Nalbandian se neobjeví ani na French Open, odhlásil se i Simon

18. 5. 2010, 10:43
Aktuality 10
Blížící se French Open se bude muset obejít bez účasti dalších bývalých tenistů top 10. Z turnaje se odhlásili Argentinec David Nalbandian a domácí Gilles Simon.
Profily hráčů
David Nalbandian

Davida Nalbandiana trápí zdravotní problémy již druhým rokem. Tentokrát si stěžuje na zranění kolenní šlachy levé nohy a doufá, že bude v pořádku alespoň do Wimbledonu. Na French Open hrála bývalá světová trojka dvakrát v semifinále.

Osmadvacetiletý Argentinec loni přišel o druhou polovinu sezony kvůli operaci kyčle, letos vinou různých zranění odehrál jen čtyři turnaje. Na grandslamu hrál naposledy před rokem v Melbourne.

Gilles Simon se po zranění kolena vrátil na kurty teprve minulý týden a nestihne se dostatečně připravit na těžké zápasy French Open. V současnosti patří Simonovi 32. příčka světového žebříčku, loni byl nejvýše šestý.

Z druhého grandslamového turnaje sezony se již minulý týden odhlásili také Nikolaj Davyděnko nebo Kim Clijstersová. Mezi dalšími odhlášenými jsou i Argentinec Juan Martín del Potro, Američan James Blake, Němec Tommy Haas a Rus Andrejev. Z žen budou chybět Urszula Radwaňská, Sania Mirzaová a Němky Anna-Lena Grönefeldová a Sabine Lisická.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když koleno nebude startovat na RG, celý grandslam ztratí všechnu zajímavost. Je to totiž jeden z mála tenistů, kteří hrají celoplošný tenis, vybudovaný na rychlosti a síle. Avšak jelikož má zlomené zapěstí, obávám se, že se na kurty jen tak brzy nevrátí.

Dalším černým koněm turnaje by mohlo být chorvatské koleno Ljubičič, co má podobnej účes jako ruský koleno. Letos vyhrál v Indian Wells, avšak v jeho úspěch na RG nevěřím, protože hraje styl servis - volej, který se více hodí na trávu.
Reagovat
Mercury
O jakem kolenu to porad meles? Cim si Davydenko vyslouzil tak "skvelou" prezdivku, ze ji musis neustale opakovat?
Reagovat
smazaný uživatel
A co myslíš, že by tam Davyděnko uhrál, když se letos na antuce ještě neukázal?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře mu tak, arogantovi jednomu. Nechci být hnusnej, ale musím příznat, že Nalbandiana dvakrát nemusím. Pamatuji si, jak na loňském AO v zápasu druhého kola kopnul do reklamy, protože prohrával s Luem. Avšak nejlepší bude to dál nerozvíjet, protože je to bývalá světová trojka, finalista Wimbledonu, a tím pádem se může chovat, jak chce.
Reagovat
smazaný uživatel
jižanská krev nediv se ty pako!
Reagovat
smazaný uživatel
No, podle jeho vzhledu bych to ale odhadoval na německé předky. Většina Němců se totiž chová a vypadá přesně jako on
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian ma armenske korene- koncovka IAN je armenska plus jeho stary otec viem ze bol Armen. Ale kedze je z Argentiny tak nepochybne bude mat aj daku nemecku krv:D Predsa len v Argentine je velmi vela Nemcov a Talianov:d. Inac minule som sa stak smial ked hrali Bellucci proti Mayerovi- cisto brazilsko-argent. zapas:D a pritom mena maju cisto nemecke a talianske.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud má Leonardo Majer německé kořeny, rozhodně tak nevypadá. Vypadá jako pravý Hispánec žijící v Argentině.
Reagovat
darek.vrana
A co Štěpánek? Na toho už redaktoři zapomněli?
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandiana je skoda ten keby nemal ustavicne zranenia tak by bol vysoko roky to bol spickovy hrac, ktory vedel potrapit Rogera aj Rafu a vzdy hral pekny tenis. Co sa tyka Simona tak neviem naco ho tu vobec spominaju. Simon patri tam kam patri- nikdy to nebol hrac top 10 ktory by bol daky kvalitny, bol jeden cas v Top 10 a si pamatam ako tu vseetci pisali ze nema tam co hladat som velmi rad ze je daleko za prvkou 10kou lebo su ovela lepsi hraci ako on a dufam ze uz nikdy sa tam Simon nedostane lebo nema potrebnu kvalitu. Ani do top 20podla mna nepatri aj keby bol zdravy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist