Nadala nezastavil ani teenager, je ve čtvrtfinále

7. 10. 2010, 14:21
Aktuality 5
Dva největší favorité turnaje v Tokiu jsou v japonské metropoli ve čtvrtfinále. Své zápasy dnes zvládli Rafael Nadal i Andy Roddick, kteří proti nepříjemným soupeřům neztratili ani jednou servis.
Rafael Nadal

Rafaela Nadala dnes v Tokiu čekal teprve devatenáctiletý Kanaďan Milos Raonic, který na sebe upozornil například nedávným vítězstvím nad Sergejem Stachovským. Proti světové jedničce se Raonic dlouho držel; v úvodním setu doplatil na jediný Nadalův proměněný brejkbol, ve druhém potom mohl jít do vedení, když si za stavu 3-2 vypracoval sám čtyři brejkboly. Ani jeden ale nevyužil, Nadal získal tři z následujících čtyř her a Kanaňada, který se v pondělí stane žebříčkově nejvýše postaveným hráčem své země, porazil dvakrát 6-4.

V dalším kole narazí Španěl na Dmitrije Tursunova, který v předešlém kole zdolal Richarda Gasqueta z Francie.

Úplně snadnou práci dnes neměl ani druhý nasazený Andy Roddick, kterého čekal nevyzpytatelný Jeremy Chardy. Francouz si v prvním setu vybral jediný slabý moment za stavu 1-1, kdy při svém podání neproměnil vedení 40:0 v získaný game a jediný brejk úvodní sady znamenal, že ji Roddick vyhrál 6-4.

Ve druhém dějství už Chardy na servisu nezaváhal a dokonce měl v desáté hře setbol. Roddick ale kritický moment zvládl a vynutil si tie-break, který už s přehledem ovládl.

"Jsem spokojený s tím, jak jsem hrál. Důležité míče jsem odehrál hodně dobře," pochvaloval si po utkání, které trvalo hodinu a půl, Roddick. "(Chardy) je vždycky nebezpečný, protože hraje hodně riskantně. V ten moment (za stavu 4-5 ve druhém setu, pozn.) jsem chtěl body uhrát servisem, ale zahrál pár skvělých míčů a najednou jsem prohrával 30:40. Hrál jsem ale agresivně, šel na síť a zahrál dobrý volej do rohu. Dostal jsem se z toho a pak to ukončil," popsal klíčové momenty Američan.

Toho v dalším kole čeká Francouz Gael Monfils, jenž si dnes ve dvou setech poradil s Andreasem Seppim. Ani tak ale se svým výkonem nebyl úplně spokojený.

"Dnes jsem hrál líp než v prvním kole, ale pořád můžu hrát líp," přiznal Monfils, který má s Roddickem příznivou bilanci 4-3. "Pořád jsem trochu pomalý a nepoužívám pořádně svůj forhend. S Andym to bude těžký zápas, znám ho už dlouho. Bude to zajímavý zápas," dodal Francouz.

Jediné překvapení na úkor nasazeného hráče dnes přinesl duel čtvrtého nasazeného Jürgena Melzera se Srbem Viktorem Troickým. Utkání měl lépe rozehrané Melzer, který sice první set prohrál, další sadu ale opanoval a v rozhodujícím setu vedl už 5-2. Troický se ale nevzdal, vybojoval druhou zkrácenou hru a v ní znovu uspěl. I díky 18 esům zvítězil za necelé dvě a půl hodiny 7-6 3-6 7-6 a popáté v sezoně postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Zároveň ukončil svou černou sérii s Melzerem, kterému v předešlých čtyřech zápasech podlehl.

Výsledky - Tokio - muži (tvrdý povrch, dotace 1,100.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Raonic (Kan.) 6:4, 6:4, Roddick (2-USA) - Chardy (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4), Troicki (Srb.) - Melzer (4-Rak.) 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (7:3), Monfils (5-Fr.) - Seppi (It.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (4-ČR/SR) - Nišikori/Soeda (Jap.) 6:3, 6:2.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
jenom tak mimochodem, jsem opravdu zvědavej jak Rafa obhájí příští rok tolik bodů ( 3 GS, kopa Masters ), nepřijde mi moc rozumné že se účastní tolika turnajů, třeba ty dvě 250 ( Tokio, Bangkok) si myslím že mohl klidně vynechat...
Reagovat
Vojtiik
neboj zas si neco utrhne nebo si zapomene dat plazmove injekce a bude no. 1 nekdo jiny kvuli tomu ze se rafa zranil :D
Reagovat
Matti
hodně tě štve, že jiným způsobem to nejde co :-)
Reagovat
smazaný uživatel
$$$ kdyz muze nasetrit pravnoucatum, tak proc si nezahrat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
- Raonice jsem čekal, že nedostane až takovej nářez, jakoby se od rafy slušelo. Má tak výbornej servis, že snad na tvrdým ani nářez dostat nemůže. Jinak pro Dmitrije samozřejmě Rafa bude stopka.
- Co se týče Monfilse a A-Rodda, myslím, že Gael může v klidu vyhrát, jsem zvědavej na kursy. Dnes se Seppim to sice ještě nebylo moc jisté..ale když mu to jde, myslím, že je mezi nejlepšíma na světě.
- a co říct k Jürgenovi? Ten si to prohrál úplně sám. Nevím, s kým hraje Troicki další kolo, ale bude to jeho konečná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist