Nadal porazil Davyděnka a o titul se utká znovu s Ferrerem

25. 4. 2009, 15:37
Aktuality 3
ATP BARCELONA - Španělský tenista Rafael Nadal si v Barceloně zahraje znovu ve finále. Dnes porazil hladce ve dvou setech Rusa Davyděnka a v neděli bude v katalánské metropoli usilovat o již pátý triumf v řadě. Po roce se mu do cesty postaví znovu krajan David Ferrer.
Rafael Nadal

Sérii vítězných zápasů na antukovém povrchu protáhl španělský tenista Rafael Nadal už na 24 zářezů. V Barceloně dnes odvrátil všech šest brejkbolů a Rusa Nikolaje Davyděnka porazil 6-3 6-2, když se lépe vypořádal s větrnými podmínkami. Španěl těžil z množství Davyděnkových nevynucených chyb a vyrovnal s nasazenou trojkou účty. Nyní má z šesti vzájemných duelů padesátiprocentní úspěšnost.

Znovu tak postoupil tak do finále a po pátém triumfu v řadě na Masters 1000 v Monte Carlu z minulého týdne bude zítra usilovat o stejný kousek i v metropoli Katalánska. Do cesty se mu postaví stejně jako před rokem krajan David Ferrer.

Sedmadvacetiletý španělský tenista potvrdil, že se mu v Barceloně daří. Potřetí v řadě postoupil mezi nejlepší čtyři a letos dokázal zopakovat loňské finále. Dnes po setech 6-2 2-6 6-3 porazil Chilana Fernanda Gonzaleze. Jihoameričan vyhrál hladce první set 6-2, poté se mu ale přestalo dařit na příjmu a otěže zápasu převzal Ferrer. Ten dokázal odvrátit několik brejkbolů za stavu 4-2 v rozhodujícím setu, ale když podával na vítězství v zápase, už tlaku Gonzaleze neodolal. Rozhodnout musel tie-break, v kterém Chilan nabídl dvojchybou soupeři mečbol a ten jej hned využil.

Ferrer bude proti světové jedničce bojovat o svůj osmý titul. Nadal loni vyhrál ve třech setech a s Ferrerem má aktivní bilanci vzájemných zápasů v poměru 6-3. Podnik Barcelona Open Banco Sabadell je dotován částkou dva miliony eur.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
sobotní výsledky (25. 04. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Davyděnko (3-Rus.) 6-3 6-3
Ferrer (4-Šp.) - F. Gonzalez (5-Chile) 6-2 2-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
prosim muže sem někdo dát adresu kde to na netu bude?
Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atdhe.net/6350/watch-atp-barcelona--nadal-vs-ferrer
melo by to byt tady
Reagovat
carolyn
se divím, že tady nikdo nekříčí "vamos Rafa" :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist