Nadal: Raději Roland Garros, než Wimbledon

5. 5. 2008, 14:31
Aktuality 8
Zatímco doma má antukových trofejí plnou vitrínu a na titul ve Wimbledonu stále čeká, Španěl Rafael Nadal by úspěch na French Open za travnatý turnaj neměnil. "Samozřejmě bych rád vyhrál oba, ale kdybych si musel vybrat, radši bych zvítězil na Roland Garros," tvrdí světová dvojka.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Jestli je v současném mužském tenisu nějaká jistota, pak ta, že Rafael Nadal je králem antuky. V Barceloně si došel pro čtvrtý titul ve čtyřech letech a antukovou bilanci si upravil na 103-1 z posledních 104 zápasů. Během posledních tří let nenašel přemožitele ani na French Open, kde se letos chystá zvítězit počtvrté v řadě.

Ani jinde si nevede špatně. Na wimbledonské trávě došel dvakrát po sobě do finále, v něm se ale musel dvakrát sklonit před králem tohoto povrchu Rogerem Federerem. Zatímco Švýcar pomalu ztrácí aureolu neporazitelnosti, na trávě nenašel přemožitele už pět let a pokud mu to vydrží, může Nadal skončit jako Ivan Lendl, který se nakonec wimbledonského triumfu ani navzdory dvěma finálovým účastem nedočkal.

Kdyby si prý měl ale Nadal letos vybrat, dal by přednost úspěchu v Paříži.

"Samozřejmě bych rád vyhrál oba turnaje. Kdybych si ale musel vybrat, radši bych zvítězil na Roland Garros. Už jsem tu třikrát zvítězil a rád bych v tom pokračoval," prohlásil po svém úspěchu v Barceloně Španěl, kterého tento týden čeká obhajoba titulu v Římě.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
No já teda nevím, ale samozřejmě čím rychlejší povrch tím těžší je na něm hrát. Antukové kurty jsou nejlevnější a většinou krom US nejrozšířenější, začíná na nich v Evropě skoro každý. Na antuce právě tolik té komplexnosti není, jde hlavně o to nezkazit míček, mít skvělou kondici. Často je k vidění minimum vítězných míčů, málo es atd. Proto se na ní prosazují i někteří španělští pinkálisté, kteří prostě soupeře upinkají (tím nemyslím Nadala).
Reagovat
smazaný uživatel
S tím samozřejmě nemohu souhlasit ! Co musí umět takový Roddick? Jen podání! Na antuce ho porazí každý "průměrný pinkálista". Raději se budu dívat na dvouhodinouvé pinkání na antuce než na 40 minut servisů na betoně!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč tedy Karlovič či Ančič nevyhrávají na betonu nějaké větší turnaje? Mají skvělý servis, přesto je však ostatní hráči od základu přehrají. Roddick nemá určitě jenom podání. Stačí se podívat na počet vítěžných míčů třeba na antuce nebo na betonu. Na rychlém potvrchu slaví více úspěchů útočný styl, kdežto na pomalé antuce defenzivní, tedy nejvíce získá ten, kdo nekazí (Nadal má skvělou defenzivu).
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se nejvíce líbí zápasy na hardu, vůbec nejlepší ale je, pokud se na tomto povrchu utkají hráči vyznávající i antuku. To je pak zápas, jsou zvyklí dobíhat neskutečné věci! Jako třeba loni na podzim na US Open Nadal - Ferrer to byla paráda ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct,který povrch nám ukáže nejkomplexnějšího tenistu.V každém případě to není tráva,poněvadž tam vážně stačí jen mít výšku a bouchat eso za esem,viz. vítězství Ivaniševiče.Mě se však líbí,že celá první světová pětka umí na každém povrchu,jsou to borci.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Já si naopak myslím, že Nadal při jeho stylu hry odehraje pár zápasů na antuce, které samozřejmě vyhraje a pak končí... A jednička na antuce = jednička na světě, no neřekl bych už jenom kvůli poměru antukových turnajů k turnajům na jiných (rychlejších) površích. a stačí se podívat na první desítku, Nadal a Nalbandian jsou lepší "antukáři", možná ještě Ferrer, i když největší úspěchy má na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
No já osobně nemám nic ani proti Nadalovi ani proti Federerovi, ale Nadal porazí na antuce každého, kdežto Federer na hardu nikoliv. Samozřejmě antukových turnajů je rozhodně méně kvůli klimatu a pak kdo by také na turnaj (kromě Davis cupu) do haly navážel antuku (ale bylo by to zajímavé-antukový turnaj v hale). Jenomže když se podívám na tenis na Rolland Garros, mám z něj radost. Naopak tenis na US Open mi vážně nic neříká. Celou dobu trvdím, že hráči jako Roddick a Murray do TOP TEN vůbec nepatří, protože prostě nejsou komplexní tenisté. Naopak takový Ferrer (i Ferrero) by tam měli být zcela jasně, ostatně mezi univerzály lze ve Španělsku počítat i Robreda, Feliciaono Lopeze a Verdasca.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je naprosto jasné, protože jen na antuce se pozná, kdo je jak komplexní tenista a co umí. Takže kdo je jednička na antuce, měl by být i jednička na světě. Ostatně nasazování ve Wimbledonu, kde to určují podle posledních výsledků tam, také není správné a v minulosti to oprávněně kritizovali Corretja a Alberto Costa!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist