Nadala nezastavil ani Giraldo, jde si pro šestý titul

21. 4. 2011, 18:19
Aktuality 11
Letošní vítězné antukové tažení Rafaela Nadala neskončilo ani dnes v Barceloně. Nejlepší hráč světa si bez problémů poradil s Kolumbijcem Giraldem a postoupil mezi nejlepších osm. O semifinále si zahraje s Francouzem Monfilsem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal, který minulý týden vyhrál v Monte Carlu sedmý titul v řadě, v Barceloně usiluje už o celkově šestý triumf na tomto turnaji. Proti Santiagu Giraldovi z Kolumbie si vylepšil svou antukovou bilanci z loňské a letošní sezony na 29-0 a po hladkém vítězství je dalšímu titulu zase o krok blíž.

"Výhra 6-3 6-1 nad Giraldem je dobrá zpráva, protože dokáže zahrát vítězný úder z kteréhokoliv místa na kurtu," řekl po utkání Nadal španělské televizi.

V dalším zápase ho čeká Francouz Gael Monfils, kterému se po dvouměsíční pauze, vynucené zraněním zápěstí, daří. Ve svém druhém utkání po návratu porazil krajana Richarda Gasqueta 6-4 a 7-6.

"Bude to hodně těžký zápas," předvídá Nadal. "Monfils je jeden z hráčů, kteří umí útočit i bránit, a nikdy nevíte, co na vás vytáhne. Asi se bude muset snažit útočit, ale pokusím se být ve výměnách dominantní," dodal.

Poražený finalista z Monte Carla David Ferrer si dnes cestu do čtvrtfinále vybojoval za pouhých 65 minut, během nichž porazil Rumuna Haneska 6-3 6-2. O postup si podruhé během dvou týdnů zahraje s Jürgenem Melzerem z Rakouska, kterého v Monte Carlu vyřadil po setech 6-3 a 6-2.

"Minulý týden jsem odstartoval výborně, ale potom se to zvrtlo. Je dobře, že po týdnu mám možnost hrát s ním znovu a pokusit se dopadnout lépe než před týdnem," uvedl šestý nasazený Melzer, který si v Monte Carlu připsal i skalp Rogera Federera.

"S antukovou sezonou jsem zatím spokojený, v Monte Carlu jsem došel do semifinále a tady už jsem ve čtvrtfinále. Dokázal jsem porazit dobré hráče a věřím si. Na zbytek antukové sezony se těším," řekl Melzer.

Almagro poprvé do top 10
Do čtvrtfinále nakonec postoupilo pět domácích borců. Po výhře 7-6 6-3 nad Nikolajem Davyděnkem se v pondělí poprvé do top 10 posune Nicolas Almagro. Španělský antukář letos na oranžové drti vyhrál už 18. z dvaceti utkání. 

"Věděl jsem, že bych mohl být za dnešní zápas speciálně odměněn. Byla to má třetí šance se do top 10 dostat. Před podobnou výzvou jsem stál také v Acapulku (prohrál ve finále s Ferrerem) a Monte Carlu (3. kolo s Melzerem). Je to neuvěřitelný pocit. Neexistuje lepší místo k dosažení takové mety, než v domácím klubu před zraky známých a rodiny. Je to skvělá odměna pro mě i celý můj tým," radoval se pětadvacetiletý Almagro, který se do elitní desítky dostal jako 17. Španěl v pořadí. Současně budou v top 10 po jeho boku také Ferrer a Nadal.

O čtvrté semifinále této sezony se utká s krajanem Juanem Carlosem Ferrerem. Někdejší nejlepší hráč světa se skvělým způsobem vrací po sedmiměsíční pauze, kterou zavinily operace kolena a zápěstí. Jednatřicetiletý Španěl v Barceloně sice ztratil první set, překvapení turnaje Simoneho Vagnozziho z Itálie ale nakonec udolal 7-6 4-6 6-4.

Poprvé od loňského července si ve čtvrtfinále zahraje Feliciano Lopez, který se mezi nejlepších osm tenistů soutěže dostal až po sedmnácti neúspěšných pokusech. Dnes zvítězil 6-4 7-6 nad Japoncem Keiem Nišikorim a zlomil prokletí třetích kol, v němž v Barceloně skončil pokaždé od roku 2008.

O semifinále si levoruký Španěl zahraje s nejpřekvapivějším čtvrtfinalistou Ivanem Dodigem, který se tak daleko na antuce dostal vůbec poprvé. Šestadvacetiletý přemožitel Söderlinga v zápase třetího kola zdolal kanadský objev sezony Milose Raonice.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1.995.000 eur):

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 6:1, Ferrer (4-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:2, Melzer (6-Rak.) - Montaňes (11-Šp.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:2, Monfils (7-Fr.) - Gasquet (9-Fr.) 6:4, 7:6 (9:7), Almagro (8-Šp.) - Davyděnko (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3, Ferrero (Šp.) - Vagnozzi (It.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, F. López (Šp.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 7:6 (7:5), Dodig (Chorv.) - Raonic (Kan.) 7:6 (7:0), 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Čermák/Ram (ČR/USA) 6:2, 6:7 (4:7), 10:5.

 

Komentáře

11
Přidat komentář
Stan_Borowitz
vypadá na čistě španělskou už v semifinále...
Reagovat
smazaný uživatel
nn Ivan jim to překazí.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale bylo to o fous...
Reagovat
smazaný uživatel
Bych viděl na Wozz vs. Stosur, s tím, že vyhraje Sam. Resp. to je mé přání.:-) Ale z tunaje už nic "bohužel" neuvidím, páč odjíždím na velikonoční vandr do Českosaskýho Švýcarska. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Ivane. Udělals mi radost. Velká gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
David sehral s Nadalem v MC velmi vyrovnanou partii, kdyby se zapas tehdy dostal do tretiho setu, kdo vi...
Doufam, ze dalsi prilezitost porvat se o vitezstvi bude mit Ferrer v nedeli, protoze spolecne s Nadalem jsou to nejlepsi, co nam muze tenis na antuce momentalne nabidnout.

Ke Stuttgartu: SF slozeni je zajimave, jsem zvedavy hlavne na to, jak si povede Radwanska. Je to moje oblibenkyne a snad nic neda Carol zadarmo. Mohla by uhrat alespon set.
Ve druhem SF si dovolim oznacit za vitezku Stosur. Goerges mela vypadnout uz s Viktorii.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se, to mela byt reakce na spodni vlakno.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby Radwanska uhrála aspoň set, musela by Wozniacká hrát totálně tragicky; vidím to na vítězství Wozz typu 6:3, 6:3, nebo ještě snazší -- viz jejich poslední vzájemné zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt je to jen takove me prani jakozto fanouska Agniezsky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem dalsi Daviduv skvely vykon na antuce. V prvnim setu si teda Hanescu dost pomahal servisem a David krome gemu, ve kterem Rumunovi podani vzal, toho na returnu moc neuhral, takze muze byt vlastne i rad, ze to pro nej dopadlo takhle, ale postupem casu se zacal vice prosazovat a ve druhem dejstvi uz Haneska breaknul dvakrat. Jinak dnes Ferrer predvedl velmi nadprumerny vykon. Jsem presvedcen o tom, ze finale letosniho rocniku turnaje v Barcelone bude stejne jako v Monte Carlu v rezii Nadala s Ferrerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, ostatně pokud může Nadala někdo na antuce porazit, je to právě David, teda pokud bude mít svůj den.
Jinak ve Fesu bych to viděl na finále Halep - Safina a ve Stutgartu Wozna - Stosur. Agnieszka tam sice zatím působí dobře, ale Caroline je jiná liga. Přál bych to i Goerges, ale ta je v semi dost po haluzi, ale třeba se hecne, ostatně loni v Tokiu porazila Stosur 2:0, i když to bylo na hardu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist