Nadal: Příští rok se vrátím silnější

4. 6. 2015, 20:03
Aktuality 75
Rafael Nadal si včera na French Open připsal teprve svou druhou porážku v kariéře. Devítinásobný šampion ve čtvrtfinále nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, s nímž neuhrál ani set. Prohrál jsem, ale to není konec. Budu tvrdě pracovat a vrátím se silnější, řekl po utkání Španěl.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Porážku přijímám, Novak hrál lépe a vyhrál zaslouženě," uznal Nadal kvality Djokoviče. "Pro mě to znamená jen jednu věc, budu se teď snažit ještě více a pokusím se to využít jako motivaci k tomu, abych tu byl za rok silnější."

"Je jasné, že mě mrzí, že jsem skončil už ve čtvrtfinále, protože tenhle turnaj miluju, ale když jsem tu prohrál poprvé v roce 2009, tak to taky nebyl konec. To, že jsem teď prohrál podruhé, také není konec. Příští rok budu mít další šanci a hlavně i velkou motivaci ke zlepšení."

Před Djokovičem dokázal antukového krále z Mallorky na Roland Garros porazil jen Švéd Robin Söderling v osmifinále roku 2009. Vinou neobhájení loňského titulu klesne Španěl v žebříčku ATP až na konec první desítky.

"Řekl bych, že tenhle měsíc byl v porovnání s jinými celkem pozitivní," konstatoval Nadal. "Tady jsem nepředvedl své maximum, ale život jde dál. Utkání s Novakem bylo náročné, snažil jsem se, ale on letos hraje opravdu skvělý tenis, má výbornou formu a daří se mu. V úvodním setu jsem měl nějaké šance, ale k dalším mě už nepustil."

"Hrál lépe a já mu musel po zápase pogratulovat k postupu. Celý ten zápas si znovu projdu a podívám se na chyby, kterých bych se měl v příštím zápase vyvarovat. Budu teď mít pár dní volno, ale pak přijdou další turnaje, takže se tím nesmím moc zabývat, musím se soustředit na budoucnost. Ta je teď důležitá. Ještě nejsme ani v polovině sezony, takže se musím oklepat a pracovat dál. Věřím, že další šance ještě přijdou."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveriteľné, koľko zosmiešňujúcich prezývok Rafa dostal, řitopich,Trenkořiťolezec, el řiťuál, Cyp...Je až obdivuhodné, akú kreativitu prejavujú jeho neprajníci. Jedno je isté, stále sa o ňom hovorí. Ak nebude, tak to by bolo veľmi zlé. Zíde z očí, zíde z mysle. To mu zatiaľ nehrozí. Azda ani jeden hráč nie je poctený toľkými prezývkami. A to podľa Pe3ka sú jeho fanúšikovia "banda tupcov (Rafa stupid fans".
Reagovat
mayday
Je to smutný, dívat se na takovou legendu, v jakým je stavu... A lepší už to holt asi nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepsi to bude :-) horsi uz byt ani nemuze. My stale doufame!!!!
Reagovat
tito
Věrní zůstanem :-)
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, mám to stejné s Rogerem: "Šťastná, když vyhrává, věrná, když prohrává !!!"
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa (:
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vis jak ja :-) a ja vim jak ty ;-) ...co prozivame. Tak to je ale fakt symbolicke. Takove dve legendy, jako RF a RN a jak jsou na tom momentalne stejne, kdyz pred par lety pouze tito dva dominovali a pak dlouho nic. AW a ND dlouho v jejich stinu a kde jsou ted oni a kde jsou nasi :-)

Feda je sice stale druhej v zebricku, ale myslim, ze to tam taky dlouho zahrivat nebude...a to ho nijak nehatuju :-) Myslim, ze o prvni dve mista se budou prat prave dva vyse jmenovani "stinari". A pak zase dlouho nic.

Ach jooooo....
Ale jak pisu, verim v to, ze jim to bude chtit Rafito jeste zneprijemnit a nejak jim tu dominanci rozbije. THE ROCK!!! :-D
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
jackiec
to už vím 10 roků že el řiťuál skončí dřív jak rožér, jen naivní hlupák si může myslet že s těmi invalidními koleny bude ve věku rogera v roce 2020 vyhrávat turnaje a bude 2. na rankingu
Reagovat
Pe3k
Je dobře, že nehází flintu do žita a chce ještě dál hrát. Bez něj to na okruhu nebude ono, ale zatím vše nasvědčuje tomu, že skončí dříve než Roger. Jeho výkonnost klesla výrazně a vzhledem k jeho opotřebovanosti to už nikdy nebude jako dřív. Nadal není schopen ve své hře cokoliv změnit, hraje prostě pořád dokola tu samou taktiku, která už není účinná ani na antuce, kde letos prohrál všechny turnaje. Jeho sebevědomí šlo extrémně dolů a z každou další prohrou je to horší. Tvrdit, že bude makat a vrátí se silnější je jen taková obvyklá zdvořilostní věta. Na treningu může makat jak chce, ale když pak v zápase není schopen za rok porazit hráče top 10, tak je asi něco špatně.

Jsem velmi zvědavý na zbytek sezony, jak se s tím vším Rafa popere. Když nebyl schopen nic vyhrát na antuce, s dobrým nasazením a příhodným pavoukem (mimo FO), jak asi bude vyhrávat na trávě, hardu a v hale, když bude potkávat Noleho nebo Můru už v osmifinále? Teď když prohrál s Djokovicem na Roland Garros už není favoritem na žádném kurtu, žádného turnaje a všichni hráči si na něj budou věřit...Jeho rychlost už bude jen klesat, servisem si moc nepomůže, winnerů moc nedává, trenéra nezmění a konkurence jen poroste. Pokud se dostane na turnaj mistrů, tak tam dostane od každého pořádně naloženo a bude na tom ještě hůř. Uvidíme, třeba se ještě vzchopí a nějakou Barcelonu nebo něco podobného vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepsi veta od wavea - Nadal jiz neni koristi, stava se z nej lovec! Za toto bys mel dostat cenu ""HLASKA ROKU"":-D Hlouho jsem neco tak trefneho necetla :-)
Reagovat
a.magerova
A kde to takto doslovně píše?
Reagovat
smazaný uživatel
Doslovne ne ;-), jen ze se z koristi muze stat lovec :-)...dole.

Tak nebudem slovickarit prece ;-)
Reagovat
jackiec
španělský šulin zas mele pantem, ať už táhne na odpočinek trenkořiťolezec
Reagovat
a.magerova
A do koho se pak budeš navážet?
Reagovat
Kozoroh
Do deblistů. Neboť jsou to podle něj žabaři a podřadní tenisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Tradiční kecy o ho*ně, podobně jako třeba u Berdi: "Nevyšlo to, život jde dál, musím se poučit a dál pracovat, příště to vyjde, bla bla bla.....".

I slepý vidí, že na to jednoduše nemá...
Reagovat
babolat.cz
co ty víš.. nemudruj
Reagovat
manacor
...až bude mít ten úžasný NOLE takové zdravotní problémy jako RAFA, moc se těším, co nám předvede při svém návratu.....do 9 titulů na RG má stejně ještě daleko...bla, bla, bla
Reagovat
spaniel
Nole ztratil několik let kvůli zdraví, než to vychytal, takže je hloupost něco takové napsat. A s tím Rafovým zdravím to taky nebude tak zlé, vzhledem k tomu, že v antukové části sezony nikdy nechyběl, RG nikdy nevynechal. Měl jednu operaci a i to so slepákem. Co mají říkat Haas, Del Potro, Baker a podobní? To jsou zdravotní problémy.
Reagovat
a.magerova
No a co má říkat?
"Vyvezte mě na Eiffelovku, skočím už sám, život pro mě skončil."
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Mayo
Kopni si glorac, tak typicke
Reagovat
Davor1
Ináč, kto by bol pred rokom veril tomu, že zápas Djokoviča s Nadalom na RG bude už v QF a bude to prakticky len formalita, že najväčším súperom a hrozbou Noleho na turnaji bude Murray s dvoma antukovými titulmi a bilanciou 15/0 na antuke v sezóne...neskutočný paradox a ešte pred rokom by som to považoval za čisté šialenstvo...na mňa až príliš razantný obrat v tej dlhodobo konzistentnej ére mužského tenisu, som zvedavý, či sa niečo podobné bude diať aj v blízkej budúcnosti...
Reagovat
Cico93
Andyho som videl toho roku na antuke už veľakrát a teda klobúk dole. Kde sa to v ňom zobralo? Na RG už v minulosti v SF bol, ale takto dobre na antuke ešte nehral.
Reagovat
panzer.dragon
andy mi přijde trochu opomíjenej letos, oproti djokovi kterej kraloval už loni, andy udělal obrovskej progres, loni na podzim se psalo jak po x měsících vyhrál konečně titul nějakou 250ku, bál se jestli bude vůbec na TM a letos taková fazóna, paráda
Reagovat
Davor1
Už len to, že za X rokov porazil na antuke jediného hráča top10 (Davydenka), a teraz dá hneď štyroch za 2 turnaje vrátane Nadala a Ferrera je neskutočné, podľa mňa sám nevie, čím to je :-D
Ak by náhodou sundal aj Novaka a vyhral celý turnaj, tak by táto antuková časť bola určite jeden z najpamätnejších úsekov tenisovej histórie...
Reagovat
smazaný uživatel
Veď to..Práve preto sa smejem na tých dramatických definitívach, ktoré sú vždy vyslovované v spojitosti s obdobím úspechu alebo neúspechu konkrétneho jedinca..Mali sme tu už tolko zvratov a nečakaných výsledkov, že v kontexte dlhodobých predpovedí je ozaj rozumné byť radšej zdržanlivý..
Reagovat
Davor1
Asi máš pravdu, z b4 už boli odpísaní s výnimkou Djokoviča všetci a vždy to ďalšiu sezónu vyzeralo presne naopak, takže je možné, že tento trend ešte niekoľkokrát zaznamenáme :-))
Reagovat
panzer.dragon
hej, teď mě napadla jedna věc, jak se tady zmiňuje (občas) kdo by mohl sesadit djoka z pozice světový jedničky, tak by to mohl bejt Murray :-), stačí jeden nepovedenej gran slam pro djoka a naopak povedenej pro můru a na konci roku až djok přijde o paříž a tm tak by andy mohl hladce bejt před djokem
Reagovat
Davor1
Tento rok je to nereálne, to by musel Andy zajtra vyhrať a potom vyhrať aj Wimbledon, aby sa o niečom takom dalo uvažovať. V budúcnosti (o rok, dva) je ale jednoznačne najväčším adeptom na zosadenie Djokoviča a bude to zrejme obdobie najväčšej rivality medzi nimi dvoma..
Reagovat
panzer.dragon
s trochou nadsázky se možná bude zejtra rozhodovat o koncoroční světový jedničce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko, to by musel Andy vyhrát všechny 3 zbývající GS. Nebo 2 z nich, ale nesměl by ten poslední vyhrát Novak. Navíc na Masters je Djokovič silnější než na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nole má 1 GS a 4 Masters..Andy može mať 1GS+ finále GS a jeden Masters..Takže rozdiel v Race by bol okolo 2500?..(hrubý odhad)..To spraví vyhratý Wimbledon a vyhratý TM a Noleho nepodarený jeden GS..

A to je aká šanca?..10%
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak Nole vypadne v SF a Andy vyhrá RG, bude na Djoka strácať v Race len okolo 1400b..To je v podstate nič..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi jo. Ale já mám takový pocit, že Novak po vyřazení Rafy padne s Andym. Tím se hlavní favorit stane z Andyho a toho porazí ve finále Stan. Takže se v race zase až tolik měnit nebude. Ale je možné, že kdyby pak Andy vyhrál Wimbledon, tak by mohlo rozhodovat třeba vzájemné finále na USO. Byl by teda hodně velký paradox, kdyby Novak po téměř dokonalé první polovině sezóny o post č. 1 do konce roku ještě přišel. Ale zase pravda je, že první polovina sezóny končí v neděli a jestli Novak zítra prohraje, tak bez ohledu na vyhrané Masters bude vzhledem k jeho ambicím ta půlka sezóny hodnocena neúspěšně. Takže ano, o jedničce na konci roku ještě rozhodnuto není. Jestli ale Novak RG vyhraje, tak to bude už jasné.
Reagovat
panzer.dragon
přesně tak, to je rozdíl velmi malej, pokud by to andy uplichtil, on totiž andy má taky velmi vydařenou sezónu nejen novak, musí to andy dát on totiž andy má ještě jednu velkou výhodu, při správných losech by měl na rg, wimblasu a asi ještě us open novaka v semi, to znamená že když ho porazí tak sebere novakovi spoustu bbodů narozdíl od toho kdyby ho sundal až ve finále jako třeba roger, takže andy lets go, začíná mise na pozici světový jedničky
Reagovat
FulnekUltras
čeká tenisty a tenistky na RG s největší pravděpodobností opět hluboká orba...
Reagovat
panzer.dragon
to, že je mimo top 8 znamená, že bude hrát na turnajích o zápas navíc? oproti těm osmi?
Reagovat
Denis92
Ak sa po Wimbledone neposunie do TOP8, tak ano.
Reagovat
panzer.dragon
hustý
Reagovat
tito
Jen ať trénuje
Reagovat
panzer.dragon
hlavně ať aspoň nemusí příště hrát kvaldu, to by bylo už úplně potupný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš si o něj dělat starosti :) I kdyby neuhrál do konce roku ani bod, pořád zůstane na 99% v top 15.
Reagovat
tito
Vamos Rafa!!!
Reagovat
gigin
!!!!
Vamos!! Cyp sa snad zmátoří ještě.
Reagovat
gigin
tito, víš kdo to je?

http://38.media.tumblr.com/5f9fdb88c58be1729fddf87c5fd8f656/tumblr_np2jsrl0jU1usrvr6o1_400.gif
Reagovat
tito
Nezobrazuje se mi to..zkus to dát ještě jednou
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/06/04/dr.gif
Reagovat
tito
Ty v 6 letech na návštěvě u příbuzných v Pozděchově?
Reagovat
gigin
:DDDDD

Ano.
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa tento rok uhrá na tráve prvýkrát lepšie výsledky ako na antuke..:)
Reagovat
Denis92
Tak o tom silno pochybujem. To si myslis, ze da SF na Wimbledone?
Reagovat
Davor1
Stavíme sa ?? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Čo ja viem, podľa mňa sa min. do QF na Wimby dostane..V 4. kole može dostať Wawrinku, Berdycha, Ferrera, v podstate dobrí súperi..Zas netreba z neho robiť na tráve nemehlo, Kyrgiosovi to pred rokom proste vyšlo cez TB, Darcisovi detto..V podstate Rafa prehral 5 posledných TB a to ho stálo lepšie výsledky..

A prípravné turnaje pred Wimbledonom?..No horšie jak v Riu, či Barcelone to nebude..
Reagovat
Davor1
Tak do QF sa dostať určite môže, ono je ale na tráve oveľa väčšie riziko, že ho niekto vystrieľa už v prvých kolách, to je na antuke prakticky nemožné...

Bude hrať Stuttgart a Queens? Som zvedavý, aká tráva bude v Stuttgarte, ak podobne rýchla ako v Halle, tak to pre Rafu nebude ideálne, výhodou bude, že prípadná prehra s hráčom mimo top10 nezanechá následky ako na antuke a určite bude oveľa uvoľnenejší...
Reagovat
smazaný uživatel
To by šlo, laťku si moc vysoko nedal. Chce to dobrý los na první týden a pak to tam může vymlátit :)

I když realisticky myslím, že to urve Andy. Rafa by potřeboval nastartovat před USO, pomohl by mu dobrý výsledek na hardových Masters a nějaký cenný skalp. Na USO má ze všech GS asi 2. nejvyšší šanci uspět. Když si začne víc věřit, bude to diametrálně odlišný hráč. Dobré je, že teď může už jen přičítat body a stoupat žebříčkem. Jasný cíl by teď měl být postup na TM, cokoli navíc ve zbytku sezóny je bonus. Má nejhorší sezónu v kariéře a přesto má v race na dosah 4. nebo 5. místo (záleží, jak v Paříži dopadne Wawrinka) a třeba na Rogera ztrácí necelých 300 bodů. Jen to chce, aby se mu konečně začalo dařit i na větších turnajích. Teď přichází část sezóny, kde nebude favorit - to mu na jednu stranu může pomoct. Na antuku nastupoval svázaný tím, že bojuje o uhájení svojí pozice a po těch prohrách s Fogninim a spol. si logicky vůbec nevěřil. Teď se může z kořisti stát zase lovec :)
Reagovat
tito
Tak teď už jen odložit karty a alou do práce! Ta poslední věta se mi líbí :-)
Reagovat
Davor1
Na Rogera síce stráca len 300 bodov, ale Roger má za sebou svoju najslabšiu časť sezóny (antuka) a pred sebou najsilnejšiu (tráva a haly), kďežto Nadal naopak. Na TM zrejme postúpi, ale bude to len tak tak a zrejme tam bude do počtu...
Reagovat
Cico93
Do počtu?
zase nepreháňaj.
Reagovat
Davor1
Bude to v hale, na harde, ak to trochu zrýchlia, tak tam pri súčasnej výkonnosti nemá šancu. Budú tam všetko top hardari, možno s výnimkou Ferrera. A očakávať, že sa dovtedy nejako zázračne zlepší je asi trochu naivné, to sa čakalo už v janurári po AO...
Reagovat
Cico93
A zrychlia? Mne ten TM príde dosť pomalý. Nato, že to je hala.
Reagovat
Davor1
No tak posledné roky sa na to nedalo pozerať, ja dúfam, že to tento rok bude aspoň trochu rýchlejšie, v opačnom prípade môžu dať trofej Djokovi ešte pred prvým zápasom turnaja... :/
Reagovat
Cico93
No vidíš. Do počtu nebude len Rafa ale aj ďalší 6,-:))
Reagovat
Davor1
Je to celkom pravdepodobné, možno na jednu-dva výnimky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:)) Oni to zrychlí, nevěřím, že chtějí, aby pořád vyhrával Novak. Na hodně rychlém hardu by asi byl favorit Roger, pokud by ovšem Stan nenastartoval svůj zabijácký režim. Ale ten on zapíná tak na 1 turnaj v roce a podle všeho je to právě teď :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě mě napadl Raonic jako černý kůň, ale ten se tam nejspíš letos nedostane.
Reagovat
sprchon
"A se mnou přijde zákon!"

"Hmmm... Rádi Vás i se Zákonem uvidíme. :)"
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky.
Reagovat
Davor1
Táto veta je strašné klišé, ktoré hovoria takmer všetci profesionálni športovci po nejakom zranení či výpadku. V Nadalovom prípade by to ale malo byť naozaj reálne, pochybujem, že môže byť o rok ešte slabší, ako teraz. Všetko je to len otázka jeho fyzických možností- či sa dokáže ešte priblížiť k tej minulej výkonnosti, alebo bude musieť radikálne upraviť spôsob hry, ktorý by viac sedel jeho značnému opotrebeniu. V tom druhom prípade si nie som istý, či by bol schopný takej zmeny...
Reagovat
spaniel
"I'm not that good to be able to reprogram my style, I only have one, it's virtually impossible to change it," he said. "I'm confident that my body will hold up. I'm not sure it will happen next week, or next year, but I'm confident that it will be like before again."

Tak si myslim, ze druha moznost padá.
Reagovat
Davor1
Vďaka, to som nevidel...tak len to potvrdzuje ten predpoklad. Rafa bude konkurencieschopný len dovtedy, kým mu jeho fyzické limity, ktoré sa pomaly ale isto posúvajú dole, dovolia hrať na aspoň približnej úrovni, ako v jeho top rokoch...
Reagovat
spaniel
No, jsem zvedavy, protoze toto rika uz pul roku po kazdem turnaji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist