Nadal se s Wawrinkou trápil téměř tři hodiny

1. 4. 2009, 09:15
Aktuality 22
ATP MIAMI - Dva nejlepší světoví tenisté Rafael Nadal i Roger Federer si zajistili postup do čtvrtfinále turnaje Masters v Miami. Více práce se svým soupeřem měl v úterý Nadal, jenž zdolal Wawrinku ve dvou tie-breacích. Federer vyřadil domácího Denta 6-3 6-2 a jeho příštím soupeřem bude další Američan Roddick.
Rafael Nadal

Přes kvalitní servis Wawrinky se světová jednička těžko prosazovala a využila jediný z dvanácti nabídnutých brejkbolů. Ve druhém setu Švýcar dokázal odvrátit čtyři mečboly, v závěrečném tie-breaku už ale Nadal překvapení nepřipustil.

Po čtrnácti dnech se znovu utká s Argentincem Del Potrem, který si poradil s Davidem Ferrerem. Nadal v Indian Wells Del Potra hladce porazil.

ČTĚTE VÍCE:
Berdych i Štěpánek se s Miami loučí, v osmifinále zklamali

Roger Federer se při svém utkání musel obávat pouze větru, který znepříjemňoval podání z jedné strany kurtu. V maratonském pátém gamu prvního setu musel odvracet osm brejkbolů, poté už hráči z kvalifikace nedal šanci. "To byla klíčová hra. Proti větru jsem se trápil s prvním servisem a musel odvracet jeden brejkbol za druhým," přiznal Federer.

Taylor Dent se snažil praktikovat styl servis-volej, na bývalou světovou jedničku si ale nepřišel. "Rád hraju proti takovým hráčům. V době, kdy jsem začínal, takto hrála spousta tenistů, dokonce i já. Snažili se chodit k síti, tlačit a rychle zakončit výměnu," dodal Federer.

Ve čtvrtfinále stejně jako před rokem narazí na Roddicka. Loni s domácím hráčem prohrál a tak mu má co vracet. "Proti Andymu hraju rád, daří se mi na něj," připomněl bilanci vzájemných zápasů, v níž Švýcar vede 13-2.

Andy Roddick v osmifinále porazil Francouze Monfilse, který nasázel 10 es, dvakrát více než Američan. Na returnu však za celý zápas uhrál pouhých patnáct fiftýnů a podlehl 6-7 4-6.

Mezi nejlepších osm pětadvacátého ročníku turnaje v Miami nepostoupil žádný nenasazený tenista. Z osmičky nejvýše nasazených hráčů se do čtvrtfinále nedostal jen Simon, jež podlehl Tsongovi.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (31. 03. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Verdasco (8-Šp.) - Štěpánek (18-ČR) 6-2 6-2
Djokovič (3-Srb.) - Berdych (21-ČR) 6-3 6-2
Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (16-Švýc.) 7-6(2) 7-6(4)
Murray (4-Brit.) - Troicki (Srb.) 6-1 6-0
Federer (2-Švýc.) - Dent (USA) 6-3 6-2
Roddick (5-USA) - Monfils (9-Fr.) 7-6(2) 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Ferrer (11-Šp.) 6-3 6-2
Tsonga (10-Fr.) - Simon (7-Fr.) 6-7(4) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick nehrá zle, zápas možno bude vyrovnanejší, ale tipujem, že ho Fedi porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen poznámka k přímému přenosu Federer vs Dent... Pouva: A, tak dostávám zprávu, že na tomto utkání budeme jen dokud nezačne NHL, za hodinu.. o 40min později. Pouva: Bohužel, NHL se blíží mílovými kroky bla bla a předtím bude ještě "jiný pořad" = Federer na cetrkurtu vs. Teleshopping - to je pro NOVU jasná volba. 30min Horsta Fuchse, hlavně že NHL se blíží mílovými kroky:)
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt k nasrani ,nevim kdo k tomu dava instrukce, ale z rozehraneho gamu tem soupnout horsta, to je fakt sila.
Reagovat
smazaný uživatel
to bolo uz fakt moc vstupuju do zapasov pravidelne o 2 3 gemy neskor opustia priamy prenos kedy chcu a podobne tenis na nova sport je len doplnujuci program co vyplna ked treba vsecko ostatne
Reagovat
smazaný uživatel
Nova by v tom co vysílat zda teleshopping nebo Federera na centrálním kurtu měla jasno jen v tom případě , že by hrál proti Horstovi o cenu nože z teleshopingu pak by to možná dávali. Ps. Budme rádi, že novasport nepřenášel finále Wimbledonu Fedy vs.Rafa místo toho kdyby mi tam dali Horsta tak si ty nože vážně koupím a pak je s nima podřežu
Reagovat
smazaný uživatel
tak mna najviac presvedcil andy roddick tak vyborne som ho s forhandu hrat este nevidel niekolko variacii a tak razantne ,vyborna praca jeho trenera s andyho forhandom uz zacina byt vydiet a rogera moze a asi aj vyradi.RAFA by potreboval den volna na "rekonstrukciu" neviete niekto rozpisi ako to bude dalej pokracovat ci budu mat este den prestavku ??napr ..pred semifinale??DAKUJEM
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes hraje od 21:00 Tsonga z Djokovicem a Federer s Roddickem od 03:00, a zitra se hraje zbytek
Reagovat
smazaný uživatel
roddick má forehand dobry,ale ten backhand je hodně slabý
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tu psal, že ten jeho bekhend obouruč nikdy čistý nebude, má špatné návyky z doby, kdy tento úder ke svému stylu moc nepotřeboval. Nemá nejlepší držení, malou rotaci trupu, neplynulý pohyb a celekově je u toho úderu trochu dřevěný. Ale i tak hrál včera skvěle, myslím, že tu máme nejsilnějšího a nejpestřejšího Roddicka za celou jeho kariéru.
Reagovat
Mercury
otazka je - bude to stačit? Myslím, že Roddick se před souboji s Federerem cítí podobně jako Roger, když má narazit Nadala...nerad bych to nazyval komplexem, ale jednoduše jim nesedí styl soupeře...ja to dnes vidím na bitvu, ale o vitezi mam jasno..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim...jestli to Fédovi sedne na returnu, tak je Roddick bez šance, i když ho mám docela rád. Naopak jestli to Andymu bude na servisu šlapat, tak si myslim, že má šanci ho porazit...MÁ SKVĚLOU FORMU a přál bych mu to, aby porazil Rogera...
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně to vidim na finále Nadal vs. Federer:) a Roger opět padne
Reagovat
smazaný uživatel
STEJNE ??? s kym zatial to tu nik nenapisal ze to tak vidi ja osobne by som si to velmi prial/a vytazstvo nadala/ ale neverim tomu v miami taketo finale nebude a nebude tam zial ani jeden na rafovi sa uz prejavi unava zial mono aj zdravotne problemy u rogera to na finale zatial neni
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych si tipnul, že Nadal v Miami nebude triumfovat. Vyhrát dva těžké po sobě jdoucí turnaje na betoně, to bude na jeho tělo moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa is THE BEST!:-*****...miluju ho
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je jasný, že psychická výhoda bude na straně Rogera.. Roddick v zápasech s Fedexem nechává sebevědomí v šatně, vzpomínám si, že jednou byl z Federera tak zoufalý, že po něm hodil raketu :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm tak to bylo hodně dávno rok 2002 nebo O4 a ještě po asi podle mě po nejhezčím federerově míči tak se nediv,zapás se bude odvíjet hlavně podle toho, jak pude roddickovi servis bez servisu není nic
Reagovat
smazaný uživatel
A viděl si Roddicka na letošním AO když nastupoval proti Fedexovi..? Byl takovej otrávenej už při rozpinkávání..on se ho tak trochu bojí prostě.. Ale Roddicka neodepisuju, hraje možná svůj nejlepší tenis, jen ta psychika dělá hrozně moc.
Reagovat
smazaný uživatel
jako já roddicka na vítěze netipuju:-) no asi ho něco žere když vidí federera:-D říkám no jak mu nepude servis, tak v backhandu je stracený a s jedním uderem na federera:-D možná se dočkáš že bude házet raketou zase:-D
Reagovat
smazaný uživatel
včera vyzeral, že melie z posledného, Wawrinka si zaslúžil vyhrať, za ten výkon
Reagovat
smazaný uživatel
myslel som Nadala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist