Nalbandian přijde i o Australian Open, léčba se protáhne

13. 1. 2010, 09:40
Aktuality 1
Osm měsíců bez tenisu si u Davida Nalbandiana vybírá další daň. Argentinský tenista byl připravený vrátit se hned na startu nové sezony, zranění břišních svalů ho však ze hry vyřadilo minimálně na další měsíc. Neobjeví se tak ani na Australian Open, ze kterého se dnes odhlásil.
Profily hráčů
David Nalbandian

David Nalbandian se měl tento týden vrátit na kurty poprvé od května loňského roku, kdy se podrobil operaci kyčle. Při tréninku si ale natáhl břišní sval a titul v Aucklandu obhajovat nemohl. "Takové zranění se hojí zhruba deset až patnáct dnů," nedal Nalbandianovi týden před prvním grandslamem příliš šancí na start pořadatel novozélandského turnaje Richard Palmer.

A jeho prognózy se vyplnily. Už dnes Nalbandian pořadatelům Australian Open oznámil, ať s ním nepočítají. "Nehrál jsem tenis přes osm měsíců, drobným zraněním se teď vyhnout nedá," litoval osmadvacetiletý Jihoameričan.

Nalbandian se přitom v prosinci na přípravných turnajích dostával do dobré formy, když vyhrál exhibice v San Juanu i Buenos Aires.

"Tohle mě trochu zklamalo, ale věřím, že brzy se znovu dostanu do formy," dodal tenista, který se vinou zranění propadl na 64. místo světového žebříčku, takže poprvé od roku 2000 vypadl z elitní padesátky.

Vítěz 10 turnaů ATP přijde o čtvrtý grandslamový turnaj v řadě. Na Australian Open, kde v letech 2003 až 2006 hrál vždy minimálně čtvrtfinále, by letos obhajoval jen 2. kolo.

V únoru by Nalbandian měl být již připravený na domácí oblíbený antukový turnaj v Buenos Aires.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://slego.blog.cz/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist