Navrátilová: Finále rozhodne podání

1. 7. 2011, 09:23
Aktuality 12
Wimbledonské finále mezi Petrou Kvitovou a Marií Šarapovovou je otevřenou záležitostí, v níž bude záležet především na podání. Prohlásila to bývalá wimbledonská šampionka Martina Navrátilová, podle které se jednadvacetiletá Kvitová může favorizované ruské tenistce bez problémů rovnat.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

"Je to tak otevřené. V zásadě se to nakonec redukuje na to, kdo bude mít lepší podání," uvedla Navrátilová. Podle ní to tak bylo i v dnešním druhém semifinále mezi Šarapovovou a Němkou Sabine Lisickou. "Maria si dostatečně držela podání."

Podle Navrátilové má Ruska zřejmě vůbec nejlepší return mezi současnými tenistkami. "Jakmile je míč ve hře, má Šarapovová výhodu," řekla. Platilo to prý v zápase s Lisickou a bude to platit i proti Kvitové. "I když ta výhoda nebude tak velká. (Kvitová) hraje údery s takovou silou," uvedla.

Česká hráčka se prý bývalé světové jedničce a vítězce londýnského grandslamu z roku 2004 může dobře rovnat. "Její výhodou bude podání levou rukou. Pár jich dnes vystřihla, bylo to krásné," uvedla pětapadesátiletá Navrátilová, která vyhrála ve dvouhře Wimbledon devětkrát.

Podle ní bude také Kvitová lépe returnovat než Lisická. Zdůraznila, že Němka nedokázala využít problémů, které měla Šarapovová s podáním. "Myslím, že Petra bude lépe returnovat a snáz si udrží podání. Nemá tak tvrdý servis jako Sabine, ale častěji jí vychází první podání," řekla.

Ocenila také, že Kvitová chodí relativně často na síť. "Zahrála hodně hezkých forhendových volejů a také kraťasů," uvedla.

S Kvitovou mluvila jen párkrát. "Je roztomilá. Nepotkala jsem hodně hráček, které by mi řekly 'Jsi moje hrdinka'. To je hezké. Myslím, že je moc mladá na to, aby mě viděla hrát. Muselo mi být už přes 30," řekla Navrátilová se smíchem.

Česká tenistka podle ní jede na veliké vlně. "Je v první desítce a pořád se zlepšuje," řekla. Kvitová prý potvrzuje její názor, že příští generace hráček budou tenistky hrající na celém kurtu. "Nepohybuje se jen na čáře, ale také ráda chodí kupředu. To je podle mě další krok," řekla.

Navrátilová je poslední wimbledonskou vítězkou, která hrála levou rukou - jako Kvitová. "Napadlo mě, že Kvitová by mohla být třetím českým vítězem Wimbledonu, který by hrál levou rukou," dodala a připomněla Jaroslava Drobného, který v All England Clubu vyhrál v roce 1954.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
moc přeji petře aby vyhrála a vůbec bych se nedivil kdyby ruskou marušku zbila jak žito,ono totiž petra nemusí ale může zvítězit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová se nemusí bát vůbec nikoho. Porazit může kohokoliv. Finálové zápasy ona hrát umí a často je i vyhrává ikdyž je papírovej outsider.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nemá tolik zkušeností aby vyhrála nad Marii i když hrála minulý rok semifinále přesto Maria je zkušenější. Petra dle mě bude hodně nervozní a s toho budou pramenit chyby a Maria je natolik zkušená aby toho dokázala využít . Petra je přeci první finalistkou Grand Slamu a je hodně mladá a ta nervozita tam bude a ona ví že každý v česku na ní spoléhá , Maria ji přetlačí svojí agresí a ten kdo si myslí že ne tak je snílek . Sharapova už tu vyhrála a na Wimbledonu hraje hodně dobře a trofnu si říct že je to zas ta stará dobrá Maria Sharapova jaká byla před zraněním 2008 .
Reagovat
smazaný uživatel
A když Maria vyhrála Wimbledon poprvé, tj. v 17 letech, myslíš, že to bylo díky zkušenostem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra není Maria bohužel .
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nieje labilna hracka, na kurte posobi vyrovnane, myslim ze sancu ma.. Najlepsie je ked sa hecuje, to jej pisklavé "poood" :D
Reagovat
VlS
Na úvod chci říct, že není jisté že Peťa vyhraje, i když jí to většina z nás přeje, tak to není ani jistota, ani přání, které když nebude naplněno, tak se zboří svět. Může klidně vyhrát i prohrát a stejně si zaslouží uznání za vynikající výkon.
Ale proč reaguji - podle tvé teorie musí zvítězit vždy zkušenost, tedy ve finále podle tvé teorie nebude ani Peťa, ani Mária, ale Serena s Venuší. Hmmmmm, teorie nám nějak nefunguje - naštěstí, protože jinak by ke změnám v žebříčku došlo vždy jen tehdy, když některá z dam odejde do tenisového důchodu a žebříček by de fakto mohl být sestaven sestupně podle data narození.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda reagovať..Mrázik, ani to neskúšaj ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Keby finale malo rozhodnut podanie, tak jednoznacne musi vyhrat Petra, kedze Maria robi tolko DF ako je hubov po daždi :)
Podla mna to bude dost vyrovnane stretnutie.
Reagovat
neznalek
Po dlouhé době máme zase tenist(k)u světové třídy. Tento turnaj završil to, že se z velké naděje stává velká hráčka a finále je mezník. Jakým stylem převálcovala své soupeřky, Petřin herní projev, vůle a snaha stále se zlepšovat. Nemám nic proti jejím soupeřkám, heslo:,,Kdo neskáče, není Čech,, je mi cizí. Ale to nic nemění na tom, že držím pevně pěsti a fandím dívce z Česka, kde jsem se narodil, vyrostl a žiji. Petro, kočko JDI DO TOHO!
Reagovat
Jiri
Neni co dodat. SOUHLAS! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist