Nadal vynechá i Australian Open! Prý se nestihne připravit

28. 12. 2012, 16:24
Aktuality 114
Rafael Nadal znovu rozesmutnil své fanoušky. Španělský tenista, který už půl roku nehraje, se totiž odhlásil z úvodního turnaje sezony v Dauhá a především z Australian Open. Důvodem jsou žaludeční potíže, kvůli kterým se na prvním grandslam roku nestihne dostatečně připravit.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal hrál soutěžní zápas naposledy koncem června, kdy ve 2. kole Wimbledonu utrpěl senzační porážku s Lukášem Rosolem. Poté 5 měsíců konzervativně léčil komplikované zranění kolena, koncem listopadu se však konečně vrátil k tréninku na kurtech a dnes měl v Abú Dhabí odehrát první zápas nové sezony. 

Jenže ve středu se šestadvacetiletý Španěl z prestižního exhibičního klání ve Spojených arabských emirátech omluvil. Jeho lékaři mu totiž kvůli žaludečním potížím doporučili klid a režim bez cestování. A právě kvůli nevolnostem Nadal neodletí ani na turnaj do katarského Dauhá, kde měl příští týden absolvovat generálku na první grandslam sezony. Proto se jedenáctinásobný grandslamový šampion rozhodl vzdát se i účasti na lednovém Australian Open, které startuje 14. ledna.

"Je mi to moc líto, ale musím oznámit, že nebudu hrát na Australian Open. Moje koleno je v pořádku, ale žaludeční virus mi nedovolí se včas připravit na úskalí grandslamového turnaje," oznámil Nadal na stránkách melbournského turnaje, na kterém letos prohrál téměř šestihodinové finále s Djokovičem.

"Kvůli nemoci nejsem schopný odehrát žádný tréninkový zápas a nechci tak do Austrálie odletět nepřipravený," vysvětlil španělský tenista, kterému přitom drželi místo pořadatelé exhibice v Kooyongu, kde se Nadal mohl týden před Australian Open připravit exhibičními zápasy.

"Na Australian Open musíte mít své tělo v plné kondici, a to bych já neměl. Bylo to pro mě další těžké rozhodnutí a jsem teď velmi zklamaný, že budu chybět na velkém turnaji. Miluju Melbourne a zápasy v Rod Laver Areně před australským publikem, ale teď musím čekat znovu 12 měsíců, než budu mít další příležitost si tam zahrát. Mezitím se budu zoufale snažit o návrat na Tour," dodal smutný rodák z Mallorky. 

Nadal má tak před dalším turnajem skoro dva měsíce volno, hrát by měl až poslední únorový týden na antuce v mexickém Acapulku. "Budu teď čekat do turnaje v Acapulku, i když bych mohl zvážit i jinou soutěž ATP," uvedl čtvrtý hráč světa, jehož měli údajně lákat na vysoké startovné pořadatelé turnaje v chilském Viňa del Mar, kde se hraje od 4. února. Nadal původně plánoval také návrat do daviscupového týmu, který čeká o víkendu 1. až 3. února zápas prvního kola v Kanadě.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

114
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně at stihne French open, byl bych nerad kdyby si Djoki došel pro titul bez toho, aniž by jeho soupeřem byl Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Že bychom to jako udělali po rogerovsku:-))))
Netřeba předbíhat, FO je ještě daleko...
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, že srovnavat zatim Rogera a Novaka, jejich vysledky na FO je zbytečne
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že je velmi trefné tenhle způsob výhry na FO označit jako "rogerovský" - tzn. vyhrát, aniž by se střetl s Rafou.
O nic víc v mém příspěvku nejde,Dominiku, nechápu, cos nepochopil:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Robin tenkrát odvedl Rogerovi dobrou práci..a ted už to vypadá, že snad i skončil s tenisem.
Ale je úplně jedno, jestli by Nole případně narazil na Rafu, historie se ptát nebude, jen my fanoušci si budem dobře pamatovat..a já být fanouškem Noleho, rozhodně bych si ve finále Rafu nepřála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
RG ma porad stejnou vahu, at uz je tam Rafa nebo ne. To je jako zpochybnovat vahu uspechu Novaka ve Wimbledonu 2011, protoze se nepotkal s Rogerem...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že má stejnou váhu. Kdo tady tvrdí, že nemá? Pokud máte v sobě nějaké pochybnosti, řešte si je v sobě a necpěte jiným do úst, co neřekli.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, co jinyho si predstavit pod pojmem "vyhrat po Rogerovsku", jeste pod prvnim komentarem....
Reagovat
smazaný uživatel
no prece trefne oznaceni vyhry... bylo uz vysvetleno.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"byl bych nerad kdyby si Djoki došel pro titul bez toho, aniž by jeho soupeřem byl Rafa" - to se stalo Rogerovi, tak jsem napsala "po rogerovsku"...
Achjo:-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem vše pochopil, jen nemyslim, že připadny titul Noleho i kdyby tam porazil Nadala bude mit menši nebo vetši vahu než ten Fedexe, pořad je to titul z FO.
Reagovat
smazaný uživatel
stejne se mi to spojeni nelibi, i kdyz to asi spatne nemyslis:)
Reagovat
smazaný uživatel
viz můj komentář ve 21:33
Čtěte, co je psáno, a nedomýšlejte si.
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, že se "zname", už nejaky patek, takže pokud tvoje poznamka nezmamenala pokus o "ulehčeni" cesty Fedexe za titulem 2009 na FO, sežeru klobouk..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou chuť:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zazvonil zvonec a pohadky je konec....
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=PefZj02qS5w

Pro všechny co truchlí nad jeho neúčastí.
Reagovat
smazaný uživatel
A já se těšil, že si to už v lednu na mém nejoblíbenějším turnaji rozdají čtyři nejlepší hráči světa. Nadal mi tam bude chybět. A to píšu jako někdo, kdo jej nemá rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím boty, že to není viróza, ale neuróza. A když prohraju, budu klidně chodit bos, léto je za dveřmi.
Reagovat
smazaný uživatel
No neni to vubec jednoduche, po takove dobe a s Rafovym pristupem vzdy podat maximalni vykon a Extremni podminky v Australii. Ale mam stale vetsi pocit, ze u Rafy bude prevladat strach z navratu a s pribyvajicim casem to bude horsi a horsi. Ta pausa je strasne dlouha a kdyz vidi jake podavaji vykony jeho nejvetsi souperi, kteri z hracihio tempa nevypadli, tak se mu vubec nedivim. Upina se na svoje milovane antukove turnaje,ve kterych jeste vloni vladl, ale bez ostrych komfrontacnich zapasu pred nimi? No nevim, nevim.Myslim si, ze akutni zaludecni potize jsou sice hodne vysilujici, ale netrvaji nekolik tydnu,ma urcite na nich podil i nervova soustava. Takze trochu mam o dalsi karieru Rafy strach, On bere jen vitezstvi a to je jiz velice nejiste?
Reagovat
brixner
Ahoj!Nelze, než věřit a respektovat Rafovo prohlášení, i když to může být prostor i pro různé konspirační teorie:-)Víte,já osobně jsem Rafu proklínal(mám na mysli sportovně, dá-li se to takhle napsat) v momentech, kdy porážel Rogera, jehož jsem fanoušek. Podobně to bylo v dobách, kdy Becker "bral" veliké tituly Lendlovi, jak já toho Němce nenáviděl! Jenže postupem času jsem se v té "nenávisti" začal usměrňovat a když Becker končil kariéru, bylo mi to moc líto, prostě začal chybět a já si uvědomil, jak skvělý tenista to byl. Tím v žádném případě nechci naznačovat, byť jen možný, konec Rafovy kariéry-to ne! Jen jsem zjistil, že mi na okruhu chybí a to opravdu hodně, mám pocit, že to bez něj jaksi není ono...Ve vzájemných zápasech budu vždy fandit Rogerovi, ale Rafovi zase proti Novakovi, Andymu, DelPovi a asi všem ostatním-takhle nějak to mám "seřazené." Rozhodně bych nikdy nenapsal nic ve smyslu " Rafa bude chybět na AO? Juchachááá!" Mnozí to tu píší, jde snad o nenávist? PROČ? Co ten kluk komu z Vás udělal?? Každý z nás má jiné své favority, fandí jim víc než ostatním, ale přát někomu zranění či jinou indispozici mi nepřipadá fér! Vůbec nechci moralizovat, napadá mě ale asi toto: Tato éra tenisu je nejspíš nejlepší v celé historii a Rafa je její součástí tak nejvíc, jak to jen lze! Vy všichni škarohlídi si to uvědomíte-přesně v momentě, kdy tu Rafa už opravdu nebude moci tenisově být! A jestli ne, zkuste třeba fotbal. Tam když skončí nějaká legenda, nahradí jí téměř ihned někdo jiný, kvalita a kvantita se tam "mísí" jinak ,než v tenise! Rafu nemá kdo nahradit a pokud si to všichni uvědomí, nebudou mu přát nic jiného, než co nejbližší a nejrychlejší návrat! Takže Rafo, ať už Ti je cokoli, co nejdřív se dej do pořádku a hybaj nazpátek! Ten "hon na velkou čtyřku" bez Tebe nemůže fungovat!Brix
Reagovat
Mayo
musím uznať , že perfektne napísané .... vamos Rafa
Reagovat
nitrotaj
skoro rozplakal jak je to pravdivé.S jediným rozdílem, že já ho stavím na první místo.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas na 120 procent nejmene:=]
Reagovat
a.magerova
Souhlas se vším napsaným!
Já osobně vím na minutu přesně, kdy jsem začala mít Rafu ráda (samozřejmě má láska k němu nikdy nedosáhla velikosti lásky k Rogerovi) a bylo to v tento okamžik :-))
http://www2.pictures.gi.zimbio.com/2009+Australian+Open+Day+14+1d6cf3IVKWNl.jpg
Reagovat
brixner
...jsem toto utkání také dost prožíval a po mečbolu jsem měl chuť okamžitě do Melbourne odjet a Rafovi vysvětlit něco ve smyslu "co že si to OPĚT dovolil!:-))" Jenže pak přišly ty zvláštní momenty při závěrečném ceremoniálu a já si uvědomil pár věcí...Třeba to, co asi tak v ten moment Rafa Rogerovi říká, navíc tou jeho angličtinou, ale hlavně proč to vlastně udělal! Myslím, že Rogerovy emoce postavily Rafu do poněkud rozpačité pozice a on úplně klidně vezme soupeře za ramena a říká mu Bůhví co! Napadlo mě-udělal něco podobného třeba Sampras Agassimu?Nejspíš ne a byl to také obrovský šampion!V ten moment mi došlo, že Rafa prostě není člověk,kterého lze nenávidět, vždyť je to úplně normální kluk,jen s tím rozdílem, že svým, pro někoho možná antitenisem,dokázal rozdrtit celý tenisový svět! A vlastně-kdo ví, možná se tenkrát Rogerovi i omluvil...I já ho začal mít rád přesně v tento moment,stejně jako Ty! Fandím mu, velice ho respektuji-stejně, jako Ty! I když...stále o maličko méně, než Rogera-stejně,jako Ty:-) Málo platné, prostě i Rafa píše historii...Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu věřím a respektuju ho, jenže já mu fandím hodně dlouho, jsem do toho citově dost položená, a tak nadhled nad tím asi správný nemám..nenazvala bych to žádnými konspiračními teoriemi, prostě mám strach a obavy, aby nakonec neoznámil konec kariéry..:-((
Reagovat
brixner
...konec Rafovy kariéry?? Tohle si vůbec nedokáži představit, stejně, jako konec Rogera! I když je naprosto jasné, že to jednou prostě příjde, musí...Já vím, i superšampióni v dřívějších dobách končili a mnozí si říkali "ježiš, co teď bude..."No, pokračovalo se dál, i bez nich, přišli jiní. Ale jak jsem už psal, tahle éra je naprosto unikátní a to v mnoha ohledech-"hon" na Rogera, Roddickův marný boj o Wimbledon,Rafovo království v Paříži, Rogerovy frustrace tamtéž,Rogerovy,Rafovy i Novakovy malé Slamy...Příliš mnoho velkých událostí v relativně krátké době, až si člověk říká " kdyby to tak nikdy neskončilo..."Rafa je toho naprosto nedílnou součástí, všechno to do sebe tak nějak zapadá a tenhle kluk tyto události v mnohém velmi ovlivnil, jak se říká-má prsty skoro ve všem:-))Nezbývá, než doufat, že momentální výpadek Rafy, je pouze dočasný, i když celý půlrok může budit dojem čehokoli. On se ale jistě dá dohromady, já osobně tomu věřím a těším se na to! Na odchod je ještě brzy, myslím, že budeme ještě zírat na to, co nám Rafa předvede! Ten návrat mu přejme všichni!Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Ten konec vyznívá pozitivně, snad máš pravdu :-)
.. přeju ted titul z AO Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi pekne napísané Brix. Tú dobu si úplne vystihol..
Reagovat
dadaft
byla tady řeč o Sereně - zítra bych k ranní kávičce doporučil v 8:30 na ČT4 wimbledonské finále 2002 Venus Williams versus Serena Williams.
bude to zajímavé srovnání Serena před deseti lety a dnes. ))

neúčast Nadala - ztráta hráče jeho kvalit mrzí moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Od oktobra sa tesim jak maly chlapec same pozitivne clanky o Nadalovi
Ze chysta velky navrat ze vsetko je OK a nakoniec toto no do plaču mi je
Reagovat
Mayo
bohužiaľ neostáva nám nič iné ako pozerať jeho zápasy na YT :(
Reagovat
Mayo
asi začnem fandiť niekomu inému :D
Reagovat
LubosZabloudil
Omlouváme se našim čtenářům za nevhodný příspěvek na našem Facebooku (http://www.facebook.com/tenisportalcz) k tématu Rafaela Nadala.

Komentář byl zveřejněn pod hlavičkou TenisPortálu, ale naše redakce se od něj distancuje. Pokoušíme se zjistit, jak se tam takový příspěvek mohl dostat.

Děkujeme za pochopení
Reagovat
taffer
už myslí na konec kariéry a od dubna má údajně připravovat Rogera na antuku jako druhý trenér vedle Anaconeho. Aspoň tak to říkali u nás v hopodě ...
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Rafa hrát opravdu chtěl, tak hraje..minimálně na té exhibici, a pokud měl i nějaký žaludeční problémy, tak do pár dnů je to obvykle ok. I kdyby mu pak chyběl trénink, tak více jak půl roku už nehraje, tréninkový deficit by tam byl stejně.
Určitě nikdo soudný snad nečekal, že přijede na AO a vyhraje, já bych byla ráda, i kdyby udělal pár kol.

Když už takhle dopředu vše vzdává, nedělá to na mě dobrý dojem, kolena v tom snad nejsou, to nejjednodušší vysvětlení se mi momentálně jeví jako nejsprávnějsí, prostě se ještě necítí vnitřně být připraven, ..ale pauza je příliš dlouhá a asi si uvědomil s blížícím se začátkem nové sezony, že se raději chce představit na antuce, je si tam prostě jistější.
Jestli se ale odhlásí i z antukovýho turnaje, nevidím to vůbec dobře s jeho další kariérou, bohužel..dostat se zpět na vrchol bude moc těžké a on hrát "druhý" housle určitě chtít nebude.
I když prý by byl rád, když bude vůbec hrát a žebříček řešit nebude, ale osobně tomu moc šancí nedávám. Žebříček prostě je důležitý pro nasazování atd..
.. ta protrahovaná bolest je snad ještě horší, než kdyby narovinu řekl, jak to je..vždycky je naděje, pak nám ji vezme a znovu pořád dokola..:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Stal se pro tebe Rafa nedůvěryhodným?
Já bych se těch odhlášení zatím neděsil, po dvaceti rocích tenisu a desesti mezi profesionály je velezkušeným hráčem, který navíc o hře vždy přemýšlšel a má v sobě vůli udělat maximum, o tom v minulosti přesvědčil. Jeho rozhodnutí budou spíše správná než naopak.
Od začátku se mi to jeví tak, že hrát se asi dá, kdyby se hrát nedalo, asi těžko by se připravoval na us open nebo olympijské hry. Potom vše zvážil a rozhodl se nepokračovat. Kdysi hrával i zraněný, ale dostal se do fáze kdy už tohle absolvovat prostě nechce.
A odklady návratu s tím můžou taky souviset, kolena musí být dostatečná a forma taky, když vypadl ze své rutiny, bude nejspíš přirozené že chce mít větší jistotu a důvěru ve svou hru a ne přijít s nějakou polovičatou hrou, právě vypadnout po slabém výkonu by bylo důvodem k pochybám.
Ne tohle není konec, jenom pauza, neberu to ani pozitivně ani negativně, dovedu si představit že nastanou horší věci.. až začně prohrávat na antuce, pak to bude špatné.
Rafa předtím než přestal zápasit dosáhl svého zatím absolutního vrcholu a odejít v takové chvíli se povede málokomu ale to by tak musel učinit hned, teď se za vítěznou tečkou táhne půlroku dlouhá rozpitá skvrna, už nemá na výběr, bude muset ještě něco předvést :)
I tak, mně těch 420 zápasů strávených v jeho tenisové společnosti nepřijde jako malé číslo, bylo toho dost a co bude odteď navíc beru jen jako přídavek

Neztrácet naději je důležité, i v případech kdy prakticky žádná není, protože naděje je někdy to jediné co udrží mysl v činnosti, a co máš v sobě ti jen tak někdo neveme
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tak to nebylo myšleno. Já mu věřím. Ale spíš mám pocit, že on sám si už tolik nevěří. A s tím pocitem prostě nemůže na kurt. A toho se děsím. Tělo může mít připravené relativně dobře, ale naladit se psychicky je těžší.. Ano, připravoval se na OH a USO a pak to zvážil? A tak neustále zvažuje a oddaluje?

Pokud se vrátil k plnému tréninku, tak kolena v tom nejsou, sám to říká a já mu věřím. A přihlásil se na turnaj v Acapulcu s předstihem, proč? Nejdřív se přihlašuje na turnaje, media přináší jeho výroky, na FB má, jak se těší a vše probíhá, jak má... a pak vše zas ruší..vždyt už víc jak půl rok nehraje, tak jakýpak by měl větší výpadek v tréninku? :-(

prostě já cítím, že je to vážnější, tak nevím..asi nemám ten správný odstup od situace, ale jsem v tom až příliš citově zainteresovaná, proto to na mě působí moc špatně a jak jsem se nemohla dočkat AO, tak vidět zas celou špičku na mém oblíbeném gs bez něj, je pro mě hnusná představa, možná chlap by to snášel líp, mně je z toho dost smutno :-(((

On má za sebou tak úctyhodnou kariéru -- a já doufám, že i před sebou -- že i kdyby skončil, tak by se tomu ani nikdo nemohl divit, ještě v kombinaci s těmi zraněními..ale skončit takto? Tak k tomu se taky upínám, že TAKHLE skončit chtít nebude a ještě něco nám všem předvede a snad se na jeho hru rádi podívají i ostatní, kteří mu právě nefandí.
To je moje naděje..
A díky za hezký příspěvek, trochu mi zvedl náladu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jakkoliv se to jeho vyjádření může zdát nám "normálním" jako podezřelé, třeba v tom vážně není víc, než Rafa říká..."Kvůli nemoci nejsem schopný odehrát žádný tréninkový zápas a nechci tak do Austrálie odletět nepřipravený," - jiný hráč by možná šel na turnaj i nedokonale připravený s vědomím, že nemůže hrát naplno, ne tak ale Rafa, který je ve všem, co dělá, puntičkář...
V každym případě je to škoda. Zvlášť pro jeho fanoušky, kteří by ho podle mě viděli rádi na kurtu, i kdyby měl prohrát na plný čáře...
Doufám, že už tady podobnou zprávu nebudu číst.
Reagovat
Faddova
like :-)
Reagovat
tito
Děláš mi radost. :-)
Reagovat
Roger_Federer
až se odhlasi za 14 dni z dalšiho turnaje a pak z dalšiho..čim to vyargumentuješ ??Je to pul roku, jeho prohlašeni pusobi neduveryhodne..Svuj navrat posunuju a oddaluje mesic po mesici..
Myslim, že nejsem jediny komu to od začatku nepřijde v pořadku.
Reagovat
smazaný uživatel
cele je to nestastne uz pouhym faktem, ze neni fit a od toho se podle me odviji dalsi - jeho skutecne realne moznosti, jeho naprosto specificka psychika, atd. Jsou v tom jiste i obchodni smlouvy a kontrakty uzavrene s jistymi podminkami, vnejsi tlak ocekavani vseobecne... to vsechno urcite ovlivnuje i medialni strategii, kterou nemusime vzdycky pochopit....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je špatné :-( Rafo, nejsem Tvůj fanoušek, ale i tak na okruhu chybíš. Každopádně kvůli žaludečním problémům se z 99% nepauzíruje takhle dlouho (téměř tři týdny). Škoda, no... Kdyby šlo jen o "běžné žaludeční problémy", troufám si říct, že by Rafa i tak uhrál minimálně 2-3 kola AO. Tato pauza a její odůvodnění vypadá zbytečně podezřele...
Reagovat
freeteepek
Ten Nadal má teda smůlu:-( Možná to měl aspoň zkusit. Přece si nemůže pitomou žaludeční virozu léčit tak dlouho! A natrénováno už něco mít musí. Nikdo by od něj stejně nečekal, že vyhraje. Sázkaři už dávno vsadili na Djokoviče:-)
Reagovat
Roger_Federer
a ty mysliš? Že duvodem je nejaka žaludečni vyroza?
Reagovat
Padme
přesně tak, vypadl by asi v semifinále a možná ani to ne. Prostě by jen nevyhrál... :( Je to škoda.
Reagovat
carolyn
já myslím že ani žádná nebyla.....možná už to věděl dřív že na AO nenastoupí a ted to dává světu po dávkách... Rafa si ptřeba nechce sám sobě něco přiznat
Reagovat
Alois_Mlok
Je to komediant, pořád jen mlží. Každopádně mně chybět nebude.
Reagovat
Mayo
tebe nemusí chýbať, stačí že bude chýbať tenisu
Reagovat
carolyn
ale že mlží je asi taky pravda :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ,to že nebude tobě chybět nikoho netrápí.Jelikož si blb,tak tě nikdo nebere v potaz.
Reagovat
Mayo
to je dobre na prd...už polroka nemám komu fandiť ... také nudné a frustrujúce...a boh vie dokedy to bude porkačovať
Reagovat
Bob
právě okomentoval tento příspěvěk s tím, že Rafa už nikdy nic nevyhraje.
Reagovat
carolyn
není tam napsaáno že Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem na to koukala s pusou dokořán...ať už to bylo o Rafovi nebo jinym hráči, takových subjektivních komentářů by se měl vyvarovat.
Reagovat
Bob
dost mě překvapuje, že to píše Tenisportal.
Reagovat
carolyn
ale diskuze je tam o Můrovi, né? Tak o kom to teda napsali?
Ale taky mě to překvapuje, měli by být nestraní? aspon teda na ofigo stránkách :-)
Reagovat
carolyn
no to co na FB ted dopsalo pár lidí, k tomu vyjádření, tak mají pravdu!
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je to pravda, je to prejav velkého amaterizmu..Neviem, ci je majitelom TP rovnaká osoba, ako tá, ktorá je zodpovedná za obsah, ale toto urcite nie je v jej zaujme..
Reagovat
LubosZabloudil
Omlouváme se našim čtenářům za nevhodný příspěvek na našem Facebooku (http://www.facebook.com/tenisportalcz) k tématu Rafaela Nadala.

Komentář byl zveřejněn pod hlavičkou TenisPortálu, ale naše redakce se od něj distancuje. Pokoušíme se zjistit, jak se tam takový příspěvek mohl dostat.

Děkujeme za pochopení
Reagovat
smazaný uživatel
Mezitím se budu zoufale snažit o návrat na Tour," dodal smutný rodák z Mallorky.

Nechcem vás chytať za slovíčka, ale v žiadnom anglickom prepise nebola zmienka o zúfalosti. Pokiaľ som ju neprehliadol. Aj podobným slovám, či subjektívnym pocitom by sa v rámci objektívneho referovania dalo vyhnúť..
Reagovat
LubosZabloudil
Verzí je k tématu hodně, věta na Skysports:
"In the meantime, the focus is now on desperately trying to get back on the tour."
Reagovat
carolyn
Není to ani ve španělské verzi
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ak to mate čím podložiť, je to v poriadku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám si pomalu fakt myslet, že se začíná bát, ačkoliv jsem to původně myslel jako žert.
Reagovat
smazaný uživatel
Mužský tenis je mi fuk, ale myslim si to taky...
Reagovat
Nola
celá situácia okolo Rafu je veľmi, veľmi zvláštna, netuším čo sa za tým celým skrýva... čo mi najviac prekáža sú jeho prehlásenia, resp. prehlásenia jeho managerov..
denno, denne vychádzajú nové články, ktoré sa snažia udržať fanúšikov v strehu, potvrdzujúce, alebo negujúceho jeho účasť na tom, ktorom turnaji, nech už kápne konečne "božskou"... nepáči sa mi to, mne osobne chýbajú jeho duely s Djokom, len netuším, či ešte nejaké v budúcnosti vôbec uvidím....
Reagovat
carolyn
Jo je to divný a oni řeknou jen to co říct chtějí. Takže o tom jakkoli spekulovat nemá cenu, víc se nedozvíme.
Ale chtěl nastoupit ted a najednou až koncem února??? Divné.
Jen aby to nebyl začátek konce jeho kariéry
Reagovat
Faddova
Souhlas kromě poslední věty, Rafa by byl schopný hrát i s endoprotézou ;-)
Reagovat
Nola
Rafa asi nie je v pohode,či už fyzicky, alebo psychicky, je to vlastne celkom jedno, ak nenastúpi na AO, prepad rebríčkom nenechá na seba dlho čakať, obhajuje finále... ako bude vyzerať pavúk?
nech sa deje čo chce, ale nedobrovoľne prepustil miesto DelPovi, ktorý ho pravdepodobne nahradí v TOP 4
Reagovat
carolyn
Tak pokud to bude DelPo budu jen ráda, hlavně at to nevyhraje Můra (myslím ao)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto se líbí 28 lidem?
Mně teda ne:-/
Reagovat
Faddova
z cizího neštěstí mají radost jenom ubožáci...
Reagovat
carolyn
Co jsem tu nedávno říkala?
Reagovat
steve79
Nemůžu tomu uvěřit. Ten kluk má fakt smůlu. Byli chvíle, když jsem si přál aby na okruhu nebyl. Zejména když pořážel Federera na antuce. Jeho hrá mi schází. Zejména bitvy s Djokovičem.
Reagovat
Padme
začíná to pomalu vypadat, že letos ovládne FO někdo jiný...
Reagovat
steve79
Je to možné. French Open je ale hodně daleko.
Reagovat
Padme
Třeba ho napadne trošku změnit styl a vrátí se v plné parádě:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zranenie bude vazneho charakteru..To je velmi zlá správa pre neho, aj pre tenis..
Reagovat
tito
Doufám, že je příčinou jen nedostatečná příprava... já bych tedy přetrpěl i ty kecy tady, kdyby prohrál na AO s kvalifikantem, což by bylo pravděpodobné....chápu, že půl roku netrénovat s raketou je strašně dlouhá pauza. Ale pokud jsou příčinou obnovené bolesti kolene již při tréninkové zátěži, tak je to fakt průšvih.
Reagovat
Faddova
chudák, ať je to co je to, už z toho určitě bude taky na nervy...
Reagovat
Roger_Federer
Tedka tady zas mužes vymyslet a rozvest hypotezu, proč Rafa vydava prohlašeni a rozhovory co tyden, protichudneho charakteru..Proč to dela??Že by minuly tyden nevedel, že ty kolena nejsou v pořadku a doktoři, kteři ho leči byly takovy amateři a netrefili se už 6 mesicu do zavažnosti a doby lečeni zraneni??Ale tomu neveřiš ani ty..už co?
Reagovat
Faddova
že vás furt baví vést sáhodlouhé debaty založené na domněnkách...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu neverim ze by byl takova padavka. Kdovi co za tim je. Boli me brisko a mam sra.ku, hm tak to za 3 tydny nebudu moci hrat na AO. Takhle to totiz vyzniva a tomu se mi moc nechce verit.
Reagovat
Faddova
moje řeč...
Reagovat
nitrotaj
Znicenej novej rok.Znicenej zivot,
Reagovat
Padme
To snad ne :)
Reagovat
Malda
Úchvatná zpráva. Tím lépe pro Djokera :D
Reagovat
Mayo
ty fandíš srbovi čo ?
Reagovat
Malda
Ano fandím, ale nejsem zase úplně fanatický fanoušek.
Reagovat
Mayo
myslel som si , že jemu fandíš podľa toho komentára veru
Reagovat
smazaný uživatel
Maldo, Nolemu to podle mě může bejt buřt.
Reagovat
Faddova
Já si osobně myslím, že když někdo vyhraje v plné konkurenci, má z toho mnohem větší radost. Nemyslím si, že by to Djokera nějak zvlášť těšilo.
Reagovat
Mayo
omggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez si myslim ze to koleno ho nepusti,
Ten zaludok to je len nieco take nafuknute je to somarina noo!
Mrzi to ale co uz noo snad ho este uvidime niekedy v TOP forme !!!
Reagovat
Padme
ach jo, jako RF fanoušek jsem značně zklamána, prostě tam chybíš... :( Přece nemusíš hned první turnaj vyhrát.
Reagovat
tommr
tomu oficiálnímu zdůvodnění moc nevěřím - zřejmě to koleno(a) nejsou tak v pořádku, aby moh hrát naplno ten svůj běhavej styl ...
Reagovat
Faddova
nechápu, že tak plaší, do AO chybí ještě skoro 3 týdny, to vypadá, že to nebude jenom kvůli tomu viru, ach jo, těžký život Rafových fandů ;-)
Reagovat
a.magerova
Ale zdraví především, přeju Ti ho Rafo moc!!!

Faddova: přijď na hostování k nám, ať nevyjdeš ze cviku :-)
Reagovat
Faddova
kam k vám? :-) (asi budu muset ;-))
Reagovat
tito
Nelanař, je vás dost!!! Truchlíme!
Reagovat
a.magerova
K těm co fandí tomu v tom světle modrém tričku...
http://img.blesk.cz/img/2i_article/1083161-img-sport-tenis-rafael-nadal-roger-federer-crop.jpg
Reagovat
Padme
Fešák... ten v tom světlémodrém tričku!
Reagovat
a.magerova
Nelanařím, nabízím azyl... u nás můžete truchlit a i trochu fandit.
Reagovat
a.magerova
Líbí se mi oba, ale ten v tom modrém víc....
Reagovat
Padme
Mě se líbí jen ten jeden, ale ten druhý mi chybí na okruhu...
Reagovat
smazaný uživatel
modra je dobra, vezmi taky tu hostovacku, vis prece, ze jsme bez pokladnika, chytre vyuzijeme technickeho zazemi a skicnem si v koutku plan cinnosti B.R.R. ;-)
Jinak Rafa - to nevypada dobre! :-( Nezavidim, rozdychat dnesni Djokovicovu pinkacku je proti tomu zertovna hricka..
Reagovat
Faddova
:-) Já Fedexovi celkem fandím, akorát ten Balkán nemusím ;-) Teď zrovna dávají reprízu finále AO, tak se aspoň trochu potěším... až na ten závěr ;-)
Reagovat
tito
Modrá v B.R.R. podání je samozřejmost. Pokladníka pochopitelně nechám psovi. Jsem stále jediný a tudíž důležitý člen. Odznáčky bych sponzoroval třeba, nejen poplatky zaplatím. :-) Tak snad alespoň náš mladý mi udělá radost...Ale hostovačka nepřichází do úvahy. Rogera respektuji, nicméně to bych byl sakra špatný fanda, kdybych takto měnil triko.
Reagovat
Mayo
celé zle toto...nemám slov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist