Navarrová vylepšila maximum na majorech i na domácím US Open, v New Yorku je už v semifinále

3. 9., 22:18
Aktuality 9
US OPEN - Emma Navarrová (23) pokračuje v letošním neustálém vylepšování grandslamového maxima. Po třetím kole na Australian Open, osmifinále na Roland Garros a čtvrtfinále ve Wimbledonu je dokonce v semifinále US Open. V boji o něj Američanka porazila 6:2, 7:5 Španělku Paulu Badosaovou (26), navázala na skalp obhájkyně titulu Coco Gauffové a zajistila si posun do TOP 10.
Profily hráčů
Emma Navarrová (© Profimedia)

Badosaová – Navarrová 2:6, 5:7

Emma Navarrová si letos v lednu v Hobartu zahrála své dosud jediné finále na okruhu WTA, které proměnila v titul, a čím dál více na sebe upozorňuje i na grandslamech, na nichž měla před sezonou na kontě jedinou výhru. Na každém majoru své maximu vždy o jedno kolo vylepšila.

Na Australian Open byla poprvé ve třetím kole, na French Open to dotáhla do osmifinále, ve Wimbledonu vypadla až ve čtvrtfinále a nyní při třetím startu na US Open je už mězi čtyřkou nejlepších. Dva dny po skalpu krajanky a loňské šampionky Coco Gauffové si poradila i se Španělkou Paulou Badosaovou.

Navarrová získala hladce bez ztrázty podání první set, ale ve druhém prohrávala už 1:5. Šestadvacetiletá Španělka Badosaová, jež rovněž usilovala o první grandslamové semifinále, ale náskok neudržela. Američanka hnaná publikem v následujících šesti gamech ztratila jen pět míčků a parádním způsobem duel ukončila.

Soupeřkou Navarrové v boji o finále bude vítězka čínsko-běloruského souboje mezi Arynou Sabalenkovou a Qinwen Zheng.

Mezi čtvrtfinalistkami je i Karolína Muchová, kterou ve středu čeká Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.

Výsledky US Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Nola
tak sa nam platonicky paddy zamiloval, po Misovi, ktory miluje Marusku a PetaM, ktoremu Kvitka neda spavat, tu mame dalsiu velku lasku.... ale vie si vybrat, to musim uznat, bohatu dedicku - miliardarku
Reagovat
misa
Mně stačí i milionářka smile
Reagovat
Mantra
Už jsi si sehnal plakát?
Reagovat
paddy
Let's go
Emma
Let's go
smile smile smile

smilesmilesmilesmile
smile
smilesmilesmile
smile
smilesmilesmilesmile
Reagovat
paddy
pár zajímavých faktů k Navarro smile

Firma jejího otce vlastní Cincinnati Open (dříve i Charleston).

Před dvěma roky přerušila studium na University of Virginia po dvou letech studia. Chtěla zkusit hrát dva roky profi-tenis, a pak přehodnotit. Dosáhla více než čekala, ale ještě se nedostala k hodnocení. Závěr bude jasný.
Hrála za Virginia Cavaliers (stejně jako Collins) a vyhrála prvních 14 soutěžních zápasů. Vyhrála NCAA Championship 2021.

Klidnou povahu má po matce, což se bude v psycho-WTA určitě hodit, a je to i vidět.

Na kurtu má koncentrované chování, ale mimo kurt je živá a veselá osoba.
Pegula ji označila za "riot" a varovala, ať ostatní nespadnou do pasti jejího seriózního vzezření.
takto ji Pegula zachytila na video během OH - dopravdu divoká smile
smile
https://www.tiktok.com/@jessiepegula/video/7399835078614043950

Gauff s ní spolu-bydlela na OH pokoji a popsala ji takto
"As a person she's a super nice girl. I've gotten to know her over the Olympics, and she's super funny. She's kind of the opposite of how she is on court. She has a lot of personality, but she doesn't show it as much to you guys."

Mladší sestra Maggie i oba bratři hrají také tenis
Reagovat
paddy
Letošní ročník si diváci budou pamatovat jako povstání ve WTA
Vyjádřeno čtyřmi písmeny jako: RIOT smile smile

We're gonna start a riot, a riot, a riot.
Well now we're gonna start a riot, a riot, a riot.

smile
https://www.youtube.com/watch?v=oy3n50KBlB4&t=55s
Reagovat
paddy
bylo vidět, že Navarro dokázala psychicky rozložit druhou soupeřku v řadě

Badosa poprvé v životě prohrála set z vedení 5:1 a necítila v žádném okamžiku, že drží otěže zápasu v ruce

"This is the first time it has happened to me in my career. I think losing a set from 5-1 up, I never did that before. So I think there is always a first time for something, so it had to come today, unfortunately,"

"I don't know. I still need to think what happened, because I had two service games there also. I started to miss. I lost, I don't know, 20 points almost in a row. It's very weird for me because I'm quite a consistent player, so I wasn't expecting that either. I'm quite disappointed."

"I never had the momentum in this match. I played four or five games okay. It was 5-1, but I never felt myself in the court. I didn't feel serving well, playing well from the baseline. That's my biggest strength."So I think today it surprised me because I was playing pretty good the other matches, I was feeling good. But when I walked into the court, I think I didn't match well the situation or the emotions."
Reagovat
paddy
V zámoří se řeší, že Gauff by měla vyměnit trenéra a zaměřit se na biomechaniku servisu po vzoru Sabalenky.

Myslím, že pro Gauff to musel být brutální psychický úder. Dvakrát v řadě ji v létě Navarro rozebrala do poslední součástky. Z toho se bude dostávat dlouho.

Byly to pitoreskní záběry z její dredové lóže, která jí zoufale povzbuzovala. Matka ještě v prvním gemu zápasu zatínala pěsť a později si nasadila černé brýle, aby asi skryla slzy. Gilbert na hlavě s huťkou jako kdyby právě přišel z lovu ryb neustále a zoufale křičel backhand, backhand, i když musel tušit, že je to beznadějné.

Lóže Badosy zažívala podobnou situaci. Zmohli se jen na opakované výkřiky Vamos.
Reagovat
paddy
proč vyměnit trenéra?
Gilbert ji trénuje od listopadu a prý šla herně dolů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist