Navrátil: Macháčova brzká skreč mě překvapila, snad proti Francii nastoupíme

13. 9., 15:00
Rozhovory 50
Kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil neskrýval po čtvrteční porážce s Austrálií 0:3, která ukončila šance na postup do vyřazovací fáze Davisova poháru, zklamaní. Brzká skreč Tomáše Macháče (23), jenž vzdal duel jedniček s Alexeiem Popyrinem v druhém gamu, ho překvapila. V rozhovoru pro Českou televizi si přál, aby zvládl přes stávající zdravotní potíže hráčů složit tým do sobotního závěrečného duelu proti Francii. Jiří Lehečka už začal po nemoci trénovat, uvedl daviscupový tým na facebooku.
Profily hráčů
Jaroslav Navrátil doufá, že Česko proti Francii nastoupí (© ČTK / Lebeda Pavel)

"Honí se mi v hlavě to, že to určitě nemusely být z mé strany dva gamy. Tomáš měl (ve středu) indispozici, měl opravdu křeče, ale z těch se dá za jeden den dostat. Myslím si, že mohl zkusit daleko více gamů. Nicméně, jsem hlavně rád, že na kurt šel," řekl Navrátil, který nemohl počítat s nemocným Jiřím Lehečkou.

Macháč po utkání uvedl, že nebyl zdravotně fit. "Nastupoval jsem ve špatném stavu. Snažil jsem se to rozhýbat, ale nebylo to bohužel ono. Nehrajeme tu za sebe, tak jsem to chtěl zkusit. Hrozila diskvalifikace, tak jsem se rozhodl pokusit alespoň o něco," uvedl Macháč, jehož vyprovázel ve Valencii pískot tribun.

Vyloučil svůj start v závěrečném duelu proti Francii, což Navrátila překvapilo. "V pořádku, je to jeho rozhodnutí. Ale nemyslím si, že některá jeho rozhodnutí jsou dobrá. Máme čtvrtek večer, odehrál pět minut a křeče měl ve středu večer. Ale jestliže řekl, že nebude hrát, musím to akceptovat," řekl webu Sport.cz.

Po porážce se Španělskem prohráli čeští tenisté také druhé utkání ve skupině B 0:3 a přišli o šanci na postup a zopakování loňského čtvrtfinále. Jakub Menšík prohrál s Thanasim Kokkinakisem 2:6, 7:6, 3:6. V závěrečné čtyřhře Adam Pavlásek s Menšíkem nestačili na favorizované duo Matthew Ebden, Max Purcell poměrem 4:6, 2:6.

"Australanům jsem pogratuloval a řekl jsem jim, že se na ně strašně krásně dívá," uvedl Navrátil.

I přes zdravotní potíže hráčů se pokusí sestavit tým do závěrečného duelu s Francií. "Jsou to velké problémy. Musím prvně mluvit s Jirkou (Lehečkou), jak mu je. Kuba je připravený a u Tomáše uvidíme. Doufám, že nedojde k tomu, abychom utkání skrečovali," řekl Navrátil. Večer už se Lehečka opět do tréninku zapojil.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
sojka1
tak si jdu take kopnout.... :-) necetla jsem vsechno, ale Navros jako kapitan tezce selhal, problemy se maji vyrikat v satne, navenek je jeho pracovni povinnosti kluky zajistovat, obhajovat, zastitit... a treba i sebe, ovsem chytre a diplomaticky, ne kydat na Toma a srazet Vitka, to je tedy uroven...... a nejhorsi je, ze tyhle fce nejsou volene, ale jaksi "dedicne".... ;-)

Sebereflexi pana Navratila jsem s uzasem poslouchala uz kdysi, kdyz kritizoval malou variabilitu servisu Berdi, a ze se pry dosud nenaucil kick.... pritom byl sam pomalu 10 let jeho trenerem, nejak do Berdovych triadvaceti..... myslela jsem, ze padnu....
Reagovat
GaelM
Reagovat
lvicek
To tedy nevypada na moc dobre vztahy mezi Navratilem a hraci...
Reagovat
Mantra
I Pala už je za zenitem.

Reagovat
Mantra
Prachy.

Já mu rozumím.
Kdyby vzal třeba Koprivu nebo nedej bože nějakou mladou krev, musel by naporcovat toho medvěda na víc talířů.
Je to prase. Aspik je vůl hloupej, ale v tomhle o DC měl recht.
Reagovat
lars
ne medveda, ale balik penez by musel rozdelit vice hracum
penize na stravu behem turnaje jsou nepodstatne
Reagovat
Mantra
? A co jsi myslel, že myslím?
Reagovat
Otmar
Ví ten člověk, co povídá?? A je mu jasné, že za tohle všechno je zodpovědný on, protože tomu týmu velí? Tyhle kecy svědčí nejspíš o tom, že je mu jasný jeho konec. Snad se nepletu!
Reagovat
1semi1
... ostudný Kapitán, postaví zraněného hráče a pak pomlouvá tým.
Reagovat
rostia
Po tomhle rozhovoru bafuňáře se měli kluci sbalit a letět domů. To bych je jel na letiště i přivítat. Co si ten Navrátil o sobě myslí???
Reagovat
GaelM
I přes tu chybu s malou nominací a následnou komedii s nasazením zraněného hráče to pořád ještě mohlo skončit v klidu a příště by se normálně sešli. Ale ve chvíli kdy trenér řekne do médií, že Macháče nechápe, že tam měl vydržet déle a ty další kecy... tak tam už to těžko bude fungovat jako dřív. V tuhle chvíli už nezbývá než Navrátilovi poděkovat za léta minulá a předat štafetu někomu mladšímu...
Reagovat
rostia
Naprostý souhlas. Kapitán má po těch letech pocit, že on rozumí nejlépe i tomu, jak se cítí zraněný hráč. Obviňovat zrovna Tomáše, který má repre v hlavě hodně vysoko, je směšné. Myslím, že tím chtěl jen skrýt svá chybná rozhodnutí: nominovat jen 4 hráče a nasadit zraněného Tomáše proti Austrálii.
Reagovat
FAcore
hlavně by se neměl pořád odkazovat na éru Berdycha a Štěpánka. Dneska je zcela jiná doba, tenis se pořád posouvá a porce zápasů je taky velká, takže říkat, že brát Víťu Kopřivu by bylo zbytečné, tak to je největší kravina co mohl říct. Překvapit může kdokoliv a hlavně by jistě zápas dohrál do konce. Někdy změna bývá k prospěchu věci
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Kandinsky1
Kolik mohlo být v nominaci hráčů, 6 ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A proti Francii nastoupí... ostřílená dvojice Navrátil-Pavlásek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak konečně dojde na vojtovo: Navrátil ven!
Reagovat
EllNino
Rozčarování a neúcta

Já jen doufám, že tato poměrně nevhodná vyjádření pana Navrátila nebudou znamenat nějaký bojkot reprezentace ze strany našich kluků v příštích letech ... hrají pokaždé, narozdíl od jiných zemí reprezentaci nepřehlížejí a Navrátil je tímto akorát staví do role srabů a flákačů...

Vítka Kopřivy je mi vyloženě líto, tyhle kecy na jeho adresu si možná Navrátil může myslet, ale rozhodně by je neměl říkat v přímém přenosu, mluvi o Vítkovi jako o nějakém hráči z druhé tisícovky, to že se například letos kvalifikoval na rychlých površích na GS, to mu zřejmě nedochází, začíná trochu senilnět ...

Je mi z tohoto týdne trochu zvláštně, protože máme konečně po letech tři hráče schopné hrát na úrovni top 50 a výše, a tyhle kydy nejsou nutné...

Já bych celkem rád viděl na kapitánské pozici někoho jiného, mladého, nezaujatého, Navrátil toho dokázal s klukama hodně, ale tohle už chce změnu ... a myslím si to i u holek
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
misa
Tak to dopadá, když někdo sedí na jednom místě 18 let.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Štěpec, Berďa nebo hrající kapitán Pavlásek? Ale je to Piqué cup, takže asi max. Adam.
Reagovat
tommr
proč by měl odcházet Pála? A koho bys navrhoval na jeho místo?
Reagovat
makro99
Kotyzu
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
turista
Vyjádření kapitána Navrátila k Vítkovi Kopřivovi je vyloženě neurvalé.
Reagovat
rostia
Přesně tak. Myslím, že 8 let by mohlo být maximum a pak povinné střídání...
Reagovat
FAcore
Dlouhý, Hájek, Benešova u holek, určitě máme spousty bývalých hráčů a hráček, kteří by mohli důstojně zastoupit Pálu a Navrátila
Reagovat
GaelM
To bych fakt nedělal. Ani omylem by neměl vzniknout dojem, že kritizovat současného trenéra je dobrý předpoklad pro převzetí jeho funkce (byť tady mají pravdu).
Reagovat
com
smile Šarapovová vyhrála hlasování fanoušků o zařazení do Síně slávy smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš do Síně slámy, za to že meldovala.
Reagovat
Dobry-den
"Honí se mi v hlavě to, že to určitě nemusely být z mé strany dva gamy. Tomáš měl (ve středu) indispozici, měl opravdu křeče, ale z těch se dá za jeden den dostat. Myslím si, že mohl zkusit daleko více gamů..."

No to si snad dělá prdel. A ještě Tomáše kritizuje, že se tam nechce příště znovu ztrapňovat. Zdraví na prvním místě už neplatí?
A to netaktní vyjádření ke Kopřivovi, co je na jiných webech, co to má bejt? Nechápu, jak může kapitán něco takového vypustit. Ubožák.
Reagovat
Pergolek
Odvrátil a Machýrek to je dvojka Větší klauni neexistují ani v cirkusu. Odvrátil a Machýrek
Reagovat
Trojchyba_Mat
Zítra začíná utkání Srbsko - Řecko, Djokovič se utká s Ioannisem Xilasem. To bude souboj titánů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a je to opravdu tenista?
Reagovat
Trojchyba_Mat
To se zítra uvidí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
paddy
když na OH mohl nastoupit Ebden, který dva roky nehrál, tak proč ne Pavlásek?

české výmluvy neznají meze smile
Reagovat
misa
Reagovat
turista
Taky nevím.
Reagovat
paddy
400 000 : 5 = 80 000 smile
400 000 : 6 = 66 667 smile

80 000 - 66 667 = 13 333 smile = 303 000 Kč smile

výborné rozhodnutí smile smile smile
kritizují jen závistivci smile

#ceskatenisovaskola smile
Reagovat
turista
Pan nehrající kapitán Navrátil letošní DC prokaučoval. Musel vědět, že pokud se tělesná schránka tenisty rozhasí jako se to stalo u Macháče tak se to může ale nemusí spravit do druhého dne. U Lehečky bylo vše jasné. S virózou hrát tenis nelze, navíc s teplotou už vůbec ne. Jeden den tady na uzdravení nestačí. Takže má dva marody. Měl jednoznačně delší čas dopředu vzít v úvahu tuhle alternativu a zařídit aby mohl hrát Pavlásek a současně vzít s sebou do Valencie také Kopřivu. Pak by to bylo OK i kdybychom nevyhráli.
Reagovat
lars
Navratil pred nekolika dny: Nikoho se nemusíme bát
Asi mel skoncit spolecne s Kaderkou
Reagovat
Holahej
V soutěži jsou velmi štědré odměny dle fáze turnaje zvlášť pro federaci i zvlášť pro hráče, když je méně hráčů v týmu znamená větší podíl z odměny na hlavu, ale co diváci, takové události nedělají českému tenisu dobré jméno. ....Navrátil přivezl pouze čtyřčlenný výběr, což si nikdo z ostatních patnácti účastníků skupinové fáze "netroufl" ..., je to i o týmovosti, nechat zúčastnit, ochutnat atmosféru, vydělat širší tým.
Reagovat
com
a proc by meli nastoupit? Stejne uz postoupit nemuzou, tak jestli budou posledni nebo predposledni je sumak ne smile
Reagovat
Nenela
Diskvalifikace brouku
Reagovat
misa
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/452047/navratilovo-fiasko-ostuda-musi-skoncit-bouri-se-byvali-reprezentanti.html

Tak snad už skončí. 18 let je šíleně dlouhá doba...
Reagovat
Nenela
Dik za odkaz, ten clanek dobre shrnuje situaci. Nechci spekulovat, ze Navratilovi slo o penize, ale rozhodnuti poslat Tomase do hry bylo spatne. Taky chapu Adama, ze hrat nechtel, na druhou stranu to udelat mohl/ mel.
Co se tyce poctu hracu - vzdycky jsem se divila, proc jich je tam tolik, kdyz jich pak nekolik nehraje. Tak ted uz to vim a je to hodne bolestive ponauceni a jasna vec pro pristiho kapitana (doufejme ve Stepce ). Vitka Koprivy je mi lito, ze ho Navratil takto odepsal "ze by stejne nic nevyhral", tvl to je fakt hnusny statement. On nakonec nikdo nic nevyhral a pred se stalo
Reagovat
Ereinion
Asi tak, to vyjádření na stranu Macháče je od Navrátila těžce mimo. Jestli je to tak, že si nižším počtem hráčů pro sebe chtěl ukrojit o trochu větší krajíc z prize money, tak mu tento "kalkul" těžce nevyšel - snad po tomhle skončí.
Reagovat
Nola
LOL, vraj Makac mal hrat dlhsie, a k comu by to bolo dobre? Nie kazdy den vyjde slniecko, tak nepostupite, vlani takto dopadli Spanieli, nic sa nedeje, zdravie je na prvom mieste, a tento pan je vlastne dochodca a berie zrejme slusne prachy za DC, mal by ist do dochodku a prenechat toto zivobytie aj inym mladsim. Hrac snad najlepsie vie ako sa citi, alebo pan Navratil je aj lekarom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist