Nadal si zvyká na roli outsidera. Přijímám novou výzvu, říká ve své poslední sezoně

8. 5., 20:55
Aktuality 42
Rafael Nadal (37) se představí na třetím turnaji v řadě, což bylo vzhledem k jeho chatrnému zdraví ještě před pár měsíci nemyslitelné. A přestože do ATP Masters 1000 v Římě vstupuje jako nenasazený a v pozici až 305. hráče světového žebříčku, je z nové role outsidera, od něhož se vlastně moc nečeká, prý nadšen.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© Profimedia)

"Všechny zápasy jsou pro mě dnes náročnější, složitější a nepředvídatelnější, než bývaly. Zejména na antuce," řekl v dějišti italského Masters jeho desetinásobný vítěz. Byť se v Římě hraje na jeho oblíbeném povrchu, za favorita platit nebude. "Novou roli a výzvu přijímám."

V Římě začne proti belgickému kvalifikantovi Zizou Bergsovi a postup rozhodně nebere jako samozřejmost. "Jsem nadšený, že budu hrát v Římě. Ten turnaj mi přináší spoustu nezapomenutelných vzpomínek," prohlásil Nadal, který 3. června oslaví 38. narozeniny.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion se nedávno vrátil na okruh po dlouhé absenci a je si vědom, že musí postupovat krok za krokem. "Bude to můj třetí týden téměř v řadě na turné, třetí turnaj za sebou. To jsem nezažil už dlouho a je to skvělá zpráva."

"Musím dál zkoumat, zda a jak budu schopen zvládat hrát každý den. Ale jsem šťastný za to, jak se momentálně cítím," uvedl Nadal, který není jediným hvězdný hráčem, jehož limitují zranění – v Římě chybí mladé hvězdy Jannik Sinner a Carlos Alcaraz.

"Když tlačíte na své tělo až na hranici možností, zraníte se. Pokud hrajete většinu roku na tvrdých kurtech, kde jsou povrchy pro tělo náročnější, zraníte se. To je jednoduché," prohlásil s tím, že zranění k tenisu patří.

"Je to o turnajích a o byznysu. Hráči chtějí vydělat peníze, turnaje chtějí vydělat peníze. Tyto cykly se spojují a my tuto roli musíme přijmout, ne si na ni stěžovat. Alcaraz a Sinner jsou mladí, budou mít spoustu času dosáhnout v Římě mnoha úspěchů," uzavřel.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

42
Přidat komentář
PTP
Zatahovací střecha zase v p*
Reagovat
Martan1
Tak to vidím,že Rafael bude možná hrát čtyřhry příští rok. Mohlo by to být zajímavý
Reagovat
Kandinsky1
A za pět let mix s velematkou, aby na to synáček jen tak nezapomněl.
Reagovat
Martan1
To kdyby se spojil s touhle hysterkou tak bych mu přestal fandit i jako veteránovi.
Reagovat
PTP
Po Rafově vítězství tenisoví bohové nad Římem zaplakali dojetím
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měl se na to radši...
Reagovat
PTP
Hodně štěstí Rafo do mače s Hurkáčem!
Reagovat
PTP
Už to otáčí, outsider. Vamos!
Reagovat
Patik
Som asi ani nepočul o tom hráčovi ani neviem z kadiaľ je ale vidim že Nadal uz ma problémy aj s no name hráčmi na jeho obľúbených turnajoch.. smutné no.
Reagovat
PTP
Ty vole, to je borec na úrovni tak Lehečky, tak netáraj chujoviny.
Reagovat
Patik
No neviem ten ranking mi nejak nesedí.
Reagovat
Kandinsky1
To určitě
Reagovat
Rafaeoli25
Čtvrtý největší favorit French Open de kurzů, který není kurzově daleko ani od největšího favorita je outsider? Odkdy? Stále je spolufavoritem turnajů, pokud bude zdravotně v pořádku. Kdyby dal Lehečku, byl v Madridu ve finále.
Reagovat
farr
Čtvrtý největší favorit na FO dle kurzů je obyčejná zlodějina sázkovek. Jakou to může mít logiku, když v Římě kde se hraje na 2 vítězné a chybí tam kotel favoritů s kurzem 19 a FO na tři vítězné kurz 10. Sám Rafa to ví, proto vůbec zvažuje účast FO, že 5ti seťák v dědkovské formě možná jeden vyhraje, ale bude KO. BTW Kdyby dal Lehečku, tak byl ve finále? Však i Jirka s bolavými zády mu nedal ani čuchnout , jak ho mohl teda dát? Je to celé nesmysl, každý ví že se se letos loučí a chce aspoň kariéru nějak trochu důstojně ukončit na kurtu. A za to má palec hore
Reagovat
Ondra979
hm to fakt nesedi...samo pokud je otazka, jak na tom budou sinner s alkacem, pokud by nebyli ok, tak se situace meni, ale stejne, ze by rafa vyhral fo mi prijde dost nepravdepodobne, to je na jeho aktualni formu proste too much, musel by se dost zlepsit a mit stesti na los...no ale i tak jsem na nej zvedav, hrat snad bude, to by byla velka skoda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Patik
Všade sa píše o tom ako je to jeho posledná sezóna no ak sa nemýlim povedal že či je to jeho posledná sezóna sám nevie..alebo mi niečo uniklo.?
Reagovat
paddy
V Madridu hrál naposledy, takže těžko říct smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
To se právě neví
Reagovat
Amputace
Vždyť tam měl rozlučku...
Reagovat
Patik
Áno ale mohol tam hrať naposledy len preto že sa mu tam dlhodobo moc nedarí a budúcu sezónu pôjde len Barcelona Rím trebárs
Reagovat
Zirluck
Aj o Barcelone povedal, ze je to jeho posledny zapas tam. Boze ty si aspon nastuduj nieco alebo radsej nekomentuj. Kazdy tvoj komentar totalna hlupost.
Reagovat
Patik
Áno pane..a odpusťte.
Reagovat
paddy
obtížně, ale velmi obtížně se tady diskutuje smile smile smile

"It's a difficult day, but my body is giving me a signal that I should stop," the 37-year-old said after his defeat to Jiri Lehecka at the Mutua Madrid Open. "My dream was to finish here on court."

"All I can do is thank everyone who has helped me in my career. Even though it's not over, this is the last time I'll be in Madrid. You have given me a gift for the last 21 years that's more significant than any Grand Slam I have won. The emotions of playing in Madrid, in front of the Spanish fans, is something that will stay with me forever."

volně přeloženo Nadal plánuje odehrát ještě 5 příštích ročníku RG smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
možná už se těší na veteránský okruh. Chudák Xisca
Reagovat
Rafaeoli25
Když bude konkurenceschopný a v rámci možností zdravý, je možné, že bude pokračovat. Byl by rád, aby si ho syn pamatoval z kurtu, jak nedávno řekl. Určitě udělá vše proto, aby ještě v další sezoně hrál. Samozřejmě pokud bude vědět, že bude hrát o poslední kola, alespoň na antuce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
každý soudný vidí, že to je nesmysl. Ale je pěkné, že ses před RG přišel podívat
Reagovat
turista
Tak ve 39 letech už hrát na okruhu nebude. Outsider aktuálně není i když ani favorit není. Něco mezi tím.
Reagovat
lvicek
Jestli to neni jak se Serenou, kde ji delali rozlucky a vsude se psalo, jak konci, a ono vlastne ne ;).
Reagovat
Patik
To by na neho aj sedelo.
Reagovat
dorsch2
dufam uz len v dve veci, nech to bude tvoj posledny rok na okruhu a aby si neskoncil s kanarom, nie preto, ze chcem aby si skoncil, ale preto ze ta mam rad
Reagovat
Kandinsky1
Jestli se střetne se spratkem, tak mu budu fandit
Reagovat
Ela-fon-isi
Neměli by ho porážet, aby si každý mlaďoch mohl zahrát s legendou.
Reagovat
turista
To je těžký. Porazit Nadala je mezi mladými ceněná záležitost bez ohledu na okolnosti. Je to podobné jako honička na Djokoviče.
Reagovat
Ela-fon-isi
Neměli by ho porážet, aby si každý mlaďoch mohl zahrát s legendou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Býk na porážku
Reagovat
Rafaeoli25
Zdaleka to ještě neni býk na porážku
Reagovat
australan.tenis
Cheatael Dopal z Manacoru je pouze obyčejným bezcenným kontaminovaným kusem hovězího masa.
Reagovat
PTP
Co dělá Kyrgios Australane ? Jestli to není pořádnej kus hovězího masa, tak už nikdo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, minimálně v rozhovorech/komentování NAdala hodně převyšuje
Reagovat
Martan1
Ale to určitě převyšuje..., to se mu to mluví hezky od narození anglicky.., a jak rychle metá slovo za slovem..,ó ten je inteligentní. Ale vylízanou hlavou už zůstane Kyrgios napořád.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist