Nadal vyhrál první ročník antukového turnaje v Rio de Janeiru

23. 2. 2014, 23:00
Aktuality 91
ATP RIO DE JANEIRO - Rafael Nadal vyhrál premiérový ročník antukového turnaje ATP 500 v Rio de Janeiru, kde se bude za dva roky konat olympijský turnaj. Ve finále španělský tenista porazil 6-3 7-6 Alexandera Dolgopolova z Ukrajiny a získal svůj 62. titul, z toho 43. na antuce.
Rafael Nadal (© rafaelnadalfans.com)

Rafael Nadal se v Rio de Janeiru vrátil na kurty poprvé od porážky ve finále Australian Open, v němž ho výrazně limitovaly bolesti zad. Kvůli nim pak více než dva týdny pouze odpočíval, rehabilitoval a přišel o první kolo Davisova poháru i původně plánovaný turnaj v Buenos Aires.

Premiérový ročník podniku ATP 500 v dějišti letních olympijských her 2016 ale stihnul a i když nastupoval s tejpy na zádech a stále není zcela bez bolestí, prošel soutěží bez porážky. Po semifináovém dramatu s krajanem Andújarem, s nímž musel odvracet dva mečboly, v dnešním finále porazil 6-3 7-6 s Alexanderem Dolgopolovem z Ukrajiny.

Sedmadvacetiletý Španěl s Dolgopolovem vyhrál i pátý vzájemný zápas ve dvou setech, dnes mu však o dva a půl roku mladší Ukrajinec dokázal vzdorovat agresivní hrou. Nadalovi patřil první set, který se ujal vedení 4-1 a v sedmém gamu úspěšně odvrátil všechny tři brejkboly.

I ve druhé sadě měl vývoj pod kontrolou, ovšem ve chvíli, kdy podával na vítězství, ztratil za stavu 5-4 poprvé v utkání servis. Rozhodnutí přinesl tie-break, v němž Nadal zúročil své zkušenosti a po 101 minutách mohl slavit vítězství.



Španělský tenista v zápase trefil jen 16 vítězných úderů oproti soupeřovým 34 winnerům, hrál však také téměř bezchybně. Udělal jen 7 nevynucených chyb, zatímco útočně hrající Dolgopolov jich spáchal 27.

Třináctinásobný grandslamový vítěz a současná světová jednička Nadal ve svém 88. finále vybojoval druhý letošní a celkově 62. titul, z toho 43. z antuky.

"Pokaždé, když vyhrajete turnaj, tak je to něco speciálního," řekl Nadal, kterému k triumfu gratulovali i brazilské legendy Gustavo Kuerten a Ronaldo. "Tohle byl první ročník turnaje v Rio, které je významným světovým městem. Po zranění je tohle vítězství pro mě ještě o něco zvláštnější."

Už letos by tak osminásobný vítěz Roland Garros mohl překonat rekord Guillerma Villase, který vyhrál 45 antukových turnajů. Nadal má na svém nejoblíbenějším povrchu bilanci 298 výher a jen 21 porážek, tu poslední zažil před deseti měsíci od Novaka Djokoviče v Monte Carlu. Od té doby neprohrál 28 utkání v řadě.

Pětadvacetiletý Dolgopolov, který ve městě samby vyřadil Almagra, Fogniniho i Ferrera, ve svém šestém finále marně usiloval o třetí titul.

- ATP 500 RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 1,454.365 dolarů)
nedělní výsledky (23. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 7-6(3)
Čtyřhra - finále:
Cabal/Farah (Kol.) - Marrero/Melo (2-Šp./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sonja
aby neztratil svou pověstnou koncentraci...
http://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_140224081.jpg?v=2
:-DD
Reagovat
J.M.
Nevím proč vypadá, že se toho štítí. Vždyť je to jeho.
Reagovat
Sonja
Čeho by se jako štítil?:-D
Reagovat
J.M.
To radši nevím. Každopádně to vypadá nepoužité.
Reagovat
Sonja
Nerozumím ti:-O Vybalil si čelenku a podává její obal na vyhození, jaký štítění se čehokoliv?
Já sem tu fotku hodila, protože mi přišla vtipná, jako by se na tu hostesku (nebo jak ji mám nazvat:-D) nechtěl podívat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jestli se mu nelíbila.. :)
Reagovat
J.M.
Tak ona se na něj taky nedívá zrovna vstřícně (možná vůbec ani na něj). Kdo ví, co se mezi nimi stalo. Nicméně to, co na té fotce přišlo vtipné mně, je to, že vypadá, že se radši ani nechce podívat na to, co jí podává (výraz v obličeji naznačuje zhnusení).
Reagovat
Sonja
Mně ten výraz nepřijde zhnusený. Navíc když se ti něco hnusí, držíš to konečky prstů, ne takhle jak Rafa. Navíc vůbec nedává smysl, aby se mu to hnusilo:-D Fakt ti nerozumím, promiň;-)
Rafaeoli- Ale líbila, raději se nekoukal, aby si nerozhodil koncentraci:-))
Reagovat
J.M.
Já vím, že mi nerozumíš (i když jsem si říkal, jestli tentokrát nejsem až moc primitivní), tak to už píšu spíš pro někoho, kdo mi rozumí. :-) Ale nemá cenu se v tom dál patlat.

Jinak právě že v konečcích prstů to víceméně drží, tedy v posledních článcích. A zhnusený výraz v obličeji si představuji právě nějak takto, tedy kysele sevřená ústa, mírný škleb, svraštělé čelo, povytáhlé obočí. Chybí snad jen výrazněji pokrčený nos.
Reagovat
Sonja
Ten Rafův výraz bych spíš přisoudila jeho obecně zvláštní mimice než nějakému znechucení, ke kterému není žádný důvod:-) V konečcích prstů to nedrží, navíc by to nedržel všemi prsty.
To mě fakt nenapadlo, že tu budu řešit takovou s prominutím ptákovinu:-D
Shodneme se na tom, že fotografové, jak to u nich bývá, zachytili jeden zajímavý moment otevírající prostor pro spekulace:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak:
Pro úplnost:
Salt Lake City (SF-F) 29 gólů
Turín (SF-F) 23 branek
Vancouver (SF-F) 25 gólů
Soči 12 branek!!!

A teď mi něco povídej o tom, že se tak hraje už deset let. ;)
Reagovat
Rafaeoli25
A já ti namítnu, předtim Nagano jen 14, ono v hokeji taky dost záleží na kvalitě brankářů a taky na jejich momentální výkonnosti, mícháš hrušky s jabkama..jo a třeba ve volejbalu teď taky vyhrává defense? Asi jo viď :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak chápu, že to Nagano se ti do tvého výčtu nehodilo, tak si chytře začal až Salt Lake :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nagano jsem psal už níže, stačí číst. ;) Tohle jsem omylem připíchl na vrch. Jinak v Naganu padlo 19 branek tak se prosím neponižuj takovými lacinými chybami. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jde vidět, že tomu hokeji rozumíš asi jako já Rafovi. Žádné excelentní výkony typu Dominik Hašek v Naganu letos v Soči k viděni nebyli (vyjma lotyšského golmana Gudlevského, který ale chytal ve čtvrtfinále a na sledované období se nevztahuje). Ukaž mi tři náročné zákroky kanadského gólmana ve finále. Stěží najdeš jeden. ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Devatenáct jo, umíš ty počítat?..sf: Rusko-Finsko 7:4, ČR-Kanada 1:1, finále: ČR-Rusko 1:0..kde jako máš těch devatenáct?
Reagovat
Rafaeoli25
Jo ty tam počítáš i zápas o bronz, proto, jenže to je zápas, kde si některý hrajou jak chtěj podle míry zklamání, ty bych tam nepočítal..
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, v tom případě v Soči padlo jenom 7 branek, což nijak neodporuje mému předchozímu tvrzení, ba naopak.
Reagovat
Rafaeoli25
A co to brát podle jinýho, důležitějšího ukazatele a totiž podle počtu střel?
Reagovat
smazaný uživatel
Takové statistiky nemám, ale stejně není nic průkaznějšího než branky. Není střela jako střela. Když například porovnám výkon Dominika Haška proti Kanadě z Nagana a Coreyho Price proti USA ze Soči, tak jde o diametrální rozdíl.
Současný defenzivní systém většinou účinně blokuje střely a když už nějaká projde, většinou nejde o nějakou extra nebezpečnou ránu. I v tom Naganu musel podat Hašek životní výkon ve třech zápasech v řadě, Corey Price potřeboval nadstandardní výkon v jediném zápase, ale ani ten nedosahoval Haškova výkonu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak třeba ve finále ještě padly dvě tyčky, dvakrát nebyla trefená prázdná brána, mohlo to bejt klidně 5:2, ne "jen" 3:0, no a k těm obranám, jsou týmy, který na nich staví víc a ty, který míň, rozhodně se ale nedá říct, že by se hrálo neatraktivně, jinak třeba Švédové hrajou pořád skoro stejně..
Reagovat
smazaný uživatel
V hokeji absolútne vládne defenzíva a to už dlhé roky..pozri sa na gólové priemery v NHL alebo v ceskej lige v 90. rokoch a poronaj to s poslednými rokmi, ten pokles je markantný..

Apropos dosť sa zabúda, že mizernému golovemu priemeru napomohlo aj extra široké klzisko (Najširší povolený rozmer, o dva metre širší, než europsky štandard a o 4 sirsi, nez klziská v NHL)..Na týchto letiskách padá všeobecne menej gólov, hra sa odvíja ďalej od bránky..
Reagovat
dappe
10 let defenziva hokeji samozřejmě nevládne a hlavně porovnávat současný hokej, s hokejem 90.let a poukazovat na nějaké statistiky je hrozný nesmysl. Mnohem důležitější je třeba porovnání posledních dvou OH a souhlasím s tím, co se snažil naznačit vencape (jen těch faktorů, přoč se hraje tak defenzivně, je více). V Soči se o to hodně zapříčinili i rozhodčí, kteří netrestali různé zákroky, které ještě nedávno ano, a bylo tedy méně přesilových her.
Reagovat
Mayo
Kery Prajs vychytal SF a F na nulu...jeho forma postupom času gradovala...mňa milo prekvapil teda...ale ináč tento olympijský turnaj nebol bohvie čo...vo Vancouveri mi prišiel o 88 % kvalitnejší
Reagovat
smazaný uživatel
Poukazovat na základe jedného turnaja na trend defenzívy je nezmysel..Objektívne to možeme hovorit, keď berieme do úvahy dlhodobé štatistiky, nie údaje z jedného turnaja..

Na OH 2018 padne dvakrát viac gólov ako na OH v Soči, bude to teda znamenať, že v hokeji vládne ofenzíva, hoci dlhodobé čísla z popredných líg budú nízke??..Na zamyslenie..
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdíl mezinárodních soutěží a jednotlivých lig. V jednotlivých ligách se vždy najdou ofenzivně laděná mužstva, která ten průměr zvýši a starají se o jakousi pestrost. Na mezinárodních turnajích taky takové celky byly. Nyní už nejsou, i to svědčí o defenzivním pojetí mezinárodního hokeje (ne hokeje jako celku). Bohužel nemáme více událostí pro hodnocení trendu, takže si musíme vystačit s jednou, tou olympijskou a ta mluví jasně.
Reagovat
Roger_Federer
a spol.

Mam pocit ze tento turnaj na antuce byl pro svetovou hednicku naprostou povinnosti..po ceste nepotkal hrace svetove 10.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to taky nijak nepřeceňuju, jen mám obyčejnou radost z toho, že udělal další titul :)
Reagovat
Pe3k
62 titulů a z toho 43 z antuky? To je tak 70%. Není jak sbírat tituly na povrchu, který má tragickou až žádnou konkurenci...
Reagovat
Rafaeoli25
Už zase? On nemůže za to, že ostatní jsou tak neschopný, tak už se s tim konečně smiř..
Reagovat
smazaný uživatel
Už si na smiech Pe3k
Reagovat
Pe3k
Takže dotedka jsem nebyl? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lepšie ako vsetko vyhrat v rozmedzí 4rokov bez konkurencie :)
Reagovat
Roger_Federer
;)..netrep..Vsichni vime jak je to z konkurenci na cihle uz 10 let..a to jeste musi byt cervena...
Reagovat
smazaný uživatel
Rád si to nechám vysvetliť, ty moja tehla :)
Reagovat
Rafaeoli25
Forehande asi takhle, konkurence jak tak tragická, že se na antuce za celejch deset let nenaučila hrát, smutný :D
Reagovat
Roger_Federer
Tvoj frajer ti to vysvetlil za me...nebudu se do toho raci plect..at nemate doma zle..;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já ale myslel i tu předchozí konkurenci, Rafovi by byl na antuce soupeř možná Villas, ale asi ani ten..prostě na antuku má jen král, tam neuspěje kdejakej pastevec :)
Reagovat
Roger_Federer
jiste..Rafa nema na antuce konkurenci..vzdyt to rikam porad..jen Forehend to nechape..
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, je na ní tak vyjímečnej, že i kdyby na ní byli ostatní velmi dobří, tak by ani to nestačilo, pro něj by byla jakákoli konkurence slabá :)
Reagovat
Roger_Federer
jj..naprosta stejne jako Federer v letech 2003-2007..Rafa je antukar...tady to zacina i konci..;)
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Rafa dokázal na trávě i hardu uspět nesrovnatelně více než Roger na antuce, jinak ztotožňuji se s názorem, že kdyby byl Rafa o pět let starší, rozdělovali by si na trávě a na hardu tituly fifty, na antuce by byl kdykoli dominant Rafa, je škoda, že Rafa není ročník 81 nebo Roger, pak bychom byli svědky Rafovy celkový dominance, Roger holt měl štěstí na to kdy se narodit, Rafa ne, nic víc, nic míň..
Reagovat
Rafaeoli25
Oprava: Rafa 81 nebo Roger 86.
Reagovat
Roger_Federer
To jsou jen vase ( tvoje), nestale spekulace a prani..Faktem ovsem zustava , ze Federerovi tituli na grandslamech.jsou rovnomerne rozlozeny( z vyjimkou Rg kde je bezkonkurencni Rafael.), kdezto Nadalovi tvori RG 70% jeho titulu..
Reagovat
Rafaeoli25
Na to se ale historie ptát nebude, grandslam jako grandslam, každý má stejnou hodnotu, ale neboj, Rafa ještě USO i Wimbl vyhraje (a ne jen jednou), takže to zas tak nerovnoměrný nakonec nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Dominik, s tebou človek stráca čas..Ty Facebook!
Reagovat
jackiec
tenis spěje do kytek, jak vyhaje vocas s ubohými 16 winnery
Reagovat
Stan_Borowitz
To byl tedy druhý set, který jsem už neviděl, asi o dost lepší než první. V tom totiž světový hráč číslo jedna zahrál jeden jediný winner, a to esem z posledního servisu v setu, kdy Dolgopolov už vzhledem ke stavu 0:40 rezignovaně odcházel na lavičku a na servis ani nereagoval. Takový "forced winner".

To ale není vina Rafy, ten prostě hrál to, co stačilo. Na antuku to koneckonců tak nějak patří. Snad to bude na hardu lepší.
Reagovat
Rafaeoli25
To je věc názoru, podle mě by zase tenis spěl do kytek kdyby vítězil styl ala Sampras, jinak šestnáct winnerů na dva sety na antuce tak špatný číslo neni a že jeho soupeři dávaj za zápas 50 i víc UE neni jeho chyba..
Reagovat
Vojtiik
Sampras poslal tenis do kytek:)))
Reagovat
Rafaeoli25
Poslal, i když Andre se tomu snažil všemi silami zabránit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, podobně je to i v hokeji, což potvrdila olympiáda v Soči. Nastala doba temna, kdy se prosazuje defenzíva na úkor atraktivnějšího útoku. Fotbal má to období za sebou, tak snad to brzy překlenou i další v Česku tak populární sporty. :)
Reagovat
smazaný uživatel
V hokeji nastáva doba temna, lebo sa presadzuje defenzíva?..

Nič v zlom, ale taký hokej sa hrá už aspoň 10rokov..Vsetci si zakladajú na defenzíve, akurat Kanada tento štýl povýšila na dokonalosť..Každopádne, v Soči padlo v posledných zápasoch stále viac gólov ako v Nagane..Takže zrejme to zavísi len od uhla pohladu..
Reagovat
Vojtiik
mam (ne až tak) osobní otázku, hral jsi nekdy tenis? :) nemyslim to tak, ze sis od nekoho pujcil raketu a sel si zapinkat s kamaradem ze stredni... na nejake vyssi urovni?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud porovnáme zápasy od ČF do F, tak Nagano- 37 branek, Soči 31 branek, pokud bereme v potaz od SF tak Nagano 19 branek, Soči 12 branek. Nevím, kde jsi došel na tvé tvrzení. V Japonsku sice ten průměr hodně zvyšuje semifinále Rusko:Finsko 7:4, ale tehdy bylo jasné, že Češi jako outsideři se spíše bránili a přes Dominátora zkrátka góly nepadaly (ve druhém SF 11 branek, o třetí místo pět branek), v Soči už betonovali i favoriti. Kanadě stačilo v Soči k výhře 6 gólů za tři zápasy, to už i Češi potřebovali sedm branek.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, musím byť kritický k Rafovmu outfitu..Už keď sa ma priateľka pýta, že či sa Rafa od nového roka neprezliekol, tak je to vážne..Tričko, zmeniť :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak hrál zatim jen tři turnaje, to je tak zhruba max.počet na danej outfit, takže normál, v IW už určitě nastoupí v novym..
Reagovat
smazaný uživatel
Jarný outfit 2014: http://rafaelnadalfans.com/2014/02/06/rafael-nadals-nike-spring-2014-outfit-lunar-ballistec-shoes-crew-turf-tee-gladiator-shorts/
Reagovat
Rafaeoli25
Nejdřív gratulace Rafovi k 62.titulu a co nejrychlejšímu dovršení sedmdesátky (pokud možno už letos):), pak mám něco k tobě Woytho Bidrmane, na začátku dnešního přenosu jsi tvrdil, že Alex na grandslamu zatím díru do světa neudělal, což tak úplně pravda není, myslim, že čf na AO je slušnej úspěch. Jinak neříkej už Francisce Xisca, je to bohužel nešvar vás všech, novinářů, Xisca jí nikdo v její rodině neříká a ani ona sama nemá tuhle zkratku ráda..
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju za věcnou připomínku, beru si ji k srdci! Už nikdy víc Xisca :)
Reagovat
Rafaeoli25
Komentuješ dobře, tyhle dvě připomínky jsem si ale nemoh odpustit :)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě aspoň tak 20 titulů a můžeme být spokojeni :)
Reagovat
Hypertac
To minimalne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já bych byl rád, kdyby se zastavil až na stovce, to ale reálný asi neni, ale ta devadesátka..proč ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len posledné tri gemy finále a to isté platí pre celý turnaj. Herne teda ťažko hodnotiť, no výsledok sa počíta. Verím, že forma porastie, za pár týždňov nasleduje kľúčové obdobie sezóny.

Inak, turnaj v Dohe bol z kategórie 250 a bol niekoľkonásobne lepšie obsadený ako 500 v RIU. Viem, že veľa záleží od kalendára a dotácie a status turnaja sa nedá presne tabuľkovo definovať na základe účasti TOP 10 hráčov. No mohli by sa podniknúť nejaké kroky, ktoré by vniesli do kategórie turnajov viac spravodlivosti. Mať ATP 500 s 1-2 hráčmi z TOP 10 a potom ATP 250 so 4hráčmi, to hraničí s pomaly precedensom :)
Reagovat
Sonja
Výsledek se počítá, ale Rafa na turnaji nevypadal moc dobře po zdravotní stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, už si niečo naznačovala na margo predošlých zápasov. Uvidíme, s čím príde do severnej Ameriky..Bol som v tom, že hrá aj Acapulco, zdá sa mi, že ten turnaj bol v pláne..Možno aj kvôli zdravotným patáliám ho vynecháva, kto vie..
Reagovat
Sonja
No pokud vím, tak se Rafa odhlásil jen z Buenos Aires. Acapulco (které letos přešlo na hard) úmyslně nahradil antukovým Riem... Je to bodově stejně hodnocené, takže proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Može byť..Začiatkom roka bolo v pláne Acapulco, ten obraz mám este teraz pred očami :)..Taký Ferrer to berie rad za radom, myslel som, že sa aj Nadal zúčastní..Ale tak vzhľadom k tomu, čo ho tento rok este čaká + zdravíčko je snáď aj dobrý nápad turnaj vynechať..
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa už loni po změně turnajů řekl, že do Acapulca kvůli hardu nepojede a zamíří do Ria, i kvůli olympiádě, pak mu do plánu přibylo i nakonec vynechaný Buenos Aires..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, dik..Pre mna nová info, klikal som na pavúka v Acapulcu a automaticky som hladal jeho meno..Pochopitelne, vlavo hore, tam kde neodmyslitelne patrí :)
Reagovat
smazaný uživatel
K tem turnajum ATP 250 a 500. Uz s tim ATP neco zacina delat. Prvni krok a myslim, ze i mozna ten nejdulezitejsi udelali s Menfisem. Predtim to byvala petistovka, na ketre nejezdil zadny hrac Top10 a pravidelne tam byvali nejvyse nasazeni hraci jako samuraj, Raonic nebo Isner. Jsem rad, ze letos to byla dvestepadesatka. A potesilo obhajeni samuraje, ikdyz ?jen? za 250 bodu. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Čert vem Acapulco nebo "Menfis", ale hlavně by měli udělat pětistovky z Queens a Halle. Tam je to opravdu tristní, že dva velké přípravné turnaje na Wimbledon jsou jen dvěstěpadesátky.
Reagovat
Sonja
Vždyť taky udělají, už se o tom psalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, bohuzel ale myslim, ze az v roce 2015 to budou petistovky.
Reagovat
Mayo
Guga ultramega sympoš
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, takovýho kámoše bych chtěl :) A ten jeho prcek bude doufám po něm :)
Reagovat
Mayo
Vamos RAFAAAAAA 43. titul na antuke 62. celkovo (:
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa ví, že pokud chce porážet ty nejlepší, tak se bude muset hodně zlepšit! Jsem rád, že mu pohár předávala bejvalá legenda Ronald Garros, Guga :)
Reagovat
spaniel
Ronald McDonald
Reagovat
smazaný uživatel
Toho bejka fakt nic nezastaví, na krev za každou cenu, jen jestli se tam tímhle stylem vůbec dostane na tu olympiádu za 2 roky, jsem zvědavá na letošní Roland Garros, ale teď přesměrovávám na Dubaj :)
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, v nejhoršim si zas dá nějakou tu pauzu a na OH bude opět stoprocentní..a pak i na Tokio :)
Reagovat
Sonja
http://sketchtoy.com/59243731
Reagovat
Mayo
umrem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nice..;)
Reagovat
Fandina
http://sketchtoy.com/59244402
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Sonja
Mayo- Tvl pochval mě, dělala jsem se s tím pět minut:-DD
Forehand- :-))
Fandina- Príma viď (jinak začínala jsem podobně, to vychytáš:-DD)
Reagovat
Mayo
je tom fajné však :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist