Nadal oplatil Djokovičovi porážku. V exhibici

22. 3. 2011, 11:55
Aktuality 70
Pouhý den po finále v Indian Wells, ve kterém Novak Djokovič udržel proti Rafaelu Nadalovi svoji letošní stoprocentní bilanci, se dva nejlepší hráči světa utkali znovu. Tentokrát na exhibičním utkání v kolumbijské Bogotě, kde Španěl před 14.000 diváky oplatil Djokovičovi nedělní porážku.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Novak Djokovič

Rafael Nadal a Novak Djokovič si před necelými 15.000 diváky v hale Coliseo Cubierto El Campín zatančili salsu, zapinkali s místními dětmi, rozdali rozhovory a nakonec si zopakovali finálový souboj z Kalifornie. V nesoutěžním utkání, které se hrálo ve viditelně volnějším tempu než to nedělní, tentokrát uspěl Nadal, jenž svého soupeře porazil 7-6 a 6-3.

Exhibiční zápas mohli dva nejlepší tenisté světa odehrát díky krátké pauze, kterou mají před svými prvními duely v Miami. Podle informací z Djokovičova týmu spali oba tenisté po triumfu v Indian Wells pouhé tři hodiny a nyní se přesunou na Floridu, kde je v Key Bicayne později tento týden čeká další podnik série Masters 1000.

Ve vzájemné bilanci oficiálních zápasů obou hvězd má navrch čtyřiadvacetiletý Nadal, který o rok mladšího Djokoviče porazil šestnáctkrát a jen osmkrát s ním prohrál. Srbský tenista má však aktuálně lepší formu a letos ještě nepoznal hořkost porážky.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je z těch vašich diskuzí na blití. Jak můžete někoho kritizovat, když mu nesaháte ani po kotníky. Až dokážete alespoň polovinu toho co oni, tak pak si kritizujte.
Reagovat
smazaný uživatel
zda se mi to nebo opravdu vekovy prumer vetsiny zucastnenych v diskuzi nepresahuje 15 let? wake up...
Reagovat
smazaný uživatel
chlapci cele zle :)vojtikove prispevok dole to cele vystihuje.hadky o konkurencii,o pocte GS, o H2H atd. su uplne odveci, bez ohladu na to kolko % je na nich pravdy...videl som hrat samprasa (moj oblubeny hrac), agassiho a mnohych dalsich vyraznych tenistov.a videl som hrat fedexa a je mi jedno ci jeho konkurencia bola na dochodku, alebo ci bola venusa v zlom postaveni voci marsu alebo ci je fedex zarucene arogantny hajzlik alebo nie je (o com nikto z vas nemoze mat ani paru ako to je) a podobne veci. jeho hra sa mi pacila natolko, ze to predcilo tych ostatnych o triedu. uplne "effortless" utocny styl,zakladna ciara,voleje,variabilita,psychicka odolnost v top forme (aj ked na rafu nema a asi nikto psychicky nebude mat:) exhibicne kusky v dolezitych zapasoch neboli nic vynimocne atd...proste ten chlapec ma "whole package".a to vsetko akoby sa nechumelilo, ziadne vzdychania do uderov, ziadne prehnane velke gesta,pocas zapasu ako remen sem tam come on a inac uplne ticho a cool. v tomto smere podobne ako samprase,ziadne emocie akoby sa nic nedialo a ked to bolo treba instinktom zabijata to tam zabil... o tom, ze sa rafa neskutocne zlepsil ziadna, to nik nemoze spochybnovat, ze je H2H lepsi a ma navrh ziadna, ale asi tazko tu niektori presvedcite niekoho komu sa paci fedexova hra (fedexova hra v top forme-vid turnaj majstrov 2010 napr) aby sa mu pacila viac hra rafova a naopak. tu nejde o to ze niekomu sa paci fedex preto ze ma 16GS alebo rafa preto ze ich ma 9. tu ide o to ze niekomu imponuje styl ala rafa inemu ale fedex inemu ale djoko atd...vyspite sa na to, zajtra bude novy clanok kde sa mozte realizovat a mozno pridete na ine prepocty podla ktorych je ten vas zarucene lepsi :)
@Matej:podla teba lempl=ten co nevyuzije talent.nalba=extralempl ci ako, fedex=lempl....tak pokial fedex nevyuzil svoj talent(resp. vyuzil na 50%) tak potom neviem kde by bol keby ho vyuzil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Upozorňuji jen, že v případě Federera tam bylo "lempl" v uvozovkách, a to ještě ve větě "v porovnání s Nadalem je 'lempl'". OK?

A o tom, kdo má z estetického hlediska hezčí hru, tu nikdo nediskutoval ani okamžik.
Reagovat
Teo
Každopádně říct, že Federer nevyužil svůj talent, je fakt mimo. A to není urážka, ale fakt, protože jak už bylo řečeno výše, nevím, kde by dneska Federer byl, kdyby ten talent využil...
Reagovat
smazaný uživatel
ok v pohode. asi som to pochopil inac ako si to napisal s tymi uvodzovkami atd...sorry. ja som nazooru ze preto aby niekto dosiahol istu uroven, ci uz v sporte alebo v comkolvek je rozhodujuci sucet talentu a driny...niekto ma viac talentu a na tu istu uroven ako iny musi makat menej, iny naopak...v porovnani "driny" na kurte a mimo neho asi na nadala nema nikto.
co sa tyka talentu su aj talentovanejsi ale boli az prilis lenivi na to aby ho zurocili tak ako napr federer. inac koncim nemal som chut sa tu zapajat, fakt ako napisal clarc, diskusia naznacuje ze vacsina under 15. tak prijemnu zabavu este decka...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Věta "v porovnání s Nadalem je 'lempl'" neznamená totéž jako věta "nevyužil svůj talent". I když mohl mít klidně o tři GS tituly více -- finále Wimbledon 2008 i Australian Open 2009 mohl vyhrát, dtto US Open 2009. Tam rozhodla jeho nervozita a neschopnost zvolit správnou taktiku na soupeře (tak např. na US Open 09 se dál snažil svým forhendem útočit do Del Potrova forhendu, ačkoliv mu DelPo od závěru druhého setu začal z této strany posílat jednu nechytatelnou křižnou bombu za druhou -- přesto Federer z nějakýho důvodu kdykoliv při returnu oběhl bekhend, aby zaútočil forhendem, mířil jej právě do forhendového Del Potrova rohu).
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Tak Bárny přece nám tu nebudeš brečet. Mě taky mrzí Nadalova série porážek a že na antuce bude asi taky prohrávat, ale život jde dál :)
Reagovat
Pe3k
Stav k dnešnímu dni-1.Djokovič 3735, 2.Federer 1640, 3.Ferrer 1490, 4.Soderling 1275, 5.Murray 1220, 5.Nadal 1100.

Nadal je 6. nejlepší tenista, to je celkem dobrý výsledek :D King Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
chováte se jako malé děti!
"Federer je lepší!"
"ne! Nadal je lepší"
"ty tomu nerozumíš Federer je king!"
"Ne Nadal je lepší!!"
"Ne!!!"
jste trdla.... momentálně je nejlepší Djokovič a po Wimbledonu už bude první na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Stav k dnešnímu dni:

1 Nadal, Rafael (ESP) 12,630
2 Djokovic, Novak (SRB) 8,710
3 Federer, Roger (SUI) 8,280

Zdroj ATP

Co chceš víc, blbečku??? :DDD
Reagovat
Pe3k
Trdlo seš ty. To, že je Djoker v současné době nejlepší tu dneska padlo alespon 5 x
Reagovat
Pe3k
Ty ses ještě nevybrečel?
Reagovat
Matti
potrefená husa Armstrong
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Federer je už třicetiletý?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Bomba Hradecká vyhrála. Byl to sice porod, ale hlavní je výhra. Bohužel se jí často stává, že když ztrácí brejk a podaří se jí ho získat zpět tak hned v dalším gamu si to podaní zase prohraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vím, že na provokatéra se nemá reagovat, ale nedalo mi to a sečetl jsem "čisté body", tj. jak jsou na tom letos na turnajích ATP první tři hráči (bez ohledu na body z přechozí sezóny). Pokud jsem se někde nesekl, výsledek je tento: 1. Djokovič 3500 b., 2. Federer 1630 b., 3. Nadal 1050 b. Další kritéria vycházejí podobně. Djokovič 3 x vítěz, Federer 1x vítěz, 1 x finále, 2 x semifinále. Nadal 1 x finále, 1 x semi, 1 x čtvrtfinále. Porážky: Djokovič 0, Federer 3x (vždy pozdější vítěz Djokovič), Nadal 3x (1x Djokovič, 1 x Ferer, 1 x Davyděnko). Toto jsou fakta. Kdo je tedy letos druhým nejlepším hráčem okruhu po Djokovičovi je snad jasné, a Nadal to (zatím) není.
Reagovat
smazaný uživatel
Stav k dnešnímu dni-1.Djokovič 3735, 2.Federer 1640, 3.Ferrer 1490, 4.Soderling 1275, 5.Murray 1220, 5.Nadal 1100.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, já to počítal jen z hlavy a pro ty tři. Zase tak o moc jsem se nesekl. :-)
Reagovat
VlS
Já uznávám Vaše dobré znalosti a líbí se mi, že z vašich znalostí dospíváte k nějakým názorům a závěrům a většinou je prezentujete přijatelnou formou. Mohu s nimi souhlasit, polemizovat či zcela nesouhlasit a můžu Vám to slušně napsat a vy slušně odpovíte a to mě baví. Kvůli tomu, že jeden přeje Nadalovi, druhý Federerovi, třetí Nolemu, jiný Berdychovi a podobně nemusíme prohlašovat, že ten a ten je blb. Třeba je, ale netřeba to psát. Ta se normální lidé v normálním světě chovají a naonymita internetu není omluvou pro křupanství a hulvátství.

Zcela se shoduji s Matejem na tom, že nekritické, fanatické fanouškovství je v principu zlo.

Názory Barneyho, Olfese (i když z duchovní a výrazové chudoby usuzuji jen na další pseudonym jednoho pisatele) nejsou strašné, nejsou provokujicí a dokonce ani směčné, jsou jen ubohé. Je otázkou, do jaké míry se na takto extrémních projevech fanatické nenávisti projevuje přenos mezi Fedexem a otcem pisatele a následný projev Oidipovského komplexu, tedy nenávisti k otci za to, že souloží s matkou. Opravdu je to asi záležitost pro kvalifikovaného psychiatra, na to už ani klinický psycholog asi nestačí.
Jako prevenci bych doporučil Postřižiny a hlášku z nich:
Néseš nějaké nervózní? Vomévě si přirození vlažnó vodó!"
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha štěpánek chytne ve druhým kole Federera. TO snad ne!!! A Berdych má celkem hratelnej los až ve čtvrtfinale bude konec na Nadalovi. Ale víc těžko můžeme chtít.
Reagovat
smazaný uživatel
No, on Berdych může klidně skončit už ve 3. kole na Gulbisovi nebo ve 4. kole na Karlovičovi. Mně se strašně líbí, Lopato, jak ty strašně prožíváš ty losy českých tenistů. :-) To je pokaždé - "proboha!", "to snad ne!". :-) Mně jsou, abych se přiznal, ti dva čeští pinkalisti tak nějak úplně egál, fandím jim jen v Davis Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je smutné. mimochodem toho Karloviče sem přehlídl... to bude problém
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling musí být uplně "nadšen" že tam má Del potra xD
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče českých žen, zajímavé bude případné druhé kolo mezi Luckou Šafářovou a Patti Schnyder. Lucka jí má co oplácet z US Open 09 a Miami (v obou případech prohrála ve třech setech, na US Open se třetí set rozhodoval v tiebreaku). V případném třetí kole pak Sam Stosur -- tady si budem moci na vlastní oči porovnat Kvitovou a Šafářovou proti téže soupeřce.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn že Minář dnes vyhrál. Byl to boj ale je to doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal opět prokázal, že je letos po Djokovičovi druhým nejlepším tenistou celého okruhu. Podle mého názoru bude za chvíli jeho největším rivalem ne upadající Rožér, jenž za chvíli vypadne z elitní stovky, nýbrž Djokovič.

Vzhledem k tomu, že Srb letos vyhrál nejvíce turnajů, myslím si, že má téměř stoprocentní šanci překonat toho arogantního Federera v počtu GS.
Reagovat
taffer
Tak to byla úplně argumentační bomba! :-) Skutečně, výhrou v exhibici Nadal prokázal, že mu Federer nesahá ani po kotníky :-))) S takovými pravdami by sis měl zajít k Chocholouškovi.

Druhou část příspěvku raději ani nekomentuji (tím, že Djoker vyhrál AO, IW a nějaké menší turnaje je přece nad Slunce jasné, že překoná Feďu). Skvělý důkaz :-)
Reagovat
smazaný uživatel
koukam, ze tu pribyl dalsi tenisovej expert :D
Reagovat
Labi
Novak ma velkou formu ale mluvit o překonání Federera...to jsis vzal až příliš velke sousto....za to co Roger by měl byt respektovany a ubožači jako ty by měli popřemýšlet nad tím co řeknou ...než to opravdu udělají
Reagovat
Pe3k
Nemůžu věřit tomu co jsou tady někteří schopni napsat viz Olfess_, Matěj, 99.9, Bárny a spol. Djoker vyhrál 2 x AO a automatikcy překonává Rogerových 16 GS. Na to se snad ani nedá reagovat. Jediný kdo ohrožuje Federerův rekord je Nadal, kterému i tak pořád chybí propastných 7 na vyrovnání a minimálně 8 na překonání. teoreticky se to stát může, ale podle mě se dostane tak na 13-14 uvidíme a necháme se překvapit. Djoker ikdyž je ted nejlepší hráč světa, bude rád když se dostane na 5 (či více) do konce své kariéry. Federera neohrožuje v ničem. Co se týče Nadala tak ten jen potvrdil, že vyhrává pouze na exibičních turnajích kde hraje naplno proti volně hrajícím soupeřům...
Reagovat
Pe3k
Může to být pravda. Už jsem zde několikrát četl, že určití jedinci mají vícero přezdívek. Ale nehledě na to jsem z různých tenisových for vysledoval jeden fakt, že většina Nadalových fanoušků nejsou zrovna inteligentní jedinci...Všechny, kterých se to dotklo a které jsem tímto urazil se omlouvám. Jsem si jist, že Rafa má i spoustu normálních či inteligentních fanoušků...Bohužel jich zde moc své názory neprezentuje. Proč asi?!
Reagovat
Vojtiik
tohle nepise Olfess, Olfess sice byl ocas ale v jistych pripadech mu to dokonce i myslelo, tohle je naprosto nobrain prispevek... ale ja ti fandim mapede a myslim to vazne, nejlepsi bylo kdyz si tady psal o ruském vojakovi Mikhailu :D... chtelo by to zas neco hecnout :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě huba nepalí, zrovna tebe krereho jsme odhalili po prvnich radkach=Armstrog.Porad ty pomatence nechapes, ze ty tve statistiky Rožžžera vsichni znaji a vidi-ale o tom to neni! Budu ti stale a stale servirovat nejsrozumitelnesi vetu-nejlepsi hrac vsech dob(statisticky), Není nejlepsim hracem sve doby !!!!! A muzes si vypisovat ty tve vyctenilky jak chces.To je proste REALITA
Reagovat
tito
přesně tak, heteromorfní ego rozštěpené do několika nicků napsalo svůj názor. Nadává na Barneyho ale nezapomene se ve většině svých příspěvků otřít o Nadalovo fanoušky jako o méněcenou skupinu. Mezi námi, každá skupina fanoušků má svou elitu a spodinu - i ta Federerova. A ke kultuře fanoušků patří také přijmout porážku svého favorita. Ale to už bych opakoval moc hezký VISův příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem si vědom, pod mým nickem píšu jen já + nikdy jsem sem pod žádným jiným nickem nic jinýho nepsal. Tato paranoia opět ukazuje, jak je nebezpečný být hysterickým, fanatickým fanouškem jednoho hráče.

A jinak, v tom jiným threadu jsem uváděl dva argumenty, kt. podle mě každý objektivní fanoušek tenisu musí uznat:

1/ dominance Federera v letech 2004 - 2006 (a částečně i 2007) byla způsobena nikoliv tím, že by byl objektivně až tak geniální hráč, ale slabou konkurencí. Jak jsem psal -- post-prime Hewitt (jeho vrchol byl 2001-2), Roddick, talentovaný, leč psycholempl Nalbandian, 34letý a 35letý Agassi. Jediný opravdu důstojný soupeř -- Marat Safin, a to bohužel jen párkrát. Safin měl na to, aby Federera připravil o takových 3-5 GS titulů, svému předurčení však z různých důvodů nedostál. Pak by Federer dnes měl 11-13 GS titulů.

2/ Federer je v porovnání s nadalem "lempl": když si vezmete, jak Nadal od roku 2006 zlepšil podání, voleje, bekhend, agresivitu od základní čáry, musíte smeknout klobouk. Federer naopak ve své hře od roku 2003-4 v podstatě nic výrazněji nezlepšil (a ne že by nebylo nic ke zlepšení) a některé složky jeho hry se naopak v době jeho dominance zhoršily (třeba voleje).
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych: " Federer jsi hraje taknak to svoje, ale Nadal se v prubehu let neuveritelne zlepsil....
Reagovat
smazaný uživatel
matej dobry koment thumbs up
Reagovat
Pe3k
Prý odhalili :D Já mám jeden nick a to tento. Ty by jsi neodhalil ani sůl v moři. Kdyby jsi měl minimálni rozum, všiml by sis, že já i ten Armstrong jsem online oba najednou...Není nejlepším hráčem své doby? Zajímalo by mě, podle čeho hodnotíš nejlepšího hráče doby? Roger vyhrál nejvíc GS, nejvíce titulů, byl nejdéle světová jednička, vydělal nejvíc peněz, má nejvíce fanoušků, drží nejvíce rekordů, takže mi teda vysvětli v čem je Rafael vlastně lepší? Realita je taková že Nadal nevyhrál během půl roku ani 1 turnaj a to je na vrcholu své kariéry a bude rád, že přide antuková sezona, ikdyž tam už taky nemá nic jisté...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím jinak. Kdyby nebylo Nadala, nebyl by Federer tak výborný tenista a naopak. Právě ta jejich obrovská rivalita byla motorem jejich tenisového růstu. A nesouhlasím, že by se Federer nezlepšoval - Federer na antuce někdy v roce 2004 nedosahoval kvalit "antukového" Federera v roce 2008. O výrazném zlepšení Nadala na jiných površích v letech 2007 - 2010 (předtím to byl čistokrevný antukář), kdy doslova rost před očima, nemá cenu ani psát.

Už mě docela unavuje číst názory, že za úspěchy Federera nestojí Federer, ale neschopnost konkurence - nezlob se, ale tohle je názor prostě mimo mísu. To je pořád dokola, když Roger prohraje - hrál mizerně, když Roger vyhraje - soupeř hrál mizerně, psychicky se sesypal a bla bla bla. To je tak težké uznat, že Federer je prostě vynikající tenista, a proto vyhrává?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám problém uznat, že Federer je vynikající tenista. Ovšem trvám na tom, že éra jeho největší dominance byla v době, kdy konkurence byla abnormálně slabá.

A ještě něco: nedovedu si představit, že by třeba Sampras nebo Nadal prohráli s Del Potrem ve finále GS turnaje za situace, kdy podávají na to, aby vedli 2:0 na sety a soupeř hraje vcelku nevalně. Anebo že by se Sampras či Nadal sesypali tak, jako Federer v pátém setu s Nadalem na AO 09.

Federer má IMHO jednu zásadní vadu, kt. způsobila i to, že některé stránky své hry velmi zanedbal a dlouho ani neměl trenéra: on má tendenci své soupeře podceňovat a evidentně si ve své domýšlivosti myslí, že je schopen každého přehrát i od základní čáry. Del Potro mu tenkrát dal lekci, že jej od základní čáry nepřehraje ani omylem, ale přesto se z toho Fedex moc nepoučil a třeba Djokoviče se taky neustále snaží přehrát od základní čáry.
Reagovat
Pe3k
Takže první se zasměju :D a pak ti odepíšu.
1 - Říkáš, že v roce 2007 se jednalo o částečnou dominanci? V roce 2007 byl Roger ve finále všech 4 GS a ztoho vyhrál 3. Vyhrál i turnaj mistrů a ikdyž to byla jeho až 4. nejlepší sezona, byla i tak lepší než nejlepší sezona Rafy 2010.

2 - Nejsměšnější argumenty Rafíkových fanoušků jsou ty o slabé éře. Řeknu ti proč. Federer i Nadal hráli ve stejné éře. Rafan byl už v roce tuším 2005 světová 2 a Roger Federer i tak získal dalších 12 GS. Kdyby byl Nadal o tolik lepší jak vy si přejete proč jej teda nechal všechny ty tituly vyhrát a vládnou s naprostou dominancí světovému tenisu? Můžeš argumentovat tím, že byl mladý. Ale byl dost starý na to aby byl druhý na světě což svědčí o tom, že ve věku to nebylo...

3 - Tady lechce souhlasím. Nadal se skutečně zlepšil! Ale je to dáno tím, že musel, jinak by se světovou jedničkou nestal. A hlavně Nadal se měl proč zlepšovat, on se snažil dostat se zoufale před Federera a to se mu díky obrovskému úsilí po 4 letech podařilo a za to jej musí všichni respektovat! Oproti tomu Federer se neměl proč ani proti komu zlepšovat. A ted je mu skoro 30 a myslím si, že je na jakékoliv zlepšování již pozdě - lepší už to nebude. Je to spíš o tom, že Roger sem tam dostane formu a všechny porazí, ale zlepšovat se rohodně nebude.

Pokud je Nalbandian psycholempl a Federer lempl co jsi potom ty? Sliz, který na počátku evoluce vyplavilo moře?
Reagovat
smazaný uživatel
Opět: jak říkal TGM, "rozčilení není program". Nejseš pak schopen smysluplně interpretovat psaný text. :-)

1/ Nepsal jsem o "částečné dominanci", nýbrž o tom, že jeho dominance v roce 2007 byla stále ještě částečně způsobena slabou konkurencí (Nadal model obranář, Djokovič teprve ve špičce začínal).

2/ Do roku 2007 nebyl Nadal schopen Federerovy konkurovat na jiných površích než na antuce.

3/ Nejsem Nadalův fanoušek + Nadalova hra jako taková se mi líbí méně než Federerovu. Snažím se na věc ale dívat objektivně.

4/ Lempl / psycholempl: že Nalbandian skoro úplně prohospodařil svůj obrovský talent, na tom se shodneme asi všichni. U Federera jsem jen psal, že je V POROVNÁNÍ s Nadalem lempl, což je.
Reagovat
smazaný uživatel
To, s tým Nalbandianom si si mohol fakt odpustiť.
Reagovat
Pe3k
0 - Myslím, že můj text byl zcela srozumitelný.

1 - Konkurence se ti může zdát slabá, neboť Roger byl tak silný. Možná kdyby si hrál tenis a postavil se proti stému hráči světa, už by se ti ta konkurence tak slabá nezdála...

2 - Nadal Federera porazil hned v prvním utkání už v roce 2004 a bylo to na hardu. Na turnají mistru v roce 2006 hráli naprosto vyrovnanou partii.

3 - Já zas nejsem zaslepený fanda, který fandí poue RF. Mám velmi rád Del Potra a Raonice. Když Roger prohraje nijak mě to neštve a objektivně napíšu, proč nevyrál.

4 - Nejsi v pozici aby jsi psal o vrcholovém sportovci takové věci, takže se mu v duchu omluv a dej si facku.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou opravdu pěkné argumenty:

1/ Pokud já osobně bych dostal dva kanáry od hráče číslo 100, tak to zřejmě podle tebe automaticky znamená, že konkurence na špičce je obrovská, nebo co. :-)

2/ I kdybych byl já sám osobně lempl, tak to není žádnou překážkou k tomu, abych někoho jinýho rovněž označoval za lempla. Můžeme být totiž klidně lemplové oba. :-) K otázce, zda já osobně jsem lempl, se nebudu vyjadřovat, protože nemám rád sebechválu. ;-)

Definice lempla podle mě: někdo, kdo má talent, ale nevyužije jej ani z 50 %. To Nalbandian po mém soudu splňuje s přeheledem, ergo trvám na tom, že je lempl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ad O/ -- já nehovořil o tom, že by tvůj text byl nserozumitelný, ale že kvůli rozčilení nejseš schopnej náležitě intepretovat MŮJ text a reaguješ pak na něco, co netvrdím atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Staci nahlednout do nedaleke historie prispevku....Pe3k plativaval za extremistu vnasejici sem fekalismus a čistokrevny rasismus...podarilo se mi ho zklidnit. Neuveritelne zbabele jsi tenkrat po semi v AO zalezl !
Reagovat
Pe3k
1 - pro mě né! Já přeci vím, jak těžké je prosadit se ve světovém tenisu, natož být nejlepší...Jen jsem chtěl aby jsi to ty pochopil, že nelze mluvit o slabé éře - obzvlášť když tam byli Federer a Nadal :D

2 - :-) I totally agree

3 - Osobně mě také mrzí, že David nevyužil svůj potenciál, ale to se povedlo málokomu...Většina světových sportovních hvězd, nejsou ti s největším talentem, ale ti kdo nejvíce trénovali a vydrželi u toho. Např. Jágr v jednom rozhovoru říkal, že jako junior nebyl zdaleka nejtalentovanější, ale prosadil se proto, že nejvíce trénoval...Nalbandian byl snad jediný tenista, který dokázal technickým způsobem přehrávat Federera. Měl i jiné priority než tenis a psychika taky nebyla jeho doménou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra, těm natvrdlejsim po stoprvni: ZDRAVÝ Rafael Nadal, opakovane sráží fenomenalniho Švycara z prvniho mista sveta.Rafael Nadal, vstoupil do nejtezsi mozne doby( prave kraluje statisticky nejlepsi hrac vsech dob petadvacetilety Federer ). Rafael Nadal si předplácí povazovany za nejobtiznejsi turnaj sveta Paris. Federer se smiřuje, ze v primem boji prave s Rafaelem neuspeje...a prave co Švycar nedokazal, tak Nadal prejima i prave Švycarovo Wimledon! Vyhrava dvakrat v kariere nejtezsi tandem v jednom roce Paris-Wimbl primo s ucasti a porazkou Federera (Roger dokazal Paris-Wim bez ucasti Rafaela-jak jinak). Rafael Nadal mu bere jeho vysnenou Olympiadu. Nadal ziskava karierni Grand ve 24 letech. Rafael ma nedostizne aktivni bilanci vzj zapasu./// Prosim, oznacujte si Federera za nejuspesnejsiho hrace vsech dob, modlete se k nemu, skladejte mu basne, ale prosim vas, nevyslovujte-ŽE JE LEPŠÍ NEŽ RAFAEL NADAL, to snad NÉÉ
Reagovat
Pe3k
Mohl by jsi vystupovat v pořadu na stojáka, vždycky mě rozesměješ :D :D :D

Vypadá to, že je Rafa už půl roku nemocný že? V neděli ve finále s Djokerem byl taky nemocný ne?

Číst po tobě je opravdu výkon...Ale beru to jsi přece brácha Djokoviče :D

Ať si fandí kdo che komu chce, nezáleží na tom, ale každý ví kdo je nejlepším hráčem všech dob...A antukový specialista jím nikdy nebude, protože by musel začít vyhrávat i na ostatních površích než je antuka (ikdyž dle mého soudu je favoritem i na trávě) navíc získat 8 GS se Rafovi už asi nepovede...Co se týče jeho kariérního GS nebo Golden Grand Slamu ve 24 letech to je opravdu fenomenální, bohužel pro něj, to k překonání Federera nestačí :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nebud tak afektovanej. Nadal je výbornej, ale zatim se nemůže historicky měřit ani se Samprasem nebo Borgem, natož pak s Fedexem, takže klid. I sám Nadal řekl, že kdo si myslí, že je lepší než Roger, tak nerozumí tenisu. Dále například třeba i Toni říkal, že žebříček je jedna věc, ale Federer je jenom jeden. To jsou cenné názory a ne tyhle kecy některých uživatelů.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale jen samotný počet vyhraných GS turnajů nestačí. Emerson jich měl 12 a byl rekordmanem (přes Samprasem) a přitom nikdo by jej nestavil výše než Lavera, Borga, ale myslím ani Connorse, Lendla, Agassiho či McEnroea.

Záleží též na úrovni konkurence. :-)

Federerovi každopádně zůstane v historických tabulkách jeden primát: tipoval bych, že se hned tak nebude opakovat, aby někdo dominoval čtyři roky po sobě tak jako Federer v letech 2004-2007.

Nicméně trvám na tom, že to bylo aspoň z poloviny způsobeno slabší konkurenci v té době.
Reagovat
smazaný uživatel
S Borgem se ještě asi měřit nemůže, ale coby Samprasův fanoušek musím konstatovat, že se Samprasem se měřit může. Nadalovi bude letos 25 let a má v kapse 9 GS titulů (a na RG, bude-li zdravý, získá patrně desátý) -- to u Samprase odpovídá roku 1996 -- na začátku roku měl 7 GS titulů, v roce 1996 přidal osmý (US Open).

U Federera to odpovídá roku 2006 -- na začátku roku 6 GS titulů, na konci 9 GS titulů.
Reagovat
Pe3k
Konečně někdo kdo ví o čem mluví...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Federerovec jak noha, ale nikdy jsem neřekl, že je Roger lepší než Rafa. Už několikrát jsem se zmínil o tom, jak strašně moc Nadala uznávám a vážím si ho, i když mu třeba přímo nefandím, což je to, co tobě, chlapče, chybí - trocha té pokory a úcty. Fandi si klidně Rafovi, proč ne, to je výborná volba, ale neházej špínu na ostatní, adho na Federera, který tenhle sport pozvedl o dvě úrovně výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je bezpaterni, neprejicny a zavistivy maniak, ktery ve sportu jako takovem nema obdoby. Samozrejme jeho povaha se vekem lepsi !
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi je vycitana jeho prehnana pokora a skromnost... .Neveř kazdemu štěku !
Reagovat
Pe3k
To je moc chlapče. Máš doživotní ban na fandění tenisu za tyhle fekálie, které zde píšeš...Kdybys byl skutečně fanda Djokoviče ja jsi mě několikrát přesvědčoval tak jsi moc štastný za tohle jeho dominantní období a nesnažíš se házet špínu na Federera jen proto, že ve 30 letech hraje líp než Nadal ve 24. Než se naučíš chovat slušně prosím tě, nepiš sem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle názor jsem slyšel od více osobností tohoto sportu, ale tak je pravda, že bych měl spíš poslouchat tebe no.... ty víš o čem mluvíš. Tvůj příspěvek z 20:21, to je taky paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ty taky vypadáš, že budeš mít asi přehnanou skromnost a pokoru, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
V textu neni jedina osobni nechutna urazka nebo pomluva. Je to opodstatnene....a jenom charakter jeho sportovni povahy. Proboha nebudte tak precitlively !!
Reagovat
smazaný uživatel
"...Federera jen proto, že ve 30 letech hraje líp než Nadal ve 24"

:DDDDDD velmi povedený JOKE :DDDD

Elegoš je až 3. v žebříčku, o vzájemné H2H nemluvě, ale HRAJE LÍP NEŽ NADAL :DDDDD
Bože ty si extrémní idi0t ....
Reagovat
smazaný uživatel
přecitlivělí
Reagovat
Vojtiik
http://photos.commongate.com/11/38441_7dtr2scy8f_l.jpg
tje tak akorat:D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mu nic neoplatil - Djok skoro nespal, navíc to Nadalovi asi nechal...uvidí se v Miami, jak dopadne odveta...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist