Nadala nezastavil ani Berdych, prohrál s ním už podvanácté v řadě

16. 3. 2013, 20:51
Aktuality 236
ATP INDIAN WELLS - Ani výbornou formu Tomáš Berdych nevyužil k tomu, aby poprvé po více než šesti letech a 11 porážkách v řadě zdolal Rafaela Nadala. V Indian Wells dnes se Španělem prohrál ve dvou setech a do svého čtvrtého finále na turnaji Masters 1000 se nedostal. Naopak Nadal si na třetím turnaji v řadě zahraje o titul - po dvou antukových triumfech se o něj na prvním turnaji na tvrdém povrchu po 11 měsících utká s Del Potrem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si za poslední měsíc zahrál finále v Dubaji a v Marseille a dnes o něj bojoval i na Masters 1000 v Indian Wells. Do prvního kalifornského semifinále se český tenista dostal bez ztráty setu a svou vynikající formu posledních týdnů chtěl přetavit ve skalp neoblíbeného soupeře; Rafaela Nadala, kterého porazil naposledy na podzim roku 2006 a se kterým prohrál 11 duelů v řadě.

Šestadvacetiletý Španěl se sice teprve začátkem února vrátil po více než sedmi měsících na kurty, ze tří antukových turnajů však hned vyválčil dva tituly a na obrátkách nabírá i na prvním turnaji na tvrdém povrchu po 11 měsících. V Indian Wells vyřadil rozjetého Lotyše Gulbise, přejel - byť zdravotně indisponovaného - Federera a s 12. výhrami v řadě vyrukoval na Berdycha.

Oba tenisté si v zápase až na drobné vyjímky hlídali své servisy. V prvním setu se ke brejkbolům dostal pouze Nadal. To když v sedmém gamu na returnu vedl 40-0 a měl tři šance vzít Berdychovi podání. Český hráč dvě hrozby odvrátil, třetí šanci ale již Španěl proměnil a rozhodl tím o osudu úvodní sady.

Od prvního brejku v zápase si pak hráči dlouho své servisy bez potíži drželi. Až v osmém gamu druhého setu se k vůbec prvnímu brejkbolu dostal také Berdych, který příležitost proměnil a za stavu 5-3 šel podávak na vyrovnání. Jenže možná klíčovou hru zápasu nezvládl. Servis podruhé v zápase ztratil, vzápětí o něj přišel znovu a Nadal rázem servíroval na vítězství. Český tenista ještě bojoval do posledního míčku, měl za stavu 5-6 tři brejkboly, Nadal však všechny odvrátil skvělým servisem a zápas si zkomplikovat nenechal. Podání si udržel a po hodině a 44 minutách tak vyhrál 6-4 7-5.



"Rozdílem mezi námi dnes byl servis od stavu 5-3 ve druhém setu. Já pak zahrál jen jeden první servis, zatímco on musel hrát jen jednou druhé podání," komentoval Berdych nepovedený závěru utkání, ve kterém ho příliš neposlouchala agresivní hra, neboť při 16 winnerech, kterých zahrál stejně jako Nadal, spáchal hned 36 nevynucených chyb. Těch Španěl udělal o 11 méně.

V semifinále turnaje Masters 1000 hrál dnes Berdych celkově pojedenácté, do čtvrtého finále se ale dostat nedokázal. Už v roce 2005 slavil titul v hale v Paříži, další dvě finále prohrál: v sezoně 2010 v Miami s Rodicckem a loni v Madridu s Federerem.

Nadal tak i na čtvrtém turnaji po návratu postoupil do finále a dnes neskrýval překvapení, že došel na tvrdém povrchu tak daleko. "Pro mě je to naprosto nečekané být ve finále. Velké překvapení, ale jsem tam," radoval se majitel jedenácti grandslamových titulů. Po svém návratu vyhrál 16 ze 17 zápasů a podle Berdycha je to zase ten starý "Rafa". "Myslím, že jo. Pohyboval se docela dobře. On sám možná bude říkat něco jiného, ale vypadá zase silný," dodal český tenista. 

Nadal v Indian Wells může navázat na své tituly z let 2007 a 2009. Ve finále se utká s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, který v druhém sobotním semifinále připravil první letošní porážku Novaku Djokovičovi.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
sobotní výsledky (16. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-4 7-5
Del Potro (7-Arg.) - Djokovič (1-Srb.) 4-6 6-4 6-4 

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Huey/Janowicz (Fil./Pol.) 6-3 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

236
Přidat komentář
nouma
Klasika, silácké řeči před zápasem a nakonec nedopodá ani servis který by mu zajistil výhru v 2 setu. Prostě a jednoduše na to nemá aby porazil Nadala, Djoku to si už musí prostě připustit a možná se mu to jednou povede. Je to moc velká škoda hlavně druhej set měl parádně rozjetej i když v 1 gamu 2 setu za stavu 0-40 sem už říkal je vymalováno ale ono ne on krásně dopodal celej game ale v 9 gamu nervák opakuje ale ztrácí a to byl zlom a jeho konec. Moc velká škoda a i proto nebudeš nikdy v TOP 4 Tome. Ale zase na druhou stranu buďe rádi že máme v TOP 10 alespon českého zástupce. Za 2 tam snad bude už i Jirka Veselý a Toma vystřídá.
Reagovat
nouma
Za 2 roky Toma vystřídá Jirka Veselý
Reagovat
spaniel
Spis tak za 4...
Reagovat
mac.hall
Tom Ničím nepřekvapil. Nevím , kde ti , co mluvili o jeho vynikající současné formě, na to přišli. Pokud jsem viděl výseky některých jeho zápasů , tak nepředváděl nic výjimečného a s Rafou to jen potvrdil. V podstatě proti němu neměl šanci. Rafa evidentně ještě není ve své top formě, ale na Toma mu to bohatě stačilo. Ten , chtělo by se říci, tradičně dělal spoustu zbytečných chyb a jeho útočná hra téměř neexistovala. Kdo chce Rafu porazit , musí ho nutně dostat pod tlak a nutit ho k chybám a na to Tom včera prostě neměl.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Psychika dělá hodně. Teď sem se díval na highlights a tam bylo jasně vidět, jak je Berdych posraný, ten byl poražený už v šatně. My mu prakticky všichni fandíme jen proto, že je Čech. Mě se sice jeho hra líbí, ale jeho osobnost a přístup k tenisu, tiskovky a ty jeho kecy to je hrůza.

Nadala porazí jen když 100% změní psychiku, což se nestane, nebo bude Nadal hrát mizerně, což se stát může.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ale Tomášův výkon na turnaji se nedá srovnávat s tímto zápasem. Berdychova hra rozbitá na malé kousky které by slepil možná jedině tehdy kdyby zvládl doservírovat druhý set. Úderová jistota skoro žádná. V té hlavě prostě něco je protože když už netrefil ani tu nejjednoduší smeč (po které jsem to vypnul) už je to fakt na pováženou. Když nepočítám tu "rozjížděcí" porážku s Bautistou-Augutem na začátku sezony, tak tohle byl jednoznačně Berdychův nejhorší zápas. Myslím že i dál bude hrát dobře ale je pravděpodobné že Nadal bude Berdycha hodně přibržďovat v jeho útoku na top5. Tak jako Federer smazával Roddicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vlastně všechno vyhrává jen proto, že ostatní zahrají z různých důvodů špatně co. A jakou omluvu mátě připravenou pro Dela, aby bylo možné Rafův další titul co nejvíc umenšit?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje normálně hnusně, tedy z pohledu soupeře. Soupeře často roz*urví a dostane do stavu, kdy začne kazit výrazně víc než obvykle. Často vyhrává tím, že soupeř kazí i jinak lehčí míče a to je důsledek jeho hry - v tom je fakt dobrej.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrál hnusně možná na začátku svojí kariéry, ale to co předvádí teď po návratu, to je prostě nádhera a kdo je objektivní, musí to uznat. Včerejší výkon, to byla z jeho strany naprostá paráda, byl mnohem útočnější než Berdych a zcela zaslouženě ho porazil. Dívat se na něj, to je skutečná radost..
Reagovat
smazaný uživatel
Máte někdo zkušenost s výpletem Babolat Revenge 1,3?
Reagovat
vendulkabendulka
hladce a pak obratce ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná relevantní zkušenost je ta vlastní. Komentáře ostatních, včetně reklamních popisů jsou jen hodně letmé vodítko při výběru. Urcite se vyplati se testovat, testovat. Porovnávat raketu s novým vypletem s raketou s dosavadním vypletem obě čerstvě vypletené.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby kdyby kdyby...mohlo být finále Novak-Tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět klasický výsledek Tomáše proti Nadalovi. Byl mu důstojným soupeřem, ale v každém setu stačil Nadalovi jeden break k zisku setu. Kdy už se to zlomí?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlomí, prorože na něj prostě a jednoduše nemá páky jako na Federera..
Reagovat
smazaný uživatel
A co jsou páky na Federera?

Federer má negativní bilanci se všemi hráči TOP 4 a přesto má nejvíce titulů i Gran slamů. Protože Federer je leganda pro to, že dokáže vyhrát ty nejdůležitější zápasy.

Jinak Berďa je fajn, mám ho rád, ale na to co chce prostě nemá. Je fakt, že za poslední 2 roky neskutečně dospěl, ale tohle přehnané ego mu nesvědčí. To že porazí Federara, který nemá absolutně motivaci hrát, vynechá půlku turnajů a tenis bere spíše jako koníček je sice fajn, ale kdyby s Rogerem hrál někde na Wimbledonu ve finále, tak dostal 3x 6:4 a může se jít klouzat.

Příjde mi, že Berďa párkrát sunda Fedexe a myslí si, že je asi bůh nebo co. Pak řekne, že sundá i Rafu, dostane náklep hlavně kvuli neskutečně školáckým chybám a díví se.

Del Potro včera vyhrál absolutně zaslouženě, žádné zbytečné chyby, přesné, dlouhé údery k lajnám s razancí, parádní výkon. Djoki ty projektily které na něj DelPo pouštěl moc nepobral.
Reagovat
Mayo
ináč delpov outfit sa mi tiež páči...dva najkrajšie outfity vo finále by som povedal
Reagovat
Titan
Poslouchejte, co je to outfit? Outfit může nosit maximálně Halina Obrovská...
Reagovat
smazaný uživatel
mě to připomíná někdejší módu Samprase, příliš volné kraťasy, jak z hadru, to se mi v tenisu právě nelíbí. V oblečení vévodí Fedex.
Reagovat
rod_laver
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151492393353701&set=a.10150691930813701.420708.24410993700&type=1&theater dobrá fotka, trochu mi unikla :))
Reagovat
smazaný uživatel
Řikal jsem, papež táhne Delpa k titulu ! :) Bohužel jsem při procházení facebooku zjistil, že vyhrál, takže sledování záznamu bude bez náboje :/
Reagovat
Mayo
ako som mohol takto nekresťansky podceňovať DelPa včera och hanba mi
Reagovat
smazaný uživatel
Posledné dni nás učia že sa neoplatí podceňovať Argentínčanov. Kresťansky alebo nekresťansky :)
Reagovat
VlS
kdo je arciknězem křesťanů je mi opravdu zcela volné. Ani to ani Delpova výhra Falklandy Argentině nedá a to je tak jediné, co by případně stálo za nějaké pozdvižení.
Reagovat
Nola
je to môj osobný názor, resp. pocit, že DelPo nie je na správnom mieste v rankingu
Tom si pomáha aj bodmi z DC ak sa nemýlim /nič v zlom/, systému bodovania z DC nerozumiem, ale Tomovi tam svieti za DC 425 bodov, ktoré sa mu asi počítajú do rankingu ? snáď to tommr vysvetlí, ten je odborník na ranking a prepočty
Reagovat
tommr
ano, Tomášovi se do žebříčku započítává i 425 bodů z DC což ho zatím drží v žebříčku před Del Potrem. Tyhle body si ale tvrdě vybojoval a to i na úkor úspěchů v individuálních turnajích ...
Del Potro má k tomu, aby získal body z DC úplně stejný možnosti. Loni ale získal jen 150 bodů mj. i proto, že nedohrál semifinálovej souboj s ČR a letos dokonce DC vůbec nehraje a dává před ním přednost turnajům ...
Takže ty body, který má Tomáš z DC navíc jsou naprosto zasloužený ... :)
Reagovat
Nola
prosím napíš kto je momentálne tvoj tenisový top hráč :D len tu nespomínaj legendy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to normální...dnes byli diváci jasně na straně Delpa:-)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Delpovi, je to sympaťák a přeju mu to:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasně je výbornej,fandím mu
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Delovi nic nemám, je v pohodě, ale Rafa je Rafa:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, ten povrch na IW je fakt jedna velká tragédie...že Novak všechno stíhá všude už si asi každý zvyknul, ale v IW může všechno vracet i vysoký těžkopádný Delpo...to je síla.
Tomasinho, připojuji se k tobě, tenhle turnaj patří k mým nejneoblibenějším:-/
Reagovat
Mayo
prečo neoblíbené lebo neni vo finále ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde jen o dnešní zápas, celý turnaj mě štval...
Reagovat
Mayo
ani mne sa nepáčia tie hrôzostrašne dlhé zápasy s dlhými výmenami ... ked vidím jak tí hráči sa tam ničia tak amen tma...je to pomalé tie tvrdé povrchy..ale čo už s tým nadeláme...ostáva len dúfať, že sa to zmení aj keď asi v najbližších rokoch ne
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny pomalé nejsou, IW je fakt extrém...zvlášť když to člověk porovná s Dubají, kde se hrálo nedávno.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
spaniel
Kdyby byl povrch rychlejsi, Novak by tezko ty forehandy vracel. Uz tak mel je problemy krotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes byl útočnějším hráčem Novak...možná by spoustu těch Delpových FH nevrátil, ale Delpo by toho nevrátil daleko víc...
Reagovat
spaniel
Coze? :D Mozna v prvnim setu, nez se rozsypal. Ve tretim hral jen Del Potro, Novak je klouzal a vracel.
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu, že jsem 3.set skoro neviděla díky podělanýmu streamu, tak mi nezbývá, než sklapnout:-)
Ale určitě v něm byl Delpo lepší než Novak, už proto, že od stavu 3-0 se o každé podání Noleho bojovalo, zatímco Delpo si při svém odpočíval...
Reagovat
spaniel
:) porid si tennistv.com

Na winnery sice vyhral Novak, ale to je obvykle, protoze toho tolik vrati, ze souper nabira winnery jen velmi tezko. Ve trestim uz ale fakt Delpo Novaka valcoval, hral pasivne, zdalo se mne ze mu dosli sily, ani zablesk toho odhodlani, s kterym otaci zapasy z MP.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, Delpo není žádný extra útočník...
To je fuk, prostě tam dnes na výhrz kousíček chyběl, co se dá dělat...Novak byl prakticky celý turnaj takový nijaký, v každém zápase (kromě QF s Tsongou) si vybral slabší chvilku, dělal chyby...může být nakonec rád, že aspoň obhájil body z loňska.
Já jsem s jeho dnešním výkonem -až na to nechutný množství UE- celkem spokojená.
Reagovat
smazaný uživatel
Juan skvělej, za stavu 0:3 vyhrát set s Djokem, to teda nikdo nečekal. Výborně se pohyboval, zatím hrál snad nejlíp, co jsem viděla. Škoda, že tahle bojovnost a psychická odolnost nevydržela dnes Tomovi, mohl hrát 3. set. Snad se mu to povede příště.
Reagovat
Hook2424
Del Potro dnes zahral fantasticky. Nowak dnes nehral svuj nejlepsi tenis. Vice chyboval, nez je u nej v dulezitych chvilich zvykem. Ale byl to fantasticky zapas a Del Potro si vitezstvi zaslouzil. Dnes se vyborne pohyboval. Jako by si po zapase s Andym od Djokiho pujcil jeho regeneracni podtlakove vajicko! :-))
Reagovat
Mayo
to zvolenie pápeža ho fakt k tomu titulu dovedie :D
Reagovat
Fandina
DelPovi k vítězství. Úžasná koncovka. Gratulace veliká. Super mač.
Gratulace Rafovi, výhra se mi líbila. Škoda, že Tomáš nepřekročil svůj stín a nenašel dnes na Rafu žádnou zbraň. Pořád si myslím, že na to má. Dnes to nevyšlo, tak věřím, že na jiném povrchu už ano. Tome příště. Držím palace Tome. Semifinále bylo krásné, ale máš na víc. Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Martine,vyhrál jsi mi peníze,věřil jsem ti!!!:DD
Reagovat
Mayo
Nadal vs Del Potro krásne fajnále :) oléé
Reagovat
smazaný uživatel
Krásne DelPo ! :) Toto je najväčší dôvod prečo je Juan oveľa lepší ako Berdych.

Nečudoval by som keby vyzeral rebríček na konci roka nejako takto :
1.Djokovic
2.Del Potro
3.Nadal
4.Murray
5.Federer
6.Berdych

Treba však dúfať že ho tentoraz minú zranenia.
Reagovat
darek.vrana
A co Kližan? 7.? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Síce je to dosť hlúpy komentár, ale odpoviem ti zo slušnosti. Kližanov cieľ by mal byť skončiť v top 50, jeho šance budeme poznať lepšie niekde po antukovej sezóne. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se nečudoval tomuto pořadí: 1.Rafa 2.Djoker 3.Del 4.Můra 5.Berdych 6.Federer
Reagovat
spaniel
Na body 100:101 pro JMDP. Tak si myslim, ze s takovou formou muze patrit k faoritum na GS, zejmena USO. Novak uvadal, az se zdalo, ze on je ten s horsi fyzickou. I kdyz moc mu dneska neslo, ale sampioni vyhravaji, kdyz jim to nejde. Skvele, ted jeste dokoncit tazeni a sunda Rafu!
Reagovat
Nola
šampion nemôže nikdy prehrať? to by to potom na okruhu vyzeralo, Delpo dnes po zásluhe Djokera porazil, neviem komu fandiť vo finále, Rafa hrá o posun do TOP 4, nie je správne, ak sa bude stretávať hráčov TOP 4 skôr ako v semi... DelPo patrí vyššie na rebríčku, je lepším hráčom ako Tom, David...
Reagovat
VlS
Počkej s prognózami na USO aspoň do července, to je moc daleko.
Reagovat
VlS
Jestli je Delpo lepší než Tom nebo David , tak bude před nimi. Loni lepší nebyl a proto byl za nimi. Co bude letos se ukáže.
Reagovat
Nola
Re: VIS
je to môj osobný názor, resp. pocit, že DelPo nie je na správnom mieste v rankingu
Tom si pomáha aj bodmi z DC ak sa nemýlim /nič v zlom/, systému bodovania z DC nerozumiem, ale Tomovi tam svieti za DC 425 bodov, ktoré sa mu asi počítajú do rankingu ? snáď to tommr vysvetlí, ten je odborník na ranking a prepočty

omylom som to hodila do nesprávneho vlákna :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli takovým zápasům se vyplatí sledovat tenis, pro mě osobně vedle špílu Warinka:Novak nejlepší zápas letošní sezony a to že vyhrál Delpo je jen třešnička na dortu. Jestli Delpo bude hrát tak jako dnes, tak velká čtverka bude muset přivítat dalšího právoplatného člena... On totiž dnes neprohrál zápas Djokovič, ale Del Potro si jej právoplatně vyhrál.
Reagovat
gigin
Polachu ty si největší blb, jakého jsem kdy četl. Jinak gratulace Delpovi.
Reagovat
rod_laver
musím s tebou souhlasit, už mi pěkně leze na nervy :D
Reagovat
rod_laver
aby tě lidé měli rádi, zkus první netrollovat a nezakládat 20 nových vláken v jednom článku.
Reagovat
spaniel
Gigine, nejak to nezvladas... Jak se to dotkne Novaka, klid je najednou pryc. Ja tady cetl na Fedexe daleko horsi spinu.
Reagovat
gigin
Mýlíš se. Není to proto, že píše proti Djokárně. Jen se koukni na ten styl. Ale to máš fuk...
Reagovat
spaniel
Ja se s tebou nehadam. Ja uy s nim mel taky par "diskusi" :) Jde mne spis o toho blba.
Reagovat
smazaný uživatel
Za všechno může papež:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo v tomto týdnu není nad to být Argentinec. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a děkuji moc Nova sport, doufám, že na záznam hokeje koukalo dost lidí, já asi celou druhou polovinu 3.setu neviděla z výměn víc než 2-3 údery...
Reagovat
Hook2424
Dnes me to nastvalo takovym zpusobem, ze uvazuju o tom, ze se Skylinkem skoncim a poridim si Tennis channel HD. Tech vystrelku uz bylo v posledni dobe dost. Navic na ten stupidni komentar od Bidrmana uz taky nemam nervy!
Reagovat
smazaný uživatel
dík za poklonu :)
Reagovat
Mayo
snáď po finále nebudem musieť napísať to isté :D
Reagovat
smazaný uživatel
ci boha,sak on ho normalne upinkava
Reagovat
smazaný uživatel
COME OOOOOOOON!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Juan ma nasliapnute do Top3
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro hra momentalne asi najzaujimavejsi tenis na okruhu.
Reagovat
Mayo
už len čakám kedy zase vyhrá GS
Reagovat
Hook2424
Je to extremne utocny hrac. Stejne jako Berdych, oproti Tomasovi ovsem momentalne predvadi lepsi pohyb a tim padem samozrejme lepsi obranu. Taky slajzovany beckhand hodne zlepsil...
Reagovat
smazaný uživatel
Nestačím zírat jak zlepšil pohyb, žádný míč pro něho není ztracený, dnes mě definitivně přesvědčil, že je momentálně lepší a konkurenceschopnější než Berdych.
Reagovat
Hook2424
Momentalne asi ano. Ale za mesic, za dva to muze byt zase opacne. Tomas taky na fyzicce pracoval maximalne. Behal 70 50m sprintu s pauzami 10s a pak si jeste pridaval. Podivej se, jak ma neuveritelne svalnate nohy. To on by mel mit ze spicky nejlepsi start na mic. A vidis, ...neni tomu tak. Je to spis otazka somatotypu ... a s tim nic neudelas !!!
Reagovat
Mayo
Del Potro je lepší ako Berdych...a rozhodne má veľký potenciál a má nato aj porážať tých najlepších
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo nejzajímavější tenis? Útočný hráč? Pardon, ale vždyť on má jen FH a takový ten údržbářský BH (jak dal BH winner na breakball ve 2.setu, tak jsem si ještě pět minut mnula oči, jestli se mi nezdál)...Každopádně nic to nemění na tom, že si dnes zasloužil vyhrát a zaslouží obrovskou gratulaci za bojovnost:-)
Reagovat
smazaný uživatel
...sice si ten zaver teda trochu zkomplikoval...ale konec dobry vse dobre...

Vamos Juan:)!!!

P.S. Gigino sledujes, nebo paris?:)
Reagovat
smazaný uživatel
brejk Djokera, no a muze byt po zapase...:/
Reagovat
gigin
sleduju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Joo:) skvele:) brejk smazan....
Pekny tenis...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobre:)))
Ted se koukej, to bude jizda:)))
Jinak pekny tenis od zacatku...
Reagovat
smazaný uživatel
Juan, skvela prace...!!!
Reagovat
smazaný uživatel
S Nolem bys asi skrz ty saka nehrál tenis co :D
Reagovat
spaniel
Skrz ty saka?
Reagovat
smazaný uživatel
jak porád trefuje pásku :D
Reagovat
spaniel
Tak s nim by to asi nebyl ten rozdilovy faktor, takze by to nevadilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne luxusni, jde podavat na win v setu, tak...Vamos:)
Reagovat
smazaný uživatel
!!!
Reagovat
Hook2424
Chtel bych vsechny poprosit, aby v pondeli bud zavolali nebo napsali email na TV Nova sport, ze clovek ktery dal prednost "ZÁZNAMU" zakladni casti NHL pred primym prenosem semifinale jednoho z vyznamnych tenisovych turnaju ATP, by mel okamzite prijit o praci!
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu,keby play off,nejaky dolezity zapas tak este,ale nejaky bezvyznamny match.Som majitelom tv,tak toho co o tom rozhodol si podam,ved im ubera sledovanost.
Reagovat
smazaný uživatel
...zase zlobis...:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis Juane, dva x se da i Djoker brejknout...to co si ted predvedl byla fantazie, zaverecny BH winner...klobouk dolu...

Jinak ta vychytavka na siti:DD))) To asi Djokerino necekal, ze mu to flaknes primo do tenisek:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten zaver prvniho...to mne polilo, hlavne jak si poslal tu zdravici:)))
Jinak Te musim pochvalit, cekal jsem, ze to bude horsi:)

Ted koukam o prestavce na tu tvoji nohu, a reknu Ti, to je teda siiila...:)

Toz Juane s chuti do dalsiho setu:) a zkus tam jeste neco vymyslet:) V prvnim si se rozpinkal, tak ho ve druhem prekvap:)))

Vamos a urvi ten druhej set chlape:)
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo vystrelí asi 4-5 forehandových winnerov a Djokovič všetky v pohode vracia späť až kým JMDP nechybuje. Skutočný tenis zomiera a my sa len pozeráme na tieto kurty s rýchlosťou antuky. Fakt skvelá práca od ATP za posledných 10 rokov.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to neskutecny, co ten Djokerino je schopen ubranit...
...ale neboj DelPo jeste neco vymysli:)
Reagovat
smazaný uživatel
povrch je delanej pro Nadala a Djokera....
...DelPo to ale dnes zarazi to planovane finale:)))
...ted uz ma prvni zkusenost brejku, Juan nasakne tu atmosku a rozjede se k absolutnimu vykonu, jen nesmi moc kazit:D) a drzet si dobre servis...
...jinak uvidime finalovy maraton na molitanu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tie povrchy sú pre zopár hráčov robené už nejaký ten piatok. Začalo to niekedy v roku 2001 kedy to však aj bolo sčasti nutné, nie však do takej podoby akú vidíme dnes. Od roku 2007-08 je to stále neúnosnejšie.
Reagovat
J.M.
Ale nezoufat, za chvíli přijde evropská antuková sezóna, takže se bude hrát trochu rychlejší tenis. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň v Madride a Mníchove je to minimálne o stupeň rýchlejšie ako v IW a pozor vážení, to ešte nie je ani Miami ! :)
Reagovat
J.M.
On to říkal už Karlovič, že za pár let se z něj stane antukový specialista, protože to bude nejrychlejší povrch.

Miami a Indian Wells se v posledních letech přetahují o prvenství v kateoprii nejpomalejší tvrdý kurt. Názory se různí, ale někde jsem četl, že kurt je pomalejší v Indian Wells, ale zase v té poušti v horku trochu rychleji lítají míčky. Každopádně i sparingpartneři letos v Indian Wells podávali zprávy o tom, jak je kurt mimořádně pomalý, ještě pomalejší než loni. A samozřejmě o tom tradičně twítoval i Stachovskij. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpovi nepomáhá proti Djokovi ani zvolení papeže, jak mu to podle některých uživatelů pomohlo proti Andymu. :D Jinak ale na ty jeho forhandy se dívá parádně! :) Tak snad Noleho trochu potrápí ještě :d
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím jednoznačně s těmi z Vás, co píšou, že u Berdycha je to jen v hlavě - kdyby si to v ní dokázal srovnat - a to jde! tak by mohl porážet i Džokera a Nadala. On na to herní a fyzické dispozice má, ale je to o umění koncentrace a zvládání psychiky v kritických momentech, ale hlavně o celkový přístup k tomu sportu - vemte si Džokera - on si prostě tu hru dokáže užívat... Za poslední tři roky Berdych psychiku hodně zlepšil, ale ještě tam pořád jsou velké rezervy. Pokud to nedokáže vyřešit sám tak má mít špičkového sportovního psychologa (nebo Lendla)...
Reagovat
Fandina
Podle mě na Rafu a Noleho Tom má fyzicky i herně, úplně jinak se pohyboval v předešlých zápasech. Tak je potřeba, aby se odpoutal od toho respektu z Rafy a Noleho a porazil je. Má na to. Tome pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Muze je porazit, rozhodne NE porazet, v tom je ohromnej rozdil!!!
Reagovat
darek.vrana
Je to jen v sebevědomí, které může nabrat jen v zápase s nimi. Je to samozřejmě v hlavě, ale neznamená to, že je Berdych labil. Prostě každý zápas je o hlavě a o tom, kdo má v dané chvíli psychicky navrch. Berdych už mívá navrch nad Federerem, protože to zlomil. Zase Djokovič má stejně nvrch nad Nadalem poslední dobou apod.
Reagovat
spaniel
Je to v hlave, ale nesouhlas ze na to ma herne. Novak je herne uplne jinde. Tomas je hrac, ktery umi jen tvrde mlatit do mice, a kdyz mu to nejde, jeho plan B je mlatit do toho jeste vic. Novak umi vsechny udery, ma mnohem lepsi pohyb a obranu a umi menit taktiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím s těmi všemi údery. Na síti je Novak mírně podprůměrný a smeče má hrubě podprůměrné.
Reagovat
spaniel
To platilo driv. Nemuzes opakovat neco cos slysel pred lety, dnes uz je ma na dobre urovni. A i kdyby ne, furt je to 1000x vic nez ma Tomas, coz je totalne stereotypni hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jsem o tom neslyšel, já na tenis spíš jenom koukám. Teď to Novak zas potvrdil, volejem nahrál.
Reagovat
Fandina
Tomáš také vkládá voleje, není to u něj jen o servise nebo ranaření. Samozřejmě pohyb a rychlost Noleho nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom má jasně lepší voleje a smeče u něj osobně považuji za špičkové. No, dneska to nepotrvrdil...
S tím Djokerem buďme za to rádi. To by už byl totální neporazitelný robot.
Reagovat
spaniel
Fandino, dik za dalsi moudro. Napises mne jeste kolikrat byl dnes Tom na siti, jak tam byl uspesny, pripadne kolik dal kratasu?
Reagovat
Fandina
spaniel dneska nehrát Tomáš nic. Jindy jde na síť po servisech a škoda že to dneska nedělal i když tady na tom povrchu a proti Rafovi by mu to bylo na nic, nicméně v Dubaji to aplikoval. Takže bych ho v tomhle tak nepodceňovala.
Reagovat
spaniel
Novak ma na tom samem povrchu uz ted na siti 9/14. Tomas mozna chodi na sit, kdyz hraje s nejakym chudakem, jinak vubec. Proste herne je tak o 2 tridy za spickou a nektere veci nikdy nedozene vzhledem k fyzickym predpokladum.
Reagovat
Fandina
spaniel podle mě má fyzické předpklady na servis a rány a když to proloží volejema, může porazit Noleho i Rafu. Věřím, že na jiném povrchu k tomu dojde. Dneska hrál dobře ale bez agresivity a risku. Tak příště.
Reagovat
spaniel
To je dost malo. Mne slo o pohyb a obranu a to je na dnesnich povrsich nejdulezitejsi, bohuzel. Na rychlych povrsich by mel vetsi uspechy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, každý z nich má nějaké zbraně - u Berdycha by to měl býát 1. servis - kdyby dával stabilně tak 70-80%, tak nemám strach, že by pár grand-slamů nevyhrál, ale ten servis je u něj taky otázkou ovládání psychiky. Kdyby měl psychiku Štěpánka tak by jich určitě pár vyhrál - i v téhle konkurenci. Všichni mají nějakou slabinu - ikdyž Nadal s Džokerem jsou skoro 100%.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale
Nadal Del potro
WIN RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Nowak rafa 6:3 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím ze berdych nejdriv porazí nadala v turnaji veteránů, ale je otázka jestli nebude rafa o berlich, pokud nebude šetřit svoje klouby
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu nemyslím, že je to nějaký problém Berdycha, se kterým nemůže hnout. Je to jen v tom, že s těmi hráči pořád prohrává. Až je někdy třeba náhodně porazí, bude si víc věřit a bude to jiné. Lendl měl stejný komplex proti Connorsovi. 8 prvních zápasů prohrál, pak to bylo vyrovnané a pak už ho Connors nikdy neporazil, Lendl vyhrál od roku 1984 17x v řadě!, a to taky třeba výsledkem 6:0 6:0...
Reagovat
J.M.
Connorsovi bylo v roce 1984 32 let, tam bych možná hledal příčinu toho, že se to otočilo. Jistě, ještě pak dokázal sem tam něco uhrát, ale už byl dávno za zenitem.

Jinak samozřejmě, že nějaká jedna výhra nad jedním z nich by Tomáše nakopla. Ale jak bylo i dnes vidět, to by musel mít hodně velké štěstí a soupeř by musel být indisponovaný. I to se může stát, samozřejmě.
Reagovat
darek.vrana
polach: O to snad vůbec nejde, ne? Jde o to, že měl taky komplex a pak ho překonal. Netvrdím, že je Berdych jako Lendl. J.M.: Connorsovi sice bylo 32, jenže ještě 4 roky poté byl pořád v první pětce.
Reagovat
darek.vrana
Spíš chci říct, že to není nějaký Berdychův obecný problém. Je to jen ve vztahu k těmto dvěma hráčům a není třeba nad ním lámat hůl. Tím si pošel snad každý tenista. Zase proti horším hráčům už bych řekl, že to Berdych v kritických chvílích zvládá hodně dobře a kolikrát je v té opačné pozici zase on, protože si na něj nevěří jeho soupeř.
Reagovat
J.M.
Ano, postoupil, ale co měl za soupeře... Jediný hráč top 20, kterého porazil, byl Karel Nováček. :-) Navíc to byl jediný jeho pořádný výsledek na turnajích za poslední 4 roky.

Jeho éra byla 70. léta, ještě snad začátek osmedesátých.
Reagovat
J.M.
V první pětce, ale už dávno za zenitem, výkonnostně, výsledkově i žebříčkově. Roger už se pomalu taky dostává do té fáze, a nelze ho vinit z toho, že na stará kolena čím dál víc prohrává s hráči, kteří jsou dnes na vrcholu sil.
Reagovat
J.M.
Tím jsem chtěl říct, že za tím Lendlovým zlomem nebyl ani nějaký průlom psychického bloku jako spíš to, že Ivan se dostal na absolutní vrchol sil, a Jimmy už dávno nebyl co kdysi a postupně odcházel. To je přirozená výměna generací v tenisu.
Reagovat
darek.vrana
Ale jde o to, že jako si Berdych nevěří na Nadala, tak stejné trauma měl i takový velký hráč jako Lendl. Prostě proti Connorsovi to taky nikdy nezvládal.
Reagovat
darek.vrana
Máš pravdu částečně, že šlo o střídání generací, ale kdo četl Lendlovu biografii, tak ví, že to bylo hodně o psychickém bloku. Především Lendl už byl absolutní špička od roku 1980 a Connorse dokázal porazit až za 4 roky.
Reagovat
spaniel
Del Potro je mnohem variabilnejsi nez Tomas a viditelne hraje s vetsim klidem proti top hracum. U Tomase mam pocit, ze je od prvniho pod tlakem a panikari.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to bude tym a to som tu uz vela krat pisal ze Del potro je lepsi tenista ako Tomaš
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě radši nedělat závěry z těch několika míčků. Ani Delpo nemá s hráči Top 4 nějakou zářivou bilanci...
Reagovat
Fandina
Já nerozumím tomu respektu Tomáše z Rafy a Noleho. Proti jiným je víc agresivní a víc riskuje.
Reagovat
spaniel
Cico: to tommr tvrdi ze je Tomas lepsi. Podle me ne.
Venco, nestvi :D Nejde o to, ze prohraje, ale jak hraje. Je to proste videt.
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna sa mylis Del potro je velky a nie tak pohybovo vybaveniy ako Nadal a Djoko
Reagovat
J.M.
Já tomu právě rozumím. S každou další porážkou z nich má logicky čím dál větší respekt, jedenáct porážek v řadě (navíc pokaždé se stejným scénářem) mu sebedůvěru sráží. A proto s nimi hraje každým zápsem čím dál opatrněji (aby zase něco nezkazil jako jedenáckrát předtím) a připodělaněji. V posledních zápasech s Rafou a Novakem už prakticky jen pinká. Ale přepinkat tyhle dva je nemožné.

Tomáše drží ve špičce kvalita úderů, která vyvažuje nevyléčitelnou psychiku a komplex z nejlepších hráčů. Když se tak dívám na první dvacítku, tak jediný, kdo má ještě větší psychický hendikep, je Wawrinka. Možná i Almagro mívá takové problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdy nebude je pomalej jako moje stará teta. Zabijacky podáním a forhendem to nevyhraje.
Reagovat
Fandina
Tomu rozumím, že s každou prohrou se zvětšuje respekt, ale to je to co já nechápu, že když tohle ví, tak to nehodí za hlavu a nezačne agresivně, neútočí, neriskuje. Já bych to nevydržela na jeho místě. Tlačila bych na maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
věřil jsem ti a vyhrál náký prachy díky kanče z Argentiny
Reagovat
VlS
Tak to jich pár přidej -podívej se na Davida proti Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo teď nezvládl smeč podobně jako Berdych. :-) Asi to slunko není nic příjemného
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla pěkná výmluva pro Toma. Jenže Tomáš smečoval se slunkem v zádech.
Reagovat
spaniel
Blbost, taky do slunka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím o čem píšeš, od toho okamžiku uběhla zhruba půl hodina. Člověk nemusí být Einstein aby si selským rozumem spočítal, že slunko se o tolik nepohne, jestli to nějaký druh humoru, tak ho nechápu :D ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No sorry, já si zrovna na ten konec musel odběhnout a jenom jsem viděl část posledního gemu, kdy měl brejky. A to byl na té straně jako teď Djoker. To jsem pák sám rád za Toma.
Ejnštajne
Reagovat
smazaný uživatel
na španielskeho byka ma len srbsky terminator a česky Lukaš:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomovi k semifinále, i to je hezký úspěch...dnes bohužel zas nezvládl rozhodující momenty (stejně jako je nezvládá proti Nolemu) a bylo po zápase...
Co se týče Rafy, za 1)gratulace k finále, za 2)snad se do něj propracuje i Novak a bude to mezi těmihle dvěma hráči zase jedna skvělá bitva:-)
Reagovat
rubens
taky, nevim, co všichni blbnou. Tom nehrál úplně špatně, hezkej úspěch, ten línej hadr ale pomohl Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když už postoupíte s Nolem do finále, tak dnes dovolte nám Delpovcům aspoň jeden set!
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se opakovat co uz tady vicekrat zaznelo.Z pohodli domova z gauce to asi tezko pochopime, ze hlava muze az tak moc rozhodnout,ale je to tak. Proste stale trva propastny rozdil mezi Rafou a Nolem a zbytkem hracu. Chyby delaji vsichni, ale je dulezite kdy se udelaji a um zapnout kdyz je potreba. Ty dva prvne jmenovane chyby spise vyhecuji k stoprocentnimu vykonu, ty ostatni srazi do kolen. Je to fakt na palici, po kolikate uz o jeden break v kazdem setu?Skoda, ze jsem si nevsadila, protoze jsem hned typovala stav 7:5 pro Rafu, jak Tom zmastil sve podani do setu. Jsem opravdu zvedava, jestli se dockame nekdy vyhry alespon nad jednim z techto dvou?
Reagovat
tommr
obávám se, že se Tomášova vítězství nad Djokovicem nebo nad Nadalem už nikdy nedočkáme. Tomáš je proti těmhle dvěma úplně bezradnej a nedokáže si s nima poradit ani když hrajou tužku. Dneska byl Nadal k poražení, ale to by se Tomáš nesměl v důležitejch okamžicích sesypat jak nějakej školáček ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na španielskeho byka ma len Djokovic a Rosol :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak na druhou stranu semifinále je pro tomáše velký úspěch samozřejmě je to způsobené i tím jaký měl los po vypadnutí ferrera ale zase si o něco polepší a budem vyčkávat kdy ferrerovi dojdou síly i když to asi bude ještě chvíli trvat ale nemuselo by když si uvědomíme jaký má ferrer styl hry fyzicky celkem náročný a myslim že tak za rok by se to pátý místo mohlo povést ale ted asi ještě ne
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je z inej planety vsetko ubeha a teraz ma vrchol kariery takze take 4 roky bude sa drzat vysoko
Reagovat
J.M.
Ferrer měl vrchol kariéry loni. Letos je docela zoufalý. A vzhledem k jeho věku bych řekl, že nějaká strmá cesta vzhůru už ho nečeká. Čtyři další roky ve špičce si ho neumím představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Když řikáte, že Tom nemá na nejlepší hráče hlavu, chcete říct, že Federer je nějakej dřevák..?
Reagovat
carolyn
Rafa, Nole - tam bylo dopsáno
Reagovat
smazaný uživatel
Fedexa uz porazil davno tk si nanho veri a veri coraz viac ale Djoka a Nadala v tazkych zapasoch este neporazil takze ma z nich strach
Reagovat
Mayo
:DD
Reagovat
carolyn
Nadala porazil naposledy v MAdridu 2006 - a jak to dopadlo :-D
Reagovat
carolyn
a mám pocit že si tomáš neví rady ani s davidem moc
Reagovat
deLaFere
Už mě přestává bavit se koukat na Tomášův komplex. Nadal je nerozehranej, na těch čopovanejch úderech je to jasně vidět, k těm je třeba velká herní praxe a ta tam teď přeci jen chybí, z toho vychází celkem pochopitelné nevynucené chyby. To co tam předvádí Tomáš už je těžko pochopitelný. Kdyby to byl první nebo třeba třetí zápas, tak to pochopím, ale tohle už je po x-tý za sebou pořád to samý. Vůbec nehraje svůj tenis, přitom kdyby ho hrál, tak Rafu dneska musel dostat. Sakra!!!
Reagovat
tommr
přesně tak. Zápasy Tomáše s Djokovicem a Nadalem už začínají bejt pomalu za trest. At hraje soupeř sebehůř, at se Tomáš dostane do sebenadějnější pozice, vždycky se nakonec sesype a zápas naprosto jednoznačně prohraje. To už je tak strašnej komplex, že se z Tomáše na kurtu stává ustrašenej školáček ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, takze uz asi nikdy...presto jsem porad tvuj verny fanda(Roman)
Reagovat
smazaný uživatel
perfektní :) dobře napsané
Reagovat
VlS
u Toma s Rafou a Nolem přetrvává. Jinak dobrej tenis. Bohužel v rozhodujících momentech dělá Tomáš chyby, ktrý normálně nedělá. Ale dobrej turnaj i výsledek. Tak třeba v Miami
Reagovat
historik
no tak musím konstatovat, že Tomáš se zase porazil sám, jakoby proti Nadalovi i Djokovičovi zápas prohrál už předem ve své hlavě - ten kolaps za stavu 5:3 budiž důkazem
Reagovat
darek.vrana
To je hrůza, jak se může takhle sesypat? Bohužel Berdych nikdy nedokáže podat, když je to potřeba. Za stavu 5:5 šel snad šestkrát přes druhý servis a to nemluvím o těch laciných chybách. Tentokrát jsem mu věřil při jeho formě a po Nadalově pauze, ale psychicky na to prostě nemá. A to by býval stačil i ne úplně stoprocentní výkon...
Reagovat
Mayo
zapnite si New Jersey vs Montreal a zabudnete na prehru :)
Reagovat
Mayo
prečo sklamanie? však bilancia hovorí jasne...tam mohol len prekvapiť či sa mýlim ? :O
Reagovat
smazaný uživatel
za chvílí pžijde tommr a bude psát jak se Berdych Rafa vzdálil :D
Reagovat
J.M.
A úplně největší klasika na závěr. Existuje vůbec nějaký zápas mezi Tomášem s Nolem nebo Rafou, kde by v rozhodujícím momentu nevyhodil nalitý jednoduchý volej nebo smeč?

Bohužel, po sedmi letech, kdy je k vidění pořád dokola ten samý obrázek, pořád ta samá scéna beze změny dokola a dokola a dokola a dokola, je jasné, že věci jsou tak jak jsou, byly a budou. Doufat po tom všem, že Tomáš ještě někdy zlepší psychiku, je asi jako doufat, že Rochus ještě vyroste. Některé věci jsou prostě dané a musí se hrát s tím, co je. Na druhou stranu, šesté místo na světě s takovou psychikou je hezký úspěch.

Rafa vypadá svěže, hlavně fyzicky. Herně to není ještě ono, jsou tam chyby z forhendu, bekhendu i na síti, ale jde si za tím agresivně (dnes byl agresivnější než Tomáš - a v defenzivě rozhodně Tomáš Rafu nepřehraje, na to je v ní moc tuhý), drží ho podání, pořád dokáže v těch důležitých momentech přepnout na vyšší rychlost. Herně je pořád lepší než Tomáš. Ten by na to páté místo mohl pomýšlet jedině na úkor Ferrera, nebo později Federera, oba už stárnou.
Reagovat
spaniel
Tak tak. Navic mu koc nesel servis a i z forhendu byl nejisty, asi proto hral vic bekhend. Jeste me stve jak monotonne hraje, nekolikrat si situace ptala kratas, ale on by ho nezahral ani kdyby na tom zavisel jeho zivot. Umi do toho jen mlatit a s tim tezko porazi hrace s takovou psychikou jako je Nadal. Ta smec u brejkbolu byla tresnicka, neco jako ten volej proti Novakovi v Dubai.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně jsi to zhrnul,a hlavně není schopen dát 1.servis,když si nepomůže servisem,tak od základní čáry je nikdy nepřehraje,na to nemá prostě pohyb jako oni.
Reagovat
smazaný uživatel
no paráda žádný překvapení podobný zápas jako těch 11 předtím promě zklamání :(
Reagovat
Chrenda
Ach jo, škoda, tak snad někdy příště. V každým případě hraje Tomáš super, zlepšil se, ale pořád to na velikány nestačí!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza. Ještě horší než ten zápas byl Tomáš Berdych. A to oběma fandím.
Reagovat
George_Renel
Byla v tom strašná křeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa byl k poražení..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa milujem ta a zajtra bude titul si King
Reagovat
Mayo
nebude bude hrať proti intergalaktickému djokovičovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadi ale budem fandit o zivot a mozno aj proti Del potrovi nikdy nevies:DDD
Reagovat
Mayo
ale kde, však on je neporaziteľný...ešte pár rokov to potrvá
Reagovat
smazaný uživatel
yeah!
Reagovat
Mayo
v Indian Wells to vie skvele oléé...je tam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dneska dost podprůměrnej výkon. Backhand žádnej, servis nechal asi v šatne - naštěstí forehand celkem drží. A pak taky hlavu maj naštěstí oba svojí. Favoritem pro finále určitě jeden z dvojice Djoko x Delpo. Zajímavá taktika tomáše, přehrát rafovo forehand z beckhandu.
Reagovat
carolyn
Hlavně že vyhrál!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je pravda, každej zápas je jinej.
Reagovat
carolyn
Pořád na ty nej hráče tomáš nemá hlavu (Rafa, Nole)
Reagovat
smazaný uživatel
8 měsíců nehrál a pak přijde a jednoho po druhém je maže z kurtu. To je neskutečný! VAMOS Rafa!
Reagovat
carolyn
konečně si to řekl :-*
mám radost že máš radost!
Reagovat
smazaný uživatel
carolyn, tím chceš říct, že Federer je špatnej hráč..?
Reagovat
smazaný uživatel
Co sem taháš Federera?
Reagovat
carolyn
:-)) asi neumí číst
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) evidentně
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš si zase špíl prohrál už v šatně, vůbec si neví rady s těmi vysokými točenými míči, ale vždyť to má trénovat, dyť to kvůli nim prohrál už několikrát. nemluvím o servisu, který mu v klíčových chvílích absolutně odešel! Dyž nad tím přemýšlím tak Rafa má velkou výhodu, že jeho soupeři du na kurt jako poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
to je prostě komplex,ale není to tak jednoduché,někteří jsou prostě lepší,nedá se nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
komplex přece musí jít nějak překonat :/ přála bych mu to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo mozno bude tiebreak
Reagovat
BooOoo
zajímalo by mě, kam by se postavil na příjmu, kdyby se hrálo v hale
Reagovat
Mayo
však on tak stáva celú kariéru prečo ťa to práve teraz šokuje ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
já jse musím smát už jenom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cooo zrobil teraz Berdychh noo smejem sa
Reagovat
Mayo
Berdych má fajnú formu lenže Nadal neni Anderson a spol no...vamos Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano jasně slunííčko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, já to Tomovi tak moc přeju a pořád nic :( Zajímalo by mě jestli vůbec existuje možnost, jak ho zbavit toho psychickýho bloku z Nadala a Djoka :(.
Reagovat
smazaný uživatel
Podme vsetci fandit Berdychovi:DDDDDD
Reagovat
Mayo
asi tak si to pánko predstavuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
no coment bože! Berdych je tak hotový že se bojí dopodávat set to je vrchol!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je fakt vyborny a tak ako ked sa vratil po zraneni v roku 2009 a stal sa sv 1 bude tak aj teraz!
Reagovat
Chrenda
No to je pech...hned to zase projet!
Reagovat
J.M.
Pech? Tohle předvádí Tomáš proti Rafovi a Nolemu celé dlouhé roky beze změny pořád dokola, v desítkách zápasů. To není pech.
Reagovat
Mayo
ribrejk vamos !
Reagovat
Chrenda
Mazej na nějakej španělskej portál a tady se nevlň obludo!
Reagovat
Mayo
ale čo nenapíšeš :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je tenisporátl, takže se tady fandí tenistům :D což je Nadal :D
Reagovat
Chrenda
Blbečkové
Reagovat
smazaný uživatel
aaa teraz Reebreak
Reagovat
smazaný uživatel
Noo Rafa dvoj chyba
Reagovat
Chrenda
Super brejk...jedu Tome jedu...to musíš doservírovat!!
Reagovat
Jabadu
Benzínem mě polej, pak mi zapal záda ... 5:3!
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to tam za těžkotonážního sběrače? Ten je snad na medicinbaly.
Reagovat
Jabadu
Sice na to koukám, držím palce, ale není co komentovat. Od roku 2006 se nic nezměnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
To otočí. Pohoda jazz :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale nevím proč zkouší přehrát Nadalův forhand z bekhandu
Reagovat
spaniel
Tomas umi hrat lip. Zbytecne chyby z forehendu. Jinak Nadal stoji pri prijmu tak daleko za zakladni carou, ze bych mu podal z ruky za sit, byt Tomasem. To by ho asi pekne nastvalo.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždycky to může být lepší, ale Tomášovi by tahle hra stačila na xxx jiných tenistů, na Nadala nestačí...ten jen dokazuje, že se vrátil ve velkym stylu, výborně se pohybuje (Tomáš naproti němu vypadá fakt neuvěřitelně těžkopádně), je razantní...to bude asi ve dvou:-X
Reagovat
Chrenda
No pořád má Tom šanci myslím, pokud mu neodejde podání. Ale bude to mít fakt těžký!
Reagovat
smazaný uživatel
To napomenutie pre Nadala prišlo po 45 sekundách ? Akože mám dosť. Ale to je celá ATP, hanebná organizácia "se vším všudy".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist