Nalbandiana zastavilo další zranění

19. 2. 2010, 10:45
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Argentinský tenista David Nalbandian odstoupil z turnaje v Buenos Aires kvůli svalovému zranění stehna. Domácí podnik byl přitom pro osmadvacetiletého Nalbandiana prvním po loňské květnové operaci kyčle.
David Nalbandian

David Nalbandian se měl po loňské operaci kyčle vrátit už v lednu v Aucklandu. Návrat však kvůli zranění břišních svalů musel odložit.

Dočkal se až tento týden na domácí antuce v Buenos Aires, kde předloni triumfoval. Na oblíbeném podniku stihl vyhrát dva zápasy, vítězný duel druhého kola proti Danielu Gimeno-Traverovi však dokončil zraněný.

"Má třímilimetrovou trhlinu v odtahovači stehna na pravé noze," oznámil diagnózu turnajový lékař Walter Mira.

Nalbandian potřebuje desetidenní pauzu na zotavenou a podle šéfa pořadatelů Martina Jaiteho vynechá následující turnaj v Acapulku i březnové utkání Davisova poháru proti Švédsku, kde se Argentinci musí obejít i bez jedničky Del Potra.

V Buenos Aires měl osmadvacetiletý Jihoameričan ve čtvrtfinále nastoupit proti Albertu Montaňésovi ze Španělska, který tak nemusel čelit neoblíbenému soupeři (všech pět duelů prohrál) a bez boje postoupil do semifinále.

Čtvrteční program nabídl derby dvou domácích tenistů. Zkušený Juan Ignacio Chela, který v 1. kole porazil Gasqueta, dovedl duel s favorizovaným Juanem Monakem do tří setů. V rozhodujícím dějství mu však došly síly a o překvapení se nepostaral.

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 475.300 dolarů) -
čtvrteční výsledky (18. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Gil (Portug.) 6-3 6-0
Andrejev (6-Rus.) - Granollers (Šp.) 3-6 6-3 6-4
Monaco (4-Arg.) - Chela (Arg.) 7-6(3) 4-6 6-2
Zeballos (8-Arg.) - Moya (Šp.) 6-4 6-4

Dvouhra - čtvrtfinále:
Montaňes (5-Šp.) - Nalbandian (Arg.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No to snad není možné. Nwjvíce promarněný talent na okruhu a ted ta zranění. Jsem zvědavá, kdy ho uvidíme hrát chvíli déle v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy už...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda :(....tak snad bude brzo v pohodě....byla by fakt škoda, kdyby už se na kurtu neobjevil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist