Nalbandian porazil Davyděnka. Bod pro Rusy získal Južnyj

9. 7. 2010, 17:49
Aktuality 2
DAVIS CUP - David Nalbandian se po třech měsících vrátil na kurty a hned si připsal cenné vítězství nad Davyděnkem. Ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Rusku tak dostal Argentinu do vedení, domácí tenisté se však díky Južnému dostali zpět do hry.
David Nalbandian

Předloňští finalisté Argentinci zavítali na horkou půdu finalistů z roku 2007 Rusů. Poslední čtyři vzájemné souboje vyhráli vždy domácí tenisté a také letos jsou Rusové na rychlém povrchu mírnými favority.

Po úvodní dvouhře ale vedou Jihoameričané, neboť David Nalbandian vyhrál 6-4 7-6 7-6 nad světovou šestkou Nikolajem Davyděnkem.

Nalbandian loni v létě podstoupil operaci kyčle a ve zbytku sezony nehrál. Jeho letošní návrat komplikují různá zranění. Naposledy hrál v dubnu v Monte Carlu, od té doby léčil zraněné levé koleno.

Kapitán argentinského daviscupového týmu Tito Vazquez se však nebál povolat svoji oporu k důležitému čtvrtfinálovému utkání v Rusku. Jihoameričné nemohou počítat s jedničkou Del Potrem, který je po operaci zápěstí, a tak jim uzdravení Nalbandiana vytrhlo trn z paty.

Osmadvacetiletý Nalbandian má v Davis Cupu skvělou bilanci 18 výher a pouhých 4 porážek, nicméně v Rusku proti domácímu Davyděnkovi favoritem nebyl. I sezonu ruského tenisty komplikují zranění, po problémech s patou si na konci února zlomil zápěstí a vrátil se až před Wimbledonem. Na trávě se mu obvykle nedařilo, v moskevské hale na rychlém povrchu ale už měl být oporou.

První bod ovšem v utkání plném nevynucených chyb ukořistil Jimoameričan a poslal svou zemi do vedení. Nalbandian druhou sadu získal v tie-breaku, v kterém otočil z 2-5 na 7-5. I třetí set rozhodovala zkrácená hra a Nalbandian měl opět pevnější nervy. Odvrátil jeden setbol Davyděnka a pak zápas ukončil. "Ani jeden z nás nehrál nejlépe, často jsme chybovali, což nemám rád, ale vyhrál jsem, což je ta nejdůležitější věc," konstatoval Nalbandian, který tak oslavil třicátou výhru v Daviscupu.

Podle papírových předpokladů měl vyrovnat a vrátit Rusy zpět do hry Michail Južnyj. Narozdíl od Davyděnka roli favorita potvrdil a Leonarda Mayera porazil snadno 6-3 6-1 6-4.

O důležitý bod se v sobotu bude bojovat ve čtyřhře, do které jsou nominováni Gabašvili s Kunicynem a za Argentince Zeballos s Nalbandianem. Nehrající kapitáni však mají možnost ještě hodinu před zápasem sestavy změnit.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Rusko - Argentina (Moskva, tv. povrch / hala)

Rusko - Argentina 1-1 ... po druhé dvouhře
páteční výsledky:
Davyděnko - Nalbandian 4-6 6-7(5) 6-7(6)
Južnyj - L. Mayer 6-3 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doslova mezinárodní tenisovou tragédií bych nazval výkon Davyděnka v tomto zápase, velice mě zklamal, kolik šancí chtěl? Ve druhém setu *3:0 a prohrál jej v TB ve kterém vedl 5:2, ve třetím setu srovnal na 5:5, pak 6:6, otočil TB na 6:5 a prohrál 6:8... je tohle normální u top hráče proti hráči co se za poslední rok a půl nedostal pořádně do zápasového tempa? PRvní ostrý duel ihned v tak důležitém zápase, Kolja si alespoň zkusil i pětiseťák ve Wimblasu a naladil kondici... doufám, že jej zkritizují, nedivil bych se kdyby někdo vytáhl i sázkařskou aféru, i když je to asi už moc silné kafe. Rusové nepostoupí.
Reagovat
Ananas
Výborný začátek mají podle mě velkou šanci na výhru a celkový postup.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist