Nebyl to můj den, ale nechala jsem tam maximum, řekla po prohře ve 3. kole Halepová

30. 8. 2014, 09:26
Rozhovory 6
Světová dvojka Simona Halepová vypadla na US Open již ve třetím kole! Rumunka, jež byla před startem turnaje považována za jednu z největších favoritek, včera prohrála utkání se zkušenou Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, proti které neuhrála ani set. Nebyl to můj den, ale udělala jsem maximum, hodnotila utkání Halepová.
Profily hráčů
Simona Halepová

Je to pro vás asi velké zklamání. Můžete zápas nějak zhodnotit, co pro vás bylo nejnáročnější, čím vás soupeřka nejvíc překvapila?
Soupeřka předvedla dobrý výkon, hrála opravdu skvěle. V prvním setu jsem vedla už 5-2, pak jsem měla i několik setbolů, ale neproměnila jsem je a ji to zřejmě dost nakoplo. Pak začala hrát neuvěřitelně, šla bod po bodu a hrála velmi solidně. Nebyl to můj den, ale myslím si, že jsem udělala maximum, bojovala jsem, ale bohužel to nevyšlo. Mrzí mě to, ale život jde dál. Budu teď zase trénovat, aby se mi vydařil konec sezony, stále je o co bojovat.

Lučičová je v žebříčku WTA až na 121. místě, překvapila vás úroveň její hry?
Moc ne, protože už před zápasem jsem věděla, že hraje velmi dobře. Prošla tu kvalifikací a je rozehraná. Věděla jsem, že hraje rychle. Je navíc dost vysoká, takže velmi dobře podává. Já jsem neodehrála svůj nejlepší zápas, ona ano, proto zaslouženě vyhrála.

Do New Yorku jste přijela jako druhá hráčka světa a mnozí vás pasovali do role největší favoritky turnaje. I vy sama jste říkala, že se cítíte velmi dobře, že chcete bojovat o postup do závěrečných kol. Co se dnes stalo?
Víte, právě tohle je tenis. Role favoritky nebo pozice v žebříčku nic neznamená. I dnes jsem byla papírovou favoritkou, ale prohrála jsem. Mám za sebou dobrý rok, odehrála jsem hodně zápasů a posunula jsem svou hru zase o něco výš, což je pro mě velmi důležité. Tady to ale bohužel neklaplo. Mrzí mě to, to ano, ale je na tom vidět, že ani favoritky nemají nic jisté, že i ony musí jít zápas po zápasu a bojovat. Favoritky chce porážet každá hráčka, takže o to je to náročnější. Tyhle holky, jako je třeba Lučičová, proti hráčkám Top 20 nemají co ztratit, mohou hrát uvolněně a bez stresu. Já jí přeju hodně štěstí do dalších kol, dnes si prostě vyhrát zasloužila.

Říkala jste, že jste na kurtu nebyla v dobré náladě. Byla jste nervóznější než obvykle?
Myslím, že jsem začala poměrně dobře. Na začátku jsem hrála agresivně a vedla jsem pak už 5-2. Potom ale soupeřka zabrala a vrátila se zpátky, srovnala a hrála mnohem lépe. Dobrou náladu jsem pak ztratila, protože když člověk přijde o vedení 5-2, vezme mu to nějakou sebedůvěru.

Jak teď bude vypadat váš program?
Budu trénovat a pak mě čekají turnaje v Asii.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

6
Přidat komentář
George_Renel
jako Lučičová....? Vždyť by jí měla pomalu vykat.
Reagovat
tommr
"Tohle je prostě krásný pocit. Je mi sice dvaatřicet, ale cítím se jako dítě," rozplývala se Lučičová-Baroniová po výhře nad Halepovou ...

to má jako vykat děcku? :)
Reagovat
LukasH
Simona má pravdu. To je tenis. Mám jí docela rád, nicméně jak ji tak sleduju, nemá žádnou skutečnou zbraň nebo zbraně, který by jí pomohly právě když se nedaří. Umí zahrát agresivně, ale stojí jí to moc sil, není to ranařka od přírody.
Věřím, že nějaký GS vyhraje, nejspíš RG, ale je těžký si jí představit jako No. 1, když víme, jak by No. 1 měla vypadat, že Sereno?:D:D:D
Reagovat
vendulkabendulka
Kdyz mohla byt Wozniacki jednickou.. proc ne Halep ;)
Reagovat
majkl005
to je pravda, ale nadruhou stranu se podívej na konkurenci v době Caro jakožto no. 1 a jaká je konkurence teď...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši, co furt máte? Caro byla jedničkou dvakrát na konci sezony a naprosto zaslouženě. Konkurence byla a je pořád velká. Třeba v roce 2010 Caro hodně soupeřila s Kim Clijsters (nebýt ní, tak Caro měla titul z US Open 2009 i TM 2010) nebo Věrou Zvonarevou, která tehdy hrála skvěle. V roce 2011 tam přibyly ještě další hráčky (zlepšily se Masha a Vika, hodně nahoru šla Petra) a přesto Caro udržela 1. místo i v tomto roce. Je fakt, že Serena tehdy nebyla tak vysoko kvůli plicní embolii, ale přesto byla konkurence dostatečná...

Kdyby se jedničkou stala letos Simona, tak by nikdo nemohl říct ani popel. Už si konečně zvykněte na to, že žebříček není o tom, kdo kolik vyhraje GS nebo titulů celkově, ale jestli se na turnajích stabilně dostává daleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist