Nadal otočil finále Australian Open s Medveděvem a má rekordní 21. grandslamovou trofej!

30. 1. 2022, 09:25
Aktuality 1273
AUSTRALIAN OPEN - Rafael Nadal ve více než pětihodinovém finále Australian Open prohrával s Daniilem Medveděvem už 0-2 na sety a 2-3 0-40, pak ale využil kolapsu soupeře, největšího favorita letošního ročníku dokázal udolat 2-6 6-7(5) 6-4 6-4 7-5, podruhé v Melbourne Parku triumfoval a rekordní 21. grandslamovou trofejí se odpoutal od svých největších rivalů Novaka Djokoviče a Rogera Federera.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal, který loni poprvé od roku 2016 nezískal alespoň jeden grandslamový titul, v předchozí sezoně absolvoval pouhých sedm turnajů a loňský tenisový rok uzavřel už na začátku srpna po porážce s Lloydem Harrisem ve Washingtonu.

Na kurtech se znovu objevil až těsně před Vánoci na exhibiční akci v Abú Zabí, kde nestačil na Andyho Murrayho ani Denise Shapovalova a nakazil se covidem-19. Pětatřicetiletý Španěl se poté rozhodl vynechat týmový ATP Cup a na úvodní grandslam sezony Australian Open se raději připravoval na menším podniku ATP 250 přímo v Melbourne Parku. A nejspíše dobře udělal, protože si bez ztráty setu došel pro svůj 89. titul a teprve druhý na australské půdě.

A v jednom z největších tenisových areálů si svou letošní neporazitelnost uhájil. Rodák z Manacoru využil, že s ním poprvé v kariéře na grandslamu nestartovali Novak Djokovič ani Roger Federer, podruhé ovládl úvodní grandslam sezony Australian Open a získal rekordní 21. grandslamovou trofej, kterou se od svých dvou největších rivalů odpoutal.

Nadal v průběhu turnaje nepředváděl nijak oslnivé výkony, ve čtvrtfinále dokonce ztratil náskok 2-0 na sety s Denisem Shapovalovem. Zpočátku se mu nedařilo ani v dnešním finále, v jehož první polovině byl horším hráčem na kurtu. V úvodním dějství kupil nevynucené chyby a s Daniilem Medveděvem uhrál pouhé dva gamy, ve druhém dvakrát neuhájil náskok brejku, neproměnil setbol na podání, nedotáhl vedení 5-3 v tie-breaku a o set nakonec přišel.

V nejkritičtější chvíli však ukázal to, díky čemu je jedním z nejlepších hráčů všech dob. Za stavu 2-3 ve třetí sadě prohrával už 0-40, všechny brejkboly však i díky pasivitě ruské jedničky zlikvidoval, ohromně se zlepšil, přestal kazit z jednoduchých pozic, postupně si vybudoval sebevědomí i na bekhendu a začal se nadechovat k obratu.

Kolapsu největšího favorita letošního ročníku Australian Open nakonec využil dokonale. Medveděv dělal laciné chyby, hlavně v klíčových momentech špatná rozhodnutí a od zmíněného skóre proměnil jen dva z 12 brejkbolů, ten poslední při pokusu Nadala utkání dopodávat. Španěl za stavu 30-0 spáchal dvojchybu a Medveděv získal i následující tři fiftýny. Pak však opět selhal, dovolil Nadalovi druhou možnost a bývalý lídr žebříčku ATP tentokrát nezaváhal a doservíroval čistou hrou.

Nadal, který na grandslamech otočil z 0-2 na sety teprve počtvrté v kariéře a poprvé od Wimbledonu 2007, svou finálovou bilanci upravil na 90-37 (na grandslamech nyní 21-8) a stal se teprve čtvrtým hráčem se dvěmi trofejemi ze všech čtyř grandslamů (Novak Djokovič, Roy Emerson a Rod Laver).

Rekordní 21. grandslamovou trofejí a druhou z Melbourne Parku (2009), kde dnes přerušil sérii čtyř finálových porážek, se navíc odpoutal od svých největších rivalů Djokoviče a Rogera Federera a poprvé v kariéře je v této statistice na první příčce.

V novém vydání žebříčku bude jediný španělský šampion Australian Open stále na pátém místě. Výrazně však snížil náskok světové trojky Alexandera Zvereva i čtyřky Stefanose Tsitsipase.

"Pro mě je to prostě úžasné. Upřímně, před měsícem a půl jsem nevěděl, jestli budu moci ještě znovu hrát tenis. Bezpochyby je tohle jeden z nejemotivnějších měsíců v mé tenisové kariéře. Ta obrovská podpora, jaké se mi v posledních třech týdnech dostalo, zůstane v mém srdci po zbytek života," uvedl při ceremoniálu.

Medveděv s Nadalem sehrál další pětisetovou bitvu ve finále grandslamů. Na US Open 2019 se z 0-2 na sety dotáhl on, ale obrat na rozdíl od deset let staršího Španěla nedokonal. Dnes se mohl stát prvním tenistou v open éře, který na svůj premiérový grandslamový triumf ihned navázal. Mimo Big Three navíc žádný z aktivních hráčů nekraloval na dvou po sobě jdoucích podnicích velké čtyřky.

Rodák z Moskvy odehrál své čtvrté grandslamové finále, titul vybojoval pouze na loňském US Open, kde v útoku na rekordní 21. grandslamový vavřín a kalendářní Grand Slam zastavil nervózního Djokoviče. Dnes se mu mohlo podařit to samé proti Nadalovi.

Nejlepší Rus ve světovém hodnocení nejspíše v únoru z tenisového trůnu sesadí Djokoviče, který se po deportaci nemohl svého nejúspěšnějšího turnaje zúčastnit.

"Bylo to šílené. Úroveň byla hodně vysoká. Po dvou setech jsi se zvedl. Čekal jsem, že budeš unavený, aspoň trochu, ale tys to vyhrál," prohlásil ruský tenista uznale. "Seš úžasný šampion a myslím, že ta rivalita mezi vámi (Nadalem, Federerem a Djokovičem) pořád je. Ještě to neskončilo. Gratuluji, bylo to neuvěřitelné."

Posteskl si, že neměl podporu publika. "Než Rafa podával i v tom pátém setu, tak jeden chlapík zakřičel 'Do toho Daniile!'. A tisíce lidí udělaly 'Tsss, tsss, tsss'. Je to zklamání, nedostatek respektu. Nevím určitě...," přemítal.

Nadal se pětadvacetiletého soupeře zastal. "Opravdu věřím, že má před sebou skvělou budoucnost. Jednou pocítí i přízeň tohoto publika, protože si to zaslouží," řekl o deset let starší Španěl.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (30. 1. 2022)
• Dvouhra - finále •
Nadal (6-Šp.) - Medveděv (2-Rus.) 2-6 6-7(5) 6-4 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1273
Přidat komentář
RFanousek
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt se na něj těším, moc, kéžby se vrátil už na Paříž.
Reagovat
SwissMaestro
Ani na trávu se nevrátí. Na koleno/kyčle nejhorší povrch. Viz Nadal po zranění, sám Fedex si tam loni zranění obnovil a Murraymu taky moc neprospěla v roce 2017. Vidím to na Laver Cup, Basilej a pak v roce 2023 AO, Dubaj, Indian Wells, Halle, Wimbledon a konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa to bol sen.

https://m.youtube.com/watch?v=0Glg3aBs1tg&fbclid=IwAR24eB5kkSNCw-60soEyLPO0HqRVtc3oqk-UHPXf3aREz4km2ha_kaSgbr8
Reagovat
RFanousek
Až teď mi tak nějak docvaklo že uběhlo pět let od mého nejoblíbenějšího sportovního okamžiku, AO 2017. Je to neuvěřitelné - opravdu mi to přijde jako pár měsíců.
A dva a půl roku od toho nejhoršího - WB 2019 - WTF? To mi přijde doslova jako včera.
Silné zážitky a emoce, ať pozitivní či negativní, asi takhle působí - čas jenž od nich uplyne, působí často úplně surrealisticky.
Reagovat
FulnekUltras
mně připadá jako včera i Nový rok 2000 - proti tomu je celá Big3 jepičí epizoda ;-)
Reagovat
RFanousek
Tak to ano, to já už sice byl na světě ale pamatovat si to nemůžu. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Mně je 39 a živé si na to vzpomínám, poslední velké chvíle Samprase nebo Kordy, vstup na scénu Federera, Hewitta a Safina. Jo utíká to.
Reagovat
RFanousek
Jak moc teda vnímáš za sebe rozdíl ve stylu hry, a jak tenis vypadal v roce 2000, 2010 a v současnosti? Nějaké porovnání, je to úplně jiné, stejné? Zajímá mě pohled člověka který ty zápasy viděl, sice jsou highlisty nějakých zápasů, ale ty jsou omezené.
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš se podívat i na řadu komplet zápasů. No rozdíl mezi tenisem roku 2000 a 2020 už není tak dramatický jako když porovnáváš rok 2000 s rokem 1980 nebo 1975. Když končil Sampras před dvaceti lety, tak už to byla obdobná intenzita a tvrdost, fyzičnost tenisu jaká je dnes, Nadal a Djojovič to ale posunuli ještě do mnohem závažnějších výšin, tak jako oni prostě asi nikdo nehrál, oni jsou tak kondičně dokonalí a hlavně defenzivně vybavení, že to nemá obdoby. Sampras a Agassi zkrátka hráli jinak, ale tenis to byl bezvadný, bavilo mě to, byli tam tehdy ještě Kuerten, Moya, Korda, Muster, Rios, Stich, končící Becker. Bylo to hodně pestré.
Reagovat
Rafaeoli25
*závratnějších výšin
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak, že ten rozdíl tenisu současnosti a doby před dvaceti lety není nijak dramaticky velký, svědčí i to, že v roce 2005 spolu ve finále Montrealu sehráli parádní, zcela vyrovnaný zápas tehdy dvacetiletý Nadal s tehdy pětatřicetiletým Agassim. Ač už byl tehdy André na konci, stále dokázal mladíka Rafu pěkně honit a nebyl daleko od výhry, jako dnes on v témže věku honí dnešní mladíky. Takže tenisté, kteří začínali na začátku devadesátých let už hráli tenis jak ho známe dnes, to bezpochyby, jinak by nebyli schopni konkurovat ještě v roce 2005 nastupujícím fyzicky supervybaveným dravcům Nadalova formátu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jestli se chceš podívat na to, jak vypadal tenis před 25 lety, podívej se třeba na mač mezi Samprasem a Kordou na US Open 1997. To byla naprostá paráda, která si nezadá s výbornými zápasy současnosti.
Reagovat
RFanousek
dík :)
Reagovat
Rafaeoli25
Na youtubu je záznam úplně celého jejich utkání z USO 97, tak si to užij, pakliže ses ještě nedíval, stojí to za to smile. Jejich mače to byly zlaté hřeby devadesátek, Korda to Peta uměl. Pak byly samozřejmě skvělé i souboje Samprase s Agassim, pak Samprase a Agassiho s Beckerem. Na antuce výborní Kuerten, Muster a Moya smile
Reagovat
RF46
sme stejne stary...myslel sem, ze ti je tak 25 - 30max smile
Reagovat
Rafaeoli25
Dle čeho jsi tak usuzoval?smile
Reagovat
RF46
Prijdes mi v necem hrozne naivni:) Jakoze v dobrym, spis jak si rikal abysme se tady k sobe chovali s uctou a respektem:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pro mě byla vždycky slušnost a respekt na prvním místě, nechápu, proč je na netu tolik válek, asi už jsem starý smile
Reagovat
annah
Taky mám ty dvě události jako nejlepší a nejhorší ever, pokud jde o sledování tenisu...
Reagovat
paddy
"A month ago I didn't know if I could return to the Tour and now I'm standing here with the trophy,"

"Actually, I thought that this might be my last Australian Open," he said after the match: "Now I have a lot of energy to keep going."

pokud to četli mladí, pak si hned ucvrnkli smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrať v 35r je jedna vec, ale vyhrať s tým, že ešte aj sám prizná, že netrénoval, tak to je sila :)
Reagovat
Mayo
Kral smile
Reagovat
Marduch
Kdyby jen netrénoval.. do Austrálie dorazil o berlích a ihned po ceremoniálu si je vyzvedl v šatně a zase v nich odlétl smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nene, pleteš se, je to ještě jinak, on tam přijel na vozíčku a po ceremoniálu na něj hned zase nasedl, jinak by to nedal samozřejmě smile
Reagovat
Marduch
Říkám to turistovi už pár let, nikdy neodepisuj Rafu Nadala, i kdyby na kurt přijel na vozíku. Ale on né a né se poučit a tohle je výsledeksmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže turista zná tenis asi líp než Roger, aspoň si to tedy myslí smile
Reagovat
RF46
Presne tak, chemie jde dopredu!
Reagovat
RF46
...jasnesmile
Reagovat
expert69
Tento týpek je největší klaun. Jeho kecy a konspirace jsou na úrovni lidí, co si myslí, že hitler žije v Argentině a elvis na kanárech. Lidé jako on končí každodenně v léčebnách a páchají sebevraždy. Prý kovidfašismussmilesmilesmile Takoví lidi by měli povinně chodit na přednášky z historie a poslouchat přeživší z dob skutečného fašismu. Hrůza jak tito lidé si myslí, že se jím snaží všichni ublížit.
Reagovat
RF46
Tak v Argentine je spousta nacistu, to asi vime vsichni. Ada doufam ne:)
-
Covidfasismus je silny slovo ale zase tak moc daleko od pravdy to neni.
-
Ja si treba zdaleka nemyslim, ze se mi vsichni snazi ublizit ale taky si nemyslim, ze to se mnou vsichni mysli dobre :)
Reagovat
SwissMaestro
Dneska se nenosí nebýt ovcí a jednat ve svém zájmu, zájmu svého těla, tedy svobodně. Fulnek je fajn :-)
Reagovat
Rafaeoli25
No ale člověk by měl zažít jakoukoli válku, aby poznal jak vypadá skutečná hrůza. Pak by každý, kdo žije v míru asi mluvil jinak. Ono se to mluví, když tě šrapnel nepřipraví o nohu nebo ruku nebo o oko, když jednou nepřijdeš domů a nemáš po baráku kvůli detonaci atd.
Reagovat
RF46
smile co to meles...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak co melu? Srovnávám jen restrikce proti covidu s opravdovými hrůzami.
Reagovat
RF46
Nikdo tady nesrovnava Auschwitzs s omezovanim neockovanych..ne? Nez k tomu ale doslo, tak zidy zacali omezovat pozvolna, postupne az to vedlo do koncentraku. Pres presvedceni lidi, ze to kvuli zidum se jim spatne vede. Ted je take hodne lidi presvedceno, ze to kvuli neockovanym je tu takovva situace. Ja kdyz posloucham Kubka, jak lidi s jinym nazorem oznacuje za ZLO a ze zlu se nemuze ustupovat...tak si udelej obrazek sam.
Reagovat
Grape
No mně spíš připadá, že stejně jako Hitler obviňoval za všechno zlo co Němce potkalo Židy, komunisty a západ s jeho Versaillskou smlouvou, tak podobně různí popírači zase dnes obviňují ze všeho zla politiky a lékaře s jiným názorem a "nikým nevolené elity", případně ještě migranty. Hlavně najít někoho, kdo za všechno může, aby lidi mohli svoji nenávist na koho ventilovat.
Reagovat
RF46
Ano, clovek ma tendenci, zvlast kdyz se mu v zivote nedari, hledat vinika. Proste potrebuje nekoho, kdo muze za jeho neuspechy. Pritom je vetsinou jen linej a nebo neschopnej. To ale nejen popiraci, coz ja nejsem, ale i druha strana hleda vinika. Ne? U obyc. lidi je to jedno a nikoho to nemusi trapit, u lidi co sou u moci a maji vliv na ostati, tak je to problem. To tu ale bylo vzdy a vzdy bude :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, přesně tak. Nikým nevolené elity, jenže už to je nesmysl. Evropská komise sice není volena v přímých volbách, to ano, ale je ustanovena dohodou vlád členských států, které volené jsou v normálních řádných volbách. Takže říkat cosi o nevolených elitách a úřednících prostě není pravda. Kdyby voličů chtěli, tak by Evropskou komisi skládali Le Penová se Salvinim, Ovšem, AfD a Okamurou a vypadala by úplně jinak. Jenže voliči tohle nechtějí, alespoň zatím tedy ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Voxem, ne Ovšem pozn.*
Reagovat
Rafaeoli25
Hele já nesouhlasím s tím, aby byli neočkovaní jakkoli perzekuováni, já sám jsem neočkovaný, takže se mi to logicky nelíbí. Také považuji celou situaci za zbytečně vyostřenou a hysterickou, myslím, že i restrikce co se týče uzavírky ekonomiky atd. měly být mnohem menší, potud souhlas. Ale že bych viděl realitu zjednodušeně ve stylu zlý Soros, globální mafie versus svobodní lidé, tak to říkám jasné ne. Podívej se, jak s lidmi jednali ve Wuchanu, prostě je tam zavřeli doslova jako krysy na x měsíců, to byla šílená uzávěra. A Čína opravdu není ovládána Sorosem nebo je? Pravdou je, že s covidem neví nikde na světě jak naložit. Takový Bolsonaro říká, že covid je jen habaďůra, že ho nemá cenu řešit. Ok, ale je to neonacista, ty bys chtěl, aby v Česku vládl neonacista nebo třeba nějaký nový Pinochet? No já tedy ne.
Reagovat
soloo
To sa pletes, v KLDR vyhlasili pandemii za falešnou a neuplatnili žadne restrikce
Reagovat
soloo
a žadne respiratory , vakciny
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v KLDR, přesto bych tam jen kvůli tomu fakt žít nechtěl, ty jo?
Reagovat
Grape
Nedivím se, že ti Fulnek připadá fajn, děláš poslední dobou vše pro to, aby jsi ho dohnal.
Reagovat
goodtennisfan
Myslím, že nakonec je to spravedlivé:

Novak se pokoušel o 21. na GS, kde neměl ani Rogera ani Rafu (USO21) a nezvládl to.

Teď měl tu možnost Rafa a dal to smile

Zbývá ještě takovou možnost dát Rogerovi, třeba letos na W smile
Reagovat
turista
Nemyslím si, že tohle je spravedlivé když Novaka tady zařízli úředníci a politici a jako zdravý tenista nesměl hrát. Navíc s ním zacházeli málem jako by na ulici vyhodil do vzduchu autobus se 30 lidmi. On jen přijel hrát tenis po předchozím ujištění pořadatele, že je to možné. No ale je to pryč.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, mělo by to být pryč, já taky nezpochybňuji Novakovo vítězství na FO 16, kdy nemusel porazit Rafu. Stejně tak nezpochybňuji triumf Thiema na USO 20, kdy nemusel potkat Novaka. Fakt takhle můžeme zpochybnit celou řadu grandslamů. Má to smysl?
Reagovat
goodtennisfan
Já myslel spravedlivé v tom smyslu, že hraje na GS bez účasti ostatních z BIG3... (bez ohledu na důvod jejich neúčasti)

To co se stalo s Novakem před turnajem byla šaškárna, ale nemyslím si, že by v tom sporu byl někdo bez viny - jak Novak tak vláda udělali velké přešlapy a skončilo to divně.

Každopádně jak se vyjádřil Nadal - existoval způsob, jak si ten turnaj zahrát bez problému a těch excesů, který už všechny unavovali a byli jsme rádi, když to skončilo. Novak šel svou cestou a jen za to zaplatil. Přál bych si, aby ostatní GS mohl odehrát - ale asi pro to bude muset něco udělat i on sám...
Reagovat
Rafaeoli25
Jen technická, gramatická*..unavovalysmile
Reagovat
RF46
aj aj, a zrovna ty si tu sil do autora clanku smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak excesy unavovaly, ne unavovali smile
Reagovat
soloo
samozrejme zápas Novaka s AU režimom bol zaujimavejsi ako AU Closed
Reagovat
smazaný uživatel
Redakcia Eurosportu vyberá ich obľúbený moment AO 22. Zaujímavé.

https://www.youtube.com/watch?v=6RXY_0_56K4
Reagovat
Vlk-v-trave
BigMac - verny fanousek Kyrgiose az do posledniho dechu:)
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to je taky pěkný, McEnroea mám rád. Doufám, že se teď dá do coachingu Sinnera namísto komentování smile. I v tom je ale skvělý smile
Reagovat
FulnekUltras
neměl v sobě experimentální sračku proti dva roky staré verzi laboratorně vytvořeného respiračního viru, rádoby povinně vyžadovanou farmakofašistickým systémem "nového globálního řádu"

tak jednou prrávě skončený GS zhodnotí objektivní historici - howgh

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
v některých zemích Evropy

jinak politické pozadí této hysterie - postupné odstraňování "nepohodlných" politiků (Trump, Babiš, Kurz, nyní už i Johnson, Orbán atd.), aby měla gateSSorosovská lobby "nového světového řádu" volné ruce k dalším zrůdnostem, je už teď více než zřejmé - samotného by mě zajímalo, kolik procent populace si ještě i teď pořád myslí, že mainstreamovým elitám jde o jejich zdraví... smilesmilesmile

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-rakousku-startuje-povinne-ockovani-proti-covidu-19/r~f1729132827b11eca0d8ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=LhP3iU25x6g-202201312120&dop_id=15270785
Reagovat
TheRoyalBlue
Daj si Snickers, na bakalára medzinárodných vzťahov to aj tak nedotiahneš s takýmito blábolmi, ťa liberálni fašisti nenechajú prejsť ;-)
Reagovat
FulnekUltras
mne celkom postačí, ak na jar prejdem hranicu do riše sorosovej matrjošky zuzy - tam a späť najmenej trikrát... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Veľa štastia, ale tak ty celý život bojuješ proti liberálnym fašistom, tak verím, že v tom máš prax a zvládneš to. Na pláž!
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že co předvádí slovenská vláda a Čaputová je trapnost nad trapnost, to souhlas. Místo, aby tam řešili zdražování, které je na Slovensku fakt katastrofální, tak řeší jen Američany a jejich cvičení tam. Lituji obyčejných Slováků, co musí pod psychopatem Matovičem snášet.
Reagovat
smazaný uživatel
Padne Vám sánka: Chorvatský europoslanec řekl Macronovi a Leyenové, co si o nich myslí
Totálné nabroušený chorvatský europoslanec Mislav Kolakušić vytáhl vakcínysmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak europarlamentje plný různých střetů, kvůli vakcíně, migraci, právu, samotné EU. Přes 700 lidí se tam přeřvává a stejně jde hlavně o to, kdo získá většinu.
Reagovat
Ondra979
tak tento politruk vypada, ze je to typicky bolsevicky RSDr, nebo k tomu ma hodne blizko - tedy jak se drive rikalo 'rozhodnutim strany doktor" smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to bys ale mohl říct i o takovém Salvinim nebo Le Pen, je to složitější.
Reagovat
Ondra979
tak ve Francii nebo ITalii tohle ale nemeli, my tady mame zase Okamuru a ten to uz taky stihnout nemohl..tady jde o nas kontext a jak to u nas funguvalo za komancu a tento FUlnek s bolsevickym myslenim je tohoto systemu typickem produktem, ale aspon je sranda..
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale kdo např.oddělává Orbána, když ten má pod kontrolou v Maďarsku úplně vše? Johnson to je takový blbeček, že jsou z něj dvě třetiny Britů totálně zoufalí, vůbec neví, jak řídit zemi a ta se propadá do katastrofálního kolapsu, ne jen kvůli Brexitu. Kurz zase dělal různé podvůdky a choval se jako prachsprostý odsák při rozdělování funkcí v dozorčích radách, mluvil jak Bém s Janouškem. To jsou lidé, kterým se má věřit, kteří zachraňují svět? Ale ale..je to banda ať už jde o Macron nebo Kurze s Johnsonem. Je mi z nich zle ze všech.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co takový Babiš? Máme nejdražší potraviny ve srovnání s platy v EU. A kdo za to může? No on, v jeho zájmu je, aby se jeho výrobky prodávaly co nejdráž, pacholek. Ano, pravice, která přišla místo něj je stejná, nechá to tak, takže u nás líp nebude, jedna banda nahradila druhou, nic víc.
Reagovat
Ondra979
tak pochopitelne, Babis - jeden z nejvetsich agrobaronu a zaroven i chemicky ali ktery vyrabi spoustu chemikalii kterymi nam potom tito baroni zasvinuji pudu a spodni vody spolu s byvalym ministrem Tomanem taky zkusili peknou lumparnu - jeste pred koncem roku nez se zmenila vlada byl odeslan navrh zemedelske a dotacni politiky tak, aby jim to maximalne vyhovovalo..nastesti jim to neproslo a doslo k upravam spravnym smerem a je videt, ze to baronum neni po chuti, protoze oni se v poslednich cca 15 letech neuveritelne napakovali a porad jim to nestaci..misto aby se chovali setrne k pude a spodnim vodam tak vse jen drancovali a brali na to obri dotace,ale s tim uz bude brzy konec
Reagovat
paddy
He's is the first Australian Open champion to come back to win after dropping the first two sets of the final since Roy Emerson in 1965.
Reagovat
smazaný uživatel
až na ten nešťastnej covid. Ten na to vrhá stín.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, všechno jeho titul zasťiňuje, vlastně ani žádný titul není smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je to pěkný, co k tomu říct, rozdíl je ale ve věku, skoro v šestatřiceti a po pěti a půl hodinách, to je grandiózní.
Reagovat
paddy
je v revizi (22-20-20; optimist. var. 23-21-20), protože jednak asi musíme počkat, jak na tom bude Djokovič psychicky, a druhak musíme přehodnotit šance mladých

normálně už měli mladí přebírat otěže, ale co jsme viděli na AO, tak to byla fraška
spřežení dvou kanadských hříbat zkolabovalo a nejsilnější hráč mladé generace rovněž neunesl tíhu okamžiku, jedině Zverev splnil očekávání (na GS neporáží top10)

vypadá to, že Djodal by mladé mohl trápit až do 37 let (2 a 1 rok), tzn. spíše umřou na věk než konkurenci, dál už to nemůže jít, křivka výkonnosti musí prudce klesat a již teď rozhodují 1-2 míče

přesto stále věřím, že už letos bychom mohli zažít překvapivého vítěze, příp. aspoň někoho premiérového ze špičky

zatím jen nastřelím pracovní verzi základního scénáře:
22-21-20 smile

Djokovič nevyhrál AO22 - vyšlo, vyhraje RG22 a/nebo W22
Nadal nevyhraje RG22
US22 - haluzák nebo Meďourovci
Reagovat
paddy
v zákulisí se šíři neověřená informace, že by během příštích týdnů mělo dojít ke změně počtu titulů Big3, protože údajně existuje Djokovičův pozitivní test den před finále W19

určitě pamatujete, jak se řešil problém s datumy testů, a díky tomu se údajně našel jeden pozitivní test z W19

pokud to bude oficiální, pak se počty opraví takto
19-21-21 smile

Nadala jste tedy slavili předčasně a Djokovič by opět zaostával o 2 tituly, což je v jeho silách dotáhnout
ostatně Srdjan říkal, že Novak vyhraje ještě 10 titulů
Reagovat
brixner
Něboj, budú ďalšé grandlame!
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
grandsalame * voprava
Reagovat
brixner
grandsalme * voprava
Reagovat
brixner
wielkigo šléma * voperava
Reagovat
brixner
nejsem vožralej * vorprava
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
co bol tehotny, bo covid prisiel az na jesen
Reagovat
smazaný uživatel
paddyho glosky sú už tradičným stplčekom na TP smile

Diskusie na tému predikcie budúcnosti s neustále starnúcimi Nadalom a Djokovicom majú vždy svoj náboj. Už roky sa očakáva ich úpadok no hranica sa stále posúva. Tak teda, kedy to príde?..Neviem. Ale je príjemné to sledovať.

Osobne si myslím, a trúfam si aj zariskovať. Najbližšie dva hardové GS nevyhrajú Nadal s Djokovicom. Proste už teraz to bolo tak tesne a so sťastím, Novak taktiež začína strádať so Zverevom a Medvedevom. Čiže na harde im neverím, ale na RG/W vyhrajú ešte určite väčšinu titulov v horizonte 2-3 rokov.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak tipovať, že Nadal nevyhrá RG2021 bol dobrý tip. Už pred RG som súhlasil s tézou, že zákon pravdepodobnosti hrá proti Rafovi a nebude vyhrávať donekonečna.

Ale tipovať, že Nadal RG nevyhrá dvakrát po sebe, tam sú už karty rozdané pre Rafu, pevne verím. Aspoň matematicky to tak vychádza :D
Reagovat
paddy
jednak věřím, že mi pomůže Rafaeoli stejně jako loni, a druhak jednou nastane chvíle, kdy ne dva po sobě, ale už nikdy - věk nezastavíš (ale dokážu si představit, že tam něco vyhrábne)

letos jsem rád, že mi vyšel odvážný tip na Nadala ve finále (a myslím, že jsem mu věřil víc než ty)

a že mi nevyšlo ve finále přesné skóre setů, tak to mám u prdele, stejně jako Djokovič Morrisona smile smile

boh vie, ako sa má Kozoroh smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile

Vek nezastavíš, ale vzhľadom na celú kariéru a unikátne puto Nadala s antukou by bolo veľmi kuriózne, keby posledný GS neprišiel na antuke. Tomu sa mi proste nechce veriť.

Ak má výkonnosť na harde, zákonite musí byť na antuke ešte lepší. Pravdou však je, že 5 mesiacov do RG je dlhá doba.

Kozoroh je už veľký chlapec, verím, že už si pripravuje príspevok ohlasujúci jeho comeback. SNáď v nom bude mať svoje miesto aj Morrissson.
Reagovat
paddy
život tvoří paradoxy
nečekaný hardový titul může být tím posledním
uvidíme, jaká bude forma za 4 měsíce
Reagovat
paddy
kurzy jsou zajímavé, jako kdyby mladá generace neexistovala, turnaj dvou dědků
důkaz, že dříve byla silnější konkurence

RG22 / 2019 / 2017
Nadal R. 1.97 / 2.05 / 1.8
Djokovic N. 2.65 / 3.25 / 4
Tsitsipas S. 7 / 17 / -
Thiem D. 8 / 6.5 / 13
Zverev A. 12 / 23 / 15
Medvedev D. 20 / 67 / -
Alcaraz C. 20 / - / -
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze teraz je najvacsia konkurence. Odmysli si Nadala s Djokovicom ako mimozemstanov a na okruhu by to vyzeralo uplne standardne.

Thiem, Tsitsipas alebo Zverev by vyhravali prve GS tradicne niekde okolo 21r, a ti najlepsi z mladych by sa v kariere dostali na métu 7-8GS a boli by niekde na urovni Agassiho, povazovaní za legendy.

Bohuzial im to cele pada na mimozemstanoch, ktorí to celé deformuju. Neuspech mladych sa nemusi interpretovat ich nekvalitou, skor vidim vynimocnu kvalitu hore.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak spominam Zvereva, Tsitsipasa, treba spomenut aj Berdycha, Tsongu, ktorí boli presne tento kaliber ako sucasna next gen. Akurat tí tam mali este aj Federera a pre istotu aj Murrayho :)..
Reagovat
Rafaeoli25
Kurzy celkem odpovídají, nikdo neupírá Tsipovi, Thiemovi, Zverevovi a dalším velké kvality, ale na grandslamu na tří vítězné proti těmto dvěma titánům je to prostě extrémně těžké. Tsip potřebuje zlepšit kondici i psychiku, Thiem je v háji zdravotně, tudíž nechápu, jak může být v tuhle chvíli tak vysoko v kurzech, když skrečoval další turnaj, Zverev bez šance, no a Alcaraz potřebuje ještě čas.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele já ti určitě nepomůžu, pomoci ti může jen Nadalovo nezdraví jako loni, pak asi nevyhraje, jinak je to ale velmi pravděpodobné smile
Reagovat
paddy
nemusí smutnit, má před sebou ještě plno šancí vyhrát titul

třeba hned na RG smile

2021 QF
2020 1k
2019 1k
2018 1k
2017 1k
Reagovat
brixner
2022 - 0k

smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Medvěd vyhraje ještě řadu titulů, nepochybuji o tom, USO je jeho turnaj, cítí se tam dobře, tam by ještě dva uhrát mohl, v Austrálii by snad alespoň jeden taky měl, jinde to je silně nepravděpodobné.
Reagovat
RF46
Pekne to tam Rafa sypal smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak jinak smile
Reagovat
Mantra
a toho si na Slamu povodil i Aspik smilesmilesmile (ironie ale pravda)
Reagovat
Rafaeoli25
Jo člověk se tomu i zasměje, ale tak stane se. Rogera tam pak za rok vyškolil pro změnu Stakhovský. I velikánům se občas přihodí takové věci smile
Reagovat
Fandina
Rafovi, přála jsem Medvědovi, ale Rafa byl lepší. Medvěd hrál zbytečně kraťasy a Rafa si na rozdíl od něj s nimi poradil a v pátém setu už dominoval.

Jinak jsem Rafovi víc věřila než Méďovi, ve Fantasy jsem si ho dala na vítězství a stejně tak jsem víc věřila Barty, i když jsem to přála Daniele. A díky tomu jsem jednu Fantasy celkově vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Fantasy Grandma.
Reagovat
Fandina
https://www.superbru.com/ausopen/pool.php?p=12424934&tab=leaderboard#tab=leaderboard
Reagovat
smazaný uživatel
Nezaujíma ma to, ale dúfam, že si v súťaži zarobila aj nejakú tú babku :)
Reagovat
Fandina
Ne, já jsem posera, nesázím. Bojím se, že prohraju.
Reagovat
smazaný uživatel
Babka k babce, budú kapce, nezabúdaj babka.
Reagovat
Fandina
Mně to nebaví, sázet. Já sice mám Tipsport, kvůli streamu, tam musíš prosázet 30 Kč měsíčně, abys TV měl, ale mě to nebaví, i když jsem extra nic neprodělala.
Reagovat
Fandina
Reagovat
Marduch
Vamos Rafasmile a gratulace do Rafagangu k ukázkové svatokrádeži v Noleho obýváku. Kámoško Medy nepodrželsmile. Pro Djokoland hořký ročník a zkažený začátek sezony, bez 21, bez titulu, bez bodů a návdavkem pachuť okolností. Je co napravovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vďaka kamoško :) smile

Držím palce s Noleho comebackom a verím, že nejaké to vzájomné finále ešte chlapci odohrajú.
Reagovat
turista
Ano. Vyloučení Novaka bez možnosti cokoliv s tím udělat, nemožnost Medvěda, který měl Nadala na lopatě a zápas bohužel nevyhrál a Nadalovo kousání do 21.trofeje to jsou hořké okamžiky pro Djokoland. Ta pachuť tam je. Doufáme že Novakova odpověď na takovýto nepříznivý stav věcí bude razantní. Případný Novakův 87. titul v Dubaji nebo kdekoliv jinde by byl potřebný krok správným směrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa fans boli skepticki, mna nevynimajúc..

Ale turistove predikcie, ako Nadala posle domov Zverev, a vo finále zaručene Medvedev, to je kamarat, odjakziva svätená voda pre náš tím.:)..V tom momente som ucitil šancu..
Reagovat
Rafaeoli25
Já Novakovi přeji vše dobré, rozhodně jsem proti banům kvůli očkování a sám si nepřeji nic jiného než aby ho Nadal v Paříži porazil a dal jasnou odpověď na nářky, jak je svět nespravedlivý. Nemyslím ale, že i když se tak stane, tak to utichne, Austrálie se bude mnohými pořád připomínat, přitom by se mělo hlavně vzpomínat na to, jak úžasně se dokázal vrátit Nadal a že je to comeback jaký sport obecně málokdy v historii zažil. Ale to bohužel ne, to někteří neocení a raději budou hledat mraky věcí, kterými budou jeho heroický výkon srážet. Smutné, já bych před Novakem smekl, kdyby se takhle vrátil po zranění a pak vyhrál Paříž, i kdyby nemusel potkat Rafu. Holt každý jsme jiný no.
Reagovat
turista
Takové brutální návraty po půlroční zdravotní přestávce jsou vždycky podezřelé.
Reagovat
RF46
Nezlob se na me, ale mne to smrdi. Zraneni, berle, herni pauza, nakazeni covidem, 35let, svaly jak Arnold a beha s tim...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Smrdí to. Ale nic se nikdy nedozvíme. Nadal je holt nedotknutelná tenisová megacelebrita což si vybudoval sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkat, že něco smrdí, nemít ale žádné důkazy a jen to odbýt slovy on je nedotknutelný, to je vážení směšné a ubohé, sorry. Správně to řekl ve své knize Gilles Simon. Ano, Nadal byl tak dobrý, spoustu lidí to štvalo a tak se muselo něco vymyslet..jasně, doping! A tak to začalo kolovat o sto šest. Musím říct, že už je mi to lhostejné tyhle útoky na něj, pořád dokola, jen on, u jiných ani slovo. Uzavírám to tím, že nevěřím zvěstem o dopování, i kdyby ale byly nedejbože pravdivé, tak by to nic nezměnilo na mém pohledu na něj, ale i na kohokoli jiného. Kdyby teď někdo předložil důkazy o tom, že Roger dopoval, tak to ani o milimetr nezmění můj pohled na něj a nezpochybním nic z toho, co dokázal. Stačí?
Reagovat
RF46
" i kdyby ale byly nedejbože pravdivé, tak by to nic nezměnilo na mém pohledu na něj, ale i na kohokoli jiného."
-
To je prece strasne nesportovni a nefer co tady rikas!!! To myslis vazne?! Takze tobe kdyby sypal a ziskaval nefer vyhodu nad ostatnima to nevadi?! Vzdyt to je jakoby kazdej gam nacinal za stavu 15:0!
-
To, ze si myslim, ze sype ale nemam dukazy ti prijde ubohe? Tobe mozna jo, ty si nic nemyslis. Bud ti veci nekdo rekne, nebo si je prectes ale hlavne nemyslet sam za sebe.
Reagovat
Rafaeoli25
Už jsem to řekl mnohokrát, tenis je jiný sport než cyklistika nebo běžecká atletika, kde jde čistě jen o výkon a tam je doping opravdu účinný a zásadní. V tenise není, tam jde o sílu myšlení, kreativitu, psychiku a hlavně úderovou vytříbenost a tyhle atributy ti doping opravdu nedá. Každopádně opakuji znovu, abych nebyl chytán za slovo, nevěřím tomu, že někdy dopoval a dokud někdo nepředloží důkazy, je to pro mě pasé a řešit to nebudu. Ať si kdo chce co chce říká, podstatné je, co si o tom myslí osobnosti jako Laver, Borg, Federer, McEnroe a další, jejich postoj je zásadní. A ten je známý.
Reagovat
RF46
Ano, takovych jako ty bylo mraky mezi fanouskama Lance, chapes?
-
Jasne, ze ti sypani nezlepsi uderovou techniku neho herni IQ, to nikdo netvrdi. Ale co treba vytrvalost? Silu?
Reagovat
Rafaeoli25
Hele nechci o tom zdlouhavě polemizovat. Každopádně nejdříve chci mít nějaké důkazy na stole, nestačí mi, co řekl někde nějaký doktor v Mnichově, co řekla nějaká francouzská ministryně, která neposkytla důkazy a tak byla odsouzena za pomluvu. Je to jako o někom bez důkazů říci, že něco udělal. Jakou váhu to má, když nejen že neproběhl soud, ale dokonce nebyl předložen ani jeden relevantní důkaz? Takže není ani žádná primární fáze, prostě bez důkazů.
Reagovat
RF46
Samozrejme, netvrdim, ze to tak je, ale ze si myslim, ze to tak je, prestoze nemam dukazy.
Svuj nazor ovsem rici mohu a doufam, ze muze kdokoliv a zustane to tak. Chapu, ze to je kuri oko fanousku Rafy.
-
Reagovat
Rafaeoli25
Hele mě to hlavně mrzí. Kdyby někdo tohle říkal o Rogerovi nebo Novakovi a taky by to bylo bez důkazů, tak by mě ani nenapadlo říct o tom jediné slovo, jakkoli na to naskakovat, šlo by to prostě mimo mě a nikdo bych to v polemice o jejich úspěších nepoužíval. Já si jich totiž opravdu vážím, nic nepředstírám a nikdy se je nesnažím srážet a to i když se dozvím nepěkné věci, viz. Novak a jeho setkání s válečníky z Jugoslávie. Hodnotím ho hlavně jako tenistu, jeho tenisově schopnosti a velikost, nehledám podružnosti, kterými ho chci snižovat. Ne, to nedělám a nikdy nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli, ze mas trpezlivost bavit sa s tym antivaxerským obmedzencom. Zjavne tu nedelu nevie predýchat, je prijemné to sledovat, to ano :)
Reagovat
RF46
Kamosko, uber casu s oveckama a zamysli se. Zkus to. Delas...ne, ukazaujes jak si prosty. Rafaeoli25 neni ockovanej, ja nejsem ockovanej a oba nejsme antivaxxeri. Snad ti to ten tvuj slovenskej mozecek pobral:)
-
Stale mi dluzis odpověď na to tvoje - booster a pak nic! Ale chapu, citis se jak naockovanej, co mu dochazi, ze je za jelito.
-
Raafa v 35ti rika - "A month ago I didn't know if I could return to the Tour and now I'm standing here with the trophy," smile
Urcite, sak to je uplne normalni. smilesmile
Reagovat
RF46
Tezko, ale rozumim, ok.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak takový Contador megacelebrita nebyl? A Nadal na začátku snad byl? Vždyť se říkalo, že dopoval už od začátku, proč mu to tedy promíjeli, když ještě celebrita nebyl?smile
Reagovat
FulnekUltras
a další gateSSorosovsko-extrémlevičácký kripl v problémech smilesmilesmile

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/po-obrich-protestech-v-kanade-se-nevi-kam-zmizel-premier-40385673#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=LUEf99x7WhN-202201311601&dop_id=40385673&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest181_voice_search_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
soloo
Grand Slam open era: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20
Grand Slam vaxx era: - Nadal 1
Reagovat
smazaný uživatel
Ale keby vyhrá Medvedev, tak jeho titul sa zrazu ráta do open éry, ze?..:)
Reagovat
soloo
dobrý postreh :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=ozPOUfA4xL4

Nemam moc rad podobne videa, ale uz ked máme túto pateticku chvilu v Nadalovej kariére, tak som sa na to dal. A velmi podarene, najma prvych 5 minut.
Reagovat
Rafaeoli25
Viděl jsem, patetické mi to určitě nepřijde smile
Reagovat
FulnekUltras
pravdu má Danil - a hrdost taky - aniž bych chtěl jakkoliv snižovat výkon Rafy

smilesmilesmile

https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-vadi-jim-ze-jsem-rus-klidne-se-vykaslu-na-wimbledon-stve-medvedeva-chovani-fanousku-3092548#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=MGETHmeFQ5j-202201311352&dop_id=3092548&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest181_voice_search_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Grand Slam: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20 Grand Slam pouze pro očkované: - Nadal 1
Reagovat
FulnekUltras
smutné je hlavně to, kolik sportovců prakticky vynuceně přistoupilo na zrůdný gateSSorosovský handl "svobody" za "očkování" - zatímco z lidí typu dr. Voráček se v mainstreamu dělají bezmála zločinci - což se bohužel odrazí v "proseté" účasti nejen našich sportovců i teď na ZOH
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
FulnekUltras
i vyloženě kovaní ušákosvazáci, podělaní z "aplikací" ;-))), se bohužel samozřejmě najdou...

smilesmilesmile

https://www.sport.cz/clanek/olympiada-zoh-2022-peking-nechci-mlcet-cesky-olympijsky-hrdina-kritizuje-cinu-a-lituje-sportovce-3093016#dop_ab_variant=697320&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=e3oJPuAIv3F-202201311534&dop_id=3093016&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest181_voice_search_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je taková, že pokud má výhrady k rozhodování, může to sdělit rozhodčímu kultivovaně. A ne jako nějaký primitiv. To samé se týká i publika.
Reagovat
Matti
Jsi legrační
Reagovat
.vorlik.
Je to hrozny zklamani, ze i "tvoje holcicka" Kvitova se dala na stranu gateSSorosovskeho diktatu a defacto podporuje covidofasismu, ze jo?
Reagovat
FulnekUltras
nátlak byl a pořád je obrovský - jak jsi ho ustál ty, sokolíku ? smile
Reagovat
.vorlik.
Ja uplne v pohode.
Reagovat
FulnekUltras
takže poslušně čekáš na další cejch? ;-)
Reagovat
steve79
Co ten Medveděv sakra pořád brečí ? Zápas si prohrál sám. Ve třetím setu měl 40:0 při podání Nadala. Skoro každý hráč, když hraje proti Federerovi či Nadalovi má proti sobě publikum.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je fajn chlapik, ale trochu rozmaznaný, to ano.

S Tsitsipasom sa nemusi, lebo su vlastne obaja takí istí.
Reagovat
turista
Ale to publikum v Melbourne bylo letos opravdu nechutné.
Reagovat
Rafaeoli25
Publikum bylo v minulosti i proti Djokerovi a Nadalovi, sesypali se z toho? Ne, velký hráč by neměl. Jinak vzpomínám, jak Medvěd provokoval už na USO19, jeho kontroverze s publikem nejsou věc nová, může si za to hodně i sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Přestože ale Medvěd není mým oblíbencem, nikdy by mě ani nenapadlo na něj lít hektolitry špíny, jaké tady od některých schytává Nadal. Velmi ho uznávám, je to velice kvalitní tenista, zasluhujici respekt za to, že jako první dokázal výrazněji narušit jasnou hegemonii bývalé velké čtyřky.
Reagovat
Vlk-v-trave
A Wawrinka? Ten jako neexistoval?

Medvedev..., tady muzem zatim hovorit neco ve smyslu Cilice:) Thiema:)

Zatim, a drzel bych to na zemi. Medvedev neumi hrat na antuce, ani trave, celkem hruza......a na AO ukazal behem celeho turnaje, ze zacina vic diskutovat s empajrem, nez hrat...

Dalsi potize jsou u nej se stylem hry, nebot casto dohrava sotva chodici... zachranuje se dost servisem... no nevim jak dlouho s timhle stylem vydrzi.

To uz vic narusil Potro tu hegemonii, nebot vzdy nekoho z B3 odpravil, a to v jejich jeste lepsi forme, nez vidime dnes...

Takze jako to vyhlaseni PRVNI... za mne minimalne kontroverzni prohlaseni:)
Reagovat
smazaný uživatel
To, že to Danill nemá úplne v hlave zrovnané naznačilo už vyhlásenie, že čo iné má urobiť, aby hral na centr kurte.

Inými slovami, mal pocit, že keď sa vo finále stretne s Nadalom, tak diváci by mali fandiť asi obom v pomere 50:50, prípadne jemu možno aj viac, lebo vyhral USO a môže byť svetovou jednotkou.

Ale tak to proste nefunguje, získať GS trvá 2 týždne, ale získať srdcia fanúšikov trvá 10 rokov. Ako povedal Rafa, prídu finále, kde mu budú ľudia drukovať viac, ale dozaista to nikdy nebude s Nadalom, to je hotová vec. A tak je to správne.
Reagovat
RF46
Danil to ma v hlave rozhodne vic srovnany jak ty :)
Reagovat
smazaný uživatel
To bezpochyby kopýtko.

Ešte stále si myslíš, že Nadal musí sypať? Zakomplexovaní jedinci si nikdy nepripúšťajú pravdu a hľadajú konšpirácie, len aby sa utvrdili vo vlastnom vnímaní reality. Podobne to máš aj s vakcínami :)

Ale si svoj, a tak to má byť :)
Reagovat
RF46
To je tvoje definice? smile Co kdyz ty si nepripoustis pravdu? smile
-
Ted po tom finale se domnivam, ze o tom nepochybuje vetsina racionalne uvazujicich jedincu (ano, tebe sem do vyctu nezahrnul). Rafa by tam behal jeste dnes :))
-
Uz vis jak to mas s tim ockovanim? Proc si tu vyhlasoval, ze si mel booster a nic dalsiho uz nevstrebas? Booster a pak uz nic? smile Ptal ses ovecky? Za a) Dam su 4. davku, b)pouze booster ?
-
Patrim do nerizikove skupiny a navic sem covid prodelal. Jen blazen a nebo clovek, co podlehl zastrasovani z medii by se nechal ockovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže kopýtko, ako povieš.

Všetci ti chcú ublížiť :)..Hoci si nevystrčil päty z domu, vieš ako funguje svet, médiá si dávno prekukol.

Ale vravím, si svoj a tak to má byť.

Ako jediný z FFF si ten včerajšok "nedal" a tak si si prišiel trochu zakonšpirovať, vyliať trochu hnoja, lebo veď hnev :)

Som za to rád, že si to nezvládol práve ty.

Potvrdil si, že vždy budeš len to naše kopýtko, čo dobyl svet na Babete.
Reagovat
RF46
Tak nejak nevim na co reagujes ovcopichu. Takze polozim pouze jednu otázku, aby si mel jasno a nemel zamotanou tu svou, emocema naditou hlavicku.
-
Ockovani - psal si, ze das booster a pak uz nic.
- Otazka - Co te k tomu vede?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má 90 turnajovych vitazstiev. Necakam, ze teraz zacne obiehat 250ky, ale akonahle sa bude blizit k 100ke, ak to nastane. Verim, ze to bude motivácia doklepnut.
Reagovat
Rafaeoli25
Na tohle určitě nemyslí, každopádně aby se mu to povedlo, musí vyhrávat tři čtyři turnaje v roce cca, pokud by končil po sezóně 24. Kdyby dal ještě třikrát FO plus jedno antukové Masters každou sezonu, tak by to byl dobrý základ. Ale asi bude muset ještě přidat nějaký ten beton. Jak ale říkám, tohle mě nijak moc neinteresuje, Connorse stejně překonat nemůže.
Reagovat
steve79
Uzivejte si 21. Grandslam. O nejakem prepisovani tabulek neni rec. Nadal uz neni nejmladsi a pristi rok uz tu nemusi byt. Ta noha ho bude limitovat do konce kariery. Podivej se s Rogerem jak to slo rychle. Rok 2019 temer ziskal Wimbledonsmilea pak to slo rychle.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, nicméně Nadalovi tu nohu dali do pořádku a když vydržela zápřah dvou pétiseťáků během pár dní, půl další dva čtyřseťáky, tak je asi ok. Rogerovi to bohužel buď zkazili nebo to zranění bylo opravdu vážný nebo obojí. Uvidíme, budeme u obou moudřejší za půl roku. Každopádně moc přeju Rogerovi návrat, kéžby byl v pořádku, je smutný, že to s tím kolenem takhle dopadlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, nicméně Nadalovi tu nohu dali do pořádku a když vydržela zápřah dvou pétiseťáků během pár dní, půl další dva čtyřseťáky, tak je asi ok. Rogerovi to bohužel buď zkazili nebo to zranění bylo opravdu vážný nebo obojí. Uvidíme, budeme u obou moudřejší za půl roku. Každopádně moc přeju Rogerovi návrat, kéžby byl v pořádku, je smutný, že to s tím kolenem takhle dopadlo.
Reagovat
turista
Pochybuji, že by ortopédi ve Švýcarsku zkazili u Rogera ty operace. Mají výbornou úroveň obecně a on jistě má peníze na ty nejlepší lékaře. Spíš je to smůla nebo i částečně důsledek toho, že i smart tenis pokud se hraje na této úrovni do 40 let vede k opotřebení pohybového systému.
Reagovat
Rafaeoli25
I nejlépe placený lékař nemusí vždy předvést zázraky. Ale taky se spíš přikláním k tomu, že to zranění prostě bylo asi hodně vážné, Nadal měl zatím štěstí, že ho nic tak fatálního nepotkalo. Anebo, Roger neměl na operaci chodit a volit neoperabilní léčbu jako v minulosti Nadal. Ale to je teď zpětně těžké posoudit.
Reagovat
steve79
Roger bohuzel uz skoncil. Za dva roky v podstate nebyl ok. Neverim, ze v 41 se da dohromady. Do budoucna se o muzsky tenis obavam. Vsichni hraji temer stejnym stylem. Na tenis Medvedeva se moc divat neda. Jediny kdo hraje docela pohledny tenis je Tsipsipas a Nadal.
Reagovat
turista
U Tsitsipase té pohlednosti rozumím. Ale v čem je Nadalův tenis pohlednější než tenis Djokoviče, Medveděva či Zvereva tomu nerozumím. Je levák a má dunivý forhend.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale Zverevův tenis není zajímavý vůbec ničím, Medvedevův je sice velmi kvalitní, ale moc se na něj dívat nedá, takže souhlas, že Nadalův mezi nejpohlednější patří. Ještě bych vyzdvihl Alcaraze.
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas s Tsipem, jeho tenis je velmi líbivý a efektní, bohužel velmi neefektivní v porovnání s jednoručáky Rogerem a Stanem. Má sice jak fh tak bh technicky skvělé zvládnuté, ale ani jeden z těchto úderů zatím není velká zbraň, jako byla u Federera a Wawrinky.
Reagovat
Marduch
Klidně si to snizuj, jak chceš, pro mě byl od druhé poloviny 1.setu hlavní skvělý antukový tenis Noleho, improvizace, trpělivost a mixáž úderů a řešení podle situace. Tedy to, čím ho o 8 mesicu předtím sfouknul Rafa. Byla tam i rada momentu na bigpointech, kde zahrál z nejednoduchych pozic riskantne a vyšlo to. Na tohle se musí člověk dostat do svyho flow a je velmi těžký tomu čelit.
Reagovat
Marduch
nechápu, to mělo patřit k příspěvku o Nadalovi 2.kategorie nize
Reagovat
turista
Tak Novakův tým určitě kousek po kousku zanalyzoval herní systém Nadala, který použil na RG 2020. A vymysleli jak ho neutralizovat. Realizace na RG 2021 se podařila. Novak má proti Rafovi dva rozdílové údery - podání a bekhend, což nejvíc vynikne u BH po čáře. Je škoda, že na AO 2022 nesměl hrát, protože jeho výkony v nedávném Davis cupu v Madridu byly perfektní.
Reagovat
Paixx
Na tomhle je zajímavý, jak velký počet z Federerových 103 titulů jsou právě menší tituly a to nechci nijak Rogera schazovat zvlášť po včerejšku, ale ukazuje se, že Rafa už je asi definitivně před Rogerem.

Federer má 103 titulů, z toho 25 je ATP250 a 24 je ATP500, takže polovina jsou vlastně nejmenší tituly

Rafa má 90 titulů, z toho 10 je ATP250 a 22 je ATP500.

Rozdíl za mě obrovský, ale znovu říkám, Rogera mám fakt rád a rozhodně to nepíšu, abych tady nějak přiléval sůl do rány. V těch tzv Velkých titulech Federer jednoduše zaostává
Reagovat
panzer.dragon
jo no smile

tohle se nepovedlo..
Reagovat
dappe
Není to zajímavé, ale logické. Jen se nad tím musí člověk trochu zamyslet, vnímat ty tituly jinak, než jednoduše napsaná čísla. V tzv. velkých titulech zaostává Federer natoiik, že jich má ze všech nejvíce.
Reagovat
Matti
Ale jdi ty brepto
Reagovat
smazaný uživatel
Kolega dappe asi rata s GS len tituly z turnaja majstrov, teda neviem ci to vychádza na vyssie cislo ako u Djokovica v sucte, neviem presne pocty, nezaujima ma to, ale asi ano, ked to tvrdi.
Reagovat
Ondra979
je to mozne, pak by to fakt o jeden vyslo, o ktery ma NOvak mene, ale samozrejme standardne se tam pocitaji i masters a pak to vypada jinak
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten vypocet je taký mačkopes, ale tak sme na TP, takze v otáčaní štatistik, tendenčnom výklade, tu by sa mohol prist ucit cely svet :)
Reagovat
dappe
Já bych to sám od sebe nenapsal, jen jsem trochu alergický na tzv. velké tituly, do kterých lidé počítají Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež neuznávam tieto tabuľky, kde má zrazu GS titul hodnotu 1.0, teda presne takú istú ako akýkoľvek iný tuctový titul z Masters turnaja.
Reagovat
darek.vrana
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
Kolonka BT
Velké tituly Djok 62, Nad 58, Fed 54
Reagovat
turista
To jsou detaily.
Reagovat
paddy
velké tituly mají podobně

Federer 103-25-24=54
Nadal 90-10-22=58
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče počtu komentů, fajn, že jsme se dostali už sem, přes tisíc to bylo i po finále Rogera s Marinem 2018 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Take jste s Forehandem a Amputackou slusne zabrali:)))
Ale jo...lepsi asi to nez ty nudle s FUckem.
Reagovat
Rafaeoli25
No myslím, že někteří djokerovci a rogerovci toho napsali víc než já smile
Reagovat
panzer.dragon
já si myslim, že djok ještě ukáže velký věci a "bohužel" bych řek že i rafa

nemyslim si, že něco nasvědčuje tomu že jeden z nich dvou nějak končí, proč by měli? zní jako rozumný jak tu psal Forehand, něco jako že když třeba dva roky nebudou ve finále GS tak o tom uvažovat

za dostatečný urovnání v rámci karmy bych považoval to že djok vezme letošní RG smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je to asi pravděpodobné, ale záleží kolik jich ještě bude. Včera jsem to tu rozebíral. Na hardu bude Medvedev top překážkou už každý turnaj, na antuce má Nadal asi klid a jediným vyzyvatelem může být Nole, pokud bude v nejlepší antukové formě, no a na trávě roste Felix, který už loni ukázal, jak mu ten povrch chutná a vzhledem k tomu, jak progresuje na hardu, tak už letos bude ve Wimbledonu prvotřídní hrozbou. Nic jednoduchého Rafu a Djokera nečeká.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce bude mat Nadal klid :)

Rafaeoli, s tebou sa naozaj zhodnem iba na supporte Nadala.

Antuka je extra naslahaná, Tsitsipas a Thiem na nej dosahuju dlhodobo najlepsie vysledky, Djokovic, Nadal, Zverev tusim vyhral 2-3 antukove tisicky, otravný Swartzman, + druhy sled v podobe Sinnera, Berretiniho a Medvedeva. Naozaj netusim odkial si zobral, ze Nadal tam bude mat klud.
Reagovat
smazaný uživatel
+ si sa absolutne nepoucil z minula, kedy si Nadalovi dával trofej do ruk este snad v 2. kole turnaja, tak ta dopredu poprosim, aby si sa vyvaroval podobnych komentárov. Historia TP je v tomto neuprosna a vzdy je to proste naopak.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže loni Nadalovi zlomily vaz v sf těžké podmínky, vlhkost, které vyhovovaly Nolemu. Rafa byl totálně utavený. Psal jsem to dnes jinde, kdyby se bývalo hrálo jejich sf jako první odpoledne na slunci, tak to asi vypadalo jinak. Navíc Nadal už asi naplno bojoval se zraněním a to jsem netušil. Kdybych to býval věděl, byly by moje soudy jiné samozřejmě. Pokud ale teď zůstane zdravý, měl by jet v módu 2017-20, za tím si stojím. Samozřejmě okolnosti mohou zasáhnout i tentokrát, to nelze vyloučit.
Reagovat
Marduch
Myslím, že se ti to pomíchalo, těžké podmínky s extrémní vlhkostí nebyly vloni, nýbrž v 2020, protože se hrálo výjimečně někdy v říjnu a i přesto Rafa dominoval.
Naopak na loňském "standardním" RG ztratil Rafa do SF jediný set v ČF Diegem.
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej se v jakém stavu byl od druhého setu, totálně znavený, promočený opravdu na žmach jako nikdy. Pro něj nejhorší možný podmínky, plus to chodidlo. Ale beru to, jak to bylo, nelze litovat a říkat co by kdyby. Byla to sezóna, která se nepovedla, chtělo by se říct, neměl do ní vůbec zasáhnout, ale nechtěl se dramaticky propadnout žebříčkem, takže to jinak nešlo. Jak ale říkám, je to pryč a nemá cenu se k tomu vracet.
Reagovat
Ereinion
tak night session na RG dřív nebývaly, takže to taky úplně standardní podmínky nebyly...na to se ale samozřejmě Nadal nemůže vymlouvat, spíš na to zranění - v tom zápase prostě nehrál dobře, dělal hromadu chyb a Novak toho využil...
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, od druhého setu to byl Nadal druhé kategorie, bohužel, při vší úctě k Nolemu. Připomnělo mi to zápasy tam se Soderlingem v roce 09 a s Djokerem 15, neměl moc co nabídnout a tak to jinak než porážkou dopadnout nemohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to proste vnímam tak, že Novak mal na RG viackrát smolu, tak sa mu to minulý rok proste všetko brutálne stretlo presne v takom pomere, v akom potreboval a presne v takom, v akom sa to teraz stretlo Nadalovi. Proste obaja si nemajú v tomto kontexte čo vyčítať.

Ale pevne verím, že na RG pôjdu ako jednotka a zápasy, kde o polnoci vrcholí tretí set už nebudú aktuálne. K RG nepochybne patrí slniečko, v NY nech si kľudne hrajú nigh sessions.
Reagovat
smazaný uživatel
*Ako jednotka a dvojka.
Reagovat
Paixx
Vidím to úplně stejně jako tysmile
Už minulý rok mě ten přehnaný optimismus lehce dráždil, a priznejme si, na FO měl Nadal ve vítězných letech 2017-2020 lehké losy, vždy max jeden těžký soupeř a to ještě unavený ve finále...
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, že se neshodneme často, někdy máš pravdu ty, někdy já. Například se naprosto neshodneme v pohledu na FAA. Je to hráč s obrovskou budoucností, který za posledních cca 7-8 měsíců vyrostl obdivuhodně. Tři čf na třech GS za sebou a v Austrálii měl být ve finále s touto formou. Teď to ještě nevyšlo, ale je jasné, že buší na hvězdné brány víc a víc. A tráva je jeho nejoblíbenější povrch, je tam jako doma, má pro ní cit, takže bude jedním z favoritů už letošního Wimbledonu. A Berrettini taky piluje dál a dál a bude na trávě jedním ze spolufavoritů. Ty je nazýváš nějakým druhým sledem, což je směšné, mluvit takhle o finalistovi Wimbledonu.

Co se týče antuky, tak já opětovně nemluvím o celé sezóně, ale o FO. Ano, na dva vítězné je Nadal porazitelný, od Tsipa, Zvereva, Schwartzmana, i Rubleva když má den. Ale na tří vítězné na RG je jeho reálným soupeřem, pokud je fully fit opravdu jen Djoker, při vší úctě k Tsipovi. Pokud tedy bude ve standartní kondici a bez zranění, neměl by mít větší problém s návratem na trůn tam. Neočekávám, že vyhraje všechny antuky, na kterých bude startovat, vůbec ne, ale to myslím není podstatné, jeho jediný cíl jsou už jen grandslamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Definuj, co to znamena hrac s obrovskou buducnostou?..

Lebo tuto definiciu splna aj Shapovalov, Tsitsipas, Zverev a kopec inych?....A co Sinner vlastne?

Dokaze sa podla teba FAA odputat poctom GS od vyssie spominanych aspon na rozdiel 2?..Alebo bude aspon najuspesnejsi?..Ja si myslim, ze nie.

V prvom kole mohol vypadnut a Ruusovorim, cez Cilica sa prehryzol cez TH, castomam pocit, ze nemá plán B, odohral dobry zapas s Medvedevom, prehral v piatich. Ale v piatich prehral pred rokom aj Krajinovic.
Reagovat
smazaný uživatel
A este dodam, ze vo finále GS je so vsetkoz uctou dnes uz hocikto. Anderson ma dokonca dve finále a asi sa zhodneme, ze to bola tiez len druha vlna.
Reagovat
Rafaeoli25
Anderson byl druhá vlna, ale přece jen, to byl dříč, který celou kariéru makal, aby se okolo třicítky dočkal, to nemůžeš porovnávat. Felix je talent, který má na kontě v jednadvaceti tři GS v řadě a sápe se do první pětky. Kde byl Kevin v jeho věku?
Reagovat
Rafaeoli25
Je pravda, že na hardu je jeho pozice těžší a i bude do budoucna, i přes ten progres, souhlas. Ale teď se specificky bavím jen o trávě a na ní plán B tolik nepotřebuješ, když na něj narážíš. S takovým podáním jaké předváděl s Medvedevem až na tak dva tři gamy, sroluje skoro všechny i s ponožkami na trávě. Jeho podání bylo skoro nehratelné a to jsme byli na hardu a ne na trávě, to si uvědom. Určitě by mohl za kariéru tři Wimbledony vyhrát, nějaký ten hard taky. Pokud ho Toni povede tak jako doposud, udělá i z něj výborného hráče, samozřejmě ne kalibru Big3, to ani nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Pri Felixove 3 Wimbledony sú na urovni Sinnerovych 10-12..:)

Ale okej, beriem, ze si sa nechal uniest jednym konkretnym turnajom, zápasom. A na zaklade neho, uz pre teba priznačne predikujes počet GS celkovo...

Ja si myslim, ze FAA bude spokojny s akymkolvek GS, som presvedčený o tom, ze 3 neziska dohromady. Jeho kariera sa prelina s prilis velkym mnozstvom porovnatelnych hracov, z ktorych nevyčnieva, a podla mna vyčnievat nebude. Rovnako treba vnimat finálovu bilanciu 0-8, ktora naznacuje slabsiu psychiku. Samozrejme nejaky extra podareny turnaj nevylučujem, hoc aj grandslamový.
Reagovat
Rafaeoli25
Pořád si říkej FO je specifický turnaj. Mluvíš tu třeba o Zverevovi, ten ale není schopen dojít do čf ani na svém top povrchu, nevím tedy, co od něj čekáš v Paříži. Schwartzman je dříč, mám ho rád, ale na tří vítězné to prostě proti Nadalovi není, zbývá krom Djokera tedy opravdu jen ten Tsip, ani on ale ještě pro trofej nedozrál. Když vidím, jak často bojuje s fyzičkou, tak to není vůbec dobré. Vedl 2:0 na sety ve finále a pak naprosto odpadl, ještě daleko víc než Medvedev. Sorry, krom Djokera nemohu zatím na FO brát nikoho vážné. Wimbledon to je jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som uz nic nevyrovnával. Nadal prehral dvakrat AO finále z breaku v piatom sete, dokonca ked Novak a Roger podavali na vitazstvo, tak mal este Nadal breakbally. Prvotriedny pech okorenený zranenim vo finále s Wawrinkom. Vcera sa to sčasti urovnalo, ale stále je aussie open Rafov najsmolnejsi GS.

S Novakom su si tak isto kvit, oba vyhrali po jednom RG/AO bez pritomnosti toho druheho, ja osobne neevidujem ziadne dlhy. Ale som ochotny vymenit 3AO za 3RG pre Novaka, myslim, ze chlapci by isto suhlasili.
Reagovat
Matti
jo, ale po včerejšku nevadí.smilesmilesmile
Reagovat
expert69
Může mi někdo prosím vysvětlit, jak ty žebříčky teď fungují? Rafa má + 2000, i když obhajoval čf, medvěd je taky v plusu, i když obhajoval f a djok - 0?
Reagovat
Ereinion
myslím že minulé AO se odečítá později, protože se hrálo v únoru
Reagovat
expert69
dikes
Reagovat
Rafaeoli25
Už mě ty šílenosti s žebříčkem dávno přestaly bavit a nesleduju ho, max.tak jednou za dva tři týdny, abych věděl, jak to vlastně je smile
Reagovat
bardunek666
Rafovi. Po druhém setu jsem už nevěřil, ale Danil to dost podcenil a začal hrát vyloženě pasivně. Od Nadala to nebyl úplně top výkon, šlo vidět, že v úderech není příliš razance. O to víc je skvělé, že to otočil a vyhrál. :) Hlavně ať drží zdraví, to je nejdůležitější. A letos by to chtělo napravit loňské zaváhání na RG.

Je vtipné tady číst komentáře zhrzených fanoušků toho srbského podvodníka. :D Zvláště když pomyslím, že za absenci si může ten ušmudlaný srdcař sám. Podvody holt musí být náležitě potrestány a to se stalo. :)
Reagovat
Matti
ad1) Srb neni podvodnik
ad2) Rafa začal agresívně chodit i do backhandu což s výborným servisem pomohlo společně s jeho nastavením otočit zápas.
Reagovat
JohnB
Není podvodník? smile aha, tvl
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si myslim, ze to nebol Nadalov top výkon a vyhral vyslovene cez krv a chtíč.

Je pravdepodobné, ze Nadal 2012 by vyhral s poslednými 3-4 vitazmi AO, ten rozdiel tam proste je, staci si pozriet 30-40min z finále spred 10 rokov, ale o tom to proste je. Tenis je v tomto strašne kruty, ze roznorodá vykonnost dosahuje tie iste Grandslamove trofeje. Agassi by asi nevyhral RG, keby nema vo finále nenasadeného Ukrajinca Medvedeva, naopak nechybalo vela a Federer sa skrz Nadala vobec z trofeje nemusel tesit.
Reagovat
turista
Ad bardunek666: Jdi do háje nebo rovnou do hnoje!
Reagovat
Mony
no jo, když už to má přes 1000 příspěvků, tak tomu Rafovi taky zatleskám..smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Mony
no jo, když už to má přes 1000 příspěvků, tak tomu Rafovi taky zatleskám..smile
Reagovat
smazaný uživatel
Grand Slam: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20 Grand Slam pouze pro očkované: - Nadal 1smilesmile
Reagovat
Frantz
1000 Vamos
Reagovat
RF46
Ja myslim, ze sype. Po zraneni, tolik svalu a tolik nabehanejch km...to proste zavani smile
Reagovat
JohnB
Taky si myslím, že si občas dá proteinový nápoj nebo možná i kolagen v sypký podobě.
Reagovat
RF46
Je to nenormalni.
Reagovat
JohnB
Doplňky jsou naprosto normální.
Reagovat
RF46
No jak ktery smile
Reagovat
Matti
Už jsi asi zapomněl, že Roger to vyhrál jestě v pokročilejším věku a po stejné pauze. Takže on dopoval taky?
Reagovat
RF46
Prijdou ti jejich postavy stejny?
Reagovat
JohnB
smile a co podle tebe teda Rafa sype?
Reagovat
Matti
Přijdou ti postavy lidi, když se kolem sebe rozhledneš, stejné?
Reagovat
RF46
Neprijdou, ale kdybys je vypustil na travnik hrat fotbal, na led hokej, na kurt na tenis, tak zjistis, ze se zacnou podobat. Ale jestli ti prijde tahle muskulatura na tenistu co 5h beha na kurtu v pohode, tak to neres. Vcera bylo par zaberu na ten biceps...uf.
Reagovat
turista
Normální to prostě není ty jeho svaly. Souhlasím. A ty jeho návraty po zranění ve stylu válec jsou rovněž podivné.
Reagovat
street4
Ty jsi dobry konspiracni teoretik. Mozna jeden z nejlepsich tady.
Reagovat
RF46
Mluvim za sebe, podle me to je abnormalni.
Reagovat
Matti
jj i ty.
Reagovat
RF46
Slunce v dusi smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Čo ten Kozoroh?...Nadobro to odpískal?..
Reagovat
JohnB
Tak za mě může být spokojený. Djokovic prošel letošním Australian Open bez ztráty setu, dokonce gamu. To je historický počin.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
JohnB
Nechci na nikoho útočit, ale často, opravdu často, když čtu článek, tak cítím zaujatost toho autora a to je špatně. Novinář/redaktor musí být nestranný.

Kupříkladu tady se píše, že Nadal nepředváděl oslnivé výkony. Je ale třeba vidět jeho výkony v nějaký kontextu. Ještě před cca 1,5 měsícem byl Rafa těsně před ukončením kariéry. Bylo tedy nad slunce jasné, že nebude hrát už na AO svůj nejlepší tenis. Ve stínu okolností za mě předvedl maximum toho, co mohl předvést.
Reagovat
Vlk-v-trave
Od novinaru opravdu nemuzes cekat nejake oslnive vykony v tom blaznivym 21 stoleti...:)

ale v tomhle pripade Vam vsem unikla veta:

V nejkritičtější chvíli však ukázal to, díky čemu je jedním z nejlepších hráčů všech dob.

Problem je take na strane ctenaru, casto nevidi cely kontext clanku a vyrvou z toho kontextu nejake vety, se kterymi operuji take blaznive.

Horsi vykon nez ty ne uplne oslnive vykony Nadala behem turnaje, urcite predvedli jeho fans tady... 2 dny pred finale ho odepsali, plno modliteb, po druhem setu dokonce Ufoni:D

Nejde vzdycky svadet vse na novinare, ikdyz je mam rad fakt jak drat v oku. Nebot fans jsou casto fanatici a ti jen tezko prijmaji pravdy, nebo jen jiny nazor, pohled...:) Jak uz to u fanatiku byva... a muzeme byt jen radi, ze ty arogantni jelita sedi pasivne za kompem, kde jsou agresivni vuci vsemu, a nastesti nejsou na stadionu s nozem... takze diky bohu, ze to jsou zbabelci... coz je fakticky slusny paradox... kdyz tohle clovek vypovi nahlas, ale zijeme v nove dobe:)

Pochopitelne jsem rad ze Nadal vyhral, nebot si nedokazu predstavit, ze ten pohar jde Medvedovi.

Trebas pro mne ten zapas az takovou tenisovou kvalitu nemel, ale historickou urcite:) Jenze ja tenis Medi Bedi neobdivuji... pocitam, ze to bude trochu tim... ze kazdy hrac hraje celkem dle sveho charakteru... a on mne jen potvrzuje, ze to proste odpovida... tomu jeho...opet nova doba, drzost a arogance je brana jako odvaha, ale nepredpokladam, ze fanousci tohle pochopi:)

Zustavam radeji fanouskem tenisu:)
Reagovat
sojka1
super!
Reagovat
Matti
No redaktor Tenisportalu je opravdu hooodně nezaujaty. Chytne se za nos ten chlapec
Reagovat
FulnekUltras
informační povinnost myslím bohatě splněna smile

nejhorší novináři jsou ti bez názoru

problém je jen v tom, že někam je dneska s určitým názorem mediální "vrchnost" prostě nepustí
Reagovat
kolapse
H2H Finals GS

Rafa 5-4 Nole
Rafa 6-3 Roger
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Nole finále GS antuka 3:0.
finále GS hard 2:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Na záver este ten Corretja :)...To je pre mna jedno z TOP videí celkovo, v zivote som nic podobne nevidel mimo futbalu. Absolutne to vystihuje, co prezivali Rafa fans po zapase. Zhruba 20 sek. a dalej.

https://m.youtube.com/watch?v=h_kT5YaBY4Y
Reagovat
Matti
Nadhera
Reagovat
smazaný uživatel
Treba povedať, že do leta sa prakticky o nič nehrá a potom prídu 3 mesiace, ktoré rozhodnú o držiteľoch nasledujúcich 3 Grandslamov.

Je tam IW, Miami a dlhá antuková sezóny. Bolo by fajn dostať sa pred RG aspon na druhé miesto v rebríčku, ideálne, aby bol Nadal s Djokovicom prvý a druhý, aby nemuseli hrať svoj zápas o polnoci v semifinále. Ale to je ešte veľmi daleko a tieto prognozy tu dnes nepatria. Každopádne som zvedavý, v akom svetle sa Novak predstaví v Dubaji a či bude mať s kým ísť na kávu :)
Reagovat
Rafaeoli25
Rozumné by bylo jen IW, aby zůstal trochu v zápasovém rytmu před antukou, tu bych ale být jím trochu omezil, i když ono to není jednoduché, Monte Carlo miluje, Barca a Madrid jsou doma, no a Řím zbožňuje rovněž, to se těžce rozhoduje. Na Wimbledon by měl jet rovnou, jen s přípravou jako už vždycky, to je jasné, no a pak max. Kanadu před USO.
Reagovat
RFanousek
už jsou z pohledu Rogera passé a byla to jen otázka času. Ani mě to moc netrápí, co mě opravdu žere a mrzí je, že by poslední velké finále legendy jako Roger mělo být finále Wimbledonu 2019, s následným zraněním, pandemií a pak konec. Myslím, že si zaslouží lepší konec.
Loni nebyl fit, nebyl rozehraný a došel do čtvrtfinále wimbledonu, proto věřím, že je jakási malá šance, že když bude zdravý a trochu se mu to sejde... tak se ještě jeden zázrak může stát. Ale je to spíš malá šance.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně aby Wimbl nepožadoval povinné očkování - to je vůbec ta největší zrůdnost, jakou si lze v současné situaci (i při "respektování" mainstreamových údajů z nemocnic) představit smile
Reagovat
RFanousek
Vzhledem k aktuální politice v Anglii to moc nevypadá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
On už viac nehrá ako hrá a v podstate aj celé jeho ambície sú veľmi nejasné, myslím, že jeho fanúšikovia sami nevedia, čo čakať. Vyjadroval sa skepticky ohľadom návratu na W22. V tom prípade ale neviem, kedy sa chce vlastne vrátiť.

W19 je nočná mora pre všetkých fanúšikov, takéto finále sa môže stať, ale ak je to finále posledné v kariére, je to extra mrzuté.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, Rafa vyhral siedmy GS po 30ke, čo je úplne out of my mind, neskutočné najma s ohladom na predpovede krátkej kariéry v roku 2009. Novak ich má 8 a Roger 4. Ale tu treba povedať, že ako bol Federer zvýhodnený vo veku 23-26, po 30ke bol jednoznačne znevýhodnený.

Obdobie medzi Rafovým prvým a posledným GS je 16.5 roka, a v každej z troch dekád získal aspon dva Grandslamy.
Reagovat
Rafaeoli25
Pozn., dekáda se počítá až od prvního roku, takže rok 2020 tam nepočítej.
Reagovat
smazaný uživatel
S kľudným svedomím som si konečne pozrel tie polhodinové HL zo zápasu. HL zo semifinále RG21 som doteraz nevidel a ani sa na ne nechystám :)

Každopádne, Rafu v závere neskutočne držal servis a v celom zápase naozaj dobre returnoval, čo sa tu vôbec nezmieňuje. Ak má Medvedev 70% prvý servis, nie je to žiadna sranda. A hoc mali obaja využitie BB 5/22 resp. 6/22, pocitovo som mal pocit, že Nadal využíval BB oveľa lepšie ako jeho súper. Treba povedať, že Medvedev v posledných dvoch setoch výrazne horšie returnoval, než v prvých dvoch.
Reagovat
Ereinion
Tak třeba ve 4. setu měl Nadal jen 51% prvního servisu in. A stejně to stačilo, to jsem si říkal, že mimo servis hraje fakt neuvěřitelně
Reagovat
Rafaeoli25
Proč se na sf FO nepodívat, já ho viděl mnohokrát, rozhodlo hodně počasí, těžké podmínky hrály pro Novaka, navíc jestli byl Nadal byť jen trochu limitovaný tím chodidlem, tak se to prostě nedalo. Jak ale říkám, kdyby se bývalo hrálo odpoledne na slunci, bez vlhkosti, mohlo to dopadnout jinak.
Reagovat
Paixx
Mám to podobně, HL z prohraných GS zápasů mi nedělají úplně dobře, nejhorší je asi sledovat právě zápasy z Austrálie
Reagovat
Rafaeoli25
Vy jste tedy citlivky. Ke sportu i životu patří i porážky a je dobré se k nim vracet. Já to vnímám jinak, oceňuji i ty, kterým podlehl, předvedli famózní výkony a proto ho porazili. Také rád zkoumám momenty zápasů, které rozhodly, analyzuji. A k některým zápasům se rád vracím, třeba mezi Federerem a Roddickem v roce 2009, co dokázal Andy zahodit, když mohl vést 2:0, při svém skvělém servisu. Lidi, vnímejte to takhle, i porážky zanechávají silné vzpomínky, oslavujme tenis jako celek, ne vždy jen svého favorita proboha smile
Reagovat
RFanousek
tak to máme stejně. Rád se sem tam podívám i na velké zápasy které Roger prohrál. Když byl první lockdown tak jsem je dokonce sledoval celé, teda ty které jsem neviděl sám, protože jsem ještě nesledoval tenis.
Jediné, co prostě nesnesu je servírovací game Federera na 21. GS titul a Djokovicův prohoz. To nemusím vidět na obrazovce, to mám vypálené na sítnici.
Reagovat
Ondra979
to mi povidej, videl jsem to bohuzel a taky uz nechci..hlavne ten nabeh byl strasne naivni na to proti komu hral a bylo z toho videt, ze si Roger moc neveri..
Reagovat
Rafaeoli25
Jo to vás chápu, takhle ztratit zápas, to si člověk pamatuje do konce života bohužel. Hlavně, když dal předtím dvě esa a stačilo už jen jedno a byl konec. Jen ten poslední hřebík zatlouct a bylo hotovo. Sám si nepamatuji obdobný případ z finále grandslamu. Hlavně ale byl Federer lepší celý zápas, prohrál jen tři tiebreaky, i to ale šťastlivci Noldovi stačilo, neskutečný.
Reagovat
Ondra979
jo je to tak..je paradoxni, ze takovouto doslova sportovni tragedii ma na konte zrovna on, ktery dal tenisu tolik..to je smutne
Reagovat
RFanousek
Já si myslím, že kdyby to tehdy vyhrál, tak už by se teď ani nevracel.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Novak měl vůbec při wimbledonských titulech víc štěstí než bylo zdrávo. Vzpomeňte rok předtím v sf, Nadalovi vyklouzl že setbolu na 1:2 na sety, v pátém pak utekl z brejkbolu a nakonec to dotáhl. V roce 14 to byl pétiseťák a taky nakonec mocí mermo urval. Ve Wimblu mu je prostě osud nakloněn abnormálně.
Reagovat
FulnekUltras
přibližně na úrovni LOH 1984 - a tak budou vnímány i jeho výsledky. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt jo? Nevšiml jsem si, že by na letošním AO chyběla skoro polovina hráčů z nejlepší stovky, jako na tehdejší olympiádě chybělo sportovců z celého světa. Trapný komentář, sorry smile
Reagovat
FulnekUltras
Tak třeba taková Jarmila Kratochvílová nebo Ljudmila Andonovová to vidí celkem jinak. A to nepopírám, že Ulrike Meyfarth jsem vždy extrémně žral a druhý OH titul po 12 letech jí vyloženě přál... smile
Reagovat
turista
Souhlasím. OH 1980 v Moskvě byly poznamenány bojkotem ze strany USA stejně jako OH 1984 v LA bojkotem ze strany SSSR. Neprospělo to ničemu ta politika v tom sportu.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, jenže tehdy chyběly desítky, možná stovky špičkových sportovců, takže olympiáda opravdu tehdy ztratila hodnotu, v Austrálii ale chyběl jen jeden, to je dost podstatný rozdíl.
Reagovat
FulnekUltras
z pohledu každé jedné disciplíny - ať už takové či onaké - je to úplně stejné - když ti politicky vyřadí největšího konkurenta, vítězství má poloviční hodnotu - a to radši ani nechci vidět, co se bude v režii globalfanatics dít na RG
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak až teprve teď čtu celý článek a jen kroutím hlavou. Prý Nadal nepředváděl v průběhu turnaje nijak oslnivé výkony. Hm a kdo je tedy pak předváděl? Místo, aby autor vyzdvihl, co celý turnaj od něj viděl, i od dalších, tak napíše takový kec, bože smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, musíme si uvedomiť, že aj pán Jirásek a Zabloudil sú fanúšikmi člena Big3 a nie je to Nadal. To sa proste v tom hodnotení odráža. Nemám im to za zlé. Ak by som mal napísať článok o výhre Djokovica s Medvedevom na USO 21, boli by to zrejme dve vety.

Djokovič vyhral 21GS. Medvedev hral zle.
Reagovat
Ereinion
ale tak je to pravda...jediný solidní zápas byl asi s Khachanovem...s Mannarinem hrál dost špatně a skóre bylo jasný jen proto, že Francouz fyzicky odešel...pak zápas se Shapem dopadl jen díky tomu, že se Shapo vyházel v 5.setu...a zápas s Berrettinim byl takový průměr, který ale na Itala stačil
Reagovat
mahycek
Abych řekl pravdu Peddy, jsem mírně
opojený, dal jsem si litřík, ale
Ryzlink vlašský.smilesmile
Reagovat
JohnB
I když jsem nadalovým velkým fandou už mnoho let, pořád je pro mě GOAT Novak Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď sa pred neho už dostane, aspon jedenkrát v kariére, obaja už pomaly šediny a Rafa stále vpredu. Na čo Novak čaká, ked je lepší?
Reagovat
FulnekUltras
až skončí kovidfašismus
Reagovat
panzer.dragon
zrovna tady na ao čekal na jedno razítko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po RG 16, kedy sa Novak dotiahol na Nadala, ktorý dva roky nevyhral GS premiérovo na rozdiel dvoch GS bola hotová vec, že Novak sa stane rekordérom, čo do počtu GS. Vyhral 4GS za sebou, Nadal odpísaný, nebolo o čom.

Po W2021, kedy Novak vyrovnal Federera a Nadala, čo do počtu GS, hoci neskôr ako sa čakalo, bolo hotovou záležitosťou, že Novak sa stane rekordérom, čo do počtu GS. Nadal zranený, mimo, zdecimnovaný prehrou, navyše pred Novakom dva hardové GS.

A predsa. Lopta je guľatá. Všetko je možné a pokiaľ na svete existuje tenista Rafael Nadal, hrajúci, či nehrajúci, vždy je šanca, že všetko bude inak. Som vďačný za to, že z veľkej trojky som si kedysi vybral práve jeho.
Reagovat
soloo
tam kde cíti Novak krivdu tam sa jeho urputnosť a odhodlanie vyhrávať znásobuje o to viac to si bud istý
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. Na každý další GS nastúpi ako 35r a hardové GS sú už pre Nadala s Djokovicom ťažko dosiahnuteľné, myslím si.
Reagovat
soloo
vek na papieri a biologický vek je rozdiel, ludia nestarnú rovnako a Novak oproti konkurencii je na tom lepsie. Pokial budu take chyby v matrixe ako v AO tak Rafa este prida aj na harde, ak sa svet zase nezblazni tak podla mna Rafa uz dá max RG. Novak podla mna pride do modu terminator a posvieti si na vsetkych na Rafu na Medvedeva a next gen s velkym hladom
Reagovat
smazaný uživatel
Novak uhaluzil SF so Zverevom v NY a s Medvedevom hladko prehral. Ten si na neho, na rozdiel od Nadala aj evidentne verí.

Nepredpokladám, že by Nadal s Djokovicom vyhrávali GS v 37r, hoci samozrejme sú GS, kde je žreb extra priaznivý a môže sa to stať.

Chcem len povedať, že času nezostáva veľa a práve preto pokladám za kľúčové dva nasledujúce GS, ak by náhodou Rafa vyhral RG a Novak neuspel na W, bude Nadalová pozícia výhodná.
Reagovat
soloo
času je málo ale netreba to brat az tak v úvahu. kedže výkonnosť je na rovnakej urovni a neklesa ako sa predpokladalo. Ano Medvedev si veri na Novaka ale Novak uz ho bude mat prečítaneho viac a viac takze by mal byt nan lepsie pripraveny. Ja to tak vidim ze títo dvaja budu do 40tky sutažiť o prvenstvo to je asi 20GS. Nepohnevam sa ked vyhra Rafa 1-2 A Novak 15-16GS .Nie o 4 roky nebudu slabsi Novak a Rafa stale budu to tam biť
Reagovat
Ereinion
chtěl bych vidět ještě jeden zápas Djokovič - Nadal ve Wimbledonu...mám takovej pocit, že Nole je na trávě trochu přeceňovaný díky těsným výhrám z let 18,19 a Djokovič by pravděpodobně byl v situaci, že musí, zatímco Nadal jen může
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa asi mohol mať o jeden W. viac, ako v súčasnosti má, ale mohol mať aj o jeden menej.

W. je dnes GS, ktorý je k máni, kedže next gen ho komplet neznáša, takže favriti sú v podstate len Djokovic, Nadal, prípadne Federer.

Osobne by som si prial zápas Nadal Federer na USO, aspon formálny, nech sa uskutoční. Lebo to je škoda, že táto časť mozaiky absentuje. Rovnako absencia finále GS Nadal Murray je kuriozita.
Reagovat
Ereinion
Nadal - Federer na USO je naprosto reálný, pokud si Amíci pohlídají los smile a dají je max. do 2R/3R spolu...

Ten Wimbledon je fakt zvláštní případ, očekával bych, že letos už se Next Gen konečně probere a ukáže na trávě něco víc...koneckonců Djokovičovi taky trvalo několik let, než se naučil na trávě pořádně hrát
Reagovat
soloo
Nadal - Federer na USO je pasé, to sa malo stať niekde medzi 2006-2009 ked som sa tešil na nočný režim aby som ráno vstaval vysmiaty z svetoveho tenisu do školy na strednej
Reagovat
Amputace
O jeden méně - jako kdyby prohrál to finále W 2008?
Reagovat
smazaný uživatel
Hypoteticky to možné bolo, keďže piaty set je vždy tak trochu lotéria a môže prehrať aj lepší hráč.

Nadal bol samozrejme herne lepší a róvnako ako mohol prehrať, mohol vyhrať 3:0.

Každopádne si myslím, že jeden z ročníkov W07 a W18 mal ísť na jeho stranu, v oboch ročníkoch prehral všetky kľúčové TB.
Reagovat
Matti
dnes nam to už nevadi po včerejšku, smile smilesmile
Reagovat
mahycek
No, tak kvalitou tenisu bylo AO lepší
už 2009 i 2017. Několikrát jsem ty špíly viděl a shodli jsme se s ženou
doma. Nemluvím do větru, tady je
mnoho lidí nových, někteří ani nezažili
éro Borga, Mc Enroa, Connorse a i Ivana. Ale, zpět k otázce. Mnohokrát
jsem říkal, že to doma s manželkou
máme rozdělené. Ona Rafa já Roger a to
více, jak 15 let. Dříve jsme se museli dívat na Tv každý zvlášť, ale
posledních pět, šest let jsme se
smířili/sportovně a úspěch doma
máme u obou. Protože jsou RF a RN spolu
v pohodě a tak to má být. Tak tady
to máš Rafaeeoli. Přál bych Rogerovi
ten Wimbledon, nic víc, ale to je
také a skoro nemožné, ale viděli jste
dnes, co je možné. Takže pojďme
ještě jednou zafandit
Reagovat
paddy
jaktože si střízlivý?
měl si přece vypít litr tvrdého
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile A Novakovi samozřejmě taky.
Reagovat
Rafaeoli25
Přemýšlím také, kdy jsem vlastně začal Rafovi fandit. Bylo to v Austrálii 2005, když jsem ho viděl ve skvělém mači s Hewittem. Bylo z toho pět setů a já si jen říkal, co je to za kluka, co takhle trápí Lleytona u něj doma smile
Reagovat
Rafaeoli25
A teď dám na výběr všechny epic za posledních 13 let smile

1) Nadal vs Federer 09
2) Djokovic vs Nadal 12
3) Federer vs Nadal 17
4) Federer vs Čilič 18
5) Djokovic vs Thiem 20
6) Nadal vs Medvedev 22
Reagovat
Paixx
Federer vs Djokovic 19

A třeba takový US 11 Nadal vs Djokovic finále mi přijde dost podceňovaný, asi tím, že to nebylo na 5 setů, ale v tom zápase se hrál podle mě nejbrutálnější tenis, co jsem kdy viděl, hlavně teda 3. set, to byly výměny jako prase
Reagovat
Amputace
Úplný souhlas. Také jsem nikdy nic podobného neviděl. Hlavně to byl extrémně vyrovnaný zápas, a i když tomu výsledek úplně neodpovídá, bojovalo se úplně do krve o každý míč, desítky gemů šlo přes shody.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslel jsem epic v rámci AO smile
Reagovat
Paixx
Ajo, no uz jsem dnešní výhru trochu slavil takže omluvitelný, nevadísmile
Reagovat
smazaný uživatel
Moje obľúbené zápasy sú AO09, dodnes kvalitou neprekonateľné z úrovne prvých 4 setov. Ten piaty ho zráža, za W08, ktoré sa objavuje najčastejšie na prvom mieste ako best match ever.

AO12, USO11 boli finále, ktoré by Nadal vyhral proti komukoľvek, ak by na druhej strane nestál Djokovič, alebo by mal pevnejšie nervy počas big pointov.
Reagovat
Rafaeoli25
Já psal jen o AO, nebavím se tu o všech smile
Reagovat
dappe
Australian Open 2009 byl podle mě nejkvalitnější zápas. Dále Federer - Safin 2005 a Djokovič - Nadal 2012. Ty zápasy z poslední doby mi přijdou spíše napínavé než opravdu kvalitní.
Reagovat
Rafaeoli25
Aspoň někdo pochopil smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak psal jen o finále a o posledních 13 letech, ale máš pravdu, zařazuji tedy i sf Safin vs Federer 05 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, AO 09 bol zápas s Nadalovým najlepším pohybom, a posledný z prvej časti Nadalovej kariéry, kedy sa hýbal ako sa hýbal. Neskutočné veci tam dobiehal, to bol iný vesmír. Federer tiež výborný, piaty set sa vyhádzal, nezvládol psychicky.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže zase tehdy neměl takový servis (když beru poslední tři sety)
Reagovat
dappe
Jo, Federer se na tom turnaji vrátil do maximální formy, řekl bych, že úplně naposledy v kariéře (Od RG 2009 už tomu pár procent chybělo). Tam byl hodně blízko výkonnosti z AO 2007, kterou považuji za jeho úplný strop.

Pátý set nedal psychicky, ale moc bych mu to nevyčítal. Vzhledem k roku 2008 a absolutně neuvěřitelné obraně Nadala, se tak bohužel stalo. Každopádně ten zápas byl trochu jiný sport. Za mě je to úplně jiná kategorie než ty ostatní zápasy, co se tady zmiňují.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, AO 09 bol aj v mojich očiach kvalitatívne najlepšie finále, ten zápas dvíhal zo sedadiel, neskutočné výmeny, ktoré mám stále pred očami.

To bol Nadal, ktorý si ma získal, v nasledujúcich rokoch to bolo o lojalite v prvom rade a jeho tenis som mal stále najradšej, ale tých WOW efektov pri obrane už bolo stále menej.
Reagovat
Skeec
AO 09 byl tenis jako z počítače, tomu pohybu z tohoto turnaje se Nadal už nikdy nepřiblížil a to měl za sebou neméně kvalitní sf s Verdascem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano to bylo epicke, Safin vyhral nejen GS a porazil Fedexe, ale take Hewitta, ktery tam porazil Nadala, ale take tam porazil Djokovice 6:0-6:2-6:1 :)

V turnaji tehdy Mardy Fish, Andre Agassi, Andy Roddick, Tommy Haas, Gael Monfils, Johansson, Ferrero, Coria, Nalbandian, Blake, Kohli, Grosjean, Llodra, Melzer, Chela, Lopez, ktery se dostal koukam do tretiho kola... Robredo, Marcos, podareny turnaj Hrbateho, hral Verdasco, Ljubicic, Stepanek, Beck...

No byl to slusne nabity rok.
Reagovat
Vlk-v-trave
A jinak se divim, ze jste zapomneli na Verdasco x Nadal 09.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyběl Novak to je celé.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
RFanousek
Sice to nebylo v posledních kolech, ale Djokovic Wawrinka 2013 bylo neskutečný.
A taky nechápu jak může fanda Nadala nezmínit zápas s Verdascem 2009
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Verdasco bol parádny. Pamätám si, ako som kvôli tomu zápasu nešiel na skúšku na Vysokej škole a potom som naháňal termín. Kedže na tú skúšku som bol reálny prihlásený :)

Ale to sú úplne iné emocie v zápasoch, kedy je Nadal superfavorit a zápas sa komplikuje, ako vo finále.
Reagovat
RFanousek
třeba Federer Cilic byl oproti tomu hrozný zápas, tam Roger to finále uhrál na zkušenosti ale dobře nehrál ani jeden
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Cilic bola úplna Katastrofa.

Roger mal ale 36.5r, to je proste už fáza kariéry, kedy reálne potrebuješ mať šťastie na okolnosti. Rozhodne mimo svoj obľúbený GS.

Vlastne dnes vyhral Nadal GS vo veku, ako mal Roger na AO17, a rovnako ho sprevádzali aj podobné skutočnosti, najmä v podobe comebacku po absencii a nečakanej výhry.
Reagovat
RFanousek
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
1) Nadal vs Federer 09 (v tom roce Nando x Nadal lepsi match.)
2) Djokovic vs Nadal 12 (spis delka zapasu...asi zajimava...)
3) Federer vs Nadal 17 (celkem nuda...)
4) Federer vs Čilič 18 (hruza)
5) Djokovic vs Thiem 20 (nuda)
6) Nadal vs Medvedev 22 (komedie:)

Ze tam nemas Wawrinka x Djokovic 13 a 14, to jsem v soku... nejen dle mne, ale mnohych asi to nejlepsi co AO nabidlo na plexi... to se podle mne neda snad ani uz prekonat. Nejen kvalitou, ale vyraznym stretnutim dvou odlisnych stylu na takovy zpusob, ze bude tezke neco takoveho opakovat....

Jinak AO14 je podle mne asi nejlepsim GS Berdycha, dost sokl stylem, ktery hral a predvadel...a ikdyz to bylo jen 4.sety tak s Wawrinkou to bylo epicke... to bylo o par micich...ale uznavam, ze na duely Wawrinka Djokovic to bylo jeste malo.
Reagovat
Paixx
Líbí se mi, jak poslední roky všichni píšou, že jakmile chytne Rafa na hardu někoho z top 10 nebo i top 20, tak dostane nařezáno, zejména po loňském zápase se Sockem někde ve Washingtonu. Letos porazí na AO nasazenou 7 a 2 včetně aktuálně nejlepšího hardaře a titul stejně prý nemá takovou váhusmile
Reagovat
Rafaeoli25
Přemýšlím, kdy naposledy Nadal vůbec otočil z 0:2. Vzpomínám, že ve Wimblu dvakrát, s Kendrickem a Youzhnym.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamätám. Ale taká legenda by aspoň jedno také GS finále mať mala, takže povinnosť splnena. Historia je kompletná.
Reagovat
Rafaeoli25
No ono se to obecně nestává často ve velkých zápasech, teď si nevzpomenu ani na to, kdy se to ve finále kromě něj někomu povedlo. Novakovi v sf USO proti Rogerovi, ale ve finále fakt nevím, komu dalšímu.
Reagovat
RFanousek
loni ve finále RG jistému Novaku Djokovicovi
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi vs. Medvedev, taký Ukrajinec.

A tuším aj Coria vyhrával s Gaudiom 2:0 rok pred nástupom Nadala.

Potom prišla veľká trojka a tá bola príliš skúsená na to, aby také vedenie pustila, navyše keď väčšinou hrali finále medzi sebou.
Reagovat
Rafaeoli25
Také se těším letos na něj. Kéžby se letos konečně uskutečnil v plném obsazení s celou velkou trojkou. Nezbývá než doufat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Teď anketa - které z Nadalových australských epic finále považujete za nejlepší, klidně napište i celé pořadí smile

1) vs Federer 09
2) vs Djokovic 12
3) vs Federer 17
4) vs Medvedev 22
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitativne 09 urcite, 2012 je finale, z ktoreho vykon by stacil na akekolvek ine finále.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když se dnes člověk opájí úspěchem a je šťastný, měl by s pokorou vzpomenout i na doby, kdy bylo zle a smutno. Na AO 16, kdy to po porážce s Verdascem v prvním kole bylo bledé nebo na AO 15, kde dostal nařezáno od Berdycha i kanárem. Takže nezapomínejme i na časy špatné a važme si těch dobrých smilesmilesmile
Reagovat
annah
Máte to vy Rafafans štěstí: prožívate dobre časy a máte i nadějné vyhlídky. To my Fedfans myslim uz žádné vyhlidky nemáme. Můžeme na dobre časy jen vzpomínat. Ale stály za to :-)
Reagovat
Paixx
Taky jsem si říkal, že FEDfans to teď asi mají těžký... Soucítíme s Váma, tedy aspoň já. Roger chybí to je jasný
Reagovat
Ondra979
je to na houby..kdovi jestli jeste bude hrat a na velky titul uz to i kdyby hral tezko bude..a posledni finale dopadlo opravdu dost blbe a to se zapomenout taky uplne neda..
Reagovat
smazaný uživatel
To áno. Djokovic má 20GS, ale v podstate mal mať len 18 a Nadal s Federerom po 21, prípadne 22, záleží, kto by vyhral vzájomné USO 2011.
Reagovat
Ondra979
nj tak to melo byt..a vubec bych se pak nezlobil, kdyby to USO vyhral Rafa..tohle se stat nemelo a jeto obrovska skoda nepromenit double MP na servisu to je fail a jeste opakovane..
Reagovat
Rafaeoli25
Moc přeju Rogerovi další finále Wimbledonu.
Reagovat
Rafaeoli25
A i titul, aby bylo jasno smile
Reagovat
annah
Je to od tebe hezké, ale myslím že už nevyhraje nic. :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Musí být zdravý a mít dobrý los, pak není nemožné nic smile
Reagovat
annah
Je příliš starý na návrat. Myslím, že Odcházení je už u konce. Zbývá jen toto, protože Roger je navzdory statistikám stejně nejúžasnější osobnost: :-)
https://twitter.com/camerlengo73_2/status/1472278026037694469
Reagovat
peRFect
Jenže to je až příliš složitý filtr na to, že má jeden, maximálně dva pokusy.
Reagovat
Rafaeoli25
Přišlo v sezóně 2016. Ve zmaru zranění a trvalého poklesu formy se jeho situace zdála být bezvýchodná a vypadalo to na neodvratný retirement. Ani já ho nechtěl vidět vyhrávat jen dvěstěpadesátky a občas někde zazářit a zase zhasnout. Volba Moyi byla spásným rozhodnutím, které ho když ne přímo jako hráče zachránilo, tak zkvalitnilo jeho hru natolik, že mohl získat dalších, zatím 7 GS titulů. Hlavně na podání je Moyův přínos neskutečný, udělal z něj Nadalovu skutečnou zbraň, díky níž vyhrává snadněji a může díky němu vytvářet tlak daleko větší než před rokem 2017. I backhand zlepšil a to všechno se jako celek projevilo a projevuje dodnes, zvlášť když svou hru a servis dál a dál piluje a posunuje. Takže Carlos Moya - zachránce Nadala, má velký, lví podíl na tom, jakého inovovaného Rafu dnes vidíme. Díky Carlosi smile
Reagovat
smazaný uživatel
Moya je prvym skutocnym trenerom.

Som zvedavy kolko GS by mal Djokovic s Federerom, keby ich trenuje ich stryko :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jedna zajímavost - Nadal se dnešním titulem dostal, co se neantukových GS trofejí týče, před Agassiho, má jich teď 8, André 7. A to byl Agassi a dodnes i je brán za velkého hardového fenoména. To jen dokazuje, jak cenná Nadalova čísla mimo antuku jsou. Samozřejmě by to ale ještě chtělo alespoň jedno USO přidat, aby svou pozici ještě více posílil v tomto bodě. Rád bych mu věřil i na trávě, roky 18 a 19 ukázaly, že i na ní je znovu schopen velkých věcí, nechám se překvapit, co tam předvede, někdy je lepší nemít žádná velká očekávání a pak být v šoku, jako teď v Austrálii smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcelo by to pridat vobec nic. Nadal ma dvojity karierny GS a tym je povedane vsetko preboha. Ked bol Djokovic pred RG 2021 vo veku 34r, s 9 GS mimo AO povazovany za najkomplexnejsieho hraca ever, dnes ma Nadal 8, a má vybavené.

Budem rad za este nejake to RG, 23 je moje oblubene cislo a citim, ze Rafa to vie :)
Reagovat
Rafaeoli25
Teď ještě predikce, co se Nadalovy kariéry týče. Už teď je tahle sezóna úspěšná, i kdyby už vůbec nic nevyhrál, takže retirement není na pořadu dne ani náhodou. Po tom, co se mu nyní povedlo a že dokázal sám sobě, že to stále jde a nic ho nelimituje, tak je jistě v jeho představách to, že by chtěl určitě absolvovat nejen příští sezonu, ale i rok 2024 s dokonce dvěma vrcholy na Roland Garros. Myslím tedy, že minimálně do léta 24 se nemusíme obávat, že by chtěl končit. Pak už samozřejmě těžko říct, další a poslední metou by bylo protáhnout si kariéru ještě o dva roky a rozloučit se na v čerstvých 40-ti na Roland Garros 2026. Ale to je teď opravdu strašně daleko, každopádně cíl léto 2024 jest myslím velmi jasný, ač to hlasitě zatím nikde moc říkat nebude smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa zapíše dve sezóny bez GS finále, je čas odísť. A práve preto je fajn, že sezóna 2022 je tá, ktorá sa nebude rátať.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak, je jasné, že bude hrát min.do podzimu 2024. A to je pro nás skvělá zpráva. Pak se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som nikdy nepochyboval o tom, že OH2024 na kurtoch RG si nenechá ujsť, ak sa nestane niečo extra nepredvídateľné. Bude niesť španielsku vlajku, po OH si ešte môže strihnuť USO 2024 a dovidenia.
Reagovat
turista
Aby taky stihl nějakého toho potomka. Poháry nejsou všecko. Federer a Djokovič děti mají. I když pro Nadala asi ty trofeje jsou opravdu všechno. I v muzeu v Manacoru je má vyrovnané všechny ve vitrínách.
Reagovat
Rafaeoli25
Na děti má čas ještě klidně pět let, kde je psáno, že je musíš mít před čtyřicítkou? smile
Reagovat
peRFect
Nikde, ale jít svému potomkovi do tanečních v seniorském věku nechceš.
Reagovat
turista
Nemusíš je mír před čtyřicítkou. Dvě děti jsme měli když mi bylo 40 a 42 let. Ale bylo to vlivem mnoha okolností. Rozhodně ne kvůli tomu, že bych to kvůli kariéře cíleně odkládal.
Reagovat
Rafaeoli25
Dále, po letošním AO platí, že od FO 2004 se zatím stále jen dvakrát stalo, že vs finále GS nebyl ani jeden z hráčů bývalé Big4, stále svítí jen USO14 Čilič vs Nisikori a USO20 Thiem vs Zverev. Neskutečná dominance pokračuje tedy i v tomto ohledu, jen je obrovská škoda, že mušketýr Andy už je zřejmě definitivně raněn (myšleno obrazně) a že už se do boje o vavříny nikdy bohužel nezapojí. Rogerovi bych to moc přál, snad se stihne dát dohromady už před Wimbledonem a předvede na něm a později i na hardu ještě mnoho skvělých zápasů, ale hlavně, že ho to bude bavit a naplňovat, tak jako Nadala a že nám všem opravdovým fanouškům tenisu znovu přinese ještě mnoho radosti. To je to nejdůležitější, tomu se trofeje nemohou vyrovnat. Nejkrásnější je vidět tyhle legendy hrát, užívám si každého zápasu, v němž jsou účastni a moc si přeju, aby to ještě pár sezón vydrželo. Takže Rafo vydrž healthy, Rogere ty se vrať, chybíš a Novaku ty pochopitelně taky. Good luck všem smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně s tym HIV spajkprotejnem v těle bych řekl... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile pořád na to zapomínají.
Reagovat
FulnekUltras
všichni to vědí, ale kovidhysterie už snad naštěstí ve většině světa pomalu končí... věřme, že alespoň ve Wimblu budou už podmínky adekvátní realitě, nikoliv zbožným přáním šílených konstruktérů "nového světového řádu"

smilesmilesmile
Reagovat
Maarek
Nevím, proč by tenhle grandslam neměl mít plnou hodnotu? Protože tam nebyl Djokovic, který nedodržel podmínky pro vstup do země? Na to se historie ptát nebude. Prostě grandslam jako grandslam
Reagovat
FulnekUltras
slepě dodržovat fašistické píčoviny je sám ryzí fašismus smile
Reagovat
Ereinion
jako připomínat se to bude...Djokovič podmínky dodržel, dostal výjimku i víza, ale byl následně vykopnut politiky, kteří si museli vymyslet nový důvod pro deportaci...nebýt toho Djokovičova instagramovýho příspěvku před odletem do Austrálie, tak by asi AO normálně hrál a Rafa by 21 nejspíš neměl...
Reagovat
FulnekUltras
možná, že i měl - ale bylo by to pak opravdu zasloužené a respektuhodné smile

takhle se dá jen čekat, co si vymyslí makronovští kovidpošuci na RG
Reagovat
turista
Myslím, že Novaka by tady Nadal neporazil. Medvěd paradoxně ve finále možná ano. Na něj si věří. Na Nadala ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Méďa ne. Tentokrát ne.
Reagovat
Skeec
Jak je dodržel? Myslíš tím že lhal a falšoval testy? smile
Reagovat
FulnekUltras
mnohem méně nežli globálně lžou a falšují kovidfašisti smilesmilesmile

každá akce logicky vyvolává adekvátní reakci v opačném směru - říkal to už jakýsi Newton, a platí to beze zbytku dodnes
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Když už byla řeč o Acapulcu, tak přiznávám, že bych si přál (ač bych mu raději naordinoval odpočinek a dlouhý), aby vyhrál tři hardové turnaje v řadě, bylo by to something special. Připomnělo by to rok 2013, je pravda, že porovnatelné by to nebylo, tehdy to bylo USO plus dvě těžká Masters. I tak by to bylo moc pěkný, kdybych chtěl být jízlivý, řekl bych, že to není vůbec špatný na losera, který na betonu prý nic moc neumí smile

Teď i konkrétně. Po USO 19 jsem neustále slýchával, jak to s ním mimo antuku jde z kopce a že na hardu už ho porazí málem každý druhý, kdo jde na okruhu kolem. Tak se tedy na ty statistiky po vítězném US Open 2019 podívejme..od té doby do dnešního dne (včetně vítězného finále) odehrál na tvrdém povrchu 52 zápasů s bilancí 43:9. To znamená úspěšnost 82.7%. To je úspěšnost vpravdě famózní na to, že jde o jeho slabší povrch a i vzhledem k jeho věku 33 až skoro 36 let. Podotýkám pro porovnání, že jeho celokariérní zápasová bilance na všech površích je 83.2%, to znamená, že jeho úspěšnost na hardu za posledního dva a půl roku je jen o malinko nižší než za celou kariéru napříč všemi povrchy. Vyhrát na betonu 43 z 52 zápasů v tak pokročilém věku je prostě skvělá záležitost, když víme, že nejde o jeho povrch č.1smile
Reagovat
RFanousek
nechápu jak teď můžeš myslet na nějaký Acapulco. Když Roger vyhrál AO 17 tak jsem byl v takovém stavu že bych bral i konec kariéry. smile
Vše ostatní bylo bonus.
Reagovat
peggy
Prostě RAFA jednickasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Fenoménsmile

Užijte si oslavy, nadalovci.
Reagovat
smazaný uživatel
smile užíváme a smutníme pro Novaka. Chyběl tu. Škoda.
Reagovat
vladka
smilesmile Prostě byl skvělej, ať to tady rozpatlává kdo chce.smile
Reagovat
vojta91
Děkuji, užívám. Hlavně to když jsem odpocitaval od sedmi počet výher k potvrzení GOAT a dostával od místních antivaxeru a svycaru čočku smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
"Gratulácia Rafovi Nadalovi k 21. grandslamovej trofeji. Je to výnimočný počin, opäť raz slávil úspech Rafov pôsobivý bojový duch," uviedol Srb.

smile

Ja budem radšej mlčať, lebo mlčať je zlato. Vsadil som na Nadala a veľmi ma mrzí že som vyhral. smile

Tak sa tu majte dobre. smile
Reagovat
No-le
Jestli se Novakovi nevydaří návrat - protože tohle už návrat bude - je o Koze rozhodnuto. RG bude patřit znovu Rafovi.
Reagovat
soloo
len aby to Novaka nevyburcovalo este viac po tituloch!
Reagovat
turista
Novak se honí 17 let po kurtech s cílem být světovou jedničkou. A když vyrovnal H2H s Nadalem v listopadu 2015 tak doslova řekl: "Za tímhle jsem se honil 11 let abych toho dosáhl." Navíc nemá v povaze věci vzdávat. Takže se nebojím toho, že by si nechal Nadala nějak zásadně uniknout z dosahu.
Reagovat
panzer.dragon
v tuhle chvíli teda je goat rafa? asi jo..
Reagovat
soloo
Mám nejaky pocit že Rafa si po 2-0 pichnul nejake tie steroidy smile ale inak gratulacia
Reagovat
turista
Ty spíš použil v době své zdravotní dovolené.
Reagovat
Frantz
Pukni zlostí, ty jugoslávská nulo smile
Reagovat
panzer.dragon
pokud je to standardní součást léčby jakože posvěcená doktorama tak je to ok ne? to asi neni zneužívání, jen urychlení regenerace atd
Reagovat
Ondra979
a ke GOAT race - bude to mezi Nadalem a DJokovicem, Federer uz do tohoto souboje nezasahne, posledni sanci mel pred 2 a pul lety ve Wimbledonu, ale promarnil ji, coz je obrovska skoda ale stalo se..on tech sanci mel ale vic a mel mit minimalne 22 GS, klidne 23 ale neda se svitit, nevyuzil je a tak zustane na svych 20, coz je samozrejme i tak velmi slusne, ale potencial mel jednoznacne vetsi a tezko se mi veri tomu, ze tolik sanci promarnil..je to bohuzel tak, dnesni den ale patri RAfanovi..uvidime co se bude dit dale
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
steve79
To je pravda. Porazka s Djokovicem v roce 2019, Del Potro 2009 US Open.
Reagovat
Ondra979
jj, a jeste pridej - uz AO 05 mohl vyhrat, stacilo promenit MP v epicke bitve proti Safinovi a ve finale s Hewittem by nemel problem...a pak je tu nekolik tesnych proher, at uz W08 - tady herne na RAfu urcite mel, ale nedal to psychicky, podobne pak AO09, skvela bitva, kde ale prece jen v poslednim setu prohral jasne, takze tento zapas bych tam asi nepoocital, W08 ale ano, ten mohl taky vyhrat. a pak porazky s Djokem samozrejme - W14, USO15 a W19 - bylo v jeho silach vyhrat urcite dva z techto zapasu, ale psychika ho nepustila..USO 15 byl sileny zapas, kde nevyuzil mraky BPs..kdo to videl tak vi..no a USO09 to je dalsi jasny fail..to mel vyhrat bez debat..no a vysledek mame tedy jen "20"..co dodat, rozhodne nenaplno vyuzity potencial na to, jaky mu byl nadelen talent..
Reagovat
steve79
wimbledon a AO 2009 to byly porazkx s Rafou. Tam byl problem v tom, ze se mu dostal do hlavy. Prohral s nim predtim 4x na french Open.
Reagovat
Ondra979
ano to dostal, ale podle me to bylo naprosto zbytecne, hlavne co se tyka WImbledonu, tam na nej herne urcite mel, ale neveril si po vyprasku na FO, coz bylo zbytecne, protoze na FO si Rafa jel svou ligu...stacilo si to v hlave srovnat ale nestalo se
Reagovat
steve79
Podle me mel udelat zmenit velikost rakety minimalne o dva roky drive. Rafa Rogera prehraval neuveritelne pres backhand.
Reagovat
Ondra979
jasne, to urcite mel..mel s nim problem v podstate od zacatku, co se nim utkaval, takze to mel udelat urcite driv, nebylo na co cekat a je divne ,ze mu to nekdo z jeho tymu neporadil driv..stacilo si zanalyzovat nekolik jeho zapasu s Rafou a muselo to byt jasne, ze pres BH ho proste umlati, na antuce spolehlive a na hardu dost casto
Reagovat
steve79
Zmenou rakety sel jeho backhand o 100% nahoru a taky zlepsil return. On drive hraval s 90? Ted ma myslim 98 a Rafa snad 102
Reagovat
Ondra979
myslim ze jo, ale ty rozmery si nepamatuju presne..faktem je, ze BH to vyrazne zlepsilo a melo to prijit urcite drive..
Reagovat
Ondra979
navic se sirsi hlavou hral naplno od sezony 2014, experimenty v 13 kdy nebyl fit bych tam nepocital, ale plne ovoce to prineslo az v sezone 2017, to je taky zajimave..chtelo to urcite driv klidne od sezony 2011..to je fakt skoda
Reagovat
Amputace
Tak ve W 08 měl v první řadě štěstí, že ten zápas neprohrál ve třech setech. Naopak kdyby ten zápas vyhrál, dalo by se mluvit spíše o obrovské smůle Nadala, protože většinu zápasu měl přece jen o cosi navrch. Nejvíce mě mrzí, že nevyužil MB v semi US 11 a nedošlo tak k zápasu Nadal - Federer na US Open, který v repertoáru rivality big3 dost chybí.
Reagovat
Ondra979
no ja zase muzu rict, ze RAfa mel trochu stesti, ze neprohral ve ctyrech, Fed tam ztratil zbytecne vedeni 4:1..tento zapas je jeden z tech, ktere vyhrat mel a bylo to v jeho silach a tim vubec nesnizuju Rafuv vykon..za to si muze sam, stejne jako za proklete SF USO 11 a W 19 a par dalsich a neuskutecneneho zapasu na USo je obrovska skoda, to souhlasim
Reagovat
Amputace
No říct to můžeš, ale je to pěkná blbost. Federer vedl 4:1 v druhém setu s jedním breakem, wow, že měl ale Nadal MB v TB čtvrtého, kdy nabíhal na síť a mohl to zabít, ale Federera od prohry 3:1 zachránil geniální prohoz, už nezmíníš. Jako jak jsi došel ke konstruktu, že měl Nadal štěstí, že neprohrál 3:1, to mi vážně hlava nebere. A také úplně opomíjíš, že Federerovi obrovsky pomáhalo to neustálé přerušování kvůli dešti. Prostě by to byl pech jako kráva, kdyby tohle Rafa nedotáhl. Celý zápas byl o krok vepřed - kromě jednoho breaku v druhém setu, který vytahuješ, jako by Federer podával na vítězství.
Reagovat
Ondra979
no tak odvratil MB..ano mohl prohrat 3:1, ale herne horsi urcite nebyl, bylo to proto, ze si na nej proste po porazkach na antuce tolik neveril..a ty prestavky to je dost diskutabilni komu nakonec pomohly..kdyby byla zatahovaci strecha, tak nejspis vyhral Federer protoze se dohravalo za uz horsi viditelnosti a to je fakt
Reagovat
Amputace
To si teda nemyslím. To neustálé přerušování Nadalovi ubližovalo daleko víc, než by mu ublížila střecha. Dobře o tom ostatně mluví Toni v dokumentu o tom finále, kde říká, že když přišlo přerušení za stavu 2:2 na začátku pátého setu, už nevěřil, že by to Nadal mohl vyhrát; že jeho psychika tím přerušováním a tím, jak postupně ztrácel vedení v jasném zápase, musí být totálně zlomená. Jenže Nadal byl v té době hlavou úplně jinde než ostatní - i než dnešní Djokovič - a ustál to. V dnešních dnech už by podobný zápas pravděpodobně prohrál.
Reagovat
Ondra979
tak tady se urcite neshodneme - Fed po odvraceni MP byl ten, kdo potreboval hrat, to prece dava smysl a podle me mu trochu vice uskodilo, ze se dohravalo za sera..ale dopadlo to jak dopadlo, byt tam strecha, tak podle me vyhral ale to uz nezmenime
Reagovat
Amputace
No jenže ono se poprvé přerušilo před koncovkou třetího setu, kdy byl v největším laufu Nadal, který vedl 2:0. A pak právě až v pátém, co Federer srovnal - vyhrál dva TB, jeden velice šťastně, a mohl se srovnat a připravit na rozhodující set. Naopak Nadalovi jelo celou dobu v hlavě, že ztratil vedení 2:0. Federer rozhodně v žádném laufu nebyl, srovnal na 2:2, ani nevěděl jak. Byl už psychicky krůček od porážky. Rozhodně nebyl tím, kdo potřeboval hrát, protože on Nadala nijak nedrtil.
Reagovat
Ondra979
v patem potreboval hrat vic Fed, po srovnani na 2:2, byt trochu se stestim to je prece uplne jasne, ..to neokecas..ale jak rikam uz je to jedno
Reagovat
Amputace
Nic neokecávám. Já jsem ten zápas viděl, několikrát, vím, o čem mluvím. Ty to bereš pouze výsledkově. Federer srovnal na 2:2, byl v laufu, potřeboval hrát, tak to ale vůbec nebylo, potřeboval hrát Nadal, který prohrál 2 TB a nevyužil MB. Navíc poprvé se přerušilo, když 2:0 vedl a vzápětí začal o vedení přicházet.
Reagovat
Amputace
A ty řeči o hlavě a jak se tím omlouvají nějaké porážky, nemám rád. Tenis je z třetiny o hlavě - dobrá psychika je zkrátka nepostradatelnou součástí výbavy, které se říká dobrý tenista. Pokud údajně nejlepší tenista historie, které v té době všemu vládl, měl na kontě 7 nebo kolik GS, byl už 3 roky světová jednička, se sesypal kvůli 22ti letému klukovi, který ho před tím párkrát porazil, navíc ve svém slavném Wimbledonu, tak se nemáme příliš o čem bavit. Nadal kvůli hlavě prohrál x zápasů s Djokovičem a také to dnes nikoho nezajímá.
Reagovat
Ondra979
no to nemas tak docela pravdu, prave v techto tesnych a epickych zapasech byva hlava rozhodujici faktor a Fed na to tady dojel, stejne jako pak s Djokovicem..nerikam to rad, ale bohuzel je to tak, je to jeho nejvetsi slabina v porovnani s ostatnimi z BIG3, s Rafou to zmenil az v 2017, s DJokem uz to nezmeni..
Reagovat
Amputace
Však ano - nicméně jeho problém, jeho chyba, jeho deficit. Měl na tom v průběhu kariéry pracovat stejně jako na fyzičce nebo na technice. A W08 určitě není z těch zápasů, které ON by si prohrál v hlavě, to vážně ne. Kromě toho breaku v druhém setu neměl v tom zápase NIKDY navrch, nikdy nevedl, oba sety vyhrál v TB, ten čtvrtý dokonce z MB. V hlavě si to málem prohrál Nadal, ale naštěstí to v koncovce ustál.
Reagovat
Ondra979
urcite to byl faktor, kdyby si byl vic veril, tak resil nektere situace lepe, dotahl by vedeni 4:1 nebo by mel urcite lepsi BP conversion - 1/13 je dost tristni oproti Nadalovym 4/13, je to urcite jeho problem ale jednoznacne to byl dulezity faktor v tomto zapase a tahlo se to s nim docela dlouho az do cca 2015..
Reagovat
Amputace
Omg, to jsou hrozné řeči, tohleto. Kdyby si Nadal věřil ještě víc, než si věřil, kdyby už měl za sebou ve Wimbledonu pět triumfů a byl o čtyři roky starší, tak Federera roznese ve třech setech a nepovolí mu ani ten break v druhém.
Reagovat
Ondra979
ne to je realita..tady jednoznacne nemas pravdu. Rafa dosahl ve wimbledonu hezkych uspechu a mohl mit asi o jeden titul vice z roku 18, ale vic urcite ne, to si nalhavas a ten z roku 08 ma i diky FEdovu nizkemu sebevedomi a absenci strechy..ale ma ho to je samozrejme fakt
Reagovat
Amputace
:D Jasný, frajer vedl 2:0 na sety, pak se přerušil zápas, pak prohrál dva TB, přičemž v tom druhém vedl 5:2 a měl MB, ale vyhrál vlastně díky tomu, že ten druhej si to prohrál sám. Make sence.
Reagovat
Ondra979
jo samozrejme ze dava..do jiste miry urcite, to proste FEd nemel pustit kdyz utekl z temer prohraneho zapasu a kdyby si byl vice veril, tak vyhral, nepromenil mraky BP jak se mu to obcas stavalo at uz s Nadalem nebo s DJokem a preruseni v patem mu nemohlo nijak prospet..
Reagovat
Amputace
Hej ty to prostě bereš - těsnej zápas, Federer ho mohl vyhrát, ale nevyhrál, protože špatná psychika. Tak jmenuj nějaký moment v pátém setu, kdy to Roger vyloženě posral - jako Nadal ten náběh na síť ve čtvrtém, nebo náběh na síť v závěru pátého s Djokovičem ve Wimbu na BB, kdy mu to nahrál na raketu, místo aby hrál cross, nebo ten netrefený jednoduchý prohoz za stavu 4:2 30:15 ve finále AO 12, nebo ten zajebaný volej v TB loňského RG... Nic takového Federer v pátém setu neměl, naopak měl štěstí, že v tom setu vůbec je. BB v pátém měl naopak pořád Nadal a nevyužíval je, byl blíž a blíž, ale ne a ne to dotáhnout, ke konci se bojovalo o Federerovy gemy, ne o Nadalovy. Máš to celé úplně popletené, podívej se na to znovu.
Reagovat
Ondra979
je pravda, ze Nadal mel v patem mirne navrch, to nepopiram uz si to uplne nepamatuju, ale pri bilanci Feda na BB 1/13 nemuzes tvrdit, ze ten zapas nemohl dopadnout opacne..to je presne ten zapas, ktery tak dopadnout mohl podobne jako AO12 nebo i AO17 a dalsi tesne zapasy a ze v tom hrala roli i horsi psychika FEda to je fakt..neomlouva ho to, ale mel uz Nadala v hlave..
Reagovat
Amputace
Mírně navrch... Bylo to úplně na spadnutí, aby ho Nadal už brejknul. Tuším třikrát pak už v tom konci odvracel Federer na svém podání stav 0:30, naopak u Nadalových servisů se vesměs nechodilo ani do shody. Polovina těch tvých slavných Federerových BB byla ve třetím setu, který Nadal stejně prohrál. Neřeknu, kdyby Federer co druhý gem měl BB, ale tak to vůbec nebylo. Nevybavuji si ostatně ani žádné situace, kdy by v klíčové chvíli něco vyloženě zadrbal. Nadal vedl v TB čtvrtého setu 5:2, měl dvě podání, nejprve udělal dvojchybu, pak udělal UE, aby to korunoval neproměněným MB. Tak co to meleš? Nadal měl ukončit ten zápas mnohem dřív a Federer měl obrovské štěstí, že se tak nestalo a ostudná porážka od největšího rivala na nejoblíbenějším turnaji se tak nakonec proměnila v jednu z památných bitev, ze které mohl odejít s hlavou vztyčenou.
Reagovat
Amputace
Jo a ještě jsem chtěl doplnit, že většinu pátého setu už drželo Rogera především podání. Ve výměnách na Rafu dost ztrácel. Bylo by to velmi velmi smolné, kdyby to tenkrát Rafa nedotáhl. To na tom AO 09, byť se sesypal v rozhodujícím setu, hrál s Nadalem podle mě daleko vyrovnanější partii, a ačkoli to z hlediska skóre nebylo tak vyrovnané jako W08, k vítězství měl podle mého daleko blíže v Austrálii než v Londýně.
Reagovat
Ondra979
jo tak s timto souhlasim, herne vypadal o neco lepe na AO, ale sesypal se trochu. urcite by to bylo smolne pro RAfu, ale lozene to nemel. ten paty set si jeste nekdy pustim, ale ted jsem se dival jeste na stats a FEd tam ma 19 UE z forehandu jen za paty set, coz je absolutne mimo jeho tehdejsi standard, normal byl max deset za set a i to uz je dost..to fakt nevim cim to bylo ale tohle asi rozhodlo ten set
Reagovat
Amputace
V Austrálii bych dokonce řekl, že byly celé herní pasáže, kdy byl Federer vyloženě lepší. Z toho Wimbledonu (a opravdu jsem ten zápas viděl mnohokrát, celý) si naopak nic takového nevybavuji. Až na nějaké občasné záchvěvy (break ve druhém nebo TB třetího setu) měl Nadal opticky navrch.
Reagovat
Ondra979
ne to urcite nemelu, ty meles. FEd mel BP v prvnim i druhem setu ale promenil jen jeden ze sesti, mohl v klidu dotahnout druhy set nebo vyhrat i ten prvni tam ten zapas totiz prohral v patem uz byl v nevyhode at uz kvuli preruseni nebo absenci strechy
Reagovat
Amputace
Plácáš fakt nesmysly. Podívej se na ten zápas znovu a pak se bavme, tohle nemá cenu. Vycházíš z nějakých čísel vytržených úplně z kontextu toho zápasu, protože už si ho tolik nepamatuješ a oháníš se tedy čísly, která ale sama o sobě tolik neznamenají. Prostě Federer byl v tom zápase horší, skoro celou dobu, měl pár šancí, ale nebylo jich ani zdaleka tolik, jako jich měl Nadal. Navíc neměl v tom zápase ani žádné výrazné momenty, u kterých by se dalo říct, že si něco opravdu prohrál v hlavě. Že nepotvrdil break ve druhém setu? No to je toho, navíc k Nadalově re-breaku vedly dva nehratelné prohozy a jeden skvělý return k základní čáře, nedá se říct, že by se Federer sesypal a čtyřikrát se pak vyhodil. V takových situacích jsem ho viděl proti Rafovi v úplně jiných zápasech - AO 2012 například. Nebo první set RG 2011. W08 zkrátka není vůbec vhodný příklad pro podepření toho, co se snažíš říct. Spíš naopak.
Reagovat
Ondra979
no tady to zase zvelicujes ty..celkove byl o kousek horsi, to ano, ale BP mel stejne jako Rafa a vyuzival je hure, to je fakt. a ve tretim byl urcite o neco lepsi, ve ctvrtem uz ne ale tam si to zaslouzil..a jeste k patemu setu - tam mu z nejakeho zahadneho duvodu odesel FH, protoze 19 UE je strasne cislo za set na tehdejsiho FEderera, jestli to souviselo s horsi viditelnosti nevim ale i to je mozne, Fed hraje vice na riziko ale kouknu na ten paty set jeste urcite
Reagovat
Amputace
Ach jo. A Nadal měl zase dva servisy při stavu 5:2 v TB a MB na vlastním servisu. Tady se úplně zhroutil a málem ho to stálo zápas. Tím, kdo se sypal psychicky, byl kuriózně právě Nadal, ne Federer. Ale naštěstí to v závěru dokázal dotáhnout.
Reagovat
Ondra979
uplne zhroutil je prehnane, jeden MP prece fed odvratil winnerem, jeden zkazil sam..ale to nic nemeni na tom, ze v patem FEd strasne moc kazil z FH na jeho standard, a to vic nez 2x obvykle a to je moc a to muselo nakonec rozhodnout ale je to divne
Reagovat
Ondra979
a ktere zapasy prohral teda Nadal s Djokem kvuli hlave? me napadaji maximalne tak dva - AO12 a snad Wimbledon 18 z tech dulezitych..a jine zase vyhral..to Fed ma bilanci bohuzel horsi v techto zapasech..
Reagovat
Amputace
No 100% W18. Tam byl prakticky celý zápas lepší, dokazují to i čísla. Už ten TB ve třetím prohrál dost smolně. To byla pro mě porážka, kterou jsem jako fanoušek kousal opravdu těžce, možná vůbec nejhůř, protože navzdory všem očekáváním i podmínkám (hrálo se v hale) Novaka v tom zápase přehrával. U toho AO 12 jsi to napsal správně - nebyl v tom zápase lepším hráčem, ale smolně přišel o break v pátém, takže měl šanci, ale nevyužil ji. Pak určitě loňské RG - zajeb.aný snadný volej v tom klíčovém TB za stavu, tuším 4:5. Extrémně vyrovnaná záležitost, kde stačilo opravdu málo, aby se to vyvíjelo jinak. Těch zápasů by se našlo plno, i mimo GS a zvláště v roce 2011. Ty to bereš moc výsledkově. Pusť si někdy pro zajímavost třeba celý první set jejich finále z US 11 a podívej se, co tam dělá Nadal za chyby na big pointech v prvním setu, nezabíjí jasné míče na síti, smečuje do sítě apod., a vždy na shodách, výhodách a podobně, což se mu proti nikomu jinému v té době nestávalo. Prostě psychika v háji z Novaka, totálně. Samozřejmě Novak ho v té době převyšoval i herně.
Reagovat
Ondra979
tak v 2011 asi to USO, tam se tahali dost, mimo GS se taky neco naslo ale to neni tak podstatne, lonske RG tezko rict, jak by to vypadalo, prece jen prohral ve ctyrech ale ten treti set bylvelmi tesny, pak Rafa odpadl..novak by to nevzdal ani kdyby ten set prohral takze to nemuzes rict ze by to urcite vyhral Nadal..
Reagovat
Amputace
No to ani neříkám, že by to určitě vyhrál, zmiňuji to jako extrémně vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodovaly maličkosti a ve kterém v mimořádně důležitou chvíli Rafa zbytečně chyboval (tedy kde zafiguroval aspekt špatné psychiky, který ty řešíš v souvislosti s Rogereme). Celé.
Reagovat
Ondra979
a samozrejme nestastne SF USO 2011 - to je dalsi promarneny zapas, ale tam cekal ve finale Rafa v top forme, takze to tam uplne napatri..
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vojta91
Tak Rafa zbytecne prohrál 8GS finálových zápasů
Reagovat
Ondra979
tak to urcite..mohl asi vyhrat AO12, AO17 kde byl ale objektivne horsim hracem, presto ale byl v patem ve vedeni, to je fakt...a mozna jeste jeden wimbledon kde padnul s Djokem v tesne bitve v SF, ale to je vse..urcite ne 8 to je blbost, pocitat lze jen tesne epicke bitvy nebo zapas, kde promarnis mraky BP nebo MP..a tech ma prohranych o dost vice FEderer, o tom neni myslim sporu
Reagovat
Paixx
2014 finále AO, kde se zranil proti Wawrinkovi, se kterým měl do té doby h2h cca 8:0
Reagovat
Ondra979
to bych tam nepocital..tam proste na vitezstvi nemohl pomyslet, asi ho limitovalo zraneni, ale to se neda nic delat, to ke sportu patri, takze za Rafu jen ty tri zapasy co jsem zminil, vic ne..
Reagovat
Paixx
Jo ale je to dost podobný, kdyby si nezranil ty záda v prvním setu, tak jsem si na 99% jistý, že by to byla pohodová výhra a už v roce 2014 mohl mít 2x kariérní GS
Reagovat
Ondra979
podle me to neni stejne, zraneni je jiny faktor..navic prubeh zapasu tomu zas tak neodpovida, prohral prvni dva sety, pak treti vyhral..ja nerikam, ze mu nic nebylo, ale nemyslim si, ze to bylo az tak vazne, jinak zapas ani nedohral..ale uz je to jedno
Reagovat
Amputace
Jak jiný faktor? Ty si snad umíš představit větší smůlu, než se zranit ve finále GS? A že to nebylo tak vážné? Viděl jsi to vůbec? Podával set a půl kolem 130 km/h první servis, nedobíhal míče, nehekal, nedělal rituály. Set vyhrál jen díky tomu, že se Wawrinka doslova vyházel. Nadal ve výhru nevěřil, ale nechtěl to zabalit, to není jeho povaha, aby skrečoval finále, to by si asi musel jedině zlomit nohu.
Reagovat
Ondra979
nevidel jsem to cele, ale ten vysledek je proste celkem jasny..od zacatku tahal za kratsi konec, Wawra byl v top forme a nemuzes rict, ze by vyhral i kdyby tam nebyl zadny problem..navic mi prislo ,ze se pak celkem rozhybal, a urcite to neni to same, jako ztratit temer vyhrany zapas..je to smula ale ke sportu to patri
Reagovat
Amputace
Ne, to neříkám, Wawrinka by dost možná vyhrál i tak, vedl o set a break, ale viděli jsme ostatně dnes, jak málo to může ve výsledku znamenat. Zranit se ve finále je to nejhorší, co se může stát a určitě je to veliká smůla. Jo, rozhýbal se, protože mu dali injekce proti bolesti, které v průběhu čtvrtého setu začaly zabírat, jeho pohyb se trochu zlepšil, ale pořád to bylo mdlé a nedostačující pro zápas takového důležitosti.
Reagovat
Paixx
Říkám ti, že by to zdravý Rafa určitě vyhrál, bylo to Wawrinkovo první GS finále proti Nadalovi, kterej v semifinále vyprášil Federera a minulou sezónu vyhrál US open přes Djoka. Navíc, jak jsem už řekl, si s ním do té doby ve vzájemných zápasech dělal na všech površích co chtěl. Ale hrál jednak s krvavou rukou od mozolů a bez funkčních zad, což začal prý poprvé cítit už při rozcvičce, takže asi tak. I bez pohybu pak vzal Stanovi set. Takže asi takhle za mě
Reagovat
tito
Tato debata se už vedla tenkrát, většina převážně haterů argumentovala tím, že by jej W přejel- vycházeli z výsledku prvního setu. Fakt toto neberu ( bez ohledu na krásný příklad dnes) Do té doby byl Stan Rafovo otloukánek, měli spolu bilanci 13?:0 ( z toho 7 W bylo na hardu...) Před finále Wawrinkovi nikdo nedával šance. A první set je dobrý bonus, ale titul nevyhrává. Stát se pochopitelně mohlo cokoliv, ale tvrdit, že by to Stan v případě zdravého Rafy vyhrál i tak, je hodně tenisu neznalé.
Reagovat
tito
rce na Ondrovo příspěvek
Reagovat
smazaný uživatel
Argumentovať Wawrinkovou výhrou pri H2H 0:12 či koľko po prvom vyhratom sete je na úrovni výhry Carreňa Busty s Djokovicom po jeho výbuchu na USO 2020, lebo veď Careňo aj tak viedol, takže DNQ hore dole.

Rafa sa zranil a mal smolu jak prasa, Už dávno mal mať dva kariérne GS a nemuseli sme si obhrýzať nechty ako šialený v rokoch 2017, či 2019. Som nesmierne šťasťný, že vesmír nie je jebnut* a dnes to Rafovi všetko spočítal, lebo dnes to skutočné šťastie mal a aj ho potreboval.
Reagovat
Ondra979
je to jen kdyby..fakt to nemuzes vedet..mozna by vyhral, mozna by prohral ale to je tak vse, byl to hard a ne antuka a STan hral paradne a mel by sanci i proti zdravemu NAdalovi
Reagovat
tito
Tak nepochybně šance měl. Já se jen vyhradil proti tomu, že to bylo ložené :)
Reagovat
Ondra979
to zase ne, zdravy RAfa prece neprohrava :)
Reagovat
tito
Nech toho :D
Reagovat
RFanousek
Wawrinku bych nepodceňoval. Přehrával ho v tom zápase ještě než se zranil. Celý turnaj hrál skvěle.
Reagovat
turista
To si jako vážně myslíš, že Nadal měl z 29 GS finále vyhrát všech 29? Pokud ano tak jsi ch.j. To by snad nedokázal ani počítač.
Reagovat
panzer.dragon
svým způsobem by bylo asi fér, z pohledu goat debaty, kdyby rafa vynechal letošní FO, ale djok tam byl

jakože by si to prohodili smile
Reagovat
Ondra979
ano to by se jiste nabizelo, ale asi se to nestane..ale zajimavy napad, napis to RAfovi smile
Reagovat
panzer.dragon
jestli chce bejt rafa férovej goat, sám půjde tímto směrem smile
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, ved Rafa vynechal RG16. Tam Novak skompletizoval kariérny GS, je možné, že by ho dodnes nemal, keby Nadal na tom GS normálne štartuje a dokončí ho.

Pretože ten tlak pred skompletovaním prvého a druhého je neporovnateľný.
Reagovat
panzer.dragon
novak na ao 2009 skrečnul ve ctvrtfinále..
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, ale Novak v roku 2009 nepredstavoval pre Rafu nejaké extra riziko. Rafa s ním vyhral olympijský súboj na harde v roku 08 aj finále USO 2010.
Reagovat
panzer.dragon
v rychlosti sem kouknul jak to měli do tý doby na hardu a bylo to něco jako 4:4 plus novak obhajoval titul z lonska, ciste hypoteticky ani rafa nemusel mit vsechno, kdyby djok neodstoupil
Reagovat
panzer.dragon
úplně stejná situace, když si s tim začal
Reagovat
Amputace
:D Jojo, vážně, úplně stejná.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova chyba bola, že GS začal vyhrávať až vo veku 22r v podstate. Taký hráč ako on, mal začať vyhrávať oveľa skôr a využiť výhodu absencie Nadala s Djokovičom.

Napriek tomu ju využil výnimočne, ked vyhral 11GS za 4 roky a dostal sa do pozície, kedy bol vždy ten prvý. Od tohto momentu zároveň platilo, že bol vždy o 5r starší a čelil vekovej nevýhode.

Napriek tomu si myslím, že v opačnom garde by pri hypotetickej debate dokázali z toho vyžmýkať Nadal s Djokovičom ešte viac a aj vo vekovej nevýhode uhájiť aspon svoj povrch. To sú ale špekulácie.

Federera musí mrzieť aj USO 2009, kde GS daroval hráčovi výkonnostne proste pod sebou, + finále W19, to bezosporu.
Reagovat
Ondra979
nj on ale dozral az kolem toho 22 roku..a kdo vi, mozna mu trochu uskodilo ze ziskal takovy naskok a zacalo se o nem mluvit relativne brzo jako o GOAtovi a mr. Perfect apod...jakoby pak trochu ztratil motivaci se zlepsovat a uspokoji se tim ze je nejlepsi krome antuky..pak prisly tezke porazky s RAfou mimo antuku a na to mel urcite reagovat a neco zmenit, ale udelal to az prilis pozde..a to uz tu byl rozjety Djokovic a Fed nebyl uplne v optimalnim veku, byt byl stale konkurenceschopny a mohl a mel nektere zapasy urcite vyhrat, predevsim s Djokem, tady vidim jednoznacne chybu i v jeho tymu, ze tam nebyl nikdo kdo by ho postrcil k zmene rakety o neco drive a meli se samozrejme zamerit i na mentalni stranku jeho hry ale neudelali to, coz je skoda
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale to je jeho problém, že dozrál až vo veku 22. Porazil Samprasa, aby o rok vypadol v prvom kole s Ancicom.

Nadal išiel na prvé RG v 18r a hned ho vyhral. To sú proste tie rozdiely, ktoré vo finále zrejme budú hrať rolu aj napriek tomu, že Roger mal taký parádny náskok a výhodu v tom, že bol na okruhu pár rokov sám, čo sa Nadalovi s Djokovicom nedarilo. Nadal mal prvý GS bez sokov až vo veku 35r a hned ho vyhral.
Reagovat
peRFect
Souhlasím, ale musí být těžké posouvat svoje rekordy v době, kdy jako aktivní jsi 15 let tím nejlepším. Rafa i Novak ale celou kariéru Rogera dobíhali, jejich hladovost byla logicky větší, než toho, kdo na tom trůnu sedí tak dlouho. Ty situace jsou neporovnatelné. Každopádně král je mrtev, ať žije král. (u Novaka tohle ale psát nechci, nějak to zařiďte).
Reagovat
facom
Už nemohl, ale dal to. Je ve špičce od roku 2005. Přetahovat se s mladýma na tvrdém povrchu je hodně těžké. Dokázal neuvěřitelné. Všechny ty zranění a předpovědi o konci kariéry. Ať si říká každý co chce, ale je to prostě BOREC! Čau
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Méďa byl vykulenej
Reagovat
darek.vrana
Kdo neznáte tyhle stránky, jsou super:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
Zatím Rafa asi goatem není, ale po Paříži už se o tom třeba může diskutovat... Já vyloženě favorita mezi těmi třemi nemám, v podstatě mě všichni fascinují a sleduju závod se zájmem. I když na jednu stranu jsem si říkal, že by bylo nejspravedlivější, kdyby všichni skončili nastejno, stejně jsem to dnes Nadalovi podvědomě něajk přál, to přepisování rekordů mám rádsmile.
Reagovat
darek.vrana
Stejně je neuvěřitelné, že se u Nadala říká, že nemůže být nejlepší, když je to vlastně jen antukář, a přitom on má mimo Paříž 8 GS, což je stejně jako Lendl, Connors a Agasii a víc než McEnroe, což ještě nedávno všichni byli adepti na goata. Ale kromě toho má 13x Paříž.smile
Reagovat
dappe
Jo, ta čísla jsou úplně posunutá. Federer překonával rekord 14 GS, uběhlo něco přes 10 let, má 20 titulů a nedrží rekord smile Vezmi si, že v uvozovkách původní rekord Samprase je 14, přitom Nadal jich má nyní 13 z jednoho turnaje. Tohle je celé šílené, jen si myslím, že to má mnoho důvodů a výjimečnost těch tří hráčů je jen jeden z nich.
Reagovat
darek.vrana
Určitě i unifikace povrchů v tom hraje roli. Když si člověk pustí zápasy z 80. let, tak Wimbledon a Paříž, to byl úplně jiný sport. Dneska se hraje všude stejně. Na druhou stranu Borg dokázal vyhrávat jak na antuce, tak na trávě. Ale pamatuju, že v 90. letech bylo spousty antukových specialistů, kteří ani do Wimbledonu nejezdili. A naopak třeba Sampras byl v podstatě nulový na antuce (relativně).
Reagovat
smazaný uživatel
smile díky
Reagovat
Ondra979
gratulace RAfovi, neuveritelna bojovnost a vule mu prinesla tento titul a zaslouzene. MEdvedev ho musel po druhem setu podcenit a to se nevyplaci..
Reagovat
expert69
fantaziesmile Herně byl od druhého setu lepší, měl něco navíc. V pátém jsem mu nevěřil po tom kolapsu na fo 2021, ale ukázal, že vůle a touha vyhrát dokážou hory přenášet. Acapulto, i když se mu tam daří, prosím vynechat a až IW nebo Miami. No rafovi celkem šlapal i bh, což je důležité proti novakovi na případném fo.
Reagovat
smazaný uživatel
zkušenost a Méďa emocesmile
Reagovat
turista
No Novakovi BH Nadala nikdy nedělal potíže. Nebezpečí hrozilo z Banana FH to ano a nějaké ty stopbally.
Reagovat
Newcombe
Dával jsem mu 10% že vyhraje celej turnaj. Šílený. Je to ostuda nástupců velikánů. Medvěd těžce zklamal, měl dědka vymlátit ve 3 setech. Měl na to, ale podcenil staříka
Reagovat
Rafaeoli25
Dnešek každopádně ukázal, že Nadal je i ve skoro 36 schopný vyhrát grandslam, kde si musí sáhnout na totální dno fyzických možností, dva pětiseťáky, dva čtyř, v of navíc maratonský tiebreak, no a ve finále skoro šest hodin, kdy byl snad méně vyřízený než před deseti lety po finále s Novakem, to je neskutečná věc, která nám definitivně ukázala, že ani nemá u něj smysl sledovat, jak těžký průběh turnaje má, je to jedno, málokdy mu dojde pára. Pokud bude mít rozumný schedule, měl by v pohodě zvládnout i zbývající grandslamy, stejně tak příští Austrálii. Hlavně to teď nepřepálit, trochu se toho obávám, hned Acapulco, měl by si dát víc volna, ač ho samozřejmě uvidím rád, nejlépe ve finále Acapulca v repete finále s Medvědem smile
Reagovat
Frantz
Na Acapulco rovnou zapomeň
Reagovat
steve79
Na French open ho muze ohrozit jedine Djokovic. Nikoho jineho tam nevidim. Ted by si mel dat pauzu a hrat az v Indian Wells.
Reagovat
Amputace
No vyřízený byl dnes hodně, opravdu dost. Na AO 12 jsem to z řeči těla poznal až při tom ceremoniálu, dnes byl přinejmenším celý pátý set už úplně hotový. Spíš mě šokovalo (pozitivně), že i navzdory tomu ten zápas dokázal urvat. To nechápu. Neumím si to nijak vysvětlit - racionálně.
Reagovat
turista
Vysvětlení je jednoduché. Sype.
Reagovat
steve79
U Medvedeva je problem, ze hraje porad stejne. Od tretiho setu se Nadal zlepsil a Medvedev nemel odpoved. Jak se Rafa zvedl neuveritelny. Medvedev si podle me myslel, ze to ma v kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev evidentne zneistel, dovtedy vobec nekazil, od tretieho setu bola vidiet strata sebadovery, vymyslal a zrejme mal v hlave aj myslienku na USO19. Od dnes uz bude mat myslienky dve.
Reagovat
steve79
Spise bych rekl, ze se Rafa od tretiho setu zlepsil.
Reagovat
Rafaeoli25
Řekl bych, že už od druhého, ten ale ještě nedotáhl.
Reagovat
steve79
Ale vid co bylo zasadni? Od ctvrteho setu nastalo obrovske zlepseni na returnu a servisu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa se oproti prvnímu setu zlepšil, přesto ve třetím i v pátém měl Medvěd zápas ve svých rukou. Podle mě ho dohnala ta jeho samolibost a povýšenost. Věřil, že to nějak dá a to mu zatemnilo hlavu tak, že ztrácel jasné míče u sítě. Nad ds kroutili hlavama i komentátoři ve studiu. Bonus pro Rafu v podobě 21, že těchto momentů dokázal dokonale využít pro obratsmile
Reagovat
dappe
Medveděv má jednu velkou slabinu, první úder po returnu soupeře, kterým by ho měl dostávat pod tlak. Ani po kvalitním servisu není schopný výměnu ukončovat. Může to být jedna z příčin zatím slabých výsledků na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Corretja bol najviac :)

Oproti nemu som bol ako z kameňa. Skvelá podivana to spanielske studio. Ak mate niekto video, prosim upload.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně pro Novaka je teď situace mnohem složitější než byla před rokem, kdy se zdálo, že je nedotknutelný napříč všemi povrchy a že jeho GOATovství už bude jen formalita. Problémem není jen vakcinace, ale i vývoj na kurtu a ten ještě víc. Na antuce je Nadal a pokud bude fully fit, může se zopakovat finále z roku 2020. Pro trávu jak když roste Felix a i Matteo progresuje dál a dál a porazit tyhle dva travaře bude pro Noleho velmi těžký úkol. No a na USO už zase bude číhat Medvěd, který hraje jednoznačně nejlíp tam. Nakonec se tedy Djokerovi může stát, že ho o trofeje nepřipraví vakcína, ale soupeři. Aby nakonec letos vůbec nějaký GS získal, i když už na zbývajících bude moci hrát. Jak se tedy všechno může během pár měsíců totálně proměnit, i tenis je nevyzpytatelný..a proto krásný smile
Reagovat
Ereinion
no Francie chce prý uznávat prodělání nemoci jen měsíce...to je teď Novakův největší problém
Reagovat
Ereinion
4 měsíce
Reagovat
smazaný uživatel
Trava je pre Novaka klucova, kedze tam nie je rovnocenný súper. Preto bude tohtoročná dvojička turnajov RG/W pre oboch klucová.

Co sa hardu týka, som zmierený s tym, ze dnes to bol posledný titul a nevadi mi to. Ten záver mal vsetko, kruh sa uzavrel.

Djokovic a hard, tiez som si neni isty, zostávaju mu 4 GS na harde, kym bude mat 37r. Nadalovi dokonca len dva. Novak moze nejaky vyhrat, ale asi sa bude musiet vyhnut Medvedevovi, ktory si na neho verí.
Reagovat
Rafaeoli25
No neviděl bych trávu takhle, FAA pokud předvede to co v Austrálii je na podání dost neprůstřelný plus mezihra, kdy se na trávě umí dobře pohybovat, to je hrozba jak hrom. Matteo taky zkvalitňuje svou hru a bude jí cizelovat dál hlavně s výhledem na Wimbledon. Takže pozor na tyhle dva, ale třeba tam i někdo překvapí, Wimbledon bude asi hodně zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Felix a Matteo, sorry. To nie su hrozby. Cista druha vlna.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, proto měl Felix Daniila na lopatě ve třech že. Sorry, nevidět progres, co udělal, to je nepochopitelný. Je pro trávu jak zrozený, to samé Matteo. A pokud i na hardu předvedli co předvedli, není důvod jim nevěřit na jejich nejlepším povrchu.
Reagovat
darek.vrana
Na trávě může překvapit kdekdo, zejména v prvních kolech nemá nikdo nic zaručené. Tam se může objevit někdo a la Brown, Cressy, Kyrgios apod.
Reagovat
ipko
inak pomer W/UE jasne v prospech Medvedeva, takže zas zostáva záhadou, ako to vlastne prehralsmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Když pomineme esa a vezmeme jen winnery z mezihry, tak to zase taková paráda nebyla.
Reagovat
ipko
aha, som si až teraz všimol, že mal 23 essmile
Reagovat
Rafaeoli25
Na winnery ze hry myslím vyhrál Nadal. No nebýt těch tolika es, možná by Medvěd urval jeden set a byl by rád.
Reagovat
George_Renel
Prohrál to zjracováním hry nesmysly na síti.
Reagovat
Ereinion
Medvěd vyhrál na míče 189:182 :) ale i o tom je krása tenisu
Reagovat
paddy
hraje se totiž na sety
Reagovat
Herbert_Hoover
První set s tím zamával, pak už to bylo vyrovnané. smile
Reagovat
Paixx
Obrovská gratulace Nadalovi ke 21 GS, nikdo nečekal, že bude mít 21 první a už vůbec ne v prokleté Austrálii, ale o to je to krásnější.

Jako jeho celoživotní fanoušek vůbec neřeším, jestli je GOAT nebo není, ikdyž to tu hodně lidí řeší. Djokovic má stále podle mě silnější pozici a výsledky na to být GOATEM. Ale jak jsem řekl, je mi to v tuhle chvíli jedno.

Jsem rád, že fandím právě Rafovi, který bude známý jako největší bojovník v historii tenisu a minimálně nejlepší antukář. Dvojitým kariérním GS navždy ukončil teorii o jeho nekomplexnosti, která je podpořena i několika dalšími skvělými výsledky, například zlaté OH na tvrdém povrchu přes Djokovice a několik finálových účastí na hardových GS.

Rafa má suverénně nejlepší bilanci finálových GS zápasů z BIG 3 (21-8) a nejlepší bilanci odehraných GS turnajů/počet titulů. Zárověň kladné h2h na GS s Djokem i Federerem ve finále.

Pro ty, co říkají, že Rafa má titul pouze díky neúčasti Djokovice - je to pravda, být tu Nole, vyhrál by 21 on, ale historicky má Nadal z big 3 nejvíce GS přes své největší 2 rivaly, takže je fakt, že měl ke svým 21 titulům jasně nejtěžší cestu, to je asi ta nejdůležitější zpráva, kterou si moc lidí neuvědomuje.
Reagovat
Frantz
Sedmilhář že by měl 21? A proč ji neměl loni na USO??
Reagovat
paddy
úspěšnost finále máš zkreslenou antukou
dohromady má méně finále než zbylí dva, protože jinde se do finále dostával méně
a když hrál finále hlavně na antuce, pak je jasné, že tam bude mít dobrou stats
méně bude mít i SF a QF
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Federer a Djokovic si mohli finalovu bilanciu skreslit travou, ci hardom, ci?
Reagovat
Paixx
A co to nebrát zkresleně? Antuka se nepočítá nebo co? smile Tohle myšlení nikdy nechápu
Reagovat
Frantz
Keď odrátáš antuku.... smilesmile
Reagovat
Amputace
No a Djokovič ji má zkreslenou hardem (na kterém se navíc hrají GS dva) a Federer trávou.

Jen taková zajímavost: Djokovič, král hardu, hrál na svém GS 9 finále, Nadal 6 - šílená propast...

A když už, je to zkreslené také tím, že Nadal 1/4 GS vynechal.
Reagovat
Amputace
svém top GS*
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám Nadalovych superov vo finále Hardovych GS - 5x Djokovic, 2x Federer, 2xMedvedev, Wawrinka kde sa aj tak zranil a len jedenkrat outsider Anderson.

Neskutocne naslapany v porovnani s trebars s Rogerom. Sorry fff fans. Nadal je napriek tomu pozitivny.
Reagovat
Paixx
Ale pak se tady člověk dočte, že Rafa má štěstí a že byl vždycky lucker, to prostě nepochopíš smile
Reagovat
turista
Narodil se na šťastné planetě.
Reagovat
turista
Je klikar.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273143536_10161823286474745_7704808624785446118_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=SLhjmssH6ccAX8bi27D&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AT8_DzKSqW5LETW0YYJryIkQKGcJlIORlVoGMYJ4WHRRcA&oe=61FC5B40
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ereinion
Fantastický zápas...po tom zahozeném 2. setu už jsem Rafu odepsal a Medvěd to asi opravdu měl dokončit ve 3 setech...nevyužil ale svý šance za stavu 2:3 0:40 a od tý doby mě přišlo, že Nadal byl od baseline lepším hráčem, začalo mu to tam padat. Už jsem to od něho viděl hodněkrát, ale stejně je neuvěřitelný, že čím déle se hrálo, tím byl Rafa lepší. Spoustu míčků vyhrál přes bekhendy po čáře, kraťase, prostě tam přidal něco extra. Co dodat, mentalita šampiona, nikdy to nevzdal.

Co to znamená pro GOAT debatu - za mě je to zdramatizování situace, žádný jasný GOAT teď není...Nadal za mě potřebuje ještě aspoň jeden GS, přičemž ale na RG bude hlavní favorit. A Djokovič se možná bude muset rozhodnout, zda riskne falešnou vakcinaci, aby tenhle závod ještě mohl vyhrát...
Reagovat
SwissMaestro
Líbí se mi jak se Federer vyjádřil k triumfu Nadala, ale k Djokovičovi mlčel. Prostě zm rd, tomuhle nelze fandit. Krize odhalí kdo je kdo :-)
Reagovat
RFanousek
Tak je chytrý, že se nevyjadřuje k něčemu o čem nemá všechny relevantní informace.
Dneska je móda že se každý musí ke všemu vyjádřit. Proč? smile
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
W.G.M.
No, me neprekvapuje, ze se k tomu nevyjadril. Roger byval vzdycky skoupy na slovo v pripadech, kdy by si mohl nejak narusit svou medialni tvar gentlemana a nejoblibenejsiho tenisty vsech dob. Byt vsude obliben vyzaduje byt tak trochu pokrytec a nechavat si sve opravdove nazory pro sebe a vyjadrovat se jen k nekonfliktnim zalezitostem.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
dappe
Ty jsi vážně nějakej divnej. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrat 21/63 GS, neprekonatelné.
Vyhrat 13xRG - neprekonatelné.
15 sezón s minimálne jedným GS - neprekonatelné.
Vyhrat 21 GS - prekonatelné, ale len Djokovicom, pripadne inym hracom velmi tazko a bohvie ci sa toho dozijeme.
Reagovat
SwissMaestro
No fakta a statistiky Rafovi moc GOAT statusu nepomáhají, leda tvoje stříkance :D :D :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak GS statistiky mají všichni v tuhle chvíli plus minus vyrovnané, teď nelze vyřknout žádné soudy, byly by hloupé, je třeba vyčkat dva tři roky, pak se o tom bavit. Ne teď řvát GOAT ten, GOAT tamten. Jak děti na pískovišti.
Reagovat
SwissMaestro
To souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na teba, skoda vakciny. Ved vravim :)
Reagovat
raduz
Nejlepším hráčem historie je Djokovic.To bez debat.Federer je tim třetím v pořadí.Bilance s rivaly nemůže vybizet k jinému názoru.Djokovic teď nesmí stávkovat,protože jinak z toho může Nadal profitovat.K tíži Nadala by to přičitat nešlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Nesmysl říkat, že je teď něco bez debat. Je to vyrovnané a zcela otevřené, ukáže zbytek téhle sezóny, pak ty další dvě.
Reagovat
Rafaeoli25
Člověk musí vstřebat, co se stalo, je to nádherný i šokující zároveň. Vůbec nemyslím a nechci mluvit o nějakých číslech, ale jen o tom, jak je úžasné a neuvěřitelné, že skoro 36-letý Nadal zvládne po pěti letech v čf finále, které trvá skoro šest hodin jako to před deseti lety. To člověk nepobírá.
Reagovat
turista
Sype. Jinak to není možné. Přečti si co o něm napsal před 2 lety prof.Fritz Sorgel, německý lékař, který se dopingem zabývá ve desítky let. Podle jeho názoru anabolika v tenisu existují a Rafa Nadal je nejvíc podezřelý.
Reagovat
Frick
Co myslíte, bude se tento turnaj koukat na bizár, kdy spektakulární bitva o 21. titul byla znemožněna byrokratickou zhovadilostí bez medicínského opodstatnění, kdy šlo v zásadě o politickou proklamaci?
Reagovat
peRFect
To je tvůj subjektivní názor,navíc bez jakéhokoliv opodstatnění ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Bude se na něho koukat jako na turnaj, kdy 35 letý hráč po zranění vyškolil o deset let mladší cápky.
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat
safi1313
Někteří lidé jako ty by měli mít omezená i práva na svobodu slova, protože co za sr..ky z tebe leze to je děs :D :D
Reagovat
SwissMaestro
Zcela určitě.
Reagovat
Amputace
S odstupem let bude už neoddiskutovatelně potvrzené zkušenostmi, jaká paka odmítači byli. Jinými slovy: tvojí optikou na to za pár let nikdo hledět nebude.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, omikron krásně ukazuje jak se vyplatilo mít píchnutou vakcínu : D:D
Reagovat
Amputace
Vyplatí, protože nejsou přeplněné nemocnice. Vždyť je to úplně jednoduché. Není mi jasné, co na tom pořád někteří nechápete.
Reagovat
d@ve
Někteří holt čerpají informace hlavně na FakeBooku. smile
Reagovat
SwissMaestro
lol
Reagovat
HolyMotors
Nikdo asi nečeká, že by to hlupák jako ty pochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty fráze o přeplněných nemocnicích a o ochraně dědečků a babiček.
Flégrovci všech zemí...smile
Reagovat
d@ve
Myslím, že na AO2021 raději co nejdřív zapomene i sám Novak, kdy se neúspěšně snažil oblafnout stanovené podmínky ovlivněné okolnostmi a byl s ostudou deportován.
Reagovat
d@ve
*AO 2022
Reagovat
Rafaeoli25
22 ne? smile
Reagovat
d@ve
Tou #21 mě Rafa zmátl.. smile
Reagovat
Jakub
Tak prozatím máme odpověď na to kdo je nej tenista všech dob. Uvidíme zda s tím ještě někdo něco udělá. Nejsem jeho fanda, ale přeji mu to. Ta vůle je fakt obdivuhodná.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych o tom zatím vůbec nemluvil, moudřejší budeme po FO a hlavně po celé další sezóně. Není rozhodnuto vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda to je. Moc dobře nevypadal.
Reagovat
turista
Rozhodnuté není nic. Má 21 GS což Novak taky někde dosáhne. Týdny na No1 tam je to 357:149 pro Djokoviče. A nejvíc titulů celkem má Connors a Federer. Jen je podivné, že Medvěd tak vyhořel, že ztratil vyhraný zápas. S Nadalem musí mít nějaký blok. Už tři neúspěšná velká finále to je moc.
Reagovat
turista
Oprava 357:209 pro Djokoviče.
Reagovat
Amputace
Tak se zdá, že Rafa toho Rockyho čtyřku přece jen dokoukal do konce :)

Neskutečně silné, všechna ta zklamání z těsných proher ve velkých zápasech, ať už to byla Austrálie 2012 či Wimbledon 2018 se dnes přetavila v neudržitelný proud pozitivních emocí, které mi vehnaly do očí slzy. Vůbec neřeším GOATA, srovnávání s Djokovičem apod., užívám si jenom to, jakým způsobem dnes Rafa ve zcela obnažené a čisté podobně demonstroval všem svým fanouškům, proč mu vlastně fandí. Dnes jsme to viděli.

K samotnému zápasu. Už někdy od druhého setu mi začalo připadat, že Rafa nemůže a je na dně fyzických sil. Po ztrátě druhého setu, ve kterém měl velké šance, už jsem nevěřil. Kamarád mi napsal "urve to vůlí" a přesně to se stalo. Takto fyzicky zdecimovaného Rafu, jako během posledních gemů finálního setu, jsem možná ještě neviděl. Prožíval to mimořádně silně, ale uvnitř sebe, na to, aby se radoval, vamosoval, hecoval se, neměl absolutně sílu. V závěru mi připadalo, že hraje, jako by to měl být poslední zápas jeho kariéry. Medvěděv byl také fyzicky solidně v háji, ale neustál to především v hlavě. Od stavu 2:0 polevil a nejspíš nečekal, že Rafa psychicky neodpadne, ale naopak se zabejčí ještě víc. Za stavu 5:5, po ztrátě breaku, jsem nečekal, že by Rafa (s tím, jak vypadal) mohl ještě ubojovat dva gemy. Ale stalo se. Za všechna ta zklamání, která ho v Austrálii napříč kariérou provázela, to dnes stálo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané, tá 21ka bola se vsim vsudy, najemotivnejsie vitazstvo, a práve to rozdielové 21. v poradi. Uzasny sportovy zazitok.
Reagovat
RFanousek
fandím na všech GS Djokovičovi, přirozeně kromě případného střetu s Rogerem ke kterému už stejně nedojde.
To by byl vskutku největší fail sportovní historie kdyby právě Nadal skončil s nejvíce GS.
Jinak nejvíc GS samozřejmě není automaticky GOAT, ale je to velmi důležité kritérium, jedno z hlavních. Ale rovnítko mezi nimi není. Tenis nejsou pouze GS. Tím pádem ani GOAT není pouze GS.
Reagovat
d@ve
Měl by sis teda přejmenovat nick. RF tolik sympatií k Djokovi nechová.. smile
Reagovat
RFanousek
Vsadil bych se že se s Rogerem neshodnu na hodně věcech.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Preco by to mal byt najvacsi fail, ked Nadal vyhral 21Gs zo 63 hranych, s dvojnasobnym kariernym Grandslamom. Len preto, ze mu nefandis?...

Turnaje sa delia na GS a vsetky ostatné. Ak si myslis, ze nejaké Cinncinatti prinasa takyto cirkus ako GS, kde kazdy ide na krv, tak sa mylis.

Make it simple, Goat nemoze byt ten, kto tuto statistiku nemá vo vlastnych rukach.

Samozrejme s Novakom je to vsetko otvorene, ak by nahodou Nadal vyhral RG a Novak nevyhral W., debata naberie opat iny rozmer. Ale to je este daleko.
Reagovat
RFanousek
Podle mě to že Djokovic má kariérní masters, nejvíc týdnů na světové jedničce, nejvíc sezón zakončených jako jednička, plus Nadal nikdy nevyhrál TM, tohle všechno jsou věci které dost vyvažují ten útlý náskok jednoho GS který Nadal má.
S tím že Federer nebude objektivně GOAT už jsem se smířil dávno.

A ano, je to vysoce subjektivní s tím failem.
Jak říkám, jako člověk mimo kurt mi nevadí. Je to pohodový kluk. Ale jeho styl, chování na kurtu a celkový tenisový projev je mi tak odporný jako u žádného jiného sportovce. Proto prostě nechci aby byl historicky nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak najprv sa musis sam seba spytat, ci su vsetky tebou spominane faktory podriadene poctu GS. :)

Uz len samotny format best of 5 z toho robi trochu iny sport. Spytaj sa Zvereva na rozdiel v obtiaznosti. Grandslamy su pre velkych chlapcov :)
Reagovat
RFanousek
Těžko říct, ale nemyslím si, že někdo je GOAT když má tak tak nejvíc GS a přitom někdo jiný má o chlup méně GS ale všechny ostatní rekordy. smile
Myslím že takhle jednoduché to prostě není abys řekl prostě nejvíc GS = GOAT.
I když by to bylo jistě jednodušší.
Reagovat
tito
Goati jsou všichni tři, mezi nimi a zbytkem je propastný rozdíl. Ale jen jeden má nejvíc GS- nic podstatného, ale fakt to je. Kdyby to měl tvůj oblíbenec, tak bys to bral, no ne?
Reagovat
RFanousek
tak samozřejmě, však taky říkám výše, že je to důležité.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jen plač, plač. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale tenhle koment v tuhle chvíli? Dnes předvedl neuvěřitelný obrat, co se zapsal do tenisově historie. Jinak já si přeju, aby Novak mohl hrát na FO, utkali se a Nadal odešel s titulem tentokrát opět po jeho skalpu. Jinak píšeš o failu, je to prostě vyrovnané mezi nimi, oba mají 29 finálí, tedy podobná úspěsnost. Bude to napínavé až do konce jejich kariér.
Reagovat
RFanousek
Tak pro mě ten moment asi není nějak výjimečný tak píšu co mě napadá.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hm tojd škoda, když Roger vyhrál skvělé finále s Čiličem a měl 20.GS taknjsem to za vyjímečné považoval a zasluhovalo to poklonu bez ohledu na to, komu se fandí. Asi to máme každý jinak.
Reagovat
turista
Těch výher nad Novakem má dost. To by mohlo už stačit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I přes velkou pomoc australské vlády, Jokera a pošuka Medvěda, který dneska z nějakého důvodu prostě nechtěl vyhrát, tak zbyl největší díl dřiny na Rafovi. No, Býk to přes výpadek na servisu v pátém svou vůlí a i pár výstavními balony nakonec urval. Za mě rozhodla především Medvědova povaha, díky níž u něj došlo k několika zásadním zkratům. Nejvýraznější byly asi DS z bezradnosti.

Rafa si vítězství zasloužil hlavně za bojovnost, fyzickou kondici a těch pár tenisových lahůdedk. Tedy i jeho fanouškům, po pro ně infarktovém zápase, přeji, ať si užijou oslavysmile
Reagovat
Jan
Chyběl tam Djokovič, aby se ukázalo, kdo ten 21. titul získá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on tam byl, ale nevímproč pak odjel...
Reagovat
paddy
od AO 1992 po otočce z 0-46 smile smile smile

od r. 2017 vyhrává pouze Big3 nebýt mentálního selhání mentálního titána
USO20 DQ, USO21 faktor kalendářního GS

GOAT soutěž samozřejmě není ukončena, jak se tady tvrdí, hodnotit se může, až po konci kariéry, ale je jasné, že ti tři mají dost podobná čísla, že pouze matematicky tam bude vidět malý rozdíl

a pokud chce někdo tvrdit, že by letos AO vyhrál Djokovič, pak musí naprosto logicky zdůvodnit, proč nevyhrál Medveděv?
Reagovat
stopan
lebo hral tuzku az do polky piateho setu, len prehadzoval a hral naistotu, pokial nadal kazil tak mu to stacilo, jak mile sa nadal rozbehol a zacalo mu to tam padat z uhlov tak zapol velmi velmi neskoro, Podanie priemer, pocet winerov zaostal, aj tak viedol 2-0 na sety, aj ked ten druhy uhaluzil, napriek tejto psychickej vyhode, si to nechal ujst.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já to zdůvodnilsmile viz výše.
Reagovat
Srdjan
Roger Federer ukončil kariéru! smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy a páni,

Sme svedkami neskutočného príbehu Rafaela Nadala. Spôsob akým dosiahol tento výnimočný historičký počin snáď nemohol byť štýlovejší a emočnejší. Akoby to tá 21ka sama osebe vyžadovala, po tých rokoch súperanie s Federerom a Djokovičom to nemohlo byť všedné a obyčajné.

Po rokoch nezdaru, smoly a nepriaznivých okolností sa dnes Karma rozhodla splatiť svoj dlh a dopriala Nadalovi získať to, na čo siahal už 10 rokov. Ako 35r., po polročnejš prestávke, covide a všeličom, čo nás naplnalo skepsou, sa vo finále vrátil zo stavu 0:2, 2:3 a 0:4O proti o 10r mladšiemu superfavoritovi. Epický comeback, ktorý si budeme navždy pamätať.

Nadal získal rekordný 21GS, za rivalitou Federer/Nadal napísal záverečnú pomyselnú bodku. Po rokoch rokúcich, kedy sa s pozície outsidera doťahoval, až k absolútnemu vyvrcholeniu v dnešný deň. Spolu s Djokovičom sa zároveň stáva najkomplexnejším tenistom open éry s dvojnásobnym kariérnym GS ziskom v kľúčovom, najprestížnejšom GS cirkuse. S Novakom to celé ešte pokračuje ďalej, k dnešnému dňu má však pomyselný titul GOAT, Rafael konečne vo svojich rukách. Úplne zaslúžene. 21 GS zo 63 odohraných. Bravo Rafa, si najlepší.
Reagovat
Usm
Až vyhraje AO přes Djokovice, pak teprve může být goat, dříve fakt ne;))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal cez Djokovica vyhral dve hardové GS finále. Caka sa aspon na jedno antukové pre Novaka..Serus cao smile smile
Reagovat
d@ve
Novak si holt letošní AO prohrál sám. smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
d@ve
Beze sporu.. smile
Reagovat
HolyMotors
Ámen.
Reagovat
paddy
smile

nevím, co by ti mladí už chtěli

nejlepší z mladých v nejlepších letech proti dědkovi po zranění
smile
Reagovat
d@ve
Mládí se ještě musí učit.smile
Reagovat
Mac
Tak djok zůstane #1, ne? A příležitosti na další gs by ještě měl mít. ... takže pro Srby by to podle mě melo být ok....
Reagovat
miraben99
Jen do půlky února, pak by se mu asi měly odečíst body za loňský AO, který se hrálo až v únoru.
Reagovat
miraben99
Nebo je to jinak? Teď si popravdě nejsem vůbec jistej. Někdo tu včera myslím psal, že Mědvěd půjde před něj, ale je možný, že to bylo jen v případě jeho vítězství.
Reagovat
Mac
Četl jsem článek, že zverev či med'och by mohli být #1 pouze v případě vítězství. ...
Reagovat
RFanousek
Je to otázka času
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to Novaka asi moc nežere, jestli bude mít nakonec 370 nebo 390 týdnů nebo i víc, stejně bude nepřekonatelný v tomto. Teď už ho zajímají jen slamy.
Reagovat
panzer.dragon
Za mě asi nakonec zaslouzenej titul, djok by rafu zase smaznul, ale když pomineme djoka tak tam asi lepší soupeře mít Rafa nemohl a stejně je porazil tak co už

Asi ještě něco přidá smile
Reagovat
FerrariF50
Těžko říct jak je na tom Djok, klidně by ho dle mě porazit mohl, když zvládnul takhle dojít do finále a v něm ještě takhle dlouhý finálový zápas vyhrát, tak určitě mohl. Navíc jak řikám, nikdo neví v jaké formě momentálně Djok je a nikde není psáno, že by se do toho finále vůbec dostal.
Reagovat
Pe3k
Rafa Novaka na hardu neporazil 9 let smile
Reagovat
Usm
A na sety snad 0-16 za těch 7 let - fakt goat:)
Reagovat
dappe
Vždycky je to otázka, ale dnešní finalisty by porazil i se středně těžkým průběhem covidu.

Zrovna Djokovičovi ale tohle celkem přeji, nemít Nadal ty výjimky, tak bych vlastně byl i spokojený.
Reagovat
FerrariF50
Gratulace Rafa fans, musí to být pro ně úžasný pocit :) Takže si to moc užívejte a přeju krásné nedělní oslavy :)
Reagovat
Mayo
Poklonme sa všetci spoločne antukarovi, nekomplexnemu tenistovi k 21. celkovo a 8. mimo antuky GS smile
Reagovat
Frantz
Elegoš + sedmilhář fans:

21....kdo má víc???

Ticho léčí smilesmile
Reagovat
turista
Tenisový Lance Armstrong má 21.
Reagovat
RFanousek
Djokovic, pokud mu dovolí hrát smile, tak nakonec vyhraje zřejmě více GS, ale opravdu jsem nečekal že by se Nadal ještě ujal vedení.
Rád ho nikdy mít nebudu, jeho herní styl a projev je mi absolutně nesympatický, jako člověk je celkem ok, i když ty komentáře na Novaka si mohl teď před turnajem odpustit. Ale to už je jedno.
Reagovat
TheRoyalBlue
Povedal len toľko, že pravidlá platia pre všetkých. Médiá si k tomu prifarbili svoje a mnohé fanúšikovia Djoka si podľa mňa pôvodné vyjadrenia ani nepozreli, iba sa nechali uniesť titulkami článkov.
Reagovat
RFanousek
Je fakt že na té tiskovce to znělo trochu jinak než jak to bylo pak napsané v článku.
V tom je výhoda umět anglicky.
Reagovat
raduz
Je to pro mě těžké.Nejsem velkým fanouškem tenisu a pokud někomu fandím,tak Novaku Djokovicovi.Tím nejlepším je pro mě on a basta.Nadala rád opravdu nemám,dnes si to ale zasloužil.Rusům s podstaty nefandím,považoval bych se jinak za nevkusného a neetického člověka.Djokovicovu budoucnost však nevidim mic dobře.Svět je nakloněn okázalým.
Reagovat
Amputace
Proč nevkusného?
Reagovat
Skeec
https://www.nastartu.cz/podvadel-djokovic-s-datem-sveho-pozitivniho-testu-objevily-se-dalsi-nesrovnalosti?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=MoTFoxw2NSI-202201291415&dop_id=15028070

Spravedlnost vyhrála!!!!! VAMOS 21smile
Reagovat
aape
no spravedlnost zrovna asi ne
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud budou peníze budou i testy. Dneska má omicron každý kdo na něj nemá ještě protilátky. Tak se testuj.smile Novak by to vyhrál.smile
Reagovat
turista
To teda nevyhrála.
Reagovat
Skeec
Lhář, podvodní a asi i zloděj ( protože kdo lže ten i krade) nevyhrál a nemohl se zúčastnit ( naprosto logické a správně) a vyhrál nejlepší z nejlepších. Spravedlnost dokonána. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočný, úžasný, inspirujúci pribeh Rafaela Nadala. Nemam slov, ako fanusik som totálne emočny vyžmýkaný. Som uplne nammäko, nech zije šport, nech zije Tenis.
Reagovat
soloo
nech žije australska vláda
Reagovat
RF46
To ty ses furt hysterka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, dnes ma to premohlo kopýtko. Aj ja som len človek.
Reagovat
PetaM
Bože, vy Slováci jste fakt holčičky. :D
Reagovat
Usm
inspirujicí, jak se před turnajem vyjadřoval na téma Djokovic :-)) To Federer se alespon komentářů zdržel, všechna čest.
Nadal vyhrál AC, ne AO :-)) Jeho titul nemá zdaleka ani takovou váhu
Reagovat
smazaný uživatel
Plač, len si poplač, odlahne ti :)

A nezabudni sa pokloniť pánovi Rafaelovi Goatovi Nadalovi smile
Reagovat
Usm
jasně, Goat co se modlil, aby Djokovice deportovali, goat, co nikdy nevyhrál halový turnajsmile, goat, co má se svým největším rivalem záporný H2H :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Záporné, mimo GS :)

Udus sa, pobozkaj mu prsteň, hejterko smile

Pozdravujem ťa, 21krát.
Reagovat
Pe3k
smile smile smile
Reagovat
Herbert_Hoover
rafa vyhrál halový Masters v Madridu smile
Reagovat
smazaný uživatel
je ohromně sexysmilesmile
Reagovat
Mayo
Neveriiiiiim čo sa práve stalo dnes v Rod Laver aréne. Neuveriteľne. Vamos El Matador! Starý dedo to dokázal smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
stalo se to že Novaka nepustili na kurt. RAFAsmile
Reagovat
d@ve
Sám si za to může, trouba.. smile
Reagovat
panzer.dragon
Ani to moc nevypadalo, že by to měl bejt rafuv poslední zářez..

Je normálně v kondici
Reagovat
turista
No protože má nasypáno.
Reagovat
Rafaeoli25
To je už bez komentáře.
Reagovat
fialka
To je neuveriteľné. Kto by po 2.sete toto predpokladal? Už ani ja som neverila. On bojuje do poslednej loptičky. Paráda. Všetkým podvraťákom vypálil rybník.
Reagovat
ttopi
Jako Nadalův nefanoušek musím smeknout klobouk před Nadalem. Absolutně jsem mu nevěřil, tím spíš ne po 2 setech. Pak ale ukázal v čem ne nejlepší na světě - absolutní koncentrace a boj na 100% o každý míček. Medvedev hrál často laksně (nevím proč - druhý Safin, salámista?).

Gratulace Rafovi k 21.GS titulu. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Zázrak. Neskutečné. Když srovnal Medvěd nevěřil jsem. Když Rafa rebrejkl taky jsem nevěřil, ale když to bylo 40:0 už jsem si říkal že ani Austrálie nemůže být tak mocná a překazit takovou šanci. Žralok Rafa nakonec využil absence svého největšího rivala a tak jako na jiných turnajích v minulosti dokázal dojít k trofeji. Ale...Meddy, co to bylo?
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
street4
Medvedev ma trochu s temi klisoidnimi plky problem ????
Reagovat
ta-dah
Snad se také někde raduješ...Surrealsmilesmile
Reagovat
tito
Yes!!! Neuvěřitelné!!! :-)
Reagovat
annah
Gratulace Rafovi!
U Srdjanu musí panovat velký smutek. Nebýt covidu (a blbosti Noleho), asi by ten pohar cislo 21 vítali u nich doma.
Reagovat
mahycek
Aby to neměl v hlavě Nadal ten 21 GS.
tady vidíte, že měl po závěrečném
míči. Ale, blahopřeji. I když ten
styl se mi nelíbí, to bylo popsáno
už milionkrát tady, ale lepší než
kdyby Djoko vyhrál.
Tak co ROGERE, skusíš to ještě ???
I kdyby né, tak pořád si lahodící
tenis !!! Ve Wimblu to ještě vyzkoušej. Jinak věřím, že to Rafovi
přeješ.
Reagovat
Roger_Federer
Nezkusim.
Reagovat
peRFect
Velká gratulace k historickému zápisu.Rafa předvedl neskutečný obrat hodný velkého šampióna.Užijte si to,fanoušci jeho i fanoušci tenisu.
Reagovat
farr
Medvěd si to prohrál sám, stejně jako V New Yorku. Tam byl obrat na spadnutí a tady proti celýmu stadionu a velmi zlepšenému výkonu Rafy neudržet 2:0 to naštve smile. Ale Rafa to nevzdal a bojoval a přispěl k tomu hodně. Takže Gratulkasmilesmile.
Reagovat
vojta91
Vamos GOAT
Reagovat
TheRoyalBlue
Po mnohých Rafovych triumfoch som vybuchol do eufórie, ale prvý krát som dnes plakal. Kašľať GOAT debaty a frustrovanych fanúšikov Srba. Tento titul sme si mnohí Rafans priali asi najviac, uzime si to.
Reagovat
RFanousek
Pro mě tedy dopadlo AO nejhůř jak mohlo.
A vlastně celý tenis. smile Wimbledon 2019, ten to pohnojil celé, a od té doby už je vše na nic.
Reagovat
blax
Jojo, tam se to nenávratně pro Federer fans zlomilo. Škoda, ale Rafa je fakt neskutečný.
Reagovat
RFanousek
Bohužel opravdu nenávratně
Reagovat
peRFect
Jo,ten W19 byl neskutečnej fail.I takový je ale sport.
Reagovat
Grape
Gratulace Rafovi. Udržet Daniil level z prvního setu, byl by Rafa bez šance, ale na to se historie ptát nebude. A už kvůli některým zdejším pseudobojovníkům za svobodu, co to budou rozdýchávat měsíce, to Rafovi celkem přeju, byť to můj oblíbenec nikdy nebyl.
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
vojta91
Předpokládám ze v blízké době lze očekávat atentát na španělského následníka trůnu. To frustrovani Srbové dělají smile
Reagovat
smazaný uživatel
Srbové když to viděli tak jsou v pohoděsmile Austrálie má z ostudy kabát.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
HolyMotors
Myslím, že tak trochu padá ta už tak dost na vodě postavená teori o Rafově nekomplexnosti. Tohle snad zavře všem kritikům ústa.
Reagovat
Pe3k
Jako vtip dobrý. Všichni si budou pamatovat, že Rafa vyhrál Ao 2022 jen díky neúčasti Djokovice smile
Reagovat
HolyMotors
Tak lidi tvého ražení určitě, o tom nepochybuji.
Reagovat
Pe3k
Nebyli to nááááhodou fanoušci Rafa co tvrdili, že Roger vyhrál RG 09 jen díky tomu, že Rafa vypadl? smile
Reagovat
HolyMotors
Netuším. Nejsem fanoušek Rafi a nikdy jsem nic takového neříkal.
Reagovat
Pe3k
No, tak teď už víš...
Reagovat
Roger_Federer
Nesmysl, buď trochu realny.
Reagovat
SwissMaestro
právě že je realista
Reagovat
turista
Komplexní je. Ale sype. Pět a půl hodiny vydržet a ještě vyhrát to v jeho věku po dlouhé přestávce není jinak možný.
Reagovat
Carmelo
smile Je nasypaný více než Armstrong. Proč by se asi zdravý trénovaný sportovec potil tak jako Nadal? Plus vypadá asi o 10 let starší, ty svinstva, co léta bere si začínají vybírat svou daň.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Frantz
Kdyby tam 5 hodin běhal sedmilhář, tak je to v pořádku, co, ty dmnte? smile
Reagovat
aape
taky mi to přijde až neuvěřitelný
Reagovat
smazaný uživatel
tam nebyl. Takžesmile
Reagovat
Roger_Federer
Uz slez z balkonu, neskakej, je to tam.
Reagovat
Denis92
Neuveritelne. Prave pre toto ma najviac GS prave Nadal. Najvacsi bojovnik.
Medvedev obrovsky choke, tento zapas si bude dlho vycitat.
Reagovat
Vlk-v-trave
uz predevcirem jsme tu s paddym psali, ze Nadal vyhraje...:)
Ale ma smysl pro dramo, ten Bejk.
Reagovat
Ereinion
absolutně epic
Reagovat
Vlk-v-trave
Ufoni nas navstivi, Nadal, ma 2 GS z Australie, a 2x zkompletoval karierni GS, plus jich nasbiral 21.

To jsou hlavni udalosti dne:)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
nagini6
To je nadhera, gratulujem. Otocit z 0:2 vo finale o 21 Grandslam, TAK TOTO DOKAZE IBA RAFA smile smilesmile
Reagovat
Pe3k
Nevyhrál náhodou finále RG 2021 Djokovic když prohrával 0:2 s Tsitsipasem?
Reagovat
nagini6
Pisem o 21 Grandslam, Novak Djokovic vtedy nehral o 21 Grandslam smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RFanousek
Už roky se snažím pochopit proč se z Nadala každý po*ere i když herně jednoznačně má na to vyhrát.
Asi nikdy nepochopím.
Federer vyhrává zápasy kde je lepší herně, Nadal a Djokovic často i ty, ve kterých nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
panzer.dragon
Gratulace rafovi
Reagovat
RF46
Gratuluji, neuvěřitelný.
Reagovat
kolapse
Gratulace, i všem co vsadili. Neskutečný matchsmile RAFOsmile21smile
Reagovat
SwissMaestro
Pan Hawke to zahrál geniálně. Ale tak co aférce s dopováním Nadalovi tohle už neuškodí, viď Rafíku :-)
Reagovat
HolyMotors
Jsi nemocný. Vyhledej prosím léčbu, dokud je čas..
Reagovat
blax
Pan Hawke měl vsazeno ještě vytáhni ty pičusismile
Reagovat
Grape
Hezky neunášíš smile
Reagovat
Roger_Federer
Diky bohu, Gratulace Nadal je top, dnes si rozhodne zaslouzil.
Reagovat
HolyMotors
Ty jsi syn Rogera Federera?
Reagovat
Roger_Federer
Ne, mamka
Reagovat
Alien
Nééééé, to nééééé!
Reagovat
ReadyTeddy
Jak Rafovi ubývá vlasů, tak mu přibývá grandslamů smile
Reagovat
soloo
steroidy smile
Reagovat
smazaný uživatel
mRNAsmile
Reagovat
turista
Přesně tak. Sype jako Lance Armstrong ale chytřeji.
Reagovat
HolyMotors
Miracle in Melbourne!!!
21. GS, Rafa je N-E-J-L-E-P-Š-Í hráč historie
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
bez Novaka jaksi, ale mám radost.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
A Ufoni...:D
Reagovat
vojta91
Tak kde mám své haters?smilesmilesmile
Reagovat
street4
Klanim se. Je to neskutecnej borec.
Reagovat
steve79
Ani Nadal neveri, ze vyhral 21. Grandslam.
Reagovat
steve79
Ze ho ziska na AO na to bych v zivote nevsadil.smilesmile
Reagovat
blixa
To je zase haluz ... smile
Reagovat
street4
Asi jako tvoje poceti.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Nadal je haluzak.
Reagovat
soloo
nech žiju vakcíny
Reagovat
smazaný uživatel
Rafasmile, Novak smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Dobry-den
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
30:0
Reagovat
smazaný uživatel
bouří eso a 3 mečboly.smile
Reagovat
mahycek
Jedno je jisté, takový vývoj zápasu
tady nikdo v TP nepředpokládal. Nikdo.
Reagovat
RFanousek
Já to říkal
Reagovat
Ereinion
omg...druhá šance
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
HolyMotors
No tak ale. Už jsem z toho jelen. Kdo teda vyhraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec aspon TB, som spokojný.
Reagovat
Roger_Federer
Ted uz to da
Reagovat
dako
Ty si fakt kk*!
Reagovat
HolyMotors
:D
Reagovat
Pesek12
Teď to už Rafa musí urvat.
Reagovat
steve79
Tak snad ted
Reagovat
RFanousek
Mi se tak neskutečně seká stream že jsem snad jedinou výměnu neviděl celou smile
Reagovat
smazaný uživatel
satelit eurosport1 DE free
Reagovat
JohnB
Je to až neskutečný, ale za mě se hraje v 5. setu konečně tenis, který sem čekal od začátku. Parádní hra od obou. Rafa a dopodávání setů a zápasů to je prostě v posledních letech už klasika.

Bude celkem smutný, když o vítězi rozhodne tiebreak, ačkoli do 10 bodů...
Reagovat
Kub1s
brzo asi dostanu infarkt
Reagovat
Roger_Federer
Ten Medvedev stemi dropschoty je uplne vylízaný.
Reagovat
Roger_Federer
Tento gem si prohral tim dropem sam, naštěstí.
Reagovat
blixa
To je příšerný, nemůžou už oba prohrát ???? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tak muj tip na srandu v patem vysel..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ted uz jen ten supertajbrejk...
ale furt tu jde o svobodu Ukrajiny, jsem na rozpacich:)
Reagovat
Mantra
je asi fertig, podat ruku soupeři a čau na Majorkusmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Dobry-den
Co se to děje?
Reagovat
HolyMotors
Je tohle ještě vůbec život??
Reagovat
steve79
Snad to nedopadne jak Roger proti Djokovicovi
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadne, aj oni su len ludia. Vlastne je to symbolické.
Reagovat
RFanousek
Klidně bych se vsadil že ho hned znova breakne smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
steve79
Rafa
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RFanousek
Neskutečné
Reagovat
SwissMaestro
JOJO PRO VSECHNY STEJNEJ METR? BRAVO ROZHODCI
Reagovat
Alien
Danieli bojuj! Danieli!
Reagovat
smazaný uživatel
Mozu si s Rogerom nakoniec podat ruku, hoci k MB sa nedostal.
Reagovat
HolyMotors
Masakr:) show must go on. Let´s go Brandon!
Reagovat
JohnB
Ten rozhodčí má koule teda smile
Reagovat
smazaný uživatel
a nakonec 5:5smile
Reagovat
Roger_Federer
Bože...to je pech
Reagovat
smazaný uživatel
to neni pech.
Reagovat
mahycek
Finále AO 2017 Rafa vs Roger občas si
to i z dneškem srovnávám, tak Roger
hrál mnohem nápaditěji a variabilněji
než dnes Medvěd. V přestávkách jsem
to přepínal. Historie se blíží.
Klobouk dolů 21 krát, ale o Goatovi
se bude diskutovat dále. Ale, přeji
to více Nadalovi než Djokovi.
Reagovat
turista
Djokovič na to musí nějak odpovědět ať už je to kdekoliv a získat taky těch 21.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočné...

Neni mu to holt súdené, som s tym zmierený.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
ReadyTeddy
by potřeboval nějaké kapky do očí, má je rudé jak angorák
Reagovat
Mantra
v jeho věku koukat pět hodin na sesli? smile
Reagovat
Mantra
zápletka
Reagovat
smazaný uživatel
trefit kurt a je to tam.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pe3k
Medvěděv si za tu haluz v utkání z FAA titul nezasloužil. Rafa je přeci jenom při neúčasti Federera a Djokovice nejlepší (v tom druhém sledu).
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
Dopodávat bude nejtěžší, jednak s tím má problém, druhak Medvěd už nemá, co ztratit
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
steve79
Nadal je fakt skvelej. Od tretiho setu zmenil hru je agresivnejsi s Daniil nestiha!
Reagovat
RFanousek
Tak teď jsem zvědavý
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem byt skeptik, ale na vitazstvo podaval aj na TM.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se da pomalu hodnotit...

Medvedev 7/10
Nadal 8/10
Ultras Fans Nadala 0/10

Ti si dnes nezaslouzi, ani ten jeden prasivy punkt :D
Reagovat
HolyMotors
Rafal Nadal - nejlepší tenista historie. Zní to divně, že? No, taky mi to moc neštymuje. No co už..
Reagovat
smazaný uživatel
RF, Novak jsou taky klasasmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile jako za mlada
Reagovat
smazaný uživatel
S Djokovicom 4:2 a 30:15, s Federerom 3:1..A teraz 5:3, takue takto blizko este nebol, je to oficiálne.
Reagovat
Roger_Federer
Uklidni se , dychej
Reagovat
Pe3k
Rafovi ten 21 gs v goat debatě sice vůbec nepomůže, ale i tak velká gratulace k titulu.
Reagovat
RFanousek
Tak zrovna druhý kariérní GS si myslím že je dost klíčový.
Reagovat
HolyMotors
smilesmile
Reagovat
Pe3k
Ten Djokovic už dávno má smile
Reagovat
HolyMotors
A co Federer?
Reagovat
RFanousek
No ale teď budou dva a Nadal bude mít o GS víc smile
Reagovat
Mantra
to bude hodně těžké dohrátsmile
Reagovat
mahycek
Z Medvědovi tváře čiší stále více
beznaděj, kam já si ten zápas nechal
utéct. Jiskřičku naděje, ale pořád má.
Je to Medvěd, balšójskej Putin. Smích.
Reagovat
peRFect
Přeju fanouškům Rafy,aby zažili jiný pocit,než já při finále W19.Jsou to pro vás nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
nejsou. My máme jasno.smile
Reagovat
George_Renel
Stejně je zajímavé, že 1. set se Rafa potil jak dveře od chlíva a 4. a 5. je v pohodě.
Reagovat
Mantra
asi startoval po 5ti dvanáctkách smile
Reagovat
smazaný uživatel
ne po mRNA vacine
Reagovat
paddy
Začínalo se v 28 st a ted bude tak 20 st
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste jeden gem, a mame svobodu na Ukrajine, jupiii:)
Horsi to bude s tema Ufonama, snad se s tim nejak snad srovname :D
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev za 4.30 momentálne.
Reagovat
dako
Neprivolávaj zlé scenáre blbými komentármi. Radšej poriadne fandi
Reagovat
HolyMotors
Medvedev nemá mentální odolnost Djokovice. Myslel jsem si, že jo, ale ne. Djokovic by to dohrál, Medvedev se rozsypal, zejména na bigpointech. A všechna čest Rafovi za bojovnost samozřejmě.
Reagovat
Denis92
Suhlasim. Absolutne to nezvladol
Reagovat
RF46
Neuveritelny...
Reagovat
RFanousek
Medveděv zapomněl jak returnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
smile 4:2
Reagovat
smazaný uživatel
Ale treba povedat, ze Rafa opat brutalne spasivnel a prestal sa snazit sam ukoncit vymenu.
Reagovat
HolyMotors
Neskutečná bitva. Chci šestý set. Prosím...
Reagovat
smazaný uživatel
4x gembally na 4:2 a nic z toho. Dpč.
Reagovat
Roger_Federer
Překvapuje mě, ze Medvedev působí víc unavené, než o 10 let starší Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
smileRafa v jeho letech. To by byl tanec.
Reagovat
peRFect
Vždyť nemá žádnou svalovou zásobu.Daniil působí jako nerd s rachitickou postavou a pro mě je opakovaně k nepochopení,jak může hrát 3+ hodiny.
Reagovat
blixa
To je jako kdyby si se divil, jak může vychrtlý maratonec běžet tři hodiny. Naopak je spíš velmi zvláštní, že Nadal s postavou sprintera má takovou výdrž.
Reagovat
peRFect
To je dost chybný příměr.Maratonec nepotřebuje hrát údery,nepotřebuje ruce,záda atd..Běží jedním tempem a v jednom směru.
Reagovat
blixa
To vůbec není chybný příměr. To je specifický rozdíl mezi vytrvalostním a sprinterským osvalením. Sprinter taky nehraje údery a podle tebe nepotřebuje záda a ruce.
Reagovat
peRFect
Pokud neznáš rozdíl v postavě mezi atletem a maratoncem,pak jsi se z diskuze diskvalifikoval sám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Me to neprekvapuje, podle mne ma dost netypicky pohyb a hru na kurtu, a diky tomu se casto dostava do svizelnych situacich, ze trebas konci zapas, tak ze kulha...atd. atd.
Reagovat
RFanousek
Tak jsem to konečně zapnul. Oba dva jen čekají na chyby smile
Reagovat
RFanousek
Opravdu neskutečné, co vše se dá prohrát? V kolika gamech měl Rus BP od od začátku třetího setu? V desíti?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodca, piskaj koniec!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
peRFect
Forehande,popiš své myšlenkové pochody ))
Reagovat
smazaný uživatel
Az teraz som začal byt realne nervozny.
Reagovat
tito
Jsem na tom stejně. A Rafa nám to neulehčuje
Reagovat
kolapse
Kraaaaaaaaasasmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Danil nám odchází.
Reagovat
Mantra
až do konce, šup, ta jeho hlava musí bejt strašně naboostovaná, když tohle dávásmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Break hore v piatom.

Tradicia dodržaná :)
Reagovat
Roger_Federer
Teď...
Reagovat
smazaný uživatel
Krásnej brejksmile unglaublich
Reagovat
annah
Trochu to připomíná finále 2017. Tam se taky Roger vracel po půlroční pauze, bylo mu skoro stejně jako teď Rafovi a šlo to do pěti setu....
Reagovat
HolyMotors
Tam byl víceméně celý zápas Roger lepší, to tady o Rafovi neplatí. O to magičtější ovšem bude, pokud otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
musí otočit
Reagovat
annah
Myslim, ze je hotovo. Tohle uz Rafa nepusti. Nebýt Noleho blbosti, koncil by asi v semi, teď už si ale šanci pohlida...
Reagovat
com
aj po odpolednim šlofíku jeste neni konec smilesmilesmile
Reagovat
blixa
A v piatom sete prišel bača a vyhnal nás všetkých, že mu ovce besníme ... smilesmile
Reagovat
Mantra
ale myslím, že se mu rozklepou kolena ještěsmile
Reagovat
mahycek
No, tak pitomci nejsme, ale....
Reagovat
safi1313
Sorry ale kazdej kdo prohlásí o Rafovi po tom co předvedl cely turnaj a co předvádí dnes ze je špatnej a at skončí už s tenisem atd - je pitomec :)
Reagovat
SwissMaestro
Tak Rafa je ve finále díky politice, to snad nemusím připomínat ani pipině jako jsi ty, safi :-)
Reagovat
Mantra
historie se neptá, bude jak budesmile
Reagovat
SwissMaestro
věř, že tady se to bude připomínat :-)
Reagovat
HolyMotors
Připomínat se bude i to, jaký jsi kus vola.
Reagovat
Mantra
nebude a ani by nemělo, je to jak je a není psáno a dáno, že by ten srb byl vůbec ve finále, to jsou hypotezy, jako "kdyby hrál Messi za Spartu, vyhráli by LM" smile
Reagovat
d@ve
Roger beztak taky fandí u televize Rafovi.smile
Reagovat
Roger_Federer
Ja fandim tady, vogo
Reagovat
d@ve
smile
Reagovat
safi1313
A ty jsi na světě kvůli zákazu milostných hrátek pro postižené :)
Reagovat
SwissMaestro
osobní zkušenost?
Reagovat
d@ve
Jasně, proběhly o tom komunální volby.. smile
Reagovat
Grape
Já to snad kvůli tobě tomu Rafovi začínám i přát. smile
Reagovat
mahycek
Ta nedůslednost Medvěda ho stojí fiftýny.
On to ale urve silou,.
Reagovat
Grape
Daniila teď zachránil servis, což nemusí zafungovat pokaždé. Ve výměnách je teď Rafa dost nahoře.
Reagovat
safi1313
Tady mate odpověď vy všichni pitomci co jste Rafu hejtovali at skončí s tenisem atd :) GOAT se blíží :)
Reagovat
JohnB
Ještě bych to vůbec nezmiňoval, je to pořád obrovsky daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo tradične prehratý 5-seťáčik vo finále AO.
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Dobry-den
Rafa zkušeně. Stačilo vydržet a ten kašpar na druhé straně se rozložil na součástky. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile zbyl jen stín a raketa
Reagovat
mahycek
Asi pojedu do té restaurace, prý
pošlou taxi, protože on vsadil těch
1000 Kč za stavu 2-0 pro Medvěda a
to na vítězství Nadala !!! To připomínám, co jsem psal před 1.5 hod.
A tam byl kurz pohádkovej. Blázen
by to dal. No, ale ještě konec není...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zachodova prestavka... Nadal na curani a Medved na masaz... jdeme do ocekavaneho 5.setu.

Da se rict, ze stojime pred historickou chvili, je mozne ze za hodinu nebo dve, nas navstivi Ufoni a Putin vycouva z Ukrajiny. A jako bonus bude mit Nadal druhy GS na AO... a moznost v tomto roce udelat dokonce kalendarni GS...:D

V patem nas ceka jiste dramo, ale jen tehdy, pokud se da behem prestavky Medved do kupy, jak po fyzicke strance, tak psychicke...no vsazet bych na to nechtel:) Ale porad ta tiha okamziku muze i svazovat Nadala... zalezi jak se k tomu postavi... jako muze byt sranda, a bude to asi sranda:)
Reagovat
JohnB
Smutný příběh je chování Medvedeva. Myslí si, že když vyhrál grandslam a bude brzy no1, že si může k rozhodčímu dovolit vše. Jasný, Australani jsou vymletý hlavy, ale to chování, ta arogance, z toho je mi na nic.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Nadal se vycural dobre.
Medved - tam masaz asi nepomohla, ale zda se klidnejsi. Aspon nejaka sance na dobry paty set, ikdyz to bude muset uhrat prez servisy...
Reagovat
SwissMaestro
Prej karma.....to by Nadal opravdu nesměl vyhrát. Snad případně poděkuje panu H.
Reagovat
smazaný uživatel
Karma si brusi zuby na oboch. Bud za USO 19, teraz v opačnom garde, alebo Rafovo epicke vitazstvo vzdy v smolnej australii.

Tak ci onak, ak ma Rafa prehrat, len prosim nie s breakom v piatom sete, tretikrat by to uz bolo velmi nemilé, milá karmička.
Reagovat
Grape
No tohle bude ještě zajímavé, Rafa se rozjel. Naopak Daniil poslední dvě hodiny hodně pod své možnosti, jsem zvědav, zda se ještě dokáže zmobilizovat.
Reagovat
RF46
Pusobi odevzdane, Rafa naopak nabuzene.
Reagovat
peRFect
Tak on to snad ještě otočí.Silou vůle či co.
Reagovat
RF46
Meda uplne odesel + ty chyby pri zkracovani hry, to ho musi mrzet
Reagovat
peRFect
Přestal hrát úhly.Rafovi stačí 1,5m od středu na obě strany.
Reagovat
panzer.dragon
smile
Reagovat
Blondie
Ten Rafa je neuvěřitelný!
Čekala jsem, že ho Daniil smázne a bylo mi ho trochu líto, ale tohle je neskutečné finále.

Bravo oba!
Reagovat
smazaný uživatel
smile je. A Novak taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Padne Vám sánka: Chorvatský europoslanec řekl Macronovi a Leyenové, co si o nich myslí + VIDEO
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdo to rikal?
Ja to rikal:D
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
HolyMotors
Goatovství klepe na dveře. Ona proslulá koza už si obléká kabátek, už otevírá vrátka a rafa ji pomalu zdvihá do pomyslné výše. Už jen set a kousek. Takhle blízko goutovství nějakou chvíli nikdo nebyl. Něco magického se blíží. Také to cítíte??
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, dle RafaFans pry neudrzi uz Nadal moc... takze je to takova rekneme, pofiderni, ale asi pro nektere nadsence magie:)
Reagovat
HolyMotors
Ale tak já sám jsem ho také odepisoval upřímně. Opět se ukázalo, nikdy neodepisuj Rafu! Kdy už se lidstvo poučí?
Reagovat
turista
S 209 týdny na pozici No1 přece nemůže být GOAT. Spíš se to zamotává.
Reagovat
Vlk-v-trave
Medved je dost hotovy, bude muset behem prestavky mezi 4.setem a 5.setem na toaletu a masaz...abychom meli v tom patem setu jeste nejake dramo...
Reagovat
Denis92
Je to paradox, ale je to tak.
Ten 5h zapas s FAA sa prejavuje
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, mat dva setbally v dvoch setoch a oba mozno prehrat, to je velmi kuriozne.
Reagovat
smazaný uživatel
bez vakcíny by to nedali ani jeden. smile
Reagovat
Denis92
To bol uz 4.gem, ked Medvedev nepremenil BB. Naopak Nadal mal taky len jeden.
Reagovat
Denis92
Za tie dropshoty by si Medvedev zasluzil raketou po hlave. Nechapem, ze to stale hra aj ked to nefunguje
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ereinion
řekl bych, že fyzicky odchází, tak zkouší zkracovat...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
Myslíte, že Srdjan už něco prokopl/rozbil? smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten bude v horsim mentalnim rozpolozeni nez ten Medved:) To bych si tipl, ale na vic se necitim.
Reagovat
smazaný uživatel
nebude. Ten když tu hrůzu vidísmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Chystá prejav na tlačovku o tom, ako imperialisticky západ robí všetko pre to, aby nevyhral hráč z bývalého východného bloku.
Reagovat
RF46
Medved o to prichazi na siti, tam zazdil uz hodne bodu.Bude to jeste zajimavy.
Reagovat
paddy
4:2 4. set
Reagovat
Vlk-v-trave
:D spis budou jeste brejky:))) a kolaps na sazkarske burze:D
Reagovat
Paixx
Nadal teď asi zase zvolí taktiku uhrát si každej svůj servis a na returnu to odchodit a zbytečně se neunavit, stejně jako s Shapovalovem
Reagovat
TheRoyalBlue
Ako keby sa mohol spoľahnúť na to, že si uhra svoje podania. L
Reagovat
Mantra
bejk zarputilec jeden smilesmile
Reagovat
mahycek
Rus si za ten stav může jenom sám,
svojí blbostí a nedůsledností. A 5 set
se plíží a plíží. A v hospodě na toho
co vsadil nen litr na Nadala, tak
začínají plácat po zádech.
Reagovat
paddy
Djokoviče na USO neporazil Medveděv, ale 28. zápas, tedy kalendářní GS
Reagovat
Vlk-v-trave
To vime vsichni krom Rafanu, pochopitelne :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Klasika celeho turnaje, Madved zacina sve slavne debaty s empajrem:)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa 6/20 první servis, to nemůže vyhrát...
Reagovat
HolyMotors
Pokud Rafa otočí, tak nejlepší hráč historie bez debat! Goat goatů smile
Reagovat
turista
Fake GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Fake goata mas toho s fakeovým pozitivnym testom.

Typicky balkan :)
Reagovat
Blondie
:D :D :D

Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to skonči plychtou, Rafa sa dostane na 20.5 GS, budem spoko.
Reagovat
paddy
Nadal brejk ve 4.setu na 3:2
kurz nyní Nad 2,02 vs 1,82 Med
Horší než před zápasem

Teď už ale rozhodují zkusenosti
Reagovat
Vlk-v-trave
Medved mozna neco ukeca u empajru, nepodcenovat:) behem turnaje tam ma slusne natrenovano.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam Medvedeva za 1.96 za stovku. Dufam, ze prehram, ak vyhram, vyhrá pojde na podporu mladych talentov z rodiny Forehandových.
Reagovat
paddy
Ta pojistka za 66 Eur vypadá nadějně smile
Reagovat
HolyMotors
já rafu za 3,35 a medvedeva za 2,05. doufám, že to neprohraju..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu mam za 10 na turnajovu vyhru este pred startom AO s kurzom 9.

Financne to bude uspesny GS, ale samozrejme, ze by som to manil za fanusikovske potesenie.
Reagovat
kolapse
Rafa jede bomby smile
Reagovat
Mantra
to finále má grády - možná víc emocemi než hrou - ale jo má smile
Reagovat
Denis92
Medvedev strieda uzasne momenty s absolutne nepochopitelnymi chybami/rozhodnutiami.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak tak hraje cely turnaj, ale hlaaavne ze ma dobre stats na servu:D
Reagovat
Denis92
Svojou hlupostov pomaly odovzdava trofej do ruk Nadalovi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude stacit, jak to Medved dotahne do toho supertajbrejku v patem:) Tam uz to trebas urve diky tomu servisu:)
Reagovat
aape
no ten ho teď právě moc nedrží..
Reagovat
brixner
To byla smeč, Azbuk!smilesmilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
El Kaputo
Reagovat
Vlk-v-trave
Zase vypinas? :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Mám vypnuto, sleduju teletext.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze Rafa nema aspon o 5r menej, to by som veril.

Ale Rafa posobi mimoriadne strhane, 35r, po covide a 1:2 na sety. Herbe, nemáme dobre karty priatelu.
Reagovat
Paixx
Kdyby to šlo do pátého setu, bude se hrát pravděpodobně 5 hodinový zápas, to kdyby Nadal nějakým zázrakem vyhrál, tak to by bylo neuvěřitelný
Reagovat
Herbert_Hoover
Jestli tento set dotáhne, je třeba před ním smeknout, vlastně už za ten jeden set, ale nevěřím, že proti Medvědovi dokáže vyhrát tři sety v řadě, to by se vymykalo všem zákonům. Si to prohodí jako na USO.
Reagovat
aape
hrajou už jak holky, servis je nanic, nechápu
Reagovat
Vlk-v-trave
chapu, druhy set je dost oba psychicky a fyzicky strhal.
Reagovat
mahycek
Medvěd je tak zbrklej, zbytečně uspěchá
jasné míče.
Reagovat
annah
Rafa je bojovník.To se musi nechat.
Asi to půjde do pátého setu . Kdo by to před dvěma hodinami řekl...
Reagovat
Vlk-v-trave
ja:)
Reagovat
turista
Anabolika holt dokážou zázraky.
Reagovat
Vlk-v-trave
4. set to bude takova brejkovana...krejzy set...a Nadal to srovna.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
no prosim, dalsi brejk:)))
Reagovat
paddy
Boh vie, ako sa teď cítí Novak smile
Reagovat
paddy
5 setů ho na gauči vysílí stejně, jako by hrál na kurtu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jako Jezis:)
Reagovat
paddy
V pravé dlani už má jeden hřeb smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa neudrží ani moč.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ty nemas jeste vypnuto:D
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
blax
Jsem rád, že Nole je alespoň na kurtu v Rafových smečích smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Rafa to už nedá fyzicky a ak by aj áno, tak nie psychicky. Ale tak pre jeho sebadôveru je toto lepšie ako dostať 0:3.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt uz si ten Medved vyzadal pomoc fyzia a mentalne je dole;)
Ale chapu, je treba tommrovat:)
Reagovat
TheRoyalBlue
On sa oklepe. To je blbosť aby sa v priebehu polhodiny až hodiny vôbec nevzchopil. Zvlášť ak mu Rafa dá pocítiť príležitosť. Ll
Reagovat
paddy
je, že 5hod zápas se vyhrává až na konci a vedení 2:0 na sety nic neznamená
Reagovat
kolapse
Vamoooooos Rafasmilesmilesmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Na USO som s Medveďom súcitil, tam nič nespravil aby ho diváci tak vyrušovali. Ale tu na AO si za to do istej miery môže sám. Keby niektoré veci nechal bez reakcie alebo by zareagoval miernejšie, tak by diváci neboli voči nemu tak antagonisticky naladení.
Reagovat
aape
nevěř tomu, bylo by to stejný
Reagovat
Paixx
Rafa je strašně utahanej, ale snaží se to dávat co nejmíň najevo, což se zatím daří, ale určitě je úplně vyzdimanej, to jde poznat
Reagovat
Vlk-v-trave
uz jsem jen krucek k memu tipu ze to bude 2:2 :) a paty set.
Reagovat
RFanousek
Kolik BP Medveděv potřebuje? Už je jako Federer
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rafovi, otočil těžký zápas a vyhrál 21 gs smile
Reagovat
Pesek12
Ještě to není jisté. Míček je kulatý a fyzický a zdravotní stav se může rychle změnit. Přál bych to Rafovi, že to po 2.setu nevzdal.
Reagovat
HolyMotors
Medvěd neunáší. Že by jiskřička? Trhej Rafane! smile
Reagovat
RF46
Ted hraje Medved extremne spatne...
Reagovat
Roger_Federer
Smekám před Rafou, co nazom kurtu predvadi.Tenis jak za mlada
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nema ako vyhrat 5hod zapas, ale suhlasim, ze to zmrtvychvstanie zasluzi pochvalu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz vidim ten scenar dnesniho zapsu...

Je paty set, Nadal ma 2x CHP, nepromenuje , dostava se zapas do Super Tajbrejku, kdy Medvedev nakonec vitezi...

Pak nastane debata na 10 let, na kterem povrchu a proti komu je tezssi promenit MB, nebo CHP.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd se bude muset naučit voleje, aby mohl pomýšlet na víc GS.
Reagovat
Denis92
Medvedeva tie nevyzuite BB mozu stat zapas
Reagovat
RF46
Ted to ztratilo spad...
Reagovat
smazaný uživatel
kks, ten prvy servis spinka v Manacore. Zazrak, ze sa s tym drzi, v podstate v zapase
Reagovat
Roger_Federer
Jako vzdy optimista.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
blixa
Nemohli by už oba prohrát ? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile a vítězství věnovat Jokerovismile Vlastně von už má taky 20, tak to né, to ať to věnují radši Géniovi, ať se nám vrátí giginsmile
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile to jsem si o něm nikdy nemyslil. Je to bída.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne, ze je dnes Medved skvely na big pointech :DDD
Reagovat
ipko
Medvedevovi akosi sčervenal nossmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jedině staličnajasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal jeste uhraje dva sety, a mame tady ufony, a Putin vycouva z Ukrajiny:)
Reagovat
Ereinion
no, teď už to bude dost o fyzičce...a upřímně nevím, kdo bude mít v tomhle výhodu
Reagovat
flex
Asi neotočí, ale Nadal je svým způsobem divnej, geniální.
Reagovat
smazaný uživatel
0:2, 2:3 a 0:40 a Rafa je spat v hre. V tomto je Nadal tym najepickejsim bojovnikom, super. Herne sa trochu dvihol, pritvrdil, ukazal pridanu hodnotu ktora je proste nutná. Dnes to asi nakoniec nevyjde, ale za tu zapletku, klobouček.
Reagovat
mahycek
A teď mám chuť do té restaurace zajít. Ale, to je v cenru, se.u na to.
Reagovat
RF46
Publikum fakt bida...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
banda kriminálníků a pár fanoušků Rafysmile
Reagovat
Mantra
Rockyho přeci koukal smile
Reagovat
HolyMotors
Zatím to vypadá, že koukal pouze na první půlku čtvrtého dílu.
Reagovat
paddy
Servíruje na vítězství ve 3.setu

Matematicky nevychází, že Nadal po fyzické stránce dokáže po zranění otočit 5hod zápas

Ale lidské tělo v kritických chvílích dokáže i nepředstavitelné věci

Medvěd dostane nerva a půjde to líp
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak jsem psal, ze to bude 2:2 :)
Minimalne uz ted jsem v polovine cesty s tim postem:D
Reagovat
paddy
Bohužel již dva sety se na to nevyplatí sázet, protože ten kurz není výhodný
Nízký na ten nepříznivý stav
3,25 vs. 1,32
Reagovat
smazaný uživatel
smile byl jsem malověrnýsmile
Reagovat
mahycek
Dík za pojmenování ožralemsmilesmile Když
bych to s ničím nemíchal, tak v pohodě
sám vyjdu schodysmile*
Reagovat
Dobry-den
Medvěd kolabuje. Tohle už si Rafa pohlídá. smile
Reagovat
Kub1s
krasnej prohoz
Reagovat
zfloyd
všechny ženy v hledišti zvlhly
Reagovat
Davor1
Medveď to už snáď nejako doklepe, ale tá úroveň je tragédia. Zlaté časy djokomurárni či Wawrinku na vrchole...
Reagovat
HolyMotors
Opravdu ne. Dost chyb ale i dost winnerů. Opravdu lepší než Murrayho přehazovaná.
Reagovat
TheRoyalBlue
smile Niekto fakt zabudol aké to boli zápasy. Jak keby hrala umelá inteligencia videohru a jeden z hráčov mal chlp lepšie štatistiky.
Reagovat
TheRoyalBlue
*o chlp
Reagovat
Mantra
se včera díval na Rockyho, tak teď začne zápas otáčet, ale on ne, on musel spát a jezdit na rotopedusmile
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
mahycek
Tak naleju do sebe litr, když to
Nadal otočí. Ale, záleží jestli na
oslavu, nebo na žal ?? A taky čeho
litr ? Piva to je jednoduchý, ale mám
ve sklepě slušnou zásobu vína a slivovice. Tento rok jsem si ještě nedal ani kapku. Vím jistě kdyby tam
byl Roger, tak 2-3 litry vína na 21 GS
bych dal !! Zcela vážně.
Reagovat
blixa
Ožralo !!!! smilesmile
Reagovat
paddy
Dnes jsou hratelní oba, ale na kurtu není nikdo, kdo by je porazil smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
paddy
Musíme počkat, až se jeden z nich porazí sám smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
kolapse
Rafo,to není čtyřhrasmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Nemám slov na tie voleje, jak keby som tam ja nabiehal na to sito a nie hráč svetových kvalít.
Reagovat
blixa
Teda to je finále na prd. Oběma přeju, aby prohráli ale furt jeden z nich vyhrává ... smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ee, nejde to. Chýba tomu pridaná hodnota v podobe nejakých FH po čiare, agresivnejsich BH a pevnejsich nervov pri big pointoch. Asi by to nestacilo ani pri vyhranom druhom sete, kazdopadne ten vykon je priemerný, s tymto sa finále GS nevyhráva.
Reagovat
paddy
Když jde soupeř na síť, tak okamžitě prohodím, prohodím, prohodím... smile
https://www.youtube.com/watch?v=XwhW8ydJTIA
Reagovat
smazaný uživatel
smile ten už měl hotovo.
Reagovat
Alien
Danieli do toho! Danieli do toho!
Reagovat
zfloyd
mě připadá Rafa jak hraje že vypadá ještě o 10 let starší než opravdu je
Reagovat
paddy
Organizátoři
Snad ani jeden pozitivní test po startu turnaje smile smile

Štěstíčku se musí jít naproti smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
HolyMotors
Všichni jsou očkovaní, pozitivních testů není potřeba. Ostatně i v NBA, NHl jdou podobnou cestou. Pokud nepřijde nakažlivější verze, toto je cesta.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
darek.vrana
Přesněsmile. Jen náhodou po prohraných zápasech. A to je tam asi 1000 hráčů plus členů jejich týmu nebo spíš víc... Pokrytci.
Reagovat
mahycek
ŠOK !!! To musím zmínit. Teď mi volali
z restaurace, dívají se na finále a
jeden už pod vlivem dal do live sázky
v Tip sportu litr (1000) na Nadala.
Korun českých, myslím. To mě hlava
neberesmilesmile
Reagovat
paddy
Tak nalij do sebe litr a pochopíš to smile smile
Reagovat
peRFect
Rafovo fans si začnou čím dál více prožívat,to co my Rogerovci.Dnes sice ještě není konec,ale Rafa tohle už asi neotočí.
Reagovat
brixner
More, jak nevotočí, poď na páku!
smilesmilesmile
Reagovat
peRFect
:-)))
Reagovat
blax
Komentátor na Eurosportu absolutně mimo. Prej první set vyhrál Medvedev díky podání, no stačí se podívat na statistiku W/UE - Rafa 7:16 a Medvedev 8:5. Druhý set by dal Rafovi, no tam byl poměr pro změnu Rafa 14:20 a Medvedev 17:13 Neskutečně zaujatý blbec.
Reagovat
brixner
Nic proti Bejkovi, ale stát na druhý straně Srb, jsou už prázdný tribuny...
Reagovat
HolyMotors
Rafovo odcházení smile děkujeme, odejděte. Bylo to krásné smile ale je konec....konec. (A ano, vím, že se to říkalo asi 7krát v jeho kariéře, ale nic netrvá věčně, ani neustále vracení se:)
Reagovat
RFanousek
Tak hraje finále neantukového GS po šest měsíců trvající pauze, chtělo by to trochu nadhledu, bez ohledu na jeho výkon.
Na RG bude těžko hlavním favoritem někdo jiný.
Reagovat
HolyMotors
Pokud se Djokovic naučí lépe podvádět a přípravné turnaje proběhnou standartně, za mě bude Rafa jen mírným favoritem. Psychika dělá hodně a loni dostal naloženo.
Reagovat
turista
No Djokovič neumí tak podvádět jako Nadal. Ten sype tak aby to nikdo nikdy nezjistil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Boze, vzdyt hraje finale GS... sice slusne vore, ale jeste neni konec.
Reagovat
Herbert_Hoover
smile Klinická smrt.
Reagovat
brixner
Be né, teďkonc si Azbuk cuc ňákýho lektvaru a dou do pátýho!
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
Z pozice outsidera se vždy hraje líp
Medvěd si letos vyzkouší vlastní medicínku smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Čím je starší, tým je Rafa väčší mentálny labil paradoxne. Som zmiereny s tým, že GOAT status patrí Djokovicovi, ale je smutné ho takto vidieť. Keby radšej prehral po tom, čo dá všetko zo seba na kurte, lenže on je vyložene v psychickom kŕči.
Reagovat
HolyMotors
Za toto se tu spoustu lidí smála roky Federerovi. Jen ať si Rafa taky ochutná tuto medicínku.
Reagovat
TheRoyalBlue
Aj Rafa aj Fed majú vo svojich radoch priblblych fanúšikov. Za to si ani jeden z nich nezaslúži, čo sa im deje.

Ale na tomto leveli je to vyložene mental game, rozdiely v kvalite hry sa ani nedajú jasne určiť. A holt, v tom Fed a Rafa zaostali. Djokovic síce verí, že pozitívnym myslením možno dezinfikovať vodu, ale nie je to mysliteľ, je to tenista a jeho schopnosť si vsugerovať do hlavy hocijakú myšlienku mu zrejme pomáha.
Reagovat
HolyMotors
Fed o hodně Rafa i fous starší, to hraje velkou roli. I Djokovic začně odcházet (možná už začal) a bude se to projevovat podobně..
Reagovat
turista
Ano i Djokoviče to čeká to odcházení.
Reagovat
mahycek
S prominutím to je dřevák. Medvěd se
mě dneska, říkám dneska moc nelíbí.
A to finále je slabší....
Reagovat
Mayo
Katastrofa na podaní, neschopnosť uzavrieť set, tajbrejky? To je dlhodobo vtip. Novak Djokovic sa s popkornom pri telke usmieva popod fuz smile
Reagovat
JohnB
Nejhorší na tom všem je, že Medvedev hraje možná ještě hůř než proti Augerovi. Za mě jeho nejhorší výkon na turnaji - spousta chyb, hodně gamů na servisu, kde si nepomohl příliš servisem, málo winnerů.
Reagovat
Denis92
Jednoznacne. Medvedev hra stale zle aj napriek vedeniu 2-0 na sety. Evidentne je dost nervozny
Reagovat
HolyMotors
Přeháníš. Úplně jednoznačně. Je tam i spousta famózních výměn, který vybojuje, zakončí winnerem atd.
Reagovat
stopan
mozno je to taktika, nebude zbytocne utocit a riskovat obhodenie, nechava hrat naopak nadala a sam aplikuje jeho obranny tenis.
Reagovat
JohnB
Nesmysl, taktika hrát takhle špatně, to fakt nikdo mít nemůže... smile
Reagovat
Krisboy
Méďa se šel převlíknout. Takže přece jenom v suchým.
Reagovat
Vlk-v-trave
Byl tajbrejk:) takze v suchym to uz nebude, ikdyby se prevlekl 4x behem tretiho setu jeste.
Reagovat
mahycek
Medvěd, ale nehraji nic moc. Jako by
se bál přitlačit a umísťovat míče
k lajnám i razance nic moc a servis
průměrnej, přesto to na Nadala stačí.
Kdyby Nadal otočil zápas, to by byl
víc než zázrak.
Reagovat
dako
Bola to veľká šanca dostať sa do zápasu, trochu zneistiť Medveďa a sebe naopak zvýšiť sebavedomie a vieru vo víťazstvo. Šancí bolo viac než dosť, ale niektoré chyby boli priam smiešne. Na niektoré fiftíny sa neuveriteľne nadrel, aby vzápätí urobil fatálnu chybu. Škoda
Reagovat
RF46
Rafa by mel vyreklamovat prachy za ty nastreleny vlasy...
Reagovat
paddy
Medvěd bude také nervózní, logicky

Djokovič narušil i finále, ochranou chycený narušitel měl transparent
Abolish refugee detention
Reagovat
panzer.dragon
Přál bych medvedovi aby měl skalpy djoka i rafy z finále gs 3:0, co se týče sebevědomí tak ho to pěkně nakopne :)
Reagovat
aape
smile
Reagovat
RFanousek
Z 0:2 neotočí, to by bylo opravdu velké překvapení.
Reagovat
mahycek
Nadal musí jít do šatny, před zrcadlo
a vyvstekat se a zároveň psychicky
povzbudit.
Reagovat
Denis92
Hotovo.
Kvalita tenisu v 2 sete isla dole, najma v podani Medvedeva, co ma prekvapilo, ale nakonci to dokazal urvat.
Nadal dostal sancu ale pokracuje vo svojom letargickom finalovom vykone s polovicnym servisom a nezvycanjnym mnozstvom UE.
Reagovat
ttopi
3:0, už od pátku to byli jasný.
Reagovat
panzer.dragon
Medvěd dobře tuhej soupeř..
Reagovat
Krisboy
Woe to je blázen smilesmilesmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Ešte aj tie voleje sú otrasné, nabehy neisté a potom volej nedorazny. Rafa prehral proti oslabenemu Medovi. Som z neho dnes sklamaný.
Reagovat
farr
Ten poslední míček 2. setu mluví za vše. Neskutečný pavouk. Pojď Daniil! 2GS in ROW už čeká. I když věřím, že Rafa se snad ještě nevzdá. Je to obrovský bojovník... Vamossmile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa končí 3:0smile
Reagovat
smazaný uživatel
Smolne prehratý druhý set, ale treba povedat, ze Nadal si to prehral úplne sám, najma strašidelnými chybami, ked Rafa nedopodával.
Reagovat
JohnB
přesně jak píšeš, prohrál si ho sám... Medvedevovi spadl jako dárek z nebes
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, medveděv je ještě horší než loni podle mě a s USO21 úplně nesrovnatelný, tam goatil, rafa si to prohrál sám, i když v posledních čtyřech bodech se aspoň snažil hrát aktivně, ale medvěd prostě zaúřadoval zrovna a nezkazil.
Reagovat
smazaný uživatel
lol
Reagovat
Vlk-v-trave
No na USO21..., bych hlavne rekl, ze Djokovic neunesl tihu okamziku...zas az tek velky rozdil nevidim:)
Ale uznat mohu, ze Medved hraje hur na tomhle turnaji nez na USO21.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Uso mal Medvedev 58% prvy servis a 9 dvojchyb, dnes ma 67% prvy servis napriklad. Ale tak chápem účelu prispevku :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak stats na servisu neni vsechno, vzdy zalezi, kdo proti tobe stoji na druhe strane... tady se Medvedev potykal hodne se souperi, dost nestabilni ve vykonech...celkove herne se me zda trochu horsi... a take rozhozenejsi mentalne.

Uz jen porovnani zapasu FFA x Medved, Tak na USO ho prejel, tady byl rad, ze ten Felix to skonil...
Reagovat
smazaný uživatel
Stats na servisu su meratelny ukazovatel, ostatne faktory su nemeratelné a šermuješ domnenkami.

Medvedev je vyborny, prakticky vobec nekazí, najma pri big pointoch je skalopevný.
Reagovat
Vlk-v-trave
A na USO kazil, a mel stesti na soupere :D Jiste...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale chapu, ze zase prijdes s tim, ze FAA hral na USO houby:)
No rozhodne si to Nadal podelal v prvnim setu, a o druhem se snad nikdo prit nebude dost sam, a ne zasluhou skveleho vykonu soupere...
Reagovat
JohnB
Je až neuvěřitelný kolik Rafa ve 2. setu měl šancí a zahodil je totálně. Medvedev je dneska obrovsky hratelný, ale Rafa prostě nemá kvalitu na to, aby toho využil. A myslím si, že třetí set už odehraje Daniil v obvyklý kvalitě a bude hotovo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal srovna na 2:2, ale takhle nabidnout set...to je trochu hruza, to fakt:)
Reagovat
Herbert_Hoover
5:3 ---> 5:7 Rafo hrůza
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako vyhrat 21. titul nejakym uplacanym zpusobem...
...takove tituly se vyhravaji s otockou z 0:2.

Nadal chce nabidnout show lidem na 5 setu:)
Reagovat
Herbert_Hoover
jasně, ve 35 letech, tak určitě, věřím na Ufony, věřím na to, že Putin couvne ze svých požadfavků vůči NATO a Ukrajině ale na tohle něvěřím, sorry.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vidět Rafu vyhrát TB, to je jako viděšt Eskymáka hrát plážový fotbal smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No trochu ten Medved mel ted stesti... to zas uznat musis...
Reagovat
Herbert_Hoover
Už je to asi jedno, konec, vypínám. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tvl, ve jste fak fans... k pohledani...
Pak se me nikdo nemuze divit, ze mam z tech B3 furt srandu:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nechceš vidět jak jde tvůj kůň ke dnu a ztrácí zápas, v němž jeden set prohrál vlastně svoji vinou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Fandit Pellovi a Nadalovi je rozdílné. Pella může překvapit, Nadal může zklamat. To je ten rozdíl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale tak neni jen Pella, ale Berrettini, 1111, Hurkacz atd...
Sorry, me prijde, ze brecite (nemyslim vyhradne tebe, nebot si me celkem prekvapil tim, ze vypinas...) furt nad necim..., los, empajr, den, vecer, a ja nevim, co jeste...
Reagovat
JohnB
ani tak štěstí jako prostě mizerný Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
dneska je opravdu dole. Jakoby si tu vakcínu opravdu dal. No nic. Naše holky se taky dost trápily a nakonecsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Uvidime, jestli se bude opakovat Tjabrejk s Mannarino:)
Jenze ten Adrian se me zdal lepsi na servu nez Medved, takze tenhle tajbrejk mel Nadal urvat v pohode.
Reagovat
TheRoyalBlue
No a tento Nadal je slabší ako ten proti Mannarinovi, i keď aj tam to bolo trochu trápenie.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
pátý, ne, nebo?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Medved uz tece s jednim minibrejkem.
Klic zapasu budem hledat nekde v patem setu:)
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
mahycek
Je to křečovité i od Medvěda, hraje
fakt zatím pod svoje možnosti. A zápas
je to strašně pomalý, nemá to tempo.
To uvedení míče do hry od Nadala to
strašněn rozbíjí. No, ale je to také
část taktiky.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině Novak. Mají co chtěli oborníci.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Druhy set pujde za Nadalem, jas jasu...
Reagovat
smazaný uživatel
snad, asi, si jó
Reagovat
aape
jas jasu jasně smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pririskované udery a gem na Rafovu stranu. Ano, boli tam aj chyby pri snahe ich zahrat, ale budis. Inak to nepojde, nech utoci a riskuje, hoci to dnes nema v ruke.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic si udrzal svoju finálovu neporazitelnost v Australii, nakoniec moze byt rád, ze nesiel :)
Reagovat
Mantra
dostal by od Medvěda? myslíš?
Reagovat
HolyMotors
Spíš škoda, že nešel. Respektive byl hlupák a podváděl neskutečně naivně. Něco mi říká, že by to byl lepší a vyrovnanější zápas.
Reagovat
dappe
Za tohoto průběhu by byl break nahoře ve třetím no, Medveděv je ve druhém mimo, celý turnaj má s výpadky problémy.
Reagovat
HolyMotors
Nicméně je tak dobrej, že i s výpadky to dokáže v klidu urvat. Až na FAA. Ale jinak v podstatě pohodička.
Reagovat
RFanousek
Jak vypadá hra prosím co se kvality týče?
Nemůžu se koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
7/10, nic extra.
Reagovat
RF46
Vysoka, pekny to je.
Reagovat
Mantra
tohle nedat, to je na ručník smile
Reagovat
dako
Bez prvého servisu a jednoduchších bodov to proste nejde. Rafa sa na každý fiftín nadrie a vzápätí urobí 2 lacné chyby po sebe. Musí to byť aj veľmi ťažké na psychiku, keď vieš, že ten prvý servis nejde a na druhej strane je robot, ktorý ti všetko trafia k zadnej lajne. V tomto sete bola veľká šanca dostať sa do zápasu.
Reagovat
farr
Máme z toho pomalu WTA na servisu v 2. setu smileale aspoň je to parádní podívanásmile.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa ujišťoval na tiskovce o tom, že je vděčný že vůbec hraje tenis, že se těší z návratu ale spíše to svědčí že mu 21. GS fakt stoupl do hlavy nebo se fakt obnažuje jeho aktuální herní level v plné kráse? Těžko říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze hra tak pasivne a neodvazi sa do toho udriet, ked ma moznost výmenu preklopit na svoju stranu, tak len udrzuje výmenu. Chýba mi aj FH inside out, celkovo je Nadalov level nedostatočný, škoda. Napriek tomu mohlo byt 1:1 na sety.
Reagovat
HolyMotors
Mě jen překvapuje, že ten nedostatečný level neodhalili už předchozí soupeři. Byli tak slabí nebo Rafa o tolik lepší? Nebo je o tolik lepší Medvěděv?
Reagovat
smazaný uživatel
Finále nesie so sebou extra velke psychicke bremeno. Preto citit ten kŕč a neistotu.
Reagovat
HolyMotors
Trochu paradox. Hráč, který jich vyhrál 20 a v medíích tvrdí, jak je tak nějak uvolněný a že je rád, že vůbec ještě hraje. Holt není tak nad věcí, jak by se mohlo zdát. Je do toho zažraný snad víc jak Federer. Ještě uvidíme, koho jednou z kurtu ponesou nohama napřed :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa 0:3 finished. Bohužel je problém udržet svůj servis. Mám sázku "Medvěd a více než 35.5 gemů" ale asi to nevyjde.
Reagovat
Krisboy
Na druhou stranu - jestli Rafa urve tenhle set, máš to v kapse smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Kéž by. Aspoň ať tiket vyjde smile
Reagovat
Krisboy
Tak nic. Ale stejně bych to ještě nevzdával. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hratelné, ale neuhrané. Ta pasivita, nedoraz, hromada UE + katastrofa na prvom servisi je znatelná a proti Medvedevovi to nemoze stacit, mozno by to nestacilo ani na Tsitsipasa.
Reagovat
TheRoyalBlue
Od toho servisu sa všetko odvíja. S väčšou pohodou sa hrá dôrazne keď vieš, že niektoré body ti nabehnú ľahko a nenadreš sa na ne.
Reagovat
HolyMotors
Proti Tsitsipasovi by hrál jinak, sebevědoměji. Cítím tam slabost, Rafa prostě už dávno není ten, kdo mentálně vládne. Možná by prohrál i s tím Tsitsim, ale po vyrovnanějším průběhu.
Reagovat
JohnB
Tohle Rafa absolutně nezvládl a možná to rozhodne zápas. Medvedev hraje druhý set sakra pod svoje možnosti a pokud ten set Rafa nevyhraje, na 99,99% dostane ve 3. tak 6:2.
Reagovat
SwissMaestro
Tak či tak, komentátor nezvládá. Ta zaujatost a podpora Nadala už nemůže být větší..tohle není profesionální výkon.
Reagovat
Herbert_Hoover
Poslechni si někdy hokejové přenosy Chance ligy, druhé nejvyšší české soutěže. To bys blil. Hlavně ti komentátoři ani neznají pravidla, tohle je ještě obstojné. Nutno si uvědomit, jaký pojem Rafa je.
Reagovat
SwissMaestro
Nadal zahraje skvěle či vede a řve jak turek. Teď Daniil brejkuje a chladný hlas.....
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale rozumím, "novinář" by měl být nestranný.
Reagovat
Herbert_Hoover
Teď už pomůže jen kdyby dostal Meddy povolávací rozkaz do armády od Putina, nic jiného nemůže posloužit v Rafův prospěch.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
paddy
Ma potíže porazit slabě hrajícího soupeře

Rozhodně není lepší verze Djokoviče, který v jeho věku měl 6 GS a Borg skoro zavíral kariéru s 11 GS

Světovou jedničkou bude jen díky tomu, že Djokovič vynechal cca 5 tisícovek

Kdo ví, jestli jen nemá 2-3 skvělé sezóny, a pak bude jen top10
Reagovat
Mantra
tay bych byl rád jen top10smile
Reagovat
HolyMotors
Příhodně opomíjíš, že hraje v době 3 nejlepších hráčů historie. I když skomírajících, pořád nejlepších. Takže i když jsou vinou stáří o něco horší, pořád vícéméně na úrovni, případně lepší než nastupujícíc generace.
Reagovat
HolyMotors
Pro Paddyho ofc
Reagovat
paddy
Letos těží z loňské slávy a ztrácí sety jako na běžícím pásu
8 setů v 10 zápasech, běžní soupeři, žádná Big3
Reagovat
HolyMotors
Sety ztrácela i big3 v nejlepších létech. To není žádné signifikantní měřítko. Naopak ti to může sem tam i pomoci.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
aape
to jsou zas kecy
Reagovat
Herbert_Hoover
13/25 W-UE a 49% pfirst serve, to je dno
Reagovat
smazaný uživatel
Ta prva stats, budis..Moze byt sposobena superom, ale ten 49% prvy servis je snad zly vtip..Druhy set je rozhodne hratelny, ale tu sa pytal Nadalov zlepseny vykon a pevne nervy a to neprislo.
Reagovat
Mayo
Trafil ten clovek vôbec prvý servis dnes? Katastrofa
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako dopadne gem, kedy servuje na vyhru v druhom sete, ale ak toto nevyuzuje, tak je po zápase.
Reagovat
tito
Nene, je to součást ďábelského plánu, se kterým nikdo nepočítal - rozhodl se Medveděva utahat! :-)
Reagovat
RF46
Rafa ted hodne kvalitne...
Reagovat
smazaný uživatel
Čo by som Rafovi vytkol je, ze málo riskuje, aj keď zahra Medved kratsi uder a moze utočit, tak len buduje výmenu, miesto razantneho úderu k lajnám. Forehand po čiare taktiež absentuje. Cez výmeny to proste nepojde, to je jasné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Exactly
Reagovat
Krisboy
Medvěd si s Býkem hraje jako kočka s myší smile
Reagovat
Herbert_Hoover
No serve, no party
Reagovat
Denis92
1.servis pod 50% je velmi zle od Nadala
Reagovat
RF46
Rafa takticka zdrzovacka na rozhozeni protihrace :(
Reagovat
Mantra
podle mě v prvním trochu pošetřil, kdy byl break pryč... ale konec v nedohlednu to by mohl trochu zamotat ten bejk bláznivej
Reagovat
brixner
Pěkný kolečko se mu dělá Bejkovi na tý lepce...smilesmilesmile
Reagovat
paddy
2.set 4:1 Nadal
A kurzy jsou stejné jako před zápasem
To je ujetý smile
Reagovat
JohnB
ujetý? však to dává po všech směrech smysl právě naopak smilesmilesmile
Reagovat
brixner
TVL, plná aréna? Co se dějě?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
2 x ze celou svou historii jsem se uvolil, ze budu nejakemu tomu z Big3 fandit ve finale.

2012 - Djokovic, kvuli giginovi, a ten chlap v peknem zapase prohral.

2019 - Federer, kvuli tomu, ze byl uz takovem veku, tak s litosti, a ten chlap z nepochopitelnych mne dodnes duvodu odmitl pohar:)

Dnes historicka chvile, po treti...

2022 - Nadal, bo proste Vlci a Medvedi...to je nebezpecna kombinace... kazdemu jsem dal sanci:) Tak uvidime, jestli ji Nadal vyuzije, nebo to dopadne jako vzdycky, a po peknym zapase rupne...:D

Zatim to vypada, ze se ppochopil, ze nema taktizovat, slajsovat a blbnout, a proste hrat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
3:1, no dobre. Uz teraz je to viac ako uhral Novak v NY :)
Reagovat
ttopi
Vybavené :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Spokojnost, odpiskané, pome domov.
Reagovat
tito
Stačí nám málo, že? Tedy já jsem nadmíru spokojený, debaklu se mistrně vyhýbá, ostatní už budou jen pověstné třešinky :-)))
Reagovat
HolyMotors
Novak vyhrál 9krát AO, tak si takovýto výpadek může dovolit. (stejně jako Rafa loňský výpadek na FO). Ale tohle prohrané finále bude bolet jinak. 21 pryč, status hardového otloukánka potvrzen. No nic moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti ja vim Karle, 35r, Rafa ma davno splneno, 6 hardovych GS po skalpoch Federera a Djokovica, ktory su so vsetkou uctou k Medvedevovi stále historicky a hierarchicky inde.
Reagovat
HolyMotors
Karle? :) Rafa začíná konečně něco hrát, tak máš dobrou náladu. V pořádku.
Reagovat
brixner
Ty si Kája? No tak zdar, Kájosmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje jako ďábel.smile
Reagovat
JohnB
smile
Reagovat
Ereinion
Nemyslím si, že Nadal hraje tak špatně...Medvěd prostě jen všechno vrátí a Rafa se nakonec vyhodí...Nadal určitě potřebuje zvednout % 1. servisu, ale i to je asi ovlivněno soupeřem
Reagovat
HolyMotors
Když už má prohrát, jen ať se vyhazuje. Nezlomnou obranou a schopností nevyhodit se ničil dlouhá léta jiné. Ať ochutná vlastní medicínku (kterou mu samozřejmě dává zakusit dlouhodobě i Djokovic.
Reagovat
paddy
Pouze Big3 z poloviny odešla a z nových je tam jen Medvěd

Nadal se po zranění docela snadno dostal do finále GS (nejvíc ho potrápil úpal)

Z Micro3 je Zverev na GS neškodný a Tsitsipas se ještě nevzpamatoval po kolapsu na RG

A člen užší špičky Berrettini byl v SF proti Nadalovi málo konkurenceschopný
Reagovat
smazaný uživatel
smile škoda Federera a Novaka. To jsou jiný rafani.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočné, ako sa tenis este aj počas a po ére velkej trojky dokaze vyvijat. 198cm vysokí típci s pohybom mixnutým Usaina Bolta a Gebreselasiho s brutalnou uderovou istotou a razanciou. Trend je jasný.
Reagovat
HolyMotors
Medvěděd jako taková vylepšená verze Djokoviče. Mladší, preciznější, s lepším servisem. Taková t1000. Ale Arnold nakonec našel cestu. Co Rafa?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, prave pisem vyssie, neskutocne, ze tá krivka este stúpa.
Reagovat
sojka1
souboj medveda s bykem? Vzdyt je to pavouk a masařka... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a v pátým setu to bude už jen stín s raketou a Rafa.smile
Reagovat
sojka1
jen prirovnani, nic nenaznacuju... masarka pavuciny nekdy protrhne, nekdy ji pavouk vysaje...
Reagovat
smazaný uživatel
já taky. Chybí mi tu Fandina.
Reagovat
smazaný uživatel
pomaloučku polehoučku spřádá pavučinkusmile
Reagovat
mahycek
Tak, tak. Teď musí Nadal vyhrát 3 sety.
To byl vtip. Marnost nad marnost, na
99% Rafa 3 sety nevyhraje. To by se
musel Medvěd zranit. I to, se může stát.
Reagovat
RF46
Tak to byl rychlej setik
Reagovat
smazaný uživatel
to ta vakcínasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Si rekl, ze kdyz ta Ash Barty urvala GS slajsem, tak to zkusi taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale hlavne ze keca, ze mu o ty cisla nejde:DDD
Vzdyt hraje pripo.......
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro něj ale zcela očekávaná taktika. To se nabízelo. že to nestačí je druhá věc.
Reagovat
Vlk-v-trave
A vyhral timhle nekdy nad tim Medvedem...?:)
Co mix s/v se svou hrou...?

Jenze hrat na riziko, ze...Djok a Nadal...sci-fi
...ikdyz Djokovi abych uz tak nekrivdil, dost se vytahl na poslednim Wimblu...a poprve jsem mel pocit, ze na te trave ten pohar vitezi i celkem slusi:)

Nevim, ale moc me to nebavi, a rikam si, ze je skoda, ze Denis je svihly:)

Zatim se tam Nadal vic poti nez neco hraje.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vlku tebe beru jako znalce historie, vyhrál tímhle na USO 19
Reagovat
Vlk-v-trave
To mas pravdu, to se omlouvam, zapomnel jsem, ale musis snad uznat, ze tehdy byl ten Medved celkem jeste z toho finale vyhukany, takze to bylo tak trosky Crejzy:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jinak samozřejmě ty čopy kombinoval se serve a volley smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, nejsem v 2019, a na druhe strane vyhukany souper:)
Reagovat
Krisboy
Zatím to vypadá, že tu Jednadvacítku bude muset dát nakonec Roger smile
Reagovat
JohnB
Mně přijde, že prostě to je nastaveno na 21-21-21...
Reagovat
com
ja bych to videl na 20-20-20 a 21 da za 5 let Medvedev smilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Spíš za deset smile
Reagovat
JohnB
Myslím si, že ačkoli to proti Medvedevovi dává smysl, tak pokoušet se to uhrát na saku s tím, jak špatný má Rafa voleje, je sebevražda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa špatné voleje? Lol.
Reagovat
JohnB
Ano, mů názor je, že Rafael Nadal má špatný voleje, především na sítí v rámci prvního voleje, jsou často dlouhý a umístění taky není ani zdaleka ideální. Sleduju ho od začátku jeho kariéry a je to jeho největší slabina.
Reagovat
Herbert_Hoover
Blbost, při finále USO 2019 byl Nadal na síti s Medvedevem snad 70krát a měl přes 80% úspěšnost. To že si chodí často Rafa k síti pro pohodlné voleje je jedna věc, ale on je fakt umí, vždyť vyhrál i několik velkých titulů v deblu.
Reagovat
JohnB
Tak generovat body to krátkodobě může, ale prostě nejsou dobrý, za tím si stojím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa nedůrazný, v ruce to furt má, umí kroutit míče i nacházet magické umístění, ale Meddy je u míče.
Reagovat
Mantra
to je ale kazisvět smile
Reagovat
Alien
Danieli do toho! Danieli do toho!
Reagovat
smazaný uživatel
Danieli?
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl jsem moc namlsaný, tohle nakonec může dopadnout podobně hrůzostrašně jako AO 2019
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic alebo Medvedev, nakoniec prašť jak uhoď.
Reagovat
Herbert_Hoover
Přitom rozdíly mezi nimi jsou, na returnu, Djoko se tlačí blíž základní čáe, Daniil je dál...ale hlavní faktor je ten, že obě finále dělí tři roky a Rafa už nemá takovou šťávu, když jsem viděl v hajlajtech ty jeho forhendy, přišly mi neskutečně chcíplé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ja som videl poslednych 90min z finále USO19 a Rafa bol pohybovo aj herne inde, omnoho agresivnejsi. Ale prichádza po zraneni, mozno moze ist herne este vyssie, uvidime. Kazdopadne karierny súperi vo finále AO su proste celkom pech, skoda toho Felixa.
Reagovat
smazaný uživatel
v pátým setu ho smáznesmile
Reagovat
SwissMaestro
Tak NAdal až ve fiále narazil na kvalitního soupeře.
Reagovat
farr
Souhlas, zrcadlo nastaveno v prvním setě docela jasně. Jestli se Rafa nějakým zázrakem nezvedne bude to fofr. Škoda čekal jsem, že se na finále vybičuje k velkému výkonu, ale zatím hraje furt to samé počas celého turnaje.smile
Daniil si jede to svý a zatím dominuje. Myslím, že s tímhle jeho BEAST módem by měl potíže i Nole ve svým obýváku... Uvidíme co 2. set.
Reagovat
smazaný uživatel
To samé nehraje, dnes hra rozhodne najslabsi zapas. Je to samozrejme jeho problem, ale herne je naozaj slabsi ako standardne.
Reagovat
TheRoyalBlue
Kamo, jeho servis mu odišiel a aj backhand bol slabší (už teraz šiel trochu nahor) oproti doterajším zápasom. Keby mal servis taky ako v doterajších zápasoch, tak by to bolo o dosť vyrovnanejsie. Nehovorím, že by vyhrával, ale vyzeralo by to inak keby hral svoj doterajší štandard.
Reagovat
farr
Viděl jsem s Manarinem 1.set a TB a celý zápas s Shapem , a ve většině případů Nadal podával podobně mizerně, ale stačilo to, ptže soupeři byli špatní na returnu, dnes proti němu stojí trochu jiná váha a pak se to projeví takto a vypadá to, že Rafa hraje dnes extra špatně. Uvidíme, už se trochu zvedá a teď teda zahrál Rafa parádní míčsmile. BBs první jeho...
Reagovat
TheRoyalBlue
Už len tie štatistiky hovoria niečo iné ako tvoje pozorovanie, čo sa toho servisu týka aspoň.
Reagovat
TheRoyalBlue
Zlepšiť sa môže vo vymenach Rafa akokoľvek, ale bude mu to nanič ak ten servis bude takýto.
Reagovat
JohnB
Od Rafy je hodně naivní zatím ten výkon. Od základní čáry v pinkání Medvedeva nepřetlačí. Přijde mi, že to hodně na Rafu dolehlo ta možnost toho 21. grandslamu, což je pochopitelný. Oklepat se z toho začít hrát s Medvedevem vyrovnanou partii ale bude extrémně složitý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, zatial to vyzera na repete AO19, vo vymenach neškodný.
Reagovat
Drzymalski
Medvědev v suchém triku...je už někde jinde než Rafa. Pád říše římské.
Reagovat
blixa
Boha jeho, dá se v tom mužským tenise vůbec někomu fandit ???!!! smile Del Potro, vrať se !!!!!!!! smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
55% prvy servis a 11 UE, toto nie je sebavedomý a bezchybný štart.
Reagovat
peRFect
To jak z Rafy dnes leje je mazec.To nemůže dopít,ani kdyby měl infuze.
Reagovat
HolyMotors
Rafa naložen. Nevěřím, že prohraje, prostě nevěřím:)
Reagovat
kolapse
Co tak dělá djoko teď ?smile
Reagovat
brixner
Má v ruce vovladač a zubí se jak pila, no...smile
Reagovat
panzer.dragon
Tohle jestli Rafa ustojí fyzicky, myslím celej zápas, tak ho odvezou nohama napřed :)
Reagovat
com
smile konecne brejk smilesmile
Reagovat
farr
Už měli reálně být dva, mohlo bejt hotovo s 1. setem.smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Fortuna zatím přeje spíše Meddymu, teď míček na lajnu. Vesmír touží po rovném boji v závodu grandslamů.
Reagovat
HolyMotors
Ve Fortuně pracuji a kdepak, tady přejeme spíše Rafovi!
Reagovat
Herbert_Hoover
Fortuna myšleno v překladu štěstí smile
Reagovat
HolyMotors
To (samozřejmě) vím.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ok já jen pro jistotu. smilesmile
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
paddy
Zjednodušený pohled, že Medvěd opět překazí 21, pokulhává v tom, že Nadal není favorit

Medvěd dnes může jen selhat
Reagovat
Ereinion
Po těch prvních třech hrách nevím, jak chce Nadal vyhrát...to bude boj o každý jeho servis game
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to boj a asi otazka času. Rafa nervozny, velmi nervozny.
Reagovat
Herbert_Hoover
To se asi čekalo ne?
Reagovat
Ereinion
jj, žádný překvapení...
Reagovat
mahycek
Kdyby to mělo být na 5 setů, tak
to Nadal rozhodně nedá, pokud nebude
všemožně zdržovat.
Reagovat
mahycek
Nic proti Nadalovi, ale na to se nedá
dívat, jak dlouho to trvá než uvede
míč do hry. To bude Medvěda vyvádět
z rytmu. Doufám, že rozhodčí to bude
nekompromisně trestat. A ty kapky potu
na kurtu, za to si může Nadal sám.
Reagovat
majkl005
Rafa má těch poťánků...to nechci vidět na konci zápasu....to z něj bude chcát tolik, že ani neuvidí :D
Reagovat
SwissMaestro
Jestli je na světě nějaká spravedlnost tak si to dneska křivák Nadal neuhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda vakciny, ved vravim.
Reagovat
Maarek
Proč křivák?
Reagovat
Herbert_Hoover
To je paradox dnešní doby, skutečný křivák je veleben ale člověk co má odlišný názor, je kritizován, ale pro prvoky tvého formátu je to vlastně normální. smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale tak nějak pořád doufám, že se vesmír spojí. A že ty čopy budou pro Daniila jako stříbro pro upíra smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tie dva uhaluzene fiftiny by mohli pomoct. Ale stastie rozhoduje pri zapase, kde je vykonnost v pomere 49.9/50.1, ked bude Rafa proste slabsi tak mu ani stastie nepomoze.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nevím proč, ale myslím si, že Medved chová k Rafovi větší respekt než k Nolemu a věří si na něj míň, to by mohlo sehrát roli.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zřetelný a logický gameplan - čopy a přechody na síť. Ale asi to nebude stačit. Každopádně ten prohoz na síti byl magický, úder finále. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa uz schudol 1.5kg za 10min. Po zapase ho odvezú v dózičke.
Reagovat
dako
Najviac na svete si prajem, aby to dnes Rafa dal, no neviem, čo by sa muselo stať, aby ho Rafa pretlačil v týchto výmenách. Nehovoriac o tom, že Danil bude takto pinkať aj 6 hodín.
Reagovat
smazaný uživatel
No zatial samé UE. Tlak si navonok Rafa nepripustal, ale realita je inde.
Reagovat
HolyMotors
Zatím běhá na síť jak zběsilá ovce, sem ta to vyjde, sem tam ne. Jinak je pasivní a přijde mi, že moc neví, co hrát. Snad se uklidní.
Reagovat
farr
Nadal hlavně zatím víc štěstí než rozumu, dávno měl být break dolů smile smile. Medvěd se zatím jen zahřívá, Rafa už teče, sem zvědav jestli vydrží případný delší zápas...
Reagovat
PetaM
Fascinuje mě, jak si cizí lidé "nejvíce" přejí pro někoho, koho nikoho neviděli a ani neuvidí, místo toho, aby si nejvíce přáli zdraví pro sebe a své blízké. Holt hodnoty dnešní doby.
Reagovat
HolyMotors
Úžasné moudro. Prosím víc takových, podobných mudrců je dnes málo, je tě potřeba.
Reagovat
PetaM
Zato arogantních blbů je všude dostatek.
Reagovat
kolapse
good luck Rafa smile
Reagovat
mahycek
Nedá se nic dělat, žezlo převezme
Medvěd a Rafa, Roger i Djoko zůstanou
sále na 20 GS. Zatím.....
Reagovat
HolyMotors
Všechna sláva jednou končí. Nedá se nic dělat, Rogere, mám tě nejradši, ale je potřeba předat žezlo jiným. Hop Rafa!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist