Nalbandiana budou ve středu operovat. Do Česka nepřijede

8. 5. 2009, 19:48
Aktuality 1
Argentina se bude muset obejít ve čtvrtfinálovém utkání Davisova poháru proti českým tenistům bez Davida Nalbandiana. Devatenáctý hráč světa podstoupí operaci pravé kyčle a jeho nucená přestávka se odhaduje na tři až čtyři měsíce. Chirurgickému zákroku se sedmadvacetiletý vítěz deseti turnajů ATP podrobí ve středu v Barceloně.
Profily hráčů
David Nalbandian

Patnáctý hráč světa Nalbandian minulý týden podstoupil fyzioterapii a medikaci a zdálo se, že se mu chirurgický zákrok vyhne. V pondělí tak vstoupil do turnaje v Estorilu, ovšem už v úvodním kole za necelou hodinu podlehl dvakrát 2-6 Chilanu Capdevillovi.

"Každým dnem mě to bolí čím dál víc," líčil zranění Nalbandian argentinské televizi TyC Sport po vyřazení z Estorilu a naznačil, že se operaci nevyhne.

Rekonvalescence by si prý vyžádala čtyři až šest měsíců pauzy. Sedmadvacetiletý Argentinec by tedy přišel o French Open (24. května), Wimbledon (22. června), čtvrtfinále Davisova poháru (10. - 12. července) proti českým tenistům a ohrožen by byl start i na posledním grandslamu sezony US Open.

Nalbandian loni nechyběl daviscupovému týmu ani jednou a výrazně mu pomohl k postupu do finále, kde Argentinci nestačili na Španěly. V letošní sezoně už bývalý třetí hráč světa dokázal vyhrát turnaj v Sydney.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist