Nadal se odhlásil z Miami, potřebuje si odpočinout a posílit sval

18. 3. 2013, 08:20
Aktuality 15
Rafael Nadal po triumfech v Sao Paulu, Acapulku a včerejším vítězství v Indian Wells vynechá nadcházející turnaj Masters 1000 v Miami. Šestadvacetiletý Španěl se odhlásil z preventivních důvodů a na doporučení lékařů.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal od loňského Wimbledonu kvůli zranění kolena nehrál 7 měsíců a po svém návratu se bál zápasové zátěže. Comeback si proto naplánoval na šetrnnější antuku, ani ve snu ale prý nečekal, jak moc se mu po dlouhé pauze bude dařit. Na prvních čtyřech turnajích totiž odehrál maximální počet 18 zápasů. Ve Viňa del Mar prohrál ve finále, po kterém už následovala šňůra 13 vítězných duelů v řadě - tituly získal v Sao Paulu, Acapulku a včera i na prestižním podniku Masters v Indian Wells.

V Jižní Americe si na zátěž zvykal i ve čtyřhře a tak za necelý měsíc a půl odehrál celkem 23 zápasů. I proto se odhlásil z nadcházejícího turnaje Masters v Miami, kde loni nenastoupil k semifinále proti Murraymu. Právě tehdy začaly jeho současné problémy s levým kolenem.

"Moc se organizátorům turnaje i fanouškům omlouvám, ale nikdy jsme si nemysleli, že budu schopný odehrát všechny zápasy po mém comebacku," omlouvá se Nadal, který tak neobhájí body za loňské semifinále a po dnešním návratu na post světové čtyřky se za 14 dní vrátí znovu na 5. místo za krajana Davida Ferrera.

"Lékaři mi doporučili, abych se na několik týdnů vrátil zpět domů, trochu si odpočinul trénoval tím správným způsobem. Potřebuju získat více síly do čtyřhlavého svalu na levé noze, tak musím tvrdě trénovat. Soutěžní zápasy jsou pro mé tělo velmi náročné, takže po těch fantastických čtyřech týdnech nemohu ject do Miami. Musím si teď odpočinout a připravit se na další."

Nyní tak Nadala čeká nejoblíbenější část sezony na evropských antukách, na kterou chtěl původně časovat formu. Vrátit se chce 14. dubna v Monte Carlu, kde by měl útočit na neuvěřitelný 9. titul během 9 let. Následovat budou turnaje na domácí půdě v Barceloně a Madridu a poté už generálka na Roland Garros v Římě.

Na Sony Ericsson Open v Miami nebude startovat ani Roger Federer, který svou neúčast ohlásil už na konci loňského roku, kdy zveřejnil svůj program na novou sezonu. Švýcar totiž letos omezil počet turnajů, aby se mohl věnovat rodině.

V Key Biscayne bude chybět i Federerův krajan Stanislas Wawrinka, Mardy Fish či Marcos Baghdatis.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si znovu všiml u Djokera, jak hrál s DelPem semifinále. Za stavu 3:0 ve 3.setu dal Djoker v svojí klouzací pozici vítězný křižný prohoz. Pak se celkem divně zatvářil a kontroloval si kotník.
Snad to byla jenom náhoda ...
Reagovat
gigin
Proč mi to děláš.... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, sorry. Jenom jsem popsal, co se stalo. Ale né to bude dobrý. Pak mi nepřišlo, že by se nějak omezoval v pohybu. Kdyby to byl Murray, tak se zasměju, ale Djoker už pár let podobné "finty" nepoužívá.
Reagovat
gigin
Né, v pohodě :) Já to totiž nemůžu kolikrát ani vidět a Vajda prohlásil, že si taky raději zakrývá oči... Je to brutální....
Reagovat
smazaný uživatel
na Monfilse nemá
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak Tom bude na Floridě čtyřka...Docela bych ho chtěl vidět, jak by to zvládl s Del Potrem.
Reagovat
smazaný uživatel
řebříček je rostlina.
Reagovat
tommr
pokud by měl Tomáš do svý čtvrtinky dostat Del Potra tak by na tom byl paradoxně hůř než kdyby byl nasazovanej normálně jako šestka. Já doufám, že los bude milosrdnej a Tomáše bude v případným čtvrtfinále čekat jeden z trojice Tsonga, Tipsarevic, Gasquet ... :)
Reagovat
steve79
Jsem sice velkým fanouškem Rogera, ale Nadalův trumf mi vyrazil dech. Nečekal jsem, že bude hrát tak výborně na betonu. Jestli mu vydrží zdraví, tak Novak to nebude mít tak jednoduché udržet post světové jedničky. Turnaj v Miami bude takovvý nemastný. Chybět budou Federer, Nadal, Fish.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to nečekala, myslela jsem, že vypadne už s Gulbisem...
Miami bude fajn- Nole, Andy, Delpo...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji to Delpovi, hrozně moc. Včera mi ho bylo líto, ale Rafa je bůh :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad zase po roce ve finále :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A ty jsi ho někde viděl hrát na betonu? A kde?
Reagovat
J.M.
No přece na rychlém kurtu v IW. V článku vedle to píšou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist