Nadal se rozloučil s Barcelonou. Chybující vítěz 12 ročníků končí ve 2. kole na De Minaurovi

17. 4., 18:13
Aktuality 78
ATP BARCELONA - Rafael Nadal (37) odehrál svůj pravděpodobně poslední zápas na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně. Dvanáctinásobný šampion se v metropoli Katalánska objevil v soutěžním módu teprve podruhé od loňského ledna a s oblíbenou akcí se loučí s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Ve druhém kole španělský tenista podlehl po špatném výkonu 5:7, 1:6 světové jedenáctce Alexi de Minaurovi z Austrálie (25), když spáchal 47 nevynucených chyb a zahrál jen 11 vítězných úderů.
Rafael Nadal (© Profimedia)

De Minaur – Nadal 7:5, 6:1

Rafael Nadal po loňské operaci kyčle a téměř roční pauze naznačil, že letošní sezona bude pravděpodobně jeho poslední. Vinou dalších zdravotních potíží ale odehrál zatím jen dva turnaje a navíc bez výrazného úspěchu. Po čtvrtfinálové porážce v Brisbane se neprosadil ani tento týden před domácími fanoušky v Barceloně, kde se představil po další delší odmlce zaviněné problémy s kyčlí a břišními svaly.

A opět skončil na raketě Australana. Po lednové porážce s Jordanem Thompsonem nestačil na Alexe de Minaura. Zatímco v úterý mu průměrný výkon stačil na Itala Flavia Cobolliho, proti světové jedenáctce byl bezzubý a prohrál 5:7, 1:6.

Nadal sice v prvním setu otočil z 1:3 na 4:3 a měl brejkbol, ale nevyužil ho a víc šancí už nedostal. Od stavu 5:4 prohrál 11 fiftýnů v řadě, ztratil 9 z 10 posledních gamů a po necelých dvou hodinách trápení pro něj turnaj skončil.

Sedmatřicetiletý Španěl zaznamenal o deset vítězných úderů méně (11:21) a dopustil se výrazně více nevynucených chyb (42:26). S o 12 let mladším Australanem prohrál podruhé po sobě a ve vzájemné bilanci vede už jen 3:2.

Statistiky zápasu Alex de Minaur – Rafael NadalStatistiky zápasu Alex de Minaur – Rafael Nadal (@ Livesport)

"Alex je skvělý hráč, od začátku sezony určitě svou úroveň hry pozvedl. A dneska byl v lepší formě než já," řekl Nadal. Byl rád, že v Barceloně vůbec mohl hrát. "Bylo to bolestivé a před týdnem jsem myslel, že o turnaj přijdu. Doufám a věřím, že za pár týdnů budu konkurenceschopný," dodal s nadějí směrem k French Open, které čtrnáctkrát ovládl.

Na milované antuce Nadal absolvoval první turnaj od triumfu na French Open 2022. V Barceloně hrál poprvé od roku 2021, kdy slavil rekordní 12. triumf ze svých celkově 92 titulů. Letos mohl jako nejstarší v historii turnaje postoupit do 3. kola, skvostnou barcelonskou bilanci (nyní 67:5) ale nevylepšil.

"Když jsem viděl los, tak jsem moc nadšený nebyl. Ale nakonec jsem top přijal jako obrovskou příležitost, která se jednou za život objeví. A teď jsem moc šťastný, že jsem dokázal vyhrát," komentoval De Minaur, který jako první porazil Nadala na antuce.

"Jedinou věcí, ve které jsem mohl mít proti Rafovi na antuce navrch, byla v této fázi jeho kariéry fyzička. Snažil jsem se výměny prodlužovat a využít své rychlosti. A asi mohu být rád, že jsem s Rafou nehrál na antuce před pár lety. To by byl výsledek asi hodně odlišný," dodal pětadvacetiletý De Minaur.

Ofner – Tsitsipas 4:6, 5:7

Světová sedmička Stefanos Tsitsipas tři dny po triumfu na Masters 1000 v Monte Carlu úspěšně vstoupil i do turnaje ATP 500 v Barceloně. Finalista z let 2018, 2021 a 2023 na úvod porazil 6:4, 7:5 Rakušana Sebastiana Ofnera, když druhou sadu otočil ze stavu 3:5 a 0:30, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3:0.

O místo ve čtvrtfinále si sedm zápasů neporažený Řek zahraje se Španělem Robertem Carbállesem (H2H 2:0).

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
Ondra979
tak kometa Minotaur rychle zhasla...no nic i to se stava
Reagovat
Pe3k
První set mohl Nadal vyhrát měl tam bb na stav 5/3 a šel by podávat na 6:3, to ovšem nezvládl, set prohrál a ve druhém už to bylo bez šance. Od Nadala jsem čekal víc, asi dostal těžký los, přece jen Démon má životní sezonu. Bude ještě Madrid, Řím a RG, tak uvidíme co Rafa předvede.
Reagovat
turista
Taky ještě bude záležet na tom co taky předvede Novak Djokovič, kterého sice permanentně odepisuješ, ale na tom nezáleží.
Reagovat
Pe3k
Ne, na Djokovicovi nezáleží.
Reagovat
turista
Ještě je tam Alcaraz a další. Nám v Djokolandu na Djokovičovi sakra záleží.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Mistic
Reagovat
turista
Mám v tom hokej komu vlastně Petřík fandí. Myslel jsem si, že Federerovi, ne Nadalovi. To že nemá rád Djokoviče je konstanta.
Reagovat
QacO
Je to tak ako to ma byť...
Akurát veeeela zbytočných reči po prvom zápase!!!
Reagovat
australan.tenis
Dnešek byl z hlediska zápasu Minaur vs Dopal velice zajímavý z psychologického hlediska.

Je totiž jenom jedna těžší úloha než sledovat zápas dvou oblíbených hráčů proti sobě.... A to je sledovat zápas dvou krys, které nemusím. Nebylo komu fandit. Dvě malá dna se sešla.

Závěr. Nedíval jsem se na jejich zápas, jelikož mě tyhle dvě nuly absolutně nezajímají.

Je ovšem zajímavé, že Nadal deklaroval, že nastoupí až bude ve výborné formě. To dělá jeho porážku 5x horší, protože tragéd neuhrál set. Mohl hrát už v IW a Miami, ale je to slaboch..... Jeho tenis stojí za NIC. Nastupuje jenom když mu vše hraje do karet (Djokovic hrával i zraněný nebo z formy, je to skutečný sportovec).... Tak to karma Nandálkovi vrátila, klaunovi. Dopoval celou zimu a jaro, trénoval, čistil tělo od drog, aby měl čisté výsledky dopingoých testů... No karma mu to vrátila. Tam máš Nadal, udává se těmi steroidy, peptidy, trenem Si to vyzer až do dna podvodníčku. Puta Rafael Parera.

Gratulace užalovanému nazi covid spratku a haterovi Djokovice... Minaurovi.
Reagovat
paddy
nechápu, proč se všichni diví, že návrat po dlouhé době bez herní praxe nebyl ideální
za pár týdnů na RG to bude již jiný obrázek, pokud bude moci trénovat

de Minaur je 11. na světě, to je hodně těžký los na rozehrání, to nemůže být zklamání
Cobolli je no. 62 a nic neukázal, je vidět, jak je druhá padesátka slabá

vzpomeňte na Federera, jak se vracel v poslední sezóně
ten měl problémy s no. 28 Evansem a další dva zápasy prohrál
Dauhá
vs. Evans 7-6(8) 3-6 7-5 (kurz 1,51)
vs. Basilashvili 3-6 6-1 7-5 (kurz 1,19)
Ženeva
vs. Andujar 6-4 4-6 6-4 (kurz 1,34)
Reagovat
Ondra979
tak ne ze by to byl sok, ale prece jen ja jsem cekal od nej o neco vic..a na RG to bude asi o neco lepsi, ale Nadala r 2022 ja tedy necekam, podle me na tuto uroven uz se nedostane. ano, de Minaur je velmi dobry hrac, ale uplny top hrac to zatim neni a mozna ani nikdy nebude, vzdyt nema vyhranou ani tisicovku a uz ma neco za sebou.
a nezapominat, ze Fed byl ve sve rozluckove sezone jednak zraneny, a taky jeste skoro o dva roky starsi...tam uz se nedalo cekat vubec nic, tady od Rafy ta ocekavani porad jsou, ale podle me se uz nenaplni
Reagovat
paddy
abys čekal víc, tak by musel hrát výborně, což při návratu nejde (rok byl mimo)
doplním, že de Minaur je 5. v Race (za třetinu sezóny), takže to opravdu byl těžký los
kdyby dostal např. Lehečku (no. 29 ranking), tak by ho, myslím, dal
Reagovat
turista
Lehečku by dal pokud by se Jirkovi rozklepala kolena ze slavného soupeře. Mínotaurovi se to nestalo. Už má své sebevědomí.
Reagovat
Ondra979
no nevim, proc by to nemelo jit, je to snad Rafa nebo ne? ano, netvrdim ,ze de Minaur je lehky, byl to tezky souper, ale ne upne nehratelny..a na antuce zvlast zatim nic moc nedokazal, treba na FO je to od nej vylozene slabe...a ty cekas, ze Rafa bude na FO zase valec? klidne dame tipy, ja myslim, ze nebude a na vyhru uz proste nema
Reagovat
turista
Ve 38 letech už nelze čekat nějaký válec.
Reagovat
australan.tenis
Oooi, uplakánku noooo.... Tvůj nadopovaný podporovatel Saúdské Arábie dostal nařezáno (pak nařezá v návalu vzteku své nebohé manželce doma)..... No.... Víc racionalizace a ospravedlnění jeho výkonu od tebe kocourku. Mňau.
Reagovat
paddy
27.12.2023 Saudská Arábie, Riyadh - exhibice Alcaraz - Djokovič 4:6 6:4 6:4
Každý inkasoval 1 mil. USD, Novak údajně Araby zbožňuje a rád s nimi tráví čas.
https://www.youtube.com/watch?v=6bOfHm6h4j0&t=10246s

Říjen 2024 Saudská Arábie 6 Kings Slam
Nadal, Djokovic, Alcaraz, Sinner, Medvedev, Rune
Vítěz získá 6 mil. USD, každý garantováno 1,5 mil. za účast

Navíc v posledních dvou letech se v Saudské Arábii konalo několik akcí za účasti elitních tenistů a tenistek. Samozřejmě za slušný drobák. Fotbalisty nemusíme ani připomínat.
Stručně řečeno farizejové v čele s Djokovičem

Alláhu akbar!
smile
Reagovat
australan.tenis
Ooooooo, jako správná beta musíš vytahovat ostatní? Pak jsi zoufalý jako Nadull hihi. Nooo, tak si poplač maličká - https://tenor.com/cs/view/novak-djokovic-fake-tears-crying-crocodile-tears-pretend-cry-gif-18143601623318660434

Pouze Nadal podepsal stamilionový kontrakt se Saudy, který nemá v historii obdoby. Snad jenom CR7 mu konkuruje. Vtipné je, že amputace má ráda Nadala i CR7. Možná má rád i porušování lidských práv a systematické ponižování žen :)) ). Proč by jinak tyto dva sportovce podporoval? Nadal bude navíc PŘÍMO propagovat Saudi režim a tamní politiku.... Míra jeho participace je mnohonásobně větší než u dalších tenistů.

Srovnáváš "znásilnění a vraždu" (Nadal) s hozením kamene do okna (ostatní tenisti).

Ale co čekat od Nadala, jeho manželka málem umřela při rizikovém těhotenství, ale obskurní oportunista Dopal raději hrál semifinále US Open při banu Djokovice.... A stejně prohrál hihi - karma zas a znova.

To dítě beztak není Nadala, nikdy neprokázal špetku strachu o dítě a manželku při těhotenství.... Je to tím, že je neplodný... Proč by se staral o cizí dítě. Jeho varlata se zcvrkla po intervenci dopingu od Herr Fuentes.

Nadal selhal jako tenista, muž i jako člověk. Jeho fyzická, mentální i spirituální schránka se rozpadla. Karma ho dohnala a vyfackala jako malého krotkého beránka.
Reagovat
paddy
Je vidět, že máš literární talent. Měl bys vydat knihu.
Jmenovala by se "Dopisy z Bohnic" smile smile smile

Až bude mít TP sraz, tak tě přijdeme navštívit
Pusu a pac smile smile
Čágo belo šílenče smile smile smile
Reagovat
australan.tenis
Jsi v křeči, chápu. Nezvládáš realitu. Můžeš mě navštívit v Austrálii. Rád ti dám pár rad do života, abys našel smysl svého života. :))

A kdyby se smysl nenašel, tak ti můžu hodit na hlavu Brown snaka, ten už vyřeší problémy permanentně.
Reagovat
farr
Tady pan Australan neustále zaspamovává články s Nadalem, čistě takhle na dálku to tipuju na OCD v kombinaci se schizofrenií. Neustále nutkavá potřeba tady hejtit nesmysly + dokonale bludné představy a potřeba zdůrazňovat cosi o úspěšném australském imigrantovi čistě svědčí o jeho vlastním mizerném životě, který potřebuje kompenzovat. Doporučení: Tento zjevně nekompenzovaný stav pro okolí nejspíše zcela neškodný, avšak pro samotného pacienta dosti rizikový, pár týdnů ústavní léčby s úpravou psychofarmak by dosti pomohlo. Není zač
Reagovat
victim
https://www.stream.cz/jak-nas-vidi-svet
V tomto pořadu se vystřídalo více Australanů a jeden větší mimoň než druhý.Takže já tipuju diagnózu "Austrálie".
Reagovat
fandorin78
Reagovat
Amputace
Reagovat
paddy
Křečovitá je jen tvoje snaha ze sebe dělat alfa samce smile

A když ti dojdou argumenty, tak začneš vyhrožovat smrtí (pozn. druhý nejjedovatější had na světě)
A útočíš i do vlastních řad, Djokofans
Jsi toxický člověk smile smile smile
Reagovat
Blondie
On je taková komediální vložka :D
Reagovat
Amputace
Hlavně bože ať nic nepíše!!!
Reagovat
Ereinion
Bez servisu a bez pohybu to prostě na tyhle hráče širší špičky stačit nebude...ty údery od základní čáry tam ale pořád jsou, takže kdyby dokázal aspoň zlepšit ten servis, tak by pořád mohl být konkurenceschopný...bude záležet kam ho pustí tělo. Jinak to vypadá zatím podobně jak Rogerova 2021 sezóna...kde se ovšem stále dokázal dostat do 4.kola na RG a do QF na Wimbledonu, i když měl velkej problém s kolenem.
Reagovat
Patik
Aj keď bolo cítiť z Minaura kľud a pokora tie jeho dropshoty boli trošku dehonestujuce.. stratégia nemierila ani tak na nejaké medzery v hre ako skôr na Nadalov slabý pohyb a bolo to možno trošku zákerné ale bolo to rozumné a darilo sa mu to dobre..Nadalova hra už nemá viac perspektívu.. potenciál tam je už len na hotshoty potrebný level ale viac ako set už neudrží..a skúsenosťami to neuhra.
Reagovat
Kandinsky1
Vždycky hraješ tak, abys maximálně využil slabiny soupeře, v tomto případě pohyb. Nějaká slova o zákeřnosti nejsou vůbec na místě.
Reagovat
Patik
Neviem no mne to prišlo vyslovene ako dobre cielený útok ako keď ideš do súboja poviem priklad s operovanym kolenom súper to vie a bude ti útočiť celý zápas len na koleno..je to ako hovoríš využívajú sa slabiny ale toto mi prišlo skôr ako hra na telo človeka a nie na jeho hru ak mi rozumieš..
Reagovat
paddy
taktika jsou důležitá část sportu

pouze hráči s inteligencí houpacího koně jako např. Dimitrov nedokáží využít situace
i Ivaniševič se divil, proč loni na AO zraněného Djokoviče na kurtu nerozběhal, ale hrál mu to na raketu
Reagovat
australan.tenis
Patik ... Teď mluvíš jako někdo, kdo nikdy nehrál závodně nějaký sport. Nebo jsi hrál, ale užíval sis prohry? Těžko říct.

Nadal šel na kurt s vědomím, že se může stát cokoli. Je to jeho vina a zodpovědnost. Tečka.
Reagovat
Ondra979
videl jsem jen HL, ale Nadal proste nestacil...cekal jsem od nej o neco vic, minimalne ze to bude vyrovnane i kdyz pak treba padne, ale nebylo...takto to na velke trofeje uz nejspis nebude
Reagovat
Patik
Druhý set pustil..má ale čas ešte aj keď náznaky že to už asi nepôjde tam sú.
Reagovat
paddy
obecně HL nejsou vypovídající, to je jen marketing zápasu - nejlepší míče, tweenery atd., UE tam nejsou
jednou jsem viděl, jak jedna hráčka dávala samé winnery a stejně prohrála
ta druhá jen vracela míče přes síť, takže z HL člověk nechápal, jak mohla vyhrát
Reagovat
Ondra979
casto to urcite plati, ze HL nejsou vypovidajici, ale tady jde o Rafu, jeho obvyklou uroven tady asi vsichni dobre zname a to tam teda rozhodne nebylo a je to videt i z HL, nerikam, ze se nezlepsi, asi ano, ale podle me ne natolik, aby mohl konkurovat soucasne spicce, ti uz jsou jinde...
Reagovat
Patik
Reagovat
Mistic
Presne tak. Rafa je síce Rafa a poznáme ho, ale toto už na GS určite nevyzerá! Súčastná špička je už naozaj niekde inde. Ale na to musí prísť sám.
Reagovat
srnecek
možno je si toho vedomý, alebo to tuší, ale to neznamená, že to neskúsi. Tak ako nečakám od Djoka zázraky, ale predsa len verím v ešte aspoň 1 veľký titul, tak duplom to nečakám od Nadala. Ale že to skúsi - a skúša, a dá zo seba všetko čo ešte môže, bral by som skôr ako plus, nie ako pokus naháňať sa za nejakými rekordami, ako to tu niektorí naznačujú. Je na tenisovej scéne vyše 20 rokov, stal sa legendou, a že chce rozlúčenie športové, a nie od stola, je pochopiteľné, a čím by ta rozlúčka bola dôstojnejšia, tým lepšie. Takže podľa mňa sa snaží - a právom - o dôstojnú rozlúčku, a v tom mu teda prajem veľa šťastia.
Reagovat
Patik
Myslím si že slová ako" pôjdem tam a zomriem preto " by nemal vysloviť žiadny športovec a obzvlášť ktorý má ženu a malé dieťa..už to ako tak značí o jeho športovej mentalite..ak si uvedomuje určité skutočnosti o jeho konci mal by to predniesť aspoň inak.. Federer ani Djokovič by takúto rétoriku na sklonku kariéry nikdy nepoužili.
Reagovat
Amputace
Paťo, říká se tomu hyperbola. Zvláště u sportovců a jejich mediální mluvy zcela běžná věc - "dám do toho všechno", "soupeře zničím" apod. Tvá snaha hrát na city a udělat z Nadala zase to amorální hovado, které by pro vítězství zaprodalo i vlastní dítě, je vážně úsměvná.
Reagovat
victim
On to ví.Je to spíš o tom kdo chce psa bít ...
Reagovat
Mistic
Ako som tu už písal viackrát od Djoka tiež očakávam este aspoň jeden veľký titul. Najlepšie 1 GS a ako čerešničku Olympijský titul. A aj keď som od začiatku veľký fanúšik Noleho bez Rafu a Rogera by to ani zďaleka nebolo to pavé orechové!!! Ako by sme si inak užívali tie veľké, teraz je moderné "epické" zápasy? Podľa mňa mnohé najlepšie v celej histórii tenisu. Takže ešte to uzavriem: Roger to už má za sebou a Rafovi a Nolemu prajem najlepšiu možnú rozlúčku s kariérou!
Reagovat
turista
Nole se ještě letos loučit nebude.
Reagovat
Mistic
To je jasné, ale už sa to tiež nezadržateľne blíži.
Reagovat
srnecek
Možno - v tejto fáze kariéry, v týchto rokoch - by sa mohol sústreďovať len na určitú časť sezóny a tú preferovať. Niečo na spôsob Rafy a antuky. Výkonnosť samozrejme a logicky klesá, tu nepustí biológia a krivka výkonnosti. Životosprávou a top manažovaním svojho tela sa to dá spomaliť, nie však zastaviť. A pokles výkonnosti - len povedzme o 5% - znamená v praxi to, že teoreticky z 5-7 turnajov, ktoré by mohol vyhrať pri svojom štandardnom peaku, nevyhrá ani jeden. Tento rok po zbabranom AO a zistení, že celková forma nie je nič moc, sa zameral na antuku. Asi aj kvôli OH, aj keď si myslím, že tie mu nie sú súdené. Lebo ak bude permanentne vynakladať všetko úsilie na všetky veľké akcie (GS, OH, masters) - čo by som si síce želal, aj želám, lebo bez neho to už nebude ono - myslím, že môže nastať ten paradox, že po predchádzajúcej životnej sezóne príde možno najhoršia. Verím, že to nenastane, ale vylúčiť sa to nedá.
Takže - želám mu, nech sa ku sklonku kariéry nezraní a nech sa ešte formou naladí na pár "epických" zápasov...
Reagovat
Ondra979
hm i to je mozne, uvidime..na antuce Djokovi moc neverim, hlavne na FO...na W to ale bude jina a tam by mohl uspet, uvidime
Reagovat
Ondra979
a myslim to tak, ze urcite muze udelat slusny vysledek, ale nevidim to moc na vyhru na FO, takovy Sinner, Alcaraz, Zverev, asi i Tsip uz by pro nej mohli byt docela problem, jednoho porazit urcite muze, ale kombo uz podle me na antuce tezko da, tak uvidime..
Reagovat
srnecek
Jasne, rozumiem.
Tým, že to môže byť pre neho veľmi zlá sezóna, neznamená, že sa nebude dostávať do záverečných fáz týchto turnajov - semifinále, možno aj nejaké finále. Ale titul už nie je ložený výhradne pre neho nikde.... A bez titulu to aj on sám bude brať ako veľký neúspech. Aj keď konkurencieschopnosťou môže byť v top 5 ešte 2-3 roky....
Reagovat
turista
Nebojím se o to, že by nezískal potřebných pár titulů. Takové kombo jako píše kolega je kdekoliv nepravděpodobné protože se ty hvězdy často vymlátí mezi sebou a Djoko narazí jen na jednoho z nich maximálně na dva. A někde v Astaně nebo v Číně možná na nikoho z nich.
Reagovat
Ondra979
jinde urcite, ale ja ted myslim hlavne GS a tam je ta moznost "komba" samozrejme vetsi, tam je o motivaci postarano...ono kdyz ho ted porazil i Casper tak na antuce ho muze asi ohrozit vice hracu, klidne 5-6 a tam uz ta pravdepodobnost ze bude muses porazit aspon dva je vetsi..na GS rozhodne
Reagovat
turista
Výhra Ruuda nad Djokovičem v Monte Carlo byla náhodná. Novak dělá chybu, že se stále zaměřuje jen na ty největší podniky. Barcelona je vždycky silně obsazený turnaj. V Mnichově už je po vyhučení Zvereva konkurence menší i když stále kvalitní. No ale v Bukurešti je pouze Korda a tomu to aktuálně moc nejde a pak hráči druhého sledu. Tam by byla velká pravděpodobnost, že by Novak ten titul vyhrál i když je to tzv. dvěstěpadesátka.
Reagovat
paddy
Já to pořád, Astana je základ, zejména když Tel Aviv teď nejde
Reagovat
Ondra979
presne tak Astana to jisti! jinak na W si myslim, ze ho muze porazit zatim jen Alcaraz nebo Sinner, a tam se muze aspon jednomu z nich docela klidne vyhnout. resp mozna jeste nejaky servisman jako Huhu kdyz bude zrovna podavat jako buh..
Reagovat
turista
Někde to dopadne. Je jedno kde. V roce 2022 na tom byl podobně bez titulu v tuhle dobu. Pak vyhrál v Římě. A nakonec z toho bylo 5 titulů v sezóně. Jistěže věk hraje proti němu. Ale pokud kdokoliv z výše jmenovaných dosáhne na antuce tolik co Djokovič v éře Nadala (19 titulů, z toho 14 velkých, 80,3% vyhraných zápasů) tak bude antukový machr.
Reagovat
Ondra979
ano, nekde to nejspis dopadne, jen tezko rict kde, a uz to opravdu nema tak "lozene" jako driv, to je pryc...aspon to bude zajimavejsi. co hraje trochu pro je, ze Rafa, ktery se asi bude na FO loucit, nebude sice nasazeny, ale tentokrat uz by nemel byt pro soucasnou spicku velkou prekazkou, tomu ted uz neverim..
Reagovat
Mistic
Držme Nolemu palce a uvidíme čím nás ešte prekvapí!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mě by prekvapil, kdyby skončil
Reagovat
wojtop
Problem moze byt, ze Djokovic uvazuje o vynechani W, aby nemusel skakat z antuky a travu a spat na antuku kvoli OH. Aj to bol jeden z problemov, ktory prispel k rozchodu s Ivanisevicom, ten chcel, aby W nevynechaval. Takze mozno vynecha jediny GS turnaj, na ktorom by patril k najvacsim favoritom.
Reagovat
Ondra979
hm to jsem na nej zvedav, ale tohle bych povazoval od nej urcite za chybu, podle me na W ma vetsi sanci na vyhru nez na OH, ty jsou nevyzpytatelne..
Reagovat
Patik
Vieš to podložiť nejakým relevantným článkom ?
Reagovat
Ondra979
tak prvni poradny test a Rafa neprosel...nedelal bych z toho velke zavery, ale neco to jiste naznacilo, de Minaur je slusny hrac, ale urcite by mel byt zdolatelny, pro Rafu na antuce tim spis...na velke trofeje to spis nevypada, ale jeste nas muze presvedcit o opaku
Reagovat
Ondra979
po shlednuti HL to vypada jeste o neco hure pro Rafu, ve druhem setu byl dost marny..je otazka, o kolik se dokaze zlepsit, ale na top uroven uz to proste nevidim..navic bude potrebovati i stesti na los, to driv nebylo, pokud chce na RG neco uhrat
Reagovat
turista
Minotaur zase ukázal, že se posunul na vyšší úroveň, je a bude nebezpečným soupeřem pro kohokoliv a kdekoliv na okruhu ATP. Jeho pozice na žebříčku není náhodná.
Reagovat
Patik
Podľa mňa dnes hral len to čo potreboval..keď potreboval zaútočil inak hral udržiavanu a čakal na chybu ktorá skôr či neskôr prišla.
Reagovat
Mistic
Súhlasím!
Reagovat
Blondie
No jo no, věk nezastavíš.
Neboj, Rafo, i bez tenisu bude život super :)
Reagovat
Alien
Nééééééééééééééééé! Rafo?
Reagovat
com
Zas taktizuje.. Šetří síly na FO
Reagovat
Walda58
Docela jel. Čekal jsem to horší. Potřeboval se rozehrát. Zlomený žebra, vakcína mRNA, to asi si dorazily. ŠKODA.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Walda58
Neuvěřitelný příběh: Mladá sestřička konala v dobré víře a skončila se zničeným zdravím (svedominaroda) na youtube (Eliška Šťastná)

Po nekonečném kolečku po různých lékařských zařízeních se Eliška vloni dozvěděla nepříznivou diagnózu: FND, funkční neurologická porucha,
porucha hybnosti. Lékaři uvádějí jasnou souvislost mezi očkováním a touto diagnózou, která je však relativně nová a neexistuje
žádná známá efektivní léčba.
Reagovat
ladinec
Jakým očkovaním?
Reagovat
ladinec
Dobrovolné se nechal očkovat experimentální vakcínou mRNA, a plno pitomců po jeho vzoru
Reagovat
peek
Myslíš Alexe a všechny ostatní tenisty kromě Novaxe?
Reagovat
Kandinsky1
Tipuji, že spoustu z nich si koupilo stříkačku do umyvadla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist