Navrátilová: Stephensová musí přenést pohodu z domácího prostředí i na turnaje mimo USA

11. 4. 2018, 07:37
Aktuality 2
Sloane Stephensová vloni vyhrála US Open a před dvěma týdny ovládla podnik WTA Premier Mandatory v Miami. Oba své dosud nejcennější úspěchy si tak Američanka připsala v domácím prostředí. Sloane umí využít podpory domácích fanoušků, teď by ale měla chtít ukázat, že umí hrát skvěle i mimo domácí prostředí, řekla na adresu Stephensová Martina Navrátilová.
Profily hráčů
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová má na svém kontě šest turnajových trofejí, dva největší vavříny své kariéry ale vybojovala až v posledním půl roce, když vloni na domácím US Open získala svou premiérovou grandslamovou trofej a před dvěma týdny pak ovládla domácí podnik WTA Premier Mandatory v Miami. Oba své dosud nejcennější úspěchy si tak mladá Američanka připsala na domácí půdě.

"Sloane si teď musí v hlavě představit to, že hraje ve Státech a půjde jí to zase skvěle," napsala na adresu americké tenistky vítězka 18 grandslamů ve dvouhře Martina Navrátilová ve svém obvyklém okénku na webu WTA.

"Je vidět, že jí hodně pomáhá, když hraje doma. Dokáže využít domácí podpory, která jí dodá energii a ona se díky tomu vyšpičkuje k těm nejlepším výkonům. Vyhrála doma svůj první grandslam a teď i druhý nejcennější turnaj kariéry, což je úžasné. Má v domácím prostředí opravdu dobrou bilanci, teď by ale měla ty výkony přenést i na jiné turnaje."

"Je to psychická záležitost, která je zejména v hlavě. Když hrajete doma, máta za sebou většinu fanoušků, cítíte obrovskou podporu a chcete ukázat to nejlepší. Je ale pravda, že některé hráčky naopak takové situace svazují. Sloane je ale jiný případ, ta domácí prostředí miluje. Teď musí na evropských antukách a na trávě najít způsob, jak se dostat do laufu i bez pomoci diváků v hledišti."

"Měla by chtít ukázat, že umí být výborná a nebezpečná i tehdy, když za sebou nemá celý stadion. Ve své podstatě se nic jiného nemění. Trénuje pořád stejně, na každý zápas se připravuje stejně, teď už `jen` přenést tu pohodu, kterou má na turnajích doma, i na turnaje venku," konstatovala Navrátilová.

"Myslím, že Sloane má hru na to, aby uspěla i na turnajích mimo Ameriku. Viděla jsem už spoustu jejích zápasů i tréninků a jsem přesvědčená o tom, že hraje skvělý tenis. A navíc je to hráčka, které nedělá problém přizpůsobit se povrchu, což je taky hodně důležité. Ona umí zahrát výborně na hardech, ale i na antuce a na trávě," řekla na adresu aktuálně deváté hráčky světa Navrátilová. "Proto očekávám od Sloane dobré výsledky i mimo americké turnaje."

 

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stephens teď už nevyhraje do US Open Series ani match...
Reagovat
janek_da
ani míč
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist