Nadal: Prohra s Rosolem mi byla předurčena

10. 12. 2012, 02:00
Aktuality 225
Výhra Lukáše Rosola nad Rafaelem Nadalem byla podle ATP nejpřekvapivější v letošní sezoně, redakce TenisPortálu ji vybrala jako nejpamátnější zápas roku. Poražený Španěl ale půl roku po senzaci v rozhovoru pro list Diario de Mallorca řekl, že porážka mu byla kvůli zranění kolena předurčena.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal začal mít problémy (ty současné) s kolenem už v březnu v Indian Wells. V Miami potom kvůli stupňujícím se bolestem nenastoupil k semifinále proti Murraymu. Celou antukovou sezonu se pak prý necítil dobře, v semifinále French Open riskoval. Věděl, že má v kolenu zánět, přesto se rozhodl dál bojovat o sedmý titul z Roland Garros. Ferrera tehdy smetl nečekaně hladce ve třech setech a nakonec po výhře nad Djokovič posedmé dobyl Paříž.

Ve 2. kole Wimbledonu ale senzačně narazil, když padl v pěti setech s Lukášem Rosolem. Nadal zápas rozhodně neodchodil, český tenista se zkrátka vyspal do životního dne, hodně si věřil a vsadil na agresivitu. Nebýt zatahování střechy po čtvrtém setu, asi by Nadal zápas otočil. Ale nestalo se, Rosol senzaci dokonal a Nadal se od té doby na kurtech neobjevil.

Španěl koleno léčil půl roku konzervativně a nyní už několik týdnů konečně trénuje, aby se na konci roku vrátil na exhibici v Abú Dhabí. Během přípravy poskytl rozhovor listu Diario de Mallorca, v němž uvedl, že ho porážka s Rosolem nepřekvapila, protože dva týdny předtím nebyl schopný trénovat víc jak hodinu, a navíc mohl jen bez pohybu. "Bylo to velmi špatné, hrál jsem s 'umrtveným' kolenem. Pořád si myslíte, že to dokážete, ale nebylo to možné, i když jsem udělal maximum," vzpomínal Nadal na konec června. 

Podle rodáka z Mallorky nelze prohru srovnávat s porážkou s Robinem Söderlingem na French Open 2009, kdy se Švédem utrpěl dosud stále jedinou porážku na pařížské antuce. "Nemá smysl to srovnávat. Oba zápasy mají společné pouze to, že moje koleno nebylo v pořádku. Ale zatímco na Roland Garros jsem byl schopný hrát, ve Wimbledonu ne. Prohra s Rosolem mi byla předurčena," řekl Nadal.

Jedenáctinásobný grandslamový šampion také zopakoval, že odhlášení z olympijských her pro něj byl nejhorší pocit, který kdy při omluvence z turnaje měl. V rozhovoru ještě dodal, že chce hrát na olympiádě v Rio de Janeiru v roce 2016, dál ale zatím nemyslí.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

225
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Antidopingovy program v tenise je jeden z nejtrapnejsich ve sportu. S tim jak je nastaven, je docela mozne, ze berou vsichni a je nemozne to zjistit. Takze at uz myslite ze nekdo dopuje nebo ne, nemuzete to potvrdit ani vyvratit. Obe varianty jsou stejne pravdepodobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Obe varianty su stejne pravdepodobné??..Uplne stejne?

To si ale nemyslel vazne, ze nie?..
Reagovat
smazaný uživatel
Forhend, v dnešnom tenise to naozaj bohužiaľ je tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako to je v dnešnom tenise, no viem, že v dnešnom svete sa musí dokazovať vina a nie nevina. V tom prípade je teda nezmysel tvrdiť, že hráč, ktorému nebolo nič dokázané má 50% šancu na to, že dopuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašne rád by som žil v naivite a veril, že všetko je v poriadku.
Reagovat
spaniel
Jestli chces, muzu dat dohromady par faktu o tom, jak to chodi. Treba budes prekvapen. Uz byl prichycen nejeden tenista a to, jak s tim ATP nalozila, je celkem sila. Za takovy pristup by se nemusela stydet ani vzperacska nebo kulturisticka asociace...
Reagovat
smazaný uživatel
A ja by som strašne rád počul trávu rásť ;)

Kľudne spaniel, ocením to..Dúfam, že to budú relevantné záležitosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže za každou Rafovu prohru můžou bolavá kolínka, to je smutné :(
Reagovat
smazaný uživatel
To bude těma raketama:D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ma sklamal:/
Reagovat
smazaný uživatel
Me taky, ty Rosolovy servisy by se zdravými koleny určitě vybral a ty bomby z forhandu taky...
Reagovat
spaniel
Nevim nac spekulovat, zaznam zapasu je na webu, da se na nej podivat a zjistit, zda byl limitovany v pohybu, ci nikoliv. Popravde ve 4.setu se mne nijak limitovany nezdal. Proc je tak tezke uznat, ze Rosol byl ten den lepsi? V patem mu uz nedal ani cuchnout. Nikdo prece netvrdi, ze je Rosol lepsi nez Nadal. Sami pak zpusobujete ten jeho obraz, ze zdravy neni k porazeni, coz je blbost.
Reagovat
Olympiada
Ing Pe3k: " Do kanalu sem sestoupil jen proto, abych branil Rogera federera.... :))))))))))))))))))))
Reagovat
Olympiada
jak rasisticky fanatik nazvem Ing Pe3k/armstrong s jakymsi opravdu "sympatickym nikem Amputace dokazujou delší masturbaci....

Amputace: ....." Tím Rafa rozhodně netrpí "... Jak to muzes vedet ty šašku !

Vyjadřovat se k chudakovi co dokazoval v anonym.dis. že vystudoval Inžen Í rství ani nema už cenu.

--------------------------------
na zaver dve hole a jasne vety:

Nejuspesnejsi hrac vsech dob RF, neni nejlepsim hracem svoji doby.

Ze Rafael se po dlouhodobem vysazeni z okruhu, opakovaně vraci na prvni misto sveta...je ojedinele a genialni.

Proboha uz si to vy fanatici uvedomte
Reagovat
spaniel
Opakovane vraci? Vzdyt byl c.1 jen 2krat, tak jak se mohl opakovane vracet? Sasku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka foreva...do debla)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal už na to nemá, bude rád když vyhraje špatně obsazené antukové podřadné turnaje v Barceloně a Estorilu!!
Reagovat
smazaný uživatel
podlehne ve finále s nějakým Rosolem
Reagovat
Roger_Federer
:).,ted sis neuveřitelne nabehl..Rosol nebyl v sazkovkach Evropskych vubec vypsany na viteztvi ve Wimbledonu..možna u nas jako ftip za tech 1000 :)
Bez uražky, nulova šance..Po víteztvi na Nadalem vypsali tento nesmysl Williem Hill z kurzem 90:1.
Nasledne Betradar upravil na 60:1.. Kurz 20 je zcela nesmyslny a smyšleny..pokud jsi nekupoval od nejakeho chytraka na Betfairu:)..jako blazen..(přište mi napiš, dam ti vice) Takže bud meleš a nerozumiš tomu, nebo ses špatne podival...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako obvykle, myslím že ti ušla pointa. Je úplne jedno, či to bolo 20 alebo 60.

Petrík spomínal, že odborníci už na druhý deň predpokladali, že Rosol výkon nezopakuje. Jedinou reakciou odborníkov bolo rapídne zníženie kurzov, čo znamenalo že šance Rosola na výhru turnaja sa rapídne zvýšili. Stopercentne sa objavil v širšom okruhu favoritov, vysielali to v SKY NEWS, ešte teraz to mám pred očami.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto sa mi zdá, že má pravdu forhend, lebo aj mne sa niekde vidí, že som videl Rosol 20:1.
Reagovat
Roger_Federer
panove Na Lukaše Rosola nikdy vživote nikdo nevypsal kurz 20:1 možna 200:1 na vitezstvi v jakemkoliv granslamu..Už tech 60 byl naprosta recese a ulet..A pokud ano tak jako vtip, protože neznam sazkovou kancelař kde by delal nekdo tak amater...Rosol by mel kurz 20:1 tak v semifinale..kde by vedl 1:0 na sety..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses Mirku tak rozšoupnul, že ti uniká krom nulovýho příspěvku i gramatika...trénuj i ráno vole )))
Reagovat
darek.vrana
Já bych naopak řekl, že u Fortuny je to normální kurs na Rosola, i kdyby žádného Nadala nevyřadil;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci nerád, ale musím súhlasit s R_F, 20:1 to logicky nemohlo byt, zmylil som sa...Ale opakujem, bol v prvej osmicke, max. 10ke co sa sance na vyhru turnaja týka..Pamatam si to, lebo ma to rozosmialo..V hre uz bolo v 3.kole iba 32tenistov, no aj tak úlet.:
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, nevím jak na českých sázkovkách, ale ve světě v 8 určitě nebyl . V dalším kole s Kohlschreibrem měl Kohli kurz 1.4. Takže jsem na Kohliho nedával.
Takže lepší kurzy na vítězství měli Federer, Djokovič, Murray, Tsonga, Ferrer, DelPo, Kohlschreiber, určitě Gasquet, Querrey, Cilic a pak při nejlepší vůli Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, aj mne to pride absurdné, práve preto si to pamatám ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mne sa fakt marí, že som niekde pri Rosolovi videl kurz 20:1. Možno to nebolo za víťazstvo v turnaji, možno za postup do finále/semi ... ktovie.
Reagovat
darek.vrana
Možná na vítězství proti Kohlschreiberovi;-)
Reagovat
Mayo
ale sa tu rozprúdila diskusia...vamos Rafa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Servis taky není žádná Nadalová zbraň. Na US Open 2010 podával výtečně, ale tím to taky hasne. Servis má slaboučký. Murray a Nole mu jej prakticky kdykoliv prolomí (spíš ten Djokovic), takže to, že prohrál 5x servis s Bellucim svědčí jen o tom, že měl slaboučký servis a né, že byl zraněný.

Petrík, mám pocit, že za teba znova hovoria pocity. Ak dovolíš, skúsim ti predložiť fakty. V roku 2012 si Rafa vyhral 88% svojich podaní, Nole mal na porovnanie 87 a Andy 85. Znamená to, že aj oni majú slabučké podanie? Väčšie číslo majú iba servismani a tento rok skvele servírujúci Federer. V roku 2010, kedy si Rafu obvinil z krátkodobej formy na servise počas USO dokonca dosiahol 90% úspešnosť, čo bolo viac, než v prípade Federera. Ako to teda bolo s tým jeho podaním v zápase s Bellucim?

Vem si příklad z většiny fanoušků Federera. Když Roger prohraje, tak většina prostě uzná, že soupeř byl lepší a nikdo z toho nedělá vědu. Když Federerovi nejde příjem nebo backhand, tak to taky každý fanda vidí, chápe a uzná.

Rýchlo zabúdaš. Pravda je taká, že ak Roger prehrá, tak si to stopercentne prehral sám. Najmä počas GS trpíte touto diagnózou. V Paríži, či NY to bolo markantné, kľudne tie diskusie môžem skopírovať. Na tú austrálsku si už moc nepamätám, no tipol by som si, že bola podobná. V Londýne som bol naopak medzi prvými gratulantmi, v SF i vo finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Na záver sa ešte pozostavím nad tvojimi slovami adresovanými Jodinimu. Ten spravil v celom príspevku jednu chybu, týkajúcu sa veľkého písmena. Avšak vzhľadom k tomu, že každú inú vetu začal správne, je každému bystrejšiemu človeku jasné, že chyba vyplynula z nekoncetrácie a nie z nevedomosti. Paradoxom zostáva, že na takej banalite staváš celú inteligenciu oboch táborov. A ešte väčším paradoxom zostáva tvoja osoba, ktorá si vzhľadom na svoje možnosti dovolí niečo podobné vyčítať druhej strane... Myslím, že odstavce ktoré som skopíroval tento paradox jasne dokumentujú. Osobne som teda rád, že som zástupcov tvojich oponentov, subjektívne nás považujem za uvedomelejších. A nič na tom nemení ani recesista Olympiáda..
Reagovat
Pe3k
Snad se nebudeš zlobit, že ti odepíšu až zítra :) Taky musím jít spát ještě dnes...Dobrou a zítra se těš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teším, hlavne si to dobre premysli ;)

Očakávam vecnú odpoveď..Dobrú ;;
Reagovat
Pe3k
88% je pro Nadala krásné číslo. Sice napsat procenta ze sezony, kde neodehrál ani půlku je dost nic neříkající, ale i tak je to určitě krásná bilance pro Nadala.

Já osobně jsem poukazoval na souboj s Djokovicem US Open 2011, kde má nadal následující statistiky. Body po prvním servise 52%. Djokovic breaknul Nadala 11 z jeho 17 servisů a v utkání měl 26 breakballů. Za 4 hodiny a 10 minut dal Nadal jen 2 esa. Pokud ti to připadá jako perfektní servis pak si ještě omezenější než jsem si myslel...

Něco jiného je vzít Nadalovy statistiky z Antukové části sezony, kde neodehrál moc těžkých utkání a něco jiného je se podívat jak hrál proti svému největšímu rivalovi, kterého jsme mimochodem zmiňoval a ty jsi namísto toho vzal statistiky z jiného roku...
Reagovat
Pe3k
No při zběžném přečtení odstavce od jordiniho, jsem na šel 6 chyb...Nebudu se tu ohánět pravopisem, který mi ani moc nejdem ale každopádně proto, že jsi slovák.

Jednu věc si ale neodpustím. Forehand ty jsi na tom ještě hůř než sem si myslel. Ty si opravdu myslíš, že olympiáda je recesista? Pokud ano, máš s vnímáním reality velké problémy. Ten člověk je pacient. Dostal už 5 banů jen za dobu co jsem zde. Je to největší žumpa zdejších diskuzí a je to fanda Nadala...
Reagovat
Olympiada
....." mam krasnou holku, hraju zavodne pinpong, mam auta do kazdeho pocasi, jsem Inžen Í rem, Nadal je opičak, jsi cikan, jsem hezky, umim perfektne anglicky, ale mam problem s mateřskym jazykem, RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,RF je nejlepsim hracem vsech dob,
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, pojďme se pobavit o těch chybách. Přiznám tak max. dvě - malé písmenko na začátku příspěvku a ve slově "tenisový" má bát teda na konci měkké i. A dál???? Myslím, že by sis to měl číst hlavně po sobě. A chceš mi říct, že příspěvky fanoušků jiných hráčů je výkvět ukázkového pravopisu? Tomu se musím skutečně zasmát :-D :-D :-D Připomínky k názoru beru, každý máme jiné favority, ale jestli chceš tady lidi hodnotit podle správného psaní, tak tady nemáš co dělat a jdi na stránky o českém jazyce, ty pseudoingu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
oprava - být
Reagovat
smazaný uživatel
Bože môj. Na toto si sa potreboval vyspať? Petrík, mám pocit, že ak by si bol právnikom, bol by si presne ten typ právnika, ktorý by bol zločincom pridelený štátom, lebo lepšieho by si nemohli dovoliť.

Já osobně jsem poukazoval na souboj s Djokovicem US Open 2011, kde má nadal následující statistiky.

(Servis taky není žádná Nadalová zbraň. Na US Open 2010 podával výtečně, ale tím to taky hasne. Servis má slaboučký. Murray a Nole mu jej prakticky kdykoliv prolomí (spíš ten Djokovic), takže to, že prohrál 5x servis s Bellucim svědčí jen o tom, že měl slaboučký servis a né, že byl zraněný.)

Môžeš mi prosím ťa vysvetliť, v ktorej časti príspevku si poukazoval na finále USO11?..A uvedomuješ si vlastne, že finále USO11 nemá nič s predmetom diskusie?..Uvedomuješ si vlastne, že predmet diskusie je vplyv Nadalovho zranenia na jeho servis v zápase s Bellucim? Uvedomuješ si vlastne, že predmet diskusie je vplyv Nadalovho zranenia na jeho servis v zápase s Bellucim?

Koľkokrát ti to mám ešte napísať?..Drž sa prosím ťa témy, pokiaľ nemá byť vecná, nemám o ňu záujem...Apropos, tých 88% nie je žiadne náhodné číslo, kľudne si prejdi aj stats za celé sezóny, v každej má lepší servis jak Murray, väčšinou lepší, než Djokovič a mal už aj sezónu, kde predčil servis Federera. Takže ten tvoj pseudoglobálny úsudok o Rafovom slabom servise je jemne povedané, nešťastný. Rovnako ako tvoj prímes s konkrétnym zápasom voči dlhodobým štatistikám, skús sa zamyslieť, čo má v tomto prípade väčšiu výpovednú hodnotu. Alebo ak ti ide o konkrétne zápasy, skús si pozrieť počet breakov zo SF v Paríži. Určite vieš, ktoré myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Je jasné, že spánek posiluje tělo a potřebujeme ho všichni, nikde ale není zaručeno že uzdravuje chorou mysl.
Reagovat
Sonja
:-D...palec nahoru!
Reagovat
Roger_Federer
Mysliš že pravnici přideleni statem jsou mene pravniky?zas ta arogance
Reagovat
Tominoo
Mne sa paci aj tak najviac ta varianta , ze Nadal dopoval celi Roland Garros a po nom si radsej zobral pol roka volno :)) :D
Reagovat
Mayo
veru s tým dopingom no mal som dosť keď som aj také názory už videl :D
Reagovat
bubak
Heh, je vůbec možné, aby tu někdo mohl být fanouškem Federera i Nadala současně? Nu, asi jsem sám a vůbec mi to nevadí, však každý z nich hraje unikátní tenis ;)
Reagovat
darek.vrana
Tak vidím, že nejen Federer neunáší prohry. V tomhle ohledu je asi opravdu nejlepší Djokovič. Ten i když prohraje, tak dokáže vždycky uznat soupeřovy kvality. Můj favorit to sice není, ale tohle se mi na něm líbí. Od Nadala jsem takovéhle vyjádření nečekal. Sice asi zraněný je, když půl roku chyběl, ale nelze se na to vymlouvat po prohraném zápase. Buď nastoupí a riskuje svou pověst, nebo ať nehraje. Něco jiného je jedině pokud se zraní přímo v zápase, pak se vymlouvat může... To by mě zajímalo, co by proti těm Rosolovým esům na lajny a žíním ze všech pozic zmohl bez zranění. To jsi mě Nadale zklamal.
Reagovat
Nola
konečne tu niekto uviedol veci na správnu mieru
palec nahoru
Reagovat
Mayo
keby tam nespomenie Djokoviča, tak predpokladám, že by to nebolo uvedené na správnej miere :D
Reagovat
Nola
tú stupidnú poznámku ti odpúšťam, čo čakať od najväčšieho hatera Djokera...
Reagovat
Mayo
som rád, že mám odpustené neviem čo by som si počal
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi viděl zápas, tak Rafův pohyb byl ani ne poloviční. A ono, pokud tenis opravdu hraješ a víš, že tě něco opravdu hodně bolí, tak se to neodrazí jen na pohybu, ale na všech herních aspektech. Rafa je prostě bojovník a nevzdal to, i když riskoval celkem hodně. A pokud jsi četl články, tak Rafa kvality Rosola z onoho zápasu uznal, tohle je prostě pravda.
Reagovat
Pe3k
Mayo, Mayo. Tak to tady máš. Píšeš tady, že nejsi hater Federera, ale dozvídám se, že si hater Djokovice. Tak to vidíš, žádná soudnost, žádná upřímnost...
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem viděl několikrát a Nadal, neměl žádné omezení v pohybu. Pokud byl tak zraněný jak píšeš tak proč proboha hrál? A pokud je takový bojovník, že nikdy nic nezdává, proč teda vzdal AO 2010 s Murraym?
Reagovat
Mayo
ja som len hento napísal a ona napísala to čo napísala..to je vše...ale áno nebudem klamať Djokoviča nemám rád...a ani jeho gloryfanúšikov...tí čo mu fandia viac ako 2 roky alebo tak takých cením
Reagovat
Nola
zamysli sa nad sebou, chýba ti súdnosť, prečítaj si po sebe čo píšeš... ty poznáš osobne fanúšikov Djokera? kto ti dal právo ich triediť, podľa registrácie na tenisportále, predpokladám, že si iba nedávno prekročil hranicu dospelosti, ak vôbec....
Reagovat
Mayo
čo kde koho triedim? čo s tým má moja hranica dospelosti...a prekročil som ju už celkom dávno dá sa povedať :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je to, co jsem psala Sonje.."třídění" fanoušků určitého tábora, kdo je na jaký straně, je předem nedůvěryhodný?
Reagovat
Sonja
Emo, já jsem napsala, že tady nevěřím prakticky NIKOMU (je to dohledatelné níže)...nejde o to, kdo je v jakém táboře. Tedy neříkám, že třeba fanoušci Nadala jsou důvěryhodnější než ti Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
...ti spousta lidí neuvěří a že když už ses tady "přidal na jednu stranu" (Federerovu), budou tvoje příspěvky viděny jako zaujaté. Zvlášť když budou namířeny proti Federerově konkurenci.

Já měla na mysli hlavně tohle, že jeho příspěvky budou viděny jako zaujaté...
Ale beru, možná jsem to blbě pochopila, já jen nemám ráda tohle třídění, přece to, že nemám ráda Noleho, neznamená, že budu automaticky brát každý názor od jejich fans jako zaujatý..snad mi rozumíš, prostě neberu masu lidí, ale jednotlivce.
Jak jsi psala dole, co psal Pe3k, to je přesně ono..:-//
kdyby se tak každý naučil psát sám za sebe..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to teda nevím, co jsi viděl. Ale oproti zápasům proti Djokerovi na AO to bylo nebe a dudy nebo potom s Federerem v Indian Wells. A pokud jsi někdy hrál na betonech, tak je to šílená zátěž na kolena, se kterými on mám velké problémy. Proto nenastoupil k zápasu s Murrayem. Navíc předtím absolvoval těžkej tříseťák s Tsongou. Když nemohl chodit bez zátěže, jak by potom běhal na betonech a taky se chtěl nejspíš šetřit na antukovou část sezony. Kde, pokud jsi to viděl, tak to už taky nebylo ono. Ani pohyb, ani údery, ve všem byl o třídu horší, než je jeho standard.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento článok nie je z vlastnej dielne, je prebratý takže sa môžeme iba domýšľať, ako to vlastne Nadal povedal a či nie sú jeho slová zle intepretované.

Čo však vieme naisto je, že Rafa na tlačovke po zápase Rosola niekoľkokrát vyzdvihol, povedal že v 5. sete predvádzal tenis, ktorý proti nemu ešte nikto nikdy nehral..Myslím, že to je dostatočná poklona. Rovnako po prehratom zápase AO 11 s Davidom Ferrerom sa Rafa nezmieňoval o svojom fyzickom stave, čím sa snažil vyhnúť dehonestácii výhry Davida. Nemám preto pocit, že by Rafa úmyselne znevažoval víťazstva svojich súperov.

A čo sa pohybu v inkriminovanom zápase s Rosolom týka. Prvý set mi unikol a tak som v diskusii pýtal, ako zápas prebiehal. Odpísal mi Stan Borowitz, človek ktorý rozhodne nie je fanúšik Nadala, s objektivitou nemá problém a tenisu sa rozumie.. Spomínal, že s Nadalom nie je všetko v poriadku, vraj hral ako by bol zranený. Má niekto dôvod považovať jeho slová za nedôveryhodné?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, já jsem si to myslela taky, že měl v tom zápase špatný pohyb, psala jsem to na jiné diskuzi, to byla první věc, čeho jsem si tenkrát všimla.

No, právě, vycházíme jen z toho, co se tu píše..
Rafa je jen upřímný, proč by nemohl říct, jak to bylo, když se ho ptají? On určitě sám vyhledává media, svolává si sám tiskovky, a sám si odpovídá na nevyřčené otázky? Fanoušci, media, sponzoři se prostě ptají a chtějí znát odpovědi.. Neberu to jako výmluvy, vždyt uběhl dlouhý čas..to by přece mohl udělat hned, ale nikde jsem nic takového nečetla, naopak hned po zápase vyzdvihl výkon Rosola.
Reagovat
smazaný uživatel
30.06.12 01:00:22
RE: Rafa x...
Ten poslední příspěvek je na mě? Rafa měl špatný pohyb, to bylo tedy čím, když nehrál blbě? Nebo jak bys tedy jeho výkon hodnotil, když takový Rosol mu nedal vůbec šanci? Jo, hrál životní zápas, ale Rafa dal snad 18 es, byl dobrý na podání, ale prostě nebyl dost důrazný a agresivní ve výměnách, a byl pomalý, se mi zdálo..proč tedy?
Reagovat
Roger_Federer
PodiveJ Sonjo nekteři, infocema určite
maji..
napřiklad Vec o ktere se nikdy moc
nemluvilo, aspon ne u nas..
otec Rogera Federera, Robert je
chemik,je nebo byl spoluvlastnikem velke farmaceuticke firmy(oveřitelna
informace)..Napřiklap proto se před
lety řikalo, že Federer ma veškere
kvalitni a využitelne vyrobky
(spekulace o dovolenem/
nezakazanem dopingu)vždy z prvni ruky, proto se mu daři vyhybat
zdravotni problemum a zraneni mel za
karieru minimum...Prevence a kvalita.
Reagovat
Roger_Federer
pardon, nechtel jsem to vložit sem.
Reagovat
Amputace
"Ok, prakticky asi jsem Nadal hater..."
- To mluví za vše. Především by ses ale měl mírnit ve svém afektovaném hodnocení inteligence fanoušků Nadala. Zdaleka na to nemáš intelektuální kapacitu ani postavení. O tom jsem se sám již několikrát přesvědčil - při diskuzi založené na složitější argumentaci se jednoduše řečeno nechytáš.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím. Já přiznám, že sem Nadal hater. Kdo z vás má odvahu přiznat, že je Federer hater? Nikdo!

Samozřejmě netvrdím, že sem nějaká kapacita atd, jen tvrdím, že většinová masa zdejších Rafa fans sou na tom s inteligencí dost špatně...To je vše. Já, že se nechytám? Přečti si prosím tě celou diskuzi a podívej se kdo se nechytá...Pokaždé jak dojde na fakta Rafovi fanoušci napíší jen Nadal Federer 8-2 nebo Nadal byl zraněný...
Reagovat
Mayo
ešteže ja nie som Federer hater
Reagovat
Amputace
Já Federer hater nejsem, v tom bude ten problém. Nezajímá mě.

Ano, i takoví se najdou, já netvrdím opak, ale chceš tím snad naznačit že ve vodách fanoušků Federera se nenajdou podobní omezenci? Nemá smysl s takovou afektovaností poukazovat na problém, který není ničím výlučný.

A napsal jsem, že se nechystáš v diskuzích založených na složitější argumentaci, tedy v diskuzích na hony vzdálených tvrzením "8-2"..
Reagovat
Pe3k
To je dobře. jen doufám, že nejsi jeden z těch, kteří si nechtějí přiznat, kdo vlastně jsou.

Jistě i fanoušci RF jsou hloupí nebo omezení, ale zde jich je dost málo a když tu denodeně pročítám komentáře, tak ty největší žvásty píšou fandové RF.

Ok. pokud tvrdíš, že se nechytám v diskuzi, která je založena na složitější argumentaci, pak tě tedy žádám, abys mi takovou diskuzi ukázal...
Reagovat
Pe3k
Oprava :D Samozřejmě jsem chtěl napsat, že ty největší žvásty píší fandové Rafy!!!
Reagovat
Roger_Federer
Petřiku,Petřiku, tys tomu dal korunu.
Reagovat
Pe3k
Njn. To jsem vymňoukl :D
Reagovat
Amputace
"To je dobře. jen doufám, že nejsi jeden z těch, kteří si nechtějí přiznat, kdo vlastně jsou."
- Neměj strach, nejsem.

To, jak zobecňuješ "žvástovost" fanoušků Rafy a Federera je podle mě naprostá hloupost a především to ani nemá smysl, nic tím nedokážeš. Já bych to jednoduše řekl tak: Nadal má více fanoušků, kteří se snaží nějakým způsobem obhájit a vysvětlit jeho statistiky, které jsou ve srovnání s Federerem v nevýhodě, proto se někteří ohánějí vzájemnou bilancí, zpochybňují Federerovu konkurenci atd. Mezi tyto já se neřadím, nepovažuji Nadala za lepšího tenistu a zároveň uznávám, že někteří jeho fanoušci ano a snaží se proto hledat (mnohdy nesmyslné a vykonstruované) argumenty, mající tyto názory podpírat. Fanoušci Božského by si ovšem měli uvědomit zase své vroubky. Z jejich strany často nejde o nic jiného, než hledání cest, jak Nadala co nejvíce zdiskreditovat. Je to z psychologického hlediska dost jednoduché: oni nemají potřebu obhajovat Federerovu výjimečnost a statut nejúspěšnějšího tenisty všech dob, ten je dost zjevný sám o sobě,na druhou stranu se ale snaží devalvovat jeho největšího rivala. Za každým jeho vyjádřením proto hledají výmluvu, za každou diskuzí s rozhodčím nesportovní chování, za každým utřením ručníkem zlomyslné zdržování - prostě to jsou hateři a těch je v řadách FF daleko více. Za skvělý příklad lze považovat nedávné vyjádření Rogera_Federera, který za výmluvu považoval dokonce i to, že se Nadal nepovažuje za favorita na příštím AO! Je to dle jeho slov jen předstíraná skromnost, snaha situovat se do pozice outsidera. Skutečnost, že Nadal toto prohlásil po pětiměsíční pauze jako by však pro tu chvíli nebyla vůbec důležitá. Důkazy o hlouposti, omezenosti a nedostatku zdravého rozumu lze koneckonců najít i v této diskuzi.
Reagovat
Mayo
amputace ... úplne súhlasím
Reagovat
Pe3k
Zajímavý komentář.

Zobecňuji, protože je to rychlejší, byť ne příliš přesné. Máš zajímavý a vcelku dospělý názor. Vcelku bych i souhlasil, ale co se týče toho Rafy to není tak jednoduché jak píšeš. Faktem je, že i nestraní, nezaujatí, nebo prostě objektivní fanoušci jsou více než nespokojení s Nadalovým chováním na kurtu i mimo něj...Každý ať si fandí komu chce, ale pokud má nějakou soudnost pak mu musí zákonitě vadit, když Nadal na síti zcela úmyslně žduchne do Rosola (který vede) nebo zcela úmyslně zdržuje v utkání, kde prohrává, nebo zcela úmyslně bere medical time out, i když mu nic není...To je nesportovní chování a taky spoustu jeho taktik jsou v rozporu s pravidly což on zcela jistě ví! Např. nekonečné prodlevy během podání...

Něco jiného je hledat cestičky jak znemožnit či zdiskreditovat jednoho či druhého hráče a něco jiného je, jen poukazovat na fakta, že ten konkrétní hráč (Nadal) nehraje fér, podle pravidel a to nemluvím o jeho naprosté neúctě k legendám typu Sampras či výmluvám na povrchy (ikdyž všichni ví, že jsou pomalejší než kdy jincy, což mu vyhovuje)

S tím co říkal RF naprosto souhlasím. Nadal se sám chce stavět do pozici outsidera, protože mu to vyhovuje a ať si fandíš komu chceš, borec co má ve 26 letech 11 grandslamů není outsider nikde a nikdy!
Reagovat
Mayo
urobí za kariéru 2 nešportové hlúposti a už je to najneférovejší hráč porád...to nechápem...tie prodlevy medzi výmenami neni jediný tiež...ani tie povrchy ... a to že sa nepovažuje za favorita po tak dlhej pauze by som povedal, že je dosť normálne...
Reagovat
Amputace
"borec co má ve 26 letech 11 grandslamů není outsider nikde a nikdy!"
- Ano, tak to vidíš ty, z pohledu fanouška, podíváš se na statistiku a vidíš, ale je třeba si uvědomit, že jeho tělo bylo pět měsíců bez tenisu. A pouze on je tím, kdo se má teď vrátit a nemusí se zdaleka cítit jako favorit. On nemá tyto "objektivní" vjemy, jako ty - mám 11GS, tudíž jsem favorit -, naopak se může cítit úplně jinak, zvláště po pětiměsíční pauze by to krom jeho haterů nikoho jiného nepřekvapilo a vůbec by se nad tím nepozastavoval.
Reagovat
Amputace
Ta tvrzení by bylo dobré okamžitě podpírat konkrétními příklady. Například o nesportovních Medical time-outech vím jen u Djokoviče, u Nadala si nic takového nevybavuji, že by kdy udělal, tudíž to považuji za prázdné tvrzení. O zdržování jsem tu také už několikrát diskutoval. Zkuste si to někdy stopnout - zkuste někdy pracovat s celkovým obrazem. Ano, Nadalovy prodlevy jsou dlouhé, i mně to vadí, ale nejsou závislé (nebo zcela výjimečné, což může být dáno i nervozitou podobně jako u Djk.) na aktuálním skóre. Není tam žádná přímá úměra mezi aktuálním stavem a délkou prodlevy. Obvykle se to pohybuje kolem 20-30 vteřin.
Reagovat
Pe3k
Omg. Teď si teda zase klesl. Já se nedívám na žádné statistiky. Znám jich více než dost. Fakt, že je jeden z nejlepších v historii, dlouhodobě v top 5 antukový král atd, z něj prostě dělá favorite všude kam přijede.

Máš asi problém s významem slova outsider. outsider byl například Rosol před zápasem s Nadalem, ale Nadal sám nebyl outsider nikde a nikdy od roku 2004.

Jediné co alespoň vzdáleně dává smysl je, že nebude až takový favorit, po půlroční pauze. Jenže na druhou stranu Bude mít téměř 2 měsíce treningu v době, kdy jsou všichni na dovolené a v kombinaci s faktem, že se po zranění dostává na vrchol nejrychleji ze všech hráčů v historii, je jedním z favoritů i na AO 2013. Klidně se s tebou vsadím, že dojde minimálně do čtvrtfinále. Semifinále je naprosto reálné a pokud tam bude mít třeba Fedexe tak pude pravděpodobně i do finále, takže kde bereš tu pozici outsidera by mě opravdu zajímalo...čirá kravina...nadal a outisider :D To je demagogie na entou.
Reagovat
Pe3k
Sám si přiznal svoji trestuhodnou neznalost. Čímž si prakticky sám sebe shodil, do pozici, do které si stavěl mne na začátku naší konverzace...Takže nakonec jsi to ty, kdo má problémy se složitější diskuzí...

Federer i po sebedelší a náročné výměně nikdy nepřekročí time na podání...Proč tedy Nadal musí? Proč pro něj pravidla neplatí?

A nyní můj konkrétní důkaz o nesportovním medical time outu od Nadala.

http://anygivensurface.wordpress.com/2010/06/27/petzschner-unhappy-with-nadals-medical-time-out/
Reagovat
Amputace
Skvělým příkladem toho, o čem mluvím, je zápas Nadal - Federer z Indian Wells 2012. Jakýsi hater zde před časem odkazoval na video toho zápasu, při kterém za stavu 5:4 pro Federera ve druhém setu Nadal požádá rozhodčího, zda by si mohl odskočit. Ano, na první pohled je to samozřejmě jasné - další důvod FF k radosti. Další příklad Nadalova nesportovního chování, podlosti a celkové ubohosti. K tomu argumenty typu: "Proč si neodskočil před svým servisem..." atd. Při zevrubnějším ohledání celé situace vyplývají na povrch úplně jiná fakta. Zaprvé: Nadal logicky nemohl odejít na WC před svým servisem, když v tom setu začínal podávat, tudíž pauza peze gemy vždy předcházela Federerově podání. Zadruhé: Nadal se ke všemu stihl vrátit do šedesáti sekund a právě ve chvíli, kdy rozhodčí oznamoval "time". Při započtení těchto faktů vyplývá jediné: Nadal se ničeho nesportovního nedopustil. Ale na první pohled to vypadá docela jinak... V případě zájmu je to toto video: http://www.youtube.com/watch?v=XclgoAIq_9I od 1:37:20
Reagovat
Amputace
Nikoli - neklesnul jsem, pouze ty jsi nepochopil, co jsem napsal. Píši o tom, že ÚMYSLNĚ nezdržuje. Když je stav 5:0 pro něj, pinká si stejně dlouho, jako když je stav 3:5 pro soupeře. To jsem se ti snažil vysvětlit. To, jak dlouhé jsou ty prodlevy, není závislé na konkrétním stavu. Ano, že to dělá, že VŮBEC nějaké prodlevy jsou a že překračuje povolený limit, to je špatné, samotného mě to irituje, prostě si tak zvyknul a těžko ho to nikdo odnaučí, ale nesnaží se ÚMYSLNĚ poškodit soupeře. To je opět pouze výmysl vás, anti-fanoušků.

"Máš asi problém s významem slova outsider. outsider byl například Rosol před zápasem s Nadalem, ale Nadal sám nebyl outsider nikde a nikdy od roku 2004."
- A ty máš patrně problém s významem slova favorit. On neprohlásil, že se považuje za outsidera, nýbrž že se nepovažuje za favorita. Pro upřesnění. Favorit = adept na vítězství celého turnaje.

"Klidně se s tebou vsadím, že dojde minimálně do čtvrtfinále. Semifinále je naprosto reálné..."
- Ano, ale semifinále, ani čtvrfinále není titul. Dle této logiky byl tedy Nadal favoritem na vítězství CELÉHO turnaje i na US do roku 2010. Protože alespoň do čtvrtfinále tam zpravidla procházel. Nadal sám sebe nepovažuje za adepta na vítězství - to je smysl celého jeho prohlášení. O čt. ani semi nebyla vůbec řeč.
Reagovat
Pe3k
Aha fakt pěkně si odbočil od tématu, protože nemáš co říct...neznáš fakta a zastáváš se špatného tábora...Prohrál si. Nečteš, nevíš, argumenty selhaly, protože ani neznáš historii toho, koho se zastáváš - jak klasické.

Zápas Federer - Nadal z Indian Wells 2012 znám mnohem lépe než ty. viděl sem jej mnohokrát, je můj oblíbený...Navíc ho zbytečně vyhazuješ, protože jsme se bavili o něčem jiném. No a když už to zmiňuješ. Nadal téměř prosil rozhodčího při Federerově matchballu, aby přerušil utkání pro děšť, což se také stalo...A co ti budu podívat, nepršelo tak moc, aby nemohli uhrát ten 1 míček...To byl jen další unfair úskok rafy, který mu naštěstí nebyl nic platný. Federer dal totiž po pauze eso a zápas ukončil...

Nejsi hloupý a proto opravdu nechápu, jak se můžeš stavět na stranu Nadala. Než se o5 začneš bavit s někým jako sem já, nejprve nastuduj fakta a až pak se oháněj velkými slovy...
Reagovat
Pe3k
Favoritů je většinou vícero. Obzvlášť při dnešní brutální konkurenci hlavně top 4 hráčů...Smiř se s tím, že Nadal není nikdy outsider ať chce nebo nechce. Za Djokovice je hned druhý na řadě...Tak jak tak si odbočil a přiznals trestuhodou neznalost, takže tímto už tu diskuzi končím a můžem pokračovat, až zase něco nastuduješ...Btw. Nadal nemá stále stejné prodlevy u podání...Čím důležitější moment, tím delší prodleva,,,Dobrou noc.
Reagovat
Amputace
Ne, ten příklad není mimo, ani nevypovídá o nedostatku argumentů, naopak je příkladem toho, jak vznikají fámy, což je devíza především tvého tábora, o jehož přístupu k Nadalovi jsem psal již v prvním příspěvku této diskuze. To, že tobě unikají souvislosti natolik zřetelné, není můj problém.
Reagovat
Mayo
čiže len hlúpi sa stavajú na stranu Nadala? všetci hlúpi sú len Nadalovci :D
Reagovat
Amputace
"Favoritů je většinou vícero. Obzvlášť při dnešní brutální konkurenci hlavně top 4 hráčů...Smiř se s tím, že Nadal není nikdy outsider ať chce nebo nechce."
- Bože můj. Ty opravdu dost silné rozdíly mezi slovy outsider a favorit nerozlišuješ? Nadal o sobě mluví jako outsiderovi? Nikoli. Nepovažuje se za favorita. Tečka. Necítí se, že při své momentální "formě" může případně Murraymu, Djokovičovi a Federerovi stačit na AO. Je to těžké pochopit a přijmout jako zcela logický pohled na danou situaci? Ano, samozřejmě že Nadal bude vždy jedním z favoritů, vždyť dlouhodobě patří mezi čtyři nejlepší, ale tentokrát necítí, že těm třem může konkurovat. Podle mě dost na pochopení jednoduché.

"Btw. Nadal nemá stále stejné prodlevy u podání...Čím důležitější moment, tím delší prodleva"
- Není pravda.

Tou trestuhodnou neznalostí je tento článek? http://anygivensurface.wordpress.com/2010/06/27/petzschner-unhappy-with-nadals-medical-time-out/
Reagovat
Amputace
A Nadal doslova prosil rozhodčího o přerušení? To opět nemůžeš myslet vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem sa miešať do vašej milej debaty, nie je to ani nutné, keďže Amputace má celkom jasne navrch. Len k zápasu k Indian Wells. Často sa zabúda, že prerušenie prišlo práve v čase, kedy Rafa dotiahol stav z 2:5, na 4:5. Neexistuje teda nejaký racionálny dôvod, prečo by chcel zápas prerušiť a nevyužiť fakt, že je práve na koni.

Mimochodom, celkom ma potešilo, že si pokrivenú rétoriku R_F všimol aj niekto druhý, rovnako ma potešilo že s R_F Petrík súhlasí..Zaradili sa teda bok po boku :)
Reagovat
Pe3k
:D Prý Amputace má navrch. Ten člověk nenapsal zhola nic co by ho stavělo nade mne, naopak, sám toho ví trestuhodně málo a to je asi taky důvod, proč se staví na stranu Nadala. Ty forehande si jako obvykle naprosto zbaběle napsal jen na konec naší konverzace typický svůj kec a to tedy, že člověk co se zastává Nadla má pravdu :D

To je klišé. I kdyby tady někdo napsal, jakoukoliv kravinu tak ty se ho zastaneš jen proto, že stojí na straně Nadala. To je to co tebe a ostatní staví do pozice outsidera (tak jako Nadala :D). Jsi zaslepený a zcela neobjektivní.

Btw. Nadal dotahoval, jenže Federer měl matchball na podání...A možná i tobě dojde, že je přerušení vždy horší pro toho, kdo podává...
Reagovat
Amputace
"naopak, sám toho ví trestuhodně málo"
- co máš na mysli, neznalost toho článku? Jen aby v tom bylo jasno. Buď uváděj konkrétní fakta, nebo si nech tyto kecy od cesty. Pokud vím - ty jsi ten, kdo nechápe mimo jiné rozdíl mezi outsiderem a favoritem.
Reagovat
Mayo
a čo tu ešte len bude tie prvé dva mesiace alebo neviem akú dobu mu bude trvať kým sa dostane do toho...bo určite bude po zápasoch hovoriť že nič si z toho nerobí a potrebuje čas...už sa teším tuto na tie reči ako zase Nadal sa vyhovára a plače :D
Reagovat
Mayo
koľko haterov má ten RAfa ... to snáď neni pravda :D ...všetko čo povie je na zlé
Reagovat
Pe3k
Kolik má zaslepených fandů, kteří skutečně věří, že byl při každé prohře zraněný? :D
Reagovat
Mayo
nikto neverí, že bol pri každej prehre v kariére zranený...to ty zase si vymýšlaš nejaké tvoje bludy..ale však čo čakať
Reagovat
Pe3k
Rád bych tomu věřil, bohužel z vašich komentářů vyznívá, že vy těm pohádkám o věčně zraněném Nadalovi skutečně věříte...
Reagovat
Mayo
ja som vôbec neriešil jeho prehru s Rosolom...no a čo tak prehral...ale keď potom pauzuje 5 mesiacov a všade sa píše o tom, že tam mal zapálenú šlachu či čo to tak to asi nebude až taký výmysel...alebo proste 5 mesiacov simuluje ?
Reagovat
Amputace
Nikoli - fráze o nezdolnosti zdravého Nadala nevzešla od jeho fanoušků, nýbrž od tobě podobných haterů, takže tady nepodsouvej své zlomyslné konstrukce.
Reagovat
Pe3k
Cože? Chceš mi tady veřejně tvrdit, že RF fanoušci zavedli tu fámu o tom, že zdravý Nadal neprohrává? Nemůžeš se více mýlit. Zavedl to Rafa a jeho ovečky :)
Reagovat
Pe3k
Píše se o tom, že má zánět šlachy, proto, že tuto informaci zdělil médiím...Jestli 5 měsíců simuluje nevím, ale osobně bych se vsadil, že se dává 5 měsíců psychicky dohromady.
Reagovat
Mayo
čiže on vlastne ani neni zranený ani nikdy nemal problémy...on to len hrá a po prehre sa vysral na oh a všetky veľké turnaje a dával sa dokopy po prehre...zaujímavé no
Reagovat
Amputace
"ale osobně bych se vsadil, že se dává 5 měsíců psychicky dohromady."
- Toto nemůžeš myslet vážně už ani ty.
Reagovat
Pe3k
Však já netvrdím, že vím co Nadal dělá nebo jak na tom je. Jen sem napsal, co si myslím...
Reagovat
Mayo
miesto riešenia blbostí sa teš, že sa vracia konečne :P
Reagovat
Pe3k
Tak vzhledem k tomu, že Nadal brečel po prohře s Federerem ve finále Wimbledonu 2007 hodinu a půl ve sprše, jak asi nese prohru ve druhém kole Wimbledonu s hráčem typu Rosola? Navíc když přičteš jeho vrozenou schizofrenii, ke které se ve své knize sám přiznává Rafa - Rafael - dvě rozdílné osoby a ještě přičteš jeho obsedantně kompulzivní poruchu (vyhýbání se čarám, urovnávání lahví atd.) vychází ti, že na tom psychicky není moc dobře...
Reagovat
Pe3k
Tak já se víceméně těším. Na okruhu prostě chybí...Ale já se těším na to, že se vrátí a bude dále prohrávat...Pokud se vrátí a začne vyhrávat velké turnaje, už tak nadšený nebudu :D
Reagovat
Mayo
bude aj prehrávať aj vyhrávať ... ešte nejaké tie veľké turnaje vyhrá určite
Reagovat
Pe3k
Asi ano. Otázka je, zda li vyhraje i něco mimo antuku...A taky, kdybych si měl vsadit, tak Djokovic bude podle mého favoritem proti Nadalovi i na těch nejpomalejších antkukách. Samozřejmě nikdo neví v jaké formě se Nadal vrátí a nebo v jaké formě bude hrát Djokovic. Já se každopádně těším :)
Reagovat
Mayo
pre mňa za mňa nech vyhrá len antuku, sú to takisto veľké turnaje ako každý iný povrch...toto vôbec neriešim aj keď nehovorím, že iný turnaj by ma nepotešil...však nech si je Djokovič favoritom...já zase verím Murraymu napríklad
Reagovat
Amputace
"Navíc když přičteš jeho vrozenou schizofrenii, ke které se ve své knize sám přiznává Rafa - Rafael - dvě rozdílné osoby..."
- To nemyslíš vážně... Pokud vím, tak píše, že když je na kurtu, jeho vlastní rodina ho nepoznává. Ano, když jde na kurt, stává se z něj (samozřejmě obrazně řečeno) někdo jiný. Boxer také nemusí být v soukromí násilník. Víš vůbec, co je to schizofrenie? Mimochodem: když už jsme u toho, ty máš nejspíš na mysli poruchu rozdvojené osobnosti, schizofrenie už souvisí s halucinacemi, bludy, člověku před očima splývají předměty a podobně. Tím Rafa rozhodně netrpí.
A příklad s tím, že Nadal brečel po své do té doby největší prohře v kariéře (přihlédni také k jeho tehdejšímu věku), v souvislosti s jeho pětiměsíční pauzou nic moc nedokazuje. Naopak. Je to úplně něco jiného. Federer brečící po AO... to je roztomilé, Nadal brečící po ztraceném finále Wimbledonu - to už je porucha. O tomto přístupu RFfans píši výše.
Reagovat
Pe3k
Jistěže vím, že schizofrenici mají i halucinace. Jednoho osobně znám. Ale na druhou stranu, rozdvojená osobnost k titulu schizofrenika bohatě stačí a nemusí mít ani haldy...To přirovnání není doslovné jen sem ho použil jako příklad, abys pochopil, jak špatně na to byl po psychické stránce...A tu obsedantně kompulzivní poruchu nepopřeš...To, že je schizofrenik tvrdit nechci.

No tak asi takhle. Federer brečel při mnoha příležitostech. První, druhý, třetí grandslam atd. V AO 2009 plakal před všemi, což chce odvahu, obzvláště v jeho postavení...brečet ve sprše zase dokazuje jak na tom s odvahou je Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych si měl vsadit, tak Djokovic bude podle mého favoritem proti Nadalovi i na těch nejpomalejších antkukách.

Túto vetu si zapamätám a budem ti ju priebežne pripomínať. Verím, že zostaneš vo svojich vyjadreniach konzistentný.

V AO 2009 plakal před všemi, což chce odvahu, obzvláště v jeho postavení...brečet ve sprše zase dokazuje jak na tom s odvahou je Nadal.

Ďalší príklad toho, že si sa dnes buď zle vyspal alebo je celé tvoje zmýšľanie totálne pomýlené. Vysvetli mi ako môže niekto ovládať plač a slzy. Spájať tieto emočné záležitosti s odvahou, to chce naozaj odvahu :) Federer sa rozplakal, pretože to emočne nezvládol, doľahlo to na neho. Ukázal ako veľmi ho to bolí, ja mu to nezazlievam, je to ľudské hoci to trochu nekorešponduje s tvrdením o nezlomnom a vždy dokonalom Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na druhou stranu, rozdvojená osobnost k titulu schizofrenika bohatě stačí a nemusí mít ani haldy..

Ty jsi psychiatr? Pokud ne, tak vynech prosím psychiatrický diagnozy u cizích lidí, které znáš jen z TV.
I jen tvé přirovnání k nějaké psychiatrické diagnoze, aby se lépe pochopilo, jak na tom byl Rafa psychicky špatně, je zavádějící.
Reagovat
Pe3k
Psychiatr nejsem. Můj dobrý přítel, ale ano. Co se týče Nadala, níže sem psal, že není schizofrenik, jen sem to použil jako nástroj pro přirovnání, že na tom není psychicky dobře. Netvrdím, že to bylo ode mne správné, ale stalo se.
Reagovat
Mayo
prečo by mal mať obväzy ? však tie nenosí už dobre dávno...sa dajte dokopy niektorí :O)
Reagovat
Pe3k
Prečo je nosil před tím když měl problémy s koleny? Rovou odpovím. Nevíš.
Reagovat
Mayo
nosil ich aj keď s nimi nemal problémy..on ich nosil od začiatku kariéry do čo ja viem kedy...proste pekných pár rokov ich nosil...však nemal s nimi problémy po celé tie roky...ale nechápem aj tak ako o čo ide ti teraz ? :D
Reagovat
Pe3k
To si skutečně myslíš? Nosí obvazy i když mu nic není? Pak je blázen On a nebo Ty :D
Reagovat
Mayo
nepochopil si ako to myslím ale to je jedno
Reagovat
smazaný uživatel
Len taká otázka ... prečo nemal Nadal nejaké obväzy pod kolenom, ako ich už mnohokrát zvykol mávať, keď mal nejaké zdravotné problémy ? Celkom ma zaujíma vysvetlenie, aj keď je pravda, že sa ho tu nedočkám :)

Niečo mu muselo byť, keď po tom zápase vymeškal zvyšok sezóny, ale my môžeme len hádať, čo. Ale neveril by som všetkým novinárskym správam typu "tentiditis" a pod.

Toto nie je žiadny "hate" prejav, len také polemizovanie. Mám niekoľko zaujímavých zdrojov z okolia ATP, takže to je aj niečím podložené. Ale nechcem tu vyvolávať vášne a kaziť ilúziu Nadala-poloboha pre niektorých :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tie zdroje sú celkom spolahlivé, ľudia čo pracovali v ATP (nie, nie je Rosol, hoci aj ten má na to zaujímavý názor) ;)
Reagovat
Roger_Federer
no jak mysliš, Forehend ti to zachvilku vysvetli, že jen uvažovat a vyslovit domenku o jine možnosti, než zraneni važnem a vleklem.. Se tresta smrti..
Reagovat
smazaný uživatel
Forehanda na vysvetlenie nepotrebujem, ten o tom vie veľmi málinko, resp. aj keby vedel viac, tak si to nepripustí - ale nemôžem mu to mať za zlé. :)
Reagovat
Sonja
Kašlete na to, užívejte si svátky, beztak o tom nic nevíte:-)
Reagovat
Pe3k
Na inteligentní a zajímavou otázku se nikdy odpověď od fanoušků Rafy nedočkáš...Také by mě to zajímalo. Btw. zápas s Rosolem sem viděl několikrát a nevšiml sem si žádných omezení v pohybu Nadala, prohrál čistě proto, že byl soupeř lepší.
Reagovat
Pe3k
Hrozně rád bych viděl, kdyby se nějaký novinář Rafy zeptal, proč neměl žádný obvaz nebo bandáž, když má takové problémy a je zvyklý je nosit. Chtěl bych vidět jeho odpověď v přímém přenosu...Něco mi říká, že se časem všichni dozvíme jak to vlastně bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo určite viem :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak to je ješte trochu brzy ne?Ja teda musim makat až do 22..Nebo v Srbsku to mate jinak?
Reagovat
Sonja
rfever- Třeba nevíš a jen se snažíš tak vypadat:-)...jsme jen nickové, já tady prakticky nikomu nic nevěřim. Dokud člověk píše svoje názory, ok (i když jsou to občas hrozný splašky), ale řeči jako "mám tajný zdroje", "vím to a to...", nemůžeš si myslet, že ti to někdo zbaští, prosímtě:-)
Dominik- v Srbsku je to úplně jinak, ale já žiju v Česku, Domčo:-) A čím dřív si uděláš svátky (aspoň v hlavě), tím líp pro tebe.
Reagovat
Pe3k
Předem se omlouvám, že se míchám do vašeho rozhovoru. To, že neví a jen se snaží vypadat je naprostá kravina. Co by z toho měl? Obzvlášť když si uvědomíš, že je to prakticky inkognito diskuze? Taky si uvědom, že jsou lidé (nickové) co považují tvé názory za splašky...

Pokud věříš jen oficiálním zdrojům pak je mi tě upřímně líto. Přece si nemyslíš, že lidé jako Nadal pouští do éteru (nepříjemnou) pravdu. Každý říká jen to, co se mu hodí...A to neplatí jen ve sportu, ale i v politice a ve všech ostatních aspektech lidského konání...

Samozřejmě nevěřím každé konspirační teorii, ani o Nadalovi, ale je spousta utajených informací, které ví jen zasvěcení a pokud je něco takového v tenise pak právě lidí co mají co dočinění s atp ví své. Samozřejmě každý je hladový po nějaké senzaci, ale Rafael Nadal je právě muž, jenž skrývá mnohá tajemství. Já osobně raději uvěřím něčemu co zde napíše cizí člověk (kterého neznám a vím, že to může být pomluva) než oficiálnímu vyjádření Rafova kempu...
Reagovat
Sonja
Nevěřím jen oficiálním zdrojům, ale rozhodně nevěřím nickům na tenisportálu, kteří se při každé příležitosti snaží do Nadala rejpat a hledají jakýkoliv důvod, aby ho mohli pošpinit...
Jde o to, že hateři, jako seš ty Nadalův, vždycky RADĚJI uvěří něčemu, co Nadala shazuje, i když pro to není žádný důkaz, jen "něčí" slovo.
Takže...ty mě litovat nemusíš, já jsem především fanynka, to ty si s tou svou posedlostí Nadalem zasloužíš soucit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, to se mu těžko přiznává, že ho tenkrát Rosol rozstřílel. Ikdyž třeba byl limitovanej, nikdo už se nedozví jakej to mělo nebo nemělo vliv a je to celkem jedno.
Každopádně opět doplatil na tu svoji neschopnost včasnýho odhlášení z turnaje, protože jestli už měl problémy v Indian Wells tak v Miami neměl co dělat. Pak se to samozřejmě nasčítá a na půl roku uplně vypadne.
Ale on se to jednou třeba naučí
Reagovat
smazaný uživatel
Nikomu tieto veci nevnucujem, neurážam tu nikoho ako napríklad Barney/24/Nadal-Federer a pod. :)

Ak mi neveríš a máš pocit, že len potrebujem niekoho uraziť, tvoj problém. Ale čo tu píšem nie je z mojej hlavy, a keby si sa trochu pohybovali medzi ľuďmi z tenisu, vedela by si viac. Peace :)
Reagovat
Sonja
Tak, jednoduše ti nevěřím a nemám žádný důvod chtít ti věřit (jako má Pe3k)...Každej si tady může navymejšlet cokoliv a odkázat se na tajné zdroje - je to velmi příhodné:-))
Ať už si vymejšlíš nebo ne, musíš respektovat, že ti spousta lidí neuvěří a že když už ses tady "přidal na jednu stranu" (Federerovu), budou tvoje příspěvky viděny jako zaujaté. Zvlášť když budou namířeny proti Federerově konkurenci.
Jinak se měj;-)
Reagovat
Pe3k
Ok, prakticky asi jsem Nadal hater, i když ho mám rod od roku raději. Ale to např. neplatí o člověku s nickem rfever. Tenisoví fanoušci chtějí vědět jen pravdu, protože je nebaví dokola číst ty stupidní Rafovy kecy, takže si uvědom, že ne každý je hater. Posedlý jím rozhodně nejsem, to sem spíš posedlý Federerem, takže si o5 pleteš pojmy.
Reagovat
tito
Úsměvné :-)
Reagovat
Pe3k
To jistě je. Nebuď srábek a taky napiš, co si myslíš... :)
Reagovat
Sonja
Jaká "pravda"? Kdo zná pravdu? Jak se TY dozvíš pravdu? Jde jen o to, čemu chceš věřit...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mluvíš za spoustu lidí, v množném čísle?
A ty jsi na čí "straně" ? Ty jediná jsi tu nezaujatá, protože fandíš Nolemu?

rfever
Pokud máš nějaký informace, který máš něčím relevantně podložený, tak je napiš..a zdroj uvést nemůžeš?
Reagovat
Pe3k
Ale hovňajs. Kdo zná pravdu? Tak např. celý Rafův kemp zná pravdu + hodně ostatních z okruhu atp. Myslíš, že pravda je něco co neexistuje? Jak se pravdu dozvím, dopředu samozřejmě nikdy nevím, nejsem vědma, ale jdu jí naproti :)

Btw. z tvého komentáře vyznívá, že ti o pravdu nejde, ale jde ti jen o kecy.
Reagovat
Roger_Federer
PodiveJ Sonjo nekteři, infocema určite maji..
napřiklad Vec o ktere se nikdy moc nemluvilo, aspon ne u nas..
otec Rogera Federera, Robert je chemik,je nebo byl spoluvlastnikem velke farmaceuticke firmy(oveřitelna informace)..Napřiklap proto se před lety řikalo, že Federer ma veškere kvalitni a využitelne vyrobky(spekulace o dovolenem/nezakazanem dopingu)vždy z prvni ruky, proto se mu daři vyhybat zdravotni problemum a zraneni mel za karieru minimum...Prevence a kvalita.
Reagovat
Pe3k
To jsem nevěděl. Dík za info. já měl za to, že zraněný nebývá proto, že má dokonalý fluidní styl, který je nejen efektivní, ale i šetrný k jeho tělu.
Reagovat
Sonja
Ema- Ježiši, nech si ty útoky...já tady o sobě nikde nenapsala, že jsem nezaujatá. Fanynka kohokoliv nemůže bejt nezaujatá. A za spoustu lidí nemluvím, jen jsem řekla, že by rfever měl respektovat situaci, kdy mu spousta lidí neuvěří.
Pe3k- Ale TADY nikdo tu pravdu nezná...a hlavně tobě o pravdu nejde, ty se prostě jen očividně chceš dopídit jakýchkoliv informací, který by Nadala pošpinily.
Reagovat
Pe3k
Holka ty si tak mimo, že si můžeš rovnou podat ruku s 24 alias 99.9 alias olympiáda.

Osoba s nickem Ema se žádného útoku na tvou osobu nedopustila!
Reagovat
Pe3k
O5 mluvíš za ostatní?! Jak můžeš vědět, že zde nikdo pravdu nezná?!
Reagovat
Roger_Federer
ale jiste, že je to jeho hernim stilem a i štestim..
Reagovat
Sonja
:-D...proč jsem mimo? Protože vidím, že se snažíš házet na Nadala špínu?
A ano, tvrdím, že nikdo tady (z těch, co se vyjádřili) pravdu nezná, je to tu samá spekulace a tajnej zdroj, kterej nemusí ani existovat a i kdyby existoval, nemusí znát PRAVDU.
Reagovat
Sonja
Ale nakonec je to stejně jen o tom, čemu ty sám chceš věřit, ne o pravdě. Tečka.
A nazdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Když za mými otázkami vidíš útok, to je mi líto, tak to nebylo myšleno. Nepsala jsi o sobě, že jsi nezaujatá, ale tvůj příspěvek vyzněl tak, že ostatní jsou zaujatí, jen ty ne..nebo z jaké pozice jsi ten příspěvek psala?
Mě to fakt zajímá..jsi fan Noleho a kastuješ tu lidi, kdo se přidá na jakou "stranu", když napíše příspěvek..?
---
"Ať už si vymejšlíš nebo ne, musíš respektovat, že ti spousta lidí neuvěří a že když už ses tady "přidal na jednu stranu" (Federerovu), budou tvoje příspěvky viděny jako zaujaté. Zvlášť když budou namířeny proti Federerově konkurenci.

Promin, ale já na žádné straně nejsem, jsem tu především sama za sebe, a tak bych si nedovolila mluvit za jiné, a podsouvat jim, co si mají myslet..píšeš--lidé ti neuvěří--
A je to otevřená diskuze a zas tak často na tebe nereaguju, prakticky jen jednou, dvakrát..takže o jakém útoku mluvíš.
Reagovat
Pe3k
Mimo si proto, že Ema ti napíše naprosto normální komentář a ty to bereš jako útok...
Reagovat
Sonja
Ze strany Emy je to v mých očích útok, protože mi tou svou otázkou podsouvá něco, co jsem nenapsala a netvrdím.
Jinak už nemám na co reagovat, všechno už jsem napsala výš a nebudu se opakovat.
Reagovat
tito
Co si myslím?
Že kdyby měl jakýkoliv problém s dopingem, tak by ho sestřelili. Stejně jako Rogera, Novaka, kohokoliv jiného. Padni komu padni. Nevidím jediný důvod, proč ne. Novodobá historie sportu má takových precedentů víc než dost. Takže dokud se neprokáže opak, je vše jen házení špíny. Koneckonců nikdo, kdo by neměl něco společného s FFF s tím tady nevylezl. A že Rafa má problémy s koleny je novinka? Nebo je to již několik let plánovaná konspirace??? A vlastně žádné problémy s koleny nemá? :-)))))
- Proč bych nevěřil jakémukoliv hráči, který na půl roku vypadl z Tour, že měl problémy již v posledním zápase. Naopak uvěřím, že měl problémy již mnohem dříve.
Odmysli si, že to není o Rafovi a že je to třeba článek o Monfilsovi. Fakt mi tyto debaty připadají úsměvné.
A ještě jedna poznámka. Když tedy konspirace. Je možné, že o jednom z nejsledovanějších sportovců nevypátral nic žádný investigativní novinář a jen pár bezejmených nicků na zdejším portálu? Mám to rozebírat dále? To už by bylo podceňování tvé inteligence.
P.s- Díky Sonjo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi lúto, že to, že fandím Federerovi v /nielen/ tvojích očiach znamená, že sa nemôžem vyjadrovať o Nadalovi férovo, ako si to myslím nielen ja ale hneď som považovaný za neviem akého zlého človeka :)

Nefandím len Federerovi, fandím aj Del Potrovi - a ten mal rovnako ako Nadal podobné prehrešky - to ste ale určite doteraz nevedeli :)

Ale je pravda, že kto nechce veriť, tomu ani dôkazy nestačia. Sú takí aj tu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné je, že já bych takhle reagovala, at by to napsal kdokoliv, protože co opravdu nemám ráda, když někdo nepíše jen za sebe, ale "ohání" se bud lidmi, davem, národem..už jsem na to téma měla debatu se Stanem.
Zavání to manipulací, co si mají lidi "správně" myslet..kdo je na jaký straně, a kdo je tudíž předem nedůvěryhodný, což mi prostě vadí. Kdo o tom rozhoduje?
Je mi úplně jedno, kdo fandí komu, zajímá mě, JAK a CO napíše..

Sonja -- svými otázkami jsem ti dala prostor na vyjádření, a to tvoje bylo, nech si ty útoky..množné číslo..kdyby se tahle diskuze netýkala Rafy, přešla bych to.
Reagovat
Roger_Federer
Ale tyhle informace prosakovali už v roce 2009 a určite nepochazeji od nikoho z tenisportalu..Znovu opakuji, za nahlim ukončenim skvele kariery Hennan byl udajne tež pozitivni dopink...Už jsem to tady psal, Nikdo,ale nikdo si nedovoli nekoho kdo ma hodnotu jako značka 100milionu až miliard vyřadit ze hry..Padni komu padni je nesmysl..Mysliš že nevedeli,nebo nespekuloval že Amstrong dopuje??
Ps:netvrdim, že je to pravda, ale jen že takove nazory jsem slyšel a moje zdroje určite nejsou z tenisportalu.cz.
Reagovat
Sonja
"Tenisoví fanoušci chtějí vědět jen pravdu, protože je nebaví dokola číst ty stupidní Rafovy kecy"
Pe3k, 20:18

...jestli se chceš do někoho navážet kvůli "mluvení za masu lidí", začni u Pe3ka
Reagovat
smazaný uživatel
Je to čisto kvôli marketingu, ATP si nemôže dovoliť stratiť Nadala (a nielen jeho) plus na internete toho určite nájdeš oveľa viac. To len ty si myslíš, že nie.

Nepíšu to len písalkovia na TP, plus ako hovorí okrídlené - "bez vetra sa ani lístok nepohne".

Jedna moja polská známa (pracovala pre ATP) rada spomína na komentár otca Agniezsky Radwanskej po tom ako vyhrala nejaký juniorksý velký turnaj : "pochybujem, že Aga sa presadí v tej hnusnej WTA plnej dopingu".

Ja si užívam tenis a snažím sa na tieto veci nemyslieť, no nemám rád, keď sa z ľudí stávajú ovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom ma zaujíma vysvetlenie, aj keď je pravda, že sa ho tu nedočkám :)
Forehanda na vysvetlenie nepotrebujem, ten o tom vie veľmi málinko, resp. aj keby vedel viac, tak si to nepripustí.

Myslím, že by si mal byť posledný, ktorý by mal kázať o pokore. Sám vystupuješ ako majster sveta, či všeobecne alebo v poslednom období najma v diskusiách s Berdychom. Myslím, že ti chýba štipka sebareflexie. Skús sa na seba pozrieť aj očami iných ľudí a možno sa veľa o sebe dozvieš.

A prečo nemal Nadal tejpy? No predpokladám, že zranenie kolien sa v globále skladajú z rôznych typov zranení kolien a pravdepodobne nie sú tejpy na všetky účinné. Nie je to žiadny všeliek. Ale o tom sa snáď nemusíme baviť.

A čo sa týka podložených a nepodložených informácii, otázky toho, že kto čo vie, atd. Myslím si, že obaja máme na podložené informácie trošku iné kritéria, možno z toho pramení tá tvoja viera. A to čo píše RF na margo lekárskeho prostredia a potencionálne lepšieho lekárskeho zázemia pre RF a následný záver, že preto nebýva zranený..Prosím vás, veď práve toto je ukážkový príklad konšpirácie, domýšľania a z nich odvodzovaných záverov.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým Berdychom mi to tu príde ako tá známa od Slížov "banda tupých hláv". Stále opakujem to isté ako kukučka a už ma to nebaví - o jeho účasti v Chennai si môžeš dohľadať v oficiálnych entry listoch, a hovoril som len, že na turnaji nebude hrať, pokiaľ mu nedajú WC, čo mi prišlo ako zbytočnosť - a potom sa tu do mňa obuli národovci Fandina a ešte jeden, že ako si to dovolujem niečo také vysloviť :))) Ale dá sa to dohľadať.

O tom Federerovom otcovi som počul prvý raz, priznám sa.Ale o Nadalovi to tu vrabce čvirikajú pekných pár liet - a nielen oni. Ak tomu nechceš veriť, nútiť ťa uveriť nemôžem - a bolo by to aj zbytočné. Ostatne, ja sám by som bol najradšej keby niečo také zo športu vymizlo, ale nevyhli sa tomu ani napr. Del Potro, či Serena ... no kidding.

Apropo, ku konšpiračným teóriam. Udalosti z 11.septembra 2001 sú tiež čudné, a nikto z "vrchných" si tzv. "konšpiračné teórie" nechce pripustiť, hoci súdne uvažujúci človek si vie zrátať 2+2. V Amerike si to ľudia proste nechcú pripustiť (vlastná skúsenosť), pretože im to ešte stále príde ako veľmi bolestivá spomienka. No a potom sú takí, čo vidia veci triezvo a sú považovaní za bláznov ... svet je zvláštny :)

A k tomu majstrovi sveta - myslím, že ty Forhend by si o tom mal hovoriť ako posledný. :) Aj keď si niektoré tvoje tenisové názory celkom vážim, nikdy nesmie ísť o Nadala či Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že sa tu niekedy nesprávam práve podľa božích prikázaní. Ale je to výhradne v komunikácii s určitými ľuďmi, ktorí si to vlastným konaním priam pýtajú.

Čo sa týka konšpirácii spojených s Amerikou. Tu sme veru na tenkom ľade. Osobne mám tiež problém súhlasiť s medzinárodne interpretovanou verzikou..Tá napríklad tvrdí, že na Pentagon zaútočilo štvrté civilné lietadlo. Zaujímavé, že ho žiadna z 252 kamier Pentagonu nezaznamenala. To je fakt, ktorý naznačuje že tvrdenie, že na Pentagon zaútočilo lietadlo je konšpiráciou a nie tvrdenie, ktoré to vyvracia. A nejasné su veru aj iné okolnosti.

Neviem aké máš informácie, viem že vrabce si čvirikajú o všeličom. Najma záujmové skupiny. Dôležité však je, aby sa informácie zakladali na faktoch.
Reagovat
smazaný uživatel
O tých udalostiach by som ti tu vedel napísať siahlodlhú esej, počnúc teplotou topenia oceľe v budovách, azbestom v budovách ktorý bol tŕňom v oku, obrovským fin.stratám WTC, samovoľnému pádu budovy č.7, poistke vytvorenej mesiac pred útokmi, výpovedí samotných pracovníkov či rôznych odkazov umelcov (Michael Jackson) ešte pred samotnými útokmi. Ale to sme inde :)
Reagovat
smazaný uživatel
..protože když už jdete hrát nějaký turnaj, chcete ho přece vyhrát a ne si jen zahrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě a jednoduše ¨- Rafa s jeho postavením si může dovolit říct prakticky cokoliv. Opakuji, jeho výsledky mluví za něj. Pamatuji doby, kdy se pořád na něco vymlouval Berdych. Tyto dva hráče absolutně nelze srovnávat. Všichni vědí, ať jsou to fans of Rafa, nebo nejsou,ti, kteří tenis sledují,že on je hráčem, který nikdy nic nevzdává, i kdyby měl na kurtu vypustit duši. Netvrdil jsem, že Rosol hrál špatně a že to nebyl jeho den. Jen už mě nudí pořád číst to samé, jak byl Lukáš úžasný atd. Byl, ale bohužel nepotvrdil......což jsem ve výsledku znamená, že jeho výhra nemá vůbec žádný význam.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava - ovšem
Reagovat
Pe3k
Hochu ty jsi tak prostomyslný, že právem patříš mezi zdejší Rafa fans. Právě, že člověk v jeho postavení si musí dávat velký pozor na to, co říká, obzvláště když to opakovaně nedává smysl. že nikdy nic nevzdává taky není pravda např. AO 2010 s Murraym to vzdal.

Rosol přeci nemusí nic potvrzovat. Porazil Nadala ve Wimbledonu jako hráč druhé světové stovky a jako takový nemůže přece nikdo čekat, že bude porážet top hráče jako na běžícím páse...Zápas se mu povedl a už na druhý den odborníci předpokládali, že to nezopakuje.

Že výhra nemá žádný význam? Bože to je ale opravdu do očí bijící blbost. Je to největší překvapení sezony a jedno z největších překvapení historie tenisu. Nadal se od té doby nedokázal vzpamatovat, půl roku nehrál, celou dobu se o tom všude možně diskutuje, ale ty v té své ignoraci napíšeš, že nemá význam? Má a velký! Díky tomu jsme vyhráli DC!
Reagovat
smazaný uživatel
Tímto jsi jasně potrvdil, že Nadal je prakticky nadčlověk, kterého lze jen těžko porazit a když už, tak je to historicky tak vzácný úkaz, že by se to snad mělo zapsat někam do hodně hlubokých análů :-D díky za tvou poctu tak vyjímečnému hráči! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodatok k tvojim slovám, že už na druhý deň si odborníci mysleli, že to nezopakuje. Vzhľadom k tomu, že som bol v Londýne som na vlastné oči videl, že "na druhý deň" odborníci zmenili kurz Rosola na výhru vo WIMBY z 1000:1 na 20:1, čím sa okamžite zaradil do širšieho okruhu kandidátov na celkovú výhru.
Reagovat
Nola
Djokárna : NOVAK DJOKOVIC at Winter Whites Gala 08/12/12
http://www.youtube.com/watch?v=N1_3UTbcJXo

tak trochu k téme a jednému zvláštnemu príspevku
ak sa tu dokola neriešili porážky Novaka, Andyho a Rogera, bol na to určite dôvod, im sa tento rok nepodarilo prehrať zápas na GS s hráčom, ktorý figuroval na 100. mieste rebríčka, vždy to bol hráč z TOP 10 a vždy uznali, že vyhral ten lepší

kto sledoval ten zápas, určite potvrdí, že Rosol hral svoj životný zápas, všetko mu tam padalo, ja som do poslednej chvíle neverila, že Rafa prehrá, Rosol hral nadpozemský tenis, mám dojem, že ten deň by dokázal poraziť hocikoho zo špičky, nie je dôvod znehodnocovať jeho výkon
Reagovat
Sonja
I am so glad to have been on the Winter Whites Gala event last night. It was beautifully organized and I enjoyed very much watching the legends of tennis produce some magic on court. I got to hit couple of balls too :) on the other side, I
am very grateful for the award I received from Duke of Cambridge, Prince William. It is a great honor to receive such a prestigious award, and I hope that through Novak Djokovic Foundation we will be able to help even more children in Serbia and around the world have better lives. I am now off to Necker Island for another charity event. I wish you all a wonderful day today! :)
A foto: http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/483448_484976248221898_946536208_n.jpg
Reagovat
Sonja
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/65191_10151295395108701_450311673_n.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
pozde pozde, zlata rybko ;))
kolega gigin te jiz predbehnul pod clankem rf
aaale tak jo, opakovani je matkou moudrosti....
Reagovat
Sonja
Ahoj, Heather:-)...
Není to tak, gigin sem dával jiný Noleho komentář z fb:-)
Reagovat
Heather_Fedex
aha ;)) tak sorry ale ty clanky byli podobne...
Reagovat
Nola
celá galéria
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.379098478849444.89854.317315905027702&type=1
Reagovat
Sonja
Jéé, děkuji:-))...hrozně mu to sekne!
Reagovat
smazaný uživatel
rafa vamos

je nejlepší
Reagovat
smazaný uživatel
nejvetsi omyl, nejlepsi hrac planety je Novak bezpochybne!
Reagovat
Mayo
Rafa Nadal je pánom, už sa neviem dočkať ho na kurte...a určite si vymýšla zase , že bol zranený však ako ináč...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je najlepši tenista jaky kedy bol na svete!!!
Roger toho vyhral ovela viac a asi ani Rafa nikdy nebude mat take rekordy ako Roger ale Rafa je Nay pre mna!!!
Ale celkovo vo svete Roger!!!
A dpc ja ich mam rad obidvoch!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někdo vstupuje na kurt, tak s vírou, že je v takovém stavu, že toho druhého porazí. Je naprosto nesportovní snižovat výhru a omlouvat svou prohru čímkoli. Pokud se na to necítil, neměl tam lézt !
Reagovat
smazaný uživatel
tento opakovaný a neustále propíraný humbuk jen svědčí o tom, jak je Rafa vyjímečný a nezapomenutelný hráč. Nepamatuji se, že by se tyto komentáře, ať už kladné či záporné kdy vyskytovaly třeba kolem Noleho nebo Andyho, a ani porážky Fedexe nebyly takto dokola rozebírány. Holt Rafa je jedinečný. Jeho výsledky mluví za něj, netřeba žádné komentáře, nepotřebuje žádné výmluvy, až ostatní dokáží to, co on, můžou házet po něm raketama :-D A jestli je Rafa nevyzrálý??? Disciplinovanějšího hráče na okruhu nenajdete a to vám potvrdí větší tenisový odborníci.:-) Tenisu zdar a Rafovi WINS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebuje výmluvy :) A toto je co? Šťárá se v tom akorát on, nikdo by si už na to ani nevzpomněl. Stačilo by říct "Rosol měl den." a bylo by hotovo. Každému soudnému asi dojde, že to nebylo jenom tím Rosolovým výkonem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš dohromady emoce a tenisovou kvalitu. To nejde u žádnýho sportu spojit, Mirku...Čistě můj subjektivní názor. O chvílu treba vyleze parta zo slovače..pousmání, pravej koutek nahoře..
Reagovat
Pe3k
Slátaný komentář, který je plný nepravd a chyb. Hloupost z toho přímo čiší.

Za 1. U článků s Federerem je naprosto pravidelně více komentářů než s Nadalem.

Za 2. Nepotřebuje žádné výmluvy? Ty si asi nečetl ani článek a ani žádný rozhovor s Nadalem za posledních 5 let co?

Za 3. jestli je Rafa nevyzrálý??? Disciplinovanějšího hráče na okruhu nenajdete. Takže podle tebe vyzrálost a disciplína jsou synonyma jo? No člověče nejsou.

Btw. začneš ten svůj odstavec malým písmenkem a na oplátku jej zakončíš caps lockem. To vše jen dokazuje mnou mnohokrát propíraný fakt, že má Nadal prostě a jednoduše nejhloupější fanoušky na okruhu. A to píšu jako člověk co nesnáší, když někdo někoho na internetové diskuzi opravuje v pravopisu atd. Omluva lidem jako je Tito a ostatním, na které si teď nevzpomenu. Samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle...
Reagovat
smazaný uživatel
perfektně sis odpověděl na vlastní dotaz...ano, mluvím za sebe...Federer a Nadal jsou nedospělí lidé, ani strýc, ani ego toho nesympo, ač geniálního tenisty, nejsou v tenise nic. Přál bych si doby Patrika Raftera, kdy měl tenis lehkost nezatíženou lovama, což je ale zase jen...
Reagovat
smazaný uživatel
Vám nevadí, že je tu někdo jako je "pan nejchytřejší" Pe3k??? Nevíte co chce tímto veřejným vystupováním dokázat?? Nechci vás urážet Pe3ku, ale až něco napíšete, tak si to po sobě přečťete a uvažujte o tom co píšete..
Reagovat
Pe3k
Ukaž mi komentář, kde píši, že jsem nejchytřejší...Jak to myslíš veřejným vystupováním? Klidně mi tykej.
Reagovat
spaniel
Mozna to bude tim, ze Roger zatim nikdy neprohral v 2.kole GS...a jeste k tomu se 200 hracem zebricku. Kdyby se to stalo, bude humbuku jeste vic.

Dalsi vec je, ze zraneni-nezraneni, ten den mel Rosol zivotni formu a mozna by porazil kohokoliv. Pochybuju ze i kdyby byl Rafa zdravy, tak by neco zmohl s tema esama a hlavne winnerama.
Reagovat
smazaný uživatel
Esá a winnery prichádzajú vždy, keď sa zápas vyvíja podľa tvojich predstáv. Hádam sa zhodneme na tom, že psychika je v tenise veľmi dôležitá. Ak by hral Rafa dlhšie údery s väčšou razanciou, čo sa mu nie vždy darilo, keďže bol pri loptách neskôr možno by sa zápas vyvíjal úplne inak. Ale uznávam, že celkovo Rosolov výkon hodnotiť ako fantastický a v istom zmysle som ešte nikoho lepšie hrať nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu " tenisově " obdivuju, ale vocud pocud...Jak se choval vůči Rosolovi / úmyslná vrážená při výměnách stran /, svědčí o nevyzrálosti tohoto nadějného chlapce ))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadale, Nadale raději drž hubu!, nebo Rosol tě zase smázne ve 2.kole na Roland Garros!
Reagovat
smazaný uživatel
Aneb Rosolem to začalo, Rosolem to skončí
Reagovat
Vojtiik
I kdyby to tak bylo (s cimz nemuzeme ani souhlasit ale ani vyvratit to), tak je to vyjadreni silne neprofesionalni, tohle skvelemu tenistovi Rafovi (jakkoliv jeho hru rad nemam) ubírá trochu na kreditu:)
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, že to srazilo hřebínek všem fanatickým fanouškům narcisty Rosola. A nechápu, proč se čertí, je to zcela pochopitelné. Rosol od té doby vyhrál stěží jeden challenger, tak co je tak nemožného na Rafavě zranění. A to že i přes to hrál, to je obdivuhodné, nikoliv výmluva.
Reagovat
smazaný uživatel
2020
Novinář: Co říkáte na zápas s Rosolem.
Nadal: A víte, že si na něj některý den ani nevzpomenu?
Reagovat
marika
2030
Novinář? Jak vzpomínáte na zápas s Rosolem?
Nadal: Já sem hrál někdy nějaký zápas?
Reagovat
Olympiada
vy šašci, protože je vse předurcene k tomu, že skutečné turnaje budou patřit opet tomu nejlepšimu ( ovšem uvidime co Novak
Reagovat
smazaný uživatel
oprava- je to MUKL
Reagovat
Olympiada
koho to ty žebraku zajima
Reagovat
smazaný uživatel
je to mulk!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně jak píše Pe3 a Federer, z těch nadalových vyjádření mám pocit, že kdyby byl úplně zdravý, tak ho nikdy nikdo neporazí... :-))
Reagovat
Olympiada
kdyt to je jasny ty šašku né
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ještě věříš na pohádku o neporazilteném Rafovi? :D
Reagovat
Pe3k
Nadal neumí unést prohry a stále se vymlouvá na zranění. Pokud je zraněný tak ať nehraje, pokud hraje tak ať se pořád nevymlouvá. Tenista na takové úrovni přeci nemůže jednat jako malý ufňukaný Jarda. Nepamatuji si, že by v historii byl někdo kdo se tak často vymlouval. Hlavně je třeba si uvědomit, že téměř každý tenista trpí zraněními či jinými omezeními, které jim brání ve 100% výkonu, ale pouze Nadal svádí téměř každou prohru na zranění...

Zajímalo by mě, jak je možné, že s tím kolenem byl schopen vyhrát RG semifinále s Fererem a finále s Djokovicem, ale na Rosola ve Wimbledonu už neměl. To je tak trochu záhada a la akta x. Podle mě by ho Rosol sestřelil tak jak tak, protože měl prostě fazonu a Nadalovo koleno v tom nehrálo žádnou roli, protože by ty esa a winery tak jak tak nechytal.

. Však on na tu svou aroganci doplatí. Už se těším na novou sezonu a můžeme začít tipovat na co se bude tentokrát zase vymlouvat...
Reagovat
smazaný uživatel
Len by som dodal, ze uz v prvom kole Wimbledonu si prehral 5krat servis s Bellucim, čo zrejme naznačuje, že nebolo všetko v poriadku..Na porovnanie cestou do finale RG si prehral servis jedenkrat, resp. na USO 2010 ho prehral 5krat za cely turnaj..

Ja to skor beriem ako suché konštatovanie faktov, je jasné že napriek zraneniu hrať mohol, síce so sebazaprením no predsa..Výkonnostne ho to ale poznačovalo stále viac a viac, v Londýne to bohuzial vyvrcholilo..Taktiež je jasné, že si z toho článku vyberie každý to svoje, fanúšik i neprajník..No zranenia sa dajú lekársky podložiť, takže akékoľvek ataky na Rafovu pravdovravnosť sú marné..
Reagovat
Olympiada
" bolesti zad....berdych mel hodne stesti....jindy umim borce zkrotit....uz se tesim priste..."

Berdych : " Federer me sklamal
Reagovat
Olympiada
" bolesti zad....berdych mel hodne stesti....jindy umim borce zkrotit....uz se tesim priste..."

Berdych : " Federer me sklamal
Reagovat
Roger_Federer
Nekdy mi připada, že pod každym člankem o Rafaelovi, mu tady delaš onanisticky alibi.. Jako by si vždy zvedl telefon, volal mu osobne a pak vysvetloval jeho to spravne vyjadřeni všem ostatnim..
jako že je to jedine zpravne a kdo stvym nazorem nesouhlasi at se jde bodnout..:).Proste všecko je a bylo jak ty řekneš a hotovo:)
Reagovat
tito
V klidu :-) To bylo jasné, že hateři se sletí jako kobylky :-)
Lékařské nálezy netřeba dokladovat, půlroční pauza stačí. Samosebou se vždy najde někdo, kdo vymyslí ještě jiné konspirační teorie, což je zvláště u neurotických a paranoidních jedinců oblíbená kratochvíle. Rafy se prostě zeptali, tak odpověděl. Když se zeptají někoho, kdo má na FB 10 tisíc fandů, tak se to pochopitelně nedozvíme a určitě to nebude šlágr ani zde, na TP. A k tomu vymlouvání- copak jsme na základce? I když někdy mi hodnocení některých přispěvatelů tak připadají. -D
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to zas príde, že si pod každým príspevkom zaručene nájdem reakciu môjho najvernejšieho fanúšika RF. Si vernejší, než môj malý psík Snoopy, hoci v mnohom ste si veľmi podobní. Ja vždy prezentujem len svoj názor, samozrejme ma teší, že môj fanklub to berie ako nehynúcu pravdu. Len tak ďalej.

Jasnačka tito, ako inak. Nič iné sa nedalo čakať, páčila sa mi tá tvoja diagnostická analýza, som si istý, že sa v nej dvaja-traja našli ;)
Reagovat
Roger_Federer
Ja se tady vubec nebavim ale tentokrat o zpochybnovani jeho zraneni..To ,že se dotedka pořadne nenaučil Anglicky dokažu jako disgrafik pochopit..Ale jeho lecky zmatene vymluvy a formulace vet jsou o nečem jinem..bud at si najde tikoveho mluvčiho, nebo at mu ty prohlašeni nekdo piše..
Reagovat
Roger_Federer
jsem rad, že maš psika, aspon si maš skym povidat, když ti zrovna nereaguju na ty tvoje nesmyslne vykřiky do tmy...:)
Reagovat
Pe3k
Servis taky není žádná Nadalová zbraň. Na US Open 2010 podával výtečně, ale tím to taky hasne. Servis má slaboučký. Murray a Nole mu jej prakticky kdykoliv prolomí (spíš ten Djokovic), takže to, že prohrál 5x servis s Bellucim svědčí jen o tom, že měl slaboučký servis a né, že byl zraněný.

Přečti si komentáře ostatních a zamysli se. Nikdo tady nebere Nadalovi jeho běhavé tenisové kvality, ale jeho chování, vymlouvání a pozápasové komentáře nejsou hodny tenisty jeho formátu a pakliže chceš, aby bral ty tvé zaslepené komentáře někdo vážně, musíš jako fanda brát jeho negativní stránky na zřetel.

Vem si příklad z většiny fanoušků Federera. Když Roger prohraje, tak většina prostě uzná, že soupeř byl lepší a nikdo z toho nedělá vědu. Když Federerovi nejde příjem nebo backhand, tak to taky každý fanda vidí, chápe a uzná...Ty máš ovšem velký problém cokoliv negativního co se Nadala týče připustit a co si budeme namlouvat, Rafa těch negativních stránek má více než dost...
Reagovat
Matti
Ty se mi snad zdáš. :-)
Reagovat
Pe3k
Komentář je určen forehandovi. Nezdám se ti :)
Reagovat
Matti
Promin, ale dostal mě tvůj poslední odstavec, kde uvádíš, že by si Forehand měl vzít příklad z Rogerových fanoušku. Zrovna ty, kterého výlevy a až hysterické projevy po prohrách Rogera, mám ještě v paměti.
Reagovat
Pe3k
Je to možné. Třeba po prohře Wimbledon 2008 nebo AO 2009 věřím, že tu nějaké takové projevy byly. To sem zde ovšem ještě nechodil, takže mohu soudit jen z toho co sem četl, teda z posledních dvou let...
Reagovat
Alois_Mlok
Ach jo... Hráč je to vynikající, ale opravdu má tohleto zapotřebí?
Reagovat
Roger_Federer
To Rafa řekl na plno..Koleno bylo zle už 2 mesice, sice Rg vyhral ve velkem stilu a ve finale z bolavym kolenem porazil Djoka..Ale šlo zvladnout 8 zapasu.
Ve Wimbledonu to už nešlo a Rosol mel hold štesti ,že Nadal nemohl +životni den...
Reagovat
smazaný uživatel
V mých očích se zase hodně shazuje.
Reagovat
Roger_Federer
Muj komentař je cely ironicky..
Reagovat
smazaný uživatel
sry. Podle nicku jsem to mohl pochopit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist