Nadal porazil Chačanova i podeváté, Zverev a Monfils jsou v osmifinále bez ztráty setu

21. 1. 2022, 15:05
Aktuality 82
AUSTRALIAN OPEN - Španěl Rafael Nadal poprvé v sezoně ztratil set a poprvé na letošním Australian Open neudržel podání, ale výraznější potíže s Karenem Chačanovem nepřipustil a vyhrál i devátý vzájemný duel. Bez ztráty setu pokračují Němec Alexander Zverev a Francouz Gaël Monfils.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal loni absolvoval pouhých sedm turnajů a poprvé od sezony 2016 nezískal alespoň jeden grandslamový titul. Kvůli potížím s levou nohou sezonu ukončil už v srpnu a přípravu na nový rok mu zkomplikovala nemoc Covid-19.

Přesto sezonu 2022 zahájil triumfem na turnaji ATP 250 v Melbourne a nyní má ve stejném areálu, na rozdíl od deportovaného Novaka Djokoviče, šanci získat rekordní 21. grandslamový titul.

A zatím se mu daří. Po hladkých výhrách nad Marcosem Gironem a Yannickem Hanfmannem sice dnes v utkání 3. kola proti Karenu Chačanovovi poprvé v sezoně ztratil set a poprvé na turnaji neudržel podání, ale výraznější potíže nepřipustil. 

Nadal v posledním zápasu dne v Rod Laver Areně nastřílel 39 winnerů, čtvrt hodiny po půlnoci zvítězil 6-3 6-2 3-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil už na 9-0.

"Vždy je to pro mě speciální vrátit se na tenhle kurt. Každý zápas si tu moc užívám. Dnes jsem hrál s dobrým soupeřem i kamarádem a předvedl jsem výkon na vysoké úrovni. Hrál jsem agresivně a pestře. Ve třetím jsem udělal několik velkých chyb, ale ve čtvrtém jsem znovu změnil nastavení své mysli, změnil jsem hru a odehrál perfektní set," komentoval Nadal.



Loňskou sezonu rodák z Mallorky ukončil kvůli problémům s levou nohou už v srpnu. "Poslední rok a půl jsem si prošel těžkým obdobím. Ale pořád mám v sobě vůli bojovat a čelit nejlepším tenistům. Nebýt podpory rodiny, tak bych tady teď nebyl," dodal zkušený Španěl.

Na Australian Open Nadal startuje poosmnácté v kariéře a pošestnácté postoupil do osmifinále, v němž prohrál pouze v roce 2005 v pěti setech s domácím Lleytonem Hewittem.

Triumfovat dokázal jen v roce 2009. Od té doby se ještě čtyřikrát dostal do finále, ale pokaždé prohrál - dvakrát s Djokovičem a jednou s Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou. Ti všichni letos v Melbourne chybí a Nadal je jediným bývalým šampionem v pavouku a poprvé na grandslamu hraje bez konkurence Djokoviče i Federera.

O 15. čtvrtfinále v Melbourne Parku si Nadal zahraje s Adrianem Mannarinem (h2h 2-0). Třiatřicetiletý Francouz až kolem třetí hodiny ranní zdolal 7-6(4) 6-7(4) 7-5 6-4 loňského semifinalistu Aslana Karaceva, úspěšně navázal na skalp Huberta Hurkacze a poprvé na Australian Open postoupil do osmifinále. Ve druhém týdnu byl dosud pouze ve Wimbledonu (třikrát).

Zverev stále neztratil ani set
V případném čtvrtfinále by už Nadal mohl narazit na Alexandera Zvereva. Vítěz loňské olympiády či Turnaje mistrů usiluje o první grandslamový titul a zatím v Melbourne neztratil ani set. Dnes i díky odvrácení všech pěti brejkbolů přehrál 6-3 6-4 6-4 Radu Albota z Moldavska.

"Vyhrál jsem olympiádu, vyhrál jsem Turnaj mistrů. Ale vyhrát grandslam je pro tenistu úplně nejvíc. Musím dál věřit tomu, co dělám. Tenisová kariéra je krátká a já se teď snažím udělat vše pro to, abych dosáhl svých limitů," uvedl finalista US Open 2020. 

Ve 4. kole předloňský semifinalista Zverev narazí na Denise Shapovalova (h2h 4-2). 22letý Kanaďan dnes porazil 7-6 4-6 6-3 6-4 Američana Reillyho Opelku a poprvé postoupil do osmifinále Australian Open. Usilovat bude o třetí grandslamové čtvrtfinále.

Matteo Berrettini udolal 6-2 7-6 4-6 2-6 7-6(10-5) španělského teenagera Carlose Alcaraze, přestože ztratil vedení 2-0 na sety a v úvodu páté sady si podvrtnul kotník a musel se nechat ošetřit.



"Vedl jsem 2-0, ve třetím setu jsem několikrát vedl 30-0 a řikal si, že je to můj zápas a nemůžu to ztratit. Ale pak se to otočilo. Ve čtvrtém setu jsme neměl žádnou energii. Na začátku pátého setu jsem se dokázal restartovat a opět začal bojovat o každý míč. Pak přišel ten pád a pauza, ale jsem spokojený s tím, jak jsem nakonec zápas ukončil," komentoval Berrettini. 

"Carlos hraje fantasticky, neustále se zlepšuje. Má obrovský potenciál, v budoucnu o něm hodně uslyšíme... Neumím si představit, že bych v jeho věku hrál na tak velkém kurtu proti hráči Top 10 a ještě bych to takovým způsobem zvládl. Je fyzicky hodně silný, donutil mě hrát nejlepší tenis," vysekl svému soupeři poklonu Berrettini, který loni po postupu do osmifinále z turnaje odstoupil kvůli zranění břišního svalu.

"Asi je nad kurtem někdo, kdo je proti mě, kdo nechce, abych byl dlouhodobě zdravý. Se zraněními bojuju celou kariéru. Dnes jsem si naštěstí neublížil nijak zásadně a mohl jsem pokračovat," dodal finalista loňského Wimbledonu.



O první čtvrtfinále na Australian Open si Berrettini zahraje s Pablem Carreñem (h2h 0-0). 30letý Španěl zdolal 6-4 7-5 6-7 6-3 amerického debutanta na turnaji Sebastiana Kordu a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum na Australian Open.

Ve skvělé formě hrající Gaël Monfils i přes nepříjemný pád v úvodu utkání přehrál 7-6(4) 6-1 6-3 Cristiana Garína, zvládl i sedmý letošní dohraný zápas a bez ztráty jediného setu prošel do osmifinále.

O druhou účast mezi nejlepší osmičkou (2016) se popere s Miomirem Kecmanovičem (h2h 1-0).
Srbský tenista měl hned v prvním kole čelit světové jedničce Djokovičovi, ten byl ale deportován a méně zkušený Srb chce pro svého krajana uhrát co nejlepší výsledek.

To se zatím 22letému Kecmanovičovi daří, v dnešním utkání porazil 6-4 6-7(8) 6-2 7-5 nasazeného Lorenza Sonega, postoupil do osmifinále a podruhé vylepšil své maximum na největších podnicích.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (21. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
A. Zverev (3-Něm.) - Albot (Mold.) 6-3 6-4 6-4
Nadal (6-Šp.) - Chačanov (28-Rus.) 6-3 6-2 3-6 6-1
Berrettini (7-It.) - Alcaraz (31-Šp.) 6-2 7-6(3) 4-6 2-6 7-6(5)
Shapovalov (14-Kan.) - Opelka (23-USA) 7-6(4) 4-6 6-3 6-4
Monfils (17-Fr.) - Garín (16-Chile) 7-6(4) 6-1 6-3
Mannarino (Fr.) - Karacev (18-Rus.) 7-6(4) 6-7(4) 7-5 6-4
Carreňo (19-Šp.) - Korda (USA) 6-4 7-5 6-7(6) 6-3
Kecmanovič (Srb.) - Sonego (25-It.) 6-4 6-7(8) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

82
Přidat komentář
peggy
Blahopřeji Rafak dnešnímu vítězství,ale není konec.smilesmile
Reagovat
Nola
FH chyba nejaka interakcia Nolefans? Why?
Reagovat
smazaný uživatel
Good english.
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi zacnu tady psat pravidelne, ze vitez AO22 vyhraje hlavne diky tomu, ze se neucastni Pella... nebot jen jeho statement o neucasti narusil evidentne cely tenisovy vesmir...od myslenkovych procesu (Djokovic najednou prestal umet pocitat do 14, Zverev dostal schizu, ze hraci chodi furt do restaurace atd.) az po ty vsechny krasne projevy tenisoveho universa (Harris nebyl schopen ani porazit Czelendzristu Vukice)... dale cela disharmonie neucasti Pelly mela zasadni vliv na uzdravovaci proces Thiema...nebot potom co se Kvido odhlasil, tak se cely uzdravovaci proces Thiema uplne rozlozil. Vysledky tohoto cinu genia tenisovych kurtu, ktery jako prvni v historii zahlasil jestraba na chybu nohou maji nedozirne nasledky... najednou Aslan Karatsev neni schopny poslat standartne micek k autu a lame rekordy UE na zapas.

Kdyby hral Pella, tak je jasne ze letos by Sigr svuj prvni GS fakt nevyhral, a Medvedev by pokracoval v nastupu na GS zrouta na hardu:) Je to zvire, ktere my vlci fakt nepodcenujeme... srandu z medvedu mame, ale zasadne nepodcenujeme...

Pochopitelne takova disharmonie muze mit i sva "pozitava" pro nektere klasiky okruhu... najednou v tom tenisovem burdelu to vypada, ze Paire hraje dobre.:)
Reagovat
panzer.dragon
větší šanci v austrálii asi rafa ještě neměl, musí se tetelit blahem že je v djokově obýváku a o djoka se mu postarali úředníci smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Bol dvakrát vo finále o break hore v piatom sete, čo je neporovnateľne väčšia šanca na titul, než pôsobenie v 4. kole turnaja.
Reagovat
EllNino
Ale titul by to byl druhy teprve, velke lakadlo, finalesi pamatuji fajnsmekri
Reagovat
panzer.dragon
Hele, jako fanda Rafana si musíš bejt moc dobře vědomej tohodle covidovovyho pokřivení turnaje v rafuv prospěch.. jestli to Rafa vyhraje tak by měl Djokovi líbat nohy za to, ze je djok hlava dubová

Rafa má šanci hodně slušnou a to díky jedinýmu faktu, že tam není djok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Rafa v 35r ma prvy GS, kedy startuje na GS bez Nadala a Federera.

Cize je to presne naopak, ako fanda Federera si musis byt vedomy pokrivenia Federerovych statistik vdaka absencii big2 na turnajoch, ktore vyhral.

A co sa tyk vztahu Novak/Rafa, detto. Novak skompletoval karierny GS, len vdaka absencii Nadala na RG16. Ak Djokovic nebude dva roky hrat tenis, bude stale vo vyhode co sa absencie rivala tyka.
Reagovat
panzer.dragon
Prostě to má rafa na tomhle AO dobrý, bohužel ne díky svýmu tenisu, ale díky úředníkům..
Reagovat
paddy
Djokovič by nevyhrál, jsou tam další hráči, které je nutné porazit
Reagovat
panzer.dragon
smile

djok vyhrál poslední tři AO, loni mu chybělo jedno vítězství aby měl kalendářní GS, tady by djok útočil na GOATství.. byl by těžce zastavitelnej

je velmi pravděpodobný že by byl djoj ve finále což by znamenalo že rafa by byl pryč

úředníci vyčistili rafovi cestu od největší hrozby
Reagovat
paddy
Rafa taky nevyhrál RG, kde měl 2 prohry za kariéru
A je tam hlavně Medvěd, se kterým by měl problémy Djok natož Rafa, který už nemá top formu
Nikdo nebude vyhrávat donekonečna ani Djok smile
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nikdy nevyhral AO 4x za sebou, vid 2014, takze by nevyhral ani AO22, a vlastne nevyhral :)
Reagovat
panzer.dragon
asi to bude muset pořešit Medvěd
Reagovat
turista
Úředníci mu to vyčistili ale to mu nejspíš nepomůže. Nadal už nemá výkonnost z let 2017-2018 a jsou tu soupeři, kteří ho mají schopnost vyřadit.
Reagovat
turista
Možná by tady Djokovič nevyhrál. Ale stejní soupeři jsou s to zastavit Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tu konkretne ma vyhodu, ale v kontexte celej kariery maju v tomto smere vyhodu jeho rivali. Ved je to jasne ako facka.
Reagovat
panzer.dragon
když je stav 20/20/20, je to jaksi jinak vyznamná výhoda než někde na začátku kariéry..
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost, aktuálna vyhoda nemoze byt viac ako karierna rozlozena v case, navyse ked su rovesnici. Djokovic sa mal spamatat skor nez v 2011 a nemusel celu karieru nahanat zajaca za chvost.
Reagovat
panzer.dragon
vyhoda v "cílový rovince" za vyrovnanýho stavu je rozhodně víc než výhoda někde uprostřed závodu
Reagovat
panzer.dragon
úřednickou výhodu má jen rafa smile
Reagovat
turista
Djokovič nebude 2 roky bez tenisu milý Forehande. Nikdo neví jak to bude s koronou za 2 měsíce natož v květnu a v červnu. Djokovič dělá chyby, ale není takový blázen aby vyhodil oknem ven 17 let svého snažení v tenise, kdy se netajil tím, že má v úmyslu překonat Nadala a Federera.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak uz je prekonal:)
Stejny pocet GS, ale ma nej. rozlozeni vitezstvi na GS z nich.
Ma nejvic titulu z Masters z ruznych povrchu.
Ma TM atd.

Po Wimbledonu vede:D

Jedine co mu chybi jako Lejvrovi, je ten Kralovsky GS... musel by to dat 2x aby byl GOAT s Lejvrem a 3X aby byl GOAT a pred Lejvrem, ale ja si myslim, ze mu bude stacit, a rad se spokoji ze bude vecnou dvojkou za Lejvrem:) jen kdyz bude pred Federerem a Nadalem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Omlouvam se turisto, mam tam chybu, zapomnel jsem na starou dobrou hierarchii...

Djokovic nad nimi vede uz od roku 2016, po FO :)

Ale pochopitelne tzv GOAT of GOAT, tam je az na tretim miste...

Lejvr
Budge
Djokovic

Ja si myslim, ze muze byt uz davno spokojeny... problem je jen, ze za neco ty sportovni novinare treba platit, tak si toho navymysleji:) aby to bylo zaimave....:)

Krom toho zkompletoval 2x karierni GS, takze si upevnil pozici po FO21

Ten Wimbl byl uz jen pro ty soucasne hnidopichy...
Reagovat
turista
Jistěže Laver a Budge jsou nedostižni i pro Djokoviče. On ale kdysi řekl že na konci kariéry chce mít víc titulů než Nadal a Federer. Na Federera ztrácí 17 kousků, na Nadala 3. Kdyby nebyl tak paličatý s tím očkováním tak už má Nadala na lopatě.
Reagovat
RF46
Vsem je jasny, ze bez Djokaje AO polovicni a ze by se pres nej Rafa nikdy nedostal, asi ani kdyby hral na jedny noze.
Tak jako tak tady Rafa jeste nikoho TOP neporazil a teprve se ukaze jak na tom je.
Ze to vsichni vedi jeste neznamena, ze to pochopi a prizna to tupe eFHáčko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tebe unika hlbsi kontext a problematika, sčítanie este zvladas ale velka nasobilka je pre teba uz siroky vesmir.

Djokovic sa na AO k Nadalovi trikrat nebol schopny ani dostat, ked tu bol Nadal vo finále :)

Naopak on sam vyhral RG ked Nadal odstupil z turnaja, skompletoval karierny GS pocas polovičneho RG, ako sam hovoris babeťák.

Ale ano suhlasim, zbytocne sa vzrusujeme, kym je Medvedev ako top favorit v turnaji.
Reagovat
RF46
Pises jakoby byl Rafa na AO pokazde ve finale smile
-
Vcera byl na kurtu Rafa o mnoho koukatelnejsi hrac nez souper...to se veru moc nestava.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hrali dobre obaja, boh vie kde by sa Khachanov dostal keby ide cez stvrtku Zvereva alebo Tsitsipasa trebars.
Reagovat
Marduch
Tak Rafa zase nebyl schopný se k Djokovicovi do finále AO dostat 7x.
Djokovic má karierni GS dva, když ten druhý udělal stylově přes Nadala ve finále RG, protože ten první neuznáváš:D
To Nadal Djokovice na AO neporazil, mozna i proto, že nebyl většinou schopný se k němu dostat, protože prohrával vetsinou ČF, s Berdychem, Ferrerem, Cilicem, Tsongou, Verdascem, Tsitsipasem, Thiemem. A když už se k němu dostal, tak dvakrát prohrál.
Je to škoda, stejně jako předtím na RG bych si přál na AO ještě aspon jeden jejich zápas.
Reagovat
Marduch
sorry druhý karierni GS přes Rafu v SF RG. Pořád stylove:)
Reagovat
smazaný uživatel
+ Vdaka za ten vypocet vsetkych kariernych premozitelov Nadala na AO :)..Ma to asi taku vahu ako ked tu napisem mena ako Kohlschrieber, Meltzer, Federer, Thiem, Cechinato :)

Proste stále naratas 3x finále AO kde sa Nadal dostal v turnaji ja zaver a Djokovic nie.
Reagovat
RF46
Bez sance, eFHačkoj oci neotevres a kdyby, zjistis, ze je slepy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto sme tu rozoberali predsa minuly rok :)

Nadal mal len dve moznosti porazit Djokovica v Australii, kedze 09,14,17 sa k nemu Djokovic nebol schopny dostat.

Djokovic mal Nadala moznost porazit 10x, lebo nikdy sa nestalo ze by sa k nemu Nadal nedostal :)...Djokovicovi sa fo porazilo na sklonku Nadalovej kariery, kedy sa rozhodzujuce lopty semifinále hrali o polnoci :)..To by sa mozno podarilo aj Federerovi. ..Vo finále si samozrejme nikdy neskrtol hoci mal pokusov mraky.
Reagovat
turista
To co dokázal Djokovič v Paříži na RG by Federer nedokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer necelil 35r Nadalovi, a vzdy hral ked bolo slnečno.

Podla mna by ho aj tak neporazil, ale mal oproti sebe legitimne lepsieho hraca, nez ktoremu celil Novak v podobe Nadala v roku 2016. Ten inak odchadzal z pariza o den neskor o barlách (zabery eurosportu).
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2021, oprava
Reagovat
smazaný uživatel
Novak chybí, aby to mělo celé nějakou úroveň, a titul Trofej) váhu(pun). O Australáků sportovní gesto.. Slušní lidé s covidpasem v kapse.smile
Reagovat
Ondra979
no je to dulezity faktor, nemuzeme sice vedet, jak by Djok hral ale do SF by se dostal temer jiste..a zda se, jakoby jeho absence Rafu nakopla, hraje vyborne zatim..
Reagovat
sojka1
nevidela jsem ani micek, ale "trochu" (taky debla neprozivam) tu zapadlo, ze Kokki s Kyrgiosem porazili svetove deblove jednicky, ty "ice"... malicke plus pro kluky, taky verim, ze kdyz sikovni singliste omrknou zakladni figle, tak vsechny bezpecne valcuji i v deblu, kdyz tedy maji cas a zrovna chteji.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, súhlas. Treba si uvedomiť, že debl hrajú hráči, ktorí sa nepresadili v singli. Tým je povedané všetko.
Reagovat
paddy
najdou se výjimky jako Kiks Netovič, úsp. pod 50% smile
Reagovat
paddy
a mimochodem ty jedničky odvrátili 3 MB v 1k, takže na titul to nebude smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dokedy trvá bojkot TP z vašej strany. Aké sú termíny?

Ci dokym Nadal nevypadne :)
Reagovat
Marduch
Dejnamsvateklochneskosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Lochnesko?...:)

Svátek?..no dobre, tak do nedele máte ešte voľno. Ale od pondelka sa mi s Kozorohom hláste.
Reagovat
RF46
nezna S+S
Reagovat
Mantra
zda Býk dá Medvěda, ale tady se to maluje na dva hráčesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Ondra979
no uvidi se..muze trochu prekvapit Zverev, a taky Rublev vypada docela nebezpecne..
Reagovat
paddy
Bude to velká ruleta, říká Kejval k odletu do Pekingu. Omikron úplně mění pravidla

Všichni čeští sportovci jsou očkovaní, přes 50 procent z nich dokonce třetí posilující dávkou. "Žádného Djokoviče ve výpravě nemáme, i když různé výjimky existují. Neznám ale nikoho z našich sportovců, kdo by se očkovat nechtěl. Jdou příkladem," prohlásil Kejval.

smile smile smile
Reagovat
brixner
MUHEHEHEHEHEHEHEHE!!! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
No, copa vo to, ale Mandarinka se nám ňák posral! To moc žere, né?smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
omikron fraška to bude
Reagovat
paddy
týmové sporty, tam bych sázel pouze na outsidery
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná taky vyhraje ten, kdo koupí nejvíc negativních testůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Přesně je to o penězích.
"Plošné testování zaměstnanců na covid bude stát až 3 miliardy" (vitalia-cz)
Reagovat
Krisboy
Jako že by hokejovej turnaj mohla vyhrát Čína? Je to tutovka?
Reagovat
paddy
Jelikož organizátoři jsou z Číny a mají proto pod kontrolou výsledky covid testů, tak je to více než pravděpodobné

Kontumační výhry ve skupině a walkover v play-off jsou nevyhnutelné smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mna by sa nemalo na tychto podujatiach vobec testovat. Nech su vstupné testy pred turnajom a pocas turnaju, nech to uz nechaju na "osud"..Nemyslim si, ze by sa ohrozovali zivoty. Bezni ludia sa tiez netestuju kazdy druhy den.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Sportu zdar!!! Jdeme příkladem celému světu. A já jsem odstrašující případ.smile Je mi hanba.
Reagovat
Stan_Borowitz
si jde pro zasloužený titul, o který Srbsko připravila n'kovidheta... smile
Reagovat
Alien
Miomír? Jakej Miomír?
Reagovat
smazaný uživatel
To by bolo epicke, keby turnaj vyhrá Srb :)

Tak ako tradične.
Reagovat
turista
Ano. Bylo by fajn kdyby titul šel do Srbska. Mladí Srbové jsou dobří.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
další kolo W/Osmile
Reagovat
paddy
Ať tam porafe a vymiškuje všechny ty mladý namyšlený fešáky smile smile

Bertík hoří v každém zápase
Nemá točit videa s Ajlou pro Tennis Channel, hlavně jí to táhne dolů, když nemá čas na tenis smile
Reagovat
turista
Ať ho někdo už pošle zpátky domů do Manacoru.
Reagovat
Alien
Koho? Šťourala?
Reagovat
paddy
domů určitě poletí, jen se neví, jestli s pohárem smile
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ondra979
tak asi se cekalo od Khachanova vice, ale RAfa hral vyborne..takze se ceka QF Zverev - Nadal..to by mohlo byt slusne
Reagovat
Krisboy
Khachanov hrál ze začátku jak já, pak se trochu zvednul. To Matteo s Carlosem byla lepší řežba. Ale Matteovi moc nevěřím, že by došel daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Alcaraz je terminátor, neviem ci tym trickom bez rukávov si ide mladého Nadala, kazdopadne slusny terminátor. Ak sa este bude zlepsovat, tak amen tma. Za srdce ma zatial nechytil, ale rozhodne k nemu nemam antipatie, aku su napriklad v pripade Zvereva a casto aj Tsitsipasa.
Reagovat
Roger_Federer
Tak me se dnes hrozně líbil..dnes prohral spíš nezkusenosti velkých 5setaku, plus nervozita.
Za rok bude plne clen top10.
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt, alebo tesne za nou. Predsa len cez nizsi ranking bude mat zlé zreby. Na harde vsak bude extra silný, na antuke a tráve ho este nemam otukaného.

V jeho prospech hra nizky vek, je o 5r mladsi ako niektori clenovia next gen, ktorych karieru vyrazne ovplyvnili este Nadal s Djokovicom.
Reagovat
Ereinion
Nadal ukázal až na třetí set hodně slušný level, s tímto by neměl mít problém dostat se do QF...a tam se uvidí, jak na tom skutečně je
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne, Rafu som nikdy neodpisoval a cakal velké navraty. 2009, 2012, 15-16, otrasne sezony, Nadal odpisany, ale veril som.

Uvod sezony 2022 a ocakavania som ale bral vlažne. Rafa od pandémie viac nehral ako hral, vynechal xy GS, posobil strhane, noha v prdel*, k tomu vysoký vek, clovek je proste realista. Proste je ohromne tazke sa vracat po rozkuskovanych dvoch rokoch vo veku 35r.

Ale uvod sezóny je optimistický, vidiet opat momenty, na ktore clovek skoro zabudol. Navyse samotnemu Rafovi tenis chuti, povzzbudzuje sa, usmieva, mam pocit, ze zacal vidiet svetlo na konci tunela a este to celé skusi nastartovat.
Reagovat
turista
Špičkový tenis se nedá hrát donekonečna.
Reagovat
RF46
Vidim to spis na Karatseva, ikdzy 1:2 tece..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist