy 2x uhrál set a na RG hráli 3 sety skoro 3 a půl hodiny, jej Andy dokázal přehrávat. Chyba byla v hlavěš a v tom, že neuměl zahrát poslední míč, to mu chybí i teď dá se říct, i když to zlepšil. Nenechte se jen tak vykolejit, musel jsem si rýpnout, Přeci jenom, kdo z hráčů dal 2x kanára Rafovi?
Reagovat
smazaný uživatel
No napadá ma Federer, a napríklad takému Lackovi stačí už len jeden aby to dorovnal :))
Reagovat
tito
Já Tebe taky :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/734523_305593329559336_104982688_n.jpg
Reagovat
Bob
Sonjičko, tahle fotka se ti opravdu povedla. Navíc tady Můra vypadá víc než hrůzostrašně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Buďsi tak hloupý,nebo si blb .Vyber si.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze si opat v lese..Tom napíše niečo žartom a ty tomu hned veríš..S tou relevantnostou Tokia na úkor GS si to už len vyšperkoval..;)
Reagovat
spaniel
Tom nemusel nic napsat, rikal jsem si to uz davno. Dokonce jsem cekal s cim kolinko vyrukuje. A s tim sperkem ohledne GS jsi prisel ty. Jsi skutecne natvrdly a to jsem ti to o Vanocich nechel pripominat.
Reagovat
smazaný uživatel
S tvojim chápaním, či nechápaním tu mali problémy už viacerí, dokonca si tým preslávený..Preto by som o natvrdlosti v tvojom prípade radšej taktne pomlčal..;)
Reagovat
spaniel
:) preslaveny, no toto. Rad prehanis. Problem s tim mas vzdy ty. Neni to dlouho co te tady rfever zesmesnil, ale s tvou vybavou ti to dojde jako poslednimu, jestli vubec. Ale chapu te, jsi uzlicek nervu, ze pan marod zase streckuje. Zaludecni problemy mu muze verit jen nekdo jako jsi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepreháňam, len si zaspomínaj. Ale popravde, ja nečakám, že ti to dojde.. Tu proste platí, že debi.lovi nevysvetlíš, že je debi.l, lebo je debi.l. Všetko do seba zapadá :)
Reagovat
spaniel
Vidim ze uz sklouzavas do sve prirozenosti a promin, ale mne se do te stoky za tebou nechce. Holt, Nadalovci...
Reagovat
smazaný uživatel
Zle si si spomenul. Pomenúvať veci pravými menami je síce bolestivé, no duševný a rácio absentujúci suterén to nemože oceniť..Beznádejný prípad Spaniel, vždy bol, vždy bude..
Reagovat
Roger_Federer
:)...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda..Ten jeden dva zapasy mu mozu v kontexte pripravy na AO celkom chýbať..
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je to v Abú Dhabí šaškárna a přebujelý luxus. Kdyby alespoň hráli na písku, ideálně lopatičkama, dávalo by mi to lokální smysl, ne ale toto. Jen ať si raději odpočine na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo uz dost, uz hraj, chybis ... Vcera jsem dostal tvoji X12 a hned peclive naskladal vsechno nadobicko a nemohu se dockat na kurt :-)
Reagovat
Mayo
tak sa nedočkám ani teraz :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já bejt jeho fanynka, tak už mně s prominutím je*ne...
Reagovat
Faddova
asi tak nějak to prožívám ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prý bude nový hráč místo něj. Tím pádem by měli Andyho poslat rovnou do semi, už tak jako výš postavený hráč měl hrát čtvrtfinále.
Reagovat
carolyn
Ted jsem to psala o článek níž - přežral se a blije :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist