Nadšený, blažený i vděčný. Je skvělé být znovu ve hře, usmíval se Djokovič

16. 1. 2018, 13:51
Aktuality 10
Trošku bojoval s novým servisem, ale jinak Novak Djokovič oslavil návrat na turnaj po šestiměsíční pauze suverénní výhrou. Šestinásobný vítěz Australian Open ztratil v 1. kole v Melbourne.jen sedm gamů.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Je skvělé být znovu ve hře a zase soutěžit. Prošel jsem různými emocemi, ale převážně pěknými. Byl jsem nadšený, blažený i vděčný, že mám zase možnost hrát. Ještě před třemi týdny to nebylo jisté," řekl Djokovič na tiskové konferenci.

Hvězdný Srb hrál naposledy Wimbledon a poté léčil problémový loket. Kvůli němu nastoupil v Austrálii s kompresním návlekem a podával novým stylem. Se servisem bojoval, jednou o podání přišel, ale jinak i pod trenérským vedením Radka Štěpánka nedal šanci Donaldu Youngovi z USA a zápas vyhrál za necelé dvě hodny.

Prvních podání dal Djokovič do pole 58 procent, trefil čtyři esa a radost měl hlavně z druhého servisu. "Ten byl velmi, velmi dobrý. První podání bylo trochu nahoru a dolů, ale při návratu nevíte, jak budou věci fungovat," řekl bývalý první hráč světa, který kvůli pauze klesl v žebříčku ATP na aktuální čtrnáctou pozici.

"Celkově jsem ale spokojen. Vím, že bude chvilku trvat, než si všechno sedne, zvyknu si na nový pohyb a půjde to, jak si přeju," pronesl Djokovič.

Už ve druhém utkání bude muset dvanáctinásobný grandslamový vítěz na podání přidat. Čeká ho letošní vítěz z Dauhá Gaël Monfils, i když s ním má skvělou bilanci. Francouze porazil ve všech 16 vzájemných soubojích.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Nola
osobne - nevidela som ani jeden zapas, dolezite pre Noleho, ci Stana je fakt, ze vobec hraju / aj pre fans/ a postupili do dalsieho kola, prognozy ich startu neboli vobec lichotive, kazdy dalsi zvladnuty zapas bude bonus, ak niekomu nechybali na tour je to jeho vec, mne osobne chyba aj Andy
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne ocakavam epic match..Ak Gael nevyhra aspon set a dalsie sa nebudu rozhodovat az v samom zavere, tak nech sa dá vypchať..:)
Reagovat
Kozoroh
Aby ti ten epic match nezařídil Leonardo, chytrolíne :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt...

Ale Mayer je objektívne niekde inde ako tebou tak podcenovaný Monfils. Chytrol1ne.
Reagovat
safi1313
:)
Reagovat
Krisboy
No nevím...Gael je sice jeden z mých nejoblíbenějších plejerů, ale na No14eho prostě neumí...
Reagovat
Fandina
Když s ním 16 x vyhrál? Velmi malá pravděpodobnost, že teď prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale určitě si bude věřit nejvíce z těch 16ti duelů. Nole není ve formě, nemá nahráno. Gael má určitě šanci Noleho extrémně potrápit. Když jsem viděl kolik chyb udělal dneska Young a ještě dokázal uhrát celkem obstojný počet gamů, tak jsem zvědavý co předvede pinkalista Gael. :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že 16 výher nemusí nic znamenat, ale podle toho, co říká Nole, tak asi bude hodně chtít, aby i tentokrát vyhrál. Právě proto, že se vrací do kolotoče, tak se bude co nejvíc snažit.
Reagovat
Marduch
Noleho zápasy s outsidery o jeho aktuální formě defakto nikdy nic nevypovídaly...ale uvidíme, ta Noleho situace je určitě hodně specifická, o tom žádná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist