Navarrová slaví premiérový triumf, v Hobartu přemohla dvojnásobnou šampionku Mertensovou

13. 1., 16:20
Aktuality 0
WTA HOBART - Američanka Emma Navarrová (22) vyhrála ve finále v australském Hobartu souboj dvou nejvýše nasazených hráček. V sobotním finále porazila zdejší dvojnásobnou vítězku z let 2017 a 2018 Belgičanku Elise Mertensovou (28). Na první pokus vybojovala svůj premiérový titul po třísetové bitvě 6:1, 4:6, 7:5.
Profily hráčů
Emma Navarrová (© AFP)

Navarrová - Mertensová 6:1, 4:6, 7:5

Do finále turnaje WTA 250 v Hobartu prošly nejvýše nasazené hráčky. Dvojnásobná šampionka Elise Mertensová vyzvala v souboji o trofej Američanku Emmu Navarrovou, která do boje o titul postoupila poprvé v kariéře.

První vzájemný zápas začala lépe méně zkušená Navarrová. Úvodní sadu získala rychle poměrem 6:1 a měla velmi slibně nakročeno k zisku první trofeje. Ve druhém setu, ale zkušenější Belgičanka zabrala, srovnala stav zápasu na 1:1 a přiblížila se ke své deváté trofeji.

Zápas rozhodl až samotný konec třetí sady. Navarrová sebrala Mertensové servis v jedenáctém gamu a o hru později utkání dopodávala. První mečbol využila vítězným forhendem po téměř třech hodinách boje.

Společně s premiérovým triumfem si Američanka připsala i další milník, v pondělí ji čeká debut v TOP 30 žebříčku WTA.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist