Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

12. 3., 00:37
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje 'až' v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).
Coco Gauffová jako náctiletá vyhrála rekordních 51 zápasů na turnajích WTA 1000 (© Profimedia)

Bronzettiová – Gauffová 2:6, 6:7

Coco Gauffová dva dny po úvodním trápení proti Francouzce Claře Burelové, kterou udolala po obratu z 0:4 ve třetím setu, zvládla výrazně snadněji duel s Luciou Bronzettiovou. O šest let starší italskou soupeřku porazila 6:2, 7:6.

V prvních třech gamech při svém podání Gauffová zlikvidovala všech devět brejkbolů a poprvé v sezoně získala úvodní set poté, co měla stoprocentní úspěšnost při odvracení brejkbolů. Ve druhé sadě sice nepotvrdila brejk na 4:2 a musela do tie-breaku, ten ale stejně jako v předchozím kole zvládla a zvítězila i ve druhém vzájemném střetnutí 2:0 na sety.

"Jsem ráda, že jsem znovu nemusela do třetího setu. Poslední zápas byl těžký a dnes to mohlo být podobné. Naštěstí jsem v závěru trefila několik povedených úderů a zápas ukončila," komentovala Gauffová.

Statistiky zápasu Lucia Bronzettiová – Coco GauffováStatistiky zápasu Lucia Bronzettiová – Coco Gauffová (@ Livesport)

Američanka si jako náctiletá připsala celkově 157. vítězství, z toho 51. na turnajích WTA 1000 (od roku 2009). Tolikrát na tisícovkách před dvacetinami žádná tenistka nezvítězila.

Gauffová stihla jako teenagerka vyhrát sedm turnajů včetně loňského US Open. Na domácí půdě neprohrála už 18 zápasů a 352 dní v řadě. Poslední porážku utrpěla 25. března 2023 v Miami, od té doby ovládla Washington, Cincinnati. newyorský grandslam a nyní se na vítězné vlně veze i v Indian Wells.

O obhájení loňského čtvrtfinále si světová trojka Gauffová zahraje ve středu v den 20. narozenin s Elise Mertensovou (h2h 3:0). Belgičanka ve třetím kole porazila 7:5, 6:4 japonskou šampionku z roku 2018 Naomi Ósakaovou a poprvé v Kalifornii postoupila mezi šestnáctku nejlepších.

Raducanuová – Sabalenková 3:6, 5:7

Aryna Sabalenková zaznamenala první dvousetové vítězství od lednového obhájení titulu na Australian Open. Vítězku US Open 2021 Emmu Raducanuovou porazila v duelu grandslamových šampionek 6:3, 7:5 a postoupila do osmifinále. Britka prohrála s hráčkou TOP 10 i šestý duel.

Světová dvojka hraje teprve druhý turnaj po triumfu v Melbourne. Po selhání s Donnou Vekičovou v Dubaji měla namále v úvodním vystoupení i v Indian Wells, domácí Peyton Stearnsové ale v sobotu utekla ze čtyř mečbolů a vykročila za obhajobu loňského finále.

O místo ve čtvrtfinále se běloruská tenistka střetne s domácí Emmou Navarrovou (h2h 0:0). Američanka ve večerním duelu zdolala 6:1, 4:6, 6:3 Ukrajinku Elinu Svitolinovou a 17. vítězstvím v sezoně se osamostatnila v čele tenistek s nejvíce výhrami v roce 2024.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Krizo
Keď sa zamyslím nad tým, ako sa správajú na kurtoch jej rovestníci (ako nadávajú, hádžu raketami a podobne...) je až neuveriteľné, ako vyspelo pôsobí. Jej reakcia na chybu rozhodcu Bacchiho v zápase s Karolínou Plíškovou v Dubaji... Priznám sa, že tým si ma úplne získala. Nemusí sa nám páčiť, ako hrá, ale hlavou je to šampiónka...
Reagovat
australan.tenis
Nemám ji rád. Je mi extrémně nesympatická. Její styl hry je hnusný.

Williamskam nesahá ani po jejich kulky.

Důvodem, proč je takovou senzací, je barva kůže. Kdyby mladá češka vyhrála US Open, tak po ní ani pes neštěkne.
Reagovat
aligo
Její herní styl se mi také nelíbí, je pravdou, že nemá žádnou výraznou slabinu, že má všechno pěkně vypilované, ale zároveň tam není takové to WOW, žádná výrazná zbraň, jako bylo třeba u Kvitové, Sharapové či Williamsové.
Miss Sympatie také zřejmě nevyhraje, ale senzací není kvůli barvě kůže. Je to právě již zmíněná stabilita a schopnost vyhrávat velké tituly a velké zápasy. To by měl správný tenisový fanda uznat.
Reagovat
Mony
Hlavně se nepoložila, ale naopak do toho šlápla, když ji chovali jako budoucí Starr po Williamskách,a pak hráli finále US open její neznámé vrstevnice.
Reagovat
Mony
Dokonce se v IW poušti moc neohřál..
Myslím,že na GS se ještě dokáže připravit lépe. Konkurence se mu ale hodně rozrůstá.
Reagovat
Mony
Djokovič
Reagovat
australan.tenis
To je daň za to se v pokročilém věku testovat proti mladším.

Někteří nejmenování zbabělci a ubožáci z okruhu ATP neví, co to je sportovní čest... a raději utíkají před nekomfortní situací, bačkory.
Reagovat
Mony
Myslím, že do FO a Wimblu do přípravy obětuje víc, než teď..dnes ne,že by hrál moc špatně, ale chyboval víc, než je jeho zvykem a nutností Šampiona..
Ale věk nezastavíš, znát to už je, pravda..I na Monfilsovi, který se ještě drží.
Reagovat
tommr
Potěšilo mě že Mertensová porazila Osaku ...
V prvním setu to ale vypadalo že Mertensová skončí jako Linda Nosková. Vedla už 3:0 40:0, ale pak udělala 3 dvojchyby v řadě, úplně vypadla z tempa a dovolila Osakaový otočit na 3:4. Na rozdíl od Lindy se ale ještě dokázala vzpamatovat a zbytek zápasu už proběh v její režii ...
Reagovat
frenkie57
Na tuhle pasáž zápasu jsem zrovna koukal(pak už jsem musel do kanafasu) a napadlo mě úplně to samé - celá Linda. A ty tři DF v řadě,to jsem snad ještě neviděl. To nedala ani Linda F v době své největší dablové "slávy". Jinak jsem také rád za Mertens, Osaku prostě moc nemusím,i když její herní kvality plně respektuji. Ještě aby vypadla Sekyra a budu spokojenej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist