Nadal před utkáním s Djokovičem: Bude to nejtěžší čtvrtfinále v mé kariéře

2. 6. 2015, 19:28
Aktuality 119
French Open zítra zažije další souboj titánů. Už ve čtvrtfinále na sebe na pařížské antuce narazí devítinásobný šampion Rafael Nadal a současná jednička Novak Djokovič. Dokáže Srb Španěla poprvé na Roland Garros zastavit? Bude to nejtěžší čtvrtfinále v mé kariéře, míní před utkáním Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Devítinásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal postoupil do čtvrtfinále po výhře nad Američanem Jackem Sockem a na pařížské antuce si tak připsal již sedmdesátou výhru v kariéře. Ve čtvrtfinále Španěla čeká vedoucí muž žebříčku ATP Novak Djokovič, s nímž má na svém oblíbeném turnaji skvostnou bilanci 6-0.

"Určitě to bude nejtěžší čtvrtfinále v mé kariéře," říká den před utkáním Nadal. "Hráli jsme tu spolu už hodně krát, ale v posledních letech to bylo většinou až v semifinále nebo ve finále, ne ve čtvrtfinále. Ten, kdo zítra vyhraje, ještě nebude vítězem, ale bude v semifinále, a to je velký rozdíl. I tak to ale bude velmi zajímavý a vzrušující zápas, protože vyhrát chceme oba."

Djokovič v Paříži usiluje o zkompletování kariérního grandslamu, French Open je totiž jediným turnajem velké čtyřky, který ještě nevyhrál. "Jsem rád, že jsem do čtvrtfinále postoupil tak hladce, ale čeká mě teď velká výzva. Utkat se s Nadalem ve čtvrtfinále jeho oblíbeného turnaje je velká věc."

"Bude to velmi těžké, ale já se pokusím ukázat maximum. Vím, že mám šanci vyhrát, ale nevím, s čím přijde on. Bude to jistě pro všechny zajímavý zápas, na který se i já moc těším," konstatoval srbský tenista.

Pro Nadal sice může hovořit povrch a předchozí úspěchy na antuce, mužskému tenisu v letošní sezoně však zatím zcela dominuje právě Djokovič. Srb dobyl Australian Open, turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells a v Miami a uspěl i na antukových podnicích v Monte Carlu a v Římě. Na svém kontě má po postupu do čtvrtfinále French Open již 26 výher v řadě.

"Novak má úžasnou sezonu a hraje opravdu neuvěřitelně. Vyhrál prakticky všechny velké turnaje a je zaslouženě číslem jedna," uznal kvality soupeře Nadal. "Já miluju tenhle turnaj, cítím se tu jako doma a na kurtě nechám všechno. Už jsem ho tu porazil a do zápasu půjdu s tím, že chci vyhrát znovu," dodal sebevědomě Španěl, jenž na Roland Garros prohrál ve své kariéře jen jediný zápas.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

119
Přidat komentář
jackiec
dostaneš na prdel ocasu španělský
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, preji mu vyhru, ale pokud to neda, jsem s tim smirena. Neumim si predstavit, co by se stalo s Nolem, pokud by Rafu vyradil a pak nebral titul treba proti Wawrovi, to by teprve pro nej mohla byt rana. To by ho mozna zlomilo vic nez Rafu.
Reagovat
VlS
To jsou tedy spekulace, kam na to chodíš? Neměl by to radši vzdát a pustit Rafu do semi wo?
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli Nadal dneska prohraje spadne na 11.místo, může být i na dvanáctý... to jestli postoupí do finále. Nasazení ve Wimbledonu pro Rafu nic moc... už ve 4.kole jestli se tam dostane někdo z elitní osmičky...
Reagovat
svetova.dvojka
Tsonga
Reagovat
janek_da
bez toho jmena to byl fajny test
Reagovat
Gulbis
Nadal je na průběžném žebříčku http://live-tennis.eu/ desátý, klesnout na 11.místo může pouze v případě, že prohraje s Nolem a Tsonga porazí Wawroše. Tudíž dvanáctý být nemůže.
Reagovat
Frick
AH -1,5 set za 1,70

ANO / NE?
Reagovat
FulnekUltras
tomu Rafovi letos i přeju...aby se napřesrok Paříž zase vrátila k trochu normálnějšímu povrchu i balonům... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Rafa zkusí Balboův trik a bude hrát pravou!!!! To Jokera rozhodí!
Reagovat
smazaný uživatel
USO 2013 ... Rafovi jsem nevěřil ... Rafááá!!! 10!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nóó, Rafa něco okoukal od Rosola ... flusne Jokerovi na bágl, při výměně klopýtne a dá mu direct, na příjmu zatančí a Joker dostane napomenutí za zdržo, propíchne míče, .... Rafáááá!!!!
Reagovat
Fandina
Jaképak od Rosola. Rosol odkoukal strčení do druhého od Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
To odkoukal už dřív:)))
Reagovat
Fandina
ten je šikovný
Reagovat
Jan
Berdych by řekl: Normálka. Často hraje čtvrtfinále s Nadalem, Djokovičem, Federerem, ...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych ma asi blbu karmu
Reagovat
smazaný uživatel
Nehřeje?
Reagovat
smazaný uživatel
zajtra budem rad za vyrovnany zapas,berme to realne,moze to byt aj kolotoc
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že každy fanúšik Nadala v kútiku duše dúfa, verí..

Ale keď sa na to pozrieme reálne, Nadal nemá čím zajtra Novaka poraziť..Kľúčový FH po čiare nefunguje, Nadal ho ani neskúša, neverí si na neho, servis si prehral doteraz snáď už 10krát, ani defenzívny FH nemá potrebné parametre, ešte aj počasie má byť v Rafov neprospech, polooblačno a max 21stupňov..Osobne som na prehru pripravený :-)
Reagovat
tito
Vzhledem k tomu, že dosud letos nepředvedl hru, jakou by měl hrát dnes, tak já také. Novak jí předvádí celou sezonu.
Ale vsazeno je, tak jedem!!!
Reagovat
Matti
Už tu bylo řečeno skoro vše,současná hra, forma, výsledky, sebevědomí - to všechno je na straně Djoka, nicméně je to Roland Garros a tajně doufám, v pořádný boj s otevřeným koncem.
Reagovat
Cico93
Tak Rafa zajtra aj na STV2. Potom od štvrtka aj zvyšné zápasy mužov a žien.
Reagovat
gigin
No ale tam u vás v opičích horách na východě ani estévédvojku nechytíte, či?
Reagovat
Cico93
;-:)))))
Vo to strah nemaj.
Reagovat
gigin
Tak možná na tabledu to nějak našolícháš :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Cicko to chytí třas na kole ... ale chytí to!!!!!
Reagovat
spaniel
Pamatuju si, kdyz k nam do firmy kdysi dojel jeden Amik poprve a ptal se co je na stromech (byla spousta jmelí). Kolega ze srandy ze to jsou opici hnízda :D Amik tyden vyhlizel opice.
Reagovat
gigin
:DD tomu bych aj věřil...
Reagovat
Denis92
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ono když člověk přijede tam k nim, tak se taky pořád na něco ptá. Akorát že oni se k hostům chovají obvykle poměrně zdvořile a blbce z nich nedělají...
Reagovat
smazaný uživatel
no ale opice v europe?
Reagovat
Stan_Borowitz
Sledoval jsi někdy pořad "Nikdo není dokonalý" nebo slovenskou verzi "Aj múdry schybí"? Udělat z někoho blbce fakt není těžký.
Reagovat
Fandina
a věděl vůbec, že je v Evropě?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli ho někde v US chytili na ulici, na hlavu mu nasadili pytel, spoutali ho, hodili do kufru auta, píchli uspávací injekci, pak ho spícího přenesli do letadla, v Praze ho zase strčili do kufru auta, odvezli do lesa, tam ho probudili, aby mu ukázali jmelí na stromech, tak možná ne.

To by vysvětlovalo i ty opice.
Reagovat
gigin
Neuprimny narod.
Reagovat
Stan_Borowitz
Většinou to myslej o dost upřímněji než to myslíval Standa...
Reagovat
gigin
Jj, vhodný příměr.
Reagovat
spaniel
Nikdo z nej blbce nedělal. Je to dobry přítel a kolega je velky vtipálek. Znam tam spoustu skvělých lidi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to jsem ten příběh asi nepochopil úplně správně.
Reagovat
smazaný uživatel
ja tej historke tak uplne neverim,povedat mu to ok,zasmiat sa a ide sa dalej,ale nechat ho tyzden pred celou firmou robit zo seba blazna hranici so sadizmom
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte taká kuriozitka pre poverčivých..Rafa na antukových Masters utrpel túto sezónu tri prehry v poradí Djokovic, Murray, Wawrinka..Áno, vážení, osud mu dal šancu na reparát, pekne rad za radom..Bol by to pech nenaplniť túto osudovú musiu na ceste za titulom..Desiatka je výnimočná, magická a tieto okolnosti zapadajú do mozaiky výnimočnosti :)
Reagovat
babolat.cz
repete,resp. reparát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peto, tys mi ale hodne povercivy, vychazis z nejakych osobnich zkusenosti? Moje babi je taky poverciva a je fakt, ze ji to vetsinou vychazi. Kez bys mel pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje skúsenosti s poverčivostou sú asi také, že vždy keď na ňu dám alebo sa ňou riadim, tak to dopadne kompletne naopak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted nevim co si z toho mam k zitrku vybrat :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
To je dobrý postřeh, zní to opravdu až fatálně...
Reagovat
spaniel
Anebo ted prohraje s Djokovicem, na Wimbledonu s Murraym a na US se Stanem a tak porad dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
Sejcku jdi uz spat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebol by som proti. A nech si aj ostatní hráči určia, kto im nemá rozhodovať. A nie iba tento poverčivý retard. John už má celý zoznam.

http://video.eurosport.com/tennis/french-open/2015/game-set-and-mats-john-mcenroe-on-rafa-linesmen-and-new-rules_vid374095/video.shtml
Reagovat
Stan_Borowitz
jeden z nejdůležitějších zápasů jeho kariéry vůbec.
Reagovat
lars
Myslim, ze lonske finale bylo dulezitejsi
Reagovat
Stan_Borowitz
To podle mne ne, zítra se může hrát o celou Rafovu kariéru. Když prohraje, tak nejspíš vypadne z první desítky, narušené sebevědomí může dostat smrtelnou ránu.

Svého času to naznačoval i strýček Toni, že Rafa si musí věřit, jinak nic nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sam Rafa to rika po kazde vyhre, ze ten zapas byl dulezity pro jeho sebevedomi. Netusila jsem, ze by mohl byt takovy labil, nic v minulosti tomu nenasvedcovalo. Ani v knize se o tom nezminuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedramatizoval by som..Roger prehral s Rafom W08, následne plakal po finále v Austrálii a následne vyhral 3 zo 4 Grandslamov..Proste prichádzajú obdobia a obdobíčka a potom odchádzajú a prichádzajú nové..
Reagovat
spaniel
Roger je univerzalnejsi. Kdyz mu nevyjde W, porad ma jeste rychle hardy a halu. Ma spousty příležitosti nabrat sebevedomi. Rafa se vzdycky odrážel od antuky.
Reagovat
lars
Myslim,. ze vypadnuti z top10 mu sebevedomi nesebere
Spis mu to seberou prohry na antuce, letos uz 5 a 6. na obzoru
Reagovat
letityfanousek
Už je to dlouho, co jsem se netěšil na nějaký zápas.. skoro se to vyrovná zápasům Martiny s Chris, jo to byly časy.
Reagovat
panzer.dragon
napočítal sem správně, že rafa hrál na rg jen dva pětiseťáky? isner a djokovic?
Reagovat
panzer.dragon
byla by pecka kdyby rafa vypad, ale nakonec třeba wawroš nebo murray poslali domu djoka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To by bol gól..
Reagovat
babolat.cz
když už by měl RAfa vypadnout, přeji to moc Davidovi!!
Reagovat
Cico93
tak tak
Reagovat
Pe3k
ATP World Tour Uncovered Djokovic Nadal Rivalry
https://www.youtube.com/watch?v=g_TtBV3u7PA

ATP World Tour Uncovered Rome Classic Finals
https://www.youtube.com/watch?v=7hzddH6ClmI
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
Pro oba je to nejtěžší čtvrtfinále v kariéře, málokdy se potkávají dva největší favoriti GS turnaje takhle brzy. Kdo vyhraje, bude mít skoro otevřenou cestu k titulu (aniž bych chtěl podceňovat především Andyho a Stana).

Rafa nemá důvod se stresovat, o víc hraje Novak.

Rafa když prohraje, tak to nebude tím, že by na to už neměl, ale tím, že ještě není v top formě, takže žádný důvod k panice. Nepřijde-li 10. titul z RG letos, přijde příští rok.

Novak je pod mnohem větším tlakem - větší šanci na titul než letos už v budoucnu mít zřejmě nebude. V sezóně zatím nemá konkurenci, prohrál 2 zápasy, z toho 1 nejde brát vážně. Na velkých turnajích navíc neprohrál. Zítřejší případná prohra by pro něj byla katastrofa. Jestli Djokovič nepodá 100% výkon (po všech stránkách, i mentálně), má Rafa šanci vyhrát.

VAMOS!
Reagovat
spaniel
Jestli Rafa prohraje, tezko neco lepšího cekat v jeho mene oblíbené casti sezóny. Co by to s nim udělalo, je velka neznámá, ale cekat, ze by to pak v klidu vyhral pristi rok, je naivní. Naopak Nole hraje vyrovnane a v pohode, sedi mu vsechny povrchy a nema problem držet formu. Bude favoritem i na RG jeste par let.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlúposť..Je určite pravdepodobnejšie, že o rok bude mať na antuke lepšiu formu ten, čo ju tam máva vačšinou..Jedna lastovička leto nerobí..
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáš, že Nadal je opotřebovaný. Možná bude na antuce válet v příštím roce, ale považovat to za velmi pravděpodobné?
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdepodobnejšie.
Reagovat
Denis92
Jedna lastovicka? Ved uz 5.rok je Novak jednym z hlavnych favoritov na ktoromkolvek GS, vratane RG.. Je pravda, ze taky velky ako tento rok na RG este nebol, ale Nadalovi je vyrovnanym superom uz dlhsie. Vobec to nie je o tejto sezone. Cize aj ak sa Nadal vrati do starej formy, to neznamena, ze bude automaticky vitaz, pretoze necakam zeby Novak nejak upadol. A ak nahodou zajtra porazi Nadala, tak uz zmizne aj ten psychicky blok a moze ho tam porazit znova a znova.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď nikde netvrdím, že jedným z favoritov nebude..Ale mám pocit, že za posledných 10 sezón získal Nadal 10krát z antuky viac bodov, ako Novak..V tejto 11. sezóne ich získa viac Novak, no v budúcej verím opat viac Nadalovi..Neznamená to vsak, že Noleho odpisujem, to ani náhodou..
Reagovat
smazaný uživatel
Muj názor, je takový, že letos Novak napnul síly právě na Roland Garros. Pokud by se mu to podařilo vyhrát, de-facto bude mít všechny tituly. Pak je otázka, zda bude mít chut dál tak dřít, nebo se otevře cesta k titulům pro další hráče. Letos nevidím žádné eso v rukou Rafy, které by platilo na Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Túto téoriu mi načrtol aj tito...Ja si však myslím, že keď Novak vyhrá RG nepoľaví vo svojej výkonnosti..Zbierať GS je totiž veľmi návykové..Navyše Novak je stále celkom s prehladom v tieni Nadala s Federerom a bude túžiť sa im historicky vyrovnať..
Reagovat
Stan_Borowitz
Určitě to je tak. Kdyby nebyl hladový po velkých výhrách, nikdy by jich nedosáhl. A s jídlem roste chuť, jak je známo.
Reagovat
tito
Pokud Novak získá RG, bude mít jak kariérní, tak Golden Slam. Možná že v případě úspěchu se pokusí získat i Grand Slam. Ale co pak? Ty já si nedokážu představit, jakou by měl v daném případě motivaci pokračovat. Alespoň ve stejné intenzitě. On se nemusí náš pohled na získávání trofejí ztotožňovat s tím, co chce i sportovec, kterému fandíme. Má rodinu, děcko. Možná má jinou představu o životě než jeho fanoušci. Dál to nechci moc rozebírat, ale víš o čem mluvím.
Reagovat
gigin
Třeba si řekne, že mu chybí Umag nebo Moskva, tvl.
Reagovat
tito
Vždycky se něco najde :-)
Reagovat
Denis92
Golden Slam? Djokovic nema zlato z OH
Reagovat
tito
Máš pravdu, sekl jsem se.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne tito, rozumieme sa ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Být nejúspěšnějším hráčem historie? To není malý cíl a malá motivace, zejména když všichni tvrdí, že to není možné, že už Federerovy a nejspíš ani Nadalovy GS tituly nepřekoná...

Ale samozřejmě může mít jiné priority. Uvidíme.
Reagovat
tito
Stane, já si myslím, že si rozumíme. Každý rekord je nakonec překonán. Navíc my sledujeme hráče většinou až od nějakých úspěchů, ale třeba v případě Novaka či Rafy to už je 22-23 let nepřetržitého drilu. O Rogerovi ani nemluvím. Nedokáži si to představit. Když pominu fyzickou přípravu, tak ten soustavný tlak na psychiku v individuálním sportu musí být velikánský.
Reagovat
Stan_Borowitz
Určitě, já jsem dokonce přesvědčený o tom, že je to většinou psychické, a ne fyzické vyčerpání a opotřebení, proč hráči končí kariéru nebo ztrácejí v určitém věku výkonnost.
Reagovat
tito
Novak musí potvrdit svou formu, Rafa může překvapit. Pokud se k tomu postaví takto, úspěch není vyloučen, byť vše hovoří proti. Mělo by se mu hrát snadněji, ale do hlavy mu nevidím.
Reagovat
tito
To bylo pochopitelně k té poslední větě.
Reagovat
Denis92
To si nemyslim ani nahodou..toto iste si mohli povedat aj Federer s Nadalom. Praveze sa im budu chciet vyrovnat ci prekonat..o tom to cele je. Vytvarat nove rekordy a pousvat hranice stale dalej.
Reagovat
Denis92
Cas nam da odpoved. Ono sa kludne moze stat, ze toto je ten zaciatok Nadalovho konca, o ktorom sa uz tak dlho hovori. Mozno uz dosiahol svoj vrchol a mozno nie.. Moze mat len taku slabsiu sezonu, ved aj Roger take mal.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me byl v roce 11 stejne velkym favoritem jako je ted. Proc by tehdy mel byt Rafa vetsi favorit, kdyz ho Djoko porazil xkrat v rade..?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomen na 2013 a vypadnuti ve Wimblasu, jak ho vsichni odepisovali.

A co nasledovalo na hardech netreba dodavat :-)

Nemyslim si, ze by ho to melo nejak psycho zlomit, jak hral Roger pote, co mu vzal Rafa v 08 travu na W. V poho pak vyhral i dalsi GS.

Proste jeden rok se nic nestane...to uz Rafan dokazal po porazce 09 na RG.
Reagovat
Roger_Federer
Nevnimas ten herni propad..?zdaleka to neni stejne jako navrat 2013.
Tam mu stacil mesic na rozehrani.Ted paberkuje uz x mesicu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo vnimam, to by snad vnimal i slepej a hluchej :-)

Psala jsem o psychice. Ze to jeste nutne nemusi nic znamenat.

Nechme se prekvapit, nikdo z nas nema vesteckou kouli a nikdo ho hlavy Rafanovi nevidi.
Reagovat
tito
V klidu, on se zkonsoliduje. Po RG to z něj spadne, navíc těch hráčů, se kterými by stabilně měl do budoucna prohrávat moc není. Tedy jen Novak, pokud udrží formu. A ani to si nemyslím. Dalších půl roku bude jen nabírat body a vrátí se tam, kam patří. To je fakt, žádná utopie. A popravdě řečeno ani tento RG, pokud to dnes nedá, mne nemrzí. Tu naivitu v nekonečné získávání titulů na antuce on přeplnil neskutečně. Měli bychom být pokorní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, preji mu vyhru, ale pokud to neda, jsem s tim smirena. Neumim si predstavit, co by se stalo s Nolem, pokud by Rafu vyradil a pak nebral titul treba proti Wawrovi, to by teprve pro nej mohla byt rana. To by ho mozna zlomilo vic nez Rafu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si naopak myslím, že pokud RG nevyhraje letos, tak už nikdy. Kouzlo bude zlomeno. Zítra to bude zajímavé...
Reagovat
tito
Vamos!!! Napsal jsi to pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Tvrdím dlhodobo, že stavím krk na to, že Nole Rafu na RG porazí a rovnako na to, že Rafa RG ešte vyhrá..
Reagovat
lars
letos Rafan prohraje?
Reagovat
Fandina
Nišinečko moje ... nééééééééééééééééé
Reagovat
Rip.win
Nišinečko jako vážně?
Reagovat
Fandina
Pláču, že prohrál, je mi to líto ..........
Reagovat
Rip.win
uplakaný úsměv ...
Reagovat
Fandina
úsměv ne, ten se k pláči nehodí
Reagovat
Rip.win
A co?
Reagovat
Fandina
nic
Reagovat
Rip.win
Něco možná
Reagovat
Fandina
jak myslíš
Reagovat
Rip.win
Tak nějak.
Reagovat
babolat.cz
ty jsi normální mrdka
Reagovat
Fandina
a co ještě, povídej
Reagovat
babolat.cz
já píšu robertku
Reagovat
Fandina
dost blbě, všimla jsem si
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
seshitec
už je na čase ho porazit i v Paříži, forma vypadá veliká a věřím že Nadala zlomí jak se ručičky hodin přesunou do 3. hodiny hraní
Reagovat
Nola
ja mam velke obavy, dnes zapasy v muzskom pavuku dopadli presne opacne, favoriti su vonku....
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes byl den outsiderů, zítra bude den favoritů. Jing a jang.
Reagovat
Kozoroh
Ty máš obavy, u tebe to nepřekvapí :-)
Reagovat
VlS
Na úsvitu v Buloňském lesíku? Kdo volí zbraně?
Reagovat
Cico93
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist