Nadal vydřel postup, Roddick v Pekingu končí

6. 10. 2009, 17:48
Aktuality 11
Rafael Nadal se představil na kurtech poprvé od US Open, po němž si léčil zranění břišních svalů. Španělský tenista otestoval v Pekingu svou kondici v duelu s Marcosem Baghdatisem, jehož udolal až po více než dvou hodinách. Titul z loňska neobhájí Američan Andy Roddick, jehož překvapivě vyprovodil polský kvalifikant Lukasz Kubot.
Rafael Nadal

Diváci v čínské metropoli viděli v souboji mezi Rafaelem Nadalem a Marcosem Baghdatisem bitvu od základních čar, v níž nakonec zvítězil druhý hráč světa.

Ten sice vyhrál úvodní set, ale snadno na výhru nedosáhl. Kypřan, který v Pekingu zvítězil v roce 2006, se ve druhém setu zvedl a vynutil si rozhodující sadu. Ta byla vyrovnaná až do stavu 4-4, kdy Nadal podruhé v zápase využil brejkbol a utkání už dotáhl do vítězného konce.

"Myslím, že jsem nehrál svůj nejlepší tenis, ale ve třetím setu jsem se hodně zlepšil. Hlavně v posledních čtyřech gamech jsem hrál o dost líp," řekl po utkání Nadal. "Je to pro mě hodně důležitý comeback. Teď se cítím líp a klidnější. Vítězství je pro mě důležité, protože bylo proti velmi dobrému soupeři," dodal.

Roddick titul neobhájí
Hůř dopadl třetí nasazený Andy Roddick, který měl v Pekingu obhajovat titul. Také Američan hrál v Číně první turnaj od US Open, na rozdíl od Nadala ale návrat na kurty nezvládl. Proti polskému kvalifikanti Lukaszovi Kubotovi uhrál jen šest gamů a vypadl hned v prvním kole.

"Nehrál jsem dobře," krčil rameny po zápase Roddick, kterému už v prvním setu Kubot prolomil třikrát podání a ve druhém přidal ještě další dva brejky. "Zkoušel jsem různé věci a nic z toho nefungovalo moc dobře," dodal.

Podobně jako Nadal si musel postup ve třech setech vybojovat také jeho krajan Fernando Verdasco. Pátý nasazený hráč prohrál s Američanem Robbym Gineprim první set v tie-breaku a schylovalo se k překvapení. K němu ale nakonec nedošlo: v dalších dvou sadách nechal Verdasco uhrát svého soupeře jen tři gamy a za necelé dvě hodiny zvítězil 6-7 6-1 6-2.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Baghdatis (Kypr) 6:4, 3:6, 6:4, Kubot (Pol.) - Roddick (3-USA) 6:2, 6:4, Davyděnko (4-Rus.) - Kunicyn (Rus.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:2, Verdasco (5-Šp.) - Ginepri (USA) 6:7 (7:9), 6:1, 6:2, Soderling (6-Švéd.) - Chardy (Fr.) 6:3, 4:6, 6:2, Gonzalez (7-Chile) - Ferrer (Šp.) 7:5, 6:4, Troicki (Srb.) - Fognini (It.) 7:6 (7:5), 7:5, Blake (USA) - Mayer (Něm.) 6:3, 3:6, 6:3, Safin (Rus.) - Acasuso (Arg.) 6:4, 6:2, Ljubičič (Chorv.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (10:8), 4:6, 6:1.

Komentáře

11
Přidat komentář
carolyn
secaa: jsem mrknu, že tu určo bude tvůj komentář a co nevídím :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:) no jo no máš mě prokouklýho.BUENA SUERTE RAFA!!!
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D veselá povaha koukám,to je dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velka skoda. :(
Ale za bojovnost a houzevnatost te nesmirne chvalim, Marcosi. Chtelo by to takoveto vykony podavat casteji...
Reagovat
smazaný uživatel
velká škoda je akorát toho, žes nepřistálo Paroubkovi na tváři!
Reagovat
smazaný uživatel
... vajicek na ni pristalo nemalo. Mohu to potvrdit jako ocity svedek z prazskeho Andela... :)
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Marcosi čekal sem pořádnej nářez ale příjemně si mě překvapil
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jaja .)))

Byly to ale nervy :D
Reagovat
smazaný uživatel
To mi povídej,rafa pak zpřesnil hru a bylo hotovo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist