Nadal zvládl další náročnou bitvu, Dimitrova zdolal ve čtyřech setech

22. 1. 2014, 09:44
Aktuality 35
AUSTRALIAN OPEN - Rafael Nadal v Melbourne zvládl druhou náročnou bitvu během tří dnů. Nejlepší tenista světa dnes i přes bolestivý puchýř na ruce zdolal 3-1 na sety Bulhara Grigora Dimitrova, když za stavu 1-1 odvrátil tři setboly. V semifinále se Španěl utká s vítězem souboje Federera s Murraym.
Rafael Nadal (© Tennis Australia)

První tři kola zvládl Rafael Nadal zcela suverénně, v pondělí však svedl osmifinálovou bitvu s Japoncem Nišikorim. Sice znovu neztratil set, na kurtu ale strávil více než tři a čtvrt hodiny a navíc si ze zápasu odnesl bolestivé zranění (stržený puchýř) na levé ruce, ve které drží raketu.

V dnešním osmifinále se utkal s nejmladším čtvrtfinalistou letošního Australian Open Grigorem Dimitrovem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemný zápasy, vždy ale prohrál druhý set. Dnes v Rod Laver Areně sedmadvacetiletý Španěl dokonce ztrátou setu začal zápas, když přišel hned o svůj první servis a nedostal se k jedinému brejkbolu. Ve druhém dějství Nadal nepotvrdil brejk, v tie-breaku ovšem nezaváhal a i díky skvěle proměměnému setbolu hrozivé skóre 0-2 zažehnal.

Také ve třetím setu Nadal nepotvdil brejk a pak dokonce musel odvracet tři Bulharovy setboly. Jeden za stavu 5-6, další dva ve zkrácené hře, kdy jeden Dimitrovův forhend skončil jen těsně v autu. Těžké situace Španěl přežil, vývoj utkání otočil a postup si už pohlídal. Ve čtvrté sadě po servisu prohrál jen pět míčků a nakonec po 3 hodinách a 41 minutách zvítězil 3-6 7-6 7-6 6-2.



"Měl jsem štěstí, že lehké forhendy minul. Jinak má vše, aby se stal šampionem. Má hodně podobného s Rogerem (Federerem), a pokud vydrží, dostane se vysoko," ocenil Nadal dvaadvacetiletého Dimitrova.

Španěl měl opět problémy s puchýři na ruce a nechával si je během utkání přelepit náplasti. "Omezuje mě to hlavně při servisu," řekl vítěz Australian Open z roku 2009 Nadal, který v Melbourne vyhrál jubilejní 40. zápas, čímž překonal historicky sedmého Wayna Ferreiru.

O finále si Nadal zahraje se svým dlouholetým rivalem Rogerem Federerem, který dnes v posledním čtvrtfinále porazil Brita Andyho Murrayho. Ve vzájemné bilanci vede 22-10 Španěl, který vyhrál i oba vzájemné duely na Australian Open - v roce 2009 ve finále a předloni v semifinále.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky mužů (22. 01. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (22-Bulh.) 3-6 7-6(3) 7-6(7) 6-2
Federer (6-Švýc.) - Murray (4-Brit.) 6-3 6-4 6-7(6) 6-3
.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llodra/Mahut (13-Fr.) - Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=JTFrW7Ko3NU

Jde vidět, jak moc chtěl vyhrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, jestli dneska na zápase byla Maruška? Jestli jo, tak už ho určitě utěšila... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tam Maria nebyla, už asi jela do Paříže a nebo zůstala na hotelu.. Na první dva sety jsem koukal, pak jsem musel do školy a když byl záběr na box Grigora, tak tam nebyla.. :-)) Ani žádná fotka se nikde neobjevila kdyby třeba seděla někde v horních patrech hlediště, jako ve Stockholmu.. :-))
Reagovat
Labi
Rafíku dej tomu 1-2 roky a jestli Dimitrov zhodnotí svuj potenciál tak si už neškrtneš
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že egoista elegán bude tou dobou dávat kalendářní grandslamy...
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt nechápu proč tu hrozíš, že se Grigor naplno dříve nebo později prosadí je věc jasná, to ale neznamená, že najednou začne porážet Rafu jak na běžícim pásu. Ale i kdyby se tak náhodou stalo, tak ho to bolet nebude, on už teď nemusí nikomu nic dokazovat, i kdyby odteď nic nevyhrál. Ale neboj, on ještě pár gs titulů přidá :)
Reagovat
Labi
neříkám že musí něco někomu dokazovat, je mi jasné, že zrovna ty by jsi z postupu Grigora radost neměl. Pro mě to je především srovnání tenisových stylu, kdy Roger už je mimo vrchol a ačkoli bych byl rád tak přidat další GS bude hodně těžké a při pohledu na tenis v posledních 2 letech bylo prostě trochu líto, že 2-3 nejlepší hráči byli zástupci onoho strojového tenisu, ...v tomhle se fanouškům jako jsem já snad blýská na lepší časy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kašlu na to. Vamos Rafa!
Reagovat
Mayo
divím sa, že v SF nebudeš fandiť Fedexovi teda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já potřebuju fandit živlovi. Někdo, kdo mě donutí vyskočit z křesla. Viděl jsem ted záznam, a Rafi s Dimitrovem a mám jasno, komu budu fandit. A žádná kalkul v tom není. To bych byl sám proti sobě.
Reagovat
Mayo
hej bol trošku viac emotívnejší v tomto zápase , mal radosť z ťažkej výhry...no dobre ako šak mne to nevadí len som bol prekvapený
Reagovat
Sonja
Nole nám vypad' a stejně jsme se znova našli na stejný lodi.
:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Máme jednoduše stejný tenisový vkus! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas v puchýři nevidím problém. V dnešní době se to dá super znecitlivět. Rafa je bojovník. Bude to bitva. Rogerovi pravděpodobně sedí tento rychlejší povrch snad nejlíp. Uvidíme, jak se mu bude dařit po AO. Ale proč ne. Moc se těším na FO a na Noleho.. Ať mu to vyjde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem moc se mi líbí Rafovi reakce na tomhle turnaji. Musí dřít, hodně dřít a například vítězné gesto po vyhraném druhém setu. Husí kůže až na.. a to jsem Rafu nikdy nemusel. Ne jako tenistu, ale chováním na kurtu. Ale tohle je něco :)
Reagovat
Mayo
nevravel si, že proti RN nič nemáš ? (:
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, tenisově ne. Chováním mi nikdy sympatický nebyl. Ale nevytýkám mu to veřejně. Jen to jen můj osobní názor.
Reagovat
Mayo
chovanie ? myslíš riť, uško uško a tak ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jsem si už dávno zvykl :D psychlogický termín na to je: obsedantně kompulzivní porucha. I já tím trpím. Někdo víc někdo méně. Ale s tím nic nenadělá. stejně jako to jeho srovnávání pití. :) Mám na mysli kyselí výrazy. radši at hází nasrané a bojovné výrazy. to je mi sympatičtější :))
Reagovat
Mayo
jáj tebe stále nedajú tie výrazy pri podávaní rúk pri sieti , teraz ma napadlo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to je mi absolutně proti srsti! :D
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, veľmi ťažký zápas ale chvalabohu zato, že to dal...
Reagovat
smazaný uživatel
Dedku ses machr, nevidel jsem cele, hodne prace, ale nic jineho se k tomu snad ani neda rict...
...celkem mam nekde, jestli je nekdo po zraneni atd...takove ty okecavacky....hrajes pekne...
mne jsi dostal uz z tym Tsongou... z Andym jsem Ti veril, takze dik nejen za bodu:D)))

Toz jeden stary flak jak usity pro Tebe:)))
http://www.youtube.com/watch?v=DZUN6-JwwMA

Tak drzim palce dedku a JED!!!, dotlac to do finale, doufam ze se tam potkas s Rebelem... a kdyz ne, tak souboj levorucaku taky beru...:D)))

Zacina to byt GS snu:D))) Finale Roger x Rebel, a ja budu "sjetej az do Wimblasu:)"
Reagovat
babolat.cz
Rafa,Rafa,Rafa bojovník jak Ferrer
Reagovat
Hypertac
No dnes to byli opet nervy. Rafa hral docela tuzku. Takze musi zabrat a ze sedmi zapasu vyhrat uz jen dva.... Vamos Rafa!
Reagovat
kada.tom
Ještě že tak :-) A prohranej set a bojovnost se hodí pro sebevědomí do SF a věřím i pro F :-)

Federer asi nebude lehká kořist, ale Rafa ho sundá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesundá, Můry otočí :-DDD
Reagovat
kada.tom
taky bych to uvítal, vo to nic :-)
Reagovat
blixa
Otočí tak možná volant :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vydřená výhra, Radwa easy výhra, Djokopičus venku, Sharapatice venku, Ozářenka venku, Anapixa Mrdina Garizkurvés venku, Paesovci venku, a navíc dneska zkouška z anatomie za béčko - co víc si přát? :-D AO nikdy nezklame. Nejlepší turnaj EVER! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem ještě zapomněl na tu kozlovnu z Ameriky :-D Krásný klepec dostala :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že je Klizan bůh :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan je megachuj :-D
Reagovat
Sonja
Ty kráso, co dneska všechno dokáže dostat z anatomie za B.
Reagovat
smazaný uživatel
Úbohé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist