Nalbandian s Tsongou si to v Paříži rozdají o Turnaj mistrů. Del Potro má účast v Šanghaji jistou

1. 11. 2008, 16:57
Aktuality 51
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Do finále podniku BNP Paribas Masters v Paříži postoupili Argentinec Nalbandian a domácí Tsonga. Vítěz turnaje v neděli kromě trofeje získá také poslední volnou vstupenku na Turnaj mistrů. Dnešní výsledky rozhodli o tom, že sedmým účastníkem prestižního klání v Šanghaji je del Potro.
David Nalbandian a Jo-Wilfried Tsonga

Argentinský tenista David Nalbandian má stále šanci obhájit titul na Masters v Paříži a zajistit si účast na Turnaji mistrů. V dnešním semifinále ve třech setech porazil ruského tenistu Nikolaje Davyděnka.

Nalbandian do zápasu vlétl ve velkém stylu a během prvních čtyř gamů soupeři dovolil jen tři fiftýny. První set vyhrál bleskově 6-1, ale pak přemožitel Tomáše Berdycha srovnal krok a druhou sadu získal pro sebe v poměru 7-5.

Rozhodující okamžik třetího setu přišel v sedmé hře, kdy se Nalbandianovi podařilo získat podání soupeře a náskok brejku udržel až do konce.

Nalbandian si o trofej zahraje s francouzský "uragánem" Jo-Wilfriedem Tsongou. Ten se dnes opět mohl spolehnout nejen na dělový servis a přesnou agresivní hru, ale také na bouřlivé domácí publikum.

Francouzský finalista letošního Australian Open v zápase s Američanem Jamesem Blakem nasázel 14 es, nečelil žádnému brejkbolu a za 67 minut vyhrál 6-4 6-3.

Blake by si případným dnešním vítězstvím zajistil druhou účast v Šanghaji, po porážce však o šanci přišel a naopak předposlední vstupenku přenechal del Potrovi z Argentiny.

ATP MASTERS PAŘÍŽ (Francie, hala, 2.270.000 eur) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Nalbandian (8-Arg.) - Davyděnko (6-Rus.) 6-1 5-7 6-4
Tsonga (13-Fr.) - Blake (11-USA) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda, že Tsonga vyhrál! Brzo budeme mít novou světovou jedničku, fakt, bez legrace... :-D přeju mu to, frajer!!!
Reagovat
skott
Skvely comeback JO za stavu 40-0, neuveritelny servis!!!Zaslouzene vitezstvi!
Reagovat
Carlos_Moya
Jinak k zápasu Nalbandian - Tsonga. Myslím si, že tento zápas je na míru šitej pro Nalbandiana, jde v něm o hodně a takový zápasy David miluje, s motivací a koncetrací by tedy v tomto zápase neměl mít problém, což je občas někdy jeho problém. Tsonga hraje dobře, ale podle mě zatím se na turnaji neutkal se soupeřem, co by měl zrovna super formu. Kdežto Nalba porazil dobře hrajícího Potra, skvělého Murrayho a včera i zlepšujcího se Davydenka. Servis mluví jednoznačně pro Tsongu, ale nutno podotknout, kdo jinej než Nalbandian by mu ho měl dokázat zreturnovat. Myslím si, že Nalba toto utkání zvládne, možná ve třech setech, ale dokážeto. GL všem
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, očekávám, že return bude velkou zbraní Nalbandiana v zápase s Tsongou. On to má v ruce a třeba proti Murraymu předvedl pár skvostných returnů.
Reagovat
smazaný uživatel
vcera ste pisali,ze nalbandianovi staci finale na sanghaj,dnes uz musi turnaj vyhrat.nepiste do predu bludy.RADSEJ
Reagovat
Carlos_Moya
hrdino nevím kde jsi to četl, já jsem se teda už včera tady dočetl, že musí výhrát i finále, asi neumíš číst:-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi sa mi to snivalo,vcera rano to tu pisali.clanok je uz prepisany.prde
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga jedeeeeem!
Reagovat
carolyn
Myslím že to má Nalbandian v kapse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no já nevím, bude to asi vyrovnaný. V tomto duelu fandím Nalbandianovi ale myslim že Tsonga bude lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím uplně se šroubovákem,bude to těžký zápas ale nalbandian to dovede do konce a pojede do šangahaje!!!I když jestli tsonga nasadí rychlé tempo hry,tak newim jestli by mu nalbandian stačil,protože jsem viděl hrát nalbandiana proti kieferovi a rychlé tempo mu teda nesvědčí!!!
Reagovat
carolyn
Tak jasně že to bude boj, ale stejně to přeju Nalbandianovi víc :-)
Reagovat
skott
Je dobre, ze zminujes zapas s Kieferem, protoze Nalba predvedl skutecne dobry vykon jenom vcera proti Murraymu a prvni set s Davydenkem.Tsonga ma neuveritelnou razanci uderu a pokud ho rozbeha, bude mit Nalba problemy.Navic podpora divaku Tsongu nesvazuje, naopak jeste zvysuje jeho vykon.Jinak dnesni vystoupeni Blakea byl snad vtip, stejne jako jeho haluzni postup do semifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
NEVÍM PROČ ZMINUJETE ZÁPAS S KIEFREM KDYŽ TO BYL JEHO PRVNÍ ZAPAS MSUEL SE ROZEHRÁT KIEFER UŽ BYL ROZEHRANY .....NALBANDIAN JE TENISTA CO UMÍ ZKROTIT HRÁČE KTEŘÍ JSOU NA KONI VIZ MURAY BYL NA KONI VYHRAVAL NEZTRÁCEL SETY ALE PŘIŠEL NALBA A PAPA ...ZKROTIL AJI DEL POTRA SUVERENA ....DNESKA DOKAZAL ŽE JE PSYCHYCKY NA TOM DOBŘE PROTŽE ZNIČIL KORUPČENKA ......TAK ŽE ZÍTRA NALBANDIAN KTERÝ SE VYŽÍVÁ KDYŽ MUŽE KAZIT SERIE TENISTU A NAVÍC TSONGA BUDE POD TLAKEM BO JEŠTĚ TITUL NEVYHRÁL NIKDY A NALBA UŽ TO ZNÁ FINALE JE JINÉ NA NERVY NEŽ SEMI ATD MYSLÍM ŽE HO NALBA AŽ PŘEKVAPIVĚ ZNIČÍ 2:0 NA SETY
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem psal, že Nalbandian je pro mě favorit celýho turnaje. Jeho dnešní zápas jsem neviděl, ale pokud zítra naváže na výkon ve čtvrtfinále, tak Tsongu porazí. Murray ho taky rozběhal, ale David mu tam z plnýho běhu vracel famózní winnery. Tsongu sice požene dav, ale doufám, že to Nalba zvládne.
Reagovat
skott
Tak ja nerikam, ze Nalba nemuze vyhrat, klidne i 2:0...Jinak ze by nebyl rozehrany?Hral finale Basileje.A Del Potra porazil lehce kvuli tomu, ze mel problemy s chodidlem a co sem videl dnesni zapas, tak Kolju urcite nesmetl.btw Tsonga vyhral v Bangkoku.
Reagovat
smazaný uživatel
a navic byl i ve finale australien open ,ale zklamalo me ze sme dlouho sme nevideli souboj nadala s federerem a oba meli na finale
Reagovat
smazaný uživatel
Možná se toho dočkáme na turnaji mistrů! Teda pokud budou oba fit a v pohodě. A jestli ano tak pevně doufám a věřím, že ho Roger porazí!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to doufam taky
Reagovat
smazaný uživatel
No já to přeju rozhodně Nalbandianovi... Tsonga je obrovský talent, to nepopírám, ale moje sympatie si tedy moc nezískal. Vím, že sebevědomí je velmi důležitá věc, pokud chcete něčeho dosáhnout.. ale třeba takový Federer toho dosáhl "docela" dost a nikdy na mě nepůsobil namyšleně. A třeba i Nadal, i když se o něm sem tam řeklo, že je nafrněný - ve mě takový dojem nevyvolal. Zato Tsonga má to ego pěkně hutné.. na můj vkus až moc... Avšak jak jsem řekl, tenis hrát umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypni si ten CAPS LOCK, michaile... možná to byla nehoda, ale když to vidím, začíná mě jímat hrůza. Hrůza, že se sem zatoulal nějaký gumák z diskuzí novinek či super..

Jinak s tvým názorem v podstatě souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Newím proč bych nemohl zmiňovat prwní zápas s kiefrem každý hraje prwní kolo a rozehrává se....Já jenom tvrdím že jestli tsonga bude více běhat tak si myslím že je to dobrý recept na nalbandiana.Pokud se tsongovi podaří rozběhat do stran nalbu a bude dávat přessný údery k čáře tak si myslím že by ho mohl porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
Newím proč bych nemohl zmiňovat prwní zápas s kiefrem každý hraje prwní kolo a rozehrává se....Já jenom tvrdím že jestli tsonga bude více běhat tak si myslím že je to dobrý recept na nalbandiana.Pokud se tsongovi podaří rozběhat do stran nalbu a bude dávat přessný údery k čáře tak si myslím že by ho mohl porazit...
Reagovat
skott
Srovnavat Fedexe a Tsongu urcite nejde, ale nevim z jakeho duvodu na tebe Jo pusobi namyslene.Ja bych vic nez slovo arogance nebo "hutne ego" pouzil slovo spontanni.Je vic podobny treba Safinovi a ke svemu nejlepsimu vykonu potrebuje podporu fanousku.Umi poradne oslavit povedeny uder a tim si lidi ziskat, ale zaroven dokaze ocenit i kvalitni vykon soupere viz. zapas s Moyou na USO a jeho preskoceni site...
Reagovat
smazaný uživatel
Můj postoj k Tsongovi je hodně iracionální, vím, že se to na ničem podstatném pravděpodobně nezakládá.. Je to ten pověstný první dojem - ten člověk může být naprosto normální, ale tobě holt "nějak" nesedne. A vlastně to může být skromňouš do morku kostí, jenže to, co by někdo nezaujatý pobral jako např.: projev radosti, ty (tím tedy myslím sebe) to vidíš jako projev arogance.. Dost běžný případ a jak tak už nějakej ten pátek pročítám komentáře na tomto webu, nemůžu se občas ubránit dojmu, že s podobným případem právě mluvím, mistře skotte:).. chudák Rafa a Srbky:). Anebo si skutečně myslíš, že všechno to, co jsi zde o nich už napsal, se vážně zakládá na skutečnosti? Můžeš přiznat, že to nemusí nutně být nafrnění a "podvádějící" lidé, ale že ti tak prostě jen přijdou a snad jsou i naprosto v pohodě, jen na tebe jednoduše zapůsobili negativně?.. Přece, pokud tomu hráči nevidím do hlavy, anebo ho alespoň velmi dobře a dlouho neznám, pak nemůžu automaticky a s konečnou platností soudit, že třeba zaťatá pěst musí znamenat: povzbuzení se/oslava povedeného winneru/výsměch soupeři anebo ukázka - jo, jsem king, podívej!/výhružka/křeč v ruce:)... Já nejsem proti fandění a že ti někdy někdo "nezavoní", to beru. Ovšem mezi nesympatií a neustálým navážením se do někoho, o kom víš vlastně prd, je určitá hranice. A občas mám pocit, že tu hranici překračuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna mas pravdu, ale Rafa a Srbky takhle pusobi i na me :-!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím no, já s Jelenou J. a Rafou problém nemám, spíš trošku naopak. Co se Ivanovičové týče, nebudu soudit, jaksi se mi zatím dařilo jejím zápasům vyhýbat anebo mě, asi paradoxně, nějak nazaujala.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistr skott !!! Dumec to napsal nádherně. Já toho "britta" ale mám rád, bez jeho výstřelků proti těm třem by diskuse vázla a pak taky fandíme stejným tenistům. Až na tu uřvanou Mášu, tu bych ukončil. Ale hezká je. Tsongu jsem poprvé viděl letos na AO, od té doby mu přeju. Jeho živost se mi líbí.
Reagovat
carolyn
To Broz: no né ty už si se vrátil ze semináře? :-)) :-D
Už jsme začínali mít o tebe starost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejdřív zdravím Carolyn ;-)
Pak chci napsat, že Broz tu chyběl a to nemyslím ironicky. :-)
Co se týka skotta, tak své jsem mu k té jeho zaujatosti už řekl, ale jinak sem píše vesměs zajímavé příspěvky a přehled o tenisu určitě má.
A pokud jde o Tsongu, tak mám stejný dojem jako Dumec, například ty jeho oslavy po vítězném zápase, jak na sebe neustále ukazuje, mi moc nesedí. Ale je to fakt jen dojem..možná chybný.
Reagovat
skott
Je docela usmevne jak se tady kazdy snazi pusobit jako tzv." nezaujaty", kazdy ma sve oblibene hrace...Dumec se sice rozepsal, ale vlastne nerekl skoro nic.Ja mozna nejsem osobni pritel Nadala nebo Jankovic, ale urcite to neznamena, ze by se moje nazory nezakladaly na skutecnosti.Byl sem i na turnajich(letos napr.Wimby, Eastbourne), takze muzu napsat jak na me hraci/ky pusobi, navic chatuju s dalsima lidma, kteri maji jeste mnohem vetsi prehled nez ja.Tenis sleduju hodne dlouho abych si udelal svuj nazor, ale pokud si Dumec mysli neco jineho nez ja, nikdo mu nebrani aby napsal neco hodnotnejsiho:-) Mimochodem, pokud Dumec napise, ze se mu dari vyhybat Ivanovic, tak WTA asi nesleduje( jeji zapasy jsou vzdy vysilane, pokud je nekolik soubeznych) nebo proti ni neco take ma..:-))
Reagovat
skott
jaj, tak vidim, ze i kolega Broz s vratil...Ze seminare?jak to carolyn vi???Tak doufam, ze napises jak vidis turnaj mistryn, uz je to rozlosovane( White group- Jankovic, Ivanovic,Sveta, Vera a Maroon group:Dina, Serena, Venus, Lena).
Reagovat
carolyn
to nepofata: já to taky nemyslela ironicky!
to skott: no ze semináře češtinářů, kvůli mezerám v závorkách a interpunkci :-D
no neboj turnaj mistryn teprv dořešíme, už máme někde téma začatý :-))
Reagovat
skott
heh prej cestinaru...dobry:-)))))ja na cestinu moc nejsem, tak se nedivim, ze Broz piska...Tak az se tu clanek za chvili objevi, urcite taky napis jak to vidis.
Reagovat
carolyn
Dnes nemám nějak čas, takže jsem neviděla finále, ale ted koukám že mi Nalba prohrává néééé, proč!!! :-(( Snad to dopadne
Reagovat
skott
jj, taky sem prisel dneska pozde a prvni set nevidel, ale dusicky za nama, tak sem na treti zvedavej.ALLEZ TSONGA!!!
Reagovat
carolyn
WAW! Myslím že to dá :-)))))
Reagovat
skott
hm, potvrzeny brejk:-)))Myslim, ze uz to Tsunami doserviruje...
Reagovat
smazaný uživatel
skott: jen taková poznámečka..ano, každý někomu fandí, každý je nějak zaujatý..ale u tebe je problém spíš v tom, že vůbec neuznáváš kvality svých neoblíbenců..jejich úspěchy zlehčuješ a když vyhrají, tak nezaslouženě a trapně.. Považuju tě za člověka, který tenisu rozumí, ale trocha nadhledu by neškodila ;-).
Reagovat
skott
Snazim se psat s nadhledem, ale nekdy je to vazne obtizne.Hraci jako Djokovic nebo Jankovic fer nehrajou, proto ani nic jineho obvykle napsat nejde.Nadal je jiny, u neho mi nesedi hlavne jeho hra.
Reagovat
carolyn
se nehádejte
Reagovat
smazaný uživatel
;-) nebude hádka, bude souboj..pistole za úsvítu! :-D simtě, my se nehádáme..žádné dusno tu není ;-)
Reagovat
carolyn
A jaký bylo finále? Sem nekoukala :-((
Reagovat
skott
tak tak, s nepofatou jenom v dobrym:-))
Reagovat
carolyn
:-D taky mě hned bereta vážně:-)) Mě třeba u Nadala taky plno věcí vadí, třeba podání, trvá mu to , kdyby se pořád nehrabal v kalhotech bylo by možná čekání na podaní rychlejší :-P
Reagovat
carolyn
:-D taky mě hned bereta vážně:-)) Mě třeba u Nadala taky plno věcí vadí, třeba podání, trvá mu to , kdyby se pořád nehrabal v kalhotech bylo by možná čekání na podaní rychlejší :-P
Reagovat
smazaný uživatel
:-D zase rejpeš? ..ty si koleduješ :-P
Reagovat
carolyn
Nerejpu!!! Vždyt mu to trvá, divím se že mu to pořád prochází?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi někdy překročí ten limit, ale rozhodčí mu to tolerujou, no. Taky nejsem přítel dlouhých prostojů mezi výměnami. ;-)
Reagovat
carolyn
tolerujou no! co se ho zastáváš?! prostě by si měl na to dávat bacha,
Reagovat
smazaný uživatel
Nezastávám, mám rád když je hra plynulá a pěkně odsejpá..rozhodčí si nedovolej ho napomenout..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist