Nadal přijal pozvání na Laver Cup. Chce co nejlépe využít každou příležitost

22. 4., 14:02
Aktuality 17
Rafael Nadal slíbil účast na zářijovém Laver Cupu, což by mohla být jedna z posledních akcí před koncem kariéry. Sedmatřicetiletý držitel 22 titulů z grandslamů zatím v soutěži mezi výběry Evropy a světa startoval třikrát v letech 2017 v Praze, 2019 v Ženevě a před dvěma lety v Londýně při rozlučce Rogera Federera. O jeho plánovaném startu v letošním sedmém ročníku informovali berlínští pořadatelé.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© Profimedia)

Nadal už dříve avizoval, že tato sezona bude patrně jeho poslední. Bývalý lídr světového žebříčku letos cítí na antukové Roland Garros, kde získal 14 grandslamových trofejí, a olympijské hry v Paříži. Až do minulého týdne do turnaje v Barceloně od ledna kvůli zranění nehrál. V Laver Cupu se připojil do týmu ke krajanovi Carlosi Alcarazovi, Daniilu Medveděvovi z Ruska a Němci Alexanderu Zverevovi.

"V této fázi kariéry chci co nejlépe využít každou příležitost, kterou dostanu," řekl Nadal. "Na Laver Cup mám úžasné vzpomínky, hlavně na poslední čtyřhru s Rogerem," připomněl.

Nadšený je i kapitán Björn Borg. "Je to můj poslední rok v roli kapitána. Mít ho v týmu bylo mým hlavním cílem a je skvělé, že pozvání přijal," řekl.

Letošní ročník se v Berlíně uskuteční od 20. do 22. září. Ve výběru světa zatím jsou Australan Alex de Minaur a Američané Taylor Fritz a Tommy Paul. Poslední dva ročníky ovládl výběr kapitána Johna McEnroea, první čtyři naopak evropští tenisté. V pražské O2 areně nastoupil před sedmi lety i Tomáš Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
stirr
První kolo je za mě velmi dobře hratelné
Reagovat
Alien
Paráda. Super Rafo, moc se těšíme!
Reagovat
PTP
Musí si sehnat někoho, kdo si s ním na závěr pobrečí jako on tehdá s Rogerem - ale Novak to asi nebude
Reagovat
australan.tenis
Však už si ten tragéd pobrečel. Neunesl Noleho vítězství. Fanoušci si z toho dělají prdel. Resp. si dělají prdel z Nadulla.

https://www.sportskeeda.com/tennis/news-priceless-bring-smile-fans-poke-fun-rafael-nadal-s-angry-reaction-novak-djokovic-s-winner-s-speech-laureus-awards
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/LaureusSport/status/1782488110154105250

Wow, No1e v počtu ocenění Laureus v hlavní kategorii vyrovnal Federera!

Gratuluji No1e!
Reagovat
turista
Radši bych viděl Novaka jak drží v rukách 100.turnajovou trofej ATP.
Reagovat
PTP
Maximálně tak srbskou vlajku.
Reagovat
turista
Nikdy neodepisuj Novaka Djokoviče.
Reagovat
paddy
Začínám mít pocit, že ten Connorsův rekord nepřekoná, čas se krátí

Možná mu bude chybět titul z Tel Avivu, kde se teď nemůže hrát
Bude se pak říkat, že Hamás mu zabránil získat rekord smile

Aj takový je život smile
Reagovat
wojtop
Connorsa a mozno ani Federera v tejto jednej statistike asi neprekona, mozno mu o to ale ani vobec nejde, inak by neopakoval, ze sa uz chce koncentrovat iba na najvyznamnejsie turnaje. Asi vypovednejsia, nez celkovy pocet titulov, je statistika tzv. Big titles (Majors, ATP 1000 Masters, ATP Finals, Olympics) a v tej dost jasne vedie.
Reagovat
turista
Federera by teda překonat měl. Všechno je to o motivaci. Nelze pořád spoléhat na majory. Ty jsou ošemetné a nejnáročnější. OH zase to je vyloženě o náhodě a o štěstí nebo smůle. Federer sice nehonil Connorse ale kousek po kousku se posunoval dál. Je třeba to ocenit.
Reagovat
australan.tenis
Nole GOATkovic včera vyhrál Laureus world sportsman of the year!!!

Nole nemá konkurenci ani ve společnosti těch nejlepších sportovců světa (Messi, Verstaapen, Duplantis, Haaland atd.). Neuvěřitelná pocta pro mě vidět ho naživo hrát tenis v semifinále AO.

Mimochodem Nole vyhrál popáté tuto prestižní cenu. Odpoutal se od Bolta se 4 a dotáhl Rogera.

Mohla by redakce udělat samostatný článek prosím? Nechci se moc špinit v článku o zadkoškrabalovi.
Reagovat
stirr
Píše se to Verstappen jenom oprava
Reagovat
dappe
Prestižní cenu však je to dlouhodobě fraška, kde je zrovna tenis naprosto přeceňován.
Reagovat
srnecek
dlhodobo fraška? (10 rokov - Nole, Roger)? Keď 2 x Rafa, vtedy to krátkodobo fraška nebola? Čo sú potom Oscary, Grammy atď.? Jasne, že to nie je športový výkon, že je to do istej miery subjektívna záležitosť. Ale takých vecí je v živote kopec. Mňa tiež takéto záležitosti (ocenenia, slávnosti...) vôbec nezaujímajú, a neprikladám tomu význam.
Ale prečo tá žlč? No, žlč možno celkom nie, ale neprajnosť tu cítiť...
Reagovat
australan.tenis
Protože cuckoldi a bety jako dappe, vavrinec či Paddy nesnesou úspěch druhých. Jsou zakomplexovaní a nepřenesou se přes realitu. Žijí ve své fantasy pohádce v bublině.

Za chvíli tu budou zase štěkat jako malí ratlíci... Každý je odignoruje a karavana pojede dál. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist