Nadal zahájil sezonu v Melbourne vítězstvím nad Berankisem

6. 1. 2022, 07:11
Aktuality 10
ATP MELBOURNE - Rafael Nadal úspěšně vstoupil do letošní sezony. Dvacetinásobný grandslamový šampion ve svém prvním soutěžním utkání od loňského srpna přehrál 6-2 7-5 kvalifikanta Ričardase Berankise. Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku vyzve domácí Alexej Popyrin, či 27 zápasů neporažený Tallon Griekspoor.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal, který poprvé od sezony 2016 nezískal alespoň jeden grandslamový titul, v předchozí sezoně absolvoval pouhých sedm turnajů a loňský tenisový rok uzavřel už na začátku srpna po porážce s Lloydem Harrisem ve Washingtonu.

Na kurtech se znovu objevil až těsně před Vánoci na exhibiční akci v Abú Zabí, kde nestačil na Andyho Murrayho ani Denise Shapovalova a nakazil se covidem-19. Pětatřicetiletý Španěl se poté rozhodl vynechat právě probíhající ATP Cup a na úvodní grandslam sezony Australian Open se raději připravuje na menším podniku ATP 250 přímo v Melbourne Parku.

Ve svém prvním letošním zápase si v Rod Laver Areně poradil 6-2 7-5 s kvalifikantem Ričardasem Berankisem. Do stavu 6-2 5-2 měl až na jedno zaváhání na servisu jasně navrch, ale postup si zkomplikoval, když dovolil soupeři srovnat. V dalších dvou gamech ovšem ztratil pouhé dva fiftýny a po hodině a půl mohl slavit.

"Mám obrovskou radost, že zase hraju. Těžko si představit pro návrat lepší místo než Austrálii. Je to teprve první zápas po dlouhé době, během které jsem si prožil těžké chvíle. Ale celkově jsem spokojený a je důležité začít sezonu výhrou," uvedl Nadal.

Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku vyzve Tallon Griekspoor, který ukončil loňskou sezonu triumfem na rekordních pěti challengerech v řadě. Nizozemec na vítězné vlně pokračuje také v Austrálii, po Němci Koepferovi si poradil i s domácím Alexeiem Popyrinem, kterého dnes zdolal 6-3 4-6 6-3.

Nadal po úspěšném vstupu do dvouhry odstoupil ze soutěže deblistů. V té s krajanem Jaumem Munarem vyhráli první zápas, k dnešnímu druhému kolu proti kazašsko-chorvatskému páru Andrej Golubjov a Franco Škugor už ale nenastoupili.

Čtyřiadvacetiletý slovenský tenista Alex Molčan porazil 7-5 6-3 bývalou světovou sedmičku Davida Goffina a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnajů ATP. Finalista loňského antukového podniku v Bělehradu v něm změří síly s Emilem Ruusuvuorim z Finska.

• ATP 250 MELBOURNE •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Berankis (Lit.) 6-2 7-5
Dimitrov (3-Bulh.) - Bagnis (Arg.) 5-7 7-6(3) 6-3
Molčan (SR) - Goffin (4-Belg.) 7-5 6-3
Ruusuvuori (Fin.) - Thompson (Austr.) 7-6(3) 5-7 6-3
Munar (Šp.) - Laaksonen (Švýc.) 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Krisboy
Rafa je v laufu. Jde si do Melbourne pro titul smile
Reagovat
turista
Těžko. Zverev nebo Medvěděv ho vyřadí.
Reagovat
turista
A tady by ho mohl umlátit o dvě hlavy vyšší Opelka.
Reagovat
Pe3k
Po 3 prohrách v řadě z minulé sezony se Rafa vrátil výhrou nad kvalifikantem mimo top 100...Slušné.
Reagovat
Frantz
Co by za to jiní, které vymetou s kanárem z "vlastního" kurtu, dali, že? smile
Reagovat
Pe3k
Nadal dostal z big nejvíce kanáru smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Rafa dopodával 6:2, 5:3 asi by bol dojem este lepsi, ale dolezité je najma vitazstvo, turnaj by sa mu mohlo podarit vyhrat, hoci Popyrin, Goffin ci Opelka su pri tejto jalovej forme tazkí súperi.
Reagovat
George_Renel
Goffin již ne.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Veru ano. Tak Goffin zda sa, pokrucuje v otrasnej vykonnosti z 2021, Dimitrov moze byt nebezpečný taktiez.
Reagovat
Grape
A všichni tři hned vyletěli. smile
Tallon Griekspoor taky nemusí být tak jednoduchý soupeř, jak se může zdát, ta jeho série je pěkná - sice challengery, ale jak se člověk veze na vlně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist