Nadal oplatil Federerovi loňskou prohru a získal rekordní 18. titul

16. 5. 2010, 21:34
Aktuality 86
ATP MADRID - Rafael Nadal jako první tenista v historii vyhrál všechny antukové tutnaje Masters během jedné sezony. Hattrick dovršil dnes na domácí půdě v Madridu, kde ve finále oplatil loňskou porážku Federerovi a získal rekordní 18. titul z turnajů Masters.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Španělský tenista Rafael Nadal získal v Madridu rekordní 18. titul z turnajů Masters. Ve finále porazil Švýcara Rogera Federera 6-4 7-6 a jako první hráč v historii dokázal v jedné sezoně zvítězit na všech třech antukových podnicích Masters.

Třiadvacetiletý Nadal zdolal světovou jedničku za dvě hodiny a jedenáct minut. Rodák z Mallorky vedl ve druhém setu 4-2 a kráčel za klidným vítězstvím. O pět let starší Švýcar však utkání ještě zdramatizoval. Vynutil si tie-break, v němž ho milimetry dělily od vedení 5-2 a dvou servisů. Nakonec o Nadalově vítězství rozhodla Federerova překvapivá chyba. Osmadvacetiletý Švýcar minul zdánlivě jednoduchý míč.

Tenisté znovu potvrdili, že jejich souboje patří k těm divácky nejatraktivnějším. Zápas byl plný agresivních výměn, skvělých obran i technických úderů.

"Vyhrát v Madridu je sen. Domácí vítězství je pro mě moc důležité," řekl Nadal po utkání. "Myslím, že Rafa zažívá neuvěřitelnou antukovou sezonu. Už se těším na Roland Garros, s mojí hrou na antuce jsem spokojen," uvedl Federer.

Nadal se v pořadí podle titulů z turnajů Masters odpoutal do Američana Andreho Agassiho, který má na kontě 17 vítězství. Federer má ještě o jeden méně a je třetí. Nadal, který v Madridu vyhrál už před pěti lety, navázal na předchozí triumfy z letošních antukových Masters v Monte Carlu a Římě, navíc během tažení za třemi tituly ztratil jen dva sety. Předtím na titul čekal 11 měsíců.

Třetí hráč světa Nadal, který se v pondělí vrátí na druhou příčku, letos na antuce neprohrál žádný z 15 zápasů a potvrdil, že proti Federerovi se mu daří. Švýcarského rivala potkal v 18. finále a připsal si dvanáctou výhru. Podle předpokladů je tak nejkvětším favoritem blížícího se Roland Garros, kde loni přišel o neporazitelnost.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
nedělní výsledky (16. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Federer (1-Švýc.) 6-4 7-6(5)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (2-USA) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
Frantz
Nadal vyhral protoze byl lepsi,nevim,co je na tom nejasneho! Vidim,ze se to tu zase dostava do starych koleji,Rafa se opet stava neporazitelnym, porazi Federera a RF fanatici to klasicky nedavaji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme dostali za úkol od profesora přinést na příští cviko internetové příspěvky do diskuze od člověka s určitou psychickou poruchou. Děkuji Barney, byl jsi ukázkový případ...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě si dostal jedničku s hvězdičkou.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
no jedničku ne, jen si poznamenal splněno. Ale měli jste vidět jak tam popisoval psychiku takového člověka a hlavně proč to dělá. Celkem mi bylo Barneyho líto, pač to bylo dost drsné.
Reagovat
smazaný uživatel
a teď tu o perníkové chaloupce, ta je přece jen zajímavější :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že to jeho včererší ,,galapředstavení''které se táhlo do pozdních nočních hodin bylo poslední.Ale vím,že doufám zbytečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bych to neříkal.
Reagovat
smazaný uživatel
můžu tě ujistit, že tohle galapředstavení, který včera předvedl elegoun ze Švajcu, nebylo zdaleka poslední :D A bude hůř :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Čau ty kluku ušatej! Děkuju ti moc, třeba budu tvé příspěvky ještě v budoucnu potřebovat, tak doufám, že nedostaneš rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney je opravdu neskutečný lempl.Je to člověk kterému se nëzavděčíte.I kdyby včera Federer Nadala sejmul dvěma kanáry,on bude stále tvrdit,že na to Federer nemá,měl by skončit a Rafu by vychvaloval do nebe jakou nemá oslnivou formu.Takoví lidé jsou nebezpeční,říká se jim fanatici.On Rafu tak miluje,až ho nenávidí.A s tím by se měl jít léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
jejda Armstrong to už tady všichni víme jakou dobu... a tím že mu budeš odepisovat a brát si ho na paškál mu děláš jen dobře a ho to víc motivuje tady psát ty svoje trapné kecy, které stejně už 95% lidí tady nezajímá! Já tu dnes napsal to s tou školou jen protože je to pravda a aby se někdo zasmál, jinak ho nech plavat a vůbec na něho nereaguj! Dnes jsem zvědavý na Berdycha. Almagro hraje super, ale kdoví jestli se unava neprojeví
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,únava by se u Almagra projevit mohla,v Madridu došel do semifinále.Berdych bude podle mě odpočatý,ale obávám se toho,že nebude rozehraný a v dlouhých výměnách bude mít navrch jeho soupeř.
Ale může ho porazit,to ano.
Reagovat
smazaný uživatel
I tvůj jmenovec,věčně opilý Barney ze seriálu Simpsonovi,toho v životě dokázal více než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
* 16.5.2010 16.18.28 .Barney.

[odpovědět] [odebrat]
Ty buzíku! Myslíš, že tady budete hromadně onanovat nad elegánem, ne? To víš že jo, nezadržitelně přichází jeho pád a já vám to tady budu dávat sežrat plným soustem :DDD

--- Původní text ---

Zase si se vrátil.Neuvěřitelné.Je tady ale jeden problém,nikdo na tebe není zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney se vrátil, už mi tady chyběl, zase bude aspoň nějaká sranda :D Zase ale aby jí nebylo přehnaně moc... :D
Reagovat
smazaný uživatel
no to jí bude prehnane moc
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma hráčům, některé momenty opravdu potěšily srdce každého, kdo kdy kdžel v ruce raketu!
Roger se konečně dostává do formy, ale stále mi připadá, že dělá zbytečně moc UE, zvlášť na backhandu, kterým se spíš jenom bránil. Věděl to včera i David, kterej Rogera k forehandu skoro nepustil.
Jinak skvělý returny od Rafy, klobouk dolů. Údery přesný, i když oba hráli trochu víc na risk. Rafa už neběhá tolik jako dřív, ale to je pochopitelný. Jinak Roger dneska trochu pomalejší u saka.
Roger chvílemi opravdu zapnul, ale možná se mohl zpotit trochu víc :-) To nic nemění na tom, že oběma vděčím za hezké odpoledne. Můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, už to tady zaplavuje sousedy! Tenis byl super, ale tohle mě teď zajímá víc, jestli nepřestane, tak budeme plavat i my.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud jsi? Každopádně drž se, no.. ;((
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, jsem z Frenštátu, je to tu maras. Ted se přidal ještě vítr a leje pořád. Bude to asi bezesná noc.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim co ti mám na to říct, s vodou se nedá nic udělat, ta vyhraje vždy, tak snad vás to mine. Dobrou noc (bez ironie) ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, snad to přežijem. Doufám že to nebude jak v 97. Tobě taky dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco, kamarade, drz se. Voda ven!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky kámo, beru tenisovou pálku a jdu vyhnat vodu:D
Reagovat
smazaný uživatel
V tom pripade ji hlavne nevyndavej z obalu - jinak by se hodila leda jako cednik na ryby... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmu celý futrál. Ale zatím je to ještě v poho, sice pořád prší, ale hasiči říkali že to o cosi kleslo.
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce, at to dobre dopadne!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa
obrovská radost pro mě a gratulace, bohužel si neodpustím jednu poznámku k soupeři

Roger
využiju toho, že mi "kůň" vyhrál ;), aby to nezavánělo kyselými hrozny. Sledoval jsem Rogera jak včera, dnes, tak i v průběhu jeho minulých zápasů za poslední 3 měsíce. A dneska jsem s tím sledováním asi definitivně skončil, pokud nebude hrát s některým z mých oblíbených tenistů. Já mu ( nikomu to nevnucuju, je to můj osobní postoj) už nevěřím, nevěřím, že jako zázrakem chytá formu 2 zápasy před GS či přímo na GS, nevěřím už jeho "senzačním" prohrám. Samozřejmě, že nemůžou hráči předvádět výkony jako ve finále GS každý den, samozřejmě, že někdy i ti nejlepší prohrají. Ovšem to co předvedl letos a není to vůbec poprvý, několikrát to vypadalo tak, že si vyzkoušel jeden set (jestli to ještě umí), tam hrál velmi dobře a zbytek zápasu "záhadně" ztrácí formu, resp. odevzdá. Dělá to na mě dojem, že jenom zkasíruje startovný, splní si svou povinnost k pravidlům ATP a dál ho to nezajímá. ;(

Fanoušci za ním jezdí na turnaje, já (ne jeho fanoušek) občas kvůli zápasům vstávám i v noci a on si na to hází bobky, ladí si formičku a hlavně hodně odpočívá na GS. No není divu, že není zraněný, mám dokonce pocit, že je to jeden z nejméně vytížených profesionálních sportovců s astronomickými příjmy na světě.
Už mu to prostě přestávám baštit, mám obavu, že propad formy prostě předstírá.
Reagovat
Vojtiik
pekny nazor, vicemene souhlasim ale vidim to uplne jinak, kladne.. tady je videt ze je to profik kazdym coulem, vi co dela, vi jak to ma delat a je v tom nejlepsi na svete... nebude se nikde zahazovat na v Estorilu, jel tam protoze slibil ucast, udelal povinne dva kola a pak se na to vykaslal, protoze cim by hral dele tim riskuje zbytecne zraneni a on potrebuje hrat a sbirat body jinde :) ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez som cakal ako bude hrat v Madride kde mu islo o velmi vela- konkretne 1000bodov ktore potreboval obhajit co najviac z toho. Fakt je ze ani mne sa nezda aby na AO sa trapil s Andrejevom v prvom kole a potom v SF prehanal Tsongu jak maleho chlapca a vo finale s Murraym tiez to bol super vykon, dalej odohra IW, Miami vypadne ale ok este ako tak a potom totalne vyhori v Estorile. Fakt ze dneska hral dobre tiez vcera s Ferrerom ked chcel tak pri svojom servise ho k nicomu nepustil s Gulbisom otocil zapas tiez sa dvihol. Neviem Federer proste hraje ako potrebuje, pamatam si ako raz Jagr povedal ze ho obdivuje ze nedava 6-0 pravidelne superom ale hraje to co potrebuje:D Ak na RG bude zase hrat super a spravi finale tak neni o com:D proste hraje iba na GS a inac kasle na to, v zenskom tenise to iste robia Williamsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Když sem tady něco podobnýho psal po Estorilu,okamžitě sem byl ten, kdo se utěšuje jeho GS tituly atd.
Tohle co dělá, ale musí každý chápat, vždyt 5 let vyhrával téměř vše, všude samé finále.Byl prostě pod neustálým obrovským tlakem,každý zápas musel vyhrát, prostě hrozná představa.Je mu 28 let, tak se soustředí na to co potřebuje a tam byl v top formě. Já si myslím, že je možné do budoucna i to, že bude v žebříčku třeba na konci desítky a hrát jenom GS plus 4-5 turnajů za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
"nebude se zahazovat", hm, tak proč ten sport ještě vlastně dělá? Kvůli čemu? Kvůli počtu GS? Titul je důsledek hry, ale když už se vytratila hra...tak je to o čem, o sběru? Fanoušci a diváci už v tom nehrají roli, tenis jako hra už v tom nehraje roli, možná pro sázkaře to může být zajímavé, novinářům se vymýšlí báchorky, proč to jako tak aktuálně dobře nehraje, takže je to teda lež. Kdyby tohle dělali všichni přední hráči, tak jde tenis k šípku během dvou let a koukáme se na něj už jen 4x ročně, možná. To není nic obdivuhodnýho, dle mého názoru, naopak, tohle je smutný.
Reagovat
smazaný uživatel
"..povedal ze ho obdivuje ze nedava 6-0 pravidelne superom ale hraje to co potrebuje:D.."

Ano, tohle přesně ta hranice, kterou chápu a beru, ale dál už ne, dál je to totiž lež, nezlobte se na mě, ale nevim, jak bych to jinak nazval.
Reagovat
smazaný uživatel
..hrát jenom GS plus 4-5 turnajů za rok....

.. přiznám se, že nevim, jestli tohle umožňují pravida ATP. Ale to je situace, pro kterou bych byl, dobře pojede pouze 4-5 ne GS turnajů, ale bude hrát! To je pak v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
pan píp viktor opět (již tradičně) po elegošově prohře raději ani nenašel odvahu napsat gratulaci vítězi a tak tu se zaraženými prdy jen nenápadně vztekle přihlíží .))
Reagovat
Vojtiik
delas jak kdybys ty nekdy gratuloval "arogantovi" k vyhre :D ... taky me tesi ze tu nejsou jeho neobjektivni gula, ale lepsi neobjekitvni gula nez hnoje "kamuflovanych" urazek.. nejlepsi by bylo kdybyste tahli oba, mohli by jste se navzajem zrusit :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší zápas tohoto roku :) oba ukázali, že jsou současně nejlepší...Gratulace Rafovi ! doufám, že to bude i vavřín z RG ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tenhle turnaj ukázal všem to, že Fedex ví přesně co dělá, jeho výkonnost stoupá.S turnajem sem z jeho strany naprosto spokojen.Ty keci po Římu a Estorilu zase ukázaly, že někteří tomu vůbec nerozumí.
Ted k finále: Je jasný, že tyhle zápasy sou a vždy budou vynikající.Nadala nemám rád, důvodů je hodně, ale pravdou je to, že když Fed hraje s Nadalem těším se na to o dost víc.
Nevim jestli sem si toho všim sám, ale Nadal je zápas od zápasu o něco slabší,Roger zase naopak. Bylo vidět, že snad Roger je spokojenější po tom zápase.Uznávám Nadalovi obrovské kvality na antuce, ale tohle mu na Federera na RG stačit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
dál, jen dál mě prosím bav... :DDDD Perla za perlou :D
Reagovat
smazaný uživatel
strašně smutný je na tobě to, že za ty tvoje keci na Federera,by ti dal přes držku i ten samotnej Nadal.Už se fakt prober.
Já Nadala nemám rád, ale nedovedu si představit, že bych o něm něco takovýho psal jako ty o Fedexovi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to potom za ty tvoje pikošky bys měl od Federera prdel roztrženou až k lopatkám :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
"tohle mu na Federera na RG stačit nebude"
hehe, slušný blitky, dape bude nová posila tenisportálu.
Reagovat
Vojtaakk
Supr match. Já sem sice fanoušek Fedexe, ale dnes musim usznat, že Rafa byl o fou lepší a to předevšim v rozhodujících chvílích. Fedex dělal zbytečné chyby v klíčových výměnách (brejky za stavu 4:5 v prvnim, 4 UE v tiebreaku za stavu 4:2 pro něj) Každopádně z Fedexovy stramny tam bylo několik fantastických úderů, z Rafovy několik fantastických doběhnutí úplně imposible míčů. Každopádně pecka zápas, doufám že brzy (RG,WB) budeme svědky dalších...
Reagovat
Vojtaakk
Supr match. Já sem sice fanoušek Fedexe, ale dnes musim usznat, že Rafa byl o fou lepší a to předevšim v rozhodujících chvílích. Fedex dělal zbytečné chyby v klíčových výměnách (brejky za stavu 4:5 v prvnim, 4 UE v tiebreaku za stavu 4:2 pro něj) Každopádně z Fedexovy stramny tam bylo několik fantastických úderů, z Rafovy několik fantastických doběhnutí úplně imposible míčů. Každopádně pecka zápas, doufám že brzy (RG,WB) budeme svědky dalších...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimte nevytahuj tady něco z textu jako někteří jedinci.Nadal na tomto turnaji nehrál dobře,přesto vyhrál a to proto, že nemá na antuce konkurenci.Finále: Byl to hodně podobnej zápas jako loni v Madridu, s tím rozdílem, že Nadal měl více sil než loni a ubojoval to.Ovšem ve srovnání s Monte Carlem a Římem to je strašnej rozdíl v jeho hře, hlavně podání naprosto bezzubé.A prostě si myslím, že u něj tam budou nějaký problémy a může to dopadnout jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ukázkový případ fanatických fanoušků Federera.Konečně našel Barney sobě rovného protivníka z druhé strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen se tady vy všichni elegánovci hezky vyblejte, finále na velkých turnajích si už moc neužijete. Tyhle bláboly nic nestojí a vám se uleví. Komenty u některých článků jsou pořádná žumpa, ale za to si můžete sami, když reagujete. Proč chudáci radši nepíšete k mnohem zajímavější WTA, kde se pořád něco děje?
Reagovat
Vojtiik
pekny mač.. za stavu 2:4 a 15:30 ve druhem uz sem tomu ani moc neveril, ale oba bojovali, Rafa se rval trochu vice, v prvnim setu mel o hodne vice ze hry, v tom druhem hral trochu lepe federer, kazdopadne v TB za 4:2 pro feda to rozhodl ten kratas ktery se na pasce zhoupl na jeho stranu :) .. potom uz se fed podelal, rafa byl v klicovych momentech silnejsi proste dneska a tim to vyhral!
a uder je rafuv bekhend cross, tam udelal velky kotel bodu :)

na druhou stranu prislib pro RG, nevim kdo jiny by tam mohl udelat finale nez tihle dva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ale nevadi:) Uz se tesim na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
ani mně nevadííí :DDDD

Hezký večer, pane elegoš :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD, bud v klidu, uzivej si, za chvilku se prestane hrat na antuce a budes tady zase brecet, ze mel Roger lehci los atd:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Roger :-( ale nedá se nic dělat. Přesto si myslím, že to od něho nebylo dneska špatné (i když jako na houpačce). Jsem rád, že se Roger zápas od zápasu zlepšuje:)Doufám, že na RG Elegán Nadala zkrotí!! :D ... bože, ten trotl Barney je zase tady :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
proc chudak, je fajn, ze ladi formu na RG
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, je dobré že ladí formu:) ale zase prohrál s Nadalem a to mě mrzí:( N. je skvělý hráč, ale dneska se dal a MĚL porazit!
Reagovat
smazaný uživatel
určitě a proto taky celý zápas vedl :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
drž hubu a neser se mi do diskuze
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj bezmocný vztek je pro mě tou nejkrásnější odměnou :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, prohrál ve finále... fakt hrozný! Už na to nemá a měl by skončit, viď?! Nejsem naštvanej, že Roger prohrál, ale proto že ty si takovej vůl! Tak a poser se klidně!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale musis mit zajimavej zivot, panecku.. jestli je pro tebe nejvetsi odmenou vztek nekoho koho jsi v zivote nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
toho barneye bych hrozně chtěl vidět hrát, myslím, že bych se pobavil. buď trošku soudnej, rafův top tenis vypadá úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
to já raději ne :-D stačí, že uráží nejlepšího tenistu všech dob a kdybych ho ještě k tomu viděl to by už na mě bylo trochu moc :D:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jednoho z nejlepších...
Reagovat
smazaný uživatel
Už sem nechodím, páč to tu často není ani o tenisu, ale o urážkách nejlepších hráčů.Ale když to čtu dnes, nedá mi se zeptat, že bych to "hovado" Barneyho alias Petra co sem píše a každým slovem z něj dýchá zakomlexovanost z vlastní nicoty a zášť k Rogerovi a všem, co mu fandíte, viděl, tak se ukaž pošli fotku ty Magore, že jsi hloupý, tu dáváš najevo a každý má z Tebe srandu, ale ukaž nám ten zakomplexovaný obličej, vsadím se, že máš i pěknou nadváhu, jinak k tenisu Rafa dnes více stál o vítězství a i když fandím Rogimu, vyhrál po zásluze, a totu nulu pošlete do řiti, já se jdu raděj dívat na hokej.
Reagovat
smazaný uživatel
http://mrhiggins.net/algebra2/wp-content/uploads/2008/06/smile.jpg

Ta je jen pro tebe, na oplátku mi pošli tvůj protaženej elego ksicht po dnešním krásném finálovém zápase :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nezvladal klucove okamihy, inac absolutne vyrovnany zapas, ktory mohol aj Roger vyhrat. Na lopticky vyhral Rafa 85 ku 84 co hovori same o sebe o vyrovnanosti zapasu. Dufam ze podobny zapas 5 setak predvedu vo finale RG. Roger ak bude dobre podavat a triafat prvy servis na stred a von z kurtu pravidelne tak kludne moze na RG ak budu hrat spolu mu zobrat ten set dva, uz to neni neporazitelny Nadal kral antuky, je to proste Nadal najlepsi hrac na antuke ale nic viac nic menej.
Reagovat
smazaný uživatel
joo, ty taky dobře perlíš, mudrlante :D

"uz to neni neporazitelny Nadal kral antuky"

A proto právě DNES vyhrál jako první v historii všechny 3 antukový Masters, že? 15:0 na antuce, 18 Masters!! kdo má víc??? ticho lééčííí :DDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Vidím to úplně stejně. Dobře, že se RF konečně rozehrál, Rolland Garros by mohlo být velmi zajímavé...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas uplnou pravdu da se s nim hrat a to je dulezite. Dneska si to zaslouzil, bylo videt, ze chce o trochu vic vyhrat a to bylo rozhodujici. Doufam, ze se RG letos povede, minuli rok mi prislo, ze nebylo moc povedenych zapasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt mudry, nikde predsa nepisem ze je slaby je najlepsi na antuke ale neni to ten Nadal ktory by bol schopny zase vyhrat 65 zapasov na antuke v rade alebo nestratit set rok dva na antuke. Proste Federer bol dneska vyrovnany super a ten tie-break kludne mohol vyhrat keby nestal na opacnej strane Nadal-daka psychika alebo daco neviem. A myslim si ze kazdy kto sleduje Nadala bude suhlasit ze Nadal z roku 2008 ktory vyhral RG bez straty setu hral lepsie ako terajsi Nadal ktory vyhral tento tyzden Madid masters. Strata setu s Almagrom v 2008 na RG nech si hraje jak agresivne chce by neprisla.
Reagovat
Stan_Borowitz
že je RN nejlepším antukářem moderní historie tenisu, o tom není pochyb. Ale nikdo není neporazitelný, to dá rozum. Tedo tomu, kdo ho má, že...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne hraje hur nez driv, ale to neznamena, ze spatne. Zase se projevuje to, ze ma velkou uvuli a hodne chce a nevzdava se. Driv ho tlacila kupredu lepsi hra a ted je to pro zmenu odhodlani.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale je treba si uvedomit, ze svou hru urcite prizpusobuje svemu zdravotnimu stavu... A hlavne se pomerne velkou cast lonske sezony potykal se zranenim a vypadek se proste nejak projevi. Dava se dohromady, to je uzasne, v Monte Carlu jsem myslela, ze je zpet, ale zrejme to byl stastny turnaj. Nehraje spatne ani ted, ze to neni, co byvalo, to je jasne, s ohledem na situaci. Ostatne ani Federer neni, co byval... Jsou to taky jenom lidi, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a kolik ztratil setů, nebo dokonce gemů v Monte Carlu?? Nalhávejte si co chcete, je mi to fuck... .)))
Reagovat
smazaný uživatel
stačí si pro pobavení najít v diskuzích před Monte Carlem všechny ty rádoby moudra zdejších odborníků, jak Rafa už není co býval, vyhraje max 1 masters na antuce, 100% neobhájí všechny body z antuky atd. :DDD
Reagovat
darek.vrana
To bych teda chtěl vidět, kdy Nadal neprohrál set rok nebo rok a půl?!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdopak má 16 GS ? .. A kolikpak jich má Nadal .. ?
Reagovat
smazaný uživatel
dape:
"Bylo to úplně vyrovnaný utkání a vyhrál štasnější, ne lepší to si uvědom demente."

Není lepšího balzámu na duši, než zoufalé slinty zhrzených elego fanatiků po další Rogírečkově prohře .)))
Reagovat
Stan_Borowitz
před French Open. Nadal to dnes psychicky lépe zvládl, ale oba prokázali, proč jsou s odstupem nejlepšími hráči současnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
Á, Barney se nám vrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Huraaa :-D. Roland Garros... il va te reconquerir :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky i kdy nervy drasajici zapas. Nikdo si nemohl byt jisty svym vedemim, casto si brali podani a stahovali naskoky. Sice to bylo na muj vkus hodne krecovite a byl to hodne souboj nervu, ale tenis to byl prekvapive hodne povedeny.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Rafo a hezký večer všem elegánovcům :DDDD
Reagovat
a.magerova
Dík za přání hezkého večera :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist