Nečekané stěhování finále BJK Cupu, stejně jako Davis Cup ho bude hostit Málaga

17. 7., 15:16
Aktuality 0
Finálový turnaj pro 12 nejlepších týmů Billie Jean King Cupu, kterého se zúčastní i české tenistky, se na žádost partnera soutěže Junta de Andalucía stěhuje. Ze španělské Sevilly se přesouvá do nedaleké Málagy, dějiště finálového turnaje Davis Cupu. Ženy budou hrát podle původního plánu od 13. do 20. listopadu, muži budou bojovat o 'Salátovou mísu' od 19. do 24. listopadu.
Pohár pro vítězky Billie Jean King Cupu (© Profimedia)

Závěrečný turnaj tenisového Poháru Billie Jean Kingové se místo v Seville uskuteční v Málaze. Poslední dva dny listopadového turnaje družstev se tak budou překrývat s Davisovým pohárem, který se uskuteční na stejném místě. Informovali o tom pořadatelé.

"O přesunutí nás požádali představitelé andaluské vlády. Billie Jean King Cup se proto přesune do Málagy, kde spolu s Davisovým pohárem vytvoří naprosto unikátní přehlídku prvotřídního světového tenisu," uvedla v prohlášení Mezinárodní tenisová federace.

Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové se v aréně Martina Carpeni uskuteční od 13. do 20. listopadu a český výběr ve čtvrtfinále nastoupí buď proti domácím Španělkám, nebo Polkám.

Davis Cup v Málaze vyvrcholí od 19. do 24. listopadu a o účastnících se teprve rozhodne ve skupinové fázi. Čechy čekají Austrálie, Francie a Španělsko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist