Náročný start pro obhájce titulu. Báez v Córdobě odstartoval dvěma výhrami během jednoho dne

10. 2., 09:32
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Sebastián Báez (23) zvládl náročný start na cestě za premiérovým obhájením titulu. Druhý nasazený Argentinec na domácí antuce v Córdobě v pátek musel odehrát dvě utkání, po ztrátě úvodního setu se ale rozehrál a postoupil do semifinále. V něm jsou i další dva domácí tenisté Federico Coria (31) a Facundo Bagnis (33), kvarteto nejlepších doplňuje italský mladík Luciano Darderi (21) posouvající své maximum na okruhu ATP.
Sebastián Báez (© Profimedia)

Sebastián Báez před rokem dorazil na domácí antukový turnaj v Córdobě s velmi mizernou formu. Na předchozích 14 akcích totiž prohrál 16 ze 17 zápasů a úspěch se od něj neočekával.

Argentinský tenista ale využil výrazně příznivého losu, čtyřikrát zvládl roli papírového favorita a ziskem titulu se vyhrabal z krize. V průběhu sezony pak přidal ještě další trofeje (Kitzbühel a Winston-Salem) a stal se hráčem TOP 25.

Letos do Córdoby přiletěl v mnohem lepším rozpoložení, neboť si poprvé zahrál třetí kolo na Australian Open a vyrovnal své grandslamové maximum, a minulý víkend v Davis Cupu proti Kazachstánu rozhodl po odvrácení mečbolů o postupu své země na finálový turnaj.

V Córdobě nyní startuje podruhé v kariéře jako obhájce titulu a měl dostatek času na odpočinek. Kvůli nepřízni počasí si na svůj úvodní zápas musel počkat až do pátku, kdy rovnou absolvoval dvě utkání. A obě zvládl.

Druhý nasazený Báez nejprve v repríze loňského semifinále otočil nepříznivý vývoj s Hugem Dellienem. S třicetiletý Bolívijcem, který se v lednu stal otcem dvojčat, si poradil i ve třetím vzájemném střetnutí. Večer pak bez problémů přehrál 6:3, 6:1 krajana Facunda Díaze Acostu.

"Hrát dva zápasy během jednoho dne je náročné, ale je to něco, co zvládnu. Počasí, déšť, to k tenisu prostě patří. Jsem rád, že jsem tenhle zápas zvládnul, protože byl vyrovnaný, a těším se na další kolo," komentoval své úvodní vystoupení. "Ve druhém zápase jsem se cítil mnohem lép," hodnotil na konci dne.

O své 7. finále a šesté na antuce se Báez utká s Lucianem Darderim, kterého loni v Córdobě porazil ve druhém kole. Jednadvacetiletý italský kvalifikant si letos v Argentině zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a po výhře 7:6, 6:1 nad Němcem Yannickem Hanfmannem své maximum znovu vylepšil.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili dva domácí tenisté. O finále si zahrají loňský finalista Federico Coria a Facundo Bagnis, který ve 33 letech postoupil do semifinále turnaje ATP teprve potřetí v kariéře a jedna výhra ho dělí od vyrovnání maxima ze Santiaga 2021.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist