Nadal odstartoval v Barceloně suverénně, vyzve ho Farah

25. 4. 2012, 18:43
Aktuality 67
Minulý týden nenašel už poosmé za sebou přemožitele v Monte Carlu a nyní Rafael Nadal útočí v Barceloně na sedmý titul v řadě. Druhý tenista světa odstartoval cestu za ním hladkým vítězstvím nad krajanem Garcíou-Lópezem.
Rafael Nadal

Titul z Monte Carla neznamenal pro Rafaela Nadala jen 47. triumf v kariéře, ale také dvanácté vítězství na turnajové antuce v řadě. Španěla, který od roku 2009 neprohrál na pomalém povrchu s nikým jiným než s Novakem Djokovičem, nezastavil dnes ani Guillermo García-López, který proti favoritovi uhrál pouhé tři gamy.

Duel dvou Španělů odstartoval Nadal rychlým brejkem, na který už García-López nedokázal zareagovat. Outsider duelu naopak v úvodním setu ztratil servis ještě dvakrát a sadu ztratil poměrem 1-6. V jednoznačně se vyvíjejícím druhém setu pak 78. tenistovi světa hrozil 'kanár'; nebezpečí odvrátil až za stavu 0-4, kdy sebral Nadalovi podání a snížil na 2-4. Zbytek zápasu však už patřil obhájci titulu, jenž si postup zajistil za necelou hodinu a půl.

O čtvrtfinále si Nadal zahraje s kolumbijskou senzací Robertem Farahem. Čtyřiadvacetiletý Kolumbijec, který až dosud nikdy nepřešel přes 1. kolo turnaje ATP, se v Barceloně po úspěšně zvládnuté kvalifikaci dostal už do 3. kola poté, co dnes zdolal 7-6 4-6 7-5 šestnáctého nasazeného Španěla Pabla Andújara

Ještě snadněji než Nadal prošel do osmifinále další z nasazených Španělů David Ferrer. Na turnajovou trojku nestačil Srb Filip Krajinovič, který za necelou hodinu prohrál 0-6 a 3-6.

"Hrál jsem slušně, byl to poměrně příjemný začátek. Druhý set se mi nepovedl tolik jako ten první, ale udržel jsem si energii a rychlost," komentoval zápas Ferrer, který v Monte Carlu vypadl nečekaně rychle s Brazilcem Belluccim i kvůli zdravotním potížím.

"Měl jsem problémy s ramenem. V pátek mi ho tu ošetřovali, ale ještě v neděli jsem nevěděl, jestli budu moct hrát," uvedl loňský finalista. "Zvládl jsem to, ale potřebuju odpočívat, abych se vyhnul dalším problémům."

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 2.072.500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - García-López (Šp.) 6:1, 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Krajinovič (Srb.) 6:0, 6:3,  Tipsarevič (5-Srb.) - Hanescu (Rum.) 7:5, 6:4, F. López (7-Šp.) - Cipolla (It.) 6:4, 6:3, Nišikori (8-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 4:6, 6:0, Raonic (11-Kan.) - Andrejev (Rus.) 6:4, 6:1, Anderson (13-JAR) - Delbonis (Arg.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Montaňés (Šp.) - Tomic (15-Austr.) 6:0, 5:7, 7:5, Ramos (17-Šp.) - Paire (Fr.) 6:3, 7:5, Giraldo (Kol.) - Haase (Niz.) 6:4, 6:3,  Nieminen (Fin.) - Schwank (Arg.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:4, Farah (Kol.) - Andújar (16-Šp.) 7:6 (10:8), 4:6, 7:5, Gil (Port.) - Souza (Braz.) 4:6, 6:4, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

67
Přidat komentář
Madrileno
Teda to jsou desne kecy, nenechal, nechal dominovat, atd. V letech 2004 - 2007 byl Roger na vrcholu a vyhraval jeden grandslam za druhym. A vekove jeste junior Nadal, v te dobe pouze antukar, nenechal dominovat Fedexe. To je argument od tebe, to ti reknu.
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim, ze Rafa ma tento rok velku sancu vziat si naspat vsetky prehry na antuke ( pokym sa nezrani ) s Djokovicom. Uz sa to Novakovi zacina kopit a nestiha na vsetky strany ani sa pripravit a ani obhajit... Myslim, ze kazdy normalny hrac by z turnaja odstupil, keby mu zomrel niekto blizky z rodiny. Nech sa nevyhovara na smrt stareho otca. On sa sam rozhodol, a rozhodol sa koli bodom, nie koli citom... ide mu len o to ostat svetova jednotka.... a to sa mi nepaci. Ked bude tlacit na pilu, nikdy to dobre nedopadne. Ale budis.....
Reagovat
smazaný uživatel
Uplny suhlas zbytocne sa bude nosit teraz na hrob ziadna nasteva hrobu sa nevyrovna poslednej rozlucke s celou rodinou ,mohol ukazat charakter a mohol si ziskat uznanie aj od nepriaznivcov takto ukazal ze sa len triasol za dalsim titulom ,samozrejme na druhej strane nic by s tym nezmenil starky by si to prial aby zostal blalalala, mohol si vybrat co si o nom budu niektori mysliet , u mnohich si urcite nepolepsil.
Reagovat
Madrileno
vyborne napsano, souhlas
Reagovat
Matti
Nesouhlasím. Dře se za něčím, celý svůj sportovní život, obětoval tomu mnoho, myslím, že i děda by si nepřál, aby odstupoval a zkusil to dohrát a vyhrát pro něj. Že se to nepovedlo, je věc jiná.
Reagovat
gigin
Přesně tak !!! A navíc, kdyby odstoupil, tak by zase bylo: Proč odstupuje? Však tím dědovi stejně nepomůže ! Co ti lidi tam ? Mají na něj lístky a on si odstoupí !! Má strach z proher, tak raději odstupuje !! A tak dále, a tak dále ..
Reagovat
misoSK
Tak Farah mal skvele obdobie v roku 2010, potom prisiel dlhy utlm, tak snad sa teraz znovu dostava do formy, ma kvalitny servis, slusnu hru na sieti, potencial ma urcite na najlepsiu stovku
Reagovat
smazaný uživatel
Nedostatečný Pe3k casto argumentuje spolu s davem o vyrovnávání charakteru povrchů.... takze momentalni nazor ve smyslu slabe ant. konkurence je hloupoučký.

Tzv slaba era byla jen jedna, jasne neodiskutovatelna před nastupem Rafaela Nadala ( nejcasteji se menici svetove jednicky...Rios, Moya, Ferero, Rodick, Hewit, Safin ( Agassi nejst. jednickou v histori )

Ano, v tomto obdobi pro Rafaela jsou veskere turnaje okresnim preborem ( lonsky rok atypicky zazracnosti Novaka )
Reagovat
smazaný uživatel
Musim se smat..vyrovnani charakteru povrchu je boužel faktem..To snad postřeli za posledni roky i ty mene vnímavy fanoušci.
Před lety sehrači delili na 2 až 3 časti..antukaře,travaře,hardaře...co se tyka sazeni zcela lahoda..Aktualne temeř bez rozdilu se hrači prvni 100 naučili hrat na všem..
Antukova konkurecne je velmi slaba už nekolik let, protože proste Nadal se na teto antuce porazit da malo kdy, až na vyjimky a vymečne situace..antuka ted a před lety zcela jina cihla..Otazkou je koho bavi se divat na jeho styl a to jak už 8 let vyhrava tyto turnaje vyhradne skoro On.?
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander - "Nadal je nejagresivnejsim hracem ze vsech !
Reagovat
spaniel
Ano, ma fakt neskutecne agresivni beh a obranu, vrrrr :)
Reagovat
smazaný uživatel
agresivne si akorad tak taha trenky ze zadku.
Reagovat
smazaný uživatel
..Som rád, že konečne si začal debatu o hodnote titulov a slabšej konkurencii...Prejdime na obdobie 2004-2007 :)..Som rád, že si sa našiel a začal si byť objektívny...
Reagovat
spaniel
Za prispevek dole bych ti dal bod, tento ma ale uroven stejnou jako ten co kritizujes.
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo nekritizuješ podnet, ale iba reakciu?
Reagovat
Pe3k
Osobně mě ta slabá antuková konkurence dost mrzí. Antuková sezona je díky tomu velice nudná a tím celý tenis ztrácí na atraktivitě. Vyjímka byla až sezona 2011 kde na antuce Nadala zdrtil Djokovic, ale ten ho vydrtil na všech površích...
Reagovat
smazaný uživatel
Antuková sezóna ešte ani nezačala...Ak jej bude dominovať jeden hráč, nebude to jeho vina...Každý hráč môže dominovať na svojom povrchu, nikto iný mu v tom nebráni...Nadal je však hráč, ktorý dominuje antuke a nikomu nedovolí dominovať na iných povrchoch..Nikto iný sa podobným statusom pochváliť nemôže.
Reagovat
dappe
Nikomu nedovolí dominovat na jiných površích? :D

Chvílema tvý komentáře jsou slušný kecy. Djokovič nedominuje od loňský sezony nad Nadalem? Federer ve svých nejlepších letech měl na Nadala v přepočtu na současné bodování náskok i přes 8000 bodů.......takže nedominoval nad Nadalem?
Reagovat
Pe3k
Nadal ač druhý hráč světa nechal Federera totálně dominovat světovému tenisu od roku v letech 2004-2007,2009. V roce 2011 zcela dominoval Djokovic a vedl před Nadalem o 4000 bodů. Nadal sám jen zčásti dominoval v roce 2010 tedy v mezidobí mezi Federerem a Djokovicem...Nadal se nedokázal udržet na pozici světové jedničky dostatečně dlouho a byl většinu kariéry světová dvojka. Rafa = World number two forever, :) úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Dappe: Veľmi dobre vieš, ako som to myslel, nerob sa hlúpym..Myslel som dominovať v dlhodobom kontexte, o nejakých krátkodobých horizontoch sa tu nemá zmysel baviť...Ak chceš tento status poprieť, mal by si ozaj prehodnotiť svoj vzťah k objektívnym faktom..

Pe3k..Máš pravdu, Nadal dovolil Federerovi dominovať v r. 2004-2007...Možno aj preto, lebo Nadal ešte nebol..Snáď by si nebral vážne pubertálneho tínedžera. Veď v tých rokoch Federer nebol ani v TOP 10..

Federer je bezpochyby famózny tenista, ktorý sa stretol s dvoma tenisovými obdobiami..Tomu prvému prednadalovskému absolútne dominoval, keby vyhral všetko, čo sa vyhrať dalo..Nikto nikdy nebude mať už taký monopol..Ak však zoberieme to súčasné, nadalovské, ťahá bohužiaľ za kratší koniec..To je niečo, čo si nikdy nepriznáte, no za posledných 5 rokov, teda v období, kedy sú obaja v plodnom tenisovom veku (21-25, resp. 26-30) je úspešnejším Nadal, a to vo všetkých smeroch..Rovnaká generácia, rovnaké podmienky, jeden víťaz...Kľudne si môžete zrátať Grandslamy...Práve preto sa o Rogerovi hovorí ako o najlepšom všetkých čias a druhom najlepšom svojej doby...A nechoďte tu na mňa s tým, že 26-30 je menej, než 21-25..Je to plus/mínus rovnaké..Niekto stráca na úvod, niekto na záver..Sampras a Aggasi vyhrali dokonca väčšinu svojich GS po 25r..
Reagovat
spaniel
Kdyz jsou jedna generace jak tvrdis, tak proc byl Nadal v obdobi 2004-2007 jen teenager? To si trosku odporuje :)
Fakt je, ze nejsou jedna generace, jen se prolinaji. Ja sam jsem hodne zvedav na Nadala ve 30ti...
Strjne si odporuje, ze pises, ze neni Nadalovs chyba, ze nema na antuce konkurenci (souhlas, nej antukar vsech dob). A Federer za konkurenci v 2004-2007 snad muze???

Muj nazor je, ze Federer hral o nekolik urovni vys nez vsichni ostatni a trvalo hodne let, nez se objevil nekdo podobne dobry (Djokovice nepocitam,jeden rok je malo). A nebyt Federera, kdovi jestli by Nadal, potazmo i Novak hrali na teto urovni. Navic si myslim, ze uroven na jake hral Federer na prelomu 2006/2007 byla jeste u stupen vys nez na jake kdy hral Rafa nebo Novak, muj nazor.

P.S. Kdyz jsem napsal, ze za prispevek dole mas nod, znamena to, ze jsem se pripojil k tve kritice, aspon tak to chapu ja.
Reagovat
Pe3k
Sepsat všechny věci ve kterých si mimo by znamenalo napsat stejný odstavec jako ty :D Raději se koukám na fotbal, s tebou je to stejně jen nošení dříví do lesa. Realita a ty se moc často nepotkáváte :)
Reagovat
smazaný uživatel
Netvrdím, že sú jedna generácia..Tvrdím, že v čase, kedy sa stretávajú s jednou generáciou a kedy sa ich kariéry prelínajú a kedy sú v schopnom tenisovom veku má mierne navrch Rafa..Práve preto, že nie sú jedna generácia ich porovnanie bude vždy skreslené, keďže veľká časť kariéry prvého adepta a zrejme aj časť kariéry druhého adepta bude pribiehať v čase neprítomnosti toho druhého a v odlišných podmienkach..+ Federer za slabšiu konkurenciu samozrejme nemôže a nemám problém priznať, že zrejme hral práve vtedy svoj TOP..NO fakt, že bol slabší rebríček je proste fakt..A možno aj Federerov level pomohol dvihnúť level Nadalovho tenisu..Ale to sú len špekulácie..
Reagovat
dappe
Prostě vždycky, když začneš psát o věku nebo porovnávat co a jak, tak s tebou většinou nesouhlasim. Mám úplně jiný názor v tomhle směru.
Reagovat
Heather_Fedex
federer v 25 letech=12 gs titulu
nadal v 25 letech= 10 gs titulu
;)
co se tyce konkurence: ty mas pocit, ze konkurence: safin,hewitt,agassi... byla v letech 2004-2007 slabou???? a kdo je od te doby? soderling? del potro? murray? berdych? jde srovnavat tyto hrace s podle tvych slov "slabou erou" v letech 2004-2007??????
a jeste neco: umeni sampiona je narodit se do te spravni doby ;))
tolik odemne...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno myslím Heather..Dve jednotky, ktoré boli pred Rogerom, teda Ferrero, či Roddick to jasne dokazujú..Ale pre zachovanie všeobecného pokoja a harmónie nejdem zachádzať do detailov..Znova som sa nechal vtiahnuť..Pekný večer...Tenisu zdar...
Reagovat
Heather_Fedex
ted si slapes do hnizda. jak muzes porovnat hraci s dnesni ery, kt. ani nevyhrali gs s nekolik nasobnimi gs sampionmi a byvalymi sv. jednickami??
a ted uz na zaver: mas pravdu v tom, ze konkurence 2004-2007 byla opravdu slaba. je to tim, ze roger byl extremne silny, proste suveren.
hezky vecer taky preji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Heather! Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Očakávam, že podobný počet gemov uhrajú Rafovi súperi až do SF...Tí zvyšní uhrajú o tri viac..:)
Reagovat
smazaný uživatel
v jakem case probehnou sety, prosim te, dostanou se nad 40 min? ;-)
Reagovat
Pe3k
To víš, na antuce je nejslabší konkurence v historii tenisu. Nadal na tom postavil kariéru :) Jen mě mrzí, že tím pádem jeho tituly nemají takovou hodnotu jakou by mít měly.
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka, 2. kolo nad 80 minút bude prekvapením..;)..+ Drísty Pe3k, drísty...Na antuke je slabšia konkurencia, než na betóne, no dvakrát vyššia, než na tráve..Vamos Pe3k..
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi totálně zakomplexovanej i*iot :) ... táhni už
Reagovat
Berny
jak jako nejslabsi ? to si poslechnu, myslis si ze takovy muster byl o mnoho lepsi nez david ferrer ? ani ne, bych rekl, ale to je muj subjektivni nazor.Jinak a co trava ? jako tam mel roger konkurenci, kdyz jediny kdo ho dokazal na trave potrapit byl jen antukar ktery postavil karieru jen na vitezstvich z antuky ? :-) to ti ostatni jsou teda jeste horsi kdyz 5x se dostal do finale antukar :D. Jinak btw nadal vyhral 4 jine GS mimo antuku, coz stihl do svych 24 let, v open ere byli lepsi pouze Federer, Sampras, Borg a McEnroe :D. To ze drzi X rekordu na antuce neznamena ze na ostatnich povrsich nebyl star.
Reagovat
Berny
Jeste teda becker jich uhral do rafoveho casu 5 :-)
Reagovat
tito
Nemusí tě to mrzet. A my se s tím nějak popereme :-). Spíš popřemýšlej, jakou tedy mají hodnotu tituly tvého favorita, když hlavní, kdo jej dokázal porazit na trávě i betonu byl právě onen zmíněný antukář s nevalnou konkurencí:-)))). Když jsme tedy u takových nesmyslných debat....
Reagovat
gigin
A jakou hodnotu mají tedy potom tituly, které jsme vám loni posbírali ?? :-o Stejně by nám je měli vzít, protože vlastně loni Novak "bral"... Už nabyla tato debata smysl ?? :-)))
Reagovat
tito
Zdar brachu, koukal jsem, že válčíš i jinde :-). Nenabyde. Nikdy. Protože jedna věc je jistá. Krom antuky by nás všechny rozstřílel pistolník Pete! Teda kdyby se sešli všichni ve stejném věku. No abych byl objektivní, možná na betonu by si Roger s Nolem škrtli. Ale jen škrtli :-))).
Reagovat
gigin
Ahoj. Neválčím. Ale na tam to vedle jsem musel něco napsat, to snad uznáš :-) No to by byla zajímavé konfrontace. Jakože až tak ?? Jsi si jistý ??
Reagovat
tito
No z Rafy by udělal na trávě trhací kalendář. No a když Rafa dokázal hrát ve Wimbledonu 5x finále a 2x vyhrát, tak jak by asi dopadli Roger a Nole. Bavíme se ale stále o tom, kdyby se potkali ve stejném věku. Nemyslím rok 2001, kdy měl Pete bilanci 33/15 :-).
Reagovat
gigin
ale prosím tě ..... vůbec !! :-)))
Reagovat
tito
Nene, dej na mne. Pete by z nich udělal puzzle a poskládali by se až v šatně :-))).
Reagovat
gigin
Twl tady se debatuje o tom, že je Rafa šmatlák a ty to zahraješ takto do autu !!!! :-))) A uděláš šmatláky aj z Rogera a Novaka !! :-o
Reagovat
tito
No tady se psalo o tom, že Rafa jest nevalný antukář, který těží z nulové konkurence. No tak dle této logiky jakou mají úroveň jeho dva největší konkurenti když je trápí či poráží na trávě či betonu? Já to říkám pořád. Úroveň tenisové konkurence od roku 2005, kdy se stal světovou dvojkou nestojí za nic. Hluché období tenisu. Nevalná úroveň. Jednoocí mezi slepými sbírají grand slamy. :-))))). Šmatláci. Máš pravdu. -DDD
Reagovat
pepin
Ahoj, co to tady prosím Tš řešíte, takový nesmysly, kdo by s kým zametl? Vždyt je to nesrovnatelné. Absolutně.
Reagovat
gigin
a nástupem toho balkánského neurvalce se to úplně celé zesypalo !! Všichni tři by měli dostat trest za šmatláckou hru. Dejme tomu rok nepodmíněně ?? Co? Nebo raději jenom ti dva ... :-)
Reagovat
gigin
Ahoj, ale jen tak klápeme ... :-)
Reagovat
tito
Gigine- no ten tam fakt chyběl! A ty jeho emoce navíc. A bůh ví, co ještě:-))). Sám jsi naznačil-DDD
Pepine - dnes se tady srovnávají maximálně přirození, my to odlehčujeme :-).
Reagovat
gigin
Ještě Andy nám začíná šmatlatět. Navíc ten Ivan do toho... No nic, raději toho už nechme :-)))
Reagovat
tito
:-)))). Jdeme koukat na fotbal, co? Druhá půle bude zajímavá. Ale šmatláci, to od teď budu používat :-).
Reagovat
gigin
jj, mám to zaplé ... a poslouchám Bosáka :-)))
Reagovat
W.G.M.
Koukejte, chlapci :-). Je to krasny zapas... a nezapomente fandit Bayernu ;-)
Reagovat
tito
Neboj, myslím na Tebe. Jinak bych si ani netroufl :-).
Reagovat
W.G.M.
Bayern by si to zaslouzil, hraji lepe, ale Robben soluje, coz skodi a leze mi pekne na nervy, a navic nepromenuji sance. Citim v kostech, ze tady dojde k "nedas, dostanes" :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
ŠMATLA A LOPATA JSI PŘEDEVŠÍM TY :-) RODIČE SE MUSÍ ZA TEBE STYDĚT,ŽE NEMÁŠ MOZEK.
Reagovat
gigin
přesněji urči kdo, prosím tě !? Díky.
Reagovat
tito
Taky by mne to zajímalo. A koho myslíš že myslel Gigine? Mám to vzít na sebe?
Reagovat
tito
Teda myslel jsem za to Monte Carlo.....:-).
Reagovat
gigin
Tito já fakt nevím... Kecal bych .. Ale se šmatlákama jsem začal já, tak to budu já ..
Reagovat
tito
Ne já. Pro dnes já!
Reagovat
gigin
Tempe !! Kdo ??? Prosím !!!!
Reagovat
tito
Usneš, když se to nedovíš? Já? Nevím.....
My už soupeříme i v tomhle? :-)))))
Reagovat
gigin
:-))) to víš, že nad tím přemýšlím !! Kdo získá tohle ocenění ..
Reagovat
gigin
Tito, tak pentle !! Jak to vidíš ?? :-o
Reagovat
tito
Gratulace!!! Ale byly to nervy....
Reagovat
W.G.M.
Diky moc :-), ja jsem tak stastna... Nervy to byly hrozne, nepamatuji, ze by mi takhle nekdy busilo srdce, dokonce ani u tenisu ne :-). Bayern si to zaslouzil, mrzi me jen, ze se nedokazalo rozhodnout v zakladni hraci dobe, prodlouzeni trochu vymazalo vynikajici dojem z predchozich polocasu, bylo to dost nemastne, neslane a plne nepresnosti, a penalty uz jsou jako loterie.

Hezky vecer preji a dobrou noc :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Hurá, Real vonku..Kto by to bol povedal po včerajšku, že predsa len prídu svetlé zajtrajšky :)

+ (Dúfam, že Rafu ako verného fanúšika Madridu táto prehra priveľmi neovplyvní a zajtra podá štandardný výkon) :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist